Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Semineri 1. Bölüm

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 6

  • @tarktaskn6654
    @tarktaskn6654 6 ปีที่แล้ว

    Fakültede Medeni Usul ve İcra İflas Hukukunu Baki Hoca'nın kitaplarından okudum. İddia ediyorum ki okuduğum en mükemmel hukuk kitaplarıydı, hala da öyle olduğunu düşünüyorum. Tarih alanında Halil İnalcık Hoca ne ise hukukda da Baki Kuru Hoca odur. İyi ki varsın Baki Hocam.

  • @perpayasam
    @perpayasam 5 ปีที่แล้ว

    26:00 oy ÇOKLUĞU
    28:00 oy birliği
    2:13:10

  • @alimehmet1552
    @alimehmet1552 4 ปีที่แล้ว

    Arsamızı 4 hissedar olarak müteahhide, arsa payı karşılığı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile tesis edilecek 3 Katlı bir apartman inşaat yapmak üzere, Zemin Katta, girişi Kuzey cephesine bakan yöne gelecek şekilde ( üç dükkân ile eklentileri bodrumlar ) olan taşınmazlar verilmek üzere, tarafımıza da 1. Katta 3 adet 75 m2, 1 adet 90 m2 ; 2. Katta da 3 adet 75 m2, 1 adet 90 m2, büyüklükte olmak üzere toplam 8 adet mesken ( ama taşınmaz malların tamamını, ofis, büro vb.. amaçlarla kiraya vermek istiyoruz. ) tarafımıza anahtar teslimi suretiyle yapmayı vaat etmiştir. Müteahhidin dükkân girişleri Kuzeye bakan yol istikametinde, bizim dairelerin girişi de ayrı bir kapıdandır.
    Bu durumda, Apartman Yönetim Planı karar yeter sayısı, 3 müteahhide isabet eden dükkân ile 8 de bize ait olan mesken ( iş yeri,büro vb..amaçla kullanmak üzere kiraya vermeyi düşündüğümüz ) olmak üzere toplam 11 taşınmaz ( 3 + 8 = 11 ) 'ın 4/5 'i = 8,8 çoğunluğuna göre midir, yoksa 8 girişi ayrı yerde olan biz 8 bağımsız bölüm sahiplere göre midir ?
    Yönetim Planında değişiklikle ilgili ittifak olmazsa, Sulh Hukuk Mahkemesine iptal ile ilgili başvuruda bulunabilir miyiz ? Böyle bir problem ortaya çıktığında nasıl çözebiliriz ?
    Ayrıca, kendisiyle anlaşma yaptığımız müteahhit, arsa payı karşılığı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin düzenlendiği 30.06.2016 tarihinden itibaren, inşaatımızı 15 ay süre ile, anahtar teslimi suretiyle teslimi edeceğini vaad etmiştir. Sözleşmemiz gereği, inşaat zamanında bitirilmemiştir. Sözleşmemizin bir maddesinde gecikme sebebiyle her arsa sahibine isabet edecek her taşınmaz mal için ( her arsa sahibine 2 bağımsız bölüm verilecektir. ) 1.000,00 TL kira bedeli olarak cezai şart ödeme konusunda anlaşma yapılmıştır.
    3 katlı apartmanımızda çatı yaptırmak yerine projede gezilemeyen teras tanzim ettirilmiştir. Isı, sıcak - soğuk vb.. yalıtımdan kaynaklı bir ayıplı ve kusurlu hizmetleri ortaya çıktıktan sonra ( yapılardaki 5 yıllık garanti süresi içerisinde olsun veya olmasın ) müteahhitten gerek şirketi adına ( İnşaatı, yüklenici şirket inşaa etmiştir. ) gerekse şahsi olarak terasa çatı yapmak konusunda taahhütname alırsak yaptırım gücü nasıldır ?
    Edimlerini zamanında yerine getirmemiş müteahhit için, kira cezai şart alacağı ile açılacak dava ne kadar sürede tamamlanabilir ? Çevre Şehircilik Bakanlığına Yönetim Planı ile ilgili yeter sayı değişikliği talebinde bulunabilir miyiz ? Cevabınız için teşekkür ederim.

  • @sevgiberk5513
    @sevgiberk5513 5 ปีที่แล้ว

    Projesi tapuda çıkmayan evin ıskani verilir mi hocam.

  • @esbabimucibe19
    @esbabimucibe19 6 ปีที่แล้ว

    İstanbul Barosuna teşekkürler

  • @esbabimucibe19
    @esbabimucibe19 6 ปีที่แล้ว

    Baki hocamı çok seviyoruz