دکوراسیون داخلی منزل 100 متری - قسمت سوم - روزآخر و صحبت های کارفرما
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 9 พ.ย. 2024
- پروژه دکوراسیون داخلی منزل 100 متری با طراحی گرم و صمیمی
کارفرما: خانواده غفاری
سال: 1398
معمار ارشد: گروه معماری ظفر | علیرضا ظفرمند
طراح: محمدرضا مجیدزاده
هماهنگی اجرا: مریم جمالی
کارشناس اجرا : سعید مدنی
ساخت و اجرای مصنوعات چوب و ام دی اف: Cabinet_Only
مساحت: 100 مترمربع
موقعیت: تهران، یوسف آباد
عکس و فیلم: مبینا چمن پرداز
تلفن: 02122831368
اینستاگرام: zafar_group و Alirezazafarmand
.
شرح ابتدایی (پیشگفتار)
خانواده به عنوان کوچکترین واحد جوامع، نقشی پر رنگ در شکلگیری شخصیت و هویت افراد دارد. خانواده سالم جامعهای سالم را به ارمغان میآورد. در گذر زمان مشکلاتی متعدد باعث بروز برخی آسیبها به افراد خانواده میشود که در نهایت نمود آنها در بستر جامعه میباشد.
هر خانوار دارای سرپناهی به اسم خانه است که وجود آن آرامشبخش افراد خانواده میباشد و محلی برای پناهگرفتن از چالشها و سختیهای دنیای بیرون آن است. اما ارتباط معماری خانه با چالشها و سختیهای خانوادهها در چیست؟
معماری به عنوان ابزاری کاربردی میتواند با تاثیرگذاری برناخودآگاه افراد خانواده در طی سالها به گونهایی عمل کند که آنان را مانند زمینی حاصلخیز به محصولی پربار در دل جامعه تبدیل کند و یا علفی هرز که حیات خود را وابسته به دیگران میداند. امروزه با بروز آسیبهای فردی و اجتماعی متنوع معماری و بخصوص معماری داخلی میتواند ابزاری کاربردی برای سامان بخشیدن به این مشکلات باشد.
بازدید اولیه
در بازدید اولیه از این واحد متوجه این موضوع شدیم که سقف ها و آشپزخانه طراحی و نوسازی شدهاند ، این موضوع چالش جدیدی را برای طراحی این واحد پیش روی تیم طراحی قرار داد.
کارفرما خواهان فضایی مدرن ، کاربردی ، چند عملکردی و صمیمی و گرم بود؛ اما بر روی القا حس صمیمیت و گرمی خانه و همچنین ایجاد تحول حسی بسیار تاکید داشتند که این موضوع برای ما بسیار عجیب بود و بعد از گذشت مدتی ، متوجه این شدیم که این خانواده فرزند 6 ساله خود را در یکسال اخیر از دست داده اند. زمانیکه این حرف مگو برملا شد، تازه متوجه حرفی شدیم که این خانواده به ما گفته بودند: " ایجاد تحول حسی" . این موضوع برای ما شوکه کننده بود اما همین موضوع شوکه کننده باعث شد تا با درک بهتر موضوع به دنبال پاسخی برای حل مسائل و تسکینی برای این خانواده باشیم.
بعد از برداشت ابعاد اولیه واحد جهت طراحی و دغدغه های ذهنی تیم طراحی برای حل چالشهای موجود ، طراحی واحد آغاز شد .
طرح اولیه
اصلی ترین چالش در طراحی این واحد تاکید بر ایجاد حس زندگی دوباره بود . در این پروژه تمامی چالش ها به نحوی با حس آدمی درگیر بود ، حس زندگی دوباره !
همین طور طراحی آشپزخانه و سقف ها که قبلا انجام شده بود ، طراحی را دشوار میکرد .
با در دستور کار قرار گرفتن این نکات ، پروژه رنگ و بوی فضایی مدرن ، دلباز و چند عملکردی را به خود گرفت
هر فضایی در این خانه به نحوی طراحی شد که علاوه بر چند عملکردی بودنش ، ماهیت خود را از دست ندهد .
تاکید بیشتر ما در این پروژه به فضاهای اصلی زندگی بود .
نشیمن :
با توجه به خواسته های کارفرما و چالش های موجود طراحی نشیمن به نحوی انجام شده که هم قابلیت tv room و هم پذیرایی را دارد . استفاده از رنگهای شارپ برای ایجاد گرما و حس و حال بیشتر به محیط
نشیمن کنار پنجره :
زیباترین و چالش برانگیز ترین قسمت طراحی این پروژه طراحی گوشه ایی از این خانه بود که علاوه بر وجود لغاز های متعدد ، 2 عدد ستون نمایان هم وجود داشت .
بنابراین طراحی با توجه به این چالش ها و خواسته های کارفرما به پیش رفت .
نشیمن گاهی در کنار پنجره تعبیه شد و یک فضای کوزی و دنجی شد که میتوان بعد از ظهر ها و بعد از یک روز سخت کاری با یک لیوان چایی بروی آن نشیت و از منظره خیابان ولیعصر لذت یرد . در زیر این نشمن گاه کمدهایی تعبیه شد که میتواند قابل استفاده باشد .
فضای بین ستون و دیوار هم به وسیله تعدادی شلف پر شد تا کمی از زمختی ستون بکاهد .
رختکن ورودی :
با توجه به فضای کم و خواسته های کارفرما در این قسمت یک کمد سرتا سری قرار دادیم که درون آن پر از طبقه بندی های مختلف جهت برآوردن نیازهای کارفرما است و بروی آن شیشه هایی به شکل مدون و متناسب نصب شد تا علاوه بر انعکاس ظاهر آدمی ، باعث ایجاد عمق میشود .
این پروژه برای تیم ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود، زیرا باید علاوه بر ارائه طرحی خلاقانه به دنبال بازتعریفی از فضاهای موجود میبودیم که بتواند در آن واحد حس غم و شادی را با همدیگر همسو سازد. سرانجام با یاری و همدلی هر یک از اعضای تیم توانستیم با بهرهگیری از پتانسیلهای خانه و استفاده از مصالحی که عامدانه جهت تاثیر روانی آنها انتخاب شده بودند، تعریفی نو از معماری بدست آمد که توانست علاوه بر خوشنودی تیم طراحی برای این دستاورد، لبخندی هم بر صورت کارفرمای محترم پروژه بنهاند.