Investitii prin plasamente private

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 มิ.ย. 2021
  • L-am provocat pe brokerul Antonio Oroian la o discutie legata de plasamentele private de actiuni sau obligatiuni care in ultima perioada au inceput sa fie foarte cautate de catre investitori.
    DESCHIDE UN CONT DEMO DE INVESTITII - bit.ly/37GNe35
    BROKER RECOMANDAT
    Goldring - experienta de 22 de ani pe piata de capital - bit.ly/356gno6
    TUTORIAL GRATUIT DE INVESTITII LA BURSA
    investestelabursa.ro/tutorial...
    Subiecte abordate in cadrul discutiei:
    1. Ce inseamna un plasament privat de actiuni?
    2. De ce apeleaza companiile la plasamentele private de actiuni?
    3. Cum pot participa la un plasament privat de actiuni?
    4. Ai nevoie de multi bani pentru a participa? Care este suma minima?
    5. Cum afli de aceste plasamente?
    6. Goldring a incheiat recent un plasament privat de actiuni pentru AirClaim oferta fiind suprasubscrisa. Spune-ne cateva lucruri despre acest PP.
    7. Ce plasamente private va mai derula Goldring in acest an?
    8. Cum pot participa?

ความคิดเห็น • 16

  • @tudorelP
    @tudorelP 3 ปีที่แล้ว +4

    Corectie la ceea ce spune Antonio la minutul 2.50 legat de finantarile companiilor prin pietele de capital: Are dreptate cand spune ca finantarile se fac prin subcrieri la emisiunile de actiuni noi emise in urma majorarilor de capital dar e gresit cand spune ca firmele se finanteaza prin exitul partial al unor actionari pentru ca atunci are loc doar un transfer de capital de la cel care intra in actionariat catre cel care face exitul. Asadar, niciun ban nu ramane in companie ci banii circula doar intre actionari, fara nicio influenta asupra capitalizarii companiei.

    • @antoniooroian2684
      @antoniooroian2684 3 ปีที่แล้ว +1

      Corect. Exprimarea a fost nefericită. Exit-ul nu presupune finanțare, in cazul acesta, banii îi încasează acționarii care fac exit-ul. Acționarii majoritari renunță la o parte din dețineri pentru a-și evalua "la piață" afacerea și mai ales, pentru a beneficia de avantajele pe care le aduce listarea afacerii pe bursă. În cazul majorării de capital, deținerile acționarilor majoritari se diluează. Mulțumesc!

  • @minniewhite5383
    @minniewhite5383 3 ปีที่แล้ว +1

    Intrebarea mea ar fi, daca detinatorii de actiuni in urma plasamentului privat pot pune imediat la vanzare actiunile dupa listare la BVB?
    Sau sunt blocate o perioada?
    Multumesc!

    • @tonialbu4806
      @tonialbu4806 3 ปีที่แล้ว

      Banuiesc ca le pot vinde din prima zi de listare, asa se explica de ce scade brusc actiunea companiilor nou listate...noi cumparam entuziasti si ei cand la pret dublu fata ce cat le-au luat 😀
      Poate ne lamureste Rareș.

    • @InvestestelaBursaro
      @InvestestelaBursaro  3 ปีที่แล้ว

      Da se pot vinde

    • @minniewhite5383
      @minniewhite5383 3 ปีที่แล้ว

      Multumesc pentru raspunsuri.
      Inteleg ca societatea nou listata, rezerva o parte din actiuni pt bursa,separat pe cele care le vinde in plasament...mici investitori se reped sa le ia in primele momente si pe parcursul primelor zile de la listare, dupa care cumpartorii din plasament( speculanti in mare) vand si pretul scade....daca ei nu ar vinde, pretul nu ar avea cum sa scada, pt ca nu exista alti detinatori de actiuni in prima zi de listare.

    • @tonialbu4806
      @tonialbu4806 3 ปีที่แล้ว

      @@minniewhite5383 asa cred si eu, toate noile listari pe piata AeRO au scazut dupa 2 zile cu 15-20%, dupa vanzarea detinute de speculantii din plasament.
      Multumiri Rares Mihaila!

    • @InvestestelaBursaro
      @InvestestelaBursaro  3 ปีที่แล้ว

      Nu sunt actiuni rezervate pentru bursa. Sunt actiunile nou emise in cadrul plasamentului privat. Acele actiuni se tranzactioneaza la listarea pe bursa. Managementul companiei poate decide ulterior sa vanda si din actiunile detinute pe bursa pentru a creste free-float-ul actiunilor (vezi cazul HUNT)

  • @nagykary87
    @nagykary87 3 ปีที่แล้ว +1

    Salutare! Ce este diferenta intre un IPO si un plasament privat? Multumesc!

    • @InvestestelaBursaro
      @InvestestelaBursaro  3 ปีที่แล้ว +4

      In cazul unui IPO procesul de listare e mult mai laborios, birocratic si mai costisitor pentru compania care se listeaza. De asemenea, pretul final la care se va lista compania e stabilit de catre investitorii institutionali. IPO-urile sunt facute de obicei de companiile de o dimensiune mai mare. Companiile mici prefera sa faca plasamente private si apoi listari tehnice procesul fiind mai rapid si mai ieftin.

    • @tonialbu4806
      @tonialbu4806 3 ปีที่แล้ว +2

      Pe scurt la IPO poti lua si tu actiuni prin orice broker de sume mici 5-10mii lei sa zic....la plasament privat, nu prinzi loc in 149 de cumparatori, iar daca ai prinde nu ai bani sau nu brokerul tau face listarea. Companiile listate prin IPO ar trebui sa nu aiba volatilitate mare in primele zile de la listare.

    • @nagykary87
      @nagykary87 3 ปีที่แล้ว

      @@InvestestelaBursaro Multumesc!

    • @nagykary87
      @nagykary87 3 ปีที่แล้ว

      @@tonialbu4806 Multumesc!

  • @incepatorul12
    @incepatorul12 3 ปีที่แล้ว

    Din pacate Antonio a fost super vag in raspunsuri...

    • @tonialbu4806
      @tonialbu4806 3 ปีที่แล้ว

      Eu am inteles de la el ceea ce deja stiam din alte vloguri ale lui Rares: daca esti investitor mic(cum suntem toti de aici), nu ai acces la plasamentele private

    • @coldfire4423
      @coldfire4423 3 ปีที่แล้ว +1

      @@tonialbu4806 daca firma are nevoie de 1 milion de euro, atunci 1 milion euro / 149 participanti necesari = taxa de intrare