Amerika’da Tıp Okumak 101: Başvuru Süreciyle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ก.ย. 2024
  • Herkese merhaba! Ben Damla, üniversiteye kadar İstanbul’da yaşadıktan sonra şimdi Los Angeles, Kaliforniya yerlisi olarak karşınızdayım. 2020’de, tıp fakültesi ve sinirbilimi üzerine olan doktora programına başlıyorum.
    Bu videoda adım adım Amerika’da tıp fakültesine başvuru sürecini anlatıyorum.
    Amerika’da doktor olmakla ilgili sorularınızı aşağıya eklemekten çekinmeyin. Benim tıp macerama katılmak için ise kanala üye olmayı unutmayın.
    Videoda bahsettiğim bazı noktalar hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki sayfalara bakabilirsiniz:
    Başvurular ve kabuller ile ilgili tablolar: www.aamc.org/d...
    MCAT sınavı: students-resid...
    AMCAS sitesi: students-resid...
    Okulların kabul şartlarıyla ilgili detaylı bilgiler: students-resid...
    instagram ↠ / gd_kali

ความคิดเห็น • 70

  • @zohrhmidova5688
    @zohrhmidova5688 2 ปีที่แล้ว +1

    Çok teşekkür ederim bilgileriniz için😇. Tüm tıp universitelerine başvuru zamanı ücret ödememizmi gerekicek? Burs kazandığımız zaman da ücret ödemelimiyiz?

  • @betulakpnar1461
    @betulakpnar1461 3 ปีที่แล้ว +13

    İmkansıza yakın galiba aman allahımmm
    Ben en iyisi yksye daha fazla odaklanıyım
    Tek çarem 😂

  • @dinlebakizle9296
    @dinlebakizle9296 3 ปีที่แล้ว

    Acaba Biyokimya,Psikoloji ,Sosyoloji dersler Azerbaycanca Hangi Dersler ?

  • @egesaglam877
    @egesaglam877 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar , ben Türkiye ‘ de fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyorum. Bu diplomayla mcat sınavına girme şansım var mı ? Üniversiteler dışarda aldığım lisansı kabul eder mi ? Green card ‘ın bu sürece bir faydası olur mu?

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba! Diplomanizi hangi bolumden aldiginizdan cok premed derslerini (genelde giris biyoloji/fizik/genel kimya/organik kimya serileri, matematik/istatistik, birkac yazi agirlikli ingilizce ve sosyal bilim dersi dersleri) tamamlamaniz okullarin onem verdigi bir kriter. Bu dersleri alinca MCAT sinavinin hemen hemen her konusunu da gormus oluyorsunuz zaten. Malesef Amerika'daki cogu tip okulu en azindan lisansin bir bolumunu Amerika'da okumanizi sart kosuyor ama oldukca azinlikta da olsa bu zorunlulugu olmayan okullar var. Green cardin bu surece oldukca katkisi olur diye dusunuyorum cunku sizi yabanci ogrenci kategorisinden daha avantajli bir kategoriye koyuyor.

    • @egesaglam877
      @egesaglam877 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience öncelikle çok teşekkür ederim. Premed derslerinin bir kısmını gördüm, ama görmediğim de fazlaca var. Bu dersleri orada görme şansım var mı? Ya da üniversitelerin online kurslarıyla tamamlama şansım var mı? Tekrardan çok teşekkür ederim.

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว

      @@egesaglam877 Rica ederim! Eger okulunuzun bir degisim programi varsa bu sekilde bazi dersleri Amerika'da almak cok iyi olur. Ama eger boyle bir secenek yoksa "postbaccalaureate programs" olarak gecen programlar tam sizin durumunuza uygun gibi geldi bana (students-residents.aamc.org/postbacc/ ). Bu programlar genelde 1 yillik (ama bazen 2 yil da suruyor ki sizin 1 yilda tamamlayacaginizi dusunuyorum bazi dersleri aldiginiz icin) sistematik bir sekilde premed derslerine odaklanan programlar. Bircok universitede sunuluyor, ekledigim linkte okullara bakabileceginiz bir veritabani da var.

    • @t-10heavytank57
      @t-10heavytank57 ปีที่แล้ว

      İyi günler, araştırmanızı bitirdiyseniz nasıldı? Ben de üniversite sınavınsan 90 bin yaptım 2. Girişimde ve ya mezuna kalıp tekrar gireceğim, ya da burda kimya mühendisliği okuyup sizin bahsettiğiniz şekilde geçmeye çalışacağım. Siz araştırdınız mı, nasıldı şartları, bu post bac programları için bizim aldığımız dersleri tanıyor muydu amerikan hükümeti?

  • @maidecicek6915
    @maidecicek6915 3 ปีที่แล้ว

    Abla bı video daha gelsin

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Sınav donemim gecsin geliyor 😊

    • @maidecicek6915
      @maidecicek6915 3 ปีที่แล้ว +1

      @@BadGirlMadScience ben 12. sınıf öğrencisiyim Amerika'da tıp %100 burslu okumak istiyorum videolarınız gelse çok sevinirim şimdiden teşekkürler ✨

  • @IremNurEroglu.
    @IremNurEroglu. 3 ปีที่แล้ว +4

    cok abarti buldum, bende amerikada yasiyorum, dediklerin dogru ama cok buyuk bir olaymis gibi anlattigini dusunuyorum(kisiseldir) ayrica mcat sinavinada bi kac kez girebiiriz. korkmamiza gerek yok. kendimize guvensek yeter bence.

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Evet, MCAT’in yilda bircok kere sunulmasi ve birden fazla kere girilebilinmesi insanin icini kismen rahatlatiyor. Fakat yuksek sinav ucreti ve okullarin her giris puanini gorebiliyor olmasi (puani sinavin sonunda iptal etmedikce) dikkate alinmasi gereken faktorler. Iyi calismalar ve basarilar diliyorum, Irem!

    • @IremNurEroglu.
      @IremNurEroglu. 3 ปีที่แล้ว +1

      @@BadGirlMadScience Evet, haklisin ucretler cok ucuk. sadece bu videoyu izledikten sonra ben asla Amerika'da bir doktor olamam dememeleri icin yazmak istedim. Ayrica eger basarili olursaniz bazi universiteler mcat'siz bile direkt olarak kendi universitesinin medical bolumune alabiliyor diye duymustum (emin degilim, sen daha iyi bilgili olmalisin bu konuda @Bad girl, Mad Science). (tabikide kolay degil, ama sadece bi olasilik). Cabalarin asla karsiliksiz kalmayacagina inaniyorum. Sanada basarilar dilerim. Tesekkur ederim!

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      @@esnggsuesnggsu2784 Buradan hangi ulkelerden girebileceginize ve sinav tarihlere bakabilirsiniz: students-residents.aamc.org/applying-medical-school/article/2015-international-mcat-testing-calendar/

  • @luluclaire
    @luluclaire ปีที่แล้ว +1

    merhabalar, Türkiye'de temel bir bilimden lisans öğretimini tamamlayıp (+gerekli pre med derslerini tamamlayıp) sonrasında Amerika’da tıp fakültesine kabul alınabilir mi?

  • @zohrhmidova5688
    @zohrhmidova5688 2 ปีที่แล้ว +1

    Ben Azerbaycanda kimya ve bioloji öğretmenliyi okuyorum. 5 yıl okumam gerek. Ve buradakı premed derslerin bazılarını gördüm, ancak henüz görmediklerim de var. Ve sonrakı senelerimde görüceğimden emin değilim . Yani Azerbaycanda bu dersleri görmüş olmama ve notlarıma bakarlarmı? Yoksa 5 yıl Azerbaycanda kimya ve bioloji öğretmenliyini bitirmiş olmama ve premed dersleri görmüş olmama rağmen yine de Amerika ya da Kanada da 4 yıl premed dersleri almak zorundamıyım? Azerbaycanda okuduğumun bir faydası olmayacakmı? Önceden teşekkür ederim ❤️

  • @elif1863
    @elif1863 3 ปีที่แล้ว +3

    merhaba turkiyede lisans yapıp amerikada tıp egitimine devam etmek icin orada girilmesi gereken sinavlar neler acaba?(mcat vs) ayrıca burada okunan lisans bolumuyle orada istenen arasında denklik problemi cikmaz mi? tesekkurler simdiden.

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +3

      Gerekli tek sinav MCAT. Sizin de soylediginiz gibi bu yüzden cogu tıp okulu ya lisans egitimini ya da en azindan pre-med serisi dersleri (videoda hangileri oldugundan bahsettim) Amerika'da tamamlamanizi istiyor.

    • @edison7062
      @edison7062 2 ปีที่แล้ว +4

      @@BadGirlMadScience Merhaba ben de bu sene üniversiteye gideceğim ve Amerika'da tıp okumak istiyorum. Bunun için lisans eğitimimi Türkiye'de alıp MCAT'a sonrasında girmem benim için büyükbir dezavantaj oluşturmaz değil mi? ( Cevaplarsanız çok sevinirim 😇 )

    • @hamityurgiden5070
      @hamityurgiden5070 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience öncelikle merhabalar. Türkiyede lisans hemşirelik okudukyan sonra zaten stajdı mesleki tecrübeydi ve gerekli motivasyon yazılarıyla premed'e başvurabiliyormuyuz mcad ile birlikte

  • @gulizkalender2744
    @gulizkalender2744 4 ปีที่แล้ว +2

    😘🥰 çok doyurucu anlatım için teşekkürler

  • @mavikelebek9193
    @mavikelebek9193 3 ปีที่แล้ว +2

    Amerika’da tıp okumak istiyorum Türkiye’de hukuk okuyup ek dersleri nasıl alabilirim ve kabul alabilirmiyim tam burslu olarak yardımcı olursanız çok sevinirim

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +2

      Sorunuz icin teşekkürler! Bu gereklilik, genelde lisans sirasinda baska departmanlardan da ders alarak tamamlaniyor. Eger bu mumken degilse, Amerika'da "postbaccalaureate" olarak gecen 1 ya da 2 yillik direkt premed derslerine odaklı programlar da mevcut. Bu programlar normal üniversite ücretinden daha düşük maliyetli ama bence bu miktar asiri düşük de degil. O yüzden eger kendi okulunuz uzerinden tamamlayabiliyorsanız bu en iyi seçenek olur. Amerika'da direkt tip okullari yabanci ogrencilere genelde burs vermiyor ama eger hukuk ve tipi birlestirip asiri özgün bir portfolyo hazırlayabilirseniz (sinirli sayidaki) bazi üniversitelerin sundugu basari bursu imkanlarından yararlanma sansiniz olabilir.

    • @mavikelebek9193
      @mavikelebek9193 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience teşekkür ederim 😊

  • @abece8573
    @abece8573 2 หลายเดือนก่อน

    2:29 Türkiye’de lisans okumuş biri o dört yıllık dönemi atlatabiliyor mu peki? 2:29

  • @elvinyyy3
    @elvinyyy3 3 ปีที่แล้ว +1

    6:54 nasıl yani ben bundan önce yapılması gerekenleri başka bir okuldan yaparken sonra başka bir okula mı geçicem yani geçebilirim böyle mi oluyor bundan önce anlatılanları da üniversitede yapıyoruz değil mj başka nasıl hastanede staja katılabiliriz sonuçta

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Evet önceki aktiviteleri lisans programini tamamladiginiz okul surecinde yapıyorsunuz. Hastane staji gibi aktiviteleri okul uzerinden ya da bagimsizca kendiniz ayarlayabilirsiniz. Basvurularinizi ise istediginiz herhangi bir tip fakültesine yollayabiliyorsunuz (yani lisans programinizin üniversitesiyle sınırlı degil). Commonapp surecinden gectiyseniz o sistemi oldukca andırıyor.

  • @merveylmaz5839
    @merveylmaz5839 3 ปีที่แล้ว +2

    PEKİ TÜRKİYEDEN MİMARLIK LİSANS MEZUNU BİRİ ORADA DOĞRUDAN DOĞRUYA TIP LİSANSINA NASIL BAŞLAYABİLİR İLLA Kİ ORDA 4 YIL LİSANS + 4 YIL TIP OLARAK MI OLUCAK ?

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Oncellikle sorunuz icin tesekkurler! Amerika'da tip yuksek lisans yani doktora seviyesi egitim olarak sunuldugu icin boyle bir fark var- biyoloji gibi direkt alakali bir bolum uzerine de mimarlik gibi daha farkli bir disiplin uzerine de lisansinizi tamamlasaniz gene 4 yillik doktora duzeyi bir tip egitimiyle doktor olabiliyorsunuz sadece. Onemli olan mimarlik ya da baska bir alan da okusaniz premed derslerini (genelde giris biyoloji/fizik/genel kimya/organik kimya serileri, matematik/istatistik, birkac yazi agirlikli ingilizce ve sosyal bilim dersi dersleri) tamamlamaniz. Ayrica bazen klasik kabul edilen biyoloji/kimya gibi fen bilimlerinin disinda bir lisans ile basvuruyorsaniz daha ozgun bir basvuru portfolyonuz oldugu icin bunu bir avataja cevirmeniz de oldukca mumkun :)

    • @merveylmaz5839
      @merveylmaz5839 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience şu soruma o kadar açıklayıcı cevabı bir tek sizden aldım gerçekten çok teşekkür ederim o halde hemen başvurular için okullara ve neler gerekiyorsa hepsini tamamlayıp başvurularımı yapacağım tam vazgeçmişken sizin kanalınız süper denk geldi :) umarım kabul ve burs alabilirim yine size sorucam çok teşşekür ederim süpersiniz

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      @@merveylmaz5839 Tabi ki istedigin zaman sorularini sorabilirsin, basarilar diliyorum! 😊

  • @mavikelebek9193
    @mavikelebek9193 3 ปีที่แล้ว +1

    Çok teşekkürler ayrıntlı anlatım çok iyi oldu👍🦋

  • @cihangulpinar8059
    @cihangulpinar8059 4 ปีที่แล้ว +1

    Cok guzel bi video tesekkurler. Bana cok yardimci oldu.
    Fakat international ogrencilere ayrilan kontenjan sayisinin dusuklugu umutlari biraz kirdi. Bu yola nasil basvurdun ve neden neuroscience? Bunlari da anlattigin bir video da cekebilir misin?

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว

      Tabi ki, kendi universite hikayemin ilk bolumunu kanala yukledim, ikincisi de yolda :)

  • @elvinyyy3
    @elvinyyy3 3 ปีที่แล้ว +1

    4:00 da yani diyelim ki ben Harvard'a girdim bunun için direk SAT IELTS gibi sınavları alıyorum ondan sonra Harvard'a giriyorum 4 yıl pre med dersleri alıyorum sonra 4 yılın sonunda oradaki profesörlerden referans mektubu alıyorum böyle değil mi peki bazı insanlar 4 yılın sonunda tıpa kabul edilemeyenler ne yapıyor tıp okumuyorsa diğer bölümlere mi geçiyor

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว

      Evet, aynen oyle! 4 yil premed derslerini iceren bir lisans egitiminin ardindan tip eğitimi basliyor. Kabul almayanlar basvurusunu gelistirip tekrar basvurabiliyorlar (genelde bir ya da birkac yil icinde) ya da kariyer degisitiriyorlar (bu sirada lisans eğitimi tamamlandigi icin ya baska bir yuksek lisans programına yogunlasiyorlar ya da is hayatından devam ediyorlar).

    • @elvinyyy3
      @elvinyyy3 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience teşekkürler yardımın için

  • @noname-gc5cf
    @noname-gc5cf 3 ปีที่แล้ว +1

    türkiyede tıp okuduktan sonra ivy okullarında tıp okuyabilir miyim

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Basarili bir uzmanlık başvurusu hazırlarsan bence olasilikli 😊

  • @isbende1873
    @isbende1873 3 ปีที่แล้ว

    Çok iyisinizz çok iyi videolarrr çok iyisinizz vücutlarınızz çokk iyii çok samimisinizzz çok iyi yayıncılarsınız ve çok iyi TH-camrlarsınız çok iyi oyuncularsınız MAŞALLAH çok yakışıklısınız ve çok güzelsiniz sizler buradaki insanlar gibi çok güzelsiniz ve çok yakışıklısınız vücutlarınızz çokk iyii teşekkürlerr ❤️❤️ çokk iyii vücüdunuzz varr çokk başarılısınızz çokk zekisinizz MAŞALLAH sizler buradaki insanlar gibi çokk başarılısınızz çokk zekisinizzz MAŞALLAH çok teşekkürler her durum için❤️❤️❤️❤️ İNŞALLAH ALLAH tüm insanların gönlüne göre versin AMİN

  • @zekiyemiraydoganay7955
    @zekiyemiraydoganay7955 3 ปีที่แล้ว +1

    ben tıp öğrencsiyim amerikada eğitimim devam etmek istiyorum .ama burslu eğitmin çok zor olduğunu duydum ingilizcem çok iyi ,piyano ve keman çalıyorum ayrıca tenis ,tekvando çok iyiyim bunları ciddiye alırlarmı burslu okumam için ve not ortolamam yüksek .bu konuda bilginiz varsa cevaplayabilirimisinizi

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว

      Eger tip egitimini Turkiye'de tamamliyorsaniz, bu bahsettigim basvuru surecinden farkli bir yol izliyorsunuz (ki bu uzmanlik egitimi basvurusunun videodaki basvuru surecinden daha yuksek olasilikli oldugunu okudum). Gecerlilik ve USMLE sinavlarini almaniz ve ERAS (www.aamc.org/services/eras/ ) uzerinden basvurular yapmaniz gerekiyor. USMLE ve basvuru sureci malesef masrafli bir surec ama kabul aldiginiz takdirde uzmanlik egitimi boyunca maas kazaniyorsunuz.

    • @zekiyemiraydoganay7955
      @zekiyemiraydoganay7955 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadSciencehayır amerikan üniveristelerine yatay geçiş yapmak istiyorum 2.sınıfım ama burslu olrak bursları araştırıyorum ama net cevap alamıyorum .

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว

      @@zekiyemiraydoganay7955 Bu konuda net bir bilgim yok ama Amerika'da tip fakultesi doktora seviyesinde bir egitim olarak geciyor ve 4 yillik lisans derslerinin sonunda basvurulabiliniyor. Bu yuzden Turkiye'de lise sonrasi baslanilan tip fakultesinden yatay gecis ne kadar olasilikli bilemiyorum. Bu konuda farkli bir bilgi edinirseniz burada paylasmaktan cekinmeyin.

  • @محمداحمد-ج1ح5ف
    @محمداحمد-ج1ح5ف 3 ปีที่แล้ว

    Amerika'da tıp fakültesi okunmadan önce 4 yıl üniv okunduktan sonra aynı üniv başvurmak mümkün mi tıp için

  • @zekiyemiraydoganay7955
    @zekiyemiraydoganay7955 3 ปีที่แล้ว +2

    şuan ümidim kırıldı net...

  • @muradabdullah3649
    @muradabdullah3649 3 ปีที่แล้ว +1

    Çok sağolun cidden çok detaylı anlatmışsınız 😊

  • @recepayaz3521
    @recepayaz3521 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba bi sey soracağım. Ben şu an Türkiye'de tıp okuyorum. Ama Amerika da doktorluk yapmak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemek gerek

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Öncelikle sorunuz icin tesekkurler! 😊 Bunun icin denklik alip Amerika'nin tip lisans sinav serisine (buna Step sinavlari deniliyor) girmek gerekiyor. Tabi ki bu sirada basvuru icin bir portfolyo hazirlamak (ders disinda aktivitelerde/arastirmalarda yer almak, Amerika'da klinik stajlara katilip tavsiye mektubu almak) da onemli bir nokta. Son videomda bu konulardan bahsediyorum, inceleyebilirsiniz.

  • @integral3379
    @integral3379 2 ปีที่แล้ว

    Merhabalar bende marmarada hemşirelik bitirdim bu yıl.(mavi diploma) ülkedeki sağlık sorunlarından katliamlarından haberdarsınızdır eminim. Bu yüzden amerikada çalışmak veya sonrasında da tıp yada başka meslek seçmek istiyorum yapbileceğim em mantlıklı şey nedir? Cevaplarsanır sevinirim

  • @aliemirhamitoglu8920
    @aliemirhamitoglu8920 3 ปีที่แล้ว +1

    vaaaay harbi orijn kizsin hee

  • @gaancasd5406
    @gaancasd5406 3 ปีที่แล้ว

    İl dışında bile ekonomisi zorlanan birinin yurtdışında tıp okuması mümkün mü? Şunun cevabını hiçbir kanaldan alamadım. Geçen sene diş hekimliği bölümünü bırakıp tıp için tekrar hazırlanmaya başladım. Şu burs meselesiyle ilgili bir insan evladı bilgi verirse ona göre hedef çizeceğim.

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว +1

      Ben biraz cevaplandirmaya calisiyim o zaman 😊 Buraya burslu gecmek mumkun mu? Evet. Kolay bir surec mi? Hayir. Bu isin ekonomik yonunu de goz onunde bulundurarak bu surecin en ihtimalli ve ekonomik olarak bas edilebilir yolu sizin de yaptiginiz gibi Turkiye'de tip okuyup uzmanlik icin Amerika'ya gecmek. Bunun sebebi de uzmanlik basvurularinda yabanci uyruklu ogrencilere kismen daha sicak bakmalari ve uzmanlik sirasinda egitim ucreti odemek yerine maas almaniz. Bu surecin zor kismi ise Amerikan sisteminde rekabet edebilecek bir basvuru hazirlamak ki bunun icin Step sinavlarini almaniz (ki ucretleri yuksek sinavlar) ve mumkunse Amerika'da klinik staj yapip referans mektubu gibi gereklilikleri tamamlamaniz. Eger bu stajlar icin okuldan ya da baska kurumlardan burs bulabilirseniz ya da tip okurken calisip bu masraflari karsilayabilirseniz Amerika'ya gecisi yapabileceginizi umuyorum.

    • @gaancasd5406
      @gaancasd5406 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience çok teşekkür ederim elinize sağlık

    • @t-10heavytank57
      @t-10heavytank57 ปีที่แล้ว

      Kac yaşındasınız, ben 20 yim ve bu yıl sınava 2. Girişim olmasına rağmen 90bin yapabildim. Kapasitemin altında yaptığımı düşünüyorum, acaba kimya mühendisliği okuyup amerikada dersleri saydırıp orda 4 yıllık tıpa gitmek istiyordum ama bu da çok masraflı. 3. Kez sınava hazırlanmam konusunda da ailemi ikna edemiyorum. Çok zor ama siz ne yapmayı denerdiniz? Kaç yaşındasınız? Her şey gönlünüzcedir umarım.

  • @umitsizvaka4719
    @umitsizvaka4719 3 ปีที่แล้ว

    Cok guzelsin

  • @freshproduceentertainment635
    @freshproduceentertainment635 4 ปีที่แล้ว

    ☺️☺️☺️☺️

  • @sirulrich894
    @sirulrich894 3 ปีที่แล้ว +2

    Neden sürekli espri yapıon... 😒

  • @kimene3392
    @kimene3392 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba, acaba amerika'da matematik okuduktan sonrada tıp okunabilir mi?

    • @BadGirlMadScience
      @BadGirlMadScience  3 ปีที่แล้ว

      Pre-med ders serisini de tamamladiginiz surece matematikten ya da herhangi baska bir daldan tipa basvurabilirsiniz 😊

    • @kimene3392
      @kimene3392 3 ปีที่แล้ว

      @@BadGirlMadScience teşekkür ederim

  •  3 ปีที่แล้ว +3

    Çok kötü beden dilin samimi değilsin üzgünüm çok cringe olarak izledim.