Birgi Beldesi Belgeseli (İzmir, Ödemiş)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 7

  • @juanfamly1125
    @juanfamly1125 5 ปีที่แล้ว +3

    Güzel ödemişim♡

  • @tnsuzun
    @tnsuzun 5 ปีที่แล้ว

    Yabancı turist geliyormuş ki?

  • @FatihSOLT
    @FatihSOLT 8 ปีที่แล้ว +2

    panorama portresi ne demek ?

    • @1990mustafatunc
      @1990mustafatunc  8 ปีที่แล้ว

      +Fatih ŞOLT Panorama kelimesi Fransızcadan gelmekte olup geniş açılı görünüm anlamına gelmektedir. Portre ise tinsel durumu (ruh halini) yansıtmak amacıyla kişilerin yüzünün tamamının ya da bir bölümünün betimlenmesi işlemidir. Panoramik portre ya da panaroma portresi ile kastedilen ise Birgi'nin yüzü manasına gelebilecek mekanların ve insanların tuval yerine ekranlara betimlenmesidir. Belgesel yapımcıları ve metin yazarları çoğunlukla bilinçli olarak yapmasalar da girift üslupları bol bol kullanır ve bundan zevk duyarlar. Burada da "panaroma portresi" denilirken anlatılmak istenen Birgi'nin Birgi'de oldukça fazla vakit geçirip o beldeyi belde olmaktan çok bir inzivahane olarak gören bir bireyin yüreğine bu gönençli kentin yansımalarıdır. Sevgi ve selamlarla Fatih Bey.

    • @FatihSOLT
      @FatihSOLT 8 ปีที่แล้ว

      Mustafa Tunç Teşekkür ederim faydalı bilgiler için.İzlerken belgeselde de sıkça duyduğum gönenç kelimesini anlayamadım..Özel bir sorum daha olacak sürekli olarak belgesel mi çekiyorsunuz? Bu bilgiler ışığında tekrar Birgi ye gitmeyi düşünüyorum..

    • @1990mustafatunc
      @1990mustafatunc  8 ปีที่แล้ว

      +Fatih ŞOLT Gönenç kelimesini madden ve manen bolluk ve rahatlık içinde yaşanan yer olarak kullandık burada Fatih Bey. Bir başka anlamı da yine madden ve manen bolluk içerisinde yaşanacak kadar verimli topraklara ve maneviyata sahip olan yerdir. İkinci soruya gelecek olursak sürekli olarak belgesel çekmiyorum. Lisans ve lisansüstü eğitimim boyunca çalışmalar yaptım fakat şu an sadece memleketim olan Bursa'da yerel tanıtım amaçlı basit projelere destek veriyorum. Kişisel olarak belgesel çekmeye bir süre ara verdim diyebiliriz. Birgi'ye giderseniz ÇEKÜL Evi'ne uğramanızı tavsiye ederim. Kime sorsanız gösterirler yerini. Orada değerli hocam Emin BAŞARANBİLEK ile görüşebilirseniz size hem Birgi'nin tarihi hem de maneviyatı hakkında oldukça detaylı bilgiler verecektir. Bunun dışında da Birgi hakkında bilgi edinebileceğiniz pek çok kaynak internette de yazılı olarak da mevcut. İmam Birgivi'den tutun da Umur Bey'e kadar pek çok tarihe mal olmuş kişi hakkında pek çok bilgiler var. Yine camii imamından ve yerel halktan da pek çok bilgi edinebilirsiniz. Önbilgi ve hazırlık yapılarak gezilen bir Birgi gezisi sizler için çok daha aydınlatıcı ve zevkli olacaktır. Şahsi fikrim olarak bir süre vakit geçirdikten ve detaylı olarak gezildikten sonra insan ruhunda hayranlık bırakacak derecede dingin ve mükemmel bir kent olduğunu düşünüyorum Birgi'nin. Nice Anadolu topraklarının has mayasını keşfetmek dileklerime. Selamlar...

    • @FatihSOLT
      @FatihSOLT 8 ปีที่แล้ว

      Mustafa Tunç çok teşekkür ediyorum tavsiyelerinizi dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın.Saygılarımla,Mustafa Bey...