#Electricianul

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ส.ค. 2019
  • Adrian Chelaru va prezinta motivul pentru care nu mai utilizeaza protectii monopolare in instalatii electrice monofazate.
    Imi cer scuze pentru zgomotul din fundal dar am filmat in timpul lucrului pentru ca nu am timp aproape deloc in aceasta perioada,
    Sper ca o sa va placa...:)
    Pagina mea de facebook:
    / chelaru.adrian.7
    / 1846861575601298
    #Chelaru Adrian
    Membru fondator AREL (Asociatia Romana a Electricienilor)
    Electrician autorizat gradul IIA
    Electrician autorizat gradul IIB
    Administrator Alarm Electric Srl
    Alarm Electric Srl, firma atestata ANRE de tip B pentru “proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industrial, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0.4 kV”
    Alarm Electric Srl, firma licenta IGPR pentru “ instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alocare impotriva efractei”
    Alarm Electric Srl, firma autorizata IGSU pentru “instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu”
    www.alarmelectricsistem.ro
    alarmelectricsistem@gmail.com

ความคิดเห็น • 136

  • @mirceatodosi4602
    @mirceatodosi4602 2 ปีที่แล้ว +1

    Mult respect ,ai un stil aparte de a explica ! 🤚🤚🤚🤚🇷🇴

  • @ionelanghelescu5009
    @ionelanghelescu5009 3 ปีที่แล้ว +1

    Nu e de criticat și e chiar o inteligență cu creștere aleasă . Bravoo și felicitării

  • @alexsorin3651
    @alexsorin3651 4 ปีที่แล้ว +3

    Frumos si felicitări in special pt cuvintele cheie -îmi asum ,mult respect.

    • @voninoonyx7420
      @voninoonyx7420 3 ปีที่แล้ว

      aceasta afirmatie "imi asum" e umpic incorecta cred.... adica cum iti asumi daca moare un copil din vina ta? sau un om....?

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  3 ปีที่แล้ว +1

      Păi dacă lovești un copil cu mașina răspunzi, însă dacă fugi de la locul faptei și nu știe nimeni cine esti poti sa scapi.
      Acelasi lucru este și în acest domeniu pentru cei care lucrează LEGAL (si raspund pentru ceea ce fac) față de cei care lucrează la negru și după lucrare își pierd urma.

    • @alexsorin3651
      @alexsorin3651 3 ปีที่แล้ว +1

      @@alarmelectricsistem felicitări încă o dată o persoană care știe ce face site și pe ce se bazează alte comentarii nu ced că mai sint necesare.... 👍

  • @hardsoft21
    @hardsoft21 4 ปีที่แล้ว +4

    Domnule Adrian , apreciez foarte mult cele spuse de dumneavostra si consider ca ganditi FOARTE CORECT in condițiile de fata ( adică cand Dorelita a devenit sport național in toate domeniile unde trebuie ca meseriasul sa fie meserias - tara lu' "MERGE SI ASA" ). La noi in tara, din cauza "competenților" din trecut , din prezent și din viitor suntem obligați sa folosim metoda ANTI FOOLISH MEN. Cert este ca în alte tari se folosesc monopolarele la greu ( ma refer in vest ), iar mai nou am văzut monopolare care au încorporat și nulul dar care nu se întrerupe - este permanent ( adică este o clema care traversează disjunctorul și are doua șuruburi , la capete, astfel incat nulul sa nu se intrerupa).
    Revenind la problema monopolarelor , a 1P+N si 2P , nu știu sa existe un normativ care sa le interzica pe unele sau altele dar pentru țara în care trăim este bine sa fim "mai catolici ca papa" și sa urmăm sfatul primit , asta în cazul în care nu suntem siguri ca tabloul si circuitele noastre sunt corect realizate ( pe culori și în parametrii specificati de norme ). Succes in viitor!

  • @chitoiutiberiu7854
    @chitoiutiberiu7854 4 ปีที่แล้ว +4

    Bravo esti un adevarat inginer

  • @stefanmariancretu8931
    @stefanmariancretu8931 4 ปีที่แล้ว +1

    multumesc domnul adrian

  • @ionelciprian
    @ionelciprian 2 ปีที่แล้ว

    Frumos Video Felicitari Adrian

  • @curentarul
    @curentarul 4 ปีที่แล้ว +37

    Eu o vad mai simplu: ai TN-C, ai doua conductoare, ajungi la monopolare. Nu intrerupi PEN-ul. Ai TN-C-S - ai trei conductoare, ai separatia deja facuta de cei de la distributie, montezi bipolare si 1P+N. I7/ 2011, prevede clar aceste lucruri. Nu scrie nicaieri in SR ca nu ai voie sa folosesti 1P+N. Se vorbeste de sistemul TN-C dar nu scrie ca 1P+N este interzis in TN-C-S. Nimeni nu a postat vreodata un argument cu citat din SR. Normativul I7/ 2011 te trimite la SR, acesta, te trimite la I7. Exista presupuneri ca se va interzice folosirea 1P+N in viitor dar chestiile tehnice nu se fac cu presupuneri. Cand semnezi un proiect legal, cand esti verificat de o autoritate tehnica recunoscuta in tara - RTE - nu iti pierzi niste drepturi doar pentru ca se presupune ca.... Acest subiect, face parte din "razboaiele electricienilor" alaturi de litat vs masiv, cleme tip wago versus cositorire, banda izoliera vs termocontractabil, etc. Si inca un aspect, cei de la firmele de distributie, astazi, nu prea mai " invart" conductorii. Semneaza ptr ce fac, au sigilii dupa care pot fi identificati ci usurinta, asa ca sunt si ei mai atenti. Mai exista si la ei uscaturi dar per total, oamenii, stiu ce fac. Bafta!

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  4 ปีที่แล้ว +18

      In Bucuresti încă mai sunt mii de blocuri care au pe casa scării tablouri de distribuție unde dacă se desface un fir accidental nu mai sti unde sa-l conectezi. A fost o vreme cand in firmele de distribuție se intra doar cu pile sau nepotisme...de multe ori nu aveau treaba cu realitatea...Eu nu am generalizat însă încă se mai simte prezența multor electricieni fără experiență sau pe combinații care nu-și fac treaba corespunzător. Eu am avut probleme mari pe vremea când montam doar protecții monopolare din motivul menționat mai sus, iar dacă aș ști că pot să am incredere in ceea ce face cel din tabloul general atunci de maine aș monta monopolare. Scopul acestui video nu este doar chestie de contrazicere intre electricieni ci și argumentul meu si atenționarea mea către cei care se vor lovi de ce m-am lovit si eu...🙂

    • @cosmindudu6411
      @cosmindudu6411 4 ปีที่แล้ว +2

      Din cate știu eu cositorirea este interzisă de normativ.

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว +23

      @@cosmindudu6411 Nu va cunosc dar daca dvs imi trimiteti din normativul I7 / 2011 citatul in care scrie acest lucru va trimit pe cuvant de onoare 100 lei. Nu credeti lucruri doar pentru ca le auziti Cititi singur!
      Pagina 85,
      5.1.6.4. Conexiunile conductoarelor între ele si cu alte echipamente electrice trebuie făcute astfel încât să fie asigurată siguranTa si fiabilitatea contactului. si mai avem despre acest subiect Pagina 98,
      5.2.6. Conexiuni electrice
      5.2.6.1. Conexiunile între conductoare si între conductoare si alte echipamente trebuie să asigure continuitatea electrică. Aceasta trebuie să fie durabilă, cu rezistenTă si protecTie mecanică corespunzătoare.
      5.2.6.2. Alegerea mijloacelor de conexiuni trebuie să Tină seama de:
      - materialul conductoarelor si izolaTia acestora;
      - numărul si forma firelor ce formează conductoarele;
      - secTiunea conductoarelor ;
      - numărul conductoarelor ce vor fi conectate împreună .
      5.2.6.3. Conexiunile trebuie să fie accesibile pentru verificare, încercare si întreTinere, cu excepTia cazurilor următoare:
      - îmbinări de cabluri îngropate;
      - îmbinări umplute cu masă izolantă sau capsulate;
      - conexiunile între racordurile reci si elemente încălzitoare din sistemele de încălzire din plafon si plansee.
      5.2.6.4. Legăturile electrice între conductoare izolate pentru îmbinări sau derivaTii se fac numai în accesoriile special prevăzute în acest scop (doze, cutii de legătură etc).
      5.2.6.5. Se interzice executarea legăturilor electrice între conductoare în interiorul tuburilor sau Tevilor de protecTie, golurilor din elementele de construcTie si trecerilor prin elemente de construcTie.
      5.2.6.6. Se interzice supunerea legăturilor electrice la eforturi de tracTiune. Fac excepTie de la această prevedere legăturile liniilor de contact ce alimentează receptoarele mobile si legăturile conductelor electrice instalate liber, pe suporturi corespunzător alcătuite si dimensionate.
      5.2.6.7. Legăturile conductoarelor izolate se acoperă cu material electroizolant (de ex. tub varnis, bandă izolantă, capsule izolante etc).
      5.2.6.8. Legăturile pentru îmbinări sau derivaTii între conductoare de aluminiu si între conductoare si aparate trebuie să se facă numai prin cleme speciale cu suprafeTe de strîngere striate si elemente elastice), prin presare cu scule adecvate si elemente de racord speciale, prin metalizare asociată cu lipire sau prin sudare.
      Înainte de executarea legăturii, capetele conductoarelor din aluminiu se curăTă de oxizi.
      5.2.6.9. Legăturile între conductoare din cupru si conductoare din aluminiu se fac prin legături speciale omologate.
      5.2.6.10. Legăturile barelor se execută cu ajutorul suruburilor, clemelor sau prin sudare.
      5.2.6.11. Legarea conductoarelor din cupru la aparate, echipamente, masini, elemente metalice etc., se face (de regulă) prin strângere mecanică cu suruburi, în cazul conductoarelor cu secTiuni mai mici sau egale cu 10 mm2 si direct sau prin intermediul pieselor speciale de prindere în cazul conductoarelor cu secTiuni egale sau mai mari de 16 mm2. Conductoarele care se leagă la elemente mobile se prevăd din elemente elastice.
      5.2.6.12. Legăturile conductoarelor de protecTie trebuie executate prin sudare sau însurubări, astfel, încât să se asigure împotriva desurubării în funcTionare (contrapiuliTă, saibă elastică etc.).
      Bafta!

    • @viorelrusei4571
      @viorelrusei4571 4 ปีที่แล้ว +3

      Simplu si la obiect raspunsul.Succes

    • @iulianivanciuc1340
      @iulianivanciuc1340 4 ปีที่แล้ว +5

      @@curentarul
      Cositorirea s-a interzis din anul 2009 prin SR HD 60364.

  • @simicidoru9525
    @simicidoru9525 4 ปีที่แล้ว +1

    Frumos super 😃😃😃

  • @valentinene
    @valentinene 4 ปีที่แล้ว +20

    Indemnul "stati pe faza" venit de la un electrician e cam ... tricky. Sfatul meu: "stati pe nul", e mai sigur :))

  • @luigiionascu7056
    @luigiionascu7056 4 ปีที่แล้ว +1

    _sa traiti domnule inginer adrian chelaru si bine ati revenit__archaicxn lord

  • @viorelrusei4571
    @viorelrusei4571 4 ปีที่แล้ว

    Foarte corect

  • @sorin1125
    @sorin1125 7 หลายเดือนก่อน +2

    Explica-mi te rog, dacă am sigurante monopolare și vreau sa schimb o priza, ce fac? Cobor siguranță care oprește doar faza, dar nulul nu prezintă pericol? Ce fac? Opresc de la general ca să schimb o priza? Te rog să-mi explici. Mulțumesc anticipat.

  • @gonedoneggonedoneg9863
    @gonedoneggonedoneg9863 3 ปีที่แล้ว +1

    Faine jucării transparente

  • @marianasandu4848
    @marianasandu4848 3 ปีที่แล้ว +2

    Bine.....☺

  • @vasileonofrei7098
    @vasileonofrei7098 4 ปีที่แล้ว +1

    Big like!

  • @trasor8379
    @trasor8379 2 ปีที่แล้ว

    Salut, spune-mi te rog care este diferența dintre 1P+ N și 1P+ ND ? Ultima notație am văzut-o de curând ...ce înseamnă acel D ?

  • @furiosul79
    @furiosul79 4 ปีที่แล้ว +2

    Dacă la intrare in primul tablou (vorbesc la case) se pune nulul impreuna cu impamantarea realizată, după care se separa , cand vine Dorel si le inversează nu ii sare in nas si il obliga sa respecte regulile ? Plus ca la întreruperea nulului din rețea rămâne priza de pământ .

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว +1

      Scuza-ma, ce anume sa inverseze? De la retea, va vin doua conductoare. faza si PEN-ul. LA dvs in BMPM se face separarea si apoi spre casa va pleaca trei conductoare. ca deh, aveti TN-C-S. Adica aveti acum separat, faza, nulul si impamantarea. Ce anume ar putea sa inverseze? Ca faza ii iese din contor, nulul la fel. Deci?

    • @furiosul79
      @furiosul79 4 ปีที่แล้ว

      @@curentarul de multe ori am gasit nul inversat cu faza din diferite motive ..... prietenii stiu .... Plus ca de multe ori nu vin trei fire la consumator ci două, respectiv patru.....

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว +2

      @@furiosul79 Si nu este normal sa vina asa daca dvs aveti TN-C? SI la fel de logic ca acolo veti folosi monopolare, cum si la trifazata veti folosi tripolare si nu tetrapolare. Pentru mine este logic. Cum este banuiesc si pentru dvs.
      Bafta!

  • @by_sec
    @by_sec 4 ปีที่แล้ว +7

    o lavaliera ar fi binevenită!

  • @adrianpetroi3589
    @adrianpetroi3589 4 ปีที่แล้ว +3

    Cum separam pen in N si PE? Un video te rog?

    • @raresvintan6015
      @raresvintan6015 4 ปีที่แล้ว +5

      inainte de intrarea in tabloul general trebuie facuta legatura cu impamantarea casei, dupa care conductorul PEN se ramifica in 2 bare (Una pentru nul de lucru iar cealalta in nul de protectie).

    • @adrianpetroi3589
      @adrianpetroi3589 4 ปีที่แล้ว +2

      @@raresvintan6015 nu am acces la pen este in contoarul de afata cel de la distribuitor este sigilat am acces doar la conductoru de la inpamantare am trimis un email la ei dar nu am raspuns i-am intrebat de sistemu TNCS daca e facut de ei dar niciun raspuns cred ca habar nu au ce este ala PEN sau separatie .

  • @dumitruvictor6983
    @dumitruvictor6983 10 หลายเดือนก่อน

    Ma intereseaza daca e bine sa faci legaturiile in doze cleme vago

  • @florind.5711
    @florind.5711 4 ปีที่แล้ว +3

    Unii "internauti" autorizati spun ferm ca 1p+n nu sunt bune etc...ca trebuie 2P in tabloul cu circuitele finale. Ca valori, 1p+n sunt pana la 40Amp; ca idee eu foloseac pana la 16Amp inclusiv, 1p+n, in ideea in care
    1)6Amp - iluminat, automatizari, circuite auxiliare
    2) 10Amp - circuite prize uz general
    3) 16Amp circuit unic/priza/cupla/doza/ dedicata
    Peste...circuite separate etc

  • @ivansevera2735
    @ivansevera2735 11 หลายเดือนก่อน +1

    Am pățit-o , ambele fire albastre m-am uitat ca vițelul la poarta noua de opera făcută

  • @cam72tib
    @cam72tib 4 ปีที่แล้ว

    Va rog, am o intrebare. Daca eu am in tablou montate intrerupatoare automate P+N si cei de la distributie ar inversa conductorii mai am protectie pe faza (scurtcircuit sau suprasarcina). Mentionez ca nu sunt de meserie.

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว +1

      Bipolare daca suspectezi ca vei avea asa ceva. In viata rwala, nu are cum sa se intample asta. Intrarea in contor se face cu faza. Apoi acea faza merge spre tine. La fel si nulul. Daca folosesti monopolare, macar grupeaza-le astfel incat atunci cand decuplezi, sa ramaii cu cat mai putine zone moarte.

    • @cam72tib
      @cam72tib 4 ปีที่แล้ว +1

      @@curentarul Multumesc ptr. detaliile oferite. Intuiam raspunsul la intrebare dar acum am confirmarea unui profesionist (care nu mi-a raspuns "de sus" sau cu "mistocareli")si sunt sigur de raspuns. Pana la urma voi folosi bipolare chiar daca necesita un tablou mai mare. Multumesc inca o data si spor la treaba.

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว

      @@cam72tibMultumesc! Bafta si dvs!

    • @statiacarburant5723
      @statiacarburant5723 ปีที่แล้ว

      ​@@curentarul o

  • @cristianner6516
    @cristianner6516 4 ปีที่แล้ว

    Corect ce spui

  • @teodorposa8809
    @teodorposa8809 4 ปีที่แล้ว +2

    salut Dl Adrian din cate stiu N nu este intrerupt in caz de avarie la astfel de protectii deci e ca si cum ai folosi bara de N

    • @alexandrunecsuleu4930
      @alexandrunecsuleu4930 4 ปีที่แล้ว +8

      La P+N nu ai protectie decat pe faza, dar cand declanseaza se intrerupe si faza si nulul

  • @filipdanielhga9536
    @filipdanielhga9536 2 ปีที่แล้ว +1

    O să vă rog să reveniți pe subiect cu un clip în care arătați și aparate și aveți o calitate mai bună la sunet. ❤️

  • @costaofficialro8819
    @costaofficialro8819 4 ปีที่แล้ว +3

    Poti pune o siguranta generala pe N nu trebuie pe fiecare circuit

    • @IonNana
      @IonNana 4 ปีที่แล้ว +1

      Da dar deasemenea si sau RCBO indeplineste separarea

  • @ooltimu
    @ooltimu 4 ปีที่แล้ว +1

    Ce SR iti interzice sa intrerupi nulul? Poate te referi la PE

    • @IonNana
      @IonNana 4 ปีที่แล้ว +4

      SR EN 60898 ( >2012) - HD ( directiva de armonizare europeana ) 60347

    • @ooltimu
      @ooltimu 4 ปีที่แล้ว

      Si care este motivatia interzicerii intreruperii nulului?
      Ai cumva un link la HD 60347? Nu gasesc si banuiesc ca e gratuit daca e redactat de UE.

    • @IonNana
      @IonNana 4 ปีที่แล้ว +8

      @@ooltimu Nu nu este gratuit se găsește de cumpărat la ASRO . Motivația e simpla realizarea celor 0.1 secunde de punere la pământ si asta se realizează doar cand R N este la același potențial cu PE - prin introducerea de contacte creste potențialul sa faci un test cu 10 A asa cum cere Norma si Standardul apoi vii si stam de vorba cu rezultatele . Atentie eu vorbesc doar de TN nu de IT

  • @mariussubcinschi3505
    @mariussubcinschi3505 4 ปีที่แล้ว +1

    Chestii interesante .....dar păcat că filmarea are sunetul oribil. După ce că e încet...mai se taie și cu flexul. ....

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  4 ปีที่แล้ว +2

      Mai greșim și noi...🙂

    • @mariussubcinschi3505
      @mariussubcinschi3505 4 ปีที่แล้ว +2

      @@alarmelectricsistem din greșeli învățăm, ideea e că ai ceva chestii interesante,din care unii pot învăța ceva....și e păcat că filmarea are sunetul nasol. Succes

  • @nituvasile1751
    @nituvasile1751 4 ปีที่แล้ว

    Sincer nu ma-m prins.Poti fi mai explicit?

  • @mirceagri4332
    @mirceagri4332 4 ปีที่แล้ว +3

    Eu știu în felul următor:intr-un circuit electric,curentul electric circula în momentul în care circuitul este închis de la faza la nul,deci și pe firul de faza și pe firul de nul ai curent electric (amperi),chiar dacă se inverseaza faza cu nulul de la distribuitor în momentul în care apare o suprasarcina sau un scurtcircuit curentul este același în tot circuitul așa ca siguranțele P+N ar trebui sa lucreze.Sper sa nu greșesc!!!

    • @ElectricitePopPetru
      @ElectricitePopPetru 2 ปีที่แล้ว

      Buna Ziua nu greseti, pentru bipolaire, pentru 1P+N este important sa respecti ordinea, la monopolare daca sunt inversate faza cu nulu si cablaju este cu fir de protectie sau gasesti prize unde delà nul se face ô mica punte la protectie "este ô mare Sansa sa mirosim florile de la radacina in sus" unde sunt aparat cu carcasa de métal. Noroc ça acuma sunt pe general differentiale

  • @orlandosorinopris6775
    @orlandosorinopris6775 2 ปีที่แล้ว +1

    Sistemul cu protectie pe faza si nul era gandit in logica curentului alternativ, care are doua alternante astfel incat lita sa se topeasca la prima semiperioada (0,02 secunde - adica o vesnicie). Azi cu protectiile cu bobine de intarziere scurt timpul de reaspuns este mult mai mare. In auto unde sunt amperaje serioase NU o sa vedeti decat sigurante fuzibile (evident NUMAI pe plus intrucat curentul continuu NU are alternante). Asta e pe vremuri se mai stia carte. Electricitatea fara teorie riguros inteleasa nu merge.

    • @orlandosorinopris6775
      @orlandosorinopris6775 ปีที่แล้ว

      Ia uite aici. Ce sa mai explici cum se face protectia radio. Avem aici Arsenie Boca si fractali pe bani seriosi. Ia uite aici protectie radio. Ce sa mai explici cum se face. Credinta e de baza.

  • @florind.5711
    @florind.5711 4 ปีที่แล้ว +1

    Va salut. M-au facut cu ou si cu otet prin comentarii ....ca si nemtii folosesc 1p, si in uk etc, numa' noi suntem diferiti. Pai de aia se pun 1p+n, exact cum ati spus in video.Offf

    • @raulgheongheos5325
      @raulgheongheos5325 2 ปีที่แล้ว

      pui diferential rcbo si eventual o siguranta pe nul sa il poti intrerupe si aia e..

  • @nicmate2543
    @nicmate2543 8 หลายเดือนก่อน

    Spune-mi numele celui cu flexul ca-l omor eu…free of charge 😂

  • @vasilep2p
    @vasilep2p 4 ปีที่แล้ว +4

    Pentru ca normativul te obliga sa faci asta xD

    • @IonNana
      @IonNana 4 ปีที่แล้ว +10

      Normativul te obliga sa separi nu sa montezi 2 Poli asta as aca sa citim si sa stim unde citim si la fel de bine normativul cand ai sa incepi sa il citesti sa incepi cu cap. 1 acolo ai sa ai uimirea ca la 1.5 ,1.6 ,1.7 si 1.8 se fac niste trimiteri la norme standarde si directive europene care spune acolo ca se aplica cea mai severa -legal se considera cea mai severa cea mai noua actualizare care ce sa vezi este SR EN 60898 unde ai sa vezi mai exact ( asta inainte sa te apuci sa ajungi tu la capitolul 5 sa il citesti pe capitolul 1 ) si deasemenea la capitolele la care faci referire te trimite la SR pe care stiu sigur ca nu lai deschis altfel nu emiteai asa ceva .
      PS Separatia se considera executata ori prin disjunctoare ori prin RCD care ce sa vezi si el separa N

    • @marcelgavrila5474
      @marcelgavrila5474 3 ปีที่แล้ว

      Salutare!
      Nu sunt de specialitate dar de ceva timp citesc despre electricitate, asta pentru ca vreau sa schimb tabloul cu sigurante (alea clasice) cu intrerupatoare automate. Am vb cu electricianul care efectiv va face lucrarea, el recomanda bipolare.
      Citind si urmarind tot felul de filmulete (ca acesta de exemplu) am anuns la concluzia ca sunt potrivite cele monopolare. O sa montez si un separator, un diferential RCBO de 25A 30mA (nu exista o alta protectie in "amonte") apoi 16 / 10A, curba B.
      Dar totusi, ca sa nu il supar pe domnul electrician, sunt probleme daca in configurația de mai sus voi pune bi-polare, asa cum doreste, in loc de monopolare?
      Merci!

  • @vaiocostar373
    @vaiocostar373 4 ปีที่แล้ว

    Cele mai bune ,, numai din astea folosesc,, provisorii daca nam 1p+n pun doua si intrerup faza si nulu,, este riscant si nulu,, ma currntat de cateva ori

  • @ovidiuroman1979
    @ovidiuroman1979 4 ปีที่แล้ว +1

    Asta este singurul motiv?

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  4 ปีที่แล้ว

      Este unul dintre ele...🙂

    • @ovidiuroman1979
      @ovidiuroman1979 4 ปีที่แล้ว

      Altul?

    • @ovidiuroman1979
      @ovidiuroman1979 4 ปีที่แล้ว

      Adrian Chelaru pt ca si eu am lucrat cu p+n(dupa diferential)si am trecut pe monopolare(tot dupa diferential,la inceput de fiecare bareta a tabloului)

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  4 ปีที่แล้ว

      @ovidiu roman unde lucrezi ?

    • @ovidiuroman1979
      @ovidiuroman1979 4 ปีที่แล้ว +1

      Adrian Chelaru Electrica Nord (partea de masura),iar in timpul liber fac instalatii electrice.

  • @qqnea7064
    @qqnea7064 4 ปีที่แล้ว +1

    Decât sa vb și sa nu se înțeleagă nimic mai bine mai aștepți și faci ceva în liniște!

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  4 ปีที่แล้ว

      Așa este...ai foarte mare dreptate...nu mai postez...😉

  • @tehnicianenergetic869
    @tehnicianenergetic869 4 ปีที่แล้ว +1

    Schneider sunt de calitate slabă comparativ cu ALTELE!!!!

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  4 ปีที่แล้ว +5

      Cum ai ajuns la această concluzie?... Eu le-am testat si verificat periodic si nu am avut niciodată probleme cu ele...🙂

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว +7

      Pe baza spuselor unui singur electrician, nu poti generaliza.

    • @strigoiu13
      @strigoiu13 4 ปีที่แล้ว +5

      stefan e inginer doctor profesor universitar la poli? are lucrari indexate isi, bdi? cati ani de cercetare are in spate? cata aparatura de testare ai vazut in clipurile lui? vreun studiu de laborator autorizat sau macar cu iso9001 n-a scos in fata in toate clipurile. oare toti producatorii "este prosti" de produc p+n si le baga in cataloage?

    • @curentarul
      @curentarul 4 ปีที่แล้ว +9

      Nu are cele metionate si a spus ca este parerea lui. Fiecare avem cate o firma preferata si cate o firma pe care nu o iubim atat de mult. Mi se pare normal. SI ABB, Hager, Legrand, Eaton, si pot enumera au incidente. asta nu inseaman ca miile de produse facute de ei sunt proaste. Doar ca incidentele se pot intampla si la case mari. Bafta!

    • @adriansavescu7321
      @adriansavescu7321 4 ปีที่แล้ว +2

      Multinationala numai cu sneder.fara probleme.