Berrak Suda sürüyle alabalık bulduk (belgesel tadında av)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 16 ต.ค. 2024
  • Selamlar saygılar efendim yine çılgın bir video serisiyle karşınızdayım bir kaç küçük shorts videosunu yayınlamış olduğum Toros Dağlarındaki çılgın maceramızın uzun videolarının ikinci günü üçüncü videosuyla karşınızdayım.
    Bu maceranın tüm videolarını bu linkte bulabilirsiniz;
    2023 toroslar gökkuşağı avları
    • 2023 toroslar gökkuşağ...
    Torosların efesi Kadir kardeşimle beraber geçilmez denilen Torosların zorlu kanyonlarına girdik bazen yüzdük bazen saatlerce yürüdük ancak çok güzel gökkuşağı alabalıkları yakaladık ve sadece bir kaç tane yemek için alıkoyduk. Gezdiğimiz meralarda doğal türümüz olan kırmızı beneklilerin nesli tükendiği için ve gökkuşağı alabalıkları bu meralara tam uyum sağlayıp kendisi yumurtlayıp çoğalabildiği için elimizden geldiğince balıklara zarar vermeden iade etmeye çalıştık.
    Bu avlarda genelde döner kaşıklarla avlandım. Bu kaşıklar arasında en fazla verim aldığım mepps aglia blanc üç numara oldu .Bu çılgın serinin devamı gelecek lütfen beklemede kalın...
    Avda kullanılan malzemeler;
    Kamış:shimano catana tele spin 1.80cm 3-14gr
    Makina: okuma helios hsx-20
    Misina: shimano kairiki 0.08mm
    DİKKAT: BU NADİDE BALIKLARIN NESLİNİN DEVAMI İÇİN BULUNDUKLARI MERALARIN PAYLAŞILMASINI UYGUN BULMUYORUM takdir edersiniz ki eğer onların bulundukları meralar bilinirse oralarda balık bulmak çok zor olur. onun için bırakın gizli kalsınlar ki çoğalsınlar...
    ÖNEMLİ VİDEOLARIMIZ;
    derede alabalık avı nasıl yapılır(malzeme seçimi);
    • Derelerde alabalık avı...
    Alapalukçunun kaşıkları neler;
    • Alapalukçunun döner ka...
    Alabalıklara yemli takım hazırlama;
    • alabalıklara yemli tak...
    kalama ayarı nasıl yapılır;
    • Kalama ayarı nasıl yap...
    En sağlam klips düğümü;
    • en sağlam klips düğümü
    Döner kaşık modifiyesi nasıl yapılır (uygulamalı);
    • Döner kaşık modifiyele...
    önemli not: Biz her ne kadar yakala bırak yapsak da yeni başlayanlar ve bilmeyenler için doğal alabalıklarla ilgili 5/2 Tebliğde geçen kuralları hatırlatalım;
    *Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız iç su ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.(yani akarsularda solucan böcek kurt gibi doğal yemlerle alabalık avcılığı yasaktır)
    *Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır.(yani derenin yatağını değiştirerek avlanmak yasaktır)
    *Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.
    *1EKİM -28 ŞUBAT arası doğal alabalıkların yumurtlama dönemidir ve avlanılması yasaktır.
    Doğal alabalıklarda kişi başı alıkonulabilir balık sayısı üç adettir(evdeki kişi sayısına göre değil avlanan kişi sayısına göredir) ve minimum boy limiti 25cm dir.

ความคิดเห็น • 85