Rauwe honing van de imker oogsten en slingeren - HONINGonline.nl

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ส.ค. 2021
  • Wil jij eens zien hoe een imker de honing oogst en slingert? Bekijk dan snel deze video! Mooi scherpe beelden van het hele proces van honing maken. Van bloem tot in de emmer haarscherp vastgelegd!
    Rauwe honing is onbewerkte koud geslingerde honing. De imker mag hier dus ook niets aan toevoegen. Op imkerij De Valksche Bijenhof vinden we dat normaal! Daarom maken wij ook gewoon honing zoals honing bedoeld is. Met respect voor de bijen uiteraard.
    Wil je deze honing kopen? Dat kan! Kom naar onze winkel of bestel het eenvoudig online in de webshop: www.HONINGonline.nl
    -------------------------------------------------------------
    Het proces van ambachtelijke honing maken.
    Voordat de honing geoogst kan worden, moeten de bijen de honing eerst 'klaar hebben'. Dat wil zeggen dat de honing voldoende is ingedikt en er waardevolle enzymen aan toegevoegd moeten zijn. Pas dan worden de raten door de imker uit de bijenkast gehaald, bij voldoende overschot aan honing.
    Deze honing moet eerst in onze professionele machine ontzegeld worden. Dat betekend dat de zegeltjes waarmee de bijen klaargemaakte honing luchtdicht afsluiten, van de raten verwijderd worden.
    Vervolgens wordt in een honingslinger alle honing door de middelpuntvliedende kracht uit de raten geslingerd. Deze honing wordt allen nog gezeefd, waarna het klaar is om zonder enige toevoegingen in de pot gedaan te worden

ความคิดเห็น • 7

  • @nou5able
    @nou5able 2 ปีที่แล้ว +1

    Sorry dat ik mijn vraag hier stel, wat is het verschil tussen de woud honing en de bos honing? heb ze nu maar allebei besteld om te proberen. Ik denk dat de woud honing wat gezonder is? En de boshoning uit nederland wat minder bewerkt is?

  • @willemh3319
    @willemh3319 2 ปีที่แล้ว +2

    oo wat zou ik dit soort werk kostenloos willen doen ben alleen fysiek beperkt hersenbloeding👨‍🦽👨‍🦽 en het oude was terugwinnen

    • @HONINGonline
      @HONINGonline 2 ปีที่แล้ว

      Dag Willem,
      Sterkte met al je problemen!

  • @willemh3319
    @willemh3319 2 ปีที่แล้ว

    geen pasteurisatie? voor de houdbaarheid en export

    • @HONINGonline
      @HONINGonline 2 ปีที่แล้ว +7

      Juist niet! In de eerste plaats verkopen wij al onze eigen honing uitsluitend in Nederland en een klein beetje in België. Daarnaast is honing uit zichzelf conserverend en bacterie dodend. En in de derde plaats: als je honing verhit, verliest het een groot deel van de medicinale werking. Dat is juist het verschil tussen onze echte imkerhoning en supermarkthoning!

    • @ninjaah1404
      @ninjaah1404 ปีที่แล้ว

      Willem niet alles draait om de centen mensen willen gewoon een goed product zonder heel die troep erin