Yks sınavına hazırlanan bir sıkı takipçiniz olarak bu streste bu videoların ne kadar iyi geldiğini tahmin edemezsiniz tercih döneminde yüz yüze görüşmek dileğiyle👋🏻
@@ozgurbaskn7330 Btw "by the way" anlamındaki kısaltmadır btw. Şahsım bu kısaltmayı birkaç yıl "between" olarak düşünüp anlam verememiştir. Her yere de yakışır btw. Bu YKS düzeltmesi yaparken kendi de hatalar içeren yorum gülümsetti, flood yapmak istedim. @JosephPrlk ve bütün(!) YKS çalışan liselilere kolaylıklar diliyorum. :)
Yaşar'ın bir Tv spikeri edasıyla gayet formal bir şekilde yaptığı açılış sonrasında Ömer'in ilk söylediğinin "Sen niye son zamanlarda böyle derdo konular seçiyorsun Yaşar?" olmasını komik bulan bir ben miyim?😂 😂
TH-cam'da ciddi bir boşluğu dolduruyorsunuz. Sosyal bilimlerde olan hakimiyetinizin ötesinde muhakeme kabiliyetinizle ve samimiyetinizle de gönüllerde taht kuracağınıza eminim. Haddim olmayarak tebrik ediyorum. Iyi ki varsınız
bende katılıyorum bu düşünceye özellikle Yaşar'ın yaşını bildiğim için yaşı ve bilgi birikimi muhakeme kabiliyeti çok yüksek. Diğer ekip üyeleri de çok çalışkan ve bir bütünler.
Dogmadan, ezberlenmiş cümlelerden uzak, samimi ve tabiri caizse dostça bir program olmuş. 23-30 yaş arası jenerasyonumuzun yaşadığı birçok probleme, soru işaretlerine ve tedirginliklerine değinmişsiniz ağzınıza sağlık bu gibi içeriklerin artmasını rica ediyorum. Jenerasyonumuz toplum beklentisi, kendi istekleri bunun yanında “başarı” kıstası ve en iyisine sahip olma arzusuyla adeta kayboluyor. İnsan kendini eğitmeye devam ettikçe istekleri doğrultusunda “basit” bir hayatla mutlu olabilir. Kimsenin beklentisini karşılamak zorunda değiliz ve kimsenin cümlelerini adeta bir şerh olarak hayatımıza katmamalıyız. Anlık çoşkuların tutsağından sıyrılmış huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum hepimize.
Harika muhabbet. İyi olan her adımın ardında "Acaba her şey bombok olacak mı?" hissi ile yaşıyorum kendimi bildim bileli. Evlendim, güzel iş teklifleri aldım, maddi olarak biraz rahatladım, epey "başarı" elde ettim, fakat bu his hiç geçmedi. Acaba doğru yerde miyim, doğru adımı mı atıyorum, vaktimi boş işlerle mi geçiriyorum, potansiyelimi daha iyi kullanabilir miydim şüphesi. Hep bir tatminsizlik hali. Mutlu ol ulan işte.
aile ve akraba kurumu işlevselliğini kaybediyor yerini alan bir şey yok. bu yalnızlık, bireysellik gerçekten ürkütücü. mutluluk bence de iradeye bağlı. dinin kaybı, maneviyatın gitmesi hem anlam kaybı hem de sosyal olarak da bi kayıp. ayrıca bence biri insanın isteğinin oluşması çevresiyle de alakalı.
27:12 acıdan kaçınmak insanı mutlu kılmaz. Kimse sürekli huzurlu kalamaz. Acı ve mutluluk bütünün parçası ikisini de kabullenmek gerekiyor sadece. Mutsuz kılan etkenleri kaldırmaya çalışırsak da depresifliğe gideriz. Herhangi bir duygu ya da his yep yaşanamaz buna huzur da dahil
Huzursuzluk sürekli yasanabildigine göre huzur da sürekli yaşanabilir.aslolan duygular bizi nereye götürüyor.neyi ne için istediğimizi bilmek ne hissettiğimizden daha önemlidir
Matrix'te değil de bu toplumda yaşıyorsun hocam. Bireysel faktörlerin önemi olsa da ekonomik durum da belli, siyasi durum da belli, dünyanın genel durumu da belli. Yani ister istemez şartlar iyi değil, hal böyle olunca ne yaparsak yapalım mutsuz oluyor ve gelecekten kaygı duyuyoruz. Bundan kaçınmak biraz zor ama psikologlar bunu kendimizi mutlu etmeye çalışarak dengelememiz gerektiğini söylüyor.
@@tanberkak6188 Selam Tan Berk. Ben Almancıyım. Yüksek Lisans tezi yazmak beni depresif yaptı bir süredir. Psikolog desteği alıyorum. Umarım bir gün Türkiye’de yaşaması güzel bir yer olur senin için.
Sizleri bir kaç ay oldu takip ediyorum. Şuana kadar izlediğim en güzel, en samimi ve hoş videolardan bir tanesini az önce izledim, uzun süre sonra.. sohbetiniz için çok teşekkürler. Umarım sizinle bir gün aynı fikirde olduğumuz bu bazı konular hakkında sohbet edebilme şansımız olur. Hayat, bu tür sohbetler ve an'lar ile çekilebilir oluyor. Hayata dair bu tür farkındalıklar, yaşamınızı daha keyifli, ve huzurlu kılıyor. Bunu başarabilmek dediğiniz gibi zor oluyor ama bir şekilde oluyor. Ve hayatın aslında her duruma hakkı olduğunu, hayatın bizi mutlu veya memnun etmek zorunda olmadığını anlayınca büyük bir yük kalkıyor üstünüzden. Yaşamda daha hafifemiş oluyor varlığınız. Bu hafiflikle, sakin bir şekilde yaşıyorsunuz.
Çok güzel bir videoydu,yaptığınız yorumlar ve analizler çok yerinde.Kanalı psikoloji kanalına çevirmeden ayda bir ya da iki ayda bir böyle konulara değinmeniz bize insan olduğumuzu ve sorunlarımızın ortak olduğunu hatırlatmanız çok hoş.Son olarak böyle güzel içerikleri bizler için çeken ve çok emek harcayan 49W ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız.
Hayatta bence en büyük şanslardan biri pozitif bakan genel olarak mutlu bir karaktere sahip olmak. Bu hayatta her şeyle baş etmeni kolaylaştırıyor. Psikolojik direnç sağlıyor insana. Bu karakterindeki hava hayatının da mutlu bir yöne gitmesini sağlıyor. Çevren tarafından sevilen hayatlarında olmasını istedikleri biri oluyorsun. Ömere çok büyük bir ilgi var yorumlarda gördüğüm kadarıyla. Bu sohbeti kıvrak zekasının yanında neşesinden espirili olmasından da kaynaklanıyor bence. Video aralarında yaptığı espiriler hem güldürüyo hem dikkati tekrar topluyor. İbrahimle ikisinin videolarının bu kadar sevilme nedeni de bu. Bence ikiside gülmeyi seven insanlar. Olay çok komik olmasa bile uzun uzun gülüyorlar onların gülmesi izleyiciye de geçiyor. Yanındaki insan gülmeyi seven dolu dolu gülen biri olduğunda kişi de havaya girip daha çok espiri yapıyor birbirlerini yükseltiyorlar.
Sağolsun İlker hoca… fakat… Siz doğal çocuklarsınız…bence ortamınızın doğallığı, zihinsel derinliğiniz kadar samimi hisler oluşturuyor… örgülü, çiçekli, ev oramı daha çok yakışıyor…
Sanırım kendimdeki mutsuzluk problemini tanımlayacak bir şeyler buldum sizde. "kendime fazla önem veriyorum sürekli daha yüksek bir potansiyelimin olduğunu düşünüp hiçbir zamanda açığa çıkaramadığımdan o potansiyeli huzursuz hissediyorum kendimi" bunun üzerinde çalışmalıyım. :) Teşekkürler.
10:18 Tam tersine farkındalığımız azaldığı için kendimizi yargılıyoruz ve kaygı duyuyoruz. Aslında duygularımızın hiç farkında değiliz. Kendimizi sorgularken duygularımızın da farkına varabilsek iyi olma yolundaki ilk adımı atmış olacağız.
Valla abi üç aşağı beş yukarı sizinle yakın yollardan geçen bir akraniniz olarak size sarılmak geldi içimden. Aynı zamanlarda benzer süreçlerden geçmek insanı yakınlaştıryor galiba
bir sürü gereksiz yorum attım ama gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum, 49w ekibindeki herkes hepiniz ayrı ayrı iyi ki varsiniz cok kiymetlisiniz youtube da çok iyi iş yapiyorsunuz, bir gün yüz yüze de denk geliriz diye düşünüyorum, cook teşekkürker ❤❤❤❤
Abilerim ben 12.sinif ogrencisiyim yaklaşık 1 haftadir falan ot gibi yaşıyor hiç ders calismiyor oyun falan oynuyordum sürekli bir seyler izliyordum sayenizde biraz farkındalığımin geliştiğine inanmaktayim 1 ay boyunca dopamin detoksu yapmaya kadar verdim Spotifyi bile silicem faydası olacağını düşünüyorum çünkü bu 1 haftalık süreçte gun icersinde tembellik ettigim zamanda mutlu değildim kendimi toparlamamda yardımcı oldunuz teşekkür ederim.
Çok güzel yayındı, ağzınıza sağlık. Eskiler, GEÇER YA HU derdi ve susardı. Biz, yeni insanlar, muttasıl arıyoruz ve boyuna konuşuyoruz, uzattıkça uzatıyoruz. Geçer inşallah! Size Flu'nun imkânlarını sunan İlker hoca da çok sağolsun. Ne kadar aksini ispat etmeye çalışır gibi davransa da onun iyi bir insan olduğunu biliyoruz :))
Siz benim sosyal medyada mutluluğa & huzura erişimimsiniz :) 28:37 Bildirimleriniz de açık (hiç adetim değildir aslında), videolarınız gelir gelmez dost sohbetine gider gibi koşuyorum buraya :) Kapsamlı bir değerlendirme olmuş her zamanki gibi, ben de bir 98'li olarak jenerasyonlarla ilgili tespitlerinize katılıyorum. Maneviyat kalesi, aile kurumunun çözülmesi gibi konular keza... Geviş getirme, düşüncenin durdurulmaması ile ilgili de kişisel deneyimlerim oldu, ama burada uzatmayayım. Lakin nöroloji asistanlığına yeni başlamış bir tıp doktoru olarak da söyleyebileceğim, kesinlikle süreçler biyokimyasal & elektriksel & çevresel feedbacklerle beslenen komplike süreçler. Ve iyi uyku, iyi beslenme, irade ile şekillendirilmiş makul bir günlük yaşayış, insan etkileşimlerimizin incelikle şekillendirilmesi; mental sağlığın korunmasında zaruri. Beynin gizemli algoritmasına sokuşturacağın iki SSRI molekülüyle depresyon falan çözümlenmiyor. Kendi dinamiklerini çözümlemek, mental özbakımın hakkında düşünmek, buna vakit & emek vakit ayırmak; bir profesyonelden/farmakolojiden medet umup hiçbir yaşamsal modifikasyon yapmamaktan yeğdir. Sevgili mutsuzlar, o kafanızı o taşın altına koyun bir zahmet kıps. Bu sırada profesyonel kılavuzluk da süreci hızlandırabilir elbet, ama hayatınızın oyun kurucusu sizsiniz :) Ps1. Uff yine çok uzamış :D Ps2. Ya ben sizi ciddili çok seviyorum, bu gidiş platonikli bir yere evriliyor, hayır olsun... Baseline ve ırsi aktarılmış mutluluğunuz daim olsun ❤ Ps3. Vahit'in apartman merdivenini, Yaşar'ın annesini merak ettik bu bölüm de 🤣
Videonuz önüme düşmeden önce annemle kavga edip de geldim, o da babam 30 yıl önce küçük kardeşleri zordayken kendi arsalarından birini heba etmesi yüzünden babama bağırıp çağırıyordu, babam da gün ortasında dükkanı temizlemediği için abime kızıyordu, abim de sabah ders yapmadığım için ve bilgisayarımda olan sıkıntıyı nasıl çözeceğimi bilmediğim için bana kızmıştı Bence videoyu izlemeden de çok bişey kaçırmış sayılmam
Elemanım 2 üniversite mezunu. Ben lise mezunuyum. Ben asgari ücretin 900tl olduğu dönemde günlük 250tl kazanıyordum. 2006 lar falan. Üniversiteyi kasitli okumadım. Çünkü kalıba girmeyi sevmiyorum. Beni güdecek adam benden daha zeki olmalı diye düşünüyorum. Okullardaki öğretmenlerin bana birşey öğreteceğini düşünmüyorum. Üniversite yerine Tömer e dil kursuna gittim. İngilizce ve Almanca. Dışardan kitap okuduk sürekli. Şuan ki Elemanım 32 yaşında dikiş tutturamamış. Ama şuan ki 2000 ve üzeri kuşak çabalamak ne demek bilmiyor. Abi diyor oyunda item satarım senin yanında çalışacağına diyen çocuklar gördüm. Benim yanımda 2 sene stabil çalışsa asgari ücretle başlar. Maaşı 25-30-40 k öğrendiği kadar artar. Ama Bilişim ve Elektroniği herkes yapamıyor. Ülkedeki neslin dikkati bozuk. Algıları farklı. Herkes için zor. Patron içinde zor. Eleman içinde. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Cesur olun. Hiç bir şey yapmamaktansa sürekli birşeyler yap. Önemli olan başarısız olmak değil. Denemek. Elinden gelen her şeyi yaptıysan kalbin rahat olsun. Doğadaki her şey hareket ediyor. Atomlar sürekli hareket halinde. İnsanda durursa çürür. Elindekini en iyi şekilde kullanmalısın. Komşunun tavuğu uzaktan kaz görünür. Atasözü. Ben kendimi bir Gladyatör olarak görüyorum. Hiç birşey moralimi bozamaz. Elimdengeleni yaptıysam olmuyorsa es geçerim. Yapacak bi rşey yok.
Videolarınızı beğenerek izliyorum ama bu tarz konuların Ömer ile Vahit'in konuşmasını daha çok isterim. Vahit'in içsel farkındalığı çok daha yüksek gibi duruyor sanki. Yaşar'ın hayatı sürekli yenmek zorunda olduğu bir rakip gibi görmesi, onunla mücadele halinde olması(yazma sitilinden bile belli oluyor:) sanki farkındalığını geriye taşımış. Terminolojiye bile uzak Mesela serotonin detoksu dedi ki dopamin detoksu:) küçüklerin yetişkin olmak istemediğini söylüyor hayır tam tersi çocuk ve ergen bir an önce büyümek, hayata atılmak ister. Yine de neticede güzel bir videoydu, mecradaki boşluğu dolduruyor.
24 yaşındayım genel olarak mutluyum başarılı olduğumu düşünüyorum ama ne zaman başkasına baksam hep sollamışım hissiyatından kurtulamıyorum. Her başarım bana inanılmaz küçük geliyor. Her zaman kendimi tembel hissediyorum. Tabii bi de 2 senelik ilişkim çok kötü bitti. Allah sonumuzu hayır etsin diyelim.
eski kendine göre başarılıysan buraya odaklanmak seni tatmin edebilir, her zaman iyinin iyisi vardır diye düşünmek gerek biraz da. kendimi başkarılarıyla kıyasladıkça kendi başarılarım gözümde çok küçülüyor kendime haksızlık ediyor fakat farkında olmuyormuşum ama kıyasın sınırı yok maalesef. kendimizi kendimizle kıyaslayıp daha iyi versiyonumuza ulaşmaya çalışmak çözümmüş gibi geliyor. ben de daha yeni yeni kıyası hayatımdan çıkarmaya ve kendime odaklanmaya çalışıyorum aşırı zor ama yapmak zorundayım yoksa yaşama devam etmek de çok zor olacak :')
Bence de bahsettiğiniz iki sorun çok önemli. Dinlerin ve büyük anlatıların bitmiş olması ve artık kimsenin neden yataktan kalkıp da hayatını yaşaması gerektiğini bilmiyor oluşu. Diğeri de, artık herkesin hayatını değiştirebileceğine dair bir umudu olması. Yüz yıl önce kimsede olmayan bu umut, bizim nesilde 'milyoner değilsen kendi suçun' denilerek var edildi. Bu umut da insanı elde edebileceği şeyleri hayal edip, eldekiyle mutsuz olmasına yol açıyor. Ama bu ikisinden daha önemli birşey var bence. Herşey ve herkes gizemini kaybetti. Sosyal medya ve dizi-filimler sonucunda herşeyin ve herkesin iç yüzünü biliyoruz. Keşfedilecek birşey kalmadı. Hayal kurmak anlamsız çünkü internette o hayalini kurduğun şeyin bilgisi mevcut. Artık gece diye birşey bile kalmadı.
Uzakların güzel gelmesi belki de sadece fiziksel uzaklıklardan dolayı değildir. İnsan kendini topluma ait hissedemeyince, bir süre bu yönde çabalıyor ve sonunda çabalamaktan yorulup pes edebiliyor. Buna çözüm olarak da aklına insanın doğası gereği uzaklaşmak geliyor. Uzaklaşınca mutlu olduğunu söyleyenlerin bir kısmı uzaklaşma eylemi yapıldıktan sonraki sürede sahip oldukları sorun ve sıkıntılarla uğraşmaktan dolayı zihnini kemiren düşüncelere sıra gelmediği için iyi hissettiğini düşünüyor, diğer bir kısmı ise malum düşünceleri zihnine getirerek halihazırda orada olan sıkıntılarla birleştirip işin içinden çıkamadığı için muhtemelen "konfor alanlarına" geri dönmeyi tercih ediyorlar.
İki sene önce kararımı verdim. Mutlu olmak gibi bir amacım yok o gün bugündür mutluyum.😂 (Ciddiyim) Bunu bir gereksinim olmaktan çıkardığım vakit çok da önemli birşey olmadığını anladım. Bunu 18 yaşımda anladım. Huzur daha önemli ,insanın içi berrak olacak . Çok da şey yapmamak lazımm. Düzeltme : Dışardan bakınca lafıgüzaf gibi geldi bana da ama hissettiğinde anlıyorsun. Gene de çok şey yapman sevgili 49W izleyicileri . 2.Düzeltme : Benim fikrimi değiştiren Nietszche ve Schopenhauer'in bakış açısını bir nebze olsun anlamaktı. Motivasyon , self help kitapları boş ,hepsi dalavereci ne varsa gene felsefede var.
Diğerlerini bilmem ama çocukluğumdan beri ailenin elalem ne der demesiyle büyünce aslında umursamaya başlıosun insanları. Ve köy gibi yerde sesli şekilde de en ufak şeyine ağır eleştiri geleceğini biliyorsun ya dedikodu ya yüzüne karşı.
Muhtemelen mutlu olmak icin degil hayatta kalmak icin evrildik. Neslin devami icin mutluluk ne kadar anlamliysa o kadari var, daha fazlasi buyuk olcude, cesitli nedenlerle uydurulmus romantik yanilimlar olabilir.
Ben bu tarz yorumların evrimi yanlış anlamaktan dolayı geliştiğini düşünüyorum açıkçası. Frankfurt okulu (her ne kadar biyolog olmasalar da) bu konuda güzel şeyler yazmış isimlerle dolu. İnsan, en baştan başladığı evrimsel noktada değil şu anda. Üzerine ekleyen yüzyıllarca yıllık süreç ve gelişmeler oldu, bambaşka bir kültür yaratıldı. Evrim tam da bu zaten: "Yeniden yaratılan koşullara adapte olmak" insanın evrimi diğer canlılara oranla şöyle bir gariplik taşıyor, insan evrime neden olacak koşulları büyük ölçüde kendi yaratıyor şu an ya da neden oluyor. Yani, evrimsel mekanizmanın sabote olacağı derecede kültürlenmek ve yeni bir mekanizma ortaya çıkartmak zaten evrimin tanımı değil mi? Bunca değişime rağmen insanın hala aynı evrimsel koşullara sıkışıp kaldığını söylemek bana evrimsel iddia değil tam tersi muhafazakar bir değerlendirme gibi geliyor.
Herseyi soylediniz ama eger kacirmadiysam asiri bireysellesmeyi mutsuzlugun, kayginin temel kaynaklarindan biri olarak soylemediniz. Toplumun parcasiyiz arkadaslar. Toplumdan uzak durarak, mutlu olmak mumkun degil. Sizin su kanalda yaptiginiz isler, sonra sehir ziyaretleriniz toplumla etkilesiminizi sagliyor. Iyi seyler yaptiginizi dusunuyorsunuz. Bunun sizi mutlu hissettirdigini dusunuyorum. Hicbir sey yapmiyorsaniz gencler toplanin, bizim mahallenin sorunu nedir, nasil cizeriz diye dusunun ve ise girisin. Faydali olma hissi bile sizi mutlu edecektir. Mahallemi degistirebiliyorsam, semtime veya ilceme katkida bulunabilirim hissi sizi daha kaygisiz ve umutlu insana donusturecektir. Bunlari yaparken hersey mukemmel olmaz, cok sorun da cikacaktir ama bunlari birlikte asma azmi her zaman insana sicaklik ve tatmin verir.
Bir ic dunya nasıl geliştirilir?İc dunya nedir? bence guzel sorular..Rilke bir şiirinde gormeyi ogreniyorum megerse benim bir icim varmış kıvamında birsey diyordu..Bence insanın yanlız kalabilmesi en onemli aşama..yanlız kalamayan birinin kendi ic dunyasının olması mumkun degil..Kendi kendine dusunup sorup cevaplayıp yıkıp duzelten bir maknizma sadece kendine ait bir ic dunya geliştirmesi ile mumkun gibi. Ve kendine ait kucuk bir dunya yaratması bence insanın en dogru hedefi gibi geliyor.
30 yaşına geldiğim hayatımın bu döneminde değiştireceğimi düşündüğüm şeyler için mücadele edip benim dışımda gelişen değiştiremeyeceğim düşündüğüm şeyler için mücadele etmemek gerektiğini fark ettim. Hayatı yolda olma hali olarak tanımlıyorum. Bu yolda yerine göre hızlı yerine göre sakin hareket ediyorum. Zaman zaman da dalgalanıyorum. Bazen düşüyorum, bazen kalkıyorum. Kendini tanımaya çalışıyorum. Sonlu dünya hayatında mutluluğunda mutsuzluğunda daim olmadığını biliyorum. Huzuru aramaya devam ediyorum. Ömür vefa ederse bundan sonrası için hayata dair nasıl çıkarımlarda bulunacağımı da merak ediyorum.
Yks sınavına hazırlanan bir sıkı takipçiniz olarak bu streste bu videoların ne kadar iyi geldiğini tahmin edemezsiniz tercih döneminde yüz yüze görüşmek dileğiyle👋🏻
Yks sınavına anlatım bozukluğu btw dikkat et doğrusu -yks'ye- ve yekase diye değil yekese diye okunur denemlerde çıkar dikkat et 😘
@@ozgurbaskn7330 sayısalcıyım henüz dilbilgisi kasamadım.Teşekkür ederim
@@ozgurbaskn7330 Btw "by the way" anlamındaki kısaltmadır btw. Şahsım bu kısaltmayı birkaç yıl "between" olarak düşünüp anlam verememiştir. Her yere de yakışır btw. Bu YKS düzeltmesi yaparken kendi de hatalar içeren yorum gülümsetti, flood yapmak istedim. @JosephPrlk ve bütün(!) YKS çalışan liselilere kolaylıklar diliyorum. :)
@@aysegunsucetin4757 Teşekkür Ederim Ayşegün Hocam🙏
@@aysegunsucetin4757 ablacım ne anlatıyorsun flood ne alaka??
Yaşar'ın bir Tv spikeri edasıyla gayet formal bir şekilde yaptığı açılış sonrasında Ömer'in ilk söylediğinin "Sen niye son zamanlarda böyle derdo konular seçiyorsun Yaşar?" olmasını komik bulan bir ben miyim?😂 😂
TH-cam'da ciddi bir boşluğu dolduruyorsunuz. Sosyal bilimlerde olan hakimiyetinizin ötesinde muhakeme kabiliyetinizle ve samimiyetinizle de gönüllerde taht kuracağınıza eminim. Haddim olmayarak tebrik ediyorum. Iyi ki varsınız
bende katılıyorum bu düşünceye özellikle Yaşar'ın yaşını bildiğim için yaşı ve bilgi birikimi muhakeme kabiliyeti çok yüksek. Diğer ekip üyeleri de çok çalışkan ve bir bütünler.
ömerin saç ekimi kadar başarılı ve güzel bir hayatınızın olması dileğiyle dostlar
Ömer ve Yaşar sizi yan yana daha fazla görmek istiyoruz❤
Dogmadan, ezberlenmiş cümlelerden uzak, samimi ve tabiri caizse dostça bir program olmuş. 23-30 yaş arası jenerasyonumuzun yaşadığı birçok probleme, soru işaretlerine ve tedirginliklerine değinmişsiniz ağzınıza sağlık bu gibi içeriklerin artmasını rica ediyorum. Jenerasyonumuz toplum beklentisi, kendi istekleri bunun yanında “başarı” kıstası ve en iyisine sahip olma arzusuyla adeta kayboluyor. İnsan kendini eğitmeye devam ettikçe istekleri doğrultusunda “basit” bir hayatla mutlu olabilir. Kimsenin beklentisini karşılamak zorunda değiliz ve kimsenin cümlelerini adeta bir şerh olarak hayatımıza katmamalıyız. Anlık çoşkuların tutsağından sıyrılmış huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum hepimize.
Harika muhabbet. İyi olan her adımın ardında "Acaba her şey bombok olacak mı?" hissi ile yaşıyorum kendimi bildim bileli. Evlendim, güzel iş teklifleri aldım, maddi olarak biraz rahatladım, epey "başarı" elde ettim, fakat bu his hiç geçmedi. Acaba doğru yerde miyim, doğru adımı mı atıyorum, vaktimi boş işlerle mi geçiriyorum, potansiyelimi daha iyi kullanabilir miydim şüphesi. Hep bir tatminsizlik hali. Mutlu ol ulan işte.
aile ve akraba kurumu işlevselliğini kaybediyor yerini alan bir şey yok. bu yalnızlık, bireysellik gerçekten ürkütücü. mutluluk bence de iradeye bağlı. dinin kaybı, maneviyatın gitmesi hem anlam kaybı hem de sosyal olarak da bi kayıp.
ayrıca bence biri insanın isteğinin oluşması çevresiyle de alakalı.
27:12 acıdan kaçınmak insanı mutlu kılmaz. Kimse sürekli huzurlu kalamaz. Acı ve mutluluk bütünün parçası ikisini de kabullenmek gerekiyor sadece. Mutsuz kılan etkenleri kaldırmaya çalışırsak da depresifliğe gideriz. Herhangi bir duygu ya da his yep yaşanamaz buna huzur da dahil
Huzursuzluk sürekli yasanabildigine göre huzur da sürekli yaşanabilir.aslolan duygular bizi nereye götürüyor.neyi ne için istediğimizi bilmek ne hissettiğimizden daha önemlidir
@@halilcekic6698neyi ne için istediğimizi bilmek yetisi ne zaman, nasıl ve nereden yükleniyor?
Bence insan nötr bir duygu durumundayken çok fazla mutluluk arayaşı içinde değil. Daha stresliyken sanki daha fazla mutluluk arıyor
asiri mutsuz bir dönemindeyken ben hayatimin, bu videoyu atmaniz, Matrix`te yasadigim inancimi güclendiriyor
Matrix'te değil de bu toplumda yaşıyorsun hocam. Bireysel faktörlerin önemi olsa da ekonomik durum da belli, siyasi durum da belli, dünyanın genel durumu da belli. Yani ister istemez şartlar iyi değil, hal böyle olunca ne yaparsak yapalım mutsuz oluyor ve gelecekten kaygı duyuyoruz. Bundan kaçınmak biraz zor ama psikologlar bunu kendimizi mutlu etmeye çalışarak dengelememiz gerektiğini söylüyor.
@@tanberkak6188 Selam Tan Berk. Ben Almancıyım. Yüksek Lisans tezi yazmak beni depresif yaptı bir süredir. Psikolog desteği alıyorum. Umarım bir gün Türkiye’de yaşaması güzel bir yer olur senin için.
@@tanberkak6188kendimizi mutlu etmeye çalışarak mı 🤔
Kaygı kaynaklarımız üzerine çalışmak olabilir belki
Sizleri bir kaç ay oldu takip ediyorum. Şuana kadar izlediğim en güzel, en samimi ve hoş videolardan bir tanesini az önce izledim, uzun süre sonra.. sohbetiniz için çok teşekkürler. Umarım sizinle bir gün aynı fikirde olduğumuz bu bazı konular hakkında sohbet edebilme şansımız olur. Hayat, bu tür sohbetler ve an'lar ile çekilebilir oluyor. Hayata dair bu tür farkındalıklar, yaşamınızı daha keyifli, ve huzurlu kılıyor. Bunu başarabilmek dediğiniz gibi zor oluyor ama bir şekilde oluyor. Ve hayatın aslında her duruma hakkı olduğunu, hayatın bizi mutlu veya memnun etmek zorunda olmadığını anlayınca büyük bir yük kalkıyor üstünüzden. Yaşamda daha hafifemiş oluyor varlığınız. Bu hafiflikle, sakin bir şekilde yaşıyorsunuz.
Sohbetiniz 27 yaş sendromumu yaşarken kendi kendimle yaptığım konuşmaları hatırlattı😊 bu kanalı yeni keşfettim sayılır, sizleri dinlemek güzel. Başarılar dilerim 🌸🌸🌸
Çok güzel bir videoydu,yaptığınız yorumlar ve analizler çok yerinde.Kanalı psikoloji kanalına çevirmeden ayda bir ya da iki ayda bir böyle konulara değinmeniz bize insan olduğumuzu ve sorunlarımızın ortak olduğunu hatırlatmanız çok hoş.Son olarak böyle güzel içerikleri bizler için çeken ve çok emek harcayan 49W ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız.
İnsanın bu hayatta hedefi olmalı. Amacı olmalı.
Hayatta bence en büyük şanslardan biri pozitif bakan genel olarak mutlu bir karaktere sahip olmak. Bu hayatta her şeyle baş etmeni kolaylaştırıyor. Psikolojik direnç sağlıyor insana. Bu karakterindeki hava hayatının da mutlu bir yöne gitmesini sağlıyor. Çevren tarafından sevilen hayatlarında olmasını istedikleri biri oluyorsun. Ömere çok büyük bir ilgi var yorumlarda gördüğüm kadarıyla. Bu sohbeti kıvrak zekasının yanında neşesinden espirili olmasından da kaynaklanıyor bence. Video aralarında yaptığı espiriler hem güldürüyo hem dikkati tekrar topluyor. İbrahimle ikisinin videolarının bu kadar sevilme nedeni de bu. Bence ikiside gülmeyi seven insanlar. Olay çok komik olmasa bile uzun uzun gülüyorlar onların gülmesi izleyiciye de geçiyor. Yanındaki insan gülmeyi seven dolu dolu gülen biri olduğunda kişi de havaya girip daha çok espiri yapıyor birbirlerini yükseltiyorlar.
Sponsor çok iyi oldu kahve gibi kahveye teşekkürler❤
saatlerce daha dinleyebileceğimi fark ettim teşekkür ederiz
Sağolsun İlker hoca… fakat…
Siz doğal çocuklarsınız…bence ortamınızın doğallığı, zihinsel derinliğiniz kadar samimi hisler oluşturuyor… örgülü, çiçekli, ev oramı daha çok yakışıyor…
Sanırım kendimdeki mutsuzluk problemini tanımlayacak bir şeyler buldum sizde. "kendime fazla önem veriyorum sürekli daha yüksek bir potansiyelimin olduğunu düşünüp hiçbir zamanda açığa çıkaramadığımdan o potansiyeli huzursuz hissediyorum kendimi" bunun üzerinde çalışmalıyım. :) Teşekkürler.
10:18 Tam tersine farkındalığımız azaldığı için kendimizi yargılıyoruz ve kaygı duyuyoruz. Aslında duygularımızın hiç farkında değiliz. Kendimizi sorgularken duygularımızın da farkına varabilsek iyi olma yolundaki ilk adımı atmış olacağız.
Valla abi üç aşağı beş yukarı sizinle yakın yollardan geçen bir akraniniz olarak size sarılmak geldi içimden. Aynı zamanlarda benzer süreçlerden geçmek insanı yakınlaştıryor galiba
Teşekkürler.
hepimizi yakından ilgilendiren bir konuda bu ikilinin konuşmasını dinlemek harikaydı. devamı mutlaka gelmeli
nolursunuz bu tür konuşmalara kanalda daha çok yer verin, oturup konuşacak, dertleşecek kimsesi olmayan milyonlar için bulunmaz türden bir nimetsiniz
Daha derin bir sohbet bekliyordum.
+
bir sürü gereksiz yorum attım ama gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum, 49w ekibindeki herkes hepiniz ayrı ayrı iyi ki varsiniz cok kiymetlisiniz youtube da çok iyi iş yapiyorsunuz, bir gün yüz yüze de denk geliriz diye düşünüyorum, cook teşekkürker ❤❤❤❤
Thanks!
Hayat biz yaşarken başımıza gelen şeylerdir, akışa doğru kürek atacaksin önemli olan ilerlemek yön çok mühim degil
Ağzınıza sağlık...çok güzel bir sohbetti....
Abilerim ben 12.sinif ogrencisiyim yaklaşık 1 haftadir falan ot gibi yaşıyor hiç ders calismiyor oyun falan oynuyordum sürekli bir seyler izliyordum sayenizde biraz farkındalığımin geliştiğine inanmaktayim 1 ay boyunca dopamin detoksu yapmaya kadar verdim Spotifyi bile silicem faydası olacağını düşünüyorum çünkü bu 1 haftalık süreçte gun icersinde tembellik ettigim zamanda mutlu değildim kendimi toparlamamda yardımcı oldunuz teşekkür ederim.
Çok güzel yayındı, ağzınıza sağlık. Eskiler, GEÇER YA HU derdi ve susardı. Biz, yeni insanlar, muttasıl arıyoruz ve boyuna konuşuyoruz, uzattıkça uzatıyoruz. Geçer inşallah!
Size Flu'nun imkânlarını sunan İlker hoca da çok sağolsun. Ne kadar aksini ispat etmeye çalışır gibi davransa da onun iyi bir insan olduğunu biliyoruz :))
Ömer Flu'ya gelmiş. İlker Hoca ile Ömer video yapsın👏👏👏👏👏👏
28:10 patladım şurada. tam twitterda kullanmalık. ikide bir el sıkışmanıza çıldırıyorum.
10. Dakikadan yazıyorum harikasınız beyler. Çok doğru konuları ele alıyorsunuz. Parti kurun hem oy hem maddi destek vereceğim.
Siz benim sosyal medyada mutluluğa & huzura erişimimsiniz :) 28:37 Bildirimleriniz de açık (hiç adetim değildir aslında), videolarınız gelir gelmez dost sohbetine gider gibi koşuyorum buraya :) Kapsamlı bir değerlendirme olmuş her zamanki gibi, ben de bir 98'li olarak jenerasyonlarla ilgili tespitlerinize katılıyorum. Maneviyat kalesi, aile kurumunun çözülmesi gibi konular keza... Geviş getirme, düşüncenin durdurulmaması ile ilgili de kişisel deneyimlerim oldu, ama burada uzatmayayım. Lakin nöroloji asistanlığına yeni başlamış bir tıp doktoru olarak da söyleyebileceğim, kesinlikle süreçler biyokimyasal & elektriksel & çevresel feedbacklerle beslenen komplike süreçler. Ve iyi uyku, iyi beslenme, irade ile şekillendirilmiş makul bir günlük yaşayış, insan etkileşimlerimizin incelikle şekillendirilmesi; mental sağlığın korunmasında zaruri. Beynin gizemli algoritmasına sokuşturacağın iki SSRI molekülüyle depresyon falan çözümlenmiyor. Kendi dinamiklerini çözümlemek, mental özbakımın hakkında düşünmek, buna vakit & emek vakit ayırmak; bir profesyonelden/farmakolojiden medet umup hiçbir yaşamsal modifikasyon yapmamaktan yeğdir. Sevgili mutsuzlar, o kafanızı o taşın altına koyun bir zahmet kıps. Bu sırada profesyonel kılavuzluk da süreci hızlandırabilir elbet, ama hayatınızın oyun kurucusu sizsiniz :)
Ps1. Uff yine çok uzamış :D
Ps2. Ya ben sizi ciddili çok seviyorum, bu gidiş platonikli bir yere evriliyor, hayır olsun... Baseline ve ırsi aktarılmış mutluluğunuz daim olsun ❤
Ps3. Vahit'in apartman merdivenini, Yaşar'ın annesini merak ettik bu bölüm de 🤣
Çok güzel bi videoydu vallahi. Su gibi aktı gitti. Çok güzel iç açıcı konuların, konuşmaların geçtiği bir videoydu. Emeğinize sağlık ❤️❤
Yine o kadar güzel bir video olmuş ki... 👏
Mutlulukla ilgili en büyük engel, çok fazla mutluluk beklemektir.
09:55 çok yerinde bi tespit olmuş 🎯
Bravo güzel düşünüyorsunuz.
Videonuz önüme düşmeden önce annemle kavga edip de geldim, o da babam 30 yıl önce küçük kardeşleri zordayken kendi arsalarından birini heba etmesi yüzünden babama bağırıp çağırıyordu, babam da gün ortasında dükkanı temizlemediği için abime kızıyordu, abim de sabah ders yapmadığım için ve bilgisayarımda olan sıkıntıyı nasıl çözeceğimi bilmediğim için bana kızmıştı
Bence videoyu izlemeden de çok bişey kaçırmış sayılmam
Elemanım 2 üniversite mezunu. Ben lise mezunuyum. Ben asgari ücretin 900tl olduğu dönemde günlük 250tl kazanıyordum. 2006 lar falan. Üniversiteyi kasitli okumadım. Çünkü kalıba girmeyi sevmiyorum. Beni güdecek adam benden daha zeki olmalı diye düşünüyorum. Okullardaki öğretmenlerin bana birşey öğreteceğini düşünmüyorum. Üniversite yerine Tömer e dil kursuna gittim. İngilizce ve Almanca. Dışardan kitap okuduk sürekli. Şuan ki Elemanım 32 yaşında dikiş tutturamamış. Ama şuan ki 2000 ve üzeri kuşak çabalamak ne demek bilmiyor. Abi diyor oyunda item satarım senin yanında çalışacağına diyen çocuklar gördüm. Benim yanımda 2 sene stabil çalışsa asgari ücretle başlar. Maaşı 25-30-40 k öğrendiği kadar artar. Ama Bilişim ve Elektroniği herkes yapamıyor. Ülkedeki neslin dikkati bozuk. Algıları farklı. Herkes için zor. Patron içinde zor. Eleman içinde. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Cesur olun. Hiç bir şey yapmamaktansa sürekli birşeyler yap. Önemli olan başarısız olmak değil. Denemek. Elinden gelen her şeyi yaptıysan kalbin rahat olsun. Doğadaki her şey hareket ediyor. Atomlar sürekli hareket halinde. İnsanda durursa çürür. Elindekini en iyi şekilde kullanmalısın. Komşunun tavuğu uzaktan kaz görünür. Atasözü. Ben kendimi bir Gladyatör olarak görüyorum. Hiç birşey moralimi bozamaz. Elimdengeleni yaptıysam olmuyorsa es geçerim. Yapacak bi rşey yok.
Çok kıymetli çok değerli
Videolarınızı beğenerek izliyorum ama bu tarz konuların Ömer ile Vahit'in konuşmasını daha çok isterim. Vahit'in içsel farkındalığı çok daha yüksek gibi duruyor sanki. Yaşar'ın hayatı sürekli yenmek zorunda olduğu bir rakip gibi görmesi, onunla mücadele halinde olması(yazma sitilinden bile belli oluyor:) sanki farkındalığını geriye taşımış. Terminolojiye bile uzak Mesela serotonin detoksu dedi ki dopamin detoksu:) küçüklerin yetişkin olmak istemediğini söylüyor hayır tam tersi çocuk ve ergen bir an önce büyümek, hayata atılmak ister. Yine de neticede güzel bir videoydu, mecradaki boşluğu dolduruyor.
24 yaşındayım genel olarak mutluyum başarılı olduğumu düşünüyorum ama ne zaman başkasına baksam hep sollamışım hissiyatından kurtulamıyorum. Her başarım bana inanılmaz küçük geliyor. Her zaman kendimi tembel hissediyorum. Tabii bi de 2 senelik ilişkim çok kötü bitti. Allah sonumuzu hayır etsin diyelim.
eski kendine göre başarılıysan buraya odaklanmak seni tatmin edebilir, her zaman iyinin iyisi vardır diye düşünmek gerek biraz da. kendimi başkarılarıyla kıyasladıkça kendi başarılarım gözümde çok küçülüyor kendime haksızlık ediyor fakat farkında olmuyormuşum ama kıyasın sınırı yok maalesef. kendimizi kendimizle kıyaslayıp daha iyi versiyonumuza ulaşmaya çalışmak çözümmüş gibi geliyor. ben de daha yeni yeni kıyası hayatımdan çıkarmaya ve kendime odaklanmaya çalışıyorum aşırı zor ama yapmak zorundayım yoksa yaşama devam etmek de çok zor olacak :')
Bence de bahsettiğiniz iki sorun çok önemli. Dinlerin ve büyük anlatıların bitmiş olması ve artık kimsenin neden yataktan kalkıp da hayatını yaşaması gerektiğini bilmiyor oluşu. Diğeri de, artık herkesin hayatını değiştirebileceğine dair bir umudu olması. Yüz yıl önce kimsede olmayan bu umut, bizim nesilde 'milyoner değilsen kendi suçun' denilerek var edildi. Bu umut da insanı elde edebileceği şeyleri hayal edip, eldekiyle mutsuz olmasına yol açıyor.
Ama bu ikisinden daha önemli birşey var bence. Herşey ve herkes gizemini kaybetti. Sosyal medya ve dizi-filimler sonucunda herşeyin ve herkesin iç yüzünü biliyoruz. Keşfedilecek birşey kalmadı. Hayal kurmak anlamsız çünkü internette o hayalini kurduğun şeyin bilgisi mevcut. Artık gece diye birşey bile kalmadı.
Evrim sürecinde sürekli mutlu olmaya evrilmedik ve bu süreç devam ediyor
çok keyifli bir sohbet olmuş, teşekkürler.
26:40 Lütfen bi ara; Alan açmak ya da Alan tutmak gibi konulara da değinin 🫰🏼
Uzakların güzel gelmesi belki de sadece fiziksel uzaklıklardan dolayı değildir. İnsan kendini topluma ait hissedemeyince, bir süre bu yönde çabalıyor ve sonunda çabalamaktan yorulup pes edebiliyor. Buna çözüm olarak da aklına insanın doğası gereği uzaklaşmak geliyor. Uzaklaşınca mutlu olduğunu söyleyenlerin bir kısmı uzaklaşma eylemi yapıldıktan sonraki sürede sahip oldukları sorun ve sıkıntılarla uğraşmaktan dolayı zihnini kemiren düşüncelere sıra gelmediği için iyi hissettiğini düşünüyor, diğer bir kısmı ise malum düşünceleri zihnine getirerek halihazırda orada olan sıkıntılarla birleştirip işin içinden çıkamadığı için muhtemelen "konfor alanlarına" geri dönmeyi tercih ediyorlar.
sponsor olmasi serileri duzenli olmasina sebeb olmus cok mutlu olduk
feci keyifli bi sohbet olmuş tebriks
❤❤❤ Çok iyi bir video olmuş,
Ömer ve Yaşar videoları, 💚 Öneri şarkı arada kaynamış olsada bir merak yaratmadı değil :) başka bir videoda paylaşırsanız güzel olabilir.🎉
Ben bu kanalı takip etmeye başladığımdan beri daha rasyonel oldum ve mutluluk seviyem azaldı. NET.
ömer’in saçlar harika olmuş
Bilmiyor ama benim bu video daha çok içimi açtı
Süpersiniz🎉 size sponsor olduğu için kahve gibi kahve alacağım
Bu tarz konulara daha fazla yer açabilirsiniz, yeter icimiz şişti stalin, besim tibuk, enflasyon.......
Uyudum ve gördüm rüyamda hayatın güzel olduğunu,
Uyandım ve anladım hayatın görev olduğunu.
Ömer’in önündeki kitabın adı ne? Harika bir video olmuş. Emeğinize sağlık. Kahve molalarında ilaç gibi geliyor iyi ki varsınız🫶🏻
Reis sizi dinlemek çok zevkli😊
Flu tv'nin stüdyoya çöktünüz yahu.
Çok güzel konuşmuşsunuz.
1:47 Alibeyköy bir ilçe değildir, Eyüpsultan ilçesine bağlı bir semttir.
süper ötesi bölüm ağzınıza sağlık
Kesinlikle beklentileri abartip, kendini fazla onemsemek bir de baskalariyla kiyaslamak çok mutsuz ediyor
Thumbnail çok mutsuz duruyor, ama enerjiniz hep güzel daim olsun.
Bence çok gerekli bir video idi ellerinize sağlık❤🎉
hayaller ve hayatlar arasındaki uçurum
12:20 Erkek olunca kendin olmak ne kolay 🤍
İki sene önce kararımı verdim. Mutlu olmak gibi bir amacım yok o gün bugündür mutluyum.😂
(Ciddiyim)
Bunu bir gereksinim olmaktan çıkardığım vakit çok da önemli birşey olmadığını anladım. Bunu 18 yaşımda anladım. Huzur daha önemli ,insanın içi berrak olacak . Çok da şey yapmamak lazımm.
Düzeltme : Dışardan bakınca lafıgüzaf gibi geldi bana da ama hissettiğinde anlıyorsun. Gene de çok şey yapman sevgili 49W izleyicileri .
2.Düzeltme : Benim fikrimi değiştiren Nietszche ve Schopenhauer'in bakış açısını bir nebze olsun anlamaktı. Motivasyon , self help kitapları boş ,hepsi dalavereci ne varsa gene felsefede var.
Yaşadığımız yetmiyor bir de sizden dinliyoruz hayatın acı gerçeklerini hshshs
Paramız yok çok uzatmayalım:)
Sizi ilk defa izledim ve kafamız uyuştuuu😂
Beyazlar çok yakışmış....😊
Müzikte Köfn, youtubeda Siz. Muhteşem ikililer 😂
Diğerlerini bilmem ama çocukluğumdan beri ailenin elalem ne der demesiyle büyünce aslında umursamaya başlıosun insanları. Ve köy gibi yerde sesli şekilde de en ufak şeyine ağır eleştiri geleceğini biliyorsun ya dedikodu ya yüzüne karşı.
Abi bu videolardan daha sık gelse çok iyi olur be ilaç gibi...
Muhtemelen mutlu olmak icin degil hayatta kalmak icin evrildik. Neslin devami icin mutluluk ne kadar anlamliysa o kadari var, daha fazlasi buyuk olcude, cesitli nedenlerle uydurulmus romantik yanilimlar olabilir.
Ben bu tarz yorumların evrimi yanlış anlamaktan dolayı geliştiğini düşünüyorum açıkçası. Frankfurt okulu (her ne kadar biyolog olmasalar da) bu konuda güzel şeyler yazmış isimlerle dolu. İnsan, en baştan başladığı evrimsel noktada değil şu anda. Üzerine ekleyen yüzyıllarca yıllık süreç ve gelişmeler oldu, bambaşka bir kültür yaratıldı. Evrim tam da bu zaten: "Yeniden yaratılan koşullara adapte olmak" insanın evrimi diğer canlılara oranla şöyle bir gariplik taşıyor, insan evrime neden olacak koşulları büyük ölçüde kendi yaratıyor şu an ya da neden oluyor. Yani, evrimsel mekanizmanın sabote olacağı derecede kültürlenmek ve yeni bir mekanizma ortaya çıkartmak zaten evrimin tanımı değil mi? Bunca değişime rağmen insanın hala aynı evrimsel koşullara sıkışıp kaldığını söylemek bana evrimsel iddia değil tam tersi muhafazakar bir değerlendirme gibi geliyor.
Herseyi soylediniz ama eger kacirmadiysam asiri bireysellesmeyi mutsuzlugun, kayginin temel kaynaklarindan biri olarak soylemediniz. Toplumun parcasiyiz arkadaslar. Toplumdan uzak durarak, mutlu olmak mumkun degil. Sizin su kanalda yaptiginiz isler, sonra sehir ziyaretleriniz toplumla etkilesiminizi sagliyor. Iyi seyler yaptiginizi dusunuyorsunuz. Bunun sizi mutlu hissettirdigini dusunuyorum. Hicbir sey yapmiyorsaniz gencler toplanin, bizim mahallenin sorunu nedir, nasil cizeriz diye dusunun ve ise girisin. Faydali olma hissi bile sizi mutlu edecektir. Mahallemi degistirebiliyorsam, semtime veya ilceme katkida bulunabilirim hissi sizi daha kaygisiz ve umutlu insana donusturecektir. Bunlari yaparken hersey mukemmel olmaz, cok sorun da cikacaktir ama bunlari birlikte asma azmi her zaman insana sicaklik ve tatmin verir.
Ömer Bey ve Yaşar Bey ve diğer arkadaşınızın burçlarınızı çok merak ediyorum.
Kolay zamanlar basit adamlar doğurur, basit adamlar zor zamanlar doğurur....
keyfim yerinde aslında ya..
ağzınıza sağlık
Şu video münazara turnuvasından önce çekilse belki çeyrek final değil de yarı finale finale çıkardık muazzör oldu. Diğerin artık :)
Bir ic dunya nasıl geliştirilir?İc dunya nedir? bence guzel sorular..Rilke bir şiirinde gormeyi ogreniyorum megerse benim bir icim varmış kıvamında birsey diyordu..Bence insanın yanlız kalabilmesi en onemli aşama..yanlız kalamayan birinin kendi ic dunyasının olması mumkun degil..Kendi kendine dusunup sorup cevaplayıp yıkıp duzelten bir maknizma sadece kendine ait bir ic dunya geliştirmesi ile mumkun gibi. Ve kendine ait kucuk bir dunya yaratması bence insanın en dogru hedefi gibi geliyor.
uzun zamandır dinkediğim en anlamlı video
“Sana salak diyen salaktır” hayata bakış açım ektedir😂
30 yaşına geldiğim hayatımın bu döneminde değiştireceğimi düşündüğüm şeyler için mücadele edip benim dışımda gelişen değiştiremeyeceğim düşündüğüm şeyler için mücadele etmemek gerektiğini fark ettim. Hayatı yolda olma hali olarak tanımlıyorum. Bu yolda yerine göre hızlı yerine göre sakin hareket ediyorum. Zaman zaman da dalgalanıyorum. Bazen düşüyorum, bazen kalkıyorum. Kendini tanımaya çalışıyorum. Sonlu dünya hayatında mutluluğunda mutsuzluğunda daim olmadığını biliyorum. Huzuru aramaya devam ediyorum. Ömür vefa ederse bundan sonrası için hayata dair nasıl çıkarımlarda bulunacağımı da merak ediyorum.
Sosyal medyada kedi videosu artiriyor mutlulugu bir tek.
nasipte yokmuş
-babannem
teşekkürler
İzlemeden yorum yapıyorum; Ömer Hoca "sol, müdahale falan bırakın bunları, muhafazakar olun, mutlu olun" diyerek fakirlik düzeyimiz arttıkça İslami tevekkülü öne çıkaran şeyhler gibi konuşmuştur 😁
Yaşar şarkı önerelim demişti ama sanırım arada kaynadı, buradan şarkı önerisi almayı çok isteriz. Başarılar ^^
Eu Quero - Kid Francescoli, teşekkürler :)
Teşekkürler :) @@mehmetyasaraltundag
gençler üniversitede girdiğiniz bölümü hemen bırakıp başka bir bölüme girin büyük ihtimalle yanlış bölüm seçtiniz
Ben en çok 30 yaşında artık insan ne istediğini anlıyor özgüvenine hastayım. Acaba anlamak ile anladığını sanmak farklı şeyler olabilir mi?
zamaninda kaan kurala yemek sepeti sponsor oldu program arasinda lahmacun yiyor fln diye bi muhabbet dönmüştü, artik 49w ye de sponsor olanlar var 🥳
alibeyköyde yaşayıp nasıl mutlu olacaksın ki ? 1:51 den sonra dinlemeye gerek kalmadı