14:37 Ik heb dit (met meerdere AP's) zo opgelost en dit werkt heel goed : op alle AP's dezelfde netwerknaam en paswoord gezet en helemaal geen problemen met overschakelen. ik heb dus verschillende merken en types AP's routers als AP geconfigureerd, er is ook zelfs een oude router bij en dit gebruik ik al 3 jaar, in het begin had ieder AP een andere naam en paswoord, dat werkte niet goed met overschakelen, tot ik alle AP's dezelfde naam en paswoord gegeven heb, vanaf dan werkt het goed. (tip had ik gekregen van een hardware installateur bij ons op het werk...)
Onlangs een Deco X60 aangeschaft voor mijn nieuwbouw huis met 3 verdiepingen van gewapend beton en vloerverwarming. Door de aannemer op elke verdieping twee CAT6 punten afgemonteerd en komen uit in de meterkast. Dus alle Deco's aangesloten via de gigabit ethernet CAT6 punten, dus de backhaul is volledig gigabit ethernet. Werkt echt fantastisch elke kamer volledig bereik en waanzinnige snelheden. (KPN glasvezel 1gbit up en down). In elke kamer wel constant 500mbit tot 850 mbit up en down via Wifi6. In de toekomst kan ik de huidige CAT6 leidingen vervangen door CAT7, nu niet benodigd.
Seriële verbindingen gaan van oudsher altijd in bits. B.v. ook de USB bus gaat in bit/s. Bytes worden van oudsher gebruikt om de opslag capaciteit aan te geven. Hoewel dat ook in bits had gekund. Nu de meeste CPUs 32 of 64 zijn en de meeste data (integers, floats, Unicode) 32 of 64 bits is, is er niet veel meer wat verder nog naar Bytes verwijst. UTF-8 is nu waarschijnlijk nog een meeste gebruikte Byte codering.
Toffe video en perfecte timing voor onze verbouwing. Want begrijp ik het goed dat je in iedere ruimte een cat6 aansluiting wil hebben en een mesh-wifi6 draadloos netwerk?
Maar hoe heten nu samenwerkende access points (non mesh) ala ubiquiti unifi. Mesh was volgens mij vroeger iig bedoeld om juist het draadloze aspect te benadrukken
Gewoon lekker alles bekabeld aansluiten werkt altijd het beste. Gewoon een goede Cat6a/cat7 kabel gebruiken. Let wel op dat je geen Cat6 pakt maar Cat6a. Cat5e - Gaat tot een snelheid van 1.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 100mhz Cat6 - Gaat tot een snelheid van 1.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 250mhz Cat6a - Gaat tot een snelheid van 10.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 500mhz Cat7 - Gaat tot een snelheid van 10.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 1.000mhz
Dat klopt niet helemaal. Cat6 kan ook tot 10Gb, echter over kortere afstanden. Cat6 cable is rated for 250 MHz, so it has a reduced maximum length (37-55 meters) when used for 10GBASE-T applications. Cat6a doubles that capability by performing at up to 500 MHz, which allows 10GBASE-T to be run over longer distances of up to 100 meters.
@@ElektroTechNL Ik zeg niet dat het niet beter is, maar er kan wel degelijk ook 10Gb over CAT6. Ik zou nu ook Cat6a aanleggen, maar bij mijn nieuwbouw was het ruim 6 jaar geleden nog slecht verkrijgbaar. En zoals gezegd kan het gewoon op cat6, mist niet te grote afstand. Tot 30m iig geen probleem en dat is voor velen voldoende.
@Ad-Daaraqutni as-Sabuni licht er aan hoe snel internet je hebt. En hoeveel je apparaten kunnen verwerken enzovoort. Als je standaard internet heb zal je dus aan cat5e al genoeg hebben of standaard cat6
Zelf heb ik in elke kamer CAT6 en op elke verdieping een ASUS router staan in aimesh. Overal 240-250 Mbit👌 Allemaal dankzij jarenlang HWI volgen en dat even aanleggen voordat ik er ging wonen natuurlijk.
Mijn vuistregel is altijd= mobiele apparaten met wifi en alle vaste apparaten (ps4/xbox/pc/tv etc.) allemaal bekabeld. Ik zit alleen even te dubben over die 10Gbit snelheden, ik gebruik nog steeds 50Mb/s (6.25MB/s) up/down glasvezel en gebruik niet eens de 100Mbit/s (12.5MB/s) snelheid, laat staan die van 10Gbit, wannneer wordt 10Gbit/s handig, als je een NAS gebruikt om bijvoorbeeld 4K HDR films te streamen? Ik bedoel als ik even kijk wat ik op mijn adres kan halen met glasvezel is dat max 500Mb/s (62.5MB/s) dat benut nooit die 10Gbit snelheid. Ik snap dat het future proofing is, maar 4K heeft niet zoveel nodig, wellicht voor 8K, maar ik zie dat de komende jaren echt niet niet mainstream worden.
Wat ik weer mis is de opmerking dat wanneer je betonnen vloer zorgt voor een slechte verbinding tussen je mobiele apparaat en je wifi access point dit net zo goed geldt voor de draadloze verbinding tussen je wifi access point en je mesh node!
Heb een deco m9 gehaald om al het gezeur op te lossen hier Overal ligt cat7 in huis, zelf geboord en getrokken. Voor de mobiel en laptop werkt dat helaas net even anders... Daarmee ga je niet bekabeld rondhuppelen dus deco m9 gehaald Overal de volle snelheid alleen sinds een firmwareupdate nietmeer zo seemless als het hoorde te zijn (tips van mede m9 gebruikers?) Verder prima netwerk nu Tip; zet de router van je stomme mediabox van ziggo/kpn gewoon uit in de instellingen Heb je veel meer snelheid via de mesh
Waarom wordt de snelheid in bits en niet in bytes per seconde aangegeven ? Het antwoord is heel eenvoudig, in netwerken wordt de data bit voor bit verstuurd / afgehandeld de "databus" is dus maar 1 bit breed. Zolang de netwerken dus niet voorzien zijn van een "8 bits databus" zal de snelheid in bits per sec aangegeven blijven worden. overigens een mooie video, " my compliments ". GTK EMBEDDED DESIGN, specialists in Microchip development
Beste redactie. Als jullie dit lezen graag eens een test over 4G 5G routers Dat zijn routers waar je een SIM kaart of 4/5G USB modem in kunt stoppen. Of een jaartje wil ik over stappen van 4G naar 5G.
?? 1.44: 'wifi signalen kun je niet versterken' --> 2.04 "sterkere signaal van de repeater - Exact!" ... Dus toch versterker. Uiteraard, anders had het geen zin.
Je hebt het niet gesnapt, ze zeggen dat het wifi signaal niet versterkt maar doorstuurt. Dus de repeater stuurt/verlengt het signaal van de router MAAR aan een trage snelheid. Dus je krijgt een "sterker" signaal, met andere woorden voordien had je 1 streepje en nu heb je er 5 door de repeater, maar je snelheid van wifi leidt eronder.
Bits = voor transmissie snelheid (bv. Netwerk snelheid en bitrates in de multimedia wereld) Bytes = voor grootte's (bv. Bestandsgrootte's) nl.m.wikipedia.org/wiki/Bit_(eenheid) Als je de vraag erin steekt zou je toch wat research mogen doen...
Zoals Luuk0161 al zei, onzin. 1 byte is 8 bits 1 Gb verbinding is gelijk aan...jaaa 125 Mbyte ofwel 125 MB/s 8 Gb memory chip is gelijk aan een 1 GB chip, zoek maar eens een chip van Samsung op, word in Gb uitgedrukt. Wikipedia is niet altijd de beste plaats om je informatie te halen, net zoals youtube, zoals in deze video, Ubiquiti is niet duur en ook niet voor bedrijven, een consument kan dit product ook gewoon kopen en gebruiken, al is de software wel wat moeilijker dan de normale consumer producten, die vaak ook van veel mindere kwaliteit zijn. Ik heb al een enkele jaren Ubiquiti, nooit geen problemen mee gehad, een zus van mij klaagde al jaren over haar K.. modem van Ziggo, sinds enkele maanden heeft ze een AP van Ubiquiti in het gebruik, hoor haar nooit meer, die zitten met veel apparaten op de AP, net zoals Ik, geen enkel probleem, probeer dat maar eens met de gangbare rotzooi zoals hierboven in de video. Wat mij ook opvalt in de video is dat er nauwelijks over de hardware word gepraat, zo is 10 Gb ethernet duur omdat de processor snel moet zijn om al die pakketjes te verdelen, processors zijn duur, en praat vooral niet over een VPN verbinding, die heeft nog veel meer CPU resources nodig al word er aan een nieuw veel sneller protocol gewerkt.(Wireguard)
Voor mij zoveel mogelijk bekabeld netwerk. Sowieso is het niet aan te raden om wifi in je slaapkamer te gebruiken, en dan vervolgens in slaap te vallen wanneer je vergeet je mobiel op vliegtuigstand te zetten. Het is en blijft straling.
"WiFi signalen kun je niet versterken"... ehm, sinds wanneer niet? Afgezien van de legale kwestie van hoe sterk je mag uitzenden als consument kan je jouw WiFi signaal over de hele stad blazen als je het wil. Probleem is dat het ontvangende apparaat ook weer net zo sterk terug moet kunnen zenden natuurlijk, anders komt data wel aan maar nooit weer om.
"Je bouwer?" Je gaat toch zelf bepalen wat en hoe je installatie er gaat uitzien. De architect voorziet het in de plannen, en je installateur voert uit, opgelost. Nederland en bouwen ... het blijft vreemd.
14:37 Ik heb dit (met meerdere AP's) zo opgelost en dit werkt heel goed :
op alle AP's dezelfde netwerknaam en paswoord gezet en helemaal geen problemen met overschakelen.
ik heb dus verschillende merken en types AP's routers als AP geconfigureerd, er is ook zelfs een oude router bij en dit gebruik ik al 3 jaar, in het begin had ieder AP een andere naam en paswoord, dat werkte niet goed met overschakelen, tot ik alle AP's dezelfde naam en paswoord gegeven heb, vanaf dan werkt het goed.
(tip had ik gekregen van een hardware installateur bij ons op het werk...)
Ik krijg altijd veel vragen binnen over dit onderwerp. Ik ga ze allemaal verwijzen naar dit filmpje. Uitstekend gedaan.
Onlangs een Deco X60 aangeschaft voor mijn nieuwbouw huis met 3 verdiepingen van gewapend beton en vloerverwarming. Door de aannemer op elke verdieping twee CAT6 punten afgemonteerd en komen uit in de meterkast. Dus alle Deco's aangesloten via de gigabit ethernet CAT6 punten, dus de backhaul is volledig gigabit ethernet. Werkt echt fantastisch elke kamer volledig bereik en waanzinnige snelheden. (KPN glasvezel 1gbit up en down). In elke kamer wel constant 500mbit tot 850 mbit up en down via Wifi6.
In de toekomst kan ik de huidige CAT6 leidingen vervangen door CAT7, nu niet benodigd.
zelfs voor een leek zoals ik was dit begrijpelijk, bedankt voor deze prima video
Dankjewel, een duidelijke uitleg van apparaten die in de meeste gevallen ook goed een VPN ondersteunen!
Seriële verbindingen gaan van oudsher altijd in bits. B.v. ook de USB bus gaat in bit/s. Bytes worden van oudsher gebruikt om de opslag capaciteit aan te geven. Hoewel dat ook in bits had gekund. Nu de meeste CPUs 32 of 64 zijn en de meeste data (integers, floats, Unicode) 32 of 64 bits is, is er niet veel meer wat verder nog naar Bytes verwijst. UTF-8 is nu waarschijnlijk nog een meeste gebruikte Byte codering.
Toffe video en perfecte timing voor onze verbouwing. Want begrijp ik het goed dat je in iedere ruimte een cat6 aansluiting wil hebben en een mesh-wifi6 draadloos netwerk?
Nadat je een mesh set hebt geconfigureerd, tot hoever kun je deze plaatsen tot verhouding van de router?
Maar hoe heten nu samenwerkende access points (non mesh) ala ubiquiti unifi. Mesh was volgens mij vroeger iig bedoeld om juist het draadloze aspect te benadrukken
Mooie video duidelijke uitleg.
Gewoon lekker alles bekabeld aansluiten werkt altijd het beste. Gewoon een goede Cat6a/cat7 kabel gebruiken. Let wel op dat je geen Cat6 pakt maar Cat6a.
Cat5e - Gaat tot een snelheid van 1.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 100mhz
Cat6 - Gaat tot een snelheid van 1.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 250mhz
Cat6a - Gaat tot een snelheid van 10.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 500mhz
Cat7 - Gaat tot een snelheid van 10.000 Mbit/s, doorvoersnelheid 1.000mhz
Dat klopt niet helemaal. Cat6 kan ook tot 10Gb, echter over kortere afstanden.
Cat6 cable is rated for 250 MHz, so it has a reduced maximum length (37-55 meters) when used for 10GBASE-T applications. Cat6a doubles that capability by performing at up to 500 MHz, which allows 10GBASE-T to be run over longer distances of up to 100 meters.
@@jorickdeheus2991 klopt weldegelijk. Gewoon een goede kabel nemen en dus niet Cat6 maar cat6a. Dan weet je zeker dat je goed zit.
@@ElektroTechNL Ik zeg niet dat het niet beter is, maar er kan wel degelijk ook 10Gb over CAT6. Ik zou nu ook Cat6a aanleggen, maar bij mijn nieuwbouw was het ruim 6 jaar geleden nog slecht verkrijgbaar. En zoals gezegd kan het gewoon op cat6, mist niet te grote afstand. Tot 30m iig geen probleem en dat is voor velen voldoende.
@Ad-Daaraqutni as-Sabuni licht er aan hoe snel internet je hebt. En hoeveel je apparaten kunnen verwerken enzovoort. Als je standaard internet heb zal je dus aan cat5e al genoeg hebben of standaard cat6
Zelf heb ik in elke kamer CAT6 en op elke verdieping een ASUS router staan in aimesh. Overal 240-250 Mbit👌
Allemaal dankzij jarenlang HWI volgen en dat even aanleggen voordat ik er ging wonen natuurlijk.
Welk type heb je staan?
Gwen Vanheusden de RT-AC67U had er al eentje en heb toen een duo set erbij gekocht👌
@@ElcodeBruijn Bedankt! Die was ik net ook aan het bekijken.
Voor een optimaal thuisnetwerk best opteren voor een bekabeld netwerk!
Mijn vuistregel is altijd= mobiele apparaten met wifi en alle vaste apparaten (ps4/xbox/pc/tv etc.) allemaal bekabeld.
Ik zit alleen even te dubben over die 10Gbit snelheden, ik gebruik nog steeds 50Mb/s (6.25MB/s) up/down glasvezel en gebruik niet eens de 100Mbit/s (12.5MB/s) snelheid, laat staan die van 10Gbit, wannneer wordt 10Gbit/s handig, als je een NAS gebruikt om bijvoorbeeld 4K HDR films te streamen? Ik bedoel als ik even kijk wat ik op mijn adres kan halen met glasvezel is dat max 500Mb/s (62.5MB/s) dat benut nooit die 10Gbit snelheid. Ik snap dat het future proofing is, maar 4K heeft niet zoveel nodig, wellicht voor 8K, maar ik zie dat de komende jaren echt niet niet mainstream worden.
Ik ben erg tevreden met mijn Asus TUF-AX3000 (130 euro), de hw is gelijk aan de RT-AX58, Asuswrt-Merlin en DD-WRT support is er helaas nog niet
Wat ik weer mis is de opmerking dat wanneer je betonnen vloer zorgt voor een slechte verbinding tussen je mobiele apparaat en je wifi access point dit net zo goed geldt voor de draadloze verbinding tussen je wifi access point en je mesh node!
Heb een deco m9 gehaald om al het gezeur op te lossen hier
Overal ligt cat7 in huis, zelf geboord en getrokken.
Voor de mobiel en laptop werkt dat helaas net even anders... Daarmee ga je niet bekabeld rondhuppelen dus deco m9 gehaald
Overal de volle snelheid alleen sinds een firmwareupdate nietmeer zo seemless als het hoorde te zijn (tips van mede m9 gebruikers?)
Verder prima netwerk nu
Tip; zet de router van je stomme mediabox van ziggo/kpn gewoon uit in de instellingen
Heb je veel meer snelheid via de mesh
IK heb ubiquiti unifi denk dat dat nog wel de komende jaren voldoende is
Wat heeft jullie voorkeur?
1 SSID (2.4GHz en 5GHz) of 2 gescheiden netwerken (2.4Ghz) en (5GHz)?
Geen idee
Unifi AP werkt het beste naar mijn eigen ervaring op 2 gescheiden netwerken.
Nadeel is dat je vaak niet kan bepalen of een apparaat op 2.4 of 5ghz gezet word.
Waarom wordt de snelheid in bits en niet in bytes per seconde aangegeven ?
Het antwoord is heel eenvoudig, in netwerken wordt de data bit voor bit verstuurd / afgehandeld de "databus" is dus maar 1 bit breed.
Zolang de netwerken dus niet voorzien zijn van een "8 bits databus" zal de snelheid in bits per sec aangegeven blijven worden.
overigens een mooie video, " my compliments ".
GTK EMBEDDED DESIGN, specialists in Microchip development
Goede uitleg! bedankt.
Hoe veilig of gevaarlijk is het om een ONT van Huawei te hebben?
Het is duidelijk dat je met Huawei eigenlijk je Chinese Big Brother in huis haalt...
ik heb gewoon cat7 in huis aangelicht
en door het huis ubiquiti access point
Beste redactie.
Als jullie dit lezen graag eens een test over 4G 5G routers
Dat zijn routers waar je een SIM kaart of 4/5G USB modem in kunt stoppen.
Of een jaartje wil ik over stappen van 4G naar 5G.
Leuke video weer 🙃
Nogmaal, zogenaamde expert, en ik zeg het maar 1x, het is WAI FAI..... gvd!!
Gaat het?
Dankjewel voor het beantwoorden van mijn vraag, hopelijk heeft de rest er ook iets aan👍. Verder super goede video!
?? 1.44: 'wifi signalen kun je niet versterken' --> 2.04 "sterkere signaal van de repeater - Exact!" ...
Dus toch versterker. Uiteraard, anders had het geen zin.
Je hebt het niet gesnapt, ze zeggen dat het wifi signaal niet versterkt maar doorstuurt. Dus de repeater stuurt/verlengt het signaal van de router MAAR aan een trage snelheid. Dus je krijgt een "sterker" signaal, met andere woorden voordien had je 1 streepje en nu heb je er 5 door de repeater, maar je snelheid van wifi leidt eronder.
20:58 Het is bitch? 😂
Cat 6 FTW
Leuk:)
Alberto
Bits = voor transmissie snelheid (bv. Netwerk snelheid en bitrates in de multimedia wereld)
Bytes = voor grootte's (bv. Bestandsgrootte's)
nl.m.wikipedia.org/wiki/Bit_(eenheid)
Als je de vraag erin steekt zou je toch wat research mogen doen...
Je praat onzin.
Ik vond het wel een mooi antwoord van HWI...
@@Luuk-ur3sp nl.m.wikipedia.org/wiki/Bit_(eenheid)
Lees het deel over bits en bytes
Zoals Luuk0161 al zei, onzin.
1 byte is 8 bits
1 Gb verbinding is gelijk aan...jaaa 125 Mbyte ofwel 125 MB/s
8 Gb memory chip is gelijk aan een 1 GB chip, zoek maar eens een chip van Samsung op, word in Gb uitgedrukt.
Wikipedia is niet altijd de beste plaats om je informatie te halen, net zoals youtube, zoals in deze video, Ubiquiti is niet duur en
ook niet voor bedrijven, een consument kan dit product ook gewoon kopen en gebruiken, al is de software wel wat moeilijker dan
de normale consumer producten, die vaak ook van veel mindere kwaliteit zijn.
Ik heb al een enkele jaren Ubiquiti, nooit geen problemen mee gehad, een zus van mij klaagde al jaren over haar K.. modem van Ziggo, sinds
enkele maanden heeft ze een AP van Ubiquiti in het gebruik, hoor haar nooit meer, die zitten met veel apparaten op de AP, net zoals Ik, geen enkel
probleem, probeer dat maar eens met de gangbare rotzooi zoals hierboven in de video.
Wat mij ook opvalt in de video is dat er nauwelijks over de hardware word gepraat, zo is 10 Gb ethernet duur omdat de processor snel moet
zijn om al die pakketjes te verdelen, processors zijn duur, en praat vooral niet over een VPN verbinding, die heeft nog veel meer CPU resources
nodig al word er aan een nieuw veel sneller protocol gewerkt.(Wireguard)
Voor mij zoveel mogelijk bekabeld netwerk. Sowieso is het niet aan te raden om wifi in je slaapkamer te gebruiken, en dan vervolgens in slaap te vallen wanneer je vergeet je mobiel op vliegtuigstand te zetten. Het is en blijft straling.
Je hebt de hele dag je telefoon op zak. Dan maakt het slapen in een stralingsruimte ook niet meer uit
"WiFi signalen kun je niet versterken"... ehm, sinds wanneer niet? Afgezien van de legale kwestie van hoe sterk je mag uitzenden als consument kan je jouw WiFi signaal over de hele stad blazen als je het wil. Probleem is dat het ontvangende apparaat ook weer net zo sterk terug moet kunnen zenden natuurlijk, anders komt data wel aan maar nooit weer om.
LogiForce86 Omdat het in de consument context uitgelegd wordt 😇
Wapening in je woning, geen bewapening ;-)
"Je bouwer?" Je gaat toch zelf bepalen wat en hoe je installatie er gaat uitzien. De architect voorziet het in de plannen, en je installateur voert uit, opgelost. Nederland en bouwen ... het blijft vreemd.
Bits & Bytes.... bits laat zien hoeveel characters een modem/router per seconde kan versturen. Bytes laat zien hoeveel informatie kan verwerken.
Maar een beetje oude afleveringen kijken dan maar... 😭
Allemaal leugens haaaha
vage algemene shit