Despre politică, matematică și bani. Cristian Sima & Mihai Neamțu în dialog
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 10 ส.ค. 2022
- Doctor în matematică și broker cu mulți ani de practică pe piețele de capital din Italia, Franța și de la Londra, Cristian Sima a fost unul dintre primii investitori locali care a deschis o firmă de brokeraj dedicată piețelor internaționale.
🔴 Telegram (canal gratuit): t.me/conservatorii
▶️ Abonează-te la Clubul Marile Cărți: www.patreon.com/marilecarti
🔴 Cărți, cafea, comunitate: www.marilecarti.ro
▶️ Sprijină apostolatul nostru cultural: www.patreon.com/Neamtu
▶️ Paypal: m.g.neamtu@gmail.com
🔴 REVOLUT: GB45REVO00997069253192 (IBAN), BIC: REVOGB21, Revolut address: Str. Iuliu Toader; Bl 102, Sc. C, Apt. 26; 310271, Arad, România.
▶️ CĂRȚI: www.shop.marilecarti.ro
🔴 EDUCAȚIE: www.junior.marilecarti.ro
SOCIAL:
🔴 Like us on Facebook: mihailgeorge...
🔴 Like us on Instagram: mihailneamt...
🔴 Follow us on Twitter: mihailneamtu
🔴 Follow us on Medium
AUDIO:
🔴 Spotify
open.spotify.com/show/4ZBWf0C...
🔴 Soundcloud
soundcloud.com/mihail-neamtu
VIDEO:
🔴 Subscribe to our TH-cam channel: / @mihailgeorgeneamtu
*****
#MihaiNeamțu #CristianSima #SolomonMarcus #Bani #Finanțe #dezvoltarepersonala #bursă #politică #Ceaușescu #Securitate #AdamSmith #Hayek #burse
www.t.me/conservatorii
Ador pasiunea dlui Sima. L-as asculta zile intregi!
Multumim pt modul in care expuneti evenimente si trairi, amintiri si ganduri. Sunteti un om exceptional care spune lucrurilor pe nume, tare si clar.Multumim pentru tot.
Un alt interview extraordinar, domnule Neamtu! Va multumesc ca ne-ati dat ocazia sa acultam un alt om minunat. Va felicit pentru cum conduceti aceste interview-uri prin intrebarile pe care le puneti, reusiti sa atingeti foarte multe subiecte.
Si ce coincidenta: exact zilele astea ma gandeam la unul dintre lucrurile spuse de domnul Sima: ca noi, romanii, nu ne-am facut mea culpa pentru greselile comise. Fiind credincioasa, eu m-am gandit si in acest sens: ca nu ne-am recunoscut greselile si nu ne-am cerut iertare de la Dumnezeu. Eu m-am gandit si la comunism, si la progrom, insa. Parca in ultima suta de ani nu ne-am prea recunoscut pacatele si nu ne-am cerut destul iertare de la Dumnezeu, si atunci .... traim, ca popor, cu povara pacatelor nespovedite si neiertate.
Si pe cat de enorma placere mi-a facut sa il ascult pe dl. Sima, recunosc ca m-a si intristat sa inteleg mai bine pierderile suferite in inca un domeniu dupa '89 - de data asta, matematica. Si cand a si spus dl. Sima ca ar preda acum de placere, gratuit, si poate ca si alti colegi ai dansului ar face asta ... Doamne, cati oameni minunati avem, si cum reusim sa ii risipim.
M-ați lăsat fără cuvinte , in sensul bun al cuvântului. Dl. Neamțu foarte documentat iar dl. Sima de un profesionalism extraordinar și o modestie colaborata cu patriotism la fel , extraordinar.
Exceptional interviul!Dl.Sima o placere sa-l asculti!
M-am bucurat foarte mult când am găsit pe youtube emisiunea. Excelenta emisiunea!
Este pe TH-cam
F.f.buna emisiunea.E f.placut si util sa ascultam dialoguri intre oameni inteligenti in diverse domenii.Multumim frumos.
Foarte bun interviul și invitatul. Aștept următorul!
Super aceasta emisiune
Asteptam urmaratorul interviu cu Domnul Sima.
Felicitari! RESPECT!
Superb 👏👏👏
Un interviu interesant.
O excelentă emisiune! Marca Mihail Neamțu.
Ba oaie,incredibil.Am venit doar sa va urez pofta buna!
Ar mai trebui dezvoltat răspunsul la ultima întrebare...poate într un alt video, cât de curând. Chiar ne a făcut curioși domnul Sima.
Felicitari!
zi o pe aia cu pastorul anglican care ți-o pus mâna pe cuc și la care i-ai zis "good night sir". am murit de râs
👏👏👏👍👍👍Bine zis.
Multumesc domnilor
Din pacate tarile cu parlamente nu sint democratii (poporul conduce) adevarate, ci oligarhii (putini conduc). Pentru a fi democratii adevarate ar trebui ca deciziile Parlamentului sa fie supuse aprobarii cetatenilor. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare al societatii si prin crapaturile din ce in ce mai largi se vede trupul oligarhiei. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile oligarhice în care economia are un aspect puternic concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E ceea ce se observa în România cind, indiferent ce partid vine la putere, rezultatul e acelasi. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. Situația României este situația oricărui structuri puternic centralizate. Statele nordice au rezultate bune pt ca au structuri descentralizate. Robert Michels a scris, pe la 1911, o carte (Political Parties) în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei".
Salut,bun interviu.Felicitari la amandoi!
Apreciez!
Domnu' Neamtu, aţi devenit politruc... România a ajuns Polonia, a depăşit Croația.. ..
."Jur pe Dumnezeu atotpüternıc sı atotstıutor sa spun adevarul sı numaı adevarul sı sa nu ascund nımıc sı sa nu adaug nımıc"
"Vretı sa explicatı Curtıı ın ce consta ajutorul soiıcıtat?
Amen
dr. Neamtu , va place sa curentati agnosticii cu intrebari surpriza.
Sper sa reformulati intrebarea despre Dumnezeu , dl. sima e matematician , ii plac problemele!!!!
Are si-o bataie,tacim complet, p'acolo.
De ce te ai certat cu Vladimir Tismaneanu,ne spui,te rog,Mihai?
Cristian Sima, nu are pasiune pentru bani, dar este gata să distrugă oameni pentru bani, prietenii știu despre ce e vorba. Rău a ajuns interlocutorul dlui Sima, dacă se extaziază în fața acestuia!
Rezolva cu sunetul ăla, se aude nașpa
pana la urma a spus cum i-a ciordit banii lui Daianu?
Simplu, nici un om nu poate prezice viitorul. Formulele folosite la bursa sint valabile pina în momentul cind sistemul devine instabil și nu mai poate fi predictibil
@Vlad Dumitrica iar in cazul in care il prezice prost, pierde banii clientilor. Da-i dracu' de fraieri. Important e sa para Sima destept
În ce să creadă d-l Cristian Sima? Tot respectu pentru dânsul ca și gânditor practic. Și deci, „credeți în Dumnezeu d-le Cristian Sima?” (întrebare copilărească).
Păi la ce i-ar folosi inchiziția d-lui Sima?
La ce i-ar folosi arderile pe rug d-lui Sima?
La ce i-ar folosi pupatul morților d-lui Sima?
La ce i-ar folosi indulgențele Papale d-lui Sima?
La ce i-ar folosi d-lui Sima, statul la coadă și îmbrâncelile după apă „sfințită”?
Și, culmea ipocriziei! Toate astea sunt promovate de cei care se pretind a fi exponenții lui Dumenezeu pe pământ!
Mă bucur enorm pentru faptul că d-l Cristian Sima are totuși o atitudine personală față de „inteligența infinită a celui care a creat totul”. Mă bucur că nu va fi ars pe rug pentru această mare „erezie” cum ar zice așa zișii exponenți ai lui Dumnezeu pe pământ.
Regret d-le Mihai Neamțu! Gândiți excelent! Păcat că nu vreți să vedeți sincer și real aceste aspecte de un grotesc inimaginabil. Aș fi foarte curios cum v-ați explica această atitudine a religiei.
În rest, toată stima. Iubesc chiar și pe dușmanii mei, cu atât mai mult pe d-voastră care ne delectați intelectul cu elemente de mare rafinament și totodată mare profunzime. Să aveți numai zile bune!