ÇOK SÜSLÜ TAVUKLAR (Bu Sefer Tavuk Konuşuyoruz)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 ต.ค. 2024
  • Dostlar evet bu sefer kanatlılardan süslü tavukları konuşalım dedik. İlginç süslü tavuklar gerçekten ülkemizde bir sektör haline gelmiş. Artık ciddi paralar dönüyor. Dünyadan 180nin üzerinde farklı cinste süslü tavuklar var. Ayrıca ülkemizin çok değerli yerli ırkları var. Yerli ırkları ayrıca başka bir videoda çekicem. Ayrıca Canlı yayınladığım programımızda bu konuda bilgi alabilirsiniz. Türkiye'de ilk defa İnegöl Küçükbaş Hayvancılık Festivalinde 29-30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde yerli süslü tavuk yarışmaları da olacak. İnanın çok heyecan verici. Tüm dostlarımızı festivalde görmekten mutluluk duyacağım. Umarım bu değişik videomu beğenirsiniz. İyi seyirler.
    Dostlar herkese selam. Ben Osman Tanju Güneri. 15 yıl yurt dışında yaşadım. İngiltere Royal Berkshire College of Agriculture ve Amerika Minnesota Üniversitesi okullarında tarım ve hayvancılık üzerine eğitim aldım. Aynı zamanda her iki ülkede çiftliklerde görev aldım. Özellikle South Dakota'da 300 başlık bir sağmal inek çiftliğinin sorumluluğunu aldım. Bu tecrübelerimi Türkiye'deki dostlarımla paylaşabilmek için bir youtube kanalı açtım. Kanalımda küçükbaş hayvancılık, koyun ve keçi bakımı, ağıl yapımı ve tavsiyeleri, küçükbaş hayvancılık danışmanlığı, koyun ve keçi yerli ve yabancı ırkların tanıtımı, ülkemizin farklı yörelerindeki çiftlik yapıları, sürü yönetimi için İrlanda'dan getirmiş olduğum TGM Software Solutions programının tanıtımı ve kurulum işlemlerinin videolarını izleyebilirsiniz.
    ÇOK SÜSLÜ TAVUKLAR (Bu Sefer Tavuk Konuşuyoruz)

ความคิดเห็น • 41

  • @ahmettuerk95
    @ahmettuerk95 ปีที่แล้ว +5

    Gördüğüm en temiz işletme adamlar o kadar duyarliki ağacı bile kesmemişler çatıyı agaca göre yapmışlar ❤

  • @osmantanjuguneri383
    @osmantanjuguneri383  ปีที่แล้ว

    Dostlar böyle farklı videoları çekmemi istiyorsanız lütfen yazınız

  • @muratgaves356
    @muratgaves356 ปีที่แล้ว +1

    3-4 yıldır bende de başladı bu merak, şuan zibrit çeşitleri, Black Sumatra, White Sumatra, Red Phoenix, (orman tavuğu) White Phoenix (orman tavuğu) Yokohama besliyorum tam bir terapi.

  • @mesutozsen903
    @mesutozsen903 ปีที่แล้ว +1

    Eline emeğine sağlık bu güzel video için kolay gelsin hayırlı işler....👍👍👍👍

  • @sezginyilmaz3418
    @sezginyilmaz3418 ปีที่แล้ว +1

    Harikalar

  • @nurullahenes1454
    @nurullahenes1454 ปีที่แล้ว

    Bana su yavuklarin yumurtasindan 5cik yollasa cok hayra gecer
    Bende brahmayla astrolop var bunlardanda istedm bulamadimgonderse 5cik cok hayra gecer😢😊😂

  • @JOKER-eh5bc
    @JOKER-eh5bc ปีที่แล้ว

    Tam benlik.keyifle izliyoruz

  • @Beyazkose588
    @Beyazkose588 ปีที่แล้ว

    Harika bir tesis olmuş.💖💖💖💖💖💖💖

  • @ahmetbaytok4957
    @ahmetbaytok4957 ปีที่แล้ว

    Masallah tertemiz tertipli duzenli

  • @fahrigunes3101
    @fahrigunes3101 ปีที่แล้ว

    Tanju hocam çok güzel bir girişim farklılık oldu teşekkür ederim 👏🏼👏🏼

  • @turkishpapito74
    @turkishpapito74 ปีที่แล้ว +1

    Harika bir çiftlik yapmış lar tebrikler

  • @halilibrahimarslan9823
    @halilibrahimarslan9823 ปีที่แล้ว

    Tebrikler

  • @ergindemir7366
    @ergindemir7366 ปีที่แล้ว

    Tayvan'a gönderilen kanserojen yumurtalarla ilgili de bir program yapabilir misiniz? Bizim Türkiye'de yediğimiz tavuk ve yumurtaların ne kadarı kanserojen?

    • @osmantanjuguneri383
      @osmantanjuguneri383  ปีที่แล้ว +1

      Araştırabilirim. Ama yanlış ama ben haber kanalı değilim. Hayvancılık darbe üzerine darbe yiyor. Kimsenin umurunda değil ben güzel şeyleri paylaşmak istiyorum. Üreticinin yüzü ne zaman gülecek???

  • @mahmutkurukafa1461
    @mahmutkurukafa1461 ปีที่แล้ว

    Evet geçen sene tavuk besliyorum diye 400 küsür ceza yedim

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 ปีที่แล้ว

    Çok guzel bir pazar sabahı videosu olmuş güne neşe icinde baslayacagiz emeklerinize sağlık musait olunca bir kac kelam yazmak isterim.

  • @Beyazkose588
    @Beyazkose588 ปีที่แล้ว

    25:00 Aynen Büyük şehir yasası acilen değişmeli, Köylü köyünde inek Besliyemez olacak böyle giderse, köy köydür, köylünün kuyusuna kadar Su saati takan bile var, Köylere Belediyeler karışamamalı.

  • @turkishpapito74
    @turkishpapito74 ปีที่แล้ว

    Hocam güzel bir video olmuş teşekkürler

  • @ozanbilir_5
    @ozanbilir_5 ปีที่แล้ว

    Osman abim çok çok teşekkür ler çok güzel konu ve çekim sağol varol

  • @AyşegülKocabadak
    @AyşegülKocabadak ปีที่แล้ว

    Hayır vakitler abiciğim Eskişehir Muttalip köyünden Ayşegül kardeşin Maşallah diyorum bütün hayvanlara sevgi ile kucak dolusu selamlar olsun

    • @osmantanjuguneri383
      @osmantanjuguneri383  ปีที่แล้ว

      Çok teşekkürler 🙏🤠 selamlar

    • @AyşegülKocabadak
      @AyşegülKocabadak ปีที่แล้ว

      @@osmantanjuguneri383 abi benim kayın validem besliyor tavuk 6 tane mavi yumurta tavuğu ben marketten asla yumurta almıyorum parsıyla olsun parasız olsun gidip annemden alıp geliyorum

  • @aykutdonmez6118
    @aykutdonmez6118 ปีที่แล้ว

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  • @canandemirer3221
    @canandemirer3221 ปีที่แล้ว

    İzlemeden beğenen ben

  • @ekremyilmaz2170
    @ekremyilmaz2170 ปีที่แล้ว

    Maşallah emeğine sağlık güzel bir çiftlik Osman abi güzel bir video olmuş emeğinize sağlık

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 ปีที่แล้ว

    Osman bey çok teşekkürler emeklerinize sağlık. Çok güzel bir program olmuş. Mustafa beye teşekkürler. Erkan beyi zaten geçen çekimde izlemiş ve sunumuna hayran olduğumu dile getirmiştim. Bazı soru soran izleyiciler var bir kaç kelime yazmak isterim. Tabi ki kanatlı ve yumurtanın endüstriyel boyutu ile ilgili. Süs tavukları hakkında bilgim izlediğimden öğrendiğim kadarı ile sınırlı.
    Kanatlı ve yumurtada Dünyanın en iyi ve ileri ülkeleri arasındayız. Kendimize ait 3 adet tescillenmiş yumurtacı ırkımız var. Bu tavuklar dünyadaki rakipleri ile boy ölçüşebilecek kapasitede. Henüz tescillenmiş broiler (et tavuğu) ırkımız olmamakla birlikte tescil bekleyen hem Devlet in hem de özel sektörün geliştirdiği ırklar var ve gelişmeler çok ümit verici. Endüstriyel kanatlı sektörü yıllar önce AB uyum süreci çalışmaları ile çıkartılan kanatlı tebliği ve yumurta tebliği ile çok sıkı kontrol altında ve çok sıkı denetleniyor. Dünyadaki uygulamalardan farklı bir uygulama yapabilmek mümkün olmadığı gibi milyarlarca liraya varan cezaları var. Tüm yumurtaların üzerine sınıf, yumurtlama tarihi ve işletme bilgileri yazılıyor ve yazılmak zorunda. Atık ürünler ve ölen hayvanlar ve damızlık dışı yumurtalar tebliğdeki esaslara uygun olarak rendering tesislerinde işlendikten sonra mevzuata uygun olarak değerlendiriliyor. Rendering işlemi yüksek sıcaklık ve uzun süreli işlemle tüm kontaminasyonları ve mikrobiyel faliyeti sona erdiriyor. Broiler tavuklar günde 80 Gr a varan CA artışları ile 29 gün sürede kesim ağırlığına gelerek % 80 karkas verimi ile 1700 Gr karkas verebilme kapasitesine sahip ve bunu yaparken yemden yararlanma oranları sadece 1/1,4 olarak gerçekleşebilecek verim kapasiteleri var. 2000 li yılların başında ortaya çıkan kuş gribinden sonra kesim süreleri 42 güne çıkarıldı ve yemden yararlanma oranları 1/1,7 yükseltildi. Yemlerine balık unu ve hayvansal kökenli katkıların katılma oranları düşürüldü.
    Şunu unutmamakta fayda var doğada bu hayvanlar zaten bulabildikleri ve güçlerinin yettiği her türlü hayvansal kaynağı tüketiyor ve kendi dışkılarını yiyiyorlar. Kanatlı ve yumurta en büyük ihracat kalemlerimizin başında geliyor. Sizinde bahsettiğiniz gibi kesilen tavukların ayakları uzak doğu ülkelerine satılarak ciddi bir ihraç kalemini oluşturuyor. Buradan izleyenler şu sonucu çıkarmasın. Mevzuat ve yasa ile yasaklar ABD den çok daha sıkı çünkü bizde AB kıstasları geçerli. Buna rağmen zaman zaman kontrol edilemeyen bulaşmalar veya onay almamış genetik çalışmalar her zaman her sektörde olduğu gibi bu sektörde de olabilir. Önemli olan bizlerin yasalara ve yasaklara ne ölçüde uyduğumuzdur. Damızlıkta ve broilerde Balıkesir ili yumurta ve broilerde Manisa ili yumurtada da Afyon ili bu sektörde Dünya ölçeğinde kuruluşlara sahip en gelişmiş illerimizdir. Kısaca yumurtadan çıkan 50 Gr ağırlığındaki bir civciv 42 gün sonra sadece 4 Kg yem tüketerek 2300 Gr CA ve 1700 Gr karkas verimine sahip olduğu için fiyatı kırmızı ete göre ulaşılabilir seviyelerdedir. Belki okuyup faydalanlar olur. Yazdıklarımın hepsinin birden fazla akademik çalışması vardır.Herkese iyi pazar günleri dilerim.❤🐔🐓🌾🌿❤

    • @osmantanjuguneri383
      @osmantanjuguneri383  ปีที่แล้ว +1

      Sonuna kadar her zaman ki gibi okudum. Müthiş bilgiler. Çok teşekkürler 🙏🤠♥️

  • @MuratUcar-ij4mg
    @MuratUcar-ij4mg ปีที่แล้ว

    ALEYKÜM SELAM OSMAN ABİM BRAVO CANI GÖNÜLDEN KUTLAR TEBRİK EDERİM ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN ÇOK GÜZEL PROGRAM OLMUŞ HD KALİTESİNDE SEYRİNE İZLEMEYE DOYUM OLMUYOR ELLERİNE EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ALLAH A EMANET OLUN

  • @erkanfiliz2822
    @erkanfiliz2822 ปีที่แล้ว

    Çok güzel bir program olmuş emeklerinize sağlık