Dacă punem presiune pe angajator ca sa crească salariul minim pe economie, vor crește automat costurile pentru produse și servicii și implicit costul coșului zilnic. Deci din nou cei care au salariul minim pe economie nu vor mai avea un salariu corespunzător. Așa că astfel se intră într-un cerc vicios.
Nu doar asta, dar si multi angajati vor fi dati afara, sau obligati sa lucreze la negru. Nu-mi vine sa cred cati idioti pun botul la Marxisme din astea ieftine, cum ca statul e ala care trebuie sa decida cat merita fiecare om.
Ar trebui să puneți presiune pe guvern pentru scăderea cheltuielilor instituțiilor statului, inclusiv prin reducerea aparatului bugetar, printr-o reformă administrativă care să reducă numărul județelor și al comunelor și prin eliminarea achizițiilor inutile. Ar mai trebui să puneți presiune pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, inclusiv prin digitalizarea ANAF și prin dotarea tuturor punctelor vamale cu scannere performante. Fără scăderea cheltuielilor statului și creșterea veniturilor bugetare, creșterea salariului minim pe economie la nivelul coșului minim este utopie la care se pot entuziasma doar habarniștii. Iar prin înfierarea mediului de afaceri care suge sângele poporului, teză din arsenalul ideologiei comuniste bazate pe lupta de clasă, dovediți încă o dată că sunteți străini de cele mai elementare noțiuni ale economiei de piață. Orice mărire de salarii impusă de guvern și neacoperită de creșterea productivității ar duce atât la inflație, pentru că creșterea salariilor se va transfera în prețul produselor, cât și la falimente masive în sectorul IMM-urilor, implicit la creșterea șomajului. Nu sunt nici antreprenor și nici salariat, sunt pensionar (obișnuit, nu special), deci opinia mea nu este influențată de statusul meu social. Dacă voi mai primi astfel de mesaje, desprinse parcă din propaganda comunistă, voi renunța să vă mai urmăresc. O zi bună. Florian Nicolaescu
Va felicit pentru ce faceti, dar nu uitati ca oamenii inteligenti din România reprezinta o minoritate, asa ca nu o sa faceti mare lucru in tara aceea de "intelectuali".
Da de ce sa fie salariul minim doar 3800 lei? Hai sa-i obligam pe patroni sa dea 20000 lei pe luna. Ca in mod sigur ca asa toata lumea va fi bogata, nu? De fapt, de ce sa mai mearga oamenii la munca, sa piarda timpul cu asta, cand mai bine se duc la bar si pacanele. Eu zic sa facem legea cu salariul minim de 20000 lei, sa nu ai ca angajat obligativitatea sa te duci la munca, si sa-ti deconteze statul pierderile de la pacanele!
Directiva o puteau implementa de acum 2 ani dar nu au avut nici un interes politicienii de 2 lei si nici patronatele viclene tutul mana in mana si toata lumea fericita . Va rog sa scuzati mediul privat ca traieste la limita saraciei din cauza salariatilor iresponsabili . Trebui sa ii intelegem pe patroni ca isi cumpara masini exotice , ca isi fac case la munte la mare peste puterea lor de achizitie si lasa bani in firme doar pentru supravietuire si apoi vin obraznici astea sa ceara 2-300 sute de lei la salariu si este de inteles pentru toata lumea ca nu au de unde . Isi facuse calculul cum ca nici anul asta nu va urca salariul obraznicilor care asteapta de 5 anii marirea .
Interesant... Ar trebui insa luat in considerare faptul ca ANGAJATORII nu au de unde sa scoata bani, decat din munca angajatilor, care au o productivitate discutabila. Angajatorii nu au nici o vina aici. Intraga vina apartine acestu guvern care in totalitatea lui este o gluma de care n-ar mai trebui sa radem.
Pentru ca "angajatorii" nu stiu sa gestioneze banii si sa isi faca un plan de business cum trebuie, acolo ii problema. Toti sunt visatori pe spatele angajatiilor prost platiti.
Daca economia nu permite cum sa punem salariu de 3800? Din pix poate sa puna si a doua zi nu mai e painea 10 lei ca o sa fie 17 si alte produse la fel si atunci ce am rezolvat? ca se ajusteaza pretul cosului pentru un trai decent si tot acolo suntem. Pentru restul o sa fie o scumpire a produselor asta. Trebuie gasita o alta solutie mai inteligenta si scalabila aici.
Nu cred ca stii despre ce vorbesti. Este vorba de salariul minim, care ii obliga pe privati sa plateasca un trai decent, nu este vorba numai de cei de la stat, care ei deja castiga peste minimul de economie.
@@Murthous nu cred ca ai inteles ce a zis Alex si anume: daca maresti salariile fortat cu diferenta asa mare, aproape dubla, economia tarii nu o poate duce. sunt multe companii care nu isi permit sa plateasca asa mult, mai ales deodata, astfel vor reduce sau inchide activitatea, ceea ce ar duce catre colaps economic. Ipotetic, daca salariul ar putea fi marit asa, atunci surplusul de bani ar face ca preturile sa creasca, la fel de mult (procentual) ca si salariile. mai exact, deoarece nu exista legi corecte pentru concurenta economica, insemnad ca companiile mari (lidl, auchan, etc) vor mari preturile. altfel, altfel spus, o astfel de marire abrupta ar colapsa o parte din activitatea economica a companiilor mici, lasand doar companiile mare care apoi ar distruge tot marind preturile. O abordare corecta este scutirea de o parte din darile de pe salariile mici, adica cei care castiga sub cosul minim, sa plateasca din ce in ce mai putin impozit, astfel revendicand o parte din banii care se duceau la stat. totodata, cei cu castiguri mai mari de ex salariu mediu, sa fie supra-impozitati. La fel si la companii, cele mici sa fie scutite partial si progresiv de anumite taxe si impozite, sa poata oferi concurenta companiilor mari care beneficiaza de economia de scara mare.
@@fish1r1 Salariile nu se vor mari fortat, din pix cum spui tu, salariile sunt dimpotriva taiate din lacomia patronilor care traiesc in palate in ultra-lux si ipocriti se plang ca nu pot da mai mult.
Salariile nu se vor mari fortat, din pix cum spui tu, salariile sunt dimpotriva taiate din lacomia patronilor care traiesc in palate in ultra-lux si ipocriti se plang ca nu pot da mai mult.
@@artmanrom De ce nu te faci tu patron, sa dai salarii mari la necalificati si sa le arati la patronii lacomi cum se conduce o afacerem cu adevarat? Ai, macar, o oarecare idee cati bani trebuie sa scoata un angajator din buzunar pentru a plati un salariu de 1000 de euro? Cam 8500 RON (adica vreo 1700 euro). Stii cat trebuie sa produca un angajat, pentru a primi 1000 euro net? Vreo 5000 de euro, ca sa acopere salariul propriu, profitul firmei si salariile celor care nu produc direct (contabilitate, curatenie, paza, etc,). Crede-ma, e grea economia, mai ales in Romania, unde te mai jupoaie si statul prin diverse institutii operatoare de spagi, pe langa ce trebuie sa dai legal. Drept pentru care am preferat sa NU deschid o firma in Romania (asta ca sa nu´ti faci iluzia ca as fi vreun patron si le iau apararea exploatatorilor cei lacomi).
Am semnat petiția, felicitări pentru inițiativa voastră!
La cat mai multe!
Dacă punem presiune pe angajator ca sa crească salariul minim pe economie, vor crește automat costurile pentru produse și servicii și implicit costul coșului zilnic. Deci din nou cei care au salariul minim pe economie nu vor mai avea un salariu corespunzător.
Așa că astfel se intră într-un cerc vicios.
Nu doar asta, dar si multi angajati vor fi dati afara, sau obligati sa lucreze la negru. Nu-mi vine sa cred cati idioti pun botul la Marxisme din astea ieftine, cum ca statul e ala care trebuie sa decida cat merita fiecare om.
Ar trebui să puneți presiune pe guvern pentru scăderea cheltuielilor instituțiilor statului, inclusiv prin reducerea aparatului bugetar, printr-o reformă administrativă care să reducă numărul județelor și al comunelor și prin eliminarea achizițiilor inutile.
Ar mai trebui să puneți presiune pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, inclusiv prin digitalizarea ANAF și prin dotarea tuturor punctelor vamale cu scannere performante.
Fără scăderea cheltuielilor statului și creșterea veniturilor bugetare, creșterea salariului minim pe economie la nivelul coșului minim este utopie la care se pot entuziasma doar habarniștii. Iar prin înfierarea mediului de afaceri care suge sângele poporului, teză din arsenalul ideologiei comuniste bazate pe lupta de clasă, dovediți încă o dată că sunteți străini de cele mai elementare noțiuni ale economiei de piață. Orice mărire de salarii impusă de guvern și neacoperită de creșterea productivității ar duce atât la inflație, pentru că creșterea salariilor se va transfera în prețul produselor, cât și la falimente masive în sectorul IMM-urilor, implicit la creșterea șomajului.
Nu sunt nici antreprenor și nici salariat, sunt pensionar (obișnuit, nu special), deci opinia mea nu este influențată de statusul meu social.
Dacă voi mai primi astfel de mesaje, desprinse parcă din propaganda comunistă, voi renunța să vă mai urmăresc.
O zi bună.
Florian Nicolaescu
Tristă Românie
Felicitări Declic!
Ms de clip. Pe viitor, e mai usor daca puneti adresele de email pe comentarii ... copy si paste. Spor
Va felicit pentru ce faceti, dar nu uitati ca oamenii inteligenti din România reprezinta o minoritate, asa ca nu o sa faceti mare lucru in tara aceea de "intelectuali".
Da de ce sa fie salariul minim doar 3800 lei? Hai sa-i obligam pe patroni sa dea 20000 lei pe luna. Ca in mod sigur ca asa toata lumea va fi bogata, nu? De fapt, de ce sa mai mearga oamenii la munca, sa piarda timpul cu asta, cand mai bine se duc la bar si pacanele. Eu zic sa facem legea cu salariul minim de 20000 lei, sa nu ai ca angajat obligativitatea sa te duci la munca, si sa-ti deconteze statul pierderile de la pacanele!
Directiva o puteau implementa de acum 2 ani dar nu au avut nici un interes politicienii de 2 lei si nici patronatele viclene tutul mana in mana si toata lumea fericita . Va rog sa scuzati mediul privat ca traieste la limita saraciei din cauza salariatilor iresponsabili . Trebui sa ii intelegem pe patroni ca isi cumpara masini exotice , ca isi fac case la munte la mare peste puterea lor de achizitie si lasa bani in firme doar pentru supravietuire si apoi vin obraznici astea sa ceara 2-300 sute de lei la salariu si este de inteles pentru toata lumea ca nu au de unde . Isi facuse calculul cum ca nici anul asta nu va urca salariul obraznicilor care asteapta de 5 anii marirea .
Interesant... Ar trebui insa luat in considerare faptul ca ANGAJATORII nu au de unde sa scoata bani, decat din munca angajatilor, care au o productivitate discutabila. Angajatorii nu au nici o vina aici. Intraga vina apartine acestu guvern care in totalitatea lui este o gluma de care n-ar mai trebui sa radem.
Pentru ca "angajatorii" nu stiu sa gestioneze banii si sa isi faca un plan de business cum trebuie, acolo ii problema. Toti sunt visatori pe spatele angajatiilor prost platiti.
Angajatori care stau in palate in ultra-lux se plang saracii ca nu pot avea afaceri fara sa-i plateasca pe angajati ca pe niste sclavi!
Daca economia nu permite cum sa punem salariu de 3800? Din pix poate sa puna si a doua zi nu mai e painea 10 lei ca o sa fie 17 si alte produse la fel si atunci ce am rezolvat? ca se ajusteaza pretul cosului pentru un trai decent si tot acolo suntem. Pentru restul o sa fie o scumpire a produselor asta. Trebuie gasita o alta solutie mai inteligenta si scalabila aici.
Nu cred ca stii despre ce vorbesti. Este vorba de salariul minim, care ii obliga pe privati sa plateasca un trai decent, nu este vorba numai de cei de la stat, care ei deja castiga peste minimul de economie.
@@Murthous nu cred ca ai inteles ce a zis Alex si anume: daca maresti salariile fortat cu diferenta asa mare, aproape dubla, economia tarii nu o poate duce. sunt multe companii care nu isi permit sa plateasca asa mult, mai ales deodata, astfel vor reduce sau inchide activitatea, ceea ce ar duce catre colaps economic. Ipotetic, daca salariul ar putea fi marit asa, atunci surplusul de bani ar face ca preturile sa creasca, la fel de mult (procentual) ca si salariile. mai exact, deoarece nu exista legi corecte pentru concurenta economica, insemnad ca companiile mari (lidl, auchan, etc) vor mari preturile.
altfel, altfel spus, o astfel de marire abrupta ar colapsa o parte din activitatea economica a companiilor mici, lasand doar companiile mare care apoi ar distruge tot marind preturile.
O abordare corecta este scutirea de o parte din darile de pe salariile mici, adica cei care castiga sub cosul minim, sa plateasca din ce in ce mai putin impozit, astfel revendicand o parte din banii care se duceau la stat. totodata, cei cu castiguri mai mari de ex salariu mediu, sa fie supra-impozitati.
La fel si la companii, cele mici sa fie scutite partial si progresiv de anumite taxe si impozite, sa poata oferi concurenta companiilor mari care beneficiaza de economia de scara mare.
@@fish1r1 Salariile nu se vor mari fortat, din pix cum spui tu, salariile sunt dimpotriva taiate din lacomia patronilor care traiesc in palate in ultra-lux si ipocriti se plang ca nu pot da mai mult.
Salariile nu se vor mari fortat, din pix cum spui tu, salariile sunt dimpotriva taiate din lacomia patronilor care traiesc in palate in ultra-lux si ipocriti se plang ca nu pot da mai mult.
@@artmanrom De ce nu te faci tu patron, sa dai salarii mari la necalificati si sa le arati la patronii lacomi cum se conduce o afacerem cu adevarat? Ai, macar, o oarecare idee cati bani trebuie sa scoata un angajator din buzunar pentru a plati un salariu de 1000 de euro? Cam 8500 RON (adica vreo 1700 euro). Stii cat trebuie sa produca un angajat, pentru a primi 1000 euro net? Vreo 5000 de euro, ca sa acopere salariul propriu, profitul firmei si salariile celor care nu produc direct (contabilitate, curatenie, paza, etc,). Crede-ma, e grea economia, mai ales in Romania, unde te mai jupoaie si statul prin diverse institutii operatoare de spagi, pe langa ce trebuie sa dai legal. Drept pentru care am preferat sa NU deschid o firma in Romania (asta ca sa nu´ti faci iluzia ca as fi vreun patron si le iau apararea exploatatorilor cei lacomi).