👩🏻🌾👨🏻🌾 Almanya'da makina park sistemi
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 17 พ.ย. 2024
- 👩🏻🌾👨🏻🌾 Bugün size ufak bir traktör yolculuğu sohbetinde Almanya'da makina park sistemini anlatıyorum. keyifli seyirler. sorularınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
#Makine #mercedes#ford#bmv #youtube
#tarım
#almanyada
#sulama
#disiplin
#düzen
#video
#youtuber
#love
#newvideo
#linkinbio
#youtubechannel
#like4like
#makina
#makinası
#balık
Lütfen nasıl gittiğinizi dil seviyenizi sektörde kaç yıl deneyiminizin olduğunu aktarır mısınız? Harika içerikler çok geç keşfettim
Öncelikle teşekkür ederim. Kendimle ilgili bir video çekeceğim ama biraz havaların düzelmesini bekliyorum.
Türkiye'de bu iş olmaz. Daha önce sizinle konuşmuştuk.Ben teknisyenim kamudayım ve şu an mühendislik okuyorum. Türkiye'de tarım arazilerin küçük olması (Bu durum bence Türk tarımının kara vebası) tarım alet makinalarına talebi engelliyor.Bununla beraber Türk çiftçisinde traktör hastalığı var.Birbirlerine nispet için hiç ihtiyaçları olmayan traktörler alıyorlar bu zihniyette insanlar ortak iş yapamaz zaten. Türkiye'de en büyük keşmekeş ise "Çiftçi" tanımı kime çiftçi diyeceğiz bilmiyoruz.Avrupada çiftçi denince akla gelen profil belli. Ben bulunduğum ilde cks işine bakıyorum.Bizim Almanya'da çiftçimiz var yaw. İl merkezine kayıtlı 7 bin çiftçi var. Cks ve Bakanlık verilerinde bunlar çiftçi ama gerçekte Berber,bakkal,memur vs vs çiftcilik bu ülkede ek işe dönüştü. Türkiyede çiftçi başına 61 da arzi düşüyor. Bu arazilerinde çoğu 50 hisse. Miras konusu büyük problem. Şu an Türkiye'de b üretim yapacam deyin 100 da tek parça arazi bulmak eziyet oluyor.Bunları çözmek çok zor. Akademiler,saha gerceğini bilmiyor.Bakanlık akademiye doğru verileri vemiyor.Liyakat yok. Bu ülkede tarımın geleceği pek parlak değil.Bu arada Almanya'da tarım arazilerinde miras hukuku hakkında bilginiz varsa paylaşırmısınız?
Evet hatırlıyorum sizi. Her konuda haklısınız burda sadece iki eyalet kanunu biliyorum. Benim bulunduğum eyalet aşağı saksonya burda miras sadece bir çocuğa devredilebiliyor bunun için zaten alanlar büyük ama baden eyaletinde eşit bölünüyor dediler orda araziler bizim gibi daha küçük ama orda da genelde çiçek ve sera Tarımı yapılıyor.
Arazilerin küçük olması konusunda haklısınız ama traktör konusunda çok yanılıyorsunuz. Traktör ne kadar büyük ve güçlü olursa yaptığınız iş o kadar hızlı ve verimli olur. Mesala bu yıl trakyada her yıl ekim ayında başlanan buğday ekimi işlemi yağış olmamasından kaynaklı 20 kasım da başladı ve 8-9 gün gibi bir süre içinde tüm iş bitmek zorunda kaldı toprak hazırlama ekim ve ardından tırmık hepsi bu sürede bitmek zorunda aksi halde yağmurlar başlar ve ekim yapamazsınız. Traktörü otomobille kıyaslamayın lütfen zaten bu mantık yüzünden traktörden otomobil gibi vergi alınıyor traktör doktorun neşteri polisin tabancası gibidir. Ne kadar güçlü ve sağlam olursa o kadar iyi iş yapar ve hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf ettirir. Zaman bir çiftçi için paradan fazlası demektir. 1 tarlada 2-3 saate yapılacak işi küçük traktör ve ekipman yüzünden 1 günde yapmak demek tarlayı ekime hazırlayıp aynı gün ekememek yarın yağmur yağarsada 1 hafta yerin kurumasını bekleyip tüm işlemi baştan yapmak demektir. Kısa zaman aralığında herkes ekime başlar ve bitirir yani 1 traktörü 5 kişi alırsa 2 kişi eker 3 kişi aç kalır.
Trakya tarafında geniş alanlarda tarım yapılıyor ben bu tespiti küçük dekarlarda tarım yapan çiftçilerin yılda bir kaç defa kullanacağı makine ekipmanları için konuştum. Bizde farklı güçlerde 14 traktör var ve hala ihtiyaç var traktör konusu ayrı burda makine ekipman konusu ayrı.
@@almanyadatarim ben @yarasayaramasa9554 yorumuna yazdım sizin söylediklerinizle alakalı değildi . Demek istediğim bizdede 10- 15 dekarlık çok fazla arazi var o ayrı da hani demiş ya Birbirlerine nispet için hiç ihtiyaçları olmayan traktörler alıyorlar diye ona yazdım kimse ihtiyaç duymadığı traktörü alamadığı gibi ihtiyacı olanıda alamıyor. Kaldı ki taraktörün büyük ve kaliteli olması çiftçiyi daha verimli ve daha çok çalışmaya teşvik eder buda memurun emeklinin daha çok maaş almasını ve ucuz ekmek yiyebilmesini sağlar.
sizin dediğinizle alakalı olarak da şunu eklemek isterim kiralama konusu burda bilinen birşey değil belki zamanla olur olsa güzelde olur ama 4-5 kişinin birleşip 1 ekim makinası veya ilaç makinası aldığını var sayalım bizde ortak malı herkes kendisinin değilmiş gibi kullanır işi bitince de bakımını yapmadan bırakır. Kimse kendinde kırılmadığı sürece yeni paçaya para vermek istemez ve lazım olduğunda kimse birbirini beklemez kaldı ki bekleyemez de dediğim gibi burada drenaj olmadığından yağmur yağdığında işler kalır arzi çamur olur girilemez.Büyük küçük tarımla uğraşan herkes birlikte hareket eder aynı gün eker aynı gün ilaçlar. Sizin dediğiniz çok mantıklı ama gelişmiş ülke ve insanlar için malesef. @@almanyadatarim