Înmultirea pomilor prin Marcotaj- Copaci gratis!
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 9 ม.ค. 2025
- Salutare, in episodul de azi am incercat prima data marcotajul aerian, care est o procedura simpla de inmultire a plantelor.
Daca v-a placut episodul, nu uitati sa va abonati si dati un like !
Marcotajul aerian
Se utilizeaza pentru speciile cu tulpini groase, inalte, ce nu pot fi aplecate pe pamant, cum ar fi Ficus, leandru, Camellia, Cordyline, Croton, Yucca, Schefflera, Dracaena, Magnolia. Metoda se foloseste de obicei pentru exemplarele care nu mai prezinta frunze la baza, avand un aspect gol. In acest caz, substratul necesar pentru emiterea radacinilor se fixeaza pe tulpina cu ajutorul unui manson din polietilena. Ca substrat se poate folosi turba fibroasa sau muschi vegetal bine umezite. Substratul se fixeaza in locul in care se doreste inradacinarea iar pentru asigurarea reusitei, se pot face incizii circulare pe tulpina si utiliza hormoni rizogeni. Dupa formarea radacinii, marcota se detaseaza de planta mama si se planteaza separat.
Bravo Mihai! Ai explicat bine și pe înțelesul tuturor. Mulțumim!
Salutare Carmen, multumesc mult de incurajari !
Multumesc! Sanatate si numai bine!
Sanatate doamna Alexandrina!
Salutare. Multumim pentru material! Cred ca era mai simplu cu un pet mai ales ca din cand in cand o sa fie nevoie de hidratare . Sanatate
Asa este, mai ales la acest mar, unde este pozitia verticala. Asa voi face pe viitor, unde permite pozitia ramurii
@@GradinarUrban va rog sa ne faceti un material si cu rezultatul final. Multumim!
Salutare, sigur!
Buna ziua.multumim pentru videoclip.. ..in ce perioada a anului faceti acest marcotaj?
L-am facut in vara,, s-a prins, insa trebuie mentinut mereu umed. Multumesc de comentariu !
Eu iam facut incizia in primavara ,si lam taiat in toamna in repaus ,vegetativ .Toata vara lam intepat cu sirnga si lam udad ,sa facuse un guguloi f mare de mia craapat ciolofanul pe care il ,pusesem .
Wow, frumos, o sa mai incerc si eu la alti pomi. Nu uitati ca pomii mei sunt la ghiveci, si pe o terasa la bloc, in conditii foarte vitrege. Dar incet incet, invat si eu, multumesc de sfaturi!!!
Frumos👍
Salutare Marius , multumesc!
@@GradinarUrban 😁 sunt de la ferma Ardai 👍
Hahaha, ok, !!😀😀😀
@@GradinarUrban yee.. deseara ma uit la VD...
@@GradinarUrban Marius Daniel. Toti ma chiama Dan 😁
Am facut si eu asa si am ,reusit ,este f ,sinplu .NUMAI ca eu am decojit doar 1 cm ,radacina se formeaza din scoarta adia ,[ canbiul ] nu din partea lemnoasa .
Multumesc, o sa tin cont data viitoare!
Ok frumoasa treaba 😂😂😂😂de unde să cumpăr acesta praful de inradacinare😊😅😅😮😢😢😊😊😊
Salut, multumesc de aprecieri! L am luat de pe emag parca, .produsul se numeste "incit". Dar sunt de doua feluri, pt plante lemnoase si ierboase, depinde de planta
Ok mersi mult pentru răspuns și îți spun succes în activitatea de pomicultura bună 👍👍👍👐👍
@danpopescu5706 multumesc foarte mult, Nu am experienta, totul fac la ghiveci, deci e un pic mai complicat, dar invat 😀
Am o intrebare MIHAI ,POMUL in ghiveci nu ingeheta radacina ,iarna ,si primavara nu mai pleaca in vegetatie pt ca a murit . INTREB !
Salutare, nu ingheata, s au aclimatizat. Ei au 5 ani de cand sunt la mine, doar prima iarna i am tinut in beci, dupa care nu i am mai mutat. In primavara asta intentionez sa ma uit la radacini, sa mai tai din ele, daca necesita.
Cum se numește alifia cu care ați dat la început ???
Salut, se numeste Incit, si este un hormon de inradacinare
De unde luam formula de inradacinare ,,si cum se cheama mai exact ..
Buna ziua, se gaseste online , s se numeste "incit " este de doua feluri pentru plante lemnoase sau ierboase. In cazul nostru lemnoase. Mai exista un produc care se numeste radi stim , la fel de doua feluri, pentru butasi lemnosi sau ierbosi. Nu cred ca e vreo diferenta de calitate, dupa spusele colegilor
Care este perioada cand se poate face aceasta operatie ?
Salut, se poate face cam in tot timpul anului
A reusit? Aveti o filmare?
salut, a reusit partial, a generat cateva mustati, am plantat undeva in iarna, la ghiveci, insa nu a supravietuit acelui inghet de o saptamana. Metoda e buna, insa cred ca am taiat prea devreme , sau prea tarziu de fapt marcota obtinuta. Judecata mea a fost ca va supravietui mai bine ingropata in pamant in ghiveci decat sa ramana pe pom pana la primavara.