Luen Hobittia ihan englanniksi nyt, aiemmin olen vain kuunnellut sen pariin kertaan. Mulla harmittaa, että lukemisesta on tullut mulle nyt niin vaikeaa, kun opiskelujen vuoksi luen paljon kouluun liittyviä kirjoja, eikä vapaa-ajalla jaksa lukea niin paljon kuin ennen 😞
No itse asiassa sellainen Kulta Katriinan kanssa tehty vastuullisuusasioihin paneutuva podcast löytyy Spotifysta nimellä Kahvihetkiä Vallilan paahtimolla 🔥 Mut ehkä ns. ”oma oma podcast” vois olla kans jossain välissä 🤔
Jes super hyvä ja inspiroiva video! Näitä lisää ehdottomasti👍🏻 Viimeksi lukasin Tuomas Kokon Tosi kivat juhlat ja nyt menossa Lauri Nummenmaan Tunnekartasto ja Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia 🤓 Kokon lyhyelle romaanille en ihan syttynyt, mutta kaks jälkimmäistä suositeltavia jo tässä vaiheessa
Kiitos! Tosi kiva kuulla että tykkäsit! Mulla on kyllä ihan aukko sivistyksessä kun en ole lukenut yhtään Statovcin kirjaa. Luitko että hän on ehdolla National Book Awardin saajaksi ekana suomalaisena? Aika kova 🔥
Ihan loistava video jälleen kerran! En muista minkä kirjan oon viimeks lukenut loppuun, koska paha tapa alottaa ihan liikaa uusia kirjoja, ku vanhat vielä kesken, ja sitten vanhatki joutuu alottaa alusta, ku ei enää oikee muista, mitä kirjassa tapahtunu 😅. No kuiteski nyt kuuntelemassa Hans Roslingin Faktojen maailma-kirjaa äänikirjana, ja se on kyllä ihan loistava!
Kirjavideot on back. 😍😍😍😍 Jee. Mulla on kesken Sonata Arctican kirja. Ja viimeisin ostettu kirja oli Eemelin kootut metkut. Niin ja megatykkäys Tolkienille täältä.
Viimeisin kirja, jonka oon lukenut, on Donna Leonin Kuolema Oopperassa - Guido Brunetti -sarjan eka osa siis. Se oli ihan... ok, ei herättänyt mitään suuria tunteita. Tällä hetkellä mulla on kesken John Irvingin (en oo aiemmin häneltä mitään vielä lukenut) Vesimies, josta mulla on ristiriitaiset fiilikset. Se on tavallaan aika tylsä ja sekava (johtunee rönsyilevästä kirjoitustyylistä?), mutta siinä on ollut myös hyviä kohtauksia. Tuntuu, että se etenee todella hitaasti, enkä pääse siinä millään eteenpäin. Jää nähtäväksi, mikä tulee lopulliseksi tuomioksi :D Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut! Ruskeat tytöt kiinnostaisi kovasti kyllä itseänikin. Hobitin luin englanniksi vähän vajaa vuosi sitten - ja en pitänyt siitä :( Harmittaa sinänsä, koska Taru sormusten herrasta -trilogia on tavallaan klassikkoasemassa fantasiakirjallisuudessa. En tule sitä kirjasarjaa varmaankaan lukemaan, ainakaan ihan pian. Enkä välttämättä koskaan.
Nää kirja-arvostelut on kyllä ihan kultaa 👌. Itellä jäi Victoria Aveyardin Punaisen kuningattaren vika osa kesken, kun piti alkaa lukemaan Brick Lane:a englannin tunneille ja nyt pitää jännittää että miten se loppuu 😅 P.s. Agatha Christien kirjat on kyl hyvii (etenkin Poirot-kirjat!), mut niistä menee ehkä maku jos niitä lukee liian monta putkeen..
Mainio video! Viimeksi olen lukenut Rein Raudin Rekonstruktio-romaanin, ja sehän olikin sitten niin lattea, mitäänsanomaton harmaa möykky, etten voi suositella. 😄 Parhaillaan yhtään kirjaa ei ole kesken, mutta seuraavaksi tartun mielenkiinnolla Antti Röngän Jalat ilmassa -teokseen. 💙
@@Kalenterikarju Viime vuonna Timo Isoaho oli julkaissut sen ja kirjoittanut niiden uusimman albumin tuotantoprojektin ja kiertueen aikana eli muistaakseni 2014-2016😊👌 Tosi mielenkiintosii kommenttei bändin jäseniltä esimerkiksi siitä miten Greatest Show on Earth-kappaleeseen kaavailtiin kohtaan missä on tiivistetysti musiikin evoluutio niin Darude Sandstormistakin pätkää alunperin. 😂 Ja kyllä, Muumit on se juttu ja hyvä stressin rauhotin. ❤️👍
Mielenkiintoinen video, pari mainittua kirjaa odottaakin kirjahyllyssä lukemista! :) Viimeksi sain luettua Bruce Dickinsonin omaelämänkerran. Tällä hetkellä on/off kesken useampi kirja, mutta eniten luen "kaikenkarvainen kansa: miten koirista tuli miljoonabisnes".
Parhaillaan Luettavana J. Pekka Mäkelän Hunan. On ollut jo jonkin aikaa. Seuraavaksi lukuun lähtee Maarit Verrosen Hiljaiset joet, jota odotan kovasti. Minun ensikosketukseni Tolkieniin oli juurikin tuo Lohikäärmevuori joskus 1980-luvun puolivälissä. Jostain syystä kirjastomme lastenosastolla oli tuo vanha suomennos ja Hobitti oli aikuisten fantasiahyllyssä. Muistan olleeni hyvin hämmentynyt, kun muutamaa vuotta myöhemmin lainasin kirjan luullen sitä eri romaaniksi. Christien kirjat toimivat mainiosti äänikirjoina. Osittain juuri siksi, että niissä on aina hyvä lukija.
Itellä on tällä hetkellä novellikokoelma kirja nimeltään Nuoruus Nyt! Joka perustuu nuorten elämään ja erilaisiin nuorten keskustelu aiheisiin, kuten tasa-arvoon, oma minän löytämiseen yms. Luen kirjaa myös sen takia, että koulussa on tulossa siitä kirjasta minkä lukee niin novelli arvostelu tai joku vastaava.
Tykkäsin Greenin uudesta. Hänellä itsellään on OCD, ja ainakin itse ymmärrän pakko-oireisen mieltä luettuani paremmin. Kesken on Rutger Bregmanin ilmaista rahaa kaikille. Joka sivulla oon että KYLLÄ!
Viimeisinpänä kirjana sain luettua eilen loppuun Kazuo Ishiguron Menneen maailman maalarin, joka ainakin itseeni iski kovaa. Vaikka kirja kertookin toisen maailmansodan jälkeisestä Japanista, niin sen teemat voi hyvin myös yhdistää nykypäivään vrt. Vaikka Aalto yliopiston muodin oppiaineessa ilmennyttä hyvin kyseenalaista opettajan vallankäyttöä opiskelijoihin, tai sitten esim. Tämä kanadan Trudeaun tapaus jossa kaivettiin esiin vanhoja asioita menneisyydestä, ja itse ulottaisin myös ilmastonmuutokseen ja yhteiskunnan muuttumiseen kirjan teemat. Iso suositus, olen muös lukenut Ishiguron haudatun jättiläisen, ole luonani aina ja pitkän päivän ilta teokset. Haudattu jättiläinen oli aika heikko verrattuna näihin kolmeen muuhun. Vielä en ole loppuun saanut luettua mutta tietokirja puolella kovaan tahtiin loppusuoralla ovat, niin Pablo Rossin modernin tieteen synty Euroopassa ja Benjamin Carter Hettin Demokratian kuolema. Demokratian kuolema kannattaa kyllä jokaisen lukea näinä aikoina kun Eurooppaan on palannut yhä vahvemmin sama meininki kuin mikä 1920 ja -30 lukujen saksassa aikanaan oli. Jokerina voisin heittää suosituksen vielä Jason Schreierin Blood, Sweat and Pixels kirjalle, joka kertoo inhimillisiä tarinoita videopelien synnystä. Sekä myös Tara Westoverin elämäkerta Educated (Opintiellä) oli oikein mainio. Näistä kirjoista kaikille paitsi Pablo Rossin teokselle olen antanut/antamassa viisi tähteä goodreadsissä.
Jos jollekin kirjalle täytyy antaa ei niin litti peukku, niin sen saa Terry Pratchetin ja Neil Gaimannin Good Omens, joka ei itseeni oikeastaan millään tavalla iskenyt. Muutamat naurut sain, mutta muuten oli aika tylsä kirja jossa ei tuntunut tapahtuvan oikeastaan yhtään mitään.
Ooh nää kaikki kirjat kuulostaa ihan superkiinnostavilta! 😍 Toi Gaimanin ja Pratchettin kirja on muuten suomipainoksena aika harvinainen; oon nähnyt pari kertaa divarissa n. 250€ hintalapulla. Mulla odottaa seuraavana kirjapinossa Ishiguron just ilmestynyt Surullinen pianisti. Oon odottanut sitä koko vuoden (oon kans Ishiguro-fani; oma lemppari ehkä Ole luonani aina) 😍
Kalenterikarju surullista pianistia kattonu myös kun tullu nyt kirjakauppojen hyllyille, mutta ehkä vähän liikaa tähän väliin alkaa lukee sitä 700 sivua. On tullu luettua ihan liikaa nyt pitkiä fantasia kirjoja, niin mukavaa välillä lukea jotain 200 sivun, maksimissaan 300 sivun teoksia. Tulipa siis tilattua italo calvinoa hyllyyn.
Edellinen lukemani kirja on Sylvain Neuvelin Ei enempää kuin ihminen (Themis-kansiot #3), puolittain tosi kiinnostava, puolittain vähän pettymys ja nyt luettavana on Gerry B. Ilvesheimon Ilmestyskirja (sanailotulittelua, ihmisen mieli kissan ruumiissa ja kaikkea hämmentävää). Vahvasti siis scifipainotteinen kausi menossa. Yhtenä syynä voi olla, että kirjablogin puolella vedä kesäkuusssa alkanutta vuoden mittaista scifi-lukuhaastetta, jolla yritän houkutella myös genreä vierostavia tarttumaan johonkin edes matalan kynnyksen genreteokseen. Luin kuun alussa Ørjan Nordhus Karlssonin Yön ja päivän välissä. Suosittelen! Minäkin olen lukenut Hobitin kahdesti. Ollessani lukiossa puoli elämää sitten ja vetäessäni lukupiiriä teoksesta jokunen vuosi tästä taaksepäin. Uudelleen luettaessa ensimmäisenä suomennoksena ja oli kyllä hauskaa yrittää yhdistellä mielessä, mikä se "oikea" eli vakiintunut suomennos olikaan kullekin hahmolle ja paikalle. Runot ♥ Saima Harmaja ♥ En ole lukenut viime aikoina niin paljon runoja kuin haluaisin. Ei vaan riitä aika kaikelle, mitä haluaisi lukea. Muita suosikkirunoilijoita ovat mm. Edith Södergran, Eino Leino ja Jonna Ruuska. En ole dekkarien suurkuluttaja, jokusen luen vuodessa. Alan Bradleyn Flavia de Lucet ja Nora Robertsin alias J.D. Robbin Eve Dallasit ovat omia suosikkeja, mutta olen lukenut kaikki Elly Griffithsin Ruth Galloway -mysteerit, koska päähenkilö on arkeologi (olen opiskellut alaa aikoinaan neljän vuotta). Lokakuun lukupinossa on myös Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Pendergast-sarjan toinen osa. Kultaisen kompassin olen lukenut, en ihastunut, mutta haluaisin lukea jossain välissä loputkin osat, kun löytyvät hyllystäkin (rumilla leffakansilla). Tähtiin kirjoitettu virhe oli hieno kokemus, mutta en ole Greenin muihin teoksiin ihastunut. Etenkin Arvoitus nimeltä Margot oli aika kökkö. En usko, että ihan heti tulee luettua mitänän Greenin kirjoittamaa, oli sellainen one hit wonder.
Tällä hetkellä minulla on luettava kaksi aivan erilaista kirjaa. Haruki Murakamin 1Q84, koska ystäväni on sitä minulle kehunu ja Riina Mattilan eloonjäämisoppi. Murakamin Komtuurin surman luin keväällä. Pidin siitä, mutta olen parempiakin Murakamin kirjoja lukenut. Kultainen kompassi pääsee nyt luettavat kirjat -listalleni!
Parhaillaan luen Taru Sormusten Herrasta trilogiaa läpi ties kuinka monetta kertaa, mutta tällä kertaa aion saada sen loppuun asti! Aiemmat yritykset tyssänneet jo ensimmäisen osan alkupuolella ajan- ja kärsivällisyyden puutteen takia. Tämä on ehkä yleissivistyksen takia sellainen "pakko lukea kerran elämässä" -kirja, mutta huomaa kyllä, että Jolkien Rolkien R. R. Tolkien oli ensisijaisesti kiinnostunut fiktiivisten kielien ja kansojen historioiden luomisesta kuin hyvän proosan kirjoittamisesta. 🤔
Noooo oon tosta ”hyvästä proosasta” ehkä vähän eri mieltä, joskin selvää on, että se on syntynyt sivutuotteena. Mä oon kohta Sormuksen saattueen lopussa ja harmittaa jo, että nää kirjat loppuvat 😭 onneks voi sit sukeltaa Kullervon tarinaan tai Keskeneräisten tarujen kirjaan tai muuhun teokseen vielä 🤔
Tällä hetkellä luen Rick Riordanin Apollo sarjan toista osaa synkkä ennustus, tosin lukion myötä lukeminen vähän jäänyt niin ei enää muista mitä on tapahtunut joten mielenkiinto vähän laskenut. Mutta Riordan ehdottomasti oma lempikirjailia ja tänä vuonna tullut luettua Percy Jackson sarja ja Olympoksen sankarit. Jotenkin rakastan antiikin kreikan ja rooman Jumalia. Näistä sun videoista saa kivoja vinkkejä mitä vois lukea. Yksi lemppari kirjoistani on ollut myös idiootit ympärilläni
Kiitos Reiska, kiva että oot saanut näistä mun videoista inspistä 👌🏻 Riordanit on ihan jees. Ootko tutustunut Holly Blackin ja Cassandra Claren Magisterium-sarjaan?
Mä taas tykkäsin tosta greenin kirjasta 😅 musta se oli tosi samaistuttava. Ei se nyt mikään mailmankaikkeuden mahtavin ollut mut kyl mä sille 3/5 voisin antaa. Mut meitä ihmisiä ja kirjamakuja on moneen junaan . Tällä hetkellä kesken on mady elenan vaihdokas se alottaa kolmi osaisen trilleri trilogian( eng alkuteos body jumper) jossa päähenkilön sielu jumittunut toisen ihmisen kehoon ja hän joutuu elämään tämän alex winterin elämää. Eikä voi kertoa kenellekkään että on oikeasti joku muu Ja siitä alkaa sitten tapahtumaketju johon liittyy murha, rakkautta , ystävyyttä jne. Ekan osan melkein loppuun lukeneena tykkään kyllä. Erikoisen tästä tekee sen että tällä lontoolaisella kirjailijalla on ilmeisesti juuret suomessa.. kirjahyllyssä odottaa myös se huomisen lyhyt historia joka pitäis lukea loppuun 😅
@@Kalenterikarju ootko muuten lukenu markus zusakin kirjavarkaan? Se on ollu itellä yks vuoden vaikuttavimpia lukukokemuksia ehdottomasti erittäin rankka tosin sijoittuu sotajan saksaan.. 🤔 se greenin kirja muuten toimi loistavasti englanniksi äänikirjana 😊
Suosittelen John Greenin podcastia The Anthropocene Reviewed. Siinä John arvostelee erilaisia ihmiskunnan ilmiöitä sopivan lyhyessä formaatissa hauskasti ja ajoittain syvällisesti. En ole lukenut yhtään Greenin kirjaa, mutta podcastin perusteella hieno mies. Nyt luen Robert Gravesin historiallista romaania Minä Claudius, jonka sanotaan olleen yksi Waltarin innoittajista. Hienosti kuvailtu Rooman keisarien sekoiluja.
Mulle kaikista tutuinta John Greeniä on taas Vlogbrothers. En kyllä katso sitä kauhean aktiivisesti enää, mut jossain vaiheessa oli iso juttu itelle. Rooman keisarien sekoilut kiinnostaa aina 👌🏻
@@Kalenterikarju Graves oli neljä(!) kertaa ehdolla Nobeliin, se ei toki ole mikään laadun tae kun puhutaan 30-60 -luvun äijistä. Viimeisellä kerralla sen voitti Steinbeck.
Itsellä on tällä hetkellä kesken kirjat Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan ja Pojken i randig pyjamas (suomeksi poika raidallisessa pyjamassa). Kuinka olla piittamatta p*skaakaan on elämänohjekirja vähän toiselta näkökulmalta kun mitä yleensä tottuu lukemaan. Olen vielä alta puolenvälin, mutta kirja on silti mielenkiintoinen. En välttämättä ole samaa mieltä kaikesta mitä kirjassa puhutaan, mutta siinä on paljon hyviä pointteja. Sanoisin lit. Pojken i randig pyjamas -kirjan aloitin suurimmaksi osaksi vain siksi että halusin parantaa ruotsinkielentaitojani suuremmin miettimättä että mikä kirja xd. Olen vasta ihan alussa, joten ei vielä mielipidettä.
Joo, Mark Mansonin kirjat ovat kyl ihan hauskoja. Mä kuuntelin vähän aikaa sitten sen uuden (Kaikki menee päin h*lvettiä) ja se oli ihan jees kans; ehkä jopa parempi kuin toi sun mainitsema mun mielestä!
Olen viimeksi lukenut Ihmesatujen historia ja se oli ihan hyvä. Nyt mulla on kesken Magdalena Hain kirja kolmas sisar ja tähän menessä se on ollut ihan ok.
Kun nyt toit esille tuon että "ihmiskunnan suurin virhe oli se, että aloimme viljellä maata", niin... no, en ole kyseistä kirjaa lukenut, mutta voiko historiallinen kehitys olla virhe? Materialistina uskon, että kehitys on ainaista ja väistämätöntä.
Hmm. Niin, kiinnostava kysymys! Se että ruoka alkoi tulla viljelyksen seurauksena mahdollisti kulttuurin kehittymisen; tästä on kehittynyt koko ihmissivilisaatio sellaisena kuin sen nykyään tunnemme. Olisivatko aivot ja ajattelu kehittyneet samalla tavalla, jos edelleen metsästäisimme ruokamme? Millä tavalla asuisimme?
@@Kalenterikarju No siis jos oletetaan ettei maanviljelyä olisi ikinä keksitty niin emme varmaan voisi asua kovin pitkään samalla seudulla. Tämä jo yksinomaan rajoittaa muuta kehitystä aika paljon. Voisiko kirjojakaan olla? Ei varmaan ainakaan olisi juuri aikaa kirjoittamiseen ja lukemiseen jos kaikki aika menee ruuanhankintaan.
Mortonki! Mikä on viimeisin kirja, jonka oot lukenut? Entä mikä kirja sulla on just nyt kesken? Kommentoi! 🤔😇
Ökyrikaat Aasialaiset, hyvä kirja, kepeä ja samalla avartava :)
Kuulostaa hauskalta!
Luen Hobittia ihan englanniksi nyt, aiemmin olen vain kuunnellut sen pariin kertaan. Mulla harmittaa, että lukemisesta on tullut mulle nyt niin vaikeaa, kun opiskelujen vuoksi luen paljon kouluun liittyviä kirjoja, eikä vapaa-ajalla jaksa lukea niin paljon kuin ennen 😞
fahrenheit 451,kaikkienhan se pitää joskus lukea!
Iida-Sofia Saukkoriipi Mulla oli ihan sama tilanne opiskelujen aikaan; luin vain ammattikirjallisuutta. Mistä johtuu että lukeminen tuntuu vaikealta?
tarvitsen elämääni kalenterikarjun podcastin 🥺 oisko se seuraava aluevaltaus nyt kirjan jälkeen?
No itse asiassa sellainen Kulta Katriinan kanssa tehty vastuullisuusasioihin paneutuva podcast löytyy Spotifysta nimellä Kahvihetkiä Vallilan paahtimolla 🔥 Mut ehkä ns. ”oma oma podcast” vois olla kans jossain välissä 🤔
Kirja-podcast olisi kova! Tyyliin kirjasuosituksia, syväluotaavaa pohdintaa tms 😊
Komppaan!
Jes super hyvä ja inspiroiva video! Näitä lisää ehdottomasti👍🏻
Viimeksi lukasin Tuomas Kokon Tosi kivat juhlat ja nyt menossa Lauri Nummenmaan Tunnekartasto ja Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia 🤓 Kokon lyhyelle romaanille en ihan syttynyt, mutta kaks jälkimmäistä suositeltavia jo tässä vaiheessa
Kiitos! Tosi kiva kuulla että tykkäsit! Mulla on kyllä ihan aukko sivistyksessä kun en ole lukenut yhtään Statovcin kirjaa. Luitko että hän on ehdolla National Book Awardin saajaksi ekana suomalaisena? Aika kova 🔥
Kalenterikarju En ollut kuullutkaan, vou, en silti ihmettele ehdokkuutta yhtään! 🔥
Ihan loistava video jälleen kerran! En muista minkä kirjan oon viimeks lukenut loppuun, koska paha tapa alottaa ihan liikaa uusia kirjoja, ku vanhat vielä kesken, ja sitten vanhatki joutuu alottaa alusta, ku ei enää oikee muista, mitä kirjassa tapahtunu 😅. No kuiteski nyt kuuntelemassa Hans Roslingin Faktojen maailma-kirjaa äänikirjana, ja se on kyllä ihan loistava!
Ooh!! Joo, mä ostin tän Faktojen maailman hyllyyn vähän aikaa sit mut en oo päässyt vielä lukemaan. Nyt tuli hirvee hinku päästä lukee sitö😂
Kirjavideot on back. 😍😍😍😍
Jee. Mulla on kesken Sonata Arctican kirja. Ja viimeisin ostettu kirja oli Eemelin kootut metkut.
Niin ja megatykkäys Tolkienille täältä.
Ooh! Onks siinä Eemelissä kuinka monta Eemeli-kirjaa yksissä kansissa? Tolkien best 🔥
@@Kalenterikarju kaikki kolme. En oo varma millon toi on julkaistu, mutta piti saada hyllyyn, koska lapsuus.
RockismyAir Ymmärrän täysin 👌🏻
Viimeisin kirja, jonka oon lukenut, on Donna Leonin Kuolema Oopperassa - Guido Brunetti -sarjan eka osa siis. Se oli ihan... ok, ei herättänyt mitään suuria tunteita. Tällä hetkellä mulla on kesken John Irvingin (en oo aiemmin häneltä mitään vielä lukenut) Vesimies, josta mulla on ristiriitaiset fiilikset. Se on tavallaan aika tylsä ja sekava (johtunee rönsyilevästä kirjoitustyylistä?), mutta siinä on ollut myös hyviä kohtauksia. Tuntuu, että se etenee todella hitaasti, enkä pääse siinä millään eteenpäin. Jää nähtäväksi, mikä tulee lopulliseksi tuomioksi :D
Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut! Ruskeat tytöt kiinnostaisi kovasti kyllä itseänikin. Hobitin luin englanniksi vähän vajaa vuosi sitten - ja en pitänyt siitä :( Harmittaa sinänsä, koska Taru sormusten herrasta -trilogia on tavallaan klassikkoasemassa fantasiakirjallisuudessa. En tule sitä kirjasarjaa varmaankaan lukemaan, ainakaan ihan pian. Enkä välttämättä koskaan.
Nää kirja-arvostelut on kyllä ihan kultaa 👌. Itellä jäi Victoria Aveyardin Punaisen kuningattaren vika osa kesken, kun piti alkaa lukemaan Brick Lane:a englannin tunneille ja nyt pitää jännittää että miten se loppuu 😅
P.s. Agatha Christien kirjat on kyl hyvii (etenkin Poirot-kirjat!), mut niistä menee ehkä maku jos niitä lukee liian monta putkeen..
Joo ihan totta: aika kaavamaisiahan ne Poirotit kyllä on 🤔
Mainio video!
Viimeksi olen lukenut Rein Raudin Rekonstruktio-romaanin, ja sehän olikin sitten niin lattea, mitäänsanomaton harmaa möykky, etten voi suositella. 😄
Parhaillaan yhtään kirjaa ei ole kesken, mutta seuraavaksi tartun mielenkiinnolla Antti Röngän Jalat ilmassa -teokseen. 💙
Raud on tuntematon, mut onks toi Rönkä se, joka sai ylistävän vastaanoton Hesarissa? Esikoiskirjailija, eikö? 🤔
Kyllä. Kyse on Röngän esikoisteoksesta, jossa hän kiusaamiskokemuksiaan heijastelee. 🙂
mielenkiintoinen ja hyväntuulinen video! 👌🌱 Itse luen tällä hetkellä Nightwish We Were Here-kirjaa sekä Muumipeikko ja pyrstötähti. ❤️
Kiitos! Milloin toi Nightwish-kirja on kirjoitettu? Muumit 💙
@@Kalenterikarju Viime vuonna Timo Isoaho oli julkaissut sen ja kirjoittanut niiden uusimman albumin tuotantoprojektin ja kiertueen aikana eli muistaakseni 2014-2016😊👌 Tosi mielenkiintosii kommenttei bändin jäseniltä esimerkiksi siitä miten Greatest Show on Earth-kappaleeseen kaavailtiin kohtaan missä on tiivistetysti musiikin evoluutio niin Darude Sandstormistakin pätkää alunperin. 😂 Ja kyllä, Muumit on se juttu ja hyvä stressin rauhotin. ❤️👍
😂😂😂😂
Ite en kirjoja lue, mut kiinnostava video silti👌
Kiitoksiii!
Mielenkiintoinen video, pari mainittua kirjaa odottaakin kirjahyllyssä lukemista! :)
Viimeksi sain luettua Bruce Dickinsonin omaelämänkerran. Tällä hetkellä on/off kesken useampi kirja, mutta eniten luen "kaikenkarvainen kansa: miten koirista tuli miljoonabisnes".
Kiitos Tytti! Onks toi koirakirja kenen kirjoittama? Heräs heti kiinnostus 😂
Päivi Kerola, Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen ja Annina Vainio. Käsittelee siis suomalaista koirabisnestä :)
@@tytinkana Aaah! Siinä tapauksessa vielä kiinnostavampaa!
Parhaillaan Luettavana J. Pekka Mäkelän Hunan. On ollut jo jonkin aikaa. Seuraavaksi lukuun lähtee Maarit Verrosen Hiljaiset joet, jota odotan kovasti.
Minun ensikosketukseni Tolkieniin oli juurikin tuo Lohikäärmevuori joskus 1980-luvun puolivälissä. Jostain syystä kirjastomme lastenosastolla oli tuo vanha suomennos ja Hobitti oli aikuisten fantasiahyllyssä. Muistan olleeni hyvin hämmentynyt, kun muutamaa vuotta myöhemmin lainasin kirjan luullen sitä eri romaaniksi.
Christien kirjat toimivat mainiosti äänikirjoina. Osittain juuri siksi, että niissä on aina hyvä lukija.
Itellä on tällä hetkellä novellikokoelma kirja nimeltään Nuoruus Nyt! Joka perustuu nuorten elämään ja erilaisiin nuorten keskustelu aiheisiin, kuten tasa-arvoon, oma minän löytämiseen yms. Luen kirjaa myös sen takia, että koulussa on tulossa siitä kirjasta minkä lukee niin novelli arvostelu tai joku vastaava.
Hahah kuulostaa sun kuvailun perusteella ihan mun What’s up, elämä -kirjalta 😂 pitääpä tsekata toi!
Tykkäsin Greenin uudesta. Hänellä itsellään on OCD, ja ainakin itse ymmärrän pakko-oireisen mieltä luettuani paremmin.
Kesken on Rutger Bregmanin ilmaista rahaa kaikille. Joka sivulla oon että KYLLÄ!
Viimeisinpänä kirjana sain luettua eilen loppuun Kazuo Ishiguron Menneen maailman maalarin, joka ainakin itseeni iski kovaa. Vaikka kirja kertookin toisen maailmansodan jälkeisestä Japanista, niin sen teemat voi hyvin myös yhdistää nykypäivään vrt. Vaikka Aalto yliopiston muodin oppiaineessa ilmennyttä hyvin kyseenalaista opettajan vallankäyttöä opiskelijoihin, tai sitten esim. Tämä kanadan Trudeaun tapaus jossa kaivettiin esiin vanhoja asioita menneisyydestä, ja itse ulottaisin myös ilmastonmuutokseen ja yhteiskunnan muuttumiseen kirjan teemat. Iso suositus, olen muös lukenut Ishiguron haudatun jättiläisen, ole luonani aina ja pitkän päivän ilta teokset. Haudattu jättiläinen oli aika heikko verrattuna näihin kolmeen muuhun.
Vielä en ole loppuun saanut luettua mutta tietokirja puolella kovaan tahtiin loppusuoralla ovat, niin Pablo Rossin modernin tieteen synty Euroopassa ja Benjamin Carter Hettin Demokratian kuolema. Demokratian kuolema kannattaa kyllä jokaisen lukea näinä aikoina kun Eurooppaan on palannut yhä vahvemmin sama meininki kuin mikä 1920 ja -30 lukujen saksassa aikanaan oli.
Jokerina voisin heittää suosituksen vielä Jason Schreierin Blood, Sweat and Pixels kirjalle, joka kertoo inhimillisiä tarinoita videopelien synnystä. Sekä myös Tara Westoverin elämäkerta Educated (Opintiellä) oli oikein mainio.
Näistä kirjoista kaikille paitsi Pablo Rossin teokselle olen antanut/antamassa viisi tähteä goodreadsissä.
Jos jollekin kirjalle täytyy antaa ei niin litti peukku, niin sen saa Terry Pratchetin ja Neil Gaimannin Good Omens, joka ei itseeni oikeastaan millään tavalla iskenyt. Muutamat naurut sain, mutta muuten oli aika tylsä kirja jossa ei tuntunut tapahtuvan oikeastaan yhtään mitään.
Ooh nää kaikki kirjat kuulostaa ihan superkiinnostavilta! 😍 Toi Gaimanin ja Pratchettin kirja on muuten suomipainoksena aika harvinainen; oon nähnyt pari kertaa divarissa n. 250€ hintalapulla. Mulla odottaa seuraavana kirjapinossa Ishiguron just ilmestynyt Surullinen pianisti. Oon odottanut sitä koko vuoden (oon kans Ishiguro-fani; oma lemppari ehkä Ole luonani aina) 😍
Kalenterikarju surullista pianistia kattonu myös kun tullu nyt kirjakauppojen hyllyille, mutta ehkä vähän liikaa tähän väliin alkaa lukee sitä 700 sivua. On tullu luettua ihan liikaa nyt pitkiä fantasia kirjoja, niin mukavaa välillä lukea jotain 200 sivun, maksimissaan 300 sivun teoksia. Tulipa siis tilattua italo calvinoa hyllyyn.
Pese hyvä vaihtoehto sekin!
Edellinen lukemani kirja on Sylvain Neuvelin Ei enempää kuin ihminen (Themis-kansiot #3), puolittain tosi kiinnostava, puolittain vähän pettymys ja nyt luettavana on Gerry B. Ilvesheimon Ilmestyskirja (sanailotulittelua, ihmisen mieli kissan ruumiissa ja kaikkea hämmentävää). Vahvasti siis scifipainotteinen kausi menossa. Yhtenä syynä voi olla, että kirjablogin puolella vedä kesäkuusssa alkanutta vuoden mittaista scifi-lukuhaastetta, jolla yritän houkutella myös genreä vierostavia tarttumaan johonkin edes matalan kynnyksen genreteokseen. Luin kuun alussa Ørjan Nordhus Karlssonin Yön ja päivän välissä. Suosittelen!
Minäkin olen lukenut Hobitin kahdesti. Ollessani lukiossa puoli elämää sitten ja vetäessäni lukupiiriä teoksesta jokunen vuosi tästä taaksepäin. Uudelleen luettaessa ensimmäisenä suomennoksena ja oli kyllä hauskaa yrittää yhdistellä mielessä, mikä se "oikea" eli vakiintunut suomennos olikaan kullekin hahmolle ja paikalle. Runot ♥ Saima Harmaja ♥ En ole lukenut viime aikoina niin paljon runoja kuin haluaisin. Ei vaan riitä aika kaikelle, mitä haluaisi lukea. Muita suosikkirunoilijoita ovat mm. Edith Södergran, Eino Leino ja Jonna Ruuska. En ole dekkarien suurkuluttaja, jokusen luen vuodessa. Alan Bradleyn Flavia de Lucet ja Nora Robertsin alias J.D. Robbin Eve Dallasit ovat omia suosikkeja, mutta olen lukenut kaikki Elly Griffithsin Ruth Galloway -mysteerit, koska päähenkilö on arkeologi (olen opiskellut alaa aikoinaan neljän vuotta). Lokakuun lukupinossa on myös Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Pendergast-sarjan toinen osa. Kultaisen kompassin olen lukenut, en ihastunut, mutta haluaisin lukea jossain välissä loputkin osat, kun löytyvät hyllystäkin (rumilla leffakansilla). Tähtiin kirjoitettu virhe oli hieno kokemus, mutta en ole Greenin muihin teoksiin ihastunut. Etenkin Arvoitus nimeltä Margot oli aika kökkö. En usko, että ihan heti tulee luettua mitänän Greenin kirjoittamaa, oli sellainen one hit wonder.
Faktojen maailma - hans rosling👌
Aah! Löytyy hyllystä mut en oo kerennyt vielä lukea 🤔
Tällä hetkellä minulla on luettava kaksi aivan erilaista kirjaa. Haruki Murakamin 1Q84, koska ystäväni on sitä minulle kehunu ja Riina Mattilan eloonjäämisoppi.
Murakamin Komtuurin surman luin keväällä. Pidin siitä, mutta olen parempiakin Murakamin kirjoja lukenut.
Kultainen kompassi pääsee nyt luettavat kirjat -listalleni!
Kultainen kompassi on best. Mikä on suosikki Murakami?
Ehdottomasti Norwegian wood.
Kesken on Riina Mattilan Eloonjäämisoppi. Oon vasta alkupuolella, mutta suosittelen!!
Monesta suunnasta oon kuullut hyvää tosta kirjasta. Kiinnostaa!
Parhaillaan luen Taru Sormusten Herrasta trilogiaa läpi ties kuinka monetta kertaa, mutta tällä kertaa aion saada sen loppuun asti! Aiemmat yritykset tyssänneet jo ensimmäisen osan alkupuolella ajan- ja kärsivällisyyden puutteen takia. Tämä on ehkä yleissivistyksen takia sellainen "pakko lukea kerran elämässä" -kirja, mutta huomaa kyllä, että Jolkien Rolkien R. R. Tolkien oli ensisijaisesti kiinnostunut fiktiivisten kielien ja kansojen historioiden luomisesta kuin hyvän proosan kirjoittamisesta. 🤔
Noooo oon tosta ”hyvästä proosasta” ehkä vähän eri mieltä, joskin selvää on, että se on syntynyt sivutuotteena. Mä oon kohta Sormuksen saattueen lopussa ja harmittaa jo, että nää kirjat loppuvat 😭 onneks voi sit sukeltaa Kullervon tarinaan tai Keskeneräisten tarujen kirjaan tai muuhun teokseen vielä 🤔
Taas iha huippu video!!!!!
Kiitos Seela! 🥰
Tällä hetkellä luen Rick Riordanin Apollo sarjan toista osaa synkkä ennustus, tosin lukion myötä lukeminen vähän jäänyt niin ei enää muista mitä on tapahtunut joten mielenkiinto vähän laskenut. Mutta Riordan ehdottomasti oma lempikirjailia ja tänä vuonna tullut luettua Percy Jackson sarja ja Olympoksen sankarit. Jotenkin rakastan antiikin kreikan ja rooman Jumalia. Näistä sun videoista saa kivoja vinkkejä mitä vois lukea. Yksi lemppari kirjoistani on ollut myös idiootit ympärilläni
Kiitos Reiska, kiva että oot saanut näistä mun videoista inspistä 👌🏻 Riordanit on ihan jees. Ootko tutustunut Holly Blackin ja Cassandra Claren Magisterium-sarjaan?
Mä taas tykkäsin tosta greenin kirjasta 😅 musta se oli tosi samaistuttava. Ei se nyt mikään mailmankaikkeuden mahtavin ollut mut kyl mä sille 3/5 voisin antaa. Mut meitä ihmisiä ja kirjamakuja on moneen junaan . Tällä hetkellä kesken on mady elenan vaihdokas se alottaa kolmi osaisen trilleri trilogian( eng alkuteos body jumper) jossa päähenkilön sielu jumittunut toisen ihmisen kehoon ja hän joutuu elämään tämän alex winterin elämää. Eikä voi kertoa kenellekkään että on oikeasti joku muu Ja siitä alkaa sitten tapahtumaketju johon liittyy murha, rakkautta , ystävyyttä jne. Ekan osan melkein loppuun lukeneena tykkään kyllä. Erikoisen tästä tekee sen että tällä lontoolaisella kirjailijalla on ilmeisesti juuret suomessa.. kirjahyllyssä odottaa myös se huomisen lyhyt historia joka pitäis lukea loppuun 😅
Kiinnostavan kuuloinen toi Mady Elena 🤔 Ja totta että kirjamakuja on monia!
@@Kalenterikarju ootko muuten lukenu markus zusakin kirjavarkaan? Se on ollu itellä yks vuoden vaikuttavimpia lukukokemuksia ehdottomasti erittäin rankka tosin sijoittuu sotajan saksaan.. 🤔 se greenin kirja muuten toimi loistavasti englanniksi äänikirjana 😊
Suosittelen John Greenin podcastia The Anthropocene Reviewed. Siinä John arvostelee erilaisia ihmiskunnan ilmiöitä sopivan lyhyessä formaatissa hauskasti ja ajoittain syvällisesti. En ole lukenut yhtään Greenin kirjaa, mutta podcastin perusteella hieno mies. Nyt luen Robert Gravesin historiallista romaania Minä Claudius, jonka sanotaan olleen yksi Waltarin innoittajista. Hienosti kuvailtu Rooman keisarien sekoiluja.
Mulle kaikista tutuinta John Greeniä on taas Vlogbrothers. En kyllä katso sitä kauhean aktiivisesti enää, mut jossain vaiheessa oli iso juttu itelle. Rooman keisarien sekoilut kiinnostaa aina 👌🏻
@@Kalenterikarju Graves oli neljä(!) kertaa ehdolla Nobeliin, se ei toki ole mikään laadun tae kun puhutaan 30-60 -luvun äijistä. Viimeisellä kerralla sen voitti Steinbeck.
Antti tapani, Lupa, Kutsu mua nimelläsi... hauska toi kirjatinder😂😂mua kiinnostais et mistä keksit nimen kslenterikarju😂😃
Ansaitset 200,000 tilaajaa!! 😘😠
Voe kiitosta! Kiva kuulla
Jeeeeee kirjastelut!! (Kirja-arvostelut) Kiitos :) Mulla nyt luennassa Idiootit ympärilläni.
Jeee! Kirjasteluja!! 😂💙
Itsellä on tällä hetkellä kesken kirjat Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan ja Pojken i randig pyjamas (suomeksi poika raidallisessa pyjamassa).
Kuinka olla piittamatta p*skaakaan on elämänohjekirja vähän toiselta näkökulmalta kun mitä yleensä tottuu lukemaan. Olen vielä alta puolenvälin, mutta kirja on silti mielenkiintoinen. En välttämättä ole samaa mieltä kaikesta mitä kirjassa puhutaan, mutta siinä on paljon hyviä pointteja. Sanoisin lit. Pojken i randig pyjamas -kirjan aloitin suurimmaksi osaksi vain siksi että halusin parantaa ruotsinkielentaitojani suuremmin miettimättä että mikä kirja xd. Olen vasta ihan alussa, joten ei vielä mielipidettä.
Joo, Mark Mansonin kirjat ovat kyl ihan hauskoja. Mä kuuntelin vähän aikaa sitten sen uuden (Kaikki menee päin h*lvettiä) ja se oli ihan jees kans; ehkä jopa parempi kuin toi sun mainitsema mun mielestä!
Poika raidallisessa pyjamassa on mulla lukulistalla on kuulemma niitä kirjoja jotka jokaisen pitäs lukea joskus 🤔
Viimeksi luin Anna Janssonin Unissakävelijän ja tällä hetkellä kesken on Jessica Schiefrauerin Pojat.
Molemmat ihan tuntemattomia itelle 🤔
Viimeisin minkä luin on JP Delaneyn usko minua ja tällä hetkellä kesken Gondolinin tuho Tolkienilta.
Olen viimeksi lukenut Ihmesatujen historia ja se oli ihan hyvä. Nyt mulla on kesken Magdalena Hain kirja kolmas sisar ja tähän menessä se on ollut ihan ok.
Cool! Toi Hain kirja on nyt ehdolla Kuvastaja-palkinnon saajaksi. En oo ite lukenut, mut pitäs varmaan 🤔
Kalenterikarju ihanaa
Luen potterii (rn oo enne lukenu, oon vaa kuunnellu)
Nice! Miltäs vaikuttaa, tykkäätkö?
@@Kalenterikarju aina siit vaa yllättyy kui hyvä tarina se sittekki o
Juksu 666 On ne kyl kovia
Oskaari Saari Tänään olen elossa Aki Hintsan päiväkirja
Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät👌
Vaimo kehunut kans tota paljon 🤔
Kun nyt toit esille tuon että "ihmiskunnan suurin virhe oli se, että aloimme viljellä maata", niin... no, en ole kyseistä kirjaa lukenut, mutta voiko historiallinen kehitys olla virhe? Materialistina uskon, että kehitys on ainaista ja väistämätöntä.
Hmm. Niin, kiinnostava kysymys! Se että ruoka alkoi tulla viljelyksen seurauksena mahdollisti kulttuurin kehittymisen; tästä on kehittynyt koko ihmissivilisaatio sellaisena kuin sen nykyään tunnemme. Olisivatko aivot ja ajattelu kehittyneet samalla tavalla, jos edelleen metsästäisimme ruokamme? Millä tavalla asuisimme?
@@Kalenterikarju No siis jos oletetaan ettei maanviljelyä olisi ikinä keksitty niin emme varmaan voisi asua kovin pitkään samalla seudulla. Tämä jo yksinomaan rajoittaa muuta kehitystä aika paljon. Voisiko kirjojakaan olla? Ei varmaan ainakaan olisi juuri aikaa kirjoittamiseen ja lukemiseen jos kaikki aika menee ruuanhankintaan.
fdagpigj E sepä se.