#109

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 22 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 165

  • @tavifilip3777
    @tavifilip3777 6 หลายเดือนก่อน

    Felicitării!Foarte clar explicatii,am învățat foarte multe.

  • @birrbert
    @birrbert 2 ปีที่แล้ว +5

    Daca s-ar lucra cu asa grija la toate casele si blocurile, viata ar fi mult mai faina. Spor!

  • @trasor8379
    @trasor8379 2 ปีที่แล้ว +19

    Prietene, apreciez foarte mult sfaturile pe care le dai în construcții dar in ce privește hidroizolarea ești departe de ce trebuie. Trei muncitori se chinuie realmente să aplice o membrană și asta pentru că nu acela este procedeul corect. Eu aplic singur valul de membrană fără să calc pe el iar la capăt fac sigilarea/etanșarea cu stratul suport fără "mastică". Ai fi uimit să vezi cum arată etanșarea mea comparativ cu masticul tău. Nu doar că lucrez de trei ori mai repede dar și cu costuri mai mici.
    În rest, toată acea pregătire prealabilă este corectă .....
    Deși te urmăresc cu interes de fiecare dată, de data aceasta sunt oarecum dezamăgit de modul greoi și stângaci de aplicare a membranei ....
    Sărbători fericite îți doresc chiar dacă, probabil, le ții pe stil vechi .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +10

      Prietene, apreciem orice comentariu, insa va laudati intr-o maniera total nepotrivita, si anume ne criticati pe noi ca dvs faceti altfel alta lucrare, de parca doar solutia dvs este unica corecta si eficienta. Va gresiti amarnic! Sunt mai multe metode de a aplica o membrana hidroizolanta, sunt mai multe moduri de etansietate, dvs folositi o metoda, noi alta, nu trebuie sa veniti in comentarii cu laude de sine si critica nefondata. Va considerati un specialist, bravo voua, insa un specialist mereu invata de la altii, nicidecum nu crede ca dvs ca doar metoda lui e buna, si restul sunt departe... Un specialist niciodata nu vine cu o atarnare ce indirect ar spune "voi toti sunteti prosti, iata doar eu fac corect" (chiar daca se folosesc alte formulari). Si nu e mod greoi sau stangaci, ci e un mod cu o atentie mult mai mare la detalii. Cineva vede mod greoi, noi vedem atentie si lucru facut la soviste. Plus, ne-ati amuzat cu faptul ca singur puneti membrana, adica, tot singur o tineti, tot singur o intindeti cand ea are zeci de kg, tot singur dati cu flacara sa o incalziti... hai ca miroase a Dorel ce se crede Superman (fara suparare).
      Sarbatori fericite!

    • @trasor8379
      @trasor8379 2 ปีที่แล้ว +12

      @@EnciclopediaConstructiilor poate că am lăsat impresia că mă laud(departe de mine gândul ăsta, hidroizolarea nu e o meserie cu care să te lauzi) dar e purul adevăr, eu aplic singur membrana de 4.5 kg/m² care are 45 kg. Și da, singur aliniez și manevrez valul și tot singur manevrez arzătorul. Și din păcate tot singur îl ridic pe acoperiș. Eu nu cred ca soluția mea este cea mai bună, am văzut și alte procedee bune dar recunosc că metoda folosită de mine e extenuantă, după o zi de muncă ești obosit mort.
      Oricum nu am jignit pe nimeni căci nu poți jigni un om care muncește din greu, am spus doar că soluția aplicării membranei nu e cea mai bună.
      PS. Nu e nimic de lăudat în meseria asta căci mi-am distrus coloana și sănătatea, din cauza faptului că am lucrat singur .

    • @NICU207
      @NICU207 2 ปีที่แล้ว +1

      Daca faceti totul de unul singur.....trebuie de vazut la capitolul calitate cum stati🤔🤔😏😏😏

    • @cosmaalexandru5614
      @cosmaalexandru5614 2 ปีที่แล้ว +2

      Am lucrat in Austria in hidroizolatii si sunt de acord cu domnul Trasor. Nu spun ca unul dintre voi greseste. Cum ati procedat dumneavoastra este un compromis pentru a nu deteriora membrana si a va asigura pe cat posibil ca totul este lipit corespunzator. La temperatura pe care o aveti afara in Austria si cea mai slaba membrana de bitum se putea incalzi si calca in picioare pentru a se lipi conform. Din ce am vazut in romania este foarte slaba calitatea membranelor bituminoase.
      Sa aveti sarbatori fericite si un an nou cu bucurii Tuturor!

    • @New-kr7ss
      @New-kr7ss 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor .Foarte frumoasa lucrare doar ca ai chinuit pe baietii aia sa tina rola de izolatie in mana si binenteles niste arsuri la palme:) .Cu aia trei baieti trebuia sa gatati toata lucrarea in maxim 2 zile …cam asa se lucreaza in alte tari
      Spor la treaba

  • @romica7571
    @romica7571 2 ปีที่แล้ว +6

    Foarte bine lucrat…bravo un exemplu așa DA!! Mult succes in continuare

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Multumim, deasemenea mult succes!

    • @AdrianTap
      @AdrianTap 2 ปีที่แล้ว

      Ce ma bucur că sfaturile proste le pui in opera la tine, astfel o să vezi ce rateuri ai dat pe pielea ta :) . membrana de difuzie și bariera 2in1 se aplica OBLIGATORIU peste placa !!. Oricum, "băieți" de la hidro sunt complet pe lângă. Se vede după modul aplicare a membranei. Din seria 3 polițiști numara un bec.

  • @florins8735
    @florins8735 7 หลายเดือนก่อน

    Ca de obicei, ca la carte. Impecabil!

  • @duduloi
    @duduloi 2 ปีที่แล้ว

    Grija la detalii face diferenta. 👍

  • @danielmitran8579
    @danielmitran8579 2 ปีที่แล้ว +1

    Foarte bine explicat și realizat , succes!

  • @CostinHerea
    @CostinHerea 2 ปีที่แล้ว +2

    Eu am folosit un produs minunat ca prim strat si anume bariera anti-vapori aluminizat la interior si canale cu nisip pentru evacuarea condensului. Am oprit santierul timp de 7 ani iar pe casa s-au strans 70 de tone de apa fara sa am nici macar o picatura scursa in interior. Succes cu santierul in continuare si astept cu interes lucrarile de termoizolare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Merci de impartasirea experientii dvs! Ideea cu nisipul e interesanta ))) Care e sandwich-ul total al acoperisului dvs?

    • @CostinHerea
      @CostinHerea 2 ปีที่แล้ว +2

      @@EnciclopediaConstructiilor Pai avem asa: De la interior catre exterior: 20cm vata minerala / placa beton 15 cm / bariera vapori de care vorbeam / 15cm xps grafitat de cea mai inalta densitate / 14 cm (in medie) sapa armata termoizolanta cu perlit / 2 straturi suport de membrana bituminoasa 3,5 kg / strat final membrana bituminoasa 4.5kg cu ardezie / 2 straturi geotextil / piatra de marmura rotunda. Pluviala de 300x100mm tip scooper deversata in tubulatura de inox printr-o ghena interioara fonoizolata. Acoperisul mai are si o fereastra velux motorizata cu senzor de ploaie pusa pe un atic suplimentar. Per total coeficient U = 0.015w/mk. Suprafata 150mp.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +2

      O secunda, aveti 20 cm de vata minerala la interior? Pai unde e bariera de vapori ce trebuie sa fie mai la interior decat vata? Totul bine si frumos, dar acest aspect va recomandam sa il remediati. Uitati-va si in Ubakus, vata aia absoarbe vaporii de apa din interior, care e logic, mai departe nu se duc, insa afecteaza vata, scanzandu-i termoconductibilitatea si perioada de exploatare.

    • @CostinHerea
      @CostinHerea 2 ปีที่แล้ว +2

      @@EnciclopediaConstructiilor da. vata este pusa la interior sub rigipsul la tavanul fals. Apoi placa de beton si bariera vapori etc. Vaporii in exces sunt preluati de o tencuiala de 2/2.5cm din ipsos. Avem o umiditate relativa de 50% in casa. Am confundat coeficientul U de 0.15 este la pereti exteriori. Acoperisul este la 0,09w. Calculul l-am facut cu Ubakus evident si poate il voi si testa, dar nu este de interes pt mine deoarece izolatia functioneaza impecabil. Sincer, am pus vata la interior, doar sa nu las gol intre rigips si placa (aveam de ascuns niste grinzi). Mentionez ca nu am dorit o casa pasiva, dar a iesit una din greseala :))

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +3

      Nu e vorba de pasiva sau nu, e vorba de vaporii de apa si de vata minerala, care are o permeabilitate egala cu 1 (ca aerul), si mereu, dar mereu trebuie folosita bariera de vapori intre interior si vata minerala, in cazul dvs intre rigips (tavan fals) si vata. Dvs ati pus bariera acolo unde nu trebuie (adica intre straturi de termoizolatie), nu unde trebuie intre interior si primul mm de termoizolatie.

  • @harrytanase1587
    @harrytanase1587 2 ปีที่แล้ว

    CRACIUN FERICIT !!!!!

  • @paulmihet6431
    @paulmihet6431 2 ปีที่แล้ว +4

    Exact metoda asta am vazut.o pe șantier in Austria doar ca membrana bituminoasa era pusa in doua straturi, cel de-al al doilea strat era lipit invers

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      Multumim de info! Membrana va lucra mai mult ca bariera de vapori in sandwich-ul ce va fi, deci un strat in cazul dat e destul.

  • @Ioanes85
    @Ioanes85 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut Valentine
    Cu foarte multa atenție te uiți la toate lucrările ce se fac Bravo Succes ție în continuare
    Și un sfat sa nu lași scociul pe scara mult timp ca se arde hârtia de la soare și pe urma e foarte greu de curățat

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salut, multumim frumos! Legat de acel scoth, ne-am cam ars, a stat o saptamana si a fost imposibil de scos, ne-am chinuit dupa aia o zi intreaga ))) Mai bine foloseam alta metoda )))

    • @mihaipaius4005
      @mihaipaius4005 2 ปีที่แล้ว

      Aici este un spray daca nu poti sa scoti lipiciul de pe suprafata metalului.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Cum se numeste?

    • @utzdeac
      @utzdeac 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor eu folosesc la chesti de dat adezivul jos, KOCH CHEMIE EULEX

    • @mihaipaius4005
      @mihaipaius4005 2 ปีที่แล้ว

      Spray:curatator de adeziv
      Tesa professional Adhesive Remover
      Si daca nu gasesti merge si cu ulei si multa munca(trebuie sa freci).

  • @florinflorin3860
    @florinflorin3860 2 ปีที่แล้ว

    Asteptam acest video 👍👍

  • @mihaipaius4005
    @mihaipaius4005 2 ปีที่แล้ว +1

    Ca inlocuitor la scociul de pe scari poti pune folie de palet in strat mai gros si inlocuita cand se strica.felicitari pt atentia la detalii si mersi de informatii.

  • @hcfbhjj
    @hcfbhjj 2 ปีที่แล้ว

    Multumim frumos de video

  • @m3rovingian
    @m3rovingian 2 ปีที่แล้ว

    Felicitari pentru toata munca depusa si pentru modul profesionist de executare si prezentare.
    Singura treaba care imi displace este faptul ca ai ales blocurile de BCA ca material de constructie. Inteleg ca trebuie sa fie o casa pasiva sa aiba toti coeficientii de izolare termica, insa casa asta ar fi meritat niste blocuri ceramice de calitate, cele pe care le cunosti foarte bine, chiar daca pretul ar fi crescut.
    Oricum, felicitari inca o data pentru toate episoadele si informatiile de pe TH-cam pe care le oferi. Numai bine si mult succes in continuare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      Multumim mult de apreciere. Tehnic, si BCA-ul si blocurile ceramice sunt materiale bune, ambele au si avantaje, si dezavantaje. Personal - vedem cu ochi mai buni BCA-ul pentru structurile in cadre, daca era structura cu zidarie portanta, atunci blocurile ceramice era alegerea sau caramida. Dpdv termic, BCA-ul e mai bun ca blocurile ceramice de cel putin 2 ori. In rest, fiecare alege ce ii place. Merci!

  • @minutzionel
    @minutzionel 2 ปีที่แล้ว +1

    fara suparare ..dar membrana bituminoasa se pune obligatoriu si peste beton...(si deasupra lui....banuiesc ca te prinzi la ce beton ma refer)...obligatoriu...lafel si termoizolatia si cele 2 straturi de hidroizolatie ..succes

  • @BIGPGA
    @BIGPGA 2 ปีที่แล้ว

    Number one 👍

  • @sorinoprescu4702
    @sorinoprescu4702 2 ปีที่แล้ว +1

    Frumoasa lucrare, așa mi-ar plăcea să am și eu la casa mea.
    Intrebare, in caz de un cutremur sau mici mișcări de teren, nu se ,, strică,, hidroizolația ?
    Aștept continuarea lucrărilor...

    • @LUMEALUHAU
      @LUMEALUHAU 2 ปีที่แล้ว

      Nu cred că afectează în vreun fel hidroizolația! Teoretic..
      Respect 👍🇷🇴

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Multumim frumos pentru comentariu! In cazul unui cutremur toata structura si materialele vor avea aceeasi miscare, daca betonul nu va crapa, nici membrana nu va crapa.

  • @schneideradrian3102
    @schneideradrian3102 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut, poate s-ar fi pretat pentru acest proiect o membrana bituminoasa tip bariera de vapori cu caneluri, sa conduca mai bine vaporii de apa acumulati, e mai sigura. Cu siguranta functioneaza si bariera de vapori montata, avand in vedere grosimea termoizolatiei si tratarea barierilor termice. Nu stiu daca membrana montata are flexibilitate la temperatiri negative, din ce stiu, de la -10grade Celsius sunt cele mai pretabile, fie din bitum de tip APP sau SBS (mai flexibile), bineinteles armate.
    Membrana pvc sau fpo vine balastata, adica se pune un pat de pietris sau pamant sau expusa UV?
    Cele bune, spor la constructie, sarbatori fericite!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salut, posibil, totusi modelarile noastre nu arata sanse de condens sau alte probleme cu vaporii de apa in cazul nostru. Multumim de info. Membranele PVC, TPO etc daca sunt sub 1.5 mm grosime nu se pune balast sau ceva pe ele, daca se doreste balast sau zona verde, se foloseste peste 1.6-1.7 mm in sus. Sarbatori fericite la fel!

  • @veaceslavanapislaru7310
    @veaceslavanapislaru7310 2 ปีที่แล้ว

    Minunat

  • @surecom12
    @surecom12 ปีที่แล้ว

    Eu NU RECOMAND bitum pentru hidroizolatie, dar recomand EPDM pentru hidroizolatii acoperis tip terasa, spun asta din experienta.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  ปีที่แล้ว +1

      Merci de parere, insa aceasta hidroizolatie NU E HIDROIZOLAREA FINALA A ACOPERISULUI PLAT! Inainte sa comentati, vizionati va rog tot video, sau si mai bine video-urile ce au urmat cu acest acoperis th-cam.com/video/p1WoyESlx1s/w-d-xo.html si th-cam.com/video/Et8RluQGlHs/w-d-xo.html

  • @alexandru8105
    @alexandru8105 ปีที่แล้ว

    Vreau sa incep constructia in toamna,casa P+1, pana la iarna poate o sa reusesc sa torn doar prima placa,este ok daca ramane asa?

  • @claudiunemeth5985
    @claudiunemeth5985 2 ปีที่แล้ว +1

    Banuiesc ca polistirenul va fi pus si pe lateralul aticului si deasupra de acesta. Acolo nu trebuie hidroizolat inainde de aplicarea polistirenului?

    • @AdrianTap
      @AdrianTap 2 ปีที่แล้ว

      La el NU! producătorii aia de membrane, care dau sistem complet, și produc milioane de mp pe an, nu știu :)))

  • @laurentiumoldovan8136
    @laurentiumoldovan8136 2 ปีที่แล้ว

    Buna.
    Am luat Amorsa bituminoasa Den braven pot da pe beton daca e putin umed betonul? Sau trebuie sa fie perfect uscat betonul?

  • @catalinionescu-zt8vk
    @catalinionescu-zt8vk ปีที่แล้ว

    se poate pune membrana peste o alta membrana deja existenta? poate cu o amorsare? adera cele 2 prin incalzirea cu arzatorul de gaz?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  ปีที่แล้ว

      Se poate, adica daca se aplica la cald, suprafata existenta se curata foarte bine de particule, praf, gunoi etc., apoi se incalzesc bine ambele suprafete si se incleie.

  • @raduovidiu2925
    @raduovidiu2925 2 ปีที่แล้ว +2

    Vaporii de apa din casa, nu vor condensa in placa de beton? Nu trebuia o membrana de difuzie a vaporilor?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +3

      Pentru a se crea condensul (explicat aici th-cam.com/video/s_YE6F93INY/w-d-xo.html ) trebuie sa se atinga temperatura punctului de roua, ori noi, avand o fatada ce o vom termoizola cu 30 cm, iar planseul intre 33-45 cm, si evitand toate puntile termice, orice risc de condens si zone reci o sa fie eliminate. Aditional tavanul la interior se va grundui, inchizand porii, iar iar aditional, vom folosi ventilatie cu recuperare de caldura ce va functiona permanent. Deci in conditiile date, membrana de difuzie devine optionala, chiar daca in alte situatii e obligatorie.

    • @raduovidiu2925
      @raduovidiu2925 2 ปีที่แล้ว +3

      Ma refeream la migrarea vaporilor spre exterior, ca si cand avem un perete care este permeabil la vapori si o termoizolatie care nu e - umiditatea se va aduna intre cele 2.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +3

      Pai in primul rand betonul e o frana de vapori, la exterior vine membrana bituminoasa, de ea nu mai trece nimic in viitoarea termoizolatie. Si pentru a scadea din vaporii ce ajung doar in placa de beton, acesta va fi grunduit. In rest, lipsa puntilor termice, lipsa punctului de roua si ventilatia isi vor face treaba.
      La perete e altceva, avem BCA si alta termoizolatie. Acolo chiar daca vor fi vapori ce vor circula si prin perete, actiuna lor nu poate fi rea atata timp cat avem o termoizolatie destul de groasa incat sa nu condenseze, plus ventilatia si tot asa. De vaporii de apa nu trebuie sa ne temem, trebuie sa ne temem ca ei sa nu condenseze, doar atunci ei pot fi periculosi.

    • @ud6385
      @ud6385 2 ปีที่แล้ว +2

      @@EnciclopediaConstructiilor buna ziua, lipsesc doua lucruri foarte importante. Stratul de difuzie a vaporilor care trebuie amplasat sub bariera de vapori, pentru apa ramasa in beton care se usuca in timp, nefiind vorba neaparat despre vaporii din casa. Al doilea lucru este o mica scafa la 45 de grade, sau rotunda cu raza de cativa cm care se realizeaza la imbinarea dintre placa si atic. Sper ca lipsa acestora sa nu va creeze probleme in viitor. Multa sanatate si spor.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Excesul de umiditate din placa poate foarte liber sa se elimine spre interior, mai ales ca iarna aceasta facem si o pauza, iar restul, se ce se va elimina, va fi preluat de ventilatia mecanizata ce va lucra permanent.
      Legat de "scafa" - nu am inteles cuvantul si nici despre ce aveti in vedere, puteti reformula? Merci!

  • @claudiunemeth5985
    @claudiunemeth5985 2 ปีที่แล้ว

    Buna ziua. La acest tip de acoperis se poate pune bariera de vapori la interior, pe tavan, in loc de cea de peste placa de beton?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, da e posibil, insa doar daca imediat veniti cu termoizolatia peste placa, sapa si hidroizolatia finala, altfel ve-ti avea probleme. Deci, mai sigur si eficient, sa veniti cu ea peste placa, si inca si mai bine sa fie bituminoasa (sa fie si hidroizolatie).

  • @cristiancondrea7013
    @cristiancondrea7013 2 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, acest sistem de hidroizolare se poate aplica si pe ste placi de OSB3 montate tot pe un acoperis de tip terasa si casa din structura metalica? Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, teoretic da, insa proiectantul casei dvs trebuie sa dea solutia exacta conform cazului dvs, poate sunt ceva particularitati de care nu stim.

  • @iulian
    @iulian 5 หลายเดือนก่อน

    Am avut ocazia sa lucrez anul trecut in Elvetia cu un albanez pe la 45 de ani si inca cativa baieti , care faceau ce faceti voi cu palmele cu scule , cand am vazut cum bageti cu palmele pe folia de bitum m-a cam luat rasul sincer , Europa de Est e Europa de Est pana la urma :))

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 หลายเดือนก่อน +1

      Nu trebuie sa generalizati ce ati vazut la o echipa, ca lucru "corect" pentru toate echipele din lume. Daca o sa va uitati in ghidurile producatorilor de bitum, la hidroizolarea cu membrane bituminoase la cald se recomanda "lucru cu mana, cu palmele, spunetii cum doriti".
      PS: daca sunteti din Europa de Est, tot om cu minte din Europa de Est sunteti )))

  • @LUMEALUHAU
    @LUMEALUHAU 2 ปีที่แล้ว

    Cam câți ani e garantata aceasta hidroizolație?
    Respect!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Dupa cum am zis in video, aceasta membrana va fi zeci de ani bariera de vapori, si nefiind afectata de inghet, dezghet, temperaturi mari, mici, apa etc, va tine si 50 ani acolo. Ca hidroizolatie, functia ei este sa tina cateva luni pana finalizam acoperisul.

  • @lucianparvulescu7978
    @lucianparvulescu7978 2 ปีที่แล้ว

    frumos!
    ce veti face cu acele caramizi ce se vad pe margine?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Multumim! Ele au fost ridicate pentru a fi folosite ca greutati pentru termoizolatia ce va veni, ca atunci cand va fi montata sa nu o ia vantul.

  • @adrianemanuelles3991
    @adrianemanuelles3991 2 ปีที่แล้ว

    Oare nu ai gresit cu bariera de vapor? Trebuia scoasa peste atic( in functie de termoizolare la exterior) pe acolo isi face aerisirea

  • @elenavieru8392
    @elenavieru8392 2 ปีที่แล้ว

    Ce diferenta este intre membrana bituminoasa si mastica, va rog frumos, BAFTA.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Pai membrana e un produs solid, sub forma de rulouri, mastica e hidroizolatie lichida.

  • @georgedumitrache3320
    @georgedumitrache3320 2 ปีที่แล้ว

    Bună ziua

  • @caveman3201
    @caveman3201 2 ปีที่แล้ว

    Va salut domnu` Begu!,.. Stiti cumva ce se intampla de nu mai primesc notificari cand postati ultimul clip? Eu nu am umblat la nici o setare. Va urmaresc cu mare interes si cu drag fiindca apreciez ceea ce faceti pt. cei care vor sa invete cate ceva in c-tii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +2

      Salutari! Notificarile tin de setarile fiecarui abonat in parte, adica verificati setarile dvs, poate platforma le-a schimbat dupa vreun update. De exemplu vedeti daca ati apasat clopotelul de notificari, si alegeti sa va vina notificari intotdeauna. Multumim!

    • @DawRoStudio
      @DawRoStudio 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor am observat ca in ultimul timp nici cele cu clopotel activat nu mai apar direct pe telefon ( apar doar in coltul dreapta sus, daca dai click pe clopotelul de notificari, dar nu direct ca notificare direct pe tel, mai ales daca ai multe canale la care esti abonat, mai ales la cele cu care nu ai interacționat in ultima vreme) Felicitari pentru perseverență si toata munca depusa in cresterea acestui canal.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      @@DawRoStudio Multumim de explicatii, si deasemenea pentru apreciere! Sanatate!

    • @caveman3201
      @caveman3201 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Am primit notificarea cu intarziere. Probabil cum spuneati de la platforma. Multumesc mult!

  • @vladalexandru7517
    @vladalexandru7517 2 ปีที่แล้ว

    trebuie facuta termoizolatia acoperisului inainte de sape gleturi tencuieli in interior care fac exces de vapori ca altfel o sa se umfle hidroizolatia .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Pai si daca nu e termoizolatie acolo, de ce nu s-ar umfla? Noi privim altfel lucrurile, si anume daca casa o sa fie ventilata si aerisita, nu vor sta vaporii sa se duca ditamai doar in placa din beton, ci se vor elimina afara (asa e fizica).

    • @vladalexandru7517
      @vladalexandru7517 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Daca este facuta temoizolatia atunci nu se mai face condens sub bariera de vapori, asta in eventualitatea daca lucrezi la finisaje pe interior iarna

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      Corect, insa sa termoizolezi nu e destul, trebuie de eliminat toate puntile termice, iar acest lucru se face eficient si cu termoizolarea fatadei, care deja trebuie facuta in anotimpul cald.

  • @BIGPGA
    @BIGPGA 2 ปีที่แล้ว

    Dacă avem tavan de lemn ,mai trebuie dat cu acea amorsa ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      In cazul tavanelor din lemn e alt sandwich cu totul!

    • @AddictedR4v3n
      @AddictedR4v3n 2 ปีที่แล้ว

      Puteți să explicați puțin care este procedeul in cazul unei case mai vechi cu tavan podit din lemn/fără placă de beton? Este posibilă înlocuirea acoperișului din țiglă sau nu recomandați?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +3

      In cazul acoperiselor plate, cel mai bine sa fie placa din beton, e mai simplu si eficient in timp. Daca tavanul e din lemn, noi mai bine am merge pe acoperis in panta. Totusi daca beneficiarul doreste, tavanul din lemn poate fi gandit ca unul pentru acoperis plat, insa sunt cu totul alte materiale in ecuatie, grosimile capriorilor tavanului dat trebuie calculate inca de la etapa de proiectare pentru sarcinile si functiile unui acoperis (incarcarea zapezii, ploaie, vant etc) si alte straturi deasupra. Un tavan NU are aceleasi functii ca un acoperis plat. Se poate transforma, insa mai greu. Putem analiza proiectul concret si oferi solutii, insa e customizat, nu ca in acest video cand si altii pot "imprumuta" sandwich-ul si pasii nostri pentru acoperisul lor care la fel e din beton armat.

  • @dumio8608
    @dumio8608 2 ปีที่แล้ว

    Te salut, ce ai facut peste iarna daca ai izolat tot acoperisul ? unde a ramas toata apa dupa acoperis? vad ca gurile de scurgere oricum sunt mai inalte cu 40 cm fata de placa.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salut, apa s-a scurs in peste 95% deoarece existau ghene tehnice pentru instalatii la nivelul placii.

    • @bloguriro
      @bloguriro 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor sa scurs în interiorul casei sa înțeleg.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Nu, a stationat pana s-a evaporat.

  • @ovidellionell
    @ovidellionell 2 ปีที่แล้ว

    din gresaeala am pus membrana cu scrisul in sus. poate fi ceva problema?

  • @emilsimu9880
    @emilsimu9880 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut,felicitari pentru casa si pentru modul in care o costruiti! Ce cost a avut toata hidroizolatia? MUltumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +2

      Salut si multumim! Nu stim un cost exact, a fost facut tot de compania noastra in ultimile zile de santier, insa orientativ, ar fi sub 800 euro cu tot cu materiale si manopera (insa exact nu stim, poate e mult mai putin).

    • @死んでるちゃんch
      @死んでるちゃんch 2 ปีที่แล้ว

      こんにちは。日本では、日本円で1平米の施工単価は4000円〜です

    • @LUMEALUHAU
      @LUMEALUHAU 2 ปีที่แล้ว +1

      Destul de măricel prețul! Dar asta este daca vrei calitate!
      Respect

    • @AdrianTap
      @AdrianTap 2 ปีที่แล้ว

      @@LUMEALUHAU la cum lipeau membrana, 3 oameni... Ce sa zici?! Terasa asta se face de maxim 1izolator :))).

  • @pavy2008
    @pavy2008 2 ปีที่แล้ว

    Eu as fi intors membrana si peste centura de beton, cel putin acum pe perioada iernii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Merci de parere!

    • @CiBiX500
      @CiBiX500 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor In calitate de invatacel: mecanic, gandind in perspectiva spre vara, tocmai la asta ma gandisem si eu, pe parcursul 'episodului'.. ahh.. rosturile dintre BCA-uri.. dati-le si pe ele, ca se infiltreaza apa pe sub membrana! Whew! Le-au dat! Asa, frumos, mai sus spre buza, pana la beton! Yes! Hmm.. dar daca se incinge si aluneca? Oare n-ar fi bine aruncata 'peste umar'? Acum am ramas cu intrebarea.. n-ati pus asa pentru ca s-a terminat materialul? Sau nu e bine? Presupun ca idea e ca este suficient, pentru ca va fi sub sandwich cu termoizolatie, si la suprafata nu va ramane neagra, sa ajunga la 80 de grade vara. Imi aduceam aminte de reparatiile perpetue la terasa blocului alor mei in copilarie, an de an, cu smoala, care nu rezolvau nimic :-). Fierbea vara si se cojea si scorojea iarna de pe beton, vecinii de la 9 erau vesnic plini de igrasie. Membranele moderne si metodologia corecta de aplicare au reusit sa rezolve in final situatia. Cred, din cate imi amintesc, cu trecere peste buza de sus a betonului, si pus 'pervaz' metalic peste toata buza superioara. Din cate am dedus eu, cu rolul de a proteja pe cat posibil muchia membranei de infiltratii, cand se va dezlipi in timp. Desi.. gandind acum.. tabla peste bitum, in soare vara.. suna a loc unde sa-ti trimiti dusmanii :-) In final nimic din ce face nici omul, nici natura in general nu e vesnic. Astept cu interes sa vina primavara sa vad cum veti continua.

  • @bubumic2971
    @bubumic2971 2 ปีที่แล้ว +1

    La acoperis de genu ala cred eu ca ar trebui o scurgere buna si o oarecere inclinatie sa nu te trezesti cu piscina pe acoperis ...

  • @liviuc4915
    @liviuc4915 2 ปีที่แล้ว

    Vați făcut un calcul, când o să fie acoperită terasa complect cum ați zis, o să ieșiți mai ieftin decât să faceți acoperiș? Fiindcă am văzut un video când ați ziscă nu o să mai faceți acoperiș și o să faceți terasă din pricina costurilor, după calculele dumneavoastră cum ieșiți mai ieftin.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Da am realizat un calcul, economisim 15.000 euro, poftim video daca l-ati scapat: th-cam.com/video/Zi5cRER3OKw/w-d-xo.html

  • @nicholasilina3053
    @nicholasilina3053 2 ปีที่แล้ว

    Salut! De ce nu ati mai continuat cu membrana peste parapet cativa cm?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salut, deoarece membrana respectiva va fi bariera de vapori pentru hidroizolatie, si minim se pune in sus pe parapet doar cat va fi termoizolatia. Acum pentru a nu intra apa intre rosturile din BCA si hidroizolatie, ne-am ridicat pana la beton.

  • @true_s1phi3
    @true_s1phi3 2 ปีที่แล้ว

    si apa zapada pana faci termoizolarea unde se duce???

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Partial se scurge, ce e mai jos de 1-2 cm unde avem ghene tehnice, va stationa. Cateva luni nu e strasnic, ulterior cu alte materiale se va crea panta necesara.

  • @sqadadrian7473
    @sqadadrian7473 2 ปีที่แล้ว +1

    Din câte știu trebuie și inundat 24h pt a testa etanșeitatea nu doar ploaie

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Da se fac asa testari, in cazul nostru a fost inundat de ploaie dupa, si a tinut testul!

    • @sqadadrian7473
      @sqadadrian7473 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor la câte informații găsim pe acest canal sunt convins ca totul făcut la casa este de calitate superioara, întrebarea mea cauta mai mult o confirmare dacă se mai practica. Va mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Multumim de apreciere! Da se fac asa testari!

  • @burlacuromica6258
    @burlacuromica6258 2 ปีที่แล้ว

    Salut Dami mai multe detali despre izolație ! Sunt la stadiu acesta pt izolație terasa circulabila 128m2 ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salut, cand vom face lucrarea, vom filma si prezenta straturile ce or urma. Daca doriti o consultatie individuala, contactati-ne (detaliile sunt in descrierea sub video)!

  • @olegmindrescu2127
    @olegmindrescu2127 2 ปีที่แล้ว

    De ce ai balti de apa pe acoperis...nu este in panta..?...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      Deoarece deocamdata e un loc drept, va fi in panta dupa ce vom finaliza acoperisul.

  • @Daniel1.618
    @Daniel1.618 3 หลายเดือนก่อน

    Sa pui te rog si subtitrare ca noi din Romania care vorbim Limba Romana, nu te intelegem pe tine care vorbesti Limba Moldoveneasca :)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 หลายเดือนก่อน

      Nu exista limba moldoveneasca. Eu vorbesc limba romana, cu dialect / regionalism moldovenesc, asa cum exista si alte regionalisme in Romania.

    • @Daniel1.618
      @Daniel1.618 3 หลายเดือนก่อน

      @@EnciclopediaConstructiilor Am glumit/fost putin sarcastic, pt ca zici de multe ori "nu stiu cum se zice la X cuvant in Romania" dar la noi se zice "asa"... Si mereu se zice la fel 😁 ex. Scoci

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 หลายเดือนก่อน

      Da, o spun de mai multe ori deoarece noi folosim si multe cuvinte de pe loc, uneori termeni din rusa (pe care nu vreau sa le promovez), si mai bine sunt sincer si spun ca nu-mi aduc aminte cum e in romana )))

  • @tudoralbu9461
    @tudoralbu9461 2 ปีที่แล้ว +1

    3 oameni fac lucru care poate fi făcut de unul singur

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +2

      Inca un superman )))

    • @cosmingligan2986
      @cosmingligan2986 2 ปีที่แล้ว +1

      Fără supărare dar chiar nu se aplica așa membrana bituminoasă.Metoda este foarte foarte înapoiată și incorecta 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      ARGUMENTARE!!!!!!!!! Si de dorit cu punct/articol din normative, fise tehnice sau manuale de constructii. Ori va stergem comentariul, deja ne-am saturat de comentarii cu valoare zero, doar critica! Asteptam!

    • @cosmingligan2986
      @cosmingligan2986 2 ปีที่แล้ว

      O singura persoana așa se aplica membrana

    • @tudoralbu9461
      @tudoralbu9461 2 ปีที่แล้ว +1

      @@EnciclopediaConstructiilor
      De ce superman? Pot sa argumentez ce am spus, privește video de exemplu.
      Merge vorba de a face același lucru CIT mai efectiv și cu cheltuieli CIT mai putine, mai ales in construcție unde o lucrare poate costa foarte diferit.
      Mai privesc citeodata video-uri de ale tale și sincer nu înțeleg de ce este atit de neglijata siguranța de lucru. Parca tehnic spui tot corect dar cind văd lucrători in adidași nu pot sa înțeleg.
      Acu argumentează tu de ce superman?
      Faci vedouri public și te inervezi ca ai comentarii, dai dovada de copilarie.
      P.S. Cum se spune la noi Malearnii scoci…..

  • @dragosvizireanu1334
    @dragosvizireanu1334 2 ปีที่แล้ว

    Salut
    Puteti scrie exact modelul / numele membranei bituminoase ? (sper ca nu mi-a scapat mie din video)
    Spor

  • @alexandrublanita8714
    @alexandrublanita8714 2 ปีที่แล้ว

    Ce fel de termoizolatie o sa fie?

  • @petruladus8303
    @petruladus8303 2 ปีที่แล้ว

    Intradevar lucreza lumea ca pe timpuri, fara a se documenta ca exista o gramada de solutii pentru rapiditate si usurarea lucrului

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Da exista, insa sandwich-ul de materiale se alege in ansamblu. Deci, anume pentru functia de bariera de vapori pe placa de beton la un acoperis plat, care trebuie mai multe luni sa aiba si functia de hidroizolare, ce alte materiale ar fi fost potrivite aici? Haideti enumerati macar 5 din "gramada de solutii" mai rapide si usoare!

    • @petruladus8303
      @petruladus8303 2 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor daca citesti inca o data comentariul era mai mult vorba de modul in care se efectueaza lucrarile ca pe timpurile cin nu era nimic inafara de coican, referitor la ce pui tu pe acoperis nu am treaba.
      Multa munca degeaba si costisitoare in ore de lucru.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Merci de comentariu. Si totusi... ce alte solutii din "gramada" dvs stiti dvs?

  • @dadi529
    @dadi529 7 หลายเดือนก่อน

    Stratul 1 bariera de vapori
    Stratul 2 difuzie de vapori
    Stratul 3 membrana 4 kgm2
    Stratul 4 membrana cu ardezie4,5 kg m2.
    Sunt mult mai multe proceduri de luat in calcul inainte sa pui toate aceste 4 straturi,
    Esti incepator la hidroizolatii,stratul care lai pus acolo nu are rol de bariera de vapori teoretic,practic o sa vezi peste 5,6,7 ani daca apare mucegai in casa de la condens.

  • @doriansimpetru1243
    @doriansimpetru1243 2 ปีที่แล้ว

    😂 am citit comentariile...
    Adevarul e ca hidroizolarea se putea face de o singura persoana...si in alt fel dar proprietarul findca a avut echipa lui...nu vad unde a gresit.
    La final pt primul strat conteaza lipirea foarte bine a joantelor si a echeruli cu peretele.
    Lucrez in domeniu de 10 ani... fac zilnic asa ceva cu diverse probleme fel si fel de idei si modificari ale arhitectilor.Nu vorbesc in lauda dar suprafete de peste 1000 m2 (depozite,suprafete comerciale)
    Sunt diferite tipuri de membrane care necesita o anumita tehnica.😂
    La final folositi o membrana speciala contra radacini si puneti cativa palmieri 😂
    Numa bine ... si e ok cum procedati chiar daca sunt s alte solutii...
    Astept video urmator...deabia astept comentariile😂 bafta

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      Multumim frumos de comentariu! Apropo modul de expunere ar trebui sa fie reper pentru orice alt abonat: s-a intrat in esenta, s-a inteles ca am folosit o metoda din multe altele existente, se stie ca fiecare membrana are tehnica lui (bravo), si ne-a inteles ca tot oamenii nostri au facut lucrarea. Sanatate si mult succes!
      PS: cu membrane PVC/TPO lucrati? Ce ne puteti spune despre ele? Merci!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Avem analize si informatii despre PVC si TPO, doar ca ne intereseaza si opinia dnului Dorian.

    • @doriansimpetru1243
      @doriansimpetru1243 2 ปีที่แล้ว +1

      Salutare !!!
      Scz de intarziere...foarte ocupat zilele acestea.
      Deci membrane Pvc sau Epdm.
      Firma noastra e profilata doar pe membrana bituminoasa marca Soprema.Eu lucrez in Fr.unde si materialele sunt fabricate tot aici.Doar 2 lucrari am avut in tot acest timp cu membrane Pvc si Edpm...unde e alta mancare de peste😂
      Necesita un pistol special pt operatiunea de imbinari a membranei care depinde de grosimea ei si in acelasi timp temp pistolului difera,ce e bn e ca e electric.Membrana Pvc necesita pistol iar membrana Epdm necesita o masinarie care are si un anumit tip de adeziv pt lipire.
      Da se poate realiza hidroetansari si cu aceste membrane plus ca necesita alte ustensile fata de cea traditionala si anume bituminoasa,diferite role de presare si accesorille pt apa fluviala sunt altfel.
      Daca ar fi sa aleg intre cele 2 as merge pe Epdm deoarece are o durata de viata mai lunga...bn inteles s pretul e diferit 😅Am cumparat din Ro membrana Epdm de la dedeman acum 5 ani pt realizarea unui iaz in curte cu dimensiunea de 24 x 18 si adancime de 1.5 si ma ajuns in jur de 4.500 euro si nu am nici o problema pan in prezent,indiferent de intemperi... arsita si inghet plus ca trb pregatit terenul ca la carte
      -afanare pamant si folie plastic cu o anumita densitate de microni.
      Aici se folosesc aceste membrane mai mult pentru Piscine.
      Daca terasa o vei face cu membrana bituminoasa la final ar fi ok sa adaugi 1 strat de pietris de circa 7-10 cm dar cu piatra rotunda nu colturoasa,deoarece ii vei prelungi durabilitatea progresiv(UV nu va bate in membrana ci va fi preluat de pietris) Bafta si daca sunt de folos mai pot veni cu anumite sfaturi pe care le cunosc...toti invatam unii de la altii si cu siguranta sunt o groaza de idei pe tema asta 😁
      SARBATORI FERICITE !!!

    • @andreisorin3216
      @andreisorin3216 8 หลายเดือนก่อน

      O intrebare va rog.
      Locuiesc la etajul 4 și am infiltrații. Se poate pune lipi membrana bituminoasă peste izolație veche? Ar face fata un singur strat sa nu mai am infiltrații ?Și ce materiale ar trebui folosite?

  • @IvanGarage7
    @IvanGarage7 2 ปีที่แล้ว

    drept repede si fara colb !!!

  • @virgilmitu1953
    @virgilmitu1953 2 ปีที่แล้ว

    Ce chin,se vede ca e prima data cand fac asa ceva