S1.Ep51: Cursul Lamaze | Pregătirea pentru naştere | Atestat Puericultură | Catrinel Popa ❤

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 มิ.ย. 2021
  • Invitat special - Catrinel Popa - Consultant şi Educator Prenatal cu Certificare Internațională, Doula, Consilier în Alăptare, Specialist Aromaterapie şi Fondator ergonomice.ro
    Pe măsură ce săptămânile de sarcină trec şi se apropie termenul, multe mame intră într-o oarecare stare de anxietate. Momentul naşterii provoacă emoții chiar şi dacă femeia a mai născut de câteva ori, fiecare experiență fiind unică şi plină de evenimente diferite sau neaşteptate.
    Indiferent dacă naşteți cu medicul dvs sau cu altcineva, şi indiferent dacă naşteți natural sau ajungeți la operație cezariană, informarea CORECTĂ, COMPLETĂ şi REALISTĂ !!! este esențială.
    Dacă aveți un plan de naştere bine structurat şi anticipați mare parte din evenimentele care pot fi întâmpinate în travaliu, emoțiile vor fi în mod cert reduse.
    Cele mai mari frici legate de naştere sunt frica de durere, frica de necunoscut, clisma, epiziotomia, manevrele obstetricale necesare şi nu în ultimul rând alăptarea.
    Toate acestea trebuie discutate pe larg atât cu medicul dvs cât şi în cadrul unui curs prenatal Lamaze.
    www.ergonomice.ro
    www.catypopa.ro
    #curs #lamaze #nasterenaturala #travaliu #aromaterapie #cezariana #alaptare #epiziotomie #clisma #manevremedicale #frici #pregatirepentrunastere #informare
    Dr. Cristina Buzgar - Medic Specialist Obstetrică Ginecologie
    -------------------------
    Urmareşte-mă şi aici:
    Website : www.yoniwellness.ro/
    Instagram : / dr.yoniwellness
    Facebook : / yoniwellness.dr.cristi...
    Patreon: / yoniwellness
    Pentru a afla şi alte informații medicale corecte despre obstetrică şi ginecologie, apăsați subscribe 😋
    -------------------------
    Business enquiries : dr.yoniwellness@gmail.com
    Canon M50
    © 2020 Cristina Buzgar - Yoni Wellness all rights reserved
    Produced by Cristina Buzgar.

ความคิดเห็น • 28

  • @cristinapetcuibclc-dalai-m1553
    @cristinapetcuibclc-dalai-m1553 3 ปีที่แล้ว +1

    Felicitări, Caty! Ești minunată!❤️

  • @dianaiordanescu4874
    @dianaiordanescu4874 2 ปีที่แล้ว +12

    Sunt foarte dezamagita ca nu sunteti cu info updatata la zi si speriati mamicile in loc sa incurajati procesul natural al nasterii. Pana la urma corpul a tricotat un bebelus de la 2 celule de ce s-ar sabota la nastere si nu am mai putea naste fara episio? Va citez ''fizic este abosolut imposibil'', ''sa treaca un pomelo printr-o lamaie''. Marile asociatii si studiile va contrazic. Ba este chiar foarte posibil sa se poata naste fara o ruptura si fara episiotomie. Episio nu ar trebui facuta de rutina, preventiv (cum sustineti dvs) aceasta era o metoda folosita acum 50 ani, pe atunci episio se facea la toate femeile. Corpul este perfect adaptat pt nastere, (vorbim de majoritate, care sunt low risk pregnancies) majoritatea rupturilor daca chiar apar, (desi pot sa nu apara deloc) nu sunt grave, iar cele grave de care mentionati dvs apar rar. Facand episio de rutina practic ii tai sansa femeii de a naste fara o ruptura inlocuid-o cu o taietura de frica aparitiei unei rupturi grave care statistic vorbind apare in putine cazuri, cum vedeti mai jos intr-un studiu este 2.5% de ex. Rupturile ar aparea in mai putine cazuri daca pozitia de nastere ar fi la alegerea mamei si ar fi una gravitationala , nu cea standard care e pe spate - comfortabila doar pt medic. Rupturile spontane se vindeca mai repede decat o episio dupa cum vedeti mai jos. Recomadarile WHO, ACOG si altele spun ca trebuie facuta doar in anumite cazuri, individuale cand este chiar necesara si nu ca rutina pt toate femeile pt ca ''fizic nu se poate altfel''
    The American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) recommends that episiotomy be done only when it is absolutely necessary. This might include situations when the fetus is stressed and needs to be delivered more quickly, or to prevent larger tears that may happen during delivery.
    World Health Organization (WHO) recommends that the episiotomy rate should be around 10%, which is already a reality in many European countries. Currently the use of episiotomy should be restricted and physicians are encouraged to use their clinical judgment to decide when the procedure is necessary. (sa decida individual, pe moment, daca este necesara si nu preventiv pt toate femeile, pt ca fizic nu se poate naste un pomelo printr-o gaura de lamaie, cum ati citat dvs).
    The Cochrane review of episiotomy (Carroli& Mignini, 2009) sought to determine whether
    or not episiotomy should be used routinely. They found that the restrictive use of episiotomy showed a lower risk of morbidities including severe perineal trauma, posterior perineal trauma, need for suturing perineal trauma, and healing complications at 7 days. They reported no differences in the incidence of major outcomes such as severe vaginal and perineal trauma or in pain, dyspareunia, or urinary incontinence.They conclude that there is evidence to support the restrictive use of episiotomy compared with the routine use of episiotomy.
    Goer and Romano (2012) in their systematic review of episiotomy found,
    that episiotomy causes more pain than spontaneous tears, causes more healing complications than spontaneous tears, and has no effect on neonatal outcomes. Very importantly, episiotomy does not preserve pelvic floor functioning and may indeed contribute to urinary and anal incontinence.
    Goer and Romano (2012) suggest strategies for optimal care that include engaging practices and policies that promote an intact perineum as well as limiting the use of episiotomy to extraordinary circumstances. Optimal care in the second stage includes encouraging nonsupine positions, changing positions, spontaneous bearing down in response to an urge to push, discouraging prolonged breath holding, and waiting for a spontaneous urge to push
    for women with epidurals before actively pushing
    In studiul ''Risk factors for severe obstetric perineal lacerations'' rezultatele spun:
    The overall incidence of perineal lacerations in vaginal delivery was 78.2% (n = 731). Lacerations were considered mild in 708 women (75.7%) and severe in 23 women (2.5%). Maternal age, parity, use of forceps, mediolateral episiotomy, and birth weight influenced the occurrence of some degree of tear.
    Risk factors for severe obstetric perineal lacerations Marilene Vale de Castro Monteiro 1, Gláucia M Varella Pereira 2, Regina Amélia Pessoa Aguiar 3, Rodrigo Leite Azevedo 4, Mário Dias Correia-Junior 3 5, Zilma Silveira Nogueira Reis 3 6

    • @YoniWellness
      @YoniWellness  2 ปีที่แล้ว

      Cate nasteri ati asistat ? 😊

    • @skygirl15
      @skygirl15 2 ปีที่แล้ว

      Sa stiti ca apreciez si eu extrem de mult videourile pe care le faceti, si abordarea pe care o aveti asupra procesului de nastere, care este demna de apreciat.
      Nu mi-o luati in nume rau, dar locuind in state si toata experienta de nastere fiind aici, as veni si eu cu niste informatii in plus legate de epiziotomie, bazate pe statisticile de la spitalele din california si dupa discutiile cu medici de aici. Inteleg ca mediul si spitalele si suportul oferit pentru nastere este extrem de diferit intre tari, totusi care ar fi explicatia pentru diferentele atat de mari intre procentele de epiziotomie la nasteri.
      Doamna doctor, aici este un site unde spitalele din california publica statistici despre nasteri (tb sa seectati Mother & Baby) si in general rata de epiziotomie este sub 3%. Asta in contextul in care, da, se pot intampla ruperi de tipul 1 si 2, cele de tip 3-4 fiind extraordinar de rare.
      calhospitalcompare.org/compare/?id1=106211006&id2=106380777&id3=106384200#q=94941
      De asemenea Podcastul Evidence Based Birth are niste episoade foarte interesante, unde discuta in detaliu despre epiziotomii, masajul perineului. Sunt sigura ca sunt multe situatii in care epiziotomia este necesara si ajuta, dar ce explica abordarile atat de diferite?

  • @doralinasima1599
    @doralinasima1599 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim!

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 4 หลายเดือนก่อน +1

    👍🤗

  • @YouTubeUserSim
    @YouTubeUserSim 2 ปีที่แล้ว +1

    Ei bine, eu urmează sa nasc pentru a 2-a oară și cea mai mare temere este epiziotomia. Contrar celor explicate, mie epiziotomia mi s-a făcut pe viu, fără pic de anestezie și apoi cusătura, nici aceea nu a fost tocmai dreapta. Naștere in Germania. După naștere am fost la control in România și zicea medicul ca ar fi o varianta ca la următoarea naștere sa fiu tăiată in același loc ca sa rearanjeze zona, pentru estetica

    • @YoniWellness
      @YoniWellness  2 ปีที่แล้ว +1

      Da, am auzit ca in unele tari nu se face cu anestezie. La noi se face.
      Sigur ca la a doua nastere se va incerca imbunatatirea cicatricii vechi
      Nastere usoara

  • @DaniKhanRamiro
    @DaniKhanRamiro 3 ปีที่แล้ว +1

    ❤️🙏

  • @elenaradu9355
    @elenaradu9355 3 ปีที่แล้ว +1

    👏👏👏👏

  • @oanachachula300
    @oanachachula300 2 ปีที่แล้ว +1

    Epiziotomia daca este cusuta cum trebuie dupa, cu rabdare tesut pe tesut cu atentie, nu pune probleme dupa - da, umbli in patru labe prin pat, dar nu stai pe colac, etc...si nu doare cand mergi la toaleta. Cred ca in spitalele romanesti sunt multi care se grabesc la cusut si de acolo acele usturimi de care ne temem cu toatele .....cel putin asa mi s-a explicat mie, ca tesutul trebuie prins cu atentie - asa ca, eu nu am avut dureri si usturimi dupa...a fost o senzatie de strans catva timp, dar a fost acceptabil totul.

    • @YoniWellness
      @YoniWellness  2 ปีที่แล้ว

      Toate.epiziotomiile sunt cusute cu atentie tesut pe.tesut. Altfel ar aparea infectii.
      Dar mai mult de jumatate de mame declara aceste usturimi. Tine si de.sensibilitatea personala la sapun sau substantele.dezinfectante ce iau contact cu plaga proaspat cusuta sau cu lohiile. Pentru ca e o.plaga ce nu.poate fi pansata....

  • @thedragosh
    @thedragosh 3 ปีที่แล้ว +1

    👍

  • @ralucab.8784
    @ralucab.8784 2 ปีที่แล้ว +1

    Extrem de util acest video . Aur pentru proaspetele mămici . Va mulțumim . ❤️
    Am o întrebare legată de alimentație ?
    Ce ar trebui sa consumam in primele zile după naștere ( și nu numai ) și ce ar trebui evitat ?!
    Va mulțumesc mult . 😍

    • @YoniWellness
      @YoniWellness  2 ปีที่แล้ว +1

      Pe yoniwellness.ro aveti articol despre alimentatia pe alaptare cu toate detaliile

    • @ralucab.8784
      @ralucab.8784 2 ปีที่แล้ว +2

      @@YoniWellness va mulțumesc tare mult . ❤️

    • @YoniWellness
      @YoniWellness  2 ปีที่แล้ว

      🙏

  • @laviniamaria9276
    @laviniamaria9276 3 ปีที่แล้ว +1

    Bună ziua am 16 saptamni și 4 zile si as vorbi sa știu de la câte saptamnai simțim mișcările bebelușului? 😍😍

    • @YoniWellness
      @YoniWellness  3 ปีที่แล้ว +2

      Zilele astea le veti simti

    • @laviniamaria9276
      @laviniamaria9276 3 ปีที่แล้ว

      @@YoniWellness Multumesc pentru răspuns!