İoanna Kuçuradi Bilge Karasu’yu Anlatıyor.
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 21 พ.ย. 2024
- 📚İoanna Kuçuradi Bilge Karasu’yu anlatıyor.📚
“Ama arada bir inanılmaz şeyler de oluyor, olmasa umut diye bir şey kalır mıydı zaten?”
Bilge Karasu, romanları öyküleri ve denemeleriyle okuru kendi içinde bir yolculuğa çıkarır ve akıllara onlarca soru düşürür… Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli filozoflardan İoanna Kuçuradi hem arkadaşı Bilge Karasu’yu anlatıyor hem de yazarın cevaplamadığı soruyu bizlere soruyor? Kahramanlık nedir?
#BilgeKarasu
#İoannaKuçuradi
bilge karasu bir hazinedir.ona ulaşması gerekenlerin bulması umuduyla:)
Nur içinde yatsın Bilge...
Bilge' nin bize hatırası Bilge Ana... İonna Kuçuradi iyi ki varsın!
İoanna Hocaya teşekkğür ederiz. Bilge bir içerik olmuş
Şimdiki imgemle, kendimi çakıştırdığımda erişilemez bir uzaklığa salındığını farkettim. Sessiz sedasız kaybolmuş. Çevreme üşüsenlerle birlikte bende ona sahip çıkmamışım. Dış dünyada yitip giden "Dünyamın" özlemi içindeyim...Felsefe ağacına küçük bir ucuyla tutunan yaprak gibi kuruyp yere düşmemeye çalışıyorum elimden geldiğince sizler sayesinde
İBB Kültür Sanat ekibini kutlarım.
Günümüzde kendin olabilmek çevrenle savaşmayı gerektirebiliyor. Böyle bir savaş içine girdiğinde aslında kahraman kabul edilebilir diye düşünüyorum.
Sevgi ilgi duyulan şeye hayat verir
4:53 Henüz :)
Tebrikler.
❤️
Kitabı okurken çok zorlandım ve vazgeçmeyerek anlamak istedim, çünkü yorumları incelemiştim ve bir şeyleri kaçırıyordum. Konsantre olamıyordum. 3 defa okudum denebilir. Hala daha anlamadığım yerler kaldı ve siz aydınlattınız. Mesela o tilkicik nedir? gibi sorular. muhtemelen bir cevabı yok. Ama olsun.
Öncelikle ilk okuyuşum olan derinlerine tam inemediğim bir kitap için; Reflektif keder ile devinimin olduğu, tepeye çıkması anıları(tilkiciği, androniks vs dönemd dair). Heraklitos'un "kendimi aradım" üzerine kalabalıklarda da hakikat yoktur hakikatini andronikosun sürüden ayrıldığında öznel hakikatini gördüğünü kendi bireyselliğini inşa ettiğini, iokimin ise bir estet olduğunu(düşünceleri uğruna hareket etmeyen, sorumluluk almayan) kaygısından ötürü tuğlalardan bütün kuramayan bir mimara benzetmesi.. Biraz böyle yorumladım
❤❤👏👏
"Nakşibendilerin Toplumsal ve Kültürel Katkıları" kitabı çıktı. (Yasin Yayıncılık) Çok şaşıracaksınız