Üretken Yapay Zeka ve Büyük Dil Modelleri | BİLGEM TechTalks Teknoloji Konuşmaları

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 ก.ย. 2024
  • TÜBİTAK BİLGEM olarak teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri paylaşma ve bu alanda katkı sağlama misyonuyla düzenlenen TechTalks Teknoloji Buluşmaları kapsamında Bilişim Teknolojileri Enstitüsü'nde uzman araştırmacı olarak çalışan Nur Bengisu Çam tarafından “Üretken Yapay Zekâ ve Büyük Dil Modelleri” başlıklı sunumu 24 Kasım Cuma günü saat 14.00'te izleyebilirsiniz.
    ► Instagram: / tubitakbilgem
    ► Twitter: i/...
    ► LinkedIn: / tubitakbilgem
    ► Facebook: / bilgem.tubitak
    Türkiye’nin en yetkin Ar-Ge merkezi olma özelliğiyle BİLGEM, ülkemizin bilgi güvenliği ve bilişim alanında teknolojik bağımsızlığını sağlamak için askerî ve sivil bilginin güvenliğini, bütünlüğünü, güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlayan teknolojik Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmektedir. 50 yılı aşan bilgi birikimi, deneyimi ve 2.000’i aşan insan kaynağıyla Merkezimiz, uluslararası standartlarda bilimsel ve teknolojik araştırmalar gerçekleştirmektedir.
    ► bilgem.tubitak...

ความคิดเห็น • 2

  • @mehmetozkaya7952
    @mehmetozkaya7952 9 หลายเดือนก่อน

    Merhaba, oldukça faydalı bir sunum olmuş elinize sağlık. Ekran parladığı için içeriği göremiyoruz. Nur Bengisu hocam sunumun bir kopyasını paylaşabilir misiniz?

  • @nihatyalvac1687
    @nihatyalvac1687 หลายเดือนก่อน

    Yapay zekâ modellerinin çalışma temellerini anlatıyor. Metin işleme kütüphanesi yani Doğal dil işleme, Sohbet asistanı, Duygu analizi, Otomatik kelime tamamlama vs. Görüntü işleme kütüphanesi, Yüz tanıma modeli, Nesne tanıma modeli, Etiket tanıma, Plaka tanıma, Çiçek, Böcek tanıma uzadıkça uzar. Ses İşleme Kütüphanesi, ses motoru oluşturma vs Derin öğrenme kütüphaneleri Tensorflow, Torch en popüler kütüphanelerdir. Bu sunumdan hiç bişey öğrenemezsiniz yazılımcı olmadığınız sürece 😂