Να είσαι καλά που μας άνοιξες τα μάτια για την μυθολογία, έχεις το χάρισμα και ο τρόπος που τα αναλυείς και εκφράζεσαι σε κάνει μοναδικό. Θα σε χαρακτήριζα και "φιλόσοφο" της γενίας μας. Μπράβο σου συνέχισε το έργο σου να είσαι πάντα καλά !!!
Το καλοκαίρι είδα στον ύπνο μου μια γυναίκα με σγουρό μαλλί πολύ όμορφη. Στη φαντασία μου θα έλεγα ότι ήταν η Θέα Αφροδίτη. και με φώναζε Αγαθοδαιμων. Αλήθεια σας λέω. Δημητρης Σπάρτη
Το Σοφία υπήρχε στην αρχαιότητα και μάλιστα το λέγανε ως ένα προτέρημα της θεάς Αθηνάς την οποία αποκαλούσαν σοφή η αλλοιώς η θε της σοφίας οπότε είναι αρχαίο ελληνικο όνομα.Η το συναντάμε και στους επτά σοφούς της αρχαίας ελλάδος οπότε είναι αρχαίο ελληνικό όνομα αναμφισβήτητα
Το πρόβλημα είναι πως αν διαλέξω όνομα με βάση ένα χαρακτηριστικό γνώρισμά μου, θα είναι σαν καθησυχάζω τον εαυτό μου πως έχω φτάσει κάπου. Αλλά δεν νοιώθω έτσι. Στοχεύω στην βελτίωσή μου, άρα λέω να κρατήσω το βαπτιστικό μου, Ευγενία και να προσπαθήσω να το αντιπροσωπεύω όλο και καλύτερα.
Ενδιαφέρον και αυτό το βίντεο. Ευχαριστούμε για την γνώση που μας μεταδίδεις απλόχερα. Νομίζω το Βιργινία είναι αρχαιοελληνικό. Τι σημαίνει; πολύ θα ήθελα να μάθω.
Το όνομα Ιωάννης προέρχεται από το εβραϊκό όνομα יוחנן (Γιοάναν), που αποτελεί συντομευμένη μορφή του ονόματος יהוחנן (Γιεχόαναν). Παραδοσιακά μεταφράζεται ως «Δώρο Θεού», γι'αυτό και συνήθως θεωρείται αντίστοιχο του Θεόδωρου και Θεοδώρητου
Αυτά δεν λέγονται από κανέναν δημόσια. Ψάξε μόνος σου ανθρώπους που ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα,και σύντομα μέσα από τέτοιους κύκλους,θα βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να μυηθείς..
Καλησπέρα άλλο ενα ωραίο ωραιο βίντεο συγχαρητήρια!!! Ειναι να βαφτίσουμε τον εγγονούλη μου με δύο ονόματα Αντώνης Ταξιάρχης. Τι πρεσβεύουν αυτά τα όνομα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το όνομα από το μεταγενέστερο Ἀντώνιος, από το λατινικό οικογενειακό όνομα Antonius, αγνώστου ετύμου, ίσως ετρουσκικής αρχής. Η λέξη ταξίαρχος προέρχεται από το τάξις + -αρχος < άρχω (διοικώ).
Ποιά είναι η άποψη σου για τα ονόματα θεών σε θνητούς ? Ακούμε συχνά τα ονόματα Άρτεμις, Αφροδίτη, Απόλλων, Διονύσης, κλπ. Εμένα προσωπικά με βάπτισαν Ερμή εκ του Ειρέμης (Είρω, Λέγω) + Εμήσατο (μήδομαι, επινοώ). Σίγουρα είναι ένα πάρα πολυ δυνατό όνομα, παρόλαυτα είμαι πεπεισμένος πως είναι τεράστιο βάρος και σάφώς πολύ δύσκολο να καταφερεις να πρεσβεύεις όνομα Έλληνα Θεού .
Στην αρχαία Ελλάδα απαγορευόταν να παίρνουν ονόματα θεων οι άνθρωποι. Επιτρεπόταν μονο αν ήταν κατι παραπλήσιο, δηλαδή επιτρεπόταν να ονομαστεί κάποιος Απολλώνιος αλλα οχι Απόλλωνας. Μπορούσε να ονομαστεί κάποια Αθηναΐς αλλα οχι Αθηνά και ούτω καθεξής
Λαθος ονομα=οχημα με λαθος πινακιδα. Διορθωτικη κινηση κατοπιν αυτογνωσιας η εναποθεση της πορειας του οχηματος στην θεα Τυχη. Το τυχαιο ειναι κι αυτο μερος της ζωης! Και το ονομα καποιος το απονεμει. Μπραβο, Δαμναμενευ!
Για το όνομα Σπυρίδων υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές όσον αφορά την ετυμολογία του ονόματος. Μια θεωρία συνδέει το όνομα με το αρχαιοελληνικό «σπυρίς» το οποίο σήμαινε το μεγάλο ψάθινο καπέλο ή το μεγάλο ψάθινο καλάθι. Μια άλλη θεωρία συνδέει το όνομα με το Λατινικό “Spiritus” οποίο σημαίνει «Πνεύμα».
Σύμφωνα με τον Σωκράτη (Πλάτωνος Κρατύλος) ‘σοφία’ σημαίνει ότι εφάπτεται (εγγίζει) την ‘φοράν’ (μετακίνηση). Αφήνει ταυτοχρόνως να νοηθεί ότι δεν είναι και τόσο καθαρή η ρίζα της. Αναφέρεται δε και σε ένα ρήμα που χρησιμοποιούσαν οι ποιητές ‘εσύθη’ για εκείνους που αρχίζουν να προχωρούν γρήγορα. Αυτής λοιπόν της κίνησης ‘επαφήν’ σημαίνει η ‘σοφία’. Σαν όνομα χρησιμοποιήθηκε από τους χριστιανούς από την 'Αγια Σοφία '
Το όνομα Στυλιανός προέρχεται ίσως από τη λέξη «στύλος». Πιθανότερη ίσως είναι η προέλευση από την λέξη stella που στα Λατινικά σημαίνει «αστέρι». Την πιθανότητα λατινικής προέλευσης ενισχύει και η κατάληξη -ianus (Stylianus)
Ηλί Ηλι Λαμα Σαβαχθανι λέγεται ότι ήταν ( σύμφωνα με τα Εβραϊκά πρότυπα πάντοτε και τις δικές τους ερμηνευτικές γραμμές..των ιερέων τους) τα τελευταία λόγια του Ιησού πριν ξεψυχησει.Ηλι Ηλί =θεέ μου/ο ήλιος για τους Αιγύπτιους ήταν θεότητα ωστοσο.Ανθρωπος του ηλίου με ερμηνεία ετυμηγορία,φωτεινό πνεύμα@@chris_abazas
"ο/η βασίλειος" είναι αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει "ο/η βασιλικός-ή, αυτός-ή που ανήκει στον βασιλέα" (Ο βασιλεύς: λέξη αρχαιότατη με πολλές σημασίες) Παράδειγμα αρχαιοελληνικής χρησιμοποίησης της λέξης: "Η Βασίλειος Στοά", στην αρχαία αγορά της Αθήνας. Έδρα του Άρχοντος Βασιλέως (προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε "Βασίλειος", δηλ. "η στοά του βασιλέα"), όπου ήταν εκτεθειμένοι οι νόμοι του Σόλωνος, και χώρος συγκέντρωσης της Βουλής του Αρείου Πάγου. Η λέξη "Βασίλειος" απο τα ελληνιστικά χρόνια και ύστερα κυρίως κατά τη βυζαντινή περίοδο και μέχρι τις μέρες μας, χρησιμοποιήθηκε ως κύριο όνομα αρσενικών προσώπων (γνωστά παραδείγματα: Βασίλειος ο Μέγας επίσκοπος Καισάρειας, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και Βασίλειος Β' ο επονομαζόμενος και "Βουλγαροκτόνος" κλπ.) Επίσης, σαν κύριο όνομα θηλυκών προσώπων χρησιμοποιήθηκε η λέξη "Βασιλεία", ως παράφραση της αρχαιοελληνικής (για να υπάρξει διαφοροποίηση απο το αρσενικό όνομα).
Παρ’ ότι η ακριβής ετυμολογία του παραμένει άλυτο μυστήριο, το όνομα Ελένη κατά την αρχαιότητα σήμαινε λαμπερή, απαστράπτουσα. Η ομηρική Ωραία Ελένη της Σπάρτης αποδεικνύει του λόγου το αληθές, χάρη στην παροιμιώδη ομορφιά της, που πυροδότησε τον Τρωικό πόλεμο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες «εναλλακτικές» ετυμολογικές προσεγγίσεις: Υποστηρίζεται πως πρόκειται για σύνθετο όνομα, από τον αόριστο β’ του ρήματος «αιρώ» (καταστρέφω) και νης (πλοίο), και πρόκειται επομένως για εκείνη που εξαιτίας της καταστράφηκαν τα πλοία του Τρωικού Πολέμου. Υπάρχει όμως και η πιθανολογούμενη συγγένεια με την «σελήνη»: Το «Ελένη» στην κλασική του ορθογραφία διέθετε δασεία πριν το αρχικό γράμμα, η οποία αντικατέστησε το γράμμα «σ». Η θεωρία αυτή λέει πως το «Ελένη» προήλθε από το «σέλας» (φως, λάμψη), εκ του οποίου πιθανότατα προήλθαν και οι λέξεις Σελήνη, Έλλη και Ελλάς.
Το όνομα από το μεταγενέστερο Ἀντώνιος, από το λατινικό οικογενειακό όνομα Antonius, αγνώστου ετύμου, ίσως ετρουσκικής αρχής.[1] Το πιο γνωστό μέλος της οικογένειας των Αντωνίων ήταν ο Μάρκος Αντώνιος (82/81-30 π.Χ.). Μέλος της τριανδρίας του Ιουλίου Καίσαρα στην Αρχαία Ρώμη και εραστής της Κλεοπάτρας, ισχυριζόταν ότι έλκει την καταγωγή του, και το όνομά του, από τον γιο τού Ηρακλή Ἄντωνα
Ετυμολογία του ονόματος Το όνομα από το μεταγενέστερο Εὐστάθιος, με αρχική σημασία «σταθερός, ακλόνητος» (στις χριστιανικές αρχές και την πίστη στον Θεό), από το αρχαιοελληνικό επίθετο εὐσταθής.
Όμηρος, η αρχική σημασία του πρέπει να ήταν «αυτός που συνοδεύει, που εξαναγκάζεται να ακολουθήσει», οπότε συνδέεται με το οίμος «δρόμος» + την κατάληξη-ηρος. Ο ιστορικός Έφορος ετυμολογούσε το όνομα αυτό από το «μὴ ὁρᾶν».
@@damnameneys άρα σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, θα μπορούσε να έχει συσχέτιση με τον χρυσό μηρό του Πυθαγόρα, τον μηρό του Διός που "έραψε" τον Διόνυσο ως μωρό...;
Στην αρχαία Αθήνα, ο β΄ από τους εννέα άρχοντες λεγόταν «βασιλεύς» και είχε την επιμέλεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων, αλλά και την αρμοδιότητα να εισηγείται στο Δικαστήριο τις κατηγορίες για φόνο. Οι Νόμοι του Σόλωνος ήταν αναρτημένοι στην «βασίλειο στοά» δηλαδή στην «βασιλική στοά», όπου είχε την έδρα του ο Άρχων Βασιλεύς, γι’ αυτό λεγόταν και «Βασίλειος». Ο όνομα «Βασίλειος» στα Ελληνιστικά και τα χριστιανικά χρόνια έφεραν πολλοί βασιλείς, αυτοκράτορες και πατριάρχες, επιφανέστεροι δε όλων, ο Επίσκοπος Καισαρείας (άγιος) Βασίλειος (ο αποκληθείς Μέγας) και οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και ο Βασίλειος Β΄ ο αποκληθείς Βουλγαροκτόνος.
Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα 'נחום' από το ρήμα ‘ναχάμ’ (נחם)= συλλυπούμαι ή παρηγορώ και σημαίνει τον παρηγορητή. Στα Ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί σαν Παρηγόριος. Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι το όνομα Καπερναούμ σημαίνει το χωριό του Ναούμ.
Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα, που σημαίνει «εύνοια, χάρη». Σύμφωνα με το λεξικό Βίβλου της Οξφόρδης, το Χάνα σημαίνει «δόξα». Το όνομα Μαρία προέρχεται από το όνομα Μαρία που είναι το όνομα της Παναγίας και σημαίνει Δυνατή, Εύφορη, Γόνιµη και από το συροαραμαϊκό Μαριάμ, το οποίο προέρχεται από το εβραϊκό όνομα מִרְיָם ή Μύριαμ.
Με τα Επωνυμα τι παιζει...δινανε τετοια στην αρχαιοτητα..? Και σημερα περαν απο σημειο αναφορας διπλα στο ονομα σε τι χρησιμευουν απλως για να δηλωνουν το σοι η την οικογενια ταδε ας πουμε..?Γινεται να αλλαξουν αυτα οπως και τα ονοματα?
Πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Μία ερώτηση ως προς την αριθμολογία. Ποσο σημαντικοί ήταν οι αριθμοί στην αρχαία Ελλάδα και η αριθμολογία γενικότερα? Υπήρχαν αριθμοί τότε ?Ξέρουμε πως οι αρχαίοι είχαν ως μονάδα μέτρησης τα στάδια, ωστόσο πολλοί ισχυρίζονται πως οι σημερινοί αριθμοί είναι κατασκευάσμα Ινδών.
Το παιδί μου το ονόμασα Λέανδρο!!!ελπίζω να τον αντιπροσωπεύει και όταν μεγαλώσει!!
Εάν μεγαλώσει με το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, να είστε σίγουρη πως θα το αντιπροσωπεύει. Να τον χαίρεστε!
Φοβερή ενημερωση με μεγάλες αλήθειες και αφύπνιση όπως πάντα!!!ευγε τεράστιε Dantek❤❤
Αδερφέ μπράβο για την έρευνα και γνώση που μεταδίδεις!!! Αυτό το όνομά μου το Διονύσιος/Διόνυσος ούτε στο τελευταίο βίντεο δεν το εξηγησες.
Παρά πολύ καλή η δουλειά σου συχενισε θα την εκτιμήσω με συνδρομή ❤🔥
Να είσαι καλά που μας άνοιξες τα μάτια για την μυθολογία, έχεις το χάρισμα και ο τρόπος που τα αναλυείς και εκφράζεσαι σε κάνει μοναδικό. Θα σε χαρακτήριζα και "φιλόσοφο" της γενίας μας. Μπράβο σου συνέχισε το έργο σου να είσαι πάντα καλά !!!
Το καλοκαίρι είδα στον ύπνο μου μια γυναίκα με σγουρό μαλλί πολύ όμορφη. Στη φαντασία μου θα έλεγα ότι ήταν η Θέα Αφροδίτη. και με φώναζε Αγαθοδαιμων. Αλήθεια σας λέω. Δημητρης Σπάρτη
Το Σοφία υπήρχε στην αρχαιότητα και μάλιστα το λέγανε ως ένα προτέρημα της θεάς Αθηνάς την οποία αποκαλούσαν σοφή η αλλοιώς η θε της σοφίας οπότε είναι αρχαίο ελληνικο όνομα.Η το συναντάμε και στους επτά σοφούς της αρχαίας ελλάδος οπότε είναι αρχαίο ελληνικό όνομα αναμφισβήτητα
Το πρόβλημα είναι πως αν διαλέξω όνομα με βάση ένα χαρακτηριστικό γνώρισμά μου, θα είναι σαν καθησυχάζω τον εαυτό μου πως έχω φτάσει κάπου. Αλλά δεν νοιώθω έτσι. Στοχεύω στην βελτίωσή μου, άρα λέω να κρατήσω το βαπτιστικό μου, Ευγενία και να προσπαθήσω να το αντιπροσωπεύω όλο και καλύτερα.
❤❤❤❤❤❤❤❤
Ωραίο!
Πολύ με χαροποιησες σήμερα ....
πίστευα πως το όνομα μου είναι καθαρά χριστιανικό και το είχα σε κακό μου!
Ανέχομαι το όνομα μου
Ενδιαφέρον και αυτό το βίντεο. Ευχαριστούμε για την γνώση που μας μεταδίδεις απλόχερα. Νομίζω το Βιργινία είναι αρχαιοελληνικό. Τι σημαίνει; πολύ θα ήθελα να μάθω.
Βιργινία: από τη λατινική λέξη Virgo που σημαίνει «παρθένα»
!!!!!!!
ΜΡΑΒΟ ΠΑΙΔΑΡΕ ΤΕΛΕΙΚΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΟΘΟΥΜΕ
μαγκες πιο ειναι το game sto 1:55 ξερει κανεις???
Assassin's Creed Odyssey
Με το Γιαννης υπαρχει κάτι ή να αλλαξω ονομα ?😅
Το όνομα Ιωάννης προέρχεται από το εβραϊκό όνομα יוחנן (Γιοάναν), που αποτελεί συντομευμένη μορφή του ονόματος יהוחנן (Γιεχόαναν). Παραδοσιακά μεταφράζεται ως «Δώρο Θεού», γι'αυτό και συνήθως θεωρείται αντίστοιχο του Θεόδωρου και Θεοδώρητου
Αντώνιος, Νεκτάριος
Υπάρχει κάποια σημαία για το όνομα Κωνσταντίνος ;
Το όνομα Κωνσταντίνος προέρχεται από την λατινική λέξη Constantia που σημαίνει σταθερότητα.
👍
Το Βασιλική, Εμμανουήλ, Δημητριος, Σοφια και Ιωάννα; ❤ Ακουσα στο βίντεο για το Βασίλειος και Δημήτρης.
Πως μπορεί κάποιος σήμερα να κάνει ελληνική τελετή?
Αυτά δεν λέγονται από κανέναν δημόσια. Ψάξε μόνος σου ανθρώπους που ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα,και σύντομα μέσα από τέτοιους κύκλους,θα βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να μυηθείς..
Καλησπέρα άλλο ενα ωραίο ωραιο βίντεο συγχαρητήρια!!!
Ειναι να βαφτίσουμε τον εγγονούλη μου με δύο ονόματα
Αντώνης Ταξιάρχης.
Τι πρεσβεύουν αυτά τα όνομα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το όνομα από το μεταγενέστερο Ἀντώνιος, από το λατινικό οικογενειακό όνομα Antonius, αγνώστου ετύμου, ίσως ετρουσκικής αρχής.
Η λέξη ταξίαρχος προέρχεται από το τάξις + -αρχος < άρχω (διοικώ).
Είναι και το αλεξίσφαιρο.
Ποιά είναι η άποψη σου για τα ονόματα θεών σε θνητούς ? Ακούμε συχνά τα ονόματα Άρτεμις, Αφροδίτη, Απόλλων, Διονύσης, κλπ. Εμένα προσωπικά με βάπτισαν Ερμή εκ του Ειρέμης (Είρω, Λέγω) + Εμήσατο (μήδομαι, επινοώ). Σίγουρα είναι ένα πάρα πολυ δυνατό όνομα, παρόλαυτα είμαι πεπεισμένος πως είναι τεράστιο βάρος και σάφώς πολύ δύσκολο να καταφερεις να πρεσβεύεις όνομα Έλληνα Θεού .
Στην αρχαία Ελλάδα απαγορευόταν να παίρνουν ονόματα θεων οι άνθρωποι. Επιτρεπόταν μονο αν ήταν κατι παραπλήσιο, δηλαδή επιτρεπόταν να ονομαστεί κάποιος Απολλώνιος αλλα οχι Απόλλωνας. Μπορούσε να ονομαστεί κάποια Αθηναΐς αλλα οχι Αθηνά και ούτω καθεξής
Το ελευθερία το σημαίνει? εκτός απο το προφανές εννοώ....
Παντελής η Παντελεήμων ?
Παντελής: από το Παντελεήμων, που ελεεί τους αλλους, που τους συμπονάει, ο ευσπλαχνικός.
@@damnameneys Σε ευχαριστώ αδελφε ,Αρχαιοελληνικό ?
@@PaDellosΑρχαίο ελληνικό σαν λέξη και ετυμολογία, αλλά σαν όνομα είναι χριστιανικό
Λαθος ονομα=οχημα με λαθος πινακιδα. Διορθωτικη κινηση κατοπιν αυτογνωσιας η εναποθεση
της πορειας του οχηματος στην θεα Τυχη. Το τυχαιο ειναι κι αυτο μερος της ζωης! Και το ονομα
καποιος το απονεμει. Μπραβο, Δαμναμενευ!
👌🏼💯
Ετυμολογια για το Σπυριδων γνωριζεις;
Για το όνομα Σπυρίδων υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές όσον αφορά την ετυμολογία του ονόματος. Μια θεωρία συνδέει το όνομα με το αρχαιοελληνικό «σπυρίς» το οποίο σήμαινε το μεγάλο ψάθινο καπέλο ή το μεγάλο ψάθινο καλάθι. Μια άλλη θεωρία συνδέει το όνομα με το Λατινικό “Spiritus” οποίο σημαίνει «Πνεύμα».
Με το Φώτης υπάρχει;
Χρυσαήμων???
Ευδοκιμος?
Το Ελισαβετ?
Το όνομα «Ελισάβετ», είναι Εβραϊκό. Σημαίνει «γυναίκα που την βοηθά ο Θεός» ή «γυναίκα που την υποστηρίζει ο Θεός».
Ο Ιων?
Ίων: (ίον: άνθος), ο μενεξεδένιος. Προέρχεται απο τον γενάρχη κι αρχηγό των Ιώνων τον Ίωνα
Ευχαριστώ!!!
Διονύσης
Από τον Διόνυσο
Παντελεήμων: προφανώ πρέπει να σημαίνει αυτός που ελεεί τους πάντες.
Σοφια ειναι χριστιανικο?
Σύμφωνα με τον Σωκράτη (Πλάτωνος Κρατύλος) ‘σοφία’ σημαίνει ότι εφάπτεται (εγγίζει) την ‘φοράν’ (μετακίνηση). Αφήνει ταυτοχρόνως να νοηθεί ότι δεν είναι και τόσο καθαρή η ρίζα της. Αναφέρεται δε και σε ένα ρήμα που χρησιμοποιούσαν οι ποιητές ‘εσύθη’ για εκείνους που αρχίζουν να προχωρούν γρήγορα. Αυτής λοιπόν της κίνησης ‘επαφήν’ σημαίνει η ‘σοφία’. Σαν όνομα χρησιμοποιήθηκε από τους χριστιανούς από την 'Αγια Σοφία '
Ο Στυλιανος ειναι βυζαντινο η αρχαιοελληνικο;
Το όνομα Στυλιανός προέρχεται ίσως από τη λέξη «στύλος». Πιθανότερη ίσως είναι η προέλευση από την λέξη stella που στα Λατινικά σημαίνει «αστέρι». Την πιθανότητα λατινικής προέλευσης ενισχύει και η κατάληξη -ianus (Stylianus)
Το Δανάη;
Δανάη < Δαναή < Δαναός < Δαναοί = εθνωνύμιο, που χρησιμοποιείται ήδη στον Όμηρο για να δηλώσει τους Έλληνες.
Μιχαήλ;
Μιχαήλ ή Μιχάλης είναι εβραϊκό όνομα το oποίο σημαίνει ‘’Ποιος είναι σαν τον Θεό;’’ .. "Όμοιος με τον Θεό"… "συνδεμένος με τον Θεό
@@damnameneysθα ηταν δυνατον να μας πεις για το ζητημα (ταρταρια)γιατι πολλα λεγονται για την σχεση της με τους ελληνες.ευχαριστω
Μιχαήλ σημαίνει Μέγας Ήλιος!Τα εβραϊκά προέρχονται από τα ελληνικά.
marios?
Η ονοματοδοσία πλεον είναι ανεξάρτητη από τη βάπτιση. Μπορείς να λάβεις όνομα, δίχως να βαπτιστείς.
Το όνομα Ηλίας υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα;
Από το μεταγενέστερο όνομα από την Παλαιά Διαθήκη Ἠλίας, το οποίο προέρχεται από το εβραϊκό όνομα Eliyáhu (אֱלִיָּהוּ) «Θεός μου (είναι) ο Γιαχ».
Ηλί Ηλι Λαμα Σαβαχθανι λέγεται ότι ήταν ( σύμφωνα με τα Εβραϊκά πρότυπα πάντοτε και τις δικές τους ερμηνευτικές γραμμές..των ιερέων τους) τα τελευταία λόγια του Ιησού πριν ξεψυχησει.Ηλι Ηλί =θεέ μου/ο ήλιος για τους Αιγύπτιους ήταν θεότητα ωστοσο.Ανθρωπος του ηλίου με ερμηνεία ετυμηγορία,φωτεινό πνεύμα@@chris_abazas
μου θυμιζει αποσπασμα απο προηγουμενο βιντεο
Είναι απόσπασμα απο παλιο βίντεο που κατέβηκε
Βασίλειος;;
"ο/η βασίλειος" είναι αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει "ο/η βασιλικός-ή, αυτός-ή που ανήκει στον βασιλέα" (Ο βασιλεύς: λέξη αρχαιότατη με πολλές σημασίες)
Παράδειγμα αρχαιοελληνικής χρησιμοποίησης της λέξης:
"Η Βασίλειος Στοά", στην αρχαία αγορά της Αθήνας. Έδρα του Άρχοντος Βασιλέως (προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε "Βασίλειος", δηλ. "η στοά του βασιλέα"), όπου ήταν εκτεθειμένοι οι νόμοι του Σόλωνος, και χώρος συγκέντρωσης της Βουλής του Αρείου Πάγου.
Η λέξη "Βασίλειος" απο τα ελληνιστικά χρόνια και ύστερα κυρίως κατά τη βυζαντινή περίοδο και μέχρι τις μέρες μας, χρησιμοποιήθηκε ως κύριο όνομα αρσενικών προσώπων (γνωστά παραδείγματα: Βασίλειος ο Μέγας επίσκοπος Καισάρειας, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και Βασίλειος Β' ο επονομαζόμενος και "Βουλγαροκτόνος" κλπ.)
Επίσης, σαν κύριο όνομα θηλυκών προσώπων χρησιμοποιήθηκε η λέξη "Βασιλεία", ως παράφραση της αρχαιοελληνικής (για να υπάρξει διαφοροποίηση απο το αρσενικό όνομα).
:)
Ελενα τι σημαινει?
Παρ’ ότι η ακριβής ετυμολογία του παραμένει άλυτο μυστήριο, το όνομα Ελένη κατά την αρχαιότητα σήμαινε λαμπερή, απαστράπτουσα. Η ομηρική Ωραία Ελένη της Σπάρτης αποδεικνύει του λόγου το αληθές, χάρη στην παροιμιώδη ομορφιά της, που πυροδότησε τον Τρωικό πόλεμο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες «εναλλακτικές» ετυμολογικές προσεγγίσεις: Υποστηρίζεται πως πρόκειται για σύνθετο όνομα, από τον αόριστο β’ του ρήματος «αιρώ» (καταστρέφω) και νης (πλοίο), και πρόκειται επομένως για εκείνη που εξαιτίας της καταστράφηκαν τα πλοία του Τρωικού Πολέμου. Υπάρχει όμως και η πιθανολογούμενη συγγένεια με την «σελήνη»: Το «Ελένη» στην κλασική του ορθογραφία διέθετε δασεία πριν το αρχικό γράμμα, η οποία αντικατέστησε το γράμμα «σ». Η θεωρία αυτή λέει πως το «Ελένη» προήλθε από το «σέλας» (φως, λάμψη), εκ του οποίου πιθανότατα προήλθαν και οι λέξεις Σελήνη, Έλλη και Ελλάς.
εμενα το Αλαστορας μου αρεσει πολυ!
Πες κι άλλα ονόματα Dantekk, κάνε και άλλο ένα βίντεο με περισσότερα ονόματα.
Το αντωνιος προφανος λατινικο;
Το όνομα από το μεταγενέστερο Ἀντώνιος, από το λατινικό οικογενειακό όνομα Antonius, αγνώστου ετύμου, ίσως ετρουσκικής αρχής.[1] Το πιο γνωστό μέλος της οικογένειας των Αντωνίων ήταν ο Μάρκος Αντώνιος (82/81-30 π.Χ.). Μέλος της τριανδρίας του Ιουλίου Καίσαρα στην Αρχαία Ρώμη και εραστής της Κλεοπάτρας, ισχυριζόταν ότι έλκει την καταγωγή του, και το όνομά του, από τον γιο τού Ηρακλή Ἄντωνα
Α-δωνιος τα λατινικα ειναι ελληνικα της Ευβοιας
Ισίδωρος =δώρο της Ίσιδος
Πτολεμαίος;
Ευστάθιος?
Ετυμολογία του ονόματος
Το όνομα από το μεταγενέστερο Εὐστάθιος, με αρχική σημασία «σταθερός, ακλόνητος» (στις χριστιανικές αρχές και την πίστη στον Θεό), από το αρχαιοελληνικό επίθετο εὐσταθής.
Όμηρος;
Όμηρος, η αρχική σημασία του πρέπει να ήταν «αυτός που συνοδεύει, που εξαναγκάζεται να ακολουθήσει», οπότε συνδέεται με το οίμος «δρόμος» + την κατάληξη-ηρος. Ο ιστορικός Έφορος ετυμολογούσε το όνομα αυτό από το «μὴ ὁρᾶν».
@@damnameneys άρα σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, θα μπορούσε να έχει συσχέτιση με τον χρυσό μηρό του Πυθαγόρα, τον μηρό του Διός που "έραψε" τον Διόνυσο ως μωρό...;
Το όνομα Ηρόδοτος;
Ἥρα και δοτός, αυτός που έχει δοθεί, διαλεχτεί από την Ήρα.
Βασιλική είναι ελλινικο η χριστιανικό ;
Στην αρχαία Αθήνα, ο β΄ από τους εννέα άρχοντες λεγόταν «βασιλεύς» και είχε την επιμέλεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων, αλλά και την αρμοδιότητα να εισηγείται στο Δικαστήριο τις κατηγορίες για φόνο. Οι Νόμοι του Σόλωνος ήταν αναρτημένοι στην «βασίλειο στοά» δηλαδή στην «βασιλική στοά», όπου είχε την έδρα του ο Άρχων Βασιλεύς, γι’ αυτό λεγόταν και «Βασίλειος».
Ο όνομα «Βασίλειος» στα Ελληνιστικά και τα χριστιανικά χρόνια έφεραν πολλοί βασιλείς, αυτοκράτορες και πατριάρχες, επιφανέστεροι δε όλων, ο Επίσκοπος Καισαρείας (άγιος) Βασίλειος (ο αποκληθείς Μέγας) και οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και ο Βασίλειος Β΄ ο αποκληθείς Βουλγαροκτόνος.
Κοσμά , Κυριάκος σημαίνει κάτι ?
Το Ναούμ;
Εξελληνισμένο εβραϊκό όνομα 'נחום' από το ρήμα ‘ναχάμ’ (נחם)= συλλυπούμαι ή παρηγορώ και σημαίνει τον παρηγορητή. Στα Ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί σαν Παρηγόριος.
Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι το όνομα Καπερναούμ σημαίνει το χωριό του Ναούμ.
Το δικό μου δεν είπες 😅
Για. Τα. Ονόματα. Γυναικών το. Ρεα
Η Ρέα καθόριζε τη ροή των πραγμάτων, ως βασίλισσα των γηραιότερων θεοτήτων στην ελληνική μυθολογία (Ρέα=αυτή που ρέει).
Αλεξηματα λέγονται τα φάρμακα .Δηλαδή αυτά που αντιμετωπίζουν την αρρώστια .
Ο Δημήτρης
Άννα-Μαρία;
Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα, που σημαίνει «εύνοια, χάρη». Σύμφωνα με το λεξικό Βίβλου της Οξφόρδης, το Χάνα σημαίνει «δόξα».
Το όνομα Μαρία προέρχεται από το όνομα Μαρία που είναι το όνομα της Παναγίας και σημαίνει Δυνατή, Εύφορη, Γόνιµη και από το συροαραμαϊκό Μαριάμ, το οποίο προέρχεται από το εβραϊκό όνομα מִרְיָם ή Μύριαμ.
Με τα Επωνυμα τι παιζει...δινανε τετοια στην αρχαιοτητα..? Και σημερα περαν απο σημειο αναφορας διπλα στο ονομα σε τι χρησιμευουν απλως για να δηλωνουν το σοι η την οικογενια ταδε ας πουμε..?Γινεται να αλλαξουν αυτα οπως και τα ονοματα?
Νικολαος;;
Το λέει στο βίντεο
Αυτός που φέρνει τη νίκη στον λαό.
Τι πιστευες για τους αγιους πια είναι η γνώμη σου
Πολύ ενδιαφέρον βίντεο.
Μία ερώτηση ως προς την αριθμολογία. Ποσο σημαντικοί ήταν οι αριθμοί στην αρχαία Ελλάδα και η αριθμολογία γενικότερα? Υπήρχαν αριθμοί τότε ?Ξέρουμε πως οι αρχαίοι είχαν ως μονάδα μέτρησης τα στάδια, ωστόσο πολλοί ισχυρίζονται πως οι σημερινοί αριθμοί είναι κατασκευάσμα Ινδών.
Ειμαι ο μονος που δεν μαρεσει το ονομα μου Κωνσταντίνος ουτε καν ελλινικο
Έχω διαβάσει πως προέρχεται από το λατινικό constans που σημαίνει Σταθερος