Sfaturi inainte de a cumpara un apartament ?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 มิ.ย. 2024
  • TOP 10 GRESELI la cumpararea unui apartament in bloc nou:
    Capitole
    00:00 Intro
    00:18 Locatia
    01:15 Orientarea
    02:07 Spatii exterioare
    02:45 Baie cu fereastra
    03:07 Izolatia tavanului
    04:35 Dezvoltator flexibil
    05:13 Spatii de depozitare
    05:53 Structura peretilor
    06:50 Dimensiunea camerelor
    08:25 Distanta dintre blocuri
    VIVICO.ro este o platforma de design interior ce vinde modele de amenajari ce se pot adapta si customiza pe spatii de diferite dimensiuni.
    👉Facebook: / vivicointeriordesign
    👉Instragram: / vivicodesign
    👉Website: vivico.ro/
  • แนวปฏิบัติและการใช้ชีวิต

ความคิดเห็น • 40

  • @mihainede85
    @mihainede85 4 ปีที่แล้ว +12

    Buna,
    Punctul 5) Daca constructorul respecta grosimea placii si densitatea betonului, nu ar trebui sa fie chiar asa cum ziceti.
    Daca nu se respecta, as recomanda prima data un strat de spuma chimica sprayat pe tavan (placa/acoperis). Dupa ce se face structura metalica pentru rigips, se face electricul. Toate firele electrice trebuiesc trase prin izolatie metalica (copex metalic). Daca nu sunt trase in tevi metalice sau copex metalic, exista riscul incendiului in cazul unor fire ciupite sau un eventual scurt, avand in vedere ca aveti vata aia inghesuita in tavan peste fire.
    Sa zicem ca firele sunt ok si aveti si vata pusa. Pe structura metalica se aplica un silicon, dupa care se instaleaza o folie, ca tavanul sa fie "air tight" si sa nu pierdeti caldura din apartament in timpul iernii, si nici sa fierbeti in casa in timpul verii din cauza caldurii din pod. Dupa care vine rigipsul.
    Punctul 8) Sunteti total pe langa in mai tot ce ziceti. Mai bine rezumati`va la partea de design.
    Materialul din care sunt facuti peretii interiori nu are nici o legatura cu rezistenta blocului in cazul unui cutremur. Structura blocului este cea care primeste socul cutremurului. Conteaza foarte mult ce fier/cat fier s`a folosit. Peretii pot fi facuti si din hartie igienica daca fierul din stalpi este cel cerut de arhitect.
    Peretii din rigips:
    Iar, o informatie eronata.
    Testul 1: Va recomand sa faceti un perete din rigips ca o macheta. Ceva gen 1m x 1m, si sa il tineti intr`o camera cu pereti din caramida. Opriti caldura si vedeti care perete se raceste mai repede, care perete este mai rece.
    Testul 2: Instalati rigipsul cum trebuie instalat.
    Structura metalica la o distanta de 30cm intre profile. Dati cu silicon pe fiecare profil, lipiti folia peste profilele metalice, dupa care placati cu rigips. Pe partea cealalta a peretelui, bagati izolatia (vata aia) in perete, izolati peretele iar cu silicon si folie, dupa care puneti rigipsul. Faceti asta, si anuntati`ne daca mai auziti ceva din camera vecina.
    Vorbiti despre "capacitatile portante" ale rigipsului/structurii metalice.
    Stiti cumva care este capacitatea de incarcatura pentru un profil metalic? Mobila nu se prinde IN RIGIPS! Se prinde in profilele metalice. Va garantez ca un singur profil metalic nu are probleme in a sustine un corp de 20-30kg.
    Am un apartament intr`un bloc cu 30 de etaje. Exteriorul cladirii este in proportie de 90% din sticla. Peretii interiori rigips. Nu vorbesc din auzite. (13688 100AVE Surrey).
    Conceptia romanului cand vine vorba de constructii este destul de eronata. Suntem un pic cam primitivi.
    Acum sa ma fac si eu "influensar" si sa zic care sunt top 10 greseli/sfaturi:
    1) locatia - NU MAI CUMPARATI APARTAMENTE FACUTE PE CAMP! VALOAREA LOR NU VA CRESTE NICIODATA! Or sa ajunga ghetouri!
    2) Numarul de apartamente in bloc - incercati sa evitati blocurile mari cu multe apartamente. Nu toti vecinii au bun simt. Nu toti isi platesc facturile. Intretinerea blocului afecteaza buzunarul vostru in termen lung
    3) Nu aruncati banii pe un apartament cu "rate la dezvoltator" daca acel dezvoltator nu este unul foarte cunoscut. O sa va treziti ca il aveti pe Pardalian Camataru vecin de palier, sau 2-3 studiouri de videochat la parter.
    4) Urmariti evolutia blocului in timp ce se construieste. Cat dureaza de la o etapa la alta? Cati muncitori sunt? Cine este dezvoltatorul? Dezvoltatorul apare vreodata pe la santier?
    Multi construiesc din banii primiti ca avans pentru apartamente, si exista riscul de a ramane cu constructia neterminata si voi cu banii luati.
    5) Urmariti constructia stalpilor. Stalpii sunt cei care tin blocul in picioare. Nu recomand cumpararea unui apt intr`un bloc cu stalpi facut cu fier de 3m lungime. Pentru rezistenta garantata, 6m.
    6) Interesati`va unde a mai construit dezvoltatorul. Mergeti si vedeti cum arata blocul deja construit. Cum arata fatada, se cojeste, cade?
    7) Nu va bucurati ca ati primit un pret mai bun ca ati fost de acord sa dati avansul la un apartament "semifinisat" sau "la rosu". O sa va coste enrom de mult sa il terminati.
    8) Cumparati un loc de parcare (mai ales in Bucuresti). Daca o sa vreti sa vindeti vreodata, locul de parcare ii va da o valoare destul de mare apartamentului. Negociati pentru el.
    9) Daca dati un avans mai mare, negociati pretul apartamentului!
    10) Nu mai comparati preturile apartamentelor din Bucuresti cu metrou/autobuz/mall/piata/scoala/gradinita la 5-10 minute de mers pe jos cu cel al apartamentelor din mijlocul campului "la10 minute de piata unirii". Pretul unui apt intr`un bloc bine facut va incepe la 1200e/mp intr`o zona decenta a Bucurestiuliu.
    Bafta, si sport la cumparaturi.
    Si inca un sfat:
    Nu va mai ganditi "lasa ca economisesc si il cumpar cu banii jos. Nu iau de la banca, ca sa dau dobanda. Mai stau un pic in chirie".
    In timp ce stai cu chirie, ii platesti rata altuia.
    Daca chiar esti asa o persoana economa, fa`ti o rata la banca pentru apartamentul dorit, fa economiile alea si achita apartamentul tau intr`un termen mai scurt. Banca nu o sa se supere daca tu apari cu banii in 2 ani.

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  4 ปีที่แล้ว +4

      Buna seara,
      Trebuie sa mentionez ca nu am spus nici macar o clipa "faceti ca noi". Apreciez utilitatea comentariului si parerea competenta pentru ca nu avem parte in fiecare zi de un comentariu ca acesta insa nu apreciez tonul de superioritate asupra unui content facut cu cele mai bune intentii, pe timpul si pe banii nostrii. Si noi am tinut cont de cele 10 sfaturi in plus pe care ni le-ati oferit insa nu era suficient un singur episod pentru a le discuta pe toate. Daca considerati ca aveti o parere mai buna, cu drag facem impreuna partea a 2-a pentru acest video si asa informatiile vor ajunge la un public mai larg.
      Tot ce am mentionat a fost pe baza propriilor experiente si nu cred ca mi-am facut o reputatie pe acest canal de a dezinforma oamenii. In acest videoclip am pornit de la premisa ca 80-90% dintre apartamente sunt facute prost indiferent de solutiile alese pentru pereti. Peretii din rigips sunt ok doar in anumite circumstante asa cum le-ati precizat dmneavoastra, insa in cei 8 ani de cand fac amenajari am vazut numai balarii si am avut numai probleme cu ei, prefer ca sfatul pe care il dau sa fie " evitati peretii din rigips la apartamentele noi". Nu cred ca am spus vreo clipa ca peretii interiori au vreo legatura cu regimul de rezistenta al cladirii ci doar ca porothermul are o capacitate portanta mai buna la peretii exteriori fata de bca, am facut si eu un minim de rezistenta materialelor astfel incat sa nu sune complet utopic ceea ce scot pe gura. Si in nici un caz nu voi vorbi despre bani si bugete alocate investitiilor in imobiliare pentru ca este un subiect care ar trezi multe controverse.
      Nu are sens sa comentez fiecare punct pe care l-ati atins, pentru ca ceea ce am vrut eu sa spun oamenilor era sa fie atenti la niste cerinte minime de comfort, nu sa dau sfaturi complexe despre rezistenta si izolatie. Daca o sa facem asta va asigur ca informatiile vor fi transmise de niste oameni competenti cu experienta mai vasta ca a noastra.
      Oare puteti sa vedeti si partea plina a paharului in care unii dintre noi chiar isi bat capul sa ii ajute si pe ceilalti sa nu isi ia teapa cand isi cumpara un apartament? Critica este buna si apreciem ca v-ati rupt din timpul dumneavoastra pentru a ne da o parere dar expresia " Acum sa ma fac si eu "influensar" nu cred ca isi are locul intr-o critica constructiva, dar tuturor le place sa vada doar partile negative nu si cele pozitive. Daca atat de nasol este acest videoclip va sugerez sa va deschideti un canal, va promit ca vom fi primii abonati. :)

    • @mihainede85
      @mihainede85 4 ปีที่แล้ว +1

      @@VivicoDesign
      Buna,
      Imi cer scuze daca mesajul meu a parut a avea un ton de superioritate. Nu asta mi`a fost intentia. Mi s`a mai zis sa pun si eu un "winky face" sau "smiley face" in emailuri/mesaje scrise ca sa nu creada cel/cea ce citeste ca musc din el/ea.
      Si expresia "Acum sa ma fac si eu influensar", nu era directionata catre dumneavoastra. Era aruncata spre multimea de pe youtube care nu stiu nici macar sa articuleze 3 cuvinte fara un "AAAAA" intre ele.
      Am observat ca aveti o dictie foarte buna si sunteti o persoana usor de urmarit.
      Nu as zice ca 80-90% din apartamente sunt facute prost. Sunt facute pe bugetul zonei, si pe bugetul celor care vor cumpara.
      10% din ce se construieste (in bucuresti) sunt catastrofe. Mai rau este ca statul roman nu ia fiecare dezvoltator in parte la audieri, sa ii intrebe de unde au avut bani sa construiasca primul bloc.
      Anul viitor anticipez sa am gata un apartament de 150mp in care toti peretii din interior vor fi facuti din rigips. Poate o sa tinem legatura si va veti schimba parerea despre peretii din rigips.
      Clipul nu este "nasol", doar ca ar fi trebuit mai mult research la unele puncte.
      Legat de canalul meu de youtube...Nu imi fac asa ceva pentru ca sunt timid si rosesc repede. Ma gandeam ca primul pas sa incerc videochat ca sa scap de inhibitii.
      PS: Va recomand spuma chimica sprayata in pod pe tavan.
      O zi buna.

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  4 ปีที่แล้ว

      @@mihainede85 apreciez ca ne-am lamurit si cu siguranta as fi interesata sa vad un apartament cu pereti din rigips bine facut. Ultima data am verificat cu un magnet la ce distanta sunt pusi montantii si nu am fost foarte incantata de descoperire :P

    • @mihainede85
      @mihainede85 4 ปีที่แล้ว +1

      @@VivicoDesign cumva la 60cm? Pai...economie :))
      Apropo, m`am "subscraibuit". Sunt cu ochii pe voi.
      Multa bafta in continuare.

    • @marilenadobrovolschi8794
      @marilenadobrovolschi8794 3 ปีที่แล้ว +1

      Bune informatii ! Sunt pe cale de a achizitiona un ap in Buc si sunt total debusolata ! Eu m am gandit sa cer parerea , remunerata bineinteles , a unui inginer care sa mi spuna ceva de structura blocului !

  • @ClubuldeEnglezaYouTube
    @ClubuldeEnglezaYouTube 3 ปีที่แล้ว +2

    Orientarea apartamentului este foarte importanta. Evident, eu prefer un apartament luminos!

  • @NicolaeCristian175
    @NicolaeCristian175 3 ปีที่แล้ว

    foarte informativ. Multumesc pentru munca depusa.

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  3 ปีที่แล้ว

      Multumim! Cu drag! Ce alte subiecte doriti sa abordam?

  • @georgianabalta1573
    @georgianabalta1573 4 ปีที่แล้ว +1

    Interesant si util toate subiectele atinse in privința achiziției unui nou imobil ; sper ca pe viitor vom vedea si un house tour al noii locuințe ! Pe acesta pe
    care il aveți l-am văzut de mai multe ori ! 👍👍mult succes !

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  4 ปีที่แล้ว

      Urmeaza o serie de episoade si la finalul seriei cu siguranta vom face si un tur al noii locuinte!

  • @mimi08mm
    @mimi08mm 4 ปีที่แล้ว +4

    Mă bucur c-ați ales ultimul etaj. În țările civilizate, unde oamenii sunt educați și știu să aprecieze calitatea vieții și confortul, apartamentele de la ultimul etaj sunt cele mai căutate și cele mai scumpe, din n motive. Numai la noi, românul leneș și habarnist vrea să stea cât mai jos cu toți vecinii în cap, cu putoarea canalizării în baie și să iasă din casă direct în mașină dacă se poate. Nu știe el ce-i aia priveliște, lumină, liniște, confort termic etc.

  • @S.iuli23
    @S.iuli23 4 ปีที่แล้ว +2

    deci vom avea serial cu acest proiect :D

  • @elenavasiliu2827
    @elenavasiliu2827 4 ปีที่แล้ว +2

    f util video-ul

  • @MinteaSIcredintele
    @MinteaSIcredintele 4 ปีที่แล้ว +1

    Thanks!

  • @lorenalo3547
    @lorenalo3547 4 ปีที่แล้ว +1

    Foarte interesant si util. Stiti cumva care poate fi inaltimea minima a tavanului la un apartament dintr-un bloc? Pentru grinzi exista o inaltime minima? Antifonarea se poate face fara grinzi (in cazul in care grinzile sunt deja foarte joase)? Multumesc mult si mult succes in continuare

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  3 ปีที่แล้ว

      Inaltimea minima ar trebui sa fie 2.65m, insa nici la noi nu s-a respectat avem 2.61

  • @AlinaMia
    @AlinaMia 3 ปีที่แล้ว

    Multumim pentru sfaturi! Si eu sunt foarte nerabdatoare sa aflu despre izolarea fonica. Daca ne puteti recomanda un specialist, ar fi super!

  • @marilenadobrovolschi8794
    @marilenadobrovolschi8794 3 ปีที่แล้ว +1

    Imi spuneti si mie , va rog , ce dezvoltator a construit blocul in care va mutati ? Imi puteti recomanda cateva rezidente bine facute din Bucuresti ?

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  3 ปีที่แล้ว

      Complexul se numeste Apollo Residence. Apollo au mai multe complexuri , unele chiar in faza de constructie. O cautare pe google o sa va lamureasca. Alte rezidente nu va putem recomanda din pacate, asta ramane la latitudinea si informarea dumneavoastra.

  • @olgaolga4193
    @olgaolga4193 4 ปีที่แล้ว

    Sa fie intr-un ceas bun achizitia, si sa-l stapaniti sanatosi! Asa cum ziceai, multa lume sufera din cauza zgomotului care vine din apartamentul de deasupra. Eu am inteles ca varianta de a-mi izola eu fonic tavanul nu prea da rezultate. Cat de eficienta este izolarea cu vata minerala, asa cum ati facut voi? Este un anumit tip de vata minerala? Poate ne dati mai multe amanunte despre aspectul izolarii fonice, cred ca ar interesa multa lume. Multumim!

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  4 ปีที่แล้ว +1

      Nu stim nici noi foarte multe legate de aspectul izolarii fonice astfel incat sa putem da o reteta sigura. Izolarea fonica de calitate in general se face de un specialist si cand am avut asa ceva de facut la o amenajare am lucrat in colaborare cu un inginer constructor care s-a ocupat de izolatii fonice in studiourile de muzica. Sunt solutii mult mai eficiente fata de ceea ce am expus noi in video si mult mai costisitoare. In acest caz ne-am bucurat pentru simplul fapt ca vata minerala si rigipsul ajuta la izolare dar intr-adevar nu este extrem de eficienta. Poate ramane un subiect pentru un alt episod cu cineva din domeniu care se pricepe mai bine!

    • @olgaolga4193
      @olgaolga4193 4 ปีที่แล้ว

      @@VivicoDesign multumesc pentru raspuns, voi urmari cu interes continuarea si in special sfaturile specialistului legat de izolarea fonica. Spor la treaba!

  • @tomacaragiu4753
    @tomacaragiu4753 4 ปีที่แล้ว

    Cum se numește complexul in care ati achiziționat? Ne puteți spune și prețul? Merci

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  4 ปีที่แล้ว +1

      Aici puteti gasi mai multe detalii depre complex www.apolloresidence.ro/apartamente-berceni/

  • @noirmountier
    @noirmountier 4 ปีที่แล้ว

    Legat de punctul 8, Structura peretilor. La o casa noua din porotherm in regie proprie, ai recomanda pereti de compartimentare din rigips dublu placat si vata minerala sau tot porotherm mai ingust tencuit (ex. 12 cm)? La fel si cu peretii exteriori, ai placa cu rigips sau i-ai tencui? Am vazut pareri impartite legate de tencuirea porotherm-ului, ca nu face fata cu brio mobilierului suspendat, ca nu ies peretii drepti, ca o sa crape in timp, pareri care te sperie putin. La rigips-ul dublat pe ambele parti + vata minerala am vazut ca ar iesi izolare fonica cel putin egala. Te intreb in ideea unei case pe care ai construi-o si ai avea transparenta executiei, versus un apartament de dezvoltator unde rigips-ul poate ascunde diverse nereguli/greseli de executie. Multumesc

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  4 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, la prima vedere am alege compartimentare cu porotherm ingust si tencuit insa vreau doar sa specific ca ar fi mai indicat sa intrebati un inginer constructor. Noi nu construim case, doar le amenajam interiorul si poate parerea noastra cu porotherm tencuit este gresita. Tot ce stiam am spus deja in video, de aici trebuie sa intrebati poate 2,3 ingineri buni si vedeti la ce concluzie ajungeti.

  • @sebi891
    @sebi891 3 ปีที่แล้ว

    Putem lua legătura pe instagram?

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  3 ปีที่แล้ว

      Sigur. Ne poti scrie pe profilul de Instagram.

  • @BarAlexC
    @BarAlexC ปีที่แล้ว

    Nu ati considerat sa mutati usa de la baie fata in fata cu usa baii celeilalte, ai sa nu se vada din zona de zi? Vad ca e o nisa pentru dulap, dar se poate muta pe peretele de pe N-E.
    7:59 caut si eu apartament si ma dispera dormitoarele alea. oricum, contrar majoritatii, eu sunt de parere ca: camera copilului > dormitor matrimonial. in dormitor doar dormi, pe cand camera copilului e: dormitor, loc de joaca, birou.

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  ปีที่แล้ว

      Nu am luat asta in considerare ptr ca nu as fi putut sa pun zona de birou cu fata catre living, nu era suficient loc. Acolo e o nisa de 60 de cm gandita ptr dulap/birou ; plus ca o usa alba nu cred ca e totusi asa deranjata. E identica cu cele de la dormitor.
      A mai intrebat cineva acelasi lucru, fix din acelasi motiv"inestetic", doar ca o usa la vedere nu e o greseala cu mai degraba e o hotarata subiectiva. 🤗

  • @7Li0ns
    @7Li0ns 3 ปีที่แล้ว

    In caz nu stiati, peretii interiori nu mai sunt de mult portanti, ci structura de cadre si grinzi de beton armat este proiectata la toate sarcinile ce intervin la cutremur. Sa faci un bloc de 10 etaje cu caramida la interior, incarcand astfel structura si greutatea triplu, doar ca sa fie multumiti clientii care sunt "informati" in acest fel, este pur si simplu nu numai foarte costisitor, dar si nerecomandat. In zilele noastre putini mai tencuiesc peretii, fiind mult mai usor, practic si eficient cu rigips, mai ales cand viitorii locatari doresc modificarea circuitului electric, de exemplu. Este clar ca nu cunoasteti costurile si eforturile necesare dpdv constructiv pentru ceea ce recomandati, deci ar fi bine nu numai sa va documentati, dar si sa prezentati situatia obiectiv.
    Nu sunt deloc fan la rigipsului, insa inteleg obiectiv motivele celor mai multi dezvoltatori. Si nu, nu sunt dezvoltator, ci cumparator.
    Singurele cazuri in care se fac pereti interiori de caramida tencuiti sunt blocurile mici sau casele individuale, motivul fiind tocmai pentru a se vinde mai bine, date fiind "sfaturile" de acest gen.

  • @Delia.Mihaela25
    @Delia.Mihaela25 2 ปีที่แล้ว

    Corect ,dar majoritatea Romanilor ,isi cumpara in functie de buget ,nu de altceva

    • @VivicoDesign
      @VivicoDesign  2 ปีที่แล้ว

      Adevarat si asta. Dar acolo nu pot intra in detalii😆