Hyvä video jälleen kiitos! Olen sinua hiukan vanhempi (olin jo 80 luvullakin!), joten sallit lievän korjailun "aidon" Wieninleikkeen tekemiseen? Ensinnäkin Wieninleikettä ei tehty porsaanlihasta, vaan vasikan tai naudanlihasta. Se paistettiin pannulla (huom!) miedolla lämmöllä runsaassa voissa, tai öljy/voiseoksessa. Päälle kuuluinat ehdottomasti silliviipale, jonka päällä oli kapris! Annokseen lisäksi kuuluivat lisukkeena perunat ja sitruunalohkot! Kun vasikan lihaa oli vaikea saada alettiin käyttää myös possunlihaa, mutta aito Wiener Snitzel tehdään vasikan lihasta edelleen".
Tuon liha asian olen tuossa videolla sanonutkin siellä kirjoitettuna. Ja alkuperäiseen ei minun tutkimisen mukaan kuulu kuin tuo sitruuna. Nuo muut - kaprikset, sillit tai anjovikset - on muunntelmia tai hifistelyä, niinkuin mieluusti sanoisin. Ja tuo paistaminen leivitetylle on parempi tehdä kuumalla (yli 190 asteisella) pannulla, niin ei rasva imeydy kuorrutteeseen niin paljon. Kokkailuhan ei ole mitään täsmällistä tekemistä vaan tapoja löytyy yhtä paljon kuin tekijöitäkin.
Niin minä kerroin kuinka tehdään aito alkuperäinen wieninleike. Vasikanliha, paisto runsaassa voiöljyseoksessa päälle silli ja kapris, sekä sitruunaviipale. Tämä ohje ei ole 1980 luvulta vaan 1800 luvulta Wienistä. Oli rikkaiden ruokaa!@@jonez63
@@juhanuutinen1696 Mistä olet sellaisen ohjeen löytänyt? Alkuperäiseen Wieniläiseen wieninleikkeeseen kuuluu sitruunaviipale + mahdollisesti persilja!!!
Niin minun reseptini historia/ tai tieto perustuu DW food tietoihin 1800 luvun resepteistä! Mistä sinun reseptisi on kotoisin? En halua riidellä kenenkään kanssa olisi vaan mukava tietää@@stefanlonnberg4810 , minkälaisia reseptejä on, on ollut ja mistä ne ovat lähtöisin! Jokainen tubettaja, tai muu netissä oleva voi suurella "rintaäänellä" selittää, että tämä ja tämä asia on oikeasti tai tieteellisesti näin! Mutta mihin se sitten johtaa? Jos Netissä, Tubessa ja muussa älämölössä puhutaan, niinkuin asiat olisivat totta?
Ilona -ketsuppi ja Sinetti -sinappi litran purkeissa oli Pauligin brändejä tuolloin. Jossain vaiheessa Paulig lopetti ko. tuotteiden tuotannon ja keskittyi kahveihin ja mausteisiin.
Itse tuli tehtyä brescoa (varsinkin vieraille) jälkiruuaksi usein : persikanpuolikas ja siihen nokare kermavaahtoa. Saatiin sitä eka kerran Italian matkalla -80 luvun taitteessa. Yksinkertainen mutta hyvä pieni makea ruuan päälle. 👌
Ehkäpä yksi isoin ero kasarin ja nykyisyyden välillä ruokien suhteen on maustaminen. Kasarilla maustevalikoimat ja saatavuus olivat paljon heikommat. Perusraaka-aineet ei niin isosti ole muuttuneet.
Mulla on sellainen mielikuva, että Felix kyllä dominoi ketsuppimarkkinoita 80-luvulla ja Heinz oli sitten harvinaisempi, mikä on ihan järkeenkäypää kotimaisuuden näkökulmasta. Vai Ruotsistako sitä tuotiin. No kuitenkin.
En epäile ollenkaan. -80 (1980) luvulla tuo oli jokaisen huoltoaseman ruokalistalla ja suosionsa huipulla - näin ainakin väittäisin. Ja silloin nämä kaikki leikkeet (metsästäjän, wienin yms...) oli parempia kuin mitä tänäpäivänä saa. Kultaako aika muistot vai onko lihan maku muuttunut. Tiedä häntä.
Kuten tuossa edellä kerroin olen sinua vanhempi ja muistini mukaan nykyiset kotiruuat eroavat 80 lukuisista melko lailla. Sunnuntai ruokana oli ylivoimaisesti suosituin kokonainen kana kattilassa (paine) kypsennettynä ja valkokastikkeella. Samaan aikaan "keksittiin" ns broileri, joka valtasi alaa suomalaisten ruokapöydissä. Lihapullia, lihakeittoa, hernekeittoa, sillilaatikkoa, peruna/lihalaatikkoa, kalasoppaa, kalapihvejä, makaronilaatikkoa, kaalilaatikkoa, kaalikeittoa, kaalikääryleitä, kesäkeittoa, tillilihaa, läskisoosia, maksakastiketta jne...Luulen, ettei noista montaakaan ruokaa syödä nykyisten nuorten pöydissä? Omat lapseni 3kpl ovat syntyneet 80 luvulla ja tuskin tekevät kodeissaan mitään noista? Valitettavasti!
Ite oon 86 syntyny, ja noista mainitsemistas n.10 syödään säännöllisen epäsäännölisesti, nykyään vaan on se ongelma, että kun viiden-kuuden aikaan oot töistä kotona, niin ei siinä enään ruveta kaalikääryleitä kokkaan, tai sit on puoli yö vastassa ku pitäis ruveta syömään, ja noi kaikki on sellasia sapuskoja mitä ei vaan kerkee enään arkena tekeen, silloin ennenvanhaan, kun molemmat oli kotona/toinen oli, niin silloin kyllä kerkes tekeen vaikka jokapäivä pataa, mutta nykyään ei kerkee, ellei saa 24h 6-12h lisää 😂😂😂😂😂
Tutulle näytti 👍 Tulikin idea,taidan nuoremmalle väelle tehdä joku viikonloppu kun saan pesueen pöydän ääreen.😊 Hedelmäsalaattia tuli aikoinaan tehtyä useinkin,ja piti olla tosi iso annos,lapsille upposi. Pizza ja lasagne olivat sen aikakauden herkkuja.Uunipellillinen tai kaksi pizzaa et riitti.😁
Kasariteemaanhan kuuluisi sitten myös kuunnella venyneiltä kaseteilta aikaismusiikkia! :) Tietysti tuulipuvut päälle. Tuo pellillinen pizzaa on varmaankin ihan Suomalainen ilmiö. Ja ehdottomasti paksulla pohjalla!
@@jonez63 Tietysti.Ja lyijykynä vieressä jos sattuu vetämään nauhaa sisälle.Todellakin,kahiseva Tuulipuku päällä.Miulla ei oo koskaan sellaista ollutkaan 😂😂😂 Paksulla pohjalla pizzaa,se kuului asiaan kun pelillinen silloin tehtiin.👍
Sokeriliemisiä löytyy kyllä kun tein empiiristä tutkimista asiasta. Tämän purkin otin, kun oli halvin. Täytyy sanoa, että pienoinen pettymys oli, kun ei ollutkaan tönkkönä sokerista tuo liemi. Tosin nyt maistoi jopa hedelmien maun. :) Ehdottomasti c-kasetilla olisi autenttisin kokemus.
Ranskikset oli varmaan suolattuja ja oliko noi sitruunanviipaleet vain koristeita vai oliko sitruunamehua myös leikkeen päälle laitettu? Anteeksi nipotus olen perfektionisti valitettavasti.
Kyllä toki ripsautin suolaa ranskiksille. Ei niitä muuten syö erkkikään! :) Ja tuota sitruunaa en ole koskaan ymmärtänyt, koska en itse siitä kuitenkaan puristele sitä mehua kun en siitä lihassa tykkää. Koristeina menee ja korkeintaan sormet sitten raikastetaan syönnin jälkeen sitruunamehulla.
Kyllä meillä tomaatteja aina runsaasti oli kaapissa. Sen sijaan lähikaupassa kaalivalikoimat oli lähinnä kiinankaali, kiinankaali ja kiinankaali. Ja pari keräkaalia.
meille tuli mikro jotain vuonna 82` ja jumaliste sitä valikoimaa = kinkku tai jauheliha roiskeläppä, ja hyvää oli. ja lämpeski alle kymmenen minuutin =)
No ihan varmasti on, mutta silloin tämä oli ehkäpä suosionsa huipussa Suomessa. Jokaiselta ruokaa tarjoavasta huoltoasemalta löytyi listalta ja pyhäruokana kotipöydistä.
Äidit oli käteviä silloin. Maanantaina (tai viikonloppuna jo ennakkoon) iso pata paistia, josta sitten jatkettiin keitoksi ja kastikkeeksi viikolla. Mutta kotiruokaa piti olla!
Olen noista samaa, nykyään ei isolla luulla olevia kyljyksiä mainosteta, onkohan kaupoissa (marketit, yleiskaupat) edes ... olivat kyllä aivan "huippuja" kotipöydässä ...
Ostin pari päivää sitten Wienin leikkeen, valmiin siis. Enkä toista kertaa osta. Oli niin sitkeä ja jänteinen, että teki mieli mennä kauppaan takaisin ja sanoa myyjälle, että ei tuommosia sais myydä ees😂 noh enpä viittiny kuitenkaan.
Mutta siis pointtini on ja haluun sanoa, että ei kannata ostaa valmiita leivitettyä kaupasta. Jos siis et halua pettyä. Kertokaa jos olette ostaneet, että on samanlaisia kokemuksia....
Samanlainen kokemus on minullakin. Kunnon lihatiskistä (meillä lähi K-kaupassa on sellainen) saa näitä valmiiksi mureutettuja ulkofilepihvejä, joista tehtynä ei tule tuollaisia pettymyksiä.
Ja jälleen tuli nälkäisenä ruvettua katsomaan, no tyhmyydestä sakotetaan 😂 On kyllä tuo ruoka hyvännäköistå 👍 itsekin muistan tuollaista jälkiruokaa 90 luvulta, 80 luvulta ei valitettavasti ole mitään muistoja 🤔
Juuei ruokavideoita nälissään! :) Ehkä jossain psykoterapiassa niitä muistoja voisi löytyä aiemmasta elämästä... Vai pitäisikö mennä spiritistin luo? :D
Todella autenttinen kasarisetti! Tällasia satseja tuli kyllä syötyä kasarin lopulla ja ysärin alussa roppakaupalla maata muusikkona kiertäessä. Tän annoksen soittaja sai lähes joka paikassa etelästä pohjoiseen ja idästä länteen 😂 Joskus sentään sai listaltakin valita jonkun pizzan. Ja tää oli myös varmasti suosituin annos huoltoasemaravintoloissakin. Eipä silti, hyvä leike, vaikka tuolloin sainkin siitä yliannostuksen 😂 Edit: Se piti vielä lisätä, että meillä kotona kasarin alkupuoliskolla syötiin usein jälkkärinä köyhiä ritareita, pannukakkua, lettuja tietysti ja erilaisia marja- ja hedelmäkiisseleitä joita äiti tykkäsi tehdä. En muista hedelmäcoctailia lapsuudenkodissa syöneeni. Säilykehedelmät tulivat paremmin tutuksi vasta myöhemmin kun muutin omilleni 😄
tein omena mehusta viiniä 16% ja selkeytin kirkkaaks tällä kertaa ei maistunu kiljulta vaan oikeesti hyvältä mistä yllätyin, maistuu enemmänkin maukkaalta omena mehulta jossa alkoholia eikä kitkeräiseltä viiniltä tai pahalta kiljulta, tein myös appelsiinista mut omasta mielestä se omena ehkä jalostu paremman makuseks valmiina tuotteena jos vertaa niitä kahta, ja se oli samalla vertailutesti viinihiiva (appelsiini) vs pikahiiva (omena versio) ni ite en ainakaan maistanu huomattavaa eroa et se pikahiiva ois yhtään pilannu sitä makua en maista sitä hiivaa ollenkaan ainakaan kun on kirkasta juomaa:D, onko suosituksia mistä hedelmästä/ marjasta / niiden sekotuksesta kokeilisin seuraavaks? joku mistä sais maukasta
Kyllä niistä mehuistakin saa ihan ok. viiniä tehtyä. Tosin sehän lasketaan kiljuksi noin perusmääritelmän mukaan. Kattelepas karahvi.fi sivustolta noita viinireseptejä. Sieltä löytyy mahottoman hyviä vinkkejä eri yhdistelmistä. Kippis!
Mukavia makumuistoja tuli mieleen... Lehtipihvin kun tilas, hetken päästä kuulu köökistä vasarointia ja siinä ties, et kohta saa hyvää sapsukaa :)
Itselläkin vastaavia muistoja. Legendaarista kertakaikkiaan!
tais isännällä mennä vuosikymmenet sekasin, kyllä perkules 80` oli tomaatteja ja kurkkua, ja jopa ihan kotimaisia =)
Ai että,kyllä tuli nälkä❤😊
Hyvä video jälleen kiitos! Olen sinua hiukan vanhempi (olin jo 80 luvullakin!), joten sallit lievän korjailun "aidon" Wieninleikkeen tekemiseen? Ensinnäkin Wieninleikettä ei tehty porsaanlihasta, vaan vasikan tai naudanlihasta. Se paistettiin pannulla (huom!) miedolla lämmöllä runsaassa voissa, tai öljy/voiseoksessa. Päälle kuuluinat ehdottomasti silliviipale, jonka päällä oli kapris! Annokseen lisäksi kuuluivat lisukkeena perunat ja sitruunalohkot! Kun vasikan lihaa oli vaikea saada alettiin käyttää myös possunlihaa, mutta aito Wiener Snitzel tehdään vasikan lihasta edelleen".
Tuon liha asian olen tuossa videolla sanonutkin siellä kirjoitettuna. Ja alkuperäiseen ei minun tutkimisen mukaan kuulu kuin tuo sitruuna. Nuo muut - kaprikset, sillit tai anjovikset - on muunntelmia tai hifistelyä, niinkuin mieluusti sanoisin. Ja tuo paistaminen leivitetylle on parempi tehdä kuumalla (yli 190 asteisella) pannulla, niin ei rasva imeydy kuorrutteeseen niin paljon. Kokkailuhan ei ole mitään täsmällistä tekemistä vaan tapoja löytyy yhtä paljon kuin tekijöitäkin.
Niin minä kerroin kuinka tehdään aito alkuperäinen wieninleike. Vasikanliha, paisto runsaassa voiöljyseoksessa päälle silli ja kapris, sekä sitruunaviipale. Tämä ohje ei ole 1980 luvulta vaan 1800 luvulta Wienistä. Oli rikkaiden ruokaa!@@jonez63
@@juhanuutinen1696 Mistä olet sellaisen ohjeen löytänyt? Alkuperäiseen Wieniläiseen wieninleikkeeseen kuuluu sitruunaviipale + mahdollisesti persilja!!!
Niin minun reseptini historia/ tai tieto perustuu DW food tietoihin 1800 luvun resepteistä! Mistä sinun reseptisi on kotoisin? En halua riidellä kenenkään kanssa olisi vaan mukava tietää@@stefanlonnberg4810 , minkälaisia reseptejä on, on ollut ja mistä ne ovat lähtöisin! Jokainen tubettaja, tai muu netissä oleva voi suurella "rintaäänellä" selittää, että tämä ja tämä asia on oikeasti tai tieteellisesti näin!
Mutta mihin se sitten johtaa? Jos Netissä, Tubessa ja muussa älämölössä puhutaan, niinkuin asiat olisivat totta?
Muistatko sellasen ketchuppi merkin kun ilona? Se oli aina merkki, että otankin ilman. Jostain syystä hävinnyt markkinoilta.
Ilona -ketsuppi ja Sinetti -sinappi litran purkeissa oli Pauligin brändejä tuolloin. Jossain vaiheessa Paulig lopetti ko. tuotteiden tuotannon ja keskittyi kahveihin ja mausteisiin.
Kyllä muistuu mieleen Ilona. Mitähän muita merkkejä sitä olikaan silloin aikoinaan?
Esson baari annos, kyllä hyvältä näyttää
Kyllähän näitä tuli huoltoasemillakin syötyä varmaan siihen(kin) aikaan monesti.
Itse tuli tehtyä brescoa (varsinkin vieraille) jälkiruuaksi usein : persikanpuolikas ja siihen nokare kermavaahtoa. Saatiin sitä eka kerran Italian matkalla -80 luvun taitteessa. Yksinkertainen mutta hyvä pieni makea ruuan päälle. 👌
Tuttu jälkkäri tuokin, mutta nimeä en tiennyt.
kyllä 🙂🙂😋
Meillä isä laittoi makaroonimössöön herne-maissi-paprika pussin lisäksi. Avot jo kelpas
Ihmetellä soppii. Ei ollut pussimainos. Kun on pussissa tai kelmun sisässä, ei lihan roiskeet lentele ympäri keittiötä.
Kahvi maistelu video
Tarkoitatko, että eri kahveja maistelisin vai mitä kommenttisi tarkoitta?
@@jonez63 joo
Hyvin teet videoita, sisältäen hyviä neuvoja/vinkkejä (tässä tuo voi vs. öljy) asioista tietämättömille.
Kiitokset kommentistasi! Hienoa, että vinkeistä jää jotain jollekin mieleen!
Muistanko ihan omiani, vai kuuluiko myös kapris annokseen?
Sekä anjovis
Tästä on monta eri versiota. Tämä on se klassisin. Sekä kaprista, että anjovista on myös wieninleikkeessä nähty.
@@jonez63 Nuo molemmat ovat täysin outoja meikäläiselle ... tuo versio mitä teit on ollut ainoa tuttu.
Ehkäpä yksi isoin ero kasarin ja nykyisyyden välillä ruokien suhteen on maustaminen. Kasarilla maustevalikoimat ja saatavuus olivat paljon heikommat. Perusraaka-aineet ei niin isosti ole muuttuneet.
Juurikin näin. Sulla hyvä nimimerkki nyt! Rupeehan tekemään kokkailuvideoita!
@@jonez63 Kiitos. Kyllä tässä nyt pientä yritystä on siihen suuntaan, mutta hiukan on aikataulurajoitteita. katsellaan mitä tapahtuu...
Mulla on sellainen mielikuva, että Felix kyllä dominoi ketsuppimarkkinoita 80-luvulla ja Heinz oli sitten harvinaisempi, mikä on ihan järkeenkäypää kotimaisuuden näkökulmasta. Vai Ruotsistako sitä tuotiin. No kuitenkin.
Voitpa olla hyvinkin oikeassa.
1830-luvulla on wikipedian mukaan wienin leike kehitetty...on ne jo silloinkin tehneet maittavaa ruokaa👍
En epäile ollenkaan. -80 (1980) luvulla tuo oli jokaisen huoltoaseman ruokalistalla ja suosionsa huipulla - näin ainakin väittäisin. Ja silloin nämä kaikki leikkeet (metsästäjän, wienin yms...) oli parempia kuin mitä tänäpäivänä saa. Kultaako aika muistot vai onko lihan maku muuttunut. Tiedä häntä.
Kuten tuossa edellä kerroin olen sinua vanhempi ja muistini mukaan nykyiset kotiruuat eroavat 80 lukuisista melko lailla. Sunnuntai ruokana oli ylivoimaisesti suosituin kokonainen kana kattilassa (paine) kypsennettynä ja valkokastikkeella. Samaan aikaan "keksittiin" ns broileri, joka valtasi alaa suomalaisten ruokapöydissä. Lihapullia, lihakeittoa, hernekeittoa, sillilaatikkoa, peruna/lihalaatikkoa, kalasoppaa, kalapihvejä, makaronilaatikkoa, kaalilaatikkoa, kaalikeittoa, kaalikääryleitä, kesäkeittoa, tillilihaa, läskisoosia, maksakastiketta jne...Luulen, ettei noista montaakaan ruokaa syödä nykyisten nuorten pöydissä? Omat lapseni 3kpl ovat syntyneet 80 luvulla ja tuskin tekevät kodeissaan mitään noista? Valitettavasti!
Kaikki nuo on tuttuja ruokia ja edelleen teen kaikkea noista paitsi sillilaatikkoa. :)
Ite oon 86 syntyny, ja noista mainitsemistas n.10 syödään säännöllisen epäsäännölisesti, nykyään vaan on se ongelma, että kun viiden-kuuden aikaan oot töistä kotona, niin ei siinä enään ruveta kaalikääryleitä kokkaan, tai sit on puoli yö vastassa ku pitäis ruveta syömään, ja noi kaikki on sellasia sapuskoja mitä ei vaan kerkee enään arkena tekeen, silloin ennenvanhaan, kun molemmat oli kotona/toinen oli, niin silloin kyllä kerkes tekeen vaikka jokapäivä pataa, mutta nykyään ei kerkee, ellei saa 24h 6-12h lisää 😂😂😂😂😂
Kolmen Helmen Simpukassa parhaat muistot:
Natiaisena nakkiranskikset kasarin alkupuoliskolla ja isompana Metsästälän leikettä.
Ikävä niitä aikoja.
Tuli kyllä monet huoltoasemaleikkeet ja nakkiranskikset syötyä silloin.
Tutulle näytti 👍
Tulikin idea,taidan nuoremmalle väelle tehdä joku viikonloppu kun saan pesueen pöydän ääreen.😊
Hedelmäsalaattia tuli aikoinaan tehtyä useinkin,ja piti olla tosi iso annos,lapsille upposi.
Pizza ja lasagne olivat sen aikakauden herkkuja.Uunipellillinen tai kaksi pizzaa et riitti.😁
Kasariteemaanhan kuuluisi sitten myös kuunnella venyneiltä kaseteilta aikaismusiikkia! :) Tietysti tuulipuvut päälle. Tuo pellillinen pizzaa on varmaankin ihan Suomalainen ilmiö. Ja ehdottomasti paksulla pohjalla!
@@jonez63 Tietysti.Ja lyijykynä vieressä jos sattuu vetämään nauhaa sisälle.Todellakin,kahiseva Tuulipuku päällä.Miulla ei oo koskaan sellaista ollutkaan 😂😂😂
Paksulla pohjalla pizzaa,se kuului asiaan kun pelillinen silloin tehtiin.👍
Ennen oli paremmin!
80-luvun hedelmät taisivat olla ihan sokeriliemessä. Niitä saattaa olla vieläkin tarjolla. Saako tämän videon c-kasetilla?
Sokeriliemisiä löytyy kyllä kun tein empiiristä tutkimista asiasta. Tämän purkin otin, kun oli halvin. Täytyy sanoa, että pienoinen pettymys oli, kun ei ollutkaan tönkkönä sokerista tuo liemi. Tosin nyt maistoi jopa hedelmien maun. :) Ehdottomasti c-kasetilla olisi autenttisin kokemus.
Jees
Ranskikset oli varmaan suolattuja ja oliko noi sitruunanviipaleet vain koristeita vai oliko sitruunamehua myös leikkeen päälle laitettu? Anteeksi nipotus olen perfektionisti valitettavasti.
Kyllä toki ripsautin suolaa ranskiksille. Ei niitä muuten syö erkkikään! :) Ja tuota sitruunaa en ole koskaan ymmärtänyt, koska en itse siitä kuitenkaan puristele sitä mehua kun en siitä lihassa tykkää. Koristeina menee ja korkeintaan sormet sitten raikastetaan syönnin jälkeen sitruunamehulla.
hyvin myuistaa inhokki ruuat kasarilta. Janssoninkiusaus ja silakkarullat🙃
Makuasioita. Molemmista pidän ja on vielä edelleenkin omalla ruokalistalla. :)
@@jonez63 Samoin ... tekijällä tärkein vaikutus jos eivät maistu.
Kyllä meillä tomaatteja aina runsaasti oli kaapissa. Sen sijaan lähikaupassa kaalivalikoimat oli lähinnä kiinankaali, kiinankaali ja kiinankaali. Ja pari keräkaalia.
Kaipa niitä lentotomaatteja alkoi tulla jo epsanjasta kasarilla talviaikaankin.
meille tuli mikro jotain vuonna 82` ja jumaliste sitä valikoimaa = kinkku tai jauheliha roiskeläppä, ja hyvää oli. ja lämpeski alle kymmenen minuutin =)
Hyvän näköinen annos tuli.
Kiitokset. Oli kyllä hyvä maultaankin.
Wienin leike on takuu varmasti vanhempi ruoka kuin 80 luvulla
No ihan varmasti on, mutta silloin tämä oli ehkäpä suosionsa huipussa Suomessa. Jokaiselta ruokaa tarjoavasta huoltoasemalta löytyi listalta ja pyhäruokana kotipöydistä.
Missäs anjovis
Ei kuulu perinteiseen wienerleikkeeseen.
Maitopotut oli lapsuuden herkku
Mulle vieras ruokalaji tämä...
Ai kun tuli tutut muistot. Meilläkin tehtiin tätä kotona 80-luvulla. Komia annos kertakaikkiaan🥰
Kyllä tällä nälän saa siirtymään hamaan tulevaisuuteen! :)
Hyvä setti lautasella Jonezillakin👍💪
Kiitokset! Eipä ollut valittamista teidänkään kasarisapuskassa! Mummon ranskalaiset mullakin. Ne vaan on parhaita.
👍😋
Lohkopotut olis kans oikenkin bueno pihvin lisänä ja kiinankaali salaatti ananaksella.
Melkein mustaksi paistettuna ne potut! :) Kiinankaali oli kyllä suosionsa huipulla silloin kasarilla.
Kasarilla syötiin aika paljon keittoja ja laatikoita. Kyljykset oli sunnuntairuokaa.
Äidit oli käteviä silloin. Maanantaina (tai viikonloppuna jo ennakkoon) iso pata paistia, josta sitten jatkettiin keitoksi ja kastikkeeksi viikolla. Mutta kotiruokaa piti olla!
Olen noista samaa, nykyään ei isolla luulla olevia kyljyksiä mainosteta, onkohan kaupoissa (marketit, yleiskaupat) edes ... olivat kyllä aivan "huippuja" kotipöydässä ...
Ai että,,,,.kyl syötiin tuota melko paljon 80- luvulla ja myöhemminkin olen kotona tehnyt ❤
Hyvää ruokaa tämä on edelleenkin.
Ostin pari päivää sitten Wienin leikkeen, valmiin siis. Enkä toista kertaa osta. Oli niin sitkeä ja jänteinen, että teki mieli mennä kauppaan takaisin ja sanoa myyjälle, että ei tuommosia sais myydä ees😂 noh enpä viittiny kuitenkaan.
Mutta siis pointtini on ja haluun sanoa, että ei kannata ostaa valmiita leivitettyä kaupasta. Jos siis et halua pettyä. Kertokaa jos olette ostaneet, että on samanlaisia kokemuksia....
Kyllä mies kerran osti valmiin wienenleikkeen, oli kuulmaan niin pahaa,et oli vaikeus syödä se loppuun.
Samanlainen kokemus on minullakin. Kunnon lihatiskistä (meillä lähi K-kaupassa on sellainen) saa näitä valmiiksi mureutettuja ulkofilepihvejä, joista tehtynä ei tule tuollaisia pettymyksiä.
Ja jälleen tuli nälkäisenä ruvettua katsomaan, no tyhmyydestä sakotetaan 😂 On kyllä tuo ruoka hyvännäköistå 👍 itsekin muistan tuollaista jälkiruokaa 90 luvulta, 80 luvulta ei valitettavasti ole mitään muistoja 🤔
Juuei ruokavideoita nälissään! :) Ehkä jossain psykoterapiassa niitä muistoja voisi löytyä aiemmasta elämästä... Vai pitäisikö mennä spiritistin luo? :D
@@jonez63 Niin tiedä mitä sieltä löytyisi 😀
Itselle on kasarilta jäänyt jauhelihakeitto sekä minestronekeitto vahvasti mieleen.
Heh. Tuo minestronekeitto oli päässyt minulta unohtumaan. Tuli jopa makukin kielelle mieleen kun kommenttisi luin! :)
Todella autenttinen kasarisetti! Tällasia satseja tuli kyllä syötyä kasarin lopulla ja ysärin alussa roppakaupalla maata muusikkona kiertäessä. Tän annoksen soittaja sai lähes joka paikassa etelästä pohjoiseen ja idästä länteen 😂 Joskus sentään sai listaltakin valita jonkun pizzan. Ja tää oli myös varmasti suosituin annos huoltoasemaravintoloissakin. Eipä silti, hyvä leike, vaikka tuolloin sainkin siitä yliannostuksen 😂
Edit: Se piti vielä lisätä, että meillä kotona kasarin alkupuoliskolla syötiin usein jälkkärinä köyhiä ritareita, pannukakkua, lettuja tietysti ja erilaisia marja- ja hedelmäkiisseleitä joita äiti tykkäsi tehdä. En muista hedelmäcoctailia lapsuudenkodissa syöneeni. Säilykehedelmät tulivat paremmin tutuksi vasta myöhemmin kun muutin omilleni 😄
Samoja muistoja on minullakin jälkiruoista. Silloin oli äideillä halua ja aikaa tehdä kotiruokaa.
Ihmettelin tuota lihan pussissa nuijimista, kun kuitenkin käsittelit sitä jälkeen päin leikkuulaudalla. Eihä tuo mikään pussimainos ollut😅
Juu ei ollut pussimainos. Kun lihan nuijii pussissa tai kelmun sisällä, niin ei liharoiskeita löydy sitten pitkin keittiötä. Siinä syy.
Norsunkorvan nimellä olen isoimman leikkeen syönyt... 😂
Osuva nimi!
Tuo oli aivan parasta 80- luvulla.
Samaa mieltä!
tein omena mehusta viiniä 16% ja selkeytin kirkkaaks tällä kertaa ei maistunu kiljulta vaan oikeesti hyvältä mistä yllätyin, maistuu enemmänkin maukkaalta omena mehulta jossa alkoholia eikä kitkeräiseltä viiniltä tai pahalta kiljulta, tein myös appelsiinista mut omasta mielestä se omena ehkä jalostu paremman makuseks valmiina tuotteena jos vertaa niitä kahta, ja se oli samalla vertailutesti viinihiiva (appelsiini) vs pikahiiva (omena versio) ni ite en ainakaan maistanu huomattavaa eroa et se pikahiiva ois yhtään pilannu sitä makua en maista sitä hiivaa ollenkaan ainakaan kun on kirkasta juomaa:D, onko suosituksia mistä hedelmästä/ marjasta / niiden sekotuksesta kokeilisin seuraavaks? joku mistä sais maukasta
Siis omenaa, mehua vai omenamehua?
omenamehua kaupan hyllyltä, mut varmasti tulis parasta tuoreista omenoista puristetusta mehusta
Kyllä niistä mehuistakin saa ihan ok. viiniä tehtyä. Tosin sehän lasketaan kiljuksi noin perusmääritelmän mukaan. Kattelepas karahvi.fi sivustolta noita viinireseptejä. Sieltä löytyy mahottoman hyviä vinkkejä eri yhdistelmistä.
Kippis!
Vielä kun purkki kapriksia päälle...
Päätin jättää kaprikset (ja anjovikset) pois ja mennä tällä ihan klassisimmalla versiolla.
kyllä kelpaisi