Comparație microfoane Audio-Technica AT 2020 vs. AT 2035

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 ก.ย. 2024
  • ✅ Înscrie-te la MiniCursul de Cubase - primești GRATUIT 6 lecții prin e-mail: inregistrariau...
    ✅ Cursul online de înregistrări audio: inregistrariau...
    ✅ Cursul de Cubase (peste 130 materiale video!):
    inregistrariaud...
    ✅ Cursul de Egalizare:
    inregistrariau...
    ✅ Mix & Master:
    Cum am făcut eu mixajul la o melodie:
    inregistrariau...
    Audio-Technica AT 2035:
    www.thomann.de...
    Audio-Technica AT2020:
    www.thomann.de...
    --
    Înregistrări Audio:
    ✅ MiniCursul de Cubase și newsletter: inregistrariau...
    ✅ Facebook: / inregistrariaudio
    ✅ TH-cam: www.youtube.co...
    ✅ Web: inregistrariaudio.ro
    ✅ Patreon: / arminfatol

ความคิดเห็น • 18

  • @andrei9932
    @andrei9932 ปีที่แล้ว +2

    Respect, apreciez enorm content-ul. E cu atat mai facil ca e in limba romana, sunt total recunoscator pt amabilitatea dvs! 🙏

  • @paulnemes337
    @paulnemes337 2 ปีที่แล้ว +2

    Eu folosesc un AT2035. Veniturile nu-mi permit sa dau 3000 de lei pe un microfon. Calitate-Pret ? Am si un sE Electronics X1 A care, la fel calitate pret ? Eu zic ca e super OK ! Am inregistrat voci acre, stridente si voci dulci. Parerea mea, ca si reactie la un comentariu, este ca si vocile si maniera de cantare dauneaza unui sunet placut. Cred ca poti sa ai de la Dumnezeu un microfon, daca vocea e acra, acra se aude...!!! Cu respect !!!

    • @inregistrariaudio
      @inregistrariaudio  2 ปีที่แล้ว

      Chiar azi vorbeam cu cineva despre asta... cineva care foloseste un AT2035, ca si mine, dar el doreste sa treaca pe un microfon de 700 euro, ceva Shure. Am vazut comparatii pe TH-cam, si sincer nu e atata diferenta intre ele, dar pretul e de 10 ori la cel scump fata de cel ieftin, efectiv nu are sens.
      Ar avea sens, doar daca ai lua un microfon ce are si preamplificator de microfon pe lampi, care suna diferit, iti face preamplificare cu 0 sau foarte putin zgomot de fond, atunci poate ca merita un microfon scump.
      Dar sa dai 3000 lei si sa ai doar un microfon care face fix ce face AT2035 care e 700 lei, sincer nu are sens. Poti face din EQ, compresie, gate, deeser mici corectii si nu iti vei da seama cu ce a fost facuta o inregistrare, daca microfonul s-a folosit corespunzator.
      Daca e in mana cuiva care nu stie ce face, oricat de scump e, nu va suna bine.
      Dar un microfon decent, ieftin, in mana cuiva iscusit, o sa paota sa sune super decent.

  • @aurelianepuras
    @aurelianepuras 2 ปีที่แล้ว

    Foarte tare faza cu buretele, nu m-am gândit 👍👏

  • @MILIDINBARBULESTI
    @MILIDINBARBULESTI 2 ปีที่แล้ว

    Foarte util mulțumesc

  • @bujorvoinea
    @bujorvoinea 2 ปีที่แล้ว

    Astea sunt microfoane de studio.
    Bune amândouă.
    Eu am AT 2020 însă îl prefer pe RØDE PODMIC.
    Pentru scenă sunt altele, dar nu le mai numesc aici.
    Totuși, din prezentare, îmi place mai mult AT 2035.
    Microfonul cu care înregistrezi clipul sună și mai bine.
    Filmulețul e fain!

  •  2 ปีที่แล้ว +3

    Ai vorbit in partea din spate a microfonului la AT2035 desi aveai semn pus cand ai comutat pe low cut 80Hz. :))))

    • @inregistrariaudio
      @inregistrariaudio  2 ปีที่แล้ว +3

      Daaaaa🤣👏👏👏
      De aia am re-înregistrat audio, exact! 😅

  • @maxxgabi
    @maxxgabi ปีที่แล้ว

    At 2020 suna mai ok pentru mine. 2035 are putin basul mai consistent. Ambele sunt foarte bune.

  • @iosifgheorghe9718
    @iosifgheorghe9718 2 ปีที่แล้ว +1

    2050 cum e, ce parere aveti?

    • @inregistrariaudio
      @inregistrariaudio  2 ปีที่แล้ว +1

      Nu am avut inca ocazia sa testez acel microfon. Daca il are cineva din Timișoara si e dispus sa mi-l lase la test o zi, as putea face o comparatie.

    • @iosifgheorghe9718
      @iosifgheorghe9718 2 ปีที่แล้ว +1

      @@inregistrariaudio Multumesc.

    • @paulnemes337
      @paulnemes337 2 ปีที่แล้ว

      th-cam.com/video/z8hVocWlsmg/w-d-xo.html&ab_channel=Podcastage

  • @victorburuiana3201
    @victorburuiana3201 2 ปีที่แล้ว +2

    Am avut si mai am o sumedenie de microfoane, dinamice, condensatoare, cu tuburi. Am avut si un AT2035 si m-am grabit sa scap de el. In genere nu-mi plac microfoanele AT, care dupa mine sunt prea dure la sunet, accentuiaza nesanatos inaltele, ca si microfoanele moderne AKG, Zennheiser, Neumann. Buretii nu sunt o solutie buna pentru inregistrare, modifica timbrul. Buretii sunt pentru scena. Pentru studio exista pop-filtre speciale din ciorap ne capron.

    • @inregistrariaudio
      @inregistrariaudio  2 ปีที่แล้ว +3

      Acuma parerile sunt impartite. Mie imi place ca reda foarte bine inaltele. Poate esti obisnuit cu microfoanele dinamice gen Sure SM58, care suna mai infundat - dar aia nu inseamna ca AT accentueaza inaltele, ci ca alealalte suna prea infundat, nefiind capabile sa capteze corect acele frecvente. Dar, daca nu iti place, sau nu ai reusit tu sa obtii performante bune cu el, nu inseamna ca microfonul nu e bun, e ok ca putem alege si ca ti-ai gasit microfonul sau microfoanele potrivite pentru ceea ce faci tu. As fi curios ce microfoane folosesti in prezent.
      Nu poti spune ca buretii nu sunt o solutie buna pentru inregistrare, cand nu ai folosit asa ceva. Eu vorbesc din experienta mea, eu am avut rezultate, buretii SUNT buni - dar, depinde de aplicatie.
      Asa cum am zis in video, nu recomand sa folosesti buretele ala (improvizatie) pentru inregistrare vocala la o melodie ce vrei sa sune beton. Pentru asta exista acel pop-filtru facut special pentru asta, dintr-o panza subtire, cat mai transparenta din punct de vedere acustic - nu ciorap de nylon, alea sunt tot improvizatii - care functioneaza foarte bine dar arata mai urat. Poti face ieftin dintr-un ciorap de dama DEN 15, un gherghef de 15-20 cm diametru si o sarma tare, un pop-filtru bun, dar care arata mai urâțel.
      Revenind la burete, despre care am mentionat ca este o improvizatie, iti garantez ca isi face treaba excelent! Cand am inregistat meditatii de yoga sau carti audio, am folosit acel burete cu mare succes, pentru ca pop-filtrul ala mare si rotund nu este practic in aceste situatii, cand prefer sa vorbesc foarte aproape de microfon, si sa si vad sa citesc materialul ce-l am de inregistrat. Daca ai un microfon care nu distorsioneaza cand vorbesti foarte aproape de el, si suna cel putin la fel de bine, poate nu mai ai nevoie de acel burete. Dar nici nu poti spune ca schema nu functioneaza din moment ce eu am avut rezultate foarte bune cu el, si tu nu l-ai incercat pentru aplicatiile la care se potriveste.

    • @victorburuiana3201
      @victorburuiana3201 2 ปีที่แล้ว +1

      @@inregistrariaudio O nu! Shure Sm58 nici nu-l socot de microfon! El era super acum 40 de ani. Acum nu mai e bun decat de inregistrat combiul, poate toba mica, dar prefer pentru asta Sennheiser e906, sau macar Shure Beta57. Din dinamice prefer la voce Beyerdynamic TGV70 (cant in el la concert), dar in special folosesc Rode K2, Joemic 47A si in genere fiecare microfon e mai bun pentru ceva anume. In studioul meu de acasa (pe cel comercial l-am inchis) doar condesatoare diferite am vreo 20, plus tot atatea dinamice. In genere microfoane proaste nu sunt, sunt microfoane incorect folosite, de asta trebuiesc multe, caci e mult mai bine sa captezi din start bine, decat sa cioplesti pe urma cu plugin-uri. De asta rar vand microfoane. Pe parcursul anilor am vandut doar AKG C3000 si AT2035, a, si un Marshall 2003. Acum vreau sa vand doua Shure KSM32, ca am patru si stau degeaba. Cu cat mai multe microfoane ai in studio, cu atat mai bine poti capta sunetul necesar.