3:50 ik weet niet wat bij jullie telt tot het oosten, maar volgensmij horen dieren en Apeldoorn daar ook bij. Daar rijd de VSM met sinds 2018 het langste rijvaardige museum traject van Nederland(21,7 KM).
Langs de a12 heb ik ook weleens een oude stoomtrein water zien tanken, misschien een maand of 3 terug. Jammer dat deze nostalgische treinen amper tot niet meer rijden en zeker niet op langere trajecten!
De locomotief zelf heeft altijd plaats voor een voorraad water, of op de locomotief zelf (zoals bij de kleine loks van de MBS) danwel in een zogenaamde tender (achter de locomotief) waarin ook brandstof wordt meegevoerd, om van daaruit dmv zgn voedingstoestellen de ketel bij te vullen. De watervoorraden op de lok (de tanks of de tender) worden weer gevuld dmv waterkranen (bij veel museumlijnen nog wel aanwezig) langs de baan of indien, zoals langs het NS/Prorail baan, die er niet meer zijn meestal via brandkranen op perrons of soms de brandweer (zoals het voorbeeld dat hier genoemd wordt van de A12). Echt handig is de opmerking over gevaar van ketelexplosies overigens niet, zeker niet als professioneel directeur. De enkele ketelexplosies uit het verleden zijn voornamelijk veroorzaakt door fouten van het lokpersoneel, zelden doordat bij kundig handelen de ketel door alleen een tekort aan water explodeerde. Zeker modernere ketels hebben een loodprop die bij een tekort aan water smelt en het vuur dooft zodat een explosie wordt afgewend. Uiteraard is eea nooit uit te sluiten, maar zoals zij het brengt is het een beetje als een directeur van een reptielenzoo die stelt dat het gevaarlijk is omdat er gifslangen in de collectie zitten.
De factor enorm bedrijf stuurt de flexibilisering van grootste museum van Oost-Nederland aan en de eenduidige supply chain processen waarbij de synergie moet uitkristalliseren.
3:50 ik weet niet wat bij jullie telt tot het oosten, maar volgensmij horen dieren en Apeldoorn daar ook bij. Daar rijd de VSM met sinds 2018 het langste rijvaardige museum traject van Nederland(21,7 KM).
Ik gok het er dan op dat dat geen eigen grond is van de VSM.
Het oosten is hier vooral Twente en de Achterhoek, denk ik. 😉
en toen kwam Rutte en daar gaat je droom
Waar werdt het water bewaard om bij te vullen dan?
Langs de a12 heb ik ook weleens een oude stoomtrein water zien tanken, misschien een maand of 3 terug.
Jammer dat deze nostalgische treinen amper tot niet meer rijden en zeker niet op langere trajecten!
De locomotief zelf heeft altijd plaats voor een voorraad water, of op de locomotief zelf (zoals bij de kleine loks van de MBS) danwel in een zogenaamde tender (achter de locomotief) waarin ook brandstof wordt meegevoerd, om van daaruit dmv zgn voedingstoestellen de ketel bij te vullen. De watervoorraden op de lok (de tanks of de tender) worden weer gevuld dmv waterkranen (bij veel museumlijnen nog wel aanwezig) langs de baan of indien, zoals langs het NS/Prorail baan, die er niet meer zijn meestal via brandkranen op perrons of soms de brandweer (zoals het voorbeeld dat hier genoemd wordt van de A12).
Echt handig is de opmerking over gevaar van ketelexplosies overigens niet, zeker niet als professioneel directeur. De enkele ketelexplosies uit het verleden zijn voornamelijk veroorzaakt door fouten van het lokpersoneel, zelden doordat bij kundig handelen de ketel door alleen een tekort aan water explodeerde. Zeker modernere ketels hebben een loodprop die bij een tekort aan water smelt en het vuur dooft zodat een explosie wordt afgewend. Uiteraard is eea nooit uit te sluiten, maar zoals zij het brengt is het een beetje als een directeur van een reptielenzoo die stelt dat het gevaarlijk is omdat er gifslangen in de collectie zitten.
Die man die je rond 2 minuten hoort is mijn vader😎😜
De factor enorm bedrijf stuurt de flexibilisering van grootste museum van Oost-Nederland aan en de eenduidige supply chain processen waarbij de synergie moet uitkristalliseren.
Ik zou ook wel eens graag met Gemma een ritje willen stomen .