Almanya Soru-Cevap Etkinliği. Söz verdiğim gibi tüm sorularınızı yanıtladım

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 70

  • @abdullahbahattincavus8248
    @abdullahbahattincavus8248 3 หลายเดือนก่อน +1

    çok teşekkürler harika bir video olmuş

  • @honda35061
    @honda35061 หลายเดือนก่อน

    Tesekkur Cem bey

  • @keleski42
    @keleski42 3 หลายเดือนก่อน +1

    güzel bilgiler için Teşekkür ederim

  • @vogt2485
    @vogt2485 3 หลายเดือนก่อน

    Zaman ayırıp bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.....

  • @robotikkodlamak
    @robotikkodlamak 3 หลายเดือนก่อน

    Harika bilgilendirmeler emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim 🍀🐞

  • @engin5702
    @engin5702 3 หลายเดือนก่อน

    Bilgilendirmeler için çok teşekkürler

  • @mustafaeravc1634
    @mustafaeravc1634 2 หลายเดือนก่อน

    Çok teşekkürler.

  • @KUZEYLI5561
    @KUZEYLI5561 3 หลายเดือนก่อน

    İyi çalışmalar abi kolay gelsin

  • @batuhanoksal
    @batuhanoksal 3 หลายเดือนก่อน +1

    tesekkürler

  • @umutozgur75
    @umutozgur75 3 หลายเดือนก่อน

    İyi çalışmalar kolay gelsin

  • @fatihavvuran
    @fatihavvuran 3 หลายเดือนก่อน

    Elinize emeğinize sağlık

  • @metehanakduygu2183
    @metehanakduygu2183 หลายเดือนก่อน

    Danke 😇🖖

  • @abdurrahmanbiratar968
    @abdurrahmanbiratar968 2 หลายเดือนก่อน

    Sayın cem bey size sormak itediğim benim almanyadan /60 D sakatlık belgem var bu belgeyi türkiye tanıyormu vereceniz bilgiye tesekür eder başarılarınızın devamını filerim

  • @umutozgur75
    @umutozgur75 3 หลายเดือนก่อน +1

    Cem bey TIR (profesyonel sürücü) Kamyon ve Tır sürücületini soracaktım ayrı videoyu beklicecez teşekkürler

  • @zehrakadir6612
    @zehrakadir6612 25 วันที่ผ่านมา

    Iyi gunler benim bir sorum var 10 yıl önce almayada bosandim tukiyede evlenmistim simdi eski esimle almanyada yeniden evlenmek istiyorum turkiyede bosanmak istemiyorum ayni kisi nasil yapabilirim

  • @Yadigar-d4u
    @Yadigar-d4u 27 วันที่ผ่านมา

    Merhaba cem bey, kolay gelsin.
    Sac işleme uzmanı&sorumlusu&şefi
    Metal levha işleme
    Sac&Metal şekillendirme
    teknik ressam (Autocad 2d program)
    Lazer programcısı esimin meslegi bu bölümleri kapsiyor 35. Maddeden usta öğretici ve usta yetistiricilik belgesi var lisede bilgisayarli muhasebe okudu önlisans dis ticaret tam denklik alabilirmiyiz birde is bulma is sozlesmesi konusunda yardima ihtiyacim var yani sizin desteğinize ihtiyacimiz var sizden denklik olur mu sartlar uygunmu nasil yol izleyelim ve hizmet karşılığı fiyat bilgisi yazarsaniz sevirim

  • @aynur7574
    @aynur7574 2 หลายเดือนก่อน

    Cem bey aile birleşiminden vize başvurum reddedildi. Eşim alman vatandaşı konsolosluk 82 Abs 1 ve 2 AufenthG işbirliği eksikligi sebebiyle yabancilar dairesi onay vermedi denildi. 1 ay içinde berlin idare mahkemesine dava açabilirsiniz denildi. Ne yapmamız gerektigi konusunda sizden yardım almak istiyorum. Tr den yazıyorum watsap hattınız varsa gorusebilirmiyiz

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  2 หลายเดือนก่อน

      Merhabalar, eğer eksik evrak nedeniyle red geldiyse, dava yoluyla elbette bu eksik kapanabilir. Tam olarak ne oldu? Neden eksik işbirliği var denildi?
      Başka bir alternatif eksikleri tamamlayıp tekrar başvurmanız. Ancak süreler sorun.

  • @mekameka963
    @mekameka963 3 หลายเดือนก่อน

    Hayırlı günler.Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?
    Danışmanlık almak istiyorum.
    Nişanlım Turkiyede.Almanyaya gelmesi için.

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Eğer hukuki bir sıkıntı yaşıyorsanız, bana e-posta yoluyla sorularınızı iletebilirsiniz. Genellikle, aile birleşimi işlemleri ya da evlilik amacıyla Almanya vizesi başvuruları, gerekli şartlar yerine getirildiğinde ve yaklaşık bir yıllık işlem süresi tamamlandıktan sonra sonuçlanmaktadır. (info@berlinhukuk.de)

  • @alikaya-gs9vm
    @alikaya-gs9vm 2 หลายเดือนก่อน

    Merhaba Cem bey,Almanya’ya 81a ile geldim,banka hesabını açamadım,online olarakta yabancı dilim olmadığı için zorlanıyorum,bu konuda bir öneriniz yada bir desteğiniz olabilir mi ? GmbH şirketi kurdum,kurulum aşamasında.

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar, 81 a üzerinden çalışmak üzere geldiniz Almanya´ya. Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Şirketi hangi amaçla kurdunuz? İşinizin yanı sıra mı yürütmek istiyorsunuz, yoksa statü değişikliğine mi gitmek istiyorsunuz?

    • @alikaya-gs9vm
      @alikaya-gs9vm 2 หลายเดือนก่อน

      @@avukatcemalisik Tekrardan Merhaba,cevabınız için teşekkür ederim.
      Özel bir şirketin daimi temsilcisi olarak geldim,şirket Almanya'da iş yapmaktan vazgeçti,ben gelmek istedim ve bu vize üzerinden devam ettim.Düsseldorf'ta yaşıyorum.Şirketi inşaat sektörü üzerine kurdum.Sizlere mail yada telefon ile nasıl ulaşabilirim ?

  • @candursunyesil3323
    @candursunyesil3323 3 หลายเดือนก่อน

    Çok güzel bir video elinize sağlık 👏 Fakat çok uzun süredir tüm platformlarda sorduğum fakat cevap alamadığım bir sorum var. Ben bir sağlık çalışınıyım ( Notfallsanitäter) ve bu Almanya da aranan meslekler arasında, brüt maaşım da Bluekard a yetiyor ve ben Bluecard başvurusu yapmama rağmen maalesef 81a ile gelmişsiniz denilerek 18a üzerimden oturum verildi. Bu bir hak kaybı ve bunun için bir itiraz yapılabilir mi ? Bluecard a geçiş içinde bulunduğum durum itibariyle mümkün mü ? Sizden danışmanlık ve destek alabilmem mümkün mü? Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Merhabalar.
      Almanya'da oturum izni türleri, mesleki eğitim ve üniversite mezuniyeti durumuna göre farklılık göstermektedir. Bu durumda doğru değerlendirme yapılması açısından aşağıdaki bilgileri netleştirmek önemlidir:
      18a AufenthG: Almanya'da mesleki eğitimini tamamlamış kişiler için geçerlidir. Bu, sağlık sektörü gibi belirli meslek gruplarında çalışan bireylerin denklik süreçleri tamamlandıktan sonra kullanabilecekleri bir oturum izni türüdür. Bu izin, üniversite mezunu olmayan fakat mesleki eğitimden geçmiş kişiler için uygundur.
      18b AufenthG veya Blue Card: Üniversite diploması olan kişilere yönelik oturum izni türleridir. Blue Card, genellikle yüksek vasıflı profesyonellere verilir ve üniversite mezuniyeti şartı vardır (istisnai durumlar hariç, yazılım alanında bazı durumlar için bu şart esnetilebilir).
      Sizin Durumunuz: Eğer Notfallsanitäter olarak Almanya’da çalışıyorsanız ve mesleki eğitimle bu pozisyona sahipseniz, Almanya’nın 18a kapsamında size oturum izni vermesi aslında eğitim durumunuza uygun gibi görünüyor ve Almanya’daki yetkililer, mesleki eğitiminiz nedeniyle 18a üzerinden oturum izni vermiş olabilirler.
      Eğer bir üniversite mezuniyetiniz varsa ve yanlış bir oturum izni türü verildiğini düşünüyorsanız, o zaman bu durumu tekrar gözden geçirebilir ve yetkililerle bu durumu netleştirmek için girişimlerde bulunabilirsiniz.
      Bu bilgiler ışığında durumunuzu tekrar değerlendirmeniz önemlidir. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

  • @eriktanberken1917
    @eriktanberken1917 3 หลายเดือนก่อน

    Merhaba Cem bey, Blaue Karte aldiktan sonra, Niederlassungserlaubnis ve daha sonra 3 yilda vatandaslik icin daha onceki kalislar (Fiktionsbescheinigung 81 Abs 4 (6 ay) ve takiben Aufenthaltstitel 17 Abs 1(14 ay) )anrechnen yapiliyor mu?

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Eğer tüm süreçler birbirine bağlantılı ise, elbette daha önceki kalış süreleri de hesaplamaya dahil edilecektir. Örneğin, öğrencilik süreleri de sayılmaktadır. Ancak, başvuru esnasında kalıcı oturum iznine sahip olmanız beklenmektedir.

  • @selcukyuzbas1912
    @selcukyuzbas1912 3 หลายเดือนก่อน

    Hocam eşim kıbrıs cumhıriyeti vatandaşı ab kimliği var ben ise TC.yim, turizt vizesiyle gelip oradan aile birleşimine başvuramazmıyız yine de

    • @nostro1940
      @nostro1940 3 หลายเดือนก่อน +1

      No. You dont need to reunify in germany. If you want to stay together, stay in Turkey

    • @selcukyuzbas1912
      @selcukyuzbas1912 3 หลายเดือนก่อน

      @@nostro1940 we're not living in turkey, we are still in cyprus (turkish side) and we want to live in Deutchland, my wife is european union citizen, so this must bu facilitate to moving and staying over there, i just want to learn which type of visa will be suitable for me, my wife dont need to do anything, she can come over there whenever she want

    • @nostro1940
      @nostro1940 3 หลายเดือนก่อน

      @@selcukyuzbas1912 She doesnt. Visa reunificantions are very hard to obtain since you need proof that there is no other option to be together. Just wanting to be in germany with your wife isn't a valid reason. Money greed is the number 1 reason to go to germany and its not grounds for visas. You are with your wife in Cyprus, therefore there is no need for a reunification visa.

    • @selcukyuzbas1912
      @selcukyuzbas1912 3 หลายเดือนก่อน

      @@nostro1940 ok i got it, please advice me so how can i and my wife and 3 small children can stay live after this in Germany. Which way i have to follow 😉
      Just an advanyage my wife is eu citizen
      My children havent yet, and i also

    • @nostro1940
      @nostro1940 3 หลายเดือนก่อน

      @@selcukyuzbas1912 Germany doesn't want (or need) any more Turks. There are already 7 million Turks in Germany. Why not stay in turkey?

  • @muratboyluca452
    @muratboyluca452 3 หลายเดือนก่อน

    Cem Bey merhaba,
    Esim is kurma vizesi ile gelip 3 yil sonra suresiz oturum vizesi aldi. Ben ise aile birlesimi ile geldim ve 4 senedir burada calisiyorum. Ben ne zaman suresiz oturum icin basvurabilirim. (5 sene mi beklemeliyim, yoksa blue kart esleri gibi 3 senede suresiz oturum alabilir miyim?

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน +1

      Genel şartları, yani 5 yıl şartını yerine getirmeniz gerekecektir. Ancak nitelikli çalışan statünüz varsa değişik değerlendirilebilir.

  • @Exsen844
    @Exsen844 3 หลายเดือนก่อน

    Almanyada evlenip kalabilirsiniz. İllaki türkiyede evlenip aile birleşimi beklemek zorunda değilsiniz.

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Dk. 2:23 - 2:40 arası belirttiğim gibi

  • @Arshaxxl
    @Arshaxxl 2 หลายเดือนก่อน

    Cem bey merhabalar. Bir sorum var ve vereceğiniz cevaba çok ihtiyacım var. Üşenmeden okursanız ve cevap verirseniz çok sevinirim. 4 yıllık mesleki açık öğretim lisesi mezunuyum.Makine teknolojisi alanı / Bilgisayar destekli makine ressamlığı. Stajlarımda dahil. Ama okul ve staj dışında bir iş tecrübem ve sigorta kaydım yok. A2 Almanca sertifikası için hazırlanıyorum. O kadar araştırma yaptım ki hala kafamda herşeyi oturtamadım bu yüzden bir yol haritasına ihtiyacım var. Ben bu diplomam ve mesleğimle hangi şekilde almanya'ya gelebilirim ve çalışabilirim yada gelebilir miyim ? 18A / 81a / Zap dap. Bana lütfen küçük bir yol haritası yazar mısınız ? Eğer yapabilirseniz ayrıntılı bir yazıda olur. Senin için ilk adım şu sonra denklik sonra şu idata sonra bu ve bu kadar gibi. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar,
      Öncelikle Almanya’ya yerleşme ve çalışma hedefleriniz için doğru yolda olduğunuzu söyleyebilirim.
      Önerilerim:
      1. Dil Seviyenizi Geliştirin
      2. Mesleki Denklik (Anerkennung) Başvurusu Yapın
      3. Almanya’da İş Arama / Fırsat Kartı Başvurusu
      4. Denklik Ortaklığı (Anerkennungspartnerschaft)
      Denklik olmadan da iş bulmanız durumunda Almanya'ya gelip denklik işlemlerinizi burada tamamlayabilirsiniz.
      Şimdiden başarılar dilerim, yolunuz açık olsun!

    • @Arshaxxl
      @Arshaxxl 2 หลายเดือนก่อน

      @@avukatcemalisik Çok teşekkür ederim. Sizede işinizde başarılar dilerim

  • @sibel-y9
    @sibel-y9 3 หลายเดือนก่อน

    Merhaba şirket kurulumundan kastınız ne acaba bir cafe pastane açmak gibimi inanın bilmiyorum biraz bu konuyu detaylı anlatırsanız çok sevinirim. Ayrıca şirket kurulumu ile eşim ve 18 yaş üstü üniversite okuyan çocuklarımızda almanyaya gelebiliyorlarmı hepimize oturum veriyorlar mı acaba cevaplarsanız çok memnun olurum

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar. Cafe veya pastane açmak için illa ki şirket kurulumu gerekmiyor. Ancak yurt dışından gelen kişiler, çalışma izinleri olmadığından dolayı doğrudan cafe veya restoran açıp işletme hakkına sahip değiller. Şirket kuruluşu ise her zaman oturum garantisi sağlamaz; gerekli yasal şartların mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgili detaylı videolarım mevcut. Dilerseniz, şirket kurarak Almanya'ya gelme sürecine dair videolarımı izleyebilirsiniz. Reşit olan çocuklarınız ne yazık ki aile birleşimi kapsamında sizinle birlikte gelemiyorlar. Onlar ayrı bir oturum başvurusu yapmak zorundalar.

  • @mehmetdereroberer5553
    @mehmetdereroberer5553 3 หลายเดือนก่อน

    Abi sana zahmet cevaplarsan sevinirim. Tekrar türk vatandasligina gecersem alman makamlarina bildirmek zorundamiyim? Ben alman vatandasiyim türk vatandasligimi tekrar almak istiyorum ? Teşekkürler

    • @nostro1940
      @nostro1940 3 หลายเดือนก่อน

      you will automatically lose your german citizenship after you turn 23 so no need to do anything

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Merhabalar. 27 Haziran 2024 tarihinden itibaren Alman vatandaşları, başvuru üzerine başka bir ülkenin vatandaşlığını kazandıklarında Alman vatandaşlıklarını kaybetmeyeceklerdir. Bu nedenle, Alman vatandaşlığını koruma izni almak artık gerekli olmayacaktır. Bildirim yapıp yapmamak tamamen sizin tercihinizdir. Normal şartlarda devlet, her türlü değişikliği bilmek ister, ancak bu bilgi sizin açınızdan olumsuz bir sonuç doğurmayacaktır.

    • @mehmetdereroberer5553
      @mehmetdereroberer5553 3 หลายเดือนก่อน

      @@avukatcemalisik teşekkürler abi iyiki varsin

  • @66.ramses
    @66.ramses 3 หลายเดือนก่อน

    Abi almanyada iş buldum sözleşme aldım polonyada yaşıyor ve çalışıyorum şu anda kalfalık belgem okula giderek aldım denklik başlatsam ve süreç başlattıgıma dair belge ile ve kontrat ile vize başvurusu yapabiliomuyum ?

    • @nostro1940
      @nostro1940 3 หลายเดือนก่อน

      You will be deported for breach of VISA terms

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Üçüncü ülkelerden gelen nitelikli iş gücü, artık mesleki yeterliliklerinin önceden tanınmasına gerek kalmadan "Tanıma Ortaklığı" kapsamında Almanya'ya giriş yapabilir. Bu yeni düzenleme, Mart ayında yürürlüğe giren Nitelikli İş Gücü Göç Yasası'nın bir parçası olarak uygulamaya konulmuştur. Düzenleme, en az iki yıllık bir mesleki eğitim ya da üniversite eğitimi tamamlamış ve A2 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olan Avrupa dışı ülkelerden gelen uzmanların, Almanya'ya geldikten sonra tanıma sürecini başlatmalarına olanak tanımaktadır. Bununla birlikte, Almanya Federal İş Kurumu'nun onayı ve potansiyel Alman işverenle yapılmış bir "Tanıma Ortaklığı" anlaşması gereklidir. Bu anlaşma, işveren ve çalışanın Almanya’ya geldikten sonra bir tanıma başvurusu yapmayı ve süreci aktif olarak yürütmeyi taahhüt ettiklerini içerir.

  • @UlyaMuseyibov
    @UlyaMuseyibov 3 หลายเดือนก่อน

    Merhaba.3 kisilik Aileyiz.Multi Shengen Vizelerimiz var.Esimin 16 maddeden kalfalik belgesi mevcut(kaportacilik).Almanyadan is kontrakti var.3500€ brut maas.Buldugu is kendi alaniyla ilgili.Almanyadan calisma iznine Bas vuru Yapa Bilirmiyiz acaba?

    • @nostro1940
      @nostro1940 3 หลายเดือนก่อน

      no

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      Schengen vizenizle başvuru yapmanız pek mümkün görünmüyor. Almanya’da iş imkanının, tesadüfen orada bulunduğunuz sırada ortaya çıkmış olması gerekiyordu. Ancak son dönemlerde, Schengen vizesiyle gelip tesadüfen iş bulanların sayısında ciddi bir artış yaşandığından, yabancılar dairesi artık başvuruların genellikle Türkiye’den yapılmasını talep ediyor.

  • @didem3524
    @didem3524 3 หลายเดือนก่อน

    Merhaba cem bey. Lisans mezunuyum ve alanımda iş buldum. 18B başvuracağım. Telc A2 var. 31 yaşındayım. 2018 de mezun oldum fakat hiç çalışma hayatım olmadı. Konsolosluk bunu sorun edip ret verir mi?

    • @mehmetdemirok5013
      @mehmetdemirok5013 3 หลายเดือนก่อน

      Merhaba bölüm neydi sizin?

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar. Almanya'da çalışma ve oturma izni almak için iş tecrübesi her zaman zorunlu değil, ancak bazı durumlarda önemli bir avantaj sağlayabilir. İş tecrübesinin gerekli olup olmadığı, başvurduğunuz oturma izni türüne ve pozisyonun gerekliliklerine göre değişir.
      Eğer mesleki eğitim almış bir çalışan (Fachkraft mit Berufsausbildung) ya da üniversite diplomasına sahip bir uzman (Fachkraft mit akademischer Ausbildung) olarak başvuru yapıyorsanız, iş tecrübesi başvurunuzu güçlendirebilir. Ancak bu, kesin bir şart değildir. Burada esas olan, sahip olduğunuz eğitim düzeyi ve mesleki yeterliliğinizdir.

  • @cigdemyenilmez1374
    @cigdemyenilmez1374 2 หลายเดือนก่อน

    Mavi kart ile benim üzerimden Almanyaya yerleştiğimizde eşim aralıksız Almanyada kalmak zorunda mı ? Gelip gidebilir mi ?

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  2 หลายเดือนก่อน

      Oturum sahibi her bir kişinin hayatının merkezi Almanya olmalı. Yasa 6 aydan fazla Almanya´da yaşanmasını talep ediyor. BlueCard sahipleri bir yıla kadar Almanya dışında kalmaları mümkün.

    • @cigdemyenilmez1374
      @cigdemyenilmez1374 2 หลายเดือนก่อน

      @avukatcemalisik çok teşekkür ederiz.

  • @tomakin55
    @tomakin55 3 หลายเดือนก่อน

    Merhaba, Almanya dan işveren ile görüşüp anlaştık. İşveren Bundes Agentür für Arbeit a ön onau için başvuru yaptı. 7 aydır cevap gelmesini bekliyoruz.İşveren bizzat gidip görüştü ajansla, binlerce dosyanın sırada olduğu söylendi. En son 1 ay önce işveren Bundes Agentür ü Çalışma Bakanlığı na şikayet ettiğini söyledi. Ön onayın bu kadar uzaması normal mi sizce? Tşk

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน +1

      Kesinlikle değil. Tüm evraklarınız tamamsa ve Bundesagentur für Arbeit bir haftalık süre içinde yanıt vermezse, kabul etmiş sayılıyor ve yabancılar dairesi işlemi sürdürüyor. Burada ancak eksik bir evrak olması durumunda işlemler beklenenden fazla sürebiliyor.

    • @tomakin55
      @tomakin55 3 หลายเดือนก่อน

      @@avukatcemalisik Cvp için teşekkür ederim. O zaman dosya yabancılar dairesinde bekliyor olabilir mi?

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน +1

      @@tomakin55muhtemelen. Sorgulamak gerekiyor. Sonuçta hızlandırılmış işlem olduğu için yüksek harç istiyorlar

    • @tomakin55
      @tomakin55 3 หลายเดือนก่อน

      @@avukatcemalisik ön onaya başvururken iş sözleşmesi yapmamıştık daha, zav onayı gelince sözleşme yapılır devam edilir dendi bize. Sözleşme olmadığı için bekliyor olabilir miyiz?

    • @avukatcemalisik
      @avukatcemalisik  3 หลายเดือนก่อน

      @@tomakin55 bence o yüzden bekliyor işlem. ZAV onayı geldi mi bu arada?

  • @Exsen844
    @Exsen844 3 หลายเดือนก่อน

    İ-DATA türk kanunlarına uygun çalışıyormu? Türkiyede döviz ile işlem yapıyor. Üstelik aldığınız termini iptal ettirdiğiniz takdirde paranızı geri alamıyorsunuz. İsterseniz hasta olun yada size verilen termşnde belki davetiyenizin tarihi bitmiş olabilir.