Felicitari din inima pentru ceea ce faci, intr-adevar avem preocupari in comun si ma bucur tare mult! Imi doresc ca tot mai multe persoane sa aiba acest gen de preocupari! Mult succes, te urmaresc cu drag! :)
multumesc ptr ce am invatat din cea ce tu faci,as vrea sa -mi spui daca pleava care rezulta intr-u siloz de cereale poate fi folosita in loc de rumegus
Cu Mult Drag !!! O să mai vină și alte filmulețe, însă acuma sunt răcit și răgușit și vocea nu mă mai prea ajută.. Și treci și apucă-te de treabă că hârtie din deșeuri și cartoane cam oricine are prin casă.. Rumegușul la fel, decât să-l arunci poți să-l strângi sau să-l procuri de pe la vecini și pus în saci de rafie dar să nu fie de la lemnele verzi.. N-ai nimic de pierdut...
Felicitari domnule esti tare si mii de multumiri pentru sfaturi f f utile sa ti dea bunul dumnezeu multa sanatate tie si familiei tale ...toate cele bume
Domnul meu ,la inceput iti spun sincer nu prea am luat in serios treaba ta cu aceste masini de facut brichete ,primul clip vizionat a fost cel cu tubul de la dedeman mi s-a parut o gluma . Dar dupa ce am vizionat toate clipurile si pe acesta ultimu ,cred ca iti acord respect ,de o luna tind spre o centrala pe peleti sau bricehete de cand cu scumpirea gazului ,ca si o alternativa si aceasta masinarie facuta de tine e ceva super ,poti recicla si in acelasi timp sa fie si de folos in curte ,super ,bravo. Ce parere ai despre peleti ,ca si eficienta ,ca si mod de fabricare in curte ? P.s. astept raspuns si la cealalta intrebare de la alt clip ,te salut ! Inca ceva ,ai putea face un clip in care sa prezinti modul de fabricare mai in amanunt a masinii de facut bricehete ? Multumesc
Te Salut ! Păi nu prea găsești, și îți spun și de ce: ca să faci o presă, te costă materialele destul de mult, iar dacă vrei s-o faci și buna și rezistentă, te costă și mai mult...plus sudură, curent electric, vopsea și alte elemente. Sunt anumite costuri, iar presa trebuie s-o vinzi bine ca să-ți scoți banii și să rămâi cu ceva. Sfatul meu este așa: găsește un prieten, sau un frate, cumpără-ți materialele, apoi apucate de treabă și ți-o faci cum îți place ție, și este a ta. Totuși, dacă cauți pe olx, găsești, dar mai bine făți-o tu și te costă mai puțin și o faci de calitate ca pentru tine. Numai bine, prietene ! 😇🙏👍
Te Salut.! Se poate, binențeles.! Dacă vrei să vezi, am videoclipul în care am făcut și brichete doar din carton curat.. "bricheta fără rumeguș, 2" Totuși trebuie să insiști mai mult cu mixarea datorită unor tipuri de carton care au suprafața exterioară mai tare și se distruge mai greu.. Eventual ține - l cel puțin 3 zile în apă și granulația să fie cam cât jumătatea unui card.. sau ceva mai mare puțin decât o monedă de 50 de bani.. Multă Baftă și Spor.!!!
@@doreldorel5668 Da, încearcă să ți măcar 3 zile cartonul în apă și folosește un mixer care să te ajute să mărunțești bine cartonul, și eu cred că va merge.. Sunt puțin mai fragile brichetele doar cu carton și rumeguș, dar odată ce se usucă se intaresc bine.. Aștept să-mi zici ce-ai mai făcut.. De unde ești, dacă nu te superi.? Seară Frumoasă.!!!
Salut,in cateva zile termin si eu presa ca si asta din video doar ca am facut 5 celule. Crezi ca merge cu un cric de 3 t adica preseaza suficient si 2 ce grosime are tabla din care este facuta ? Multumesc si spor la treaba !
Te Salut și eu Mihai !!! Mă bucur că poți să-ți faci tu singur presa.. A mea nu am măsurat tablele să văd de cât e făcută dar cred că de 3 milimetrii iar îmbinăturile și întăriturile sunt destul de zdravene.. aș fi preferat ca balamalele să fie mai puternice dar deocamdată se țin bine.. Spunea-i dacă e bine să pui un cric de 3 tone.. Eu zic că e destul de slab cricul de 3, de ce ??? Pentru că, 1. va avea viață scurtă pentru că e solicitat la maximum, 2. Te vei obosii la utilizare, fiind slab trebe să pui brandul la bătaie, 3. nu vei putea obține o presare eficientă mai ales că ai zis că a ta ai făcut-o cu 5 celule.. Eu zic un cric de cel puțin 5 tone.. Al meu e de 10 tone și e o plăcere să lucrezi cu el.. Îți Doresc Sănătate și Numai Bine !!!
Rof Power Brickets Am inteles,acum am unul de 3 t o sa il inaugurez cu asta si la primavara cand ma apuc de treaba ii pun unu de 10t. Daca ai facebook cauta-ma Mihai Hrv si putem vorbi mai multe,o seara faina sa ai !
Am avut face boock dar de aproape un an mi-am șters pagina.. Poate dacă mă hotăr să o activez din nou.. Am instagram unde mai pun câte o poză din când în când.. rofstefan Poate poți chiar să pui un videoclip cu presa ta cu 5 matrițe pe you tube.. La primăvară, binențeles.. Salut, Numai Bine !!!
Care dintre ele ? Dacă zici de HILTI, deșii am cumpărat-o second, dar este invincibilă.. și de chinezărie sunt mulțumit, merge super bine deocamdată.. Te Salut!!!
Salut Prietene !!! Referitor la brichetele făcute doar cu rumeguș.. Eu am încercat mai multe variante dar nu mi-a ieșit nici una.. Hârtia pe lângă faptul că e combustibilă dar mai are și rolul de a încleia, săi zic așa, ea după ce se usucă devine liant întărindu-se puternic.. Asta-i soluția.. Eu am văzut și pe unii care le-au ieșit dar cu siguranță bagă în apă aracet sau prbabil alte soluții pentru încleiere ceea ce la ardere pot devenii toxice pentru om și mediu.. Numai Bine !!!
Am uitat să mai precizez că există brichete doar din rumeguș pur făcute de prese electrice, sau de fabrică, pe bază uscată dar treaba asta e o altă chestiune.. Costuri enorme la achiziția unei astfel de prese, exemplu, cea mai slabă și ieftină pornește de la un preț de circa 2000 / 2500 de euro în sus, ca să nu mai vorbim de consumul de curent de care are nevoie și de întreținere.. Dacă mai ai și alte întrebări cu mare drag.. Numai Bine !!!
Salutare Razvan !!! În primul rând scuze pentru întârzierea mesajului.. Rumeguşul şi la mine pică tot dela tăierea lemnelor de foc, adică de la drujbă, de la mine iar cel mai mult de pe la vecinii care în general îl aruncă pe albia râului dar când nu am pot să-mi procur uşor de la dulgherii şi tâmplarii din apropiere, numai că ştii tu că ei lucrează mai mult cu răşinoase.. Din fericire am un dulgher vecin care face şi repară butoaie iar dânsul mai lucrează şi cu stejar, salcâm şi uneori el zice să merg să-mi adun rumeguşul că dacă nu îi dă foc sau îl aruncă pe râu.. Am folosit şi rumeguş (talaj) mai mare dar ştii tu cum stă treaba, merge şi ăla dar se duce mai rapid.. Numai Bine !!!
Bună Dora !!! Așa e, ai dreptate că cu cât pui hârtie mai mult cu atât se presează mai bine și se întăresc mai bine, doar că vezi tu că uneori trebe multă hârtie pregătită pentru treaba asta și de fapt cel mai mult lucru eu cred că îl fac pregătind și colectând hârtia.. Numai Bine !!!
in ianuarie o sa fie gata o presa mult mai buna daca va intereseaza tot cu tecnologie asta hartie si rumegus numai atata traba o sa avet sa turnat materialu in masina th-cam.com/video/uZFtw7BJ0R0/w-d-xo.html
in cat timp se usca ca sa le poti arde? anul asta aproape ca si eu planuiam sa fac presa de bricheti. am avut 2 chear 3 grupuri hidraulice care ma gandeam sa le intrebuintez la asa ceva insa le-am vandut. :))
Cam în două săptămâni la o temperatură de primăvară, adică 20/30 grade.. În lunile de vară cu valori peste 30 de grade cam în 7 /10 zile sau chiar mai repede dacă mai bate și vântul.. Dar mai depinde mult și dacă le faci gaură-n nijloc și de forța de presare.. Și neapărat trebe acoperite cu folie sau prelate la lăsarea serii pentru că se udă de la rouă.. Despre presă nici nu mai vorbesc că un sudor și meșter ca tine poți să-ți tragi o presă kalumea.. Numai Bine !!!
Te Salut !!! Nu cred să fie toxică pentru că hârtia e produsă 80 / 90 la % din celuloză, iar pe de altă parte printarea ziarelor și hârtiilor de tot felul nu mai e ca în anii 70/80 pe bază de plumb, sunt vopsele pe bază de apă și cerneală.. + că eu am pus hârtia la apă și am văzut cu motanul a băut apă de pe hârtie și nu a avut nimic.. Am văzut insecte plutind pe apa de pe hârtie, mi-a sărit în ochi apă în timp ce mixam hârtia și nici măcar o banală usturime nu am avut.. Dacă pui pe foc 4bucăți de lemn și 4 brichete o să vezi că lemnele scot mult mai mult fum decât brichetele.. Cele Bune !!!
Salut, Vreau sa ma apuc sa fac si eu.una . Imi.poti spune te rog dimensiunea la celule.adica daca vreau sa fac groase de 6 adâncime celulei e ok.sa fie de 12 cm . Multumesc frumos
@@adriancretu7554 îmi cer scuze pentru întârzierea mesajului, nu a fost cu intenție ! Păi, mi se pare cam subțirică de 6. A mele ajungeau și 10, unele.. Eu zic s-o lași de 15/16, pentru că toleranța ți-o poți regla și din gâtul cricului de la șurub.. Mai bine las-o un pic mai mare.. Să fie un 16 că dupa-ceea reglajul ți-am spus că ți-l faci exact de cât ai nevoie, din cric.. Baftă și numai bine îți doresc !!!
@@adriancretu7554 Din păcate nu mai am presa și nici nu mă pricep la așa ceva. Dacă o aveam îți făceam cu tot dragul.. Am dat-o iar momentan lucrez pentru extinderea spațiului.. Mai încearcă totuși pe site-uri, poate găsești pe cineva care să fi făcut vreun articol.. Îmi pare rău că mai mult nu pot să-ți spun.. Deși nu e greu.. Te gândești de cât să fie de lungă, câte celule să aibă și lași toleranța aia în funcție de grosimea tablei.. Te sfătuiesc dacă tot o faci tu, să pui tablă de calitate, să nu te zgârcești.. Dacă mai ai întrebări îmi zici și mâine îți voi răspunde.. Apropo: de unde ești ?
Da, folosesc și lemne, ai văzut bine ! Ca să mă încălzesc doar cu brichete, am nevoie de un volum mare de energie pentru a produce brichete pentru o iarnă întreagă.
Vă Salut și eu ! Dimensiunile : Lungime 16 lățime 10 și adâncimea camerei, teoretic 13, practic 11 centimetri.. Am pierdut circa 2 centimetri datorită faptului că am pus cric de 10 tone care are gâtul mai lung, normal, decât cel de 3 respectiv 5 tone, dar nu influențează cu nimic presarea, faptul că am pierdut 2 centimetri.. Bricheta rămâne la final cu o grosime medie de 6 centimetrii.. Noapte Bună !!!
Salut !!! Cu gretatea brichetelor stăm în felul următor.. Cele mai mici obținute de la presa cu pârghie manuală variază între 190 și 220 de grame Iar la bricheta cea mare făcută cu presa cu 4 camere pe cric hidraulic de 10 tone am obținut o greutate de la 320 până la 350 de grame pe brichetă.. Seară Faină !!!
Te Salut.! Se pot pune cantități egale.. Eu pun într-un cazan de tablă zincată o găleată de hârtie. Fac mixarea, după care pun o găleată de rumeguș și amestec din nou tot conținutul cu circa 10 litri de apă.. Mai poți pune cam până la 65/70 la % rumeguș și restul hârtie și carton.. Dar cantitatea o mai poți face și după nevoia ta - adică dacă tu nu ai prea mult rumeguș, atunci poți pune hârtie mai multă, fără probleme.. Eu fac cam jumate și jumate. Ideea e să nu fie nici chiar prea mult rumeguș pentru că nu se mai "leagă" prea bine brichetele.. Mult Spor și Baftă. 👍👍🙏
Te Salut Hekăre !!! Dacă ai o tocătoare sau un granulator se poate.. Trebuie tocate bine.. Chiar am vrut să-ți trimit un link cu un neamț care a inventat o mașină (presă) de făcut brichete doar din frunze dar nu l-am mai găsit.. Se poate, binențeles că se poate.. Am văzut alt videoclip despre cineva care a făcut brichete tot pe principiul ăsta cu pastă de hârtie și rumeguș dar se chinuia omu să distrugă frunzele.. Deci, părerea mea că dacă se zdrobesc cu o tocătoare merg.. paie, fân, tulpini de flarea soarelui, paie de porumb, conuri de brad, scoarță, frunze și pe schweichofer.. Numai Bine !!!
salut! poti sa faci un video despre aceasta masina de brichetat? as vrea sa confectionez si eu una. ce productivitate are? un om cite kg poate sa faca timp de o zi?
Salut și eu !!! Păi și aici depinde de cât e de frig, dar în momentul de față când temperatura nu ajunge la pragul de îngheț iar pe timp de zi se mai ridică la un 8 / 10 grade atunci mai vorbim de o economie bunicică.. De exemplu aseară am aprins focul pe la 7 adică 19 și am pus cam 4 ture a câte 4 / 6 brichete la un interval de circa 30 de minute. Cam maximum 20 de brichete și îmi urc temperatura de la 18 la circa 24 / 26 de grade.. Însă dacă temperaturile scad drastic atunci va trebui să facem focul mai devreme și până târziu cu un număr de circa 40 / 60 de brichete pe timp de ger continuu.. Numai Bine !!!
La o căutare mai atenta se vede ca prețul la kg de hartie ajunge la 0.70 lei... De ce? Pt ca în Turcia de exemplu se vinde cu 0.50 euro la kg Intre 50 și 90 de euro cenți la kg Tocmai de asta se cauta hârtia
Interesant, n-am știut că a ajuns chiar așa de scumpă.. De fapt unele țări produc celuloza din materia primă din reciclabile, pe când la noi și alte țări doar din lemn..
Salutare din nou,problema e ca după 1 săptămână de adunat tot ce inseamna hartie,carton,am reușit sa adun 17,5 kg Asta înseamnă că dublata cu rumeguș, rezulta cam 35-37 kg de brichete uscate Rumegusul se găsește peste tot,în schimb,hârtia este la mare căutare Practic hârtia se vinde la centre de colectare cu 0.35 bani la kg
După cum mi-ai zis, totuşi ai colectat destul de mult.. totuşi preţul se pare că a crescut, eu ştiam că pe la noi e 10 / 15 bani, iar cel mai bun preţ ajunge până la 20 de bani.. Sa scumpit iar pe viitor cred că şi rumeguşul va fi mai greu de găsit, dar având în vedere faptul că Românului nu-i stă prea bine cu economia şi ecologia, încă vom mai putea să procurăm şi hârtie şi rumeguş destul de uşor.. Eu am căţiva *clienţi* de la care colectez hârtia gratis că oricum o aruncă, iar pe de altă parte îi ajut şi să scape de ea mai uşor, şi cu rumeguşul la fel, deocamdată..
Te Salut !!! Păi dacă iara e cum a fost cea din 2017 / 18 atunci scapi destul de ieftin când te gândeşti că au fost multe zile cu temperaturi de peste 10 grade iar în ianuarie aproape că nici nu a brumat.. Depinde totuşi de mai mulţi factori.. De dimensiunea brichetelor, de conţinutul brichetelor, unele ard mai rapid, altele mai lent + putere calorică.. Dacă bricheta e de 20 / 10 diametru aproximativ iar locuinţa este bine izolată, atunci eu merg cam cu 25 - 30 de brichete pe zi să ai cam o temperatură de circa 20 / 22 de grade sau dacă vrei lăfăială, cum se zice la noi în ardeal, şi vrei 22 /24 sau chiar mai multe grade , binenţeles că se ridică numărul de brichete.. Mai depinde foarte mult şi de tipul de sobă, iar dacă e iarna e extrem de geroasă şi temperatura nu sare de zero grade nici noaptea nici ziua şi vor fi astfel de multe zile geroase, atunci nu pot să-ţi dau un răspuns cert..Ce e important e că se poate face economie foarte bună, iar în alte ţări această preocupare e vitală având în vedere faptul că ori nu au păduri ori cine are nu le folosesc pentru moftul de-a se încălzi.. Unii chiar şi-au făcut mici făbricuţe de vândut brichete de acest gen, pentru că materia primă e gratis sau aproape gratis.. Spor la Brichetat şi Numai Bine Domnul Vasile !!!
Scuze că nu am răspuns până acum că am avut ieri o zi încărcată și am fost obosit.. Uite aici numărul meu de telefon pentru mai multe detalii.. 0785154511 dacă nu dă beep că te sun eu..
Salut Cristi !!! Ai spus dacă se pot face brichete fărã hârtie.. Păi cum facem noi la ud nu se prea poate face pentru că procesul de presare are mai multe roluri.. Trebe să fie presa mult mai puternică, apoi mai are un sistem care usucă bricheta instant la temperatură foarte mare, etc, etc.. Ce poți face totuși, să-ți faci rost de un cric hidraulic de vreo 20 de tone, cel puțin, o țeavă groasă pe post de cilindru, apoi o tijă la fel de puternică ca să servească drept piston.. Și un cadru de fier forjat BINE FĂCUT unde să poți pune cricul cu țeava și apoi să încerci cu rumeguș uscat, care după cele văzute de mine la unii că a mers și așa.. Baftă și să-mi spui ce ai mai făcut, Spor la Treabă TOT RESPECTUL !!!
Salutare Rof. Am si eu o astfel de presa cumparata de la Robert Vaida .(0758 694 222 este pe olx cine doreste ..) Ti-am urmarit foarte multe videoclipuri si m-ai determinat si pe mine sa ma apuc de treaba . Am o sugestie daca permiti (din experienta proprie) : pentru a intra cat mai mult material in cuti si a iesi brichetele cat mai groase , eu am 'inventat' inca o etapa : . Adica , am niste cuve de pe la masini de spalat , butoaie gaurite la fund , etc , in care depozitez pentru cateva ore materialul . O MARE cantitate de apa , se scurge ! Apoi incarc presa si astfel obtin brichete groase si destul de bine zvantate . Iar anu acesta , vreau sa mai testez ceva : in fiecare compartiment , la jumatatea materialului , voi aseza 2 brichete de carbune ( din acelea rotunde -16-20lei sacul de 25kg) . Asta pentru marirea puterii calorice . cateva brichete de anul trecut ( nu prea am stat bine cu rumegusul ..) postimg.cc/zysyMJZJ
Salutare Luigi !!! Mă bucur că informațiile sunt de folos și ajută oamenii să-şi regandeasca modul de a folosi resursele într-un mod echilibrat și de ce nu, pentru a încerca alte variante mai economice pentru bugetul lor.. Schema cu eliminarea apei o folosesc și eu.. După ce am terminat materialul de mixat îl pun într-un cazan spart la fund apoi apa se scurge, și așa cum ai spus, se introduce materialul zvantat în celule și bricheta iese puțin mai groasă.. Cât despre rumegus, să ști că si la mina sa cam împuținat și parcă e mai greu de procurat, însă deocamdată mai pot procura.. Totuși este cam scump cărbunele dar se poate obține carbune natural din vegetație uscată sau arderea lemnului.. Îți Mulțumesc de încredere și pentru vizită pe canal, asta mă face să mai sper și să mai continui activitatea.. O să mai revin eu ceva mai încolo și cu alte exemple și idei.. Multă Sănătate și Numai Bine !!!
@@arejdu Te Salut ! Nu, nu ard fără nici un rezultat ! Cel mai mare rezultat este că ard aproape gratis, exceptând munca și procurarea materialelor.. Pentru o cameră normală ai nevoie cam de 3/4 mii de brichete, cu condiția ca locuința să fie izolată termic.. Dar ca să nu zici că vorbesc prostii, ar fi cel mai bine pentru tine să faci tu probe și încercări, Îți faci o mini presă ieftină și tu singur te vei convinge cel mai bine.. Oricum, după parerea mea, se vor face economii foarte bune la lemn, în special in perioadele mai blânde din iarnă, toamna târziu, și primăvara devreme, aceste brichete sunt impecabile.. Multă Sănătate !!!
@@arejdu Economie la lemn , cum spune Rof. Le-am folosit in combinatie cu lemn mai slab caloric si mai verde . Au fost zile intregi , cand temperatura era intre -2 - +4 grade , cand am mers doar cu brichete . Umpleam soba , inchideam usile si o aveam fierbinte cateva ore . Am stat bine cu materia prima iar anu acesta cred ca o sa stau si mai bine . In fiecare bricheta o sa bag cate 2 de carbune , pentru marirea puterii calorice . Am lemn destul pe aici , dar imi place ce fac . Aprinderea focului , e o joaca . Se pot povesti multe pe aceasta tema .
@@arejdu Da , ai nevoie de mii de bucati pentru fiecare soba . O presa poate scoate 8,10, chiar si 20 odata . Depinde ce scula avem in curte . Asta ca sa mergi exclusiv pe brichete (hartie + rumegus) . Pe zi se pot produce foarte multe daca avem pusa la punct "o linie tehnologica" ( tocator , amestector , vase pentru pre-scurgere presa rapida etc) . In cateva ore am facut cateva sute ( la 4 minute , scoteam 8 odata. dar se mai adauga timpul pentru pregatirea materialelor ..e ceva de munca :)) )
Felicitari din inima pentru ceea ce faci, intr-adevar avem preocupari in comun si ma bucur tare mult! Imi doresc ca tot mai multe persoane sa aiba acest gen de preocupari! Mult succes, te urmaresc cu drag! :)
Vreau și eu sa întru an posesia unei prese
multumesc ptr ce am invatat din cea ce tu faci,as vrea sa -mi spui daca pleava care rezulta intr-u siloz de cereale poate fi folosita in loc de rumegus
fara doar si poate !
Mulțumesc mult pentru informații,m.ai ajutat enorm
Cu Mult Drag !!!
O să mai vină și alte filmulețe, însă acuma sunt răcit și răgușit și vocea nu mă mai prea ajută..
Și treci și apucă-te de treabă că hârtie din deșeuri și cartoane cam oricine are prin casă.. Rumegușul la fel, decât să-l arunci poți să-l strângi sau să-l procuri de pe la vecini și pus în saci de rafie dar să nu fie de la lemnele verzi..
N-ai nimic de pierdut...
Felicitari domnule esti tare si mii de multumiri pentru sfaturi f f utile sa ti dea bunul dumnezeu multa sanatate tie si familiei tale ...toate cele bume
Mulțumesc mult de tot ! ❤️
Apreciez cuvintele și gândurile frumoase !
La fel vă doresc și eu, multă sănătate și numai bucurii !
Domnul meu ,la inceput iti spun sincer nu prea am luat in serios treaba ta cu aceste masini de facut brichete ,primul clip vizionat a fost cel cu tubul de la dedeman mi s-a parut o gluma .
Dar dupa ce am vizionat toate clipurile si pe acesta ultimu ,cred ca iti acord respect ,de o luna tind spre o centrala pe peleti sau bricehete de cand cu scumpirea gazului ,ca si o alternativa si aceasta masinarie facuta de tine e ceva super ,poti recicla si in acelasi timp sa fie si de folos in curte ,super ,bravo.
Ce parere ai despre peleti ,ca si eficienta ,ca si mod de fabricare in curte ? P.s. astept raspuns si la cealalta intrebare de la alt clip ,te salut !
Inca ceva ,ai putea face un clip in care sa prezinti modul de fabricare mai in amanunt a masinii de facut bricehete ? Multumesc
Buna seara. Unde gasesc o matrita ? ????
Te Salut !
Păi nu prea găsești, și îți spun și de ce: ca să faci o presă, te costă materialele destul de mult, iar dacă vrei s-o faci și buna și rezistentă, te costă și mai mult...plus sudură, curent electric, vopsea și alte elemente. Sunt anumite costuri, iar presa trebuie s-o vinzi bine ca să-ți scoți banii și să rămâi cu ceva.
Sfatul meu este așa: găsește un prieten, sau un frate, cumpără-ți materialele, apoi apucate de treabă și ți-o faci cum îți place ție, și este a ta.
Totuși, dacă cauți pe olx, găsești, dar mai bine făți-o tu și te costă mai puțin și o faci de calitate ca pentru tine. Numai bine, prietene ! 😇🙏👍
Salut.Mai am o întrebare se poate face brichete cu rumeguș și carton s-au trebuie și hârtie în amestec.
Te Salut.!
Se poate, binențeles.!
Dacă vrei să vezi, am videoclipul în care am făcut și brichete doar din carton curat..
"bricheta fără rumeguș, 2"
Totuși trebuie să insiști mai mult cu mixarea datorită unor tipuri de carton care au suprafața exterioară mai tare și se distruge mai greu..
Eventual ține - l cel puțin 3 zile în apă și granulația să fie cam cât jumătatea unui card.. sau ceva mai mare puțin decât o monedă de 50 de bani..
Multă Baftă și Spor.!!!
Am făcut astăzi rumeguș cu carton o găleată rumeguș o găleată carton nu sa legat foarte bine probabil de la carton lam ținut în apă o zi
Am să încerc după ce țin cartonul și hârtia în apă trei zile
@@doreldorel5668 Da, încearcă să ți măcar 3 zile cartonul în apă și folosește un mixer care să te ajute să mărunțești bine cartonul, și eu cred că va merge..
Sunt puțin mai fragile brichetele doar cu carton și rumeguș, dar odată ce se usucă se intaresc bine..
Aștept să-mi zici ce-ai mai făcut..
De unde ești, dacă nu te superi.?
Seară Frumoasă.!!!
@@greenpowereco1238 Sunt aproape de Timișoara mersi pentru sfat O seară Bună.
Salut,in cateva zile termin si eu presa ca si asta din video doar ca am facut 5 celule. Crezi ca merge cu un cric de 3 t adica preseaza suficient si 2 ce grosime are tabla din care este facuta ? Multumesc si spor la treaba !
Te Salut și eu Mihai !!!
Mă bucur că poți să-ți faci tu singur presa.. A mea nu am măsurat tablele să văd de cât e făcută dar cred că de 3 milimetrii iar îmbinăturile și întăriturile sunt destul de zdravene.. aș fi preferat ca balamalele să fie mai puternice dar deocamdată se țin bine..
Spunea-i dacă e bine să pui un cric de 3 tone..
Eu zic că e destul de slab cricul de 3, de ce ??? Pentru că, 1. va avea viață scurtă pentru că e solicitat la maximum, 2. Te vei obosii la utilizare, fiind slab trebe să pui brandul la bătaie, 3. nu vei putea obține o presare eficientă mai ales că ai zis că a ta ai făcut-o cu 5 celule.. Eu zic un cric de cel puțin 5 tone.. Al meu e de 10 tone și e o plăcere să lucrezi cu el..
Îți Doresc Sănătate și Numai Bine !!!
Rof Power Brickets Am inteles,acum am unul de 3 t o sa il inaugurez cu asta si la primavara cand ma apuc de treaba ii pun unu de 10t. Daca ai facebook cauta-ma Mihai Hrv si putem vorbi mai multe,o seara faina sa ai !
Am avut face boock dar de aproape un an mi-am șters pagina.. Poate dacă mă hotăr să o activez din nou.. Am instagram unde mai pun câte o poză din când în când.. rofstefan
Poate poți chiar să pui un videoclip cu presa ta cu 5 matrițe pe you tube.. La primăvară, binențeles..
Salut, Numai Bine !!!
Poate chiar maine daca o termin nici whatsapp nu ai ? :)
Gata te-am adaugat.
Super!
Bormasina cum ți se pare ?
Care dintre ele ?
Dacă zici de HILTI, deșii am cumpărat-o second, dar este invincibilă.. și de chinezărie sunt mulțumit, merge super bine deocamdată.. Te Salut!!!
Salut.Daca folosesti doar rumegus si apa e bine ?
Multumesc anticipat pt raspunss.
Salut Prietene !!! Referitor la brichetele făcute doar cu rumeguș.. Eu am încercat mai multe variante dar nu mi-a ieșit nici una.. Hârtia pe lângă faptul că e combustibilă dar mai are și rolul de a încleia, săi zic așa, ea după ce se usucă devine liant întărindu-se puternic.. Asta-i soluția.. Eu am văzut și pe unii care le-au ieșit dar cu siguranță bagă în apă aracet sau prbabil alte soluții pentru încleiere ceea ce la ardere pot devenii toxice pentru om și mediu..
Numai Bine !!!
Multumesc mult pt raspuns si Bunul Dumnezeu sa te aiba in paza.
Am uitat să mai precizez că există brichete doar din rumeguș pur făcute de prese electrice, sau de fabrică, pe bază uscată dar treaba asta e o altă chestiune..
Costuri enorme la achiziția unei astfel de prese, exemplu, cea mai slabă și ieftină pornește de la un preț de circa 2000 / 2500 de euro în sus, ca să nu mai vorbim de consumul de curent de care are nevoie și de întreținere..
Dacă mai ai și alte întrebări cu mare drag..
Numai Bine !!!
Mulțumes la fel și pe Tine, Sănătate !!!
Am deja si mai mici
Salut.Ce rumegus folosesti?(marimea?)
Eu folosesc de la drujba
Salutare Razvan !!! În primul rând scuze pentru întârzierea mesajului.. Rumeguşul şi la mine pică tot dela tăierea lemnelor de foc, adică de la drujbă, de la mine iar cel mai mult de pe la vecinii care în general îl aruncă pe albia râului dar când nu am pot să-mi procur uşor de la dulgherii şi tâmplarii din apropiere, numai că ştii tu că ei lucrează mai mult cu răşinoase.. Din fericire am un dulgher vecin care face şi repară butoaie iar dânsul mai lucrează şi cu stejar, salcâm şi uneori el zice să merg să-mi adun rumeguşul că dacă nu îi dă foc sau îl aruncă pe râu.. Am folosit şi rumeguş (talaj) mai mare dar ştii tu cum stă treaba, merge şi ăla dar se duce mai rapid.. Numai Bine !!!
Mersi pt raspuns.Am incercat si eu cu rumeguz mare dar parca nu se preseaza asa bine .
mai multa hartie trebe in compozitie daca rumegusu mai mari!!si se leaga bine dupa uscare.
Bună Dora !!! Așa e, ai dreptate că cu cât pui hârtie mai mult cu atât se presează mai bine și se întăresc mai bine, doar că vezi tu că uneori trebe multă hârtie pregătită pentru treaba asta și de fapt cel mai mult lucru eu cred că îl fac pregătind și colectând hârtia..
Numai Bine !!!
in ianuarie o sa fie gata o presa mult mai buna daca va intereseaza tot cu tecnologie asta hartie si rumegus numai atata traba o sa avet sa turnat materialu in masina th-cam.com/video/uZFtw7BJ0R0/w-d-xo.html
in cat timp se usca ca sa le poti arde? anul asta aproape ca si eu planuiam sa fac presa de bricheti. am avut 2 chear 3 grupuri hidraulice care ma gandeam sa le intrebuintez la asa ceva insa le-am vandut. :))
Cam în două săptămâni la o temperatură de primăvară, adică 20/30 grade.. În lunile de vară cu valori peste 30 de grade cam în 7 /10 zile sau chiar mai repede dacă mai bate și vântul.. Dar mai depinde mult și dacă le faci gaură-n nijloc și de forța de presare.. Și neapărat trebe acoperite cu folie sau prelate la lăsarea serii pentru că se udă de la rouă..
Despre presă nici nu mai vorbesc că un sudor și meșter ca tine poți să-ți tragi o presă kalumea..
Numai Bine !!!
Daca folosesti ziare si reviste, nu e toxic?Fumul pe care il emana brichetele la ardere, mai exact
Te Salut !!! Nu cred să fie toxică pentru că hârtia e produsă 80 / 90 la % din celuloză, iar pe de altă parte printarea ziarelor și hârtiilor de tot felul nu mai e ca în anii 70/80 pe bază de plumb, sunt vopsele pe bază de apă și cerneală.. + că eu am pus hârtia la apă și am văzut cu motanul a băut apă de pe hârtie și nu a avut nimic.. Am văzut insecte plutind pe apa de pe hârtie, mi-a sărit în ochi apă în timp ce mixam hârtia și nici măcar o banală usturime nu am avut.. Dacă pui pe foc 4bucăți de lemn și 4 brichete o să vezi că lemnele scot mult mai mult fum decât brichetele..
Cele Bune !!!
Rof Power Brickets mersi de raspuns. Numa bine!
Супер!!!
Salut,
Vreau sa ma apuc sa fac si eu.una .
Imi.poti spune te rog dimensiunea la celule.adica daca vreau sa fac groase de 6 adâncime celulei e ok.sa fie de 12 cm .
Multumesc frumos
Răspunsul ți-l dau mâine, acum este târziu, dar îți zic mâine, Noapte bună !
Salutare ,cand ai timp.te rog sa imi spui.ce adâncime are celula ??sau cat de adâncă sa fie sa pot sa scot de 6 cm.grosime
Sau daca se poate o schiță ceva 😊,cu niste cote ceva
@@adriancretu7554 îmi cer scuze pentru întârzierea mesajului, nu a fost cu intenție !
Păi, mi se pare cam subțirică de 6. A mele ajungeau și 10, unele.. Eu zic s-o lași de 15/16, pentru că toleranța ți-o poți regla și din gâtul cricului de la șurub.. Mai bine las-o un pic mai mare.. Să fie un 16 că dupa-ceea reglajul ți-am spus că ți-l faci exact de cât ai nevoie, din cric..
Baftă și numai bine îți doresc !!!
@@adriancretu7554 Din păcate nu mai am presa și nici nu mă pricep la așa ceva. Dacă o aveam îți făceam cu tot dragul.. Am dat-o iar momentan lucrez pentru extinderea spațiului.. Mai încearcă totuși pe site-uri, poate găsești pe cineva care să fi făcut vreun articol.. Îmi pare rău că mai mult nu pot să-ți spun..
Deși nu e greu.. Te gândești de cât să fie de lungă, câte celule să aibă și lași toleranța aia în funcție de grosimea tablei.. Te sfătuiesc dacă tot o faci tu, să pui tablă de calitate, să nu te zgârcești.. Dacă mai ai întrebări îmi zici și mâine îți voi răspunde.. Apropo: de unde ești ?
Văd că folosiți și lemne din padure
Da, folosesc și lemne, ai văzut bine !
Ca să mă încălzesc doar cu brichete, am nevoie de un volum mare de energie pentru a produce brichete pentru o iarnă întreagă.
Salutare,as dori sa știu și eu care este dimensiunea camerei de rumeguș înainte de presare,mulțumesc anticipat
Vă Salut și eu !
Dimensiunile :
Lungime 16
lățime 10
și adâncimea camerei, teoretic 13, practic 11 centimetri.. Am pierdut circa 2 centimetri datorită faptului că am pus cric de 10 tone care are gâtul mai lung, normal, decât cel de 3 respectiv 5 tone, dar nu influențează cu nimic presarea, faptul că am pierdut 2 centimetri..
Bricheta rămâne la final cu o grosime medie de 6 centimetrii..
Noapte Bună !!!
Salutare , tot eu sunt.Spune.mi te rog care ar fi greutatea finala a brichetei uscate
Salut !!! Cu gretatea brichetelor stăm în felul următor..
Cele mai mici obținute de la presa cu pârghie manuală variază între 190 și 220 de grame
Iar la bricheta cea mare făcută cu presa cu 4 camere pe cric hidraulic de 10 tone am obținut o greutate de la 320 până la 350 de grame pe brichetă..
Seară Faină !!!
Îmi spuneți și mie vă rog ce cantitate de rumeguș si hârtie se pune.
Te Salut.!
Se pot pune cantități egale..
Eu pun într-un cazan de tablă zincată o găleată de hârtie. Fac mixarea, după care pun o găleată de rumeguș și amestec din nou tot conținutul cu circa 10 litri de apă..
Mai poți pune cam până la 65/70 la % rumeguș și restul hârtie și carton..
Dar cantitatea o mai poți face și după nevoia ta - adică dacă tu nu ai prea mult rumeguș, atunci poți pune hârtie mai multă, fără probleme..
Eu fac cam jumate și jumate.
Ideea e să nu fie nici chiar prea mult rumeguș pentru că nu se mai "leagă" prea bine brichetele..
Mult Spor și Baftă. 👍👍🙏
@@greenpowereco1238 Te salut.Multumesc pentru informarți
@@doreldorel5668 Cu multă plăcere, Numai Bine.!
Salut lume. Dar din frunze nu merge ? Nu a incercat nimeni ?
Te Salut Hekăre !!! Dacă ai o tocătoare sau un granulator se poate.. Trebuie tocate bine.. Chiar am vrut să-ți trimit un link cu un neamț care a inventat o mașină (presă) de făcut brichete doar din frunze dar nu l-am mai găsit.. Se poate, binențeles că se poate.. Am văzut alt videoclip despre cineva care a făcut brichete tot pe principiul ăsta cu pastă de hârtie și rumeguș dar se chinuia omu să distrugă frunzele.. Deci, părerea mea că dacă se zdrobesc cu o tocătoare merg.. paie, fân, tulpini de flarea soarelui, paie de porumb, conuri de brad, scoarță, frunze și pe schweichofer.. Numai Bine !!!
@@greenpowereco1238 oare la timpul asta de octombrie se mai poate face brichete,se mai usucā ?
E bun și cu talaj,carton,Și hârtie,sau doar cu rumeguș?
Merge și cu talaj dar să nu fie prea mare și bagi hârtie și carton mai mult..!
@@greenpowereco1238 Va multumesc
@@Urashiri Cu multă plăcere, numai bine.!!!
salut! poti sa faci un video despre aceasta masina de brichetat? as vrea sa confectionez si eu una. ce productivitate are? un om cite kg poate sa faca timp de o zi?
Salut Dănuț !!! Dă-mi te rog un număr de telefon și te sun eu pentru mai multe detalii..
o sa te coste scump sunetul pentru ca eu ma aflu pe in republica Moldova
Nu contează că am ceva minute internaționale și pentru tine consum, ce dacă ?!?
Cum vrei tu dar sunt cam ocupat zilele astea și nu pot să fac videouri..
Salutare,cate brichete mari folosești pe zi pt a incalzi o camera?
Salut și eu !!!
Păi și aici depinde de cât e de frig, dar în momentul de față când temperatura nu ajunge la pragul de îngheț iar pe timp de zi se mai ridică la un 8 / 10 grade atunci mai vorbim de o economie bunicică..
De exemplu aseară am aprins focul pe la 7 adică 19 și am pus cam 4 ture a câte 4 / 6 brichete la un interval de circa 30 de minute. Cam maximum 20 de brichete și îmi urc temperatura de la 18 la circa 24 / 26 de grade..
Însă dacă temperaturile scad drastic atunci va trebui să facem focul mai devreme și până târziu cu un număr de circa 40 / 60 de brichete pe timp de ger continuu..
Numai Bine !!!
La o căutare mai atenta se vede ca prețul la kg de hartie ajunge la 0.70 lei...
De ce? Pt ca în Turcia de exemplu se vinde cu 0.50 euro la kg
Intre 50 și 90 de euro cenți la kg
Tocmai de asta se cauta hârtia
Interesant, n-am știut că a ajuns chiar așa de scumpă.. De fapt unele țări produc celuloza din materia primă din reciclabile, pe când la noi și alte țări doar din lemn..
Bravo Maistre
Îți Mulțumesc, numai bine
Multe Salutări !!!
Salutare din nou,problema e ca după 1 săptămână de adunat tot ce inseamna hartie,carton,am reușit sa adun 17,5 kg
Asta înseamnă că dublata cu rumeguș, rezulta cam 35-37 kg de brichete uscate
Rumegusul se găsește peste tot,în schimb,hârtia este la mare căutare
Practic hârtia se vinde la centre de colectare cu 0.35 bani la kg
După cum mi-ai zis, totuşi ai colectat destul de mult.. totuşi preţul se pare că a crescut, eu ştiam că pe la noi e 10 / 15 bani, iar cel mai bun preţ ajunge până la 20 de bani.. Sa scumpit iar pe viitor cred că şi rumeguşul va fi mai greu de găsit, dar având în vedere faptul că Românului nu-i stă prea bine cu economia şi ecologia, încă vom mai putea să procurăm şi hârtie şi rumeguş destul de uşor..
Eu am căţiva *clienţi* de la care colectez hârtia gratis că oricum o aruncă, iar pe de altă parte îi ajut şi să scape de ea mai uşor, şi cu rumeguşul la fel, deocamdată..
Cate brichete arzi zilnic iarna ?
Te Salut !!! Păi dacă iara e cum a fost cea din 2017 / 18 atunci scapi destul de ieftin când te gândeşti că au fost multe zile cu temperaturi de peste 10 grade iar în ianuarie aproape că nici nu a brumat.. Depinde totuşi de mai mulţi factori.. De dimensiunea brichetelor, de conţinutul brichetelor, unele ard mai rapid, altele mai lent + putere calorică.. Dacă bricheta e de 20 / 10 diametru aproximativ iar locuinţa este bine izolată, atunci eu merg cam cu 25 - 30 de brichete pe zi să ai cam o temperatură de circa 20 / 22 de grade sau dacă vrei lăfăială, cum se zice la noi în ardeal, şi vrei 22 /24 sau chiar mai multe grade , binenţeles că se ridică numărul de brichete.. Mai depinde foarte mult şi de tipul de sobă, iar dacă e iarna e extrem de geroasă şi temperatura nu sare de zero grade nici noaptea nici ziua şi vor fi astfel de multe zile geroase, atunci nu pot să-ţi dau un răspuns cert..Ce e important e că se poate face economie foarte bună, iar în alte ţări această preocupare e vitală având în vedere faptul că ori nu au păduri ori cine are nu le folosesc pentru moftul de-a se încălzi.. Unii chiar şi-au făcut mici făbricuţe de vândut brichete de acest gen, pentru că materia primă e gratis sau aproape gratis.. Spor la Brichetat şi Numai Bine Domnul Vasile !!!
Salut ! As vrea sa confectionez si eu o masina precum a dumneavoastra , cum am putea lua legatura pentru mai multe detalii?
Salut, uite aici 0785154511
Cum pot contacta Cu dmv ?
Te Salut !!! Uite aici numărul meu de telefon pentru mai multe detalii
0785154511
Salut! Lasa-mi te rog un nr. de contact, vreau sa achizitionez o presa de la tine, Sanatate!
Scuze că nu am răspuns până acum că am avut ieri o zi încărcată și am fost obosit.. Uite aici numărul meu de telefon pentru mai multe detalii..
0785154511 dacă nu dă beep că te sun eu..
Rof Power Brickets buna puteți să-mi sunteti se pot face brichete fără hârtie sau nu ms
Salut Cristi !!! Ai spus dacă se pot face brichete fărã hârtie..
Păi cum facem noi la ud nu se prea poate face pentru că procesul de presare are mai multe roluri.. Trebe să fie presa mult mai puternică, apoi mai are un sistem care usucă bricheta instant la temperatură foarte mare, etc, etc..
Ce poți face totuși, să-ți faci rost de un cric hidraulic de vreo 20 de tone, cel puțin, o țeavă groasă pe post de cilindru, apoi o tijă la fel de puternică ca să servească drept piston.. Și un cadru de fier forjat BINE FĂCUT unde să poți pune cricul cu țeava și apoi să încerci cu rumeguș uscat, care după cele văzute de mine la unii că a mers și așa.. Baftă și să-mi spui ce ai mai făcut, Spor la Treabă
TOT RESPECTUL !!!
Rof Power Brickets Ms pentru sfat ne mai auzim o și buna
Rof Power Brickets scuze ca va deranjez iar. Vreau sa știu ați încercat sa faceti. Brichete numai cu rumeguș eu sunt curios sa știu Ms
Salutare Rof. Am si eu o astfel de presa cumparata de la Robert Vaida .(0758 694 222 este pe olx cine doreste ..) Ti-am urmarit foarte multe videoclipuri si m-ai determinat si pe mine sa ma apuc de treaba . Am o sugestie daca permiti (din experienta proprie) : pentru a intra cat mai mult material in cuti si a iesi brichetele cat mai groase , eu am 'inventat' inca o etapa : . Adica , am niste cuve de pe la masini de spalat , butoaie gaurite la fund , etc , in care depozitez pentru cateva ore materialul . O MARE cantitate de apa , se scurge ! Apoi incarc presa si astfel obtin brichete groase si destul de bine zvantate . Iar anu acesta , vreau sa mai testez ceva : in fiecare compartiment , la jumatatea materialului , voi aseza 2 brichete de carbune ( din acelea rotunde -16-20lei sacul de 25kg) . Asta pentru marirea puterii calorice .
cateva brichete de anul trecut ( nu prea am stat bine cu rumegusul ..)
postimg.cc/zysyMJZJ
Salutare Luigi !!!
Mă bucur că informațiile sunt de folos și ajută oamenii să-şi regandeasca modul de a folosi resursele într-un mod echilibrat și de ce nu, pentru a încerca alte variante mai economice pentru bugetul lor..
Schema cu eliminarea apei o folosesc și eu.. După ce am terminat materialul de mixat îl pun într-un cazan spart la fund apoi apa se scurge, și așa cum ai spus, se introduce materialul zvantat în celule și bricheta iese puțin mai groasă..
Cât despre rumegus, să ști că si la mina sa cam împuținat și parcă e mai greu de procurat, însă deocamdată mai pot procura.. Totuși este cam scump cărbunele dar se poate obține carbune natural din vegetație uscată sau arderea lemnului..
Îți Mulțumesc de încredere și pentru vizită pe canal, asta mă face să mai sper și să mai continui activitatea..
O să mai revin eu ceva mai încolo și cu alte exemple și idei..
Multă Sănătate și
Numai Bine !!!
Au putere calorica? Nu ard rapid fara nici un rezultat?
De cate bucati ai nevoie iarna la un foc? Aproximativ.
Mersi.
@@arejdu Te Salut !
Nu, nu ard fără nici un rezultat !
Cel mai mare rezultat este că ard aproape gratis, exceptând munca și procurarea materialelor..
Pentru o cameră normală ai nevoie cam de 3/4 mii de brichete, cu condiția ca locuința să fie izolată termic..
Dar ca să nu zici că vorbesc prostii, ar fi cel mai bine pentru tine să faci tu probe și încercări, Îți faci o mini presă ieftină și tu singur te vei convinge cel mai bine..
Oricum, după parerea mea, se vor face economii foarte bune la lemn, în special in perioadele mai blânde din iarnă, toamna târziu, și primăvara devreme, aceste brichete sunt impecabile..
Multă Sănătate !!!
@@arejdu Economie la lemn , cum spune Rof. Le-am folosit in combinatie cu lemn mai slab caloric si mai verde . Au fost zile intregi , cand temperatura era intre -2 - +4 grade , cand am mers doar cu brichete . Umpleam soba , inchideam usile si o aveam fierbinte cateva ore . Am stat bine cu materia prima iar anu acesta cred ca o sa stau si mai bine . In fiecare bricheta o sa bag cate 2 de carbune , pentru marirea puterii calorice . Am lemn destul pe aici , dar imi place ce fac . Aprinderea focului , e o joaca . Se pot povesti multe pe aceasta tema .
@@arejdu Da , ai nevoie de mii de bucati pentru fiecare soba . O presa poate scoate 8,10, chiar si 20 odata . Depinde ce scula avem in curte . Asta ca sa mergi exclusiv pe brichete (hartie + rumegus) . Pe zi se pot produce foarte multe daca avem pusa la punct "o linie tehnologica" ( tocator , amestector , vase pentru pre-scurgere presa rapida etc) . In cateva ore am facut cateva sute ( la 4 minute , scoteam 8 odata. dar se mai adauga timpul pentru pregatirea materialelor ..e ceva de munca :)) )