Βασίλη είσαι πάρα πολύ καλός δάσκαλος. Συγχαρητήρια. Στο θέμα των κλιμάκων, του τύπου όπως λες, δοκίμασε να διδάξεις τον τύπο του τετράχορδου που χρησιμοποιούμε και στη βυζαντινή μουσική. Δηλαδή. Στον μείζονα τρόπο ο τύπος του τετραχόρδου είναι (Τ-Τ-Η) Τ (Τ-Τ-Η). Ένα βαρύ τετράχορδο (Ντο-ρε-μι-φα) που είναι ακριβώς όμοιο με το οξύ τετράχορδο (Σολ-λα-σι-ντο). Το διάστημα 2ας που χωρίζει αυτά τα δύο όμοια τετράχορδα (φα-σολ) είναι πάντα (Τ) Τόνος (και στη βυζαντινή το λέμε "διαζευκτικό τόνο" επειδή ακριβώς χωρίζει το βαρύ από το οξύ τετράχορδο. Στις Ελάσσονες κλίμακες ο τύπος περιλαμβάνει δύο ανόμοια (και αντίστροφα) τετράχορδα που τα χωρίζει επίσης πάντα ένας Τόνος: (λα-σι-ντο-ρε)-(μι-φα-σολ#-λα) = (Τ-Η-Τ) Τ (Η-Τ-Η). ΝΑ είσαι καλά για όσα μας διδάσκεις με αυτόν τον ωραίο τρόπο.
Χωρίς να τα θυμάμαι και πολύ καλά.. Λυδική, ιονική, μιξολυδική ειναι συγγενικες με ματζόρε κλίμακες δορική, αιολική, και αλλη μια μοιαζουν με μινόρε κλιμακες. Η Λυδική έχει για παράδειγμα τα ημιτόνια μεταξύ 4/5, 7/8 τόνου Η ιονική 3/4 , 7/8 Η μιξολυδική 3/4, 6/7 Η δορική 2/3, 6/7 η αιολική 2/3, 5/6 και η τελευταία που δεν θυμάμαι το όνομα της 1/2, 5/6. Ψαξτο αδερφέ γιατί δεν τα θυμάμαι και πολύ καλά, πέρασαν πολλά χρόνια... :)
Μια σειρα για να τις θυμασαι ευκολα που βρηκα στο γιουτουμπ αλλα στα αγγλικα ειναι η εξης,I Dont Play Music Loud At Lunch Ιωνικη Δωρικη Φρυγικη Μυξολυδικη Λυδικη Αιολικη Λοκρικη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ταιριαζουν με λαικους δρομους η αν κρατανε την ιδια ονομασια.
Αυτός ο τρόπος διδακτικής λύνει κατα καποια έννοια τα χέρια ενος αρχάριου. Ενας αρχαριος ομως εχει και πολλες αποριες απο οτι βλεπω στα σχολια.. Εξηγησε τους τα διαστηματα (τρίτες) στις ματζορε και στις μινορε συγχορδιες, oπου ειναι δηλαδη η ουσιαστικη διαφορα τους.
Ξεκίνησα να μαθαίνω μόνος μου κιθάρα σπίτι απλά από κάποια βίντεο στο TH-cam... Καθώς μάθαινα όλο κ περισσότερες σινχωρδιες διαπίστωσα ότι με 5-6 συγκεκριμένες θέσεις των δακτύλων και απλη μετάβαση του χεριού μου πάνω στην ταστιέρα , μπορώ να παίξω το οτιδήποτε... Αυτό βέβαια απαιτεί όρεξη κ άσκηση! Μετά είδα το βίντεο των "δρόμων" , τι είναι κ πως προκύπτουν... Κ εκεί που χρειαζόταν να κοιτώ τι πρέπει να παίξω σε ένα τραγούδι όλα λύθηκαν απλά μαθαίνοντας τους δρόμους... Βέβαια μου πήρε αρκετό χρόνο για να διαπιστώσω το τι συμβαίνει πάνω στο όργανο... Αλλά κάποτε η κιθάρα μου φαινόταν κάτι το ακαταλαβιστικο... Πλέον η ταστιέρα έχει λυθεί μπροστά στα μάτια μου κ αυτό οφείλεται στα βίντεο σου Βασίλη... Απλά εξαιρετικός....
Φωτεινή Ζαριφίδου δυσκολο Φωτεινούλα η μουσικη θελει και εναν δασκαλο διπλα να στα εξηγήσει. Αλλοι εχουν έμφυτο μουσικό αυτί χωρις να ξερουν νότες και αλλοι εχουν μουσικό αυτί και γνωρίζουν την βαση της μουσικής. ( να διαβάζουν νότες και αλλα)
Kostas Tsavdaridis Κωστα καποια στιγμη θα ανεβασω μια σειρα απο βιντεο που θα επεξηγω ολους τους δρομους της λαικης κιθαρας χιτζαζ,χιτζασκιαρ,νιαβεντ,ουσακ κτλ......
+Margaritis Vasileios αν κ αργησα για προσωπικους λογους να διαβασω το μηνυμα σου σε ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε..... ελπιζω να ισχυουν τα ιδια κ στο μπουζουκι.....
Γεια σου φίλε, Σε μι-(μι μινόρε κλίμακα) μάλλον δε θα στο ζητήσει. Προφανώς, θα στο ζητήσει σε μι+ (μι μείζονα κλίμακα). Έστω ότι o παραπάνω συνδυασμός συγχορδιών είναι σωστός (δε μου ακούγεται και πολύ καλά για αυτό το λέω, εκτός και αν δεν παίζονται και οι πέντε συνεχόμενα σε μια μουσική φράση όπως τις έγραψες και απλά είναι όλες οι συγχορδίες του τραγουδιού) τότε, αντί για να παίξεις το τραγούδι στην κλίμακα της Σολ+ (Σολ μείζονα) σου ζητάει να το παίξεις στην κλίμακα της ΜΙ+ (Μι μείζονα). Η νότα σολ με τη νότα μι έχουν διαφορά 9 ημιτονίων ή αν πάμε από τη μι στη σολ έχουν διαφορά τριών (3) ημιτονίων. Άρα για να πάμε από τη συγχορδία σολ στη συγχορδία μι πρέπει να "κατέβουμε" 3 ημιτόνια. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις συγχορδίες του τραγουδιού. Έτσι έχουμε τη ρε+ να γίνεται σι+(3 ημιτόνια κάτω) και αντίστοιχα η ντο+ γίνεται λα+, η μι- γίνεται συγχορδία ντο# - και η σι- να γίνεται συγχορδία σολ# -. Όταν θα μετράς ημιτόνια πάνω ή κάτω για να κάνεις μια μετατροπή (transpose), θα μετράς ΟΛΑ τα ημιτόνια της χρωματικής κλίμακας (12 ημιτόνια είναι Ντο,Ντο#,Ρε,Ρε#,Μι,Φα,Φα# κλπ) και ΟΧΙ τόνους ή ημιτόνια της μείζονας ή ελάσσονας κλίμακας που βρίσκεσαι ή της κλίμακας που θες να πας. Στο τέλος τσεκάρεις αν οι βασικές συγχορδίες ανήκουν στην κλίμακα που Θέλεις να παίξεις ή για κάποια έκανες λάθος μετατροπή. Αντίστοιχα αλλάζουν πλέον και όλες οι νότες του τραγουδιού. Aν δυσκολεύεσαι και γνωρίζεις τις συγχορδίες με τους αγγλικούς όρους(Ντο+ ειναι η C) μπορείς νa χρησιμοποιήσεις και καμία εφαρμογή σαν και αυτή tabtuner.com/
Βασίλη συγχαρητήρια για τον τρόπο διδασκαλίας σου. Λατρεύω την κιθάρα και θα ήθελα να ρωτήσω σαν αρχάριος πρέπει να μάθω να παίζω με τα δάκτυλα ή με πένα και ποια είναι η διαφορά;
Ξεκίνα με τα δάχτυλα. Η πένα έχει τα καλά της όταν φτάσεις σε ένα άλφα επίπεδο. Οι διαφορές είναι πολλές. Από την τεχνική παιξίματος και το στιλ και την κιθάρα που παιζεις μέχρι και την δυναμική και το χρώμα ήχου. Αν παίξεις φλαμένγκο με πένα πας φυλακή. Υπαρχουν βεβαια εξαιρεσεις βλ. Αλ ντι Μεόλα.
Σ' ευχαριστώ Βασίλη για την απάντηση και τον πολύτιμο χρόνο σου. Θα ήθελα όταν βρεις χρόνο να μου πεις από ποιο δικό σου μάθημα να ξεκινήσω. Ευχαριστώ και πάλι. Καλή σου μέρα
Βασιλη, καλα τα λες αλλα σε ενα κομματι που εχεις ανεβασει ( κατεβα λιγο να σε δω Γιαννης Πλουταρχος) αν προσπαθησουμε να βρουμε την τονικοτητα ( στο βιντεο σου λες οτι ξεκιναει με Mι) δεν ανταποκρινεται στον τυπο που μας εδωσες και μας δινει αλλες συγχορδίες απο αυτες που μας δειχνεις στο βιντεο
Η μεθοδολογία σου είναι εκπληκτική. Ακόμα και ένας καθυστερημένος σαν και μένα μπορεί να μαθητεύσει. Ο τρόπος που μιλάς όμως, συγγνώμη κιόλας δηλαδή, είναι σαν να μιλάς σε καθυστερημένους. Κρατώ τη μεθοδολογία σου διότι είναι ιδιοφυής αλλά νομίζω πως πρέπει λίγο να βελτιώσεις τον τρόπο ομιλίας. Εξαιρετική δουλειά όμως. Να είσαι καλά.
ΦΙΛΕ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΔΑΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.. ΑΡΑ ΜΗ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ.. ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠ[Ο ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ.. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΙΟΥΝΤΑΙ.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΑΡΙΣΤΑ.. ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ..
Ευχαριστούμε πολύ Βασίλη !
Ευχαριστώ ! είσαι ένας από τους καλύτερους !
Συγχαρητήρια, ευχαριστούμε πολύ.
Τρομερός. Μπράβο !
Ευχαριστουμε Βασιλη !
Απίστευτο μάθημα! Ποιο καλά δεν πιστευω κάποιος να μπορει να εξηγήσει ...Τέλεια τα μαθήματα...ΜΑΓΕΙΑ!!!
να ειστε καλα ευχαριστω!!!
ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!!
Μπράβο ευχαριστουμε
Μπράβο, πολύ ευχάριστο μάθημα!
απιστευτο μαθημα.....!!!!!!!
αυτά που ο Βασίλης διδάσκει σε ,30' η όποια σχολή τα διδάσκει και τα μαθαίνεις σε ένα χρόνο. Γιά σου φίλε Βασίλη.
Φιλε μου αυτα ειναι μπακαλιστικα!!!Κανένας σοβαρός μουσικος δεν έμαθε ετσι. Δεν μαθαινεις έτσι μουσική!!!
@@anikost-n8x κι ομως οι εμπειρικοι επαγγελματιες που ξερω ετσι ξερουν ολοι!! Κ δεν ειναι κ ψωνια ..ειναι ανθρωποι κ εξηγουν καλυτερα!
Καλά είσαι φοβερός ...τι κολπάρα είναι αυτή? θα την διδάξω σήμερα στους μαθητές μου. συγχαρητήρια!!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ !!!!!
μπράβο φίλε, πολύ χρήσιμο..
Βασίλη είσαι πάρα πολύ καλός δάσκαλος. Συγχαρητήρια. Στο θέμα των κλιμάκων, του τύπου όπως λες, δοκίμασε να διδάξεις τον τύπο του τετράχορδου που χρησιμοποιούμε και στη βυζαντινή μουσική. Δηλαδή. Στον μείζονα τρόπο ο τύπος του τετραχόρδου είναι (Τ-Τ-Η) Τ (Τ-Τ-Η). Ένα βαρύ τετράχορδο (Ντο-ρε-μι-φα) που είναι ακριβώς όμοιο με το οξύ τετράχορδο (Σολ-λα-σι-ντο). Το διάστημα 2ας που χωρίζει αυτά τα δύο όμοια τετράχορδα (φα-σολ) είναι πάντα (Τ) Τόνος (και στη βυζαντινή το λέμε "διαζευκτικό τόνο" επειδή ακριβώς χωρίζει το βαρύ από το οξύ τετράχορδο.
Στις Ελάσσονες κλίμακες ο τύπος περιλαμβάνει δύο ανόμοια (και αντίστροφα) τετράχορδα που τα χωρίζει επίσης πάντα ένας Τόνος: (λα-σι-ντο-ρε)-(μι-φα-σολ#-λα) = (Τ-Η-Τ) Τ (Η-Τ-Η). ΝΑ είσαι καλά για όσα μας διδάσκεις με αυτόν τον ωραίο τρόπο.
aplos kai oreos bravo
Εισαι πολυ καλος σε ευχαριστω...
Αυτό για μαντζορε για μινόρε σκάλα τι ισχύει?🙏
Έχουμε τις υπέροχες λέξεις "μείζονα" και "ελάσσονα" και χρησιμοποιούμε το ματζόρε και το μινόρε.
πολυ δασκαλος !
Μπραβο
μπαβο φιλε μου!!!
🙏🙏🙏
τι γίνεται όμως με τις κλίμακες στην λαϊκή μας μουσική;
δρόμους.
αν μπορείς να μας δείξεις ένα παράδειγμα.
σε ευχαριστώ.
Χωρίς να τα θυμάμαι και πολύ καλά..
Λυδική, ιονική, μιξολυδική ειναι συγγενικες με ματζόρε κλίμακες
δορική, αιολική, και αλλη μια μοιαζουν με μινόρε κλιμακες.
Η Λυδική έχει για παράδειγμα τα ημιτόνια μεταξύ 4/5, 7/8 τόνου
Η ιονική 3/4 , 7/8
Η μιξολυδική 3/4, 6/7
Η δορική 2/3, 6/7
η αιολική 2/3, 5/6
και η τελευταία που δεν θυμάμαι το όνομα της 1/2, 5/6.
Ψαξτο αδερφέ γιατί δεν τα θυμάμαι και πολύ καλά, πέρασαν πολλά χρόνια... :)
Μια σειρα για να τις θυμασαι ευκολα που βρηκα στο γιουτουμπ αλλα στα αγγλικα ειναι η εξης,I Dont Play Music Loud At Lunch Ιωνικη Δωρικη Φρυγικη Μυξολυδικη Λυδικη Αιολικη Λοκρικη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ταιριαζουν με λαικους δρομους η αν κρατανε την ιδια ονομασια.
@@GeorgeGeorge-xj2bc στο 4 έχεις lydian και 5 mixolydian
Μαγκας ο βασιλης !❤ ωραιος..
Αυτός ο τρόπος διδακτικής λύνει κατα καποια έννοια τα χέρια ενος αρχάριου.
Ενας αρχαριος ομως εχει και πολλες αποριες απο οτι βλεπω στα σχολια.. Εξηγησε τους τα διαστηματα (τρίτες) στις ματζορε και στις μινορε συγχορδιες, oπου ειναι δηλαδη η ουσιαστικη διαφορα τους.
Stin klimaka minore??
Ξεκίνησα να μαθαίνω μόνος μου κιθάρα σπίτι απλά από κάποια βίντεο στο TH-cam... Καθώς μάθαινα όλο κ περισσότερες σινχωρδιες διαπίστωσα ότι με 5-6 συγκεκριμένες θέσεις των δακτύλων και απλη μετάβαση του χεριού μου πάνω στην ταστιέρα , μπορώ να παίξω το οτιδήποτε... Αυτό βέβαια απαιτεί όρεξη κ άσκηση! Μετά είδα το βίντεο των "δρόμων" , τι είναι κ πως προκύπτουν... Κ εκεί που χρειαζόταν να κοιτώ τι πρέπει να παίξω σε ένα τραγούδι όλα λύθηκαν απλά μαθαίνοντας τους δρόμους... Βέβαια μου πήρε αρκετό χρόνο για να διαπιστώσω το τι συμβαίνει πάνω στο όργανο... Αλλά κάποτε η κιθάρα μου φαινόταν κάτι το ακαταλαβιστικο... Πλέον η ταστιέρα έχει λυθεί μπροστά στα μάτια μου κ αυτό οφείλεται στα βίντεο σου Βασίλη... Απλά εξαιρετικός....
Έχω κιθάρα αλλα δεν ξερω να παιζω,μπορω να μαθω χωρις να παω σε κάποιο ωδείο;
Φωτεινή Ζαριφίδου shmera meta apo 2 xronia kai jereis fantazomai😃
Φωτεινή Ζαριφίδου δυσκολο Φωτεινούλα η μουσικη θελει και εναν δασκαλο διπλα να στα εξηγήσει. Αλλοι εχουν έμφυτο μουσικό αυτί χωρις να ξερουν νότες και αλλοι εχουν μουσικό αυτί και γνωρίζουν την βαση της μουσικής. ( να διαβάζουν νότες και αλλα)
Για μινορε συγχωρδιες τι κανουμε?
Καλός Μαργαρίτης Βασίλης ωραία μαθήματα
Αμήν .
και ο χιτζαζ πως βγαινει???(Τ-Η-Τ-Η-Τ-Η-Τ)??????
Η-3Η-Η-Τ-Η-Τ-Τ
ερασιτεχνης ρωτα.... βασιλη θα ηθελα να μου εξηγησεις τον τυπο ΤΤΗΤΤΤΗ
στην κλιμακα χιτζαζ....ευχαριστω απο τωρα κ χαιρετσισματα απο φλωρινα
Kostas Tsavdaridis Κωστα καποια στιγμη θα ανεβασω μια σειρα απο βιντεο που θα επεξηγω ολους τους δρομους της λαικης κιθαρας χιτζαζ,χιτζασκιαρ,νιαβεντ,ουσακ κτλ......
+Margaritis Vasileios αν κ αργησα για προσωπικους λογους να διαβασω το μηνυμα σου σε ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε..... ελπιζω να ισχυουν τα ιδια κ στο μπουζουκι.....
Η Χιτζαζ φίλε έχει την εξής δομή:
Μεταξύ 1/2, 3/4, 5/6 είναι τα ημιτόνια.
Από έναν άλλον ερασιτέχνη...
ισχύει μόνο για κιθάρα?
+gio stratakis ισχυει παντου
Καλησπέρα τα βίντεο είναι πολύ ωραία. Ξέρεις εάν υπάρχουν καποιοι κανόνες σύνθεσης μουσικής?
Και στους άλλους ΤΡΟΠΟΥΣ(modes) το ίδιο ισχύει ή αυτο ειναι μόνο για το Τ-Τ-Η-Τ-Τ-Τ-Η
Να ρωτήσω κάτι; Έχουμε ένα τραγούδι με ακορντα σολ+ ρε+ ντο+ μι- σι- και σου λέει κάποιος να το βγάλεις από μι-. Πως βρίσκεις τα αντίστοιχα ακορντα;
Γεια σου φίλε,
Σε μι-(μι μινόρε κλίμακα) μάλλον δε θα στο ζητήσει.
Προφανώς, θα στο ζητήσει σε μι+ (μι μείζονα κλίμακα).
Έστω ότι o παραπάνω συνδυασμός συγχορδιών είναι σωστός (δε μου ακούγεται και πολύ καλά για αυτό το λέω, εκτός και αν δεν παίζονται και οι πέντε συνεχόμενα σε μια μουσική φράση όπως τις έγραψες και απλά είναι όλες οι συγχορδίες του τραγουδιού)
τότε, αντί για να παίξεις το τραγούδι στην κλίμακα της Σολ+ (Σολ μείζονα) σου ζητάει να το παίξεις στην κλίμακα της ΜΙ+ (Μι μείζονα).
Η νότα σολ με τη νότα μι έχουν διαφορά 9 ημιτονίων ή αν πάμε από τη μι στη σολ έχουν διαφορά τριών
(3) ημιτονίων.
Άρα για να πάμε από τη συγχορδία σολ στη συγχορδία μι πρέπει να "κατέβουμε" 3 ημιτόνια.
Το ίδιο κάνουμε για όλες τις συγχορδίες του τραγουδιού.
Έτσι έχουμε τη ρε+ να γίνεται σι+(3 ημιτόνια κάτω)
και αντίστοιχα η ντο+ γίνεται λα+,
η μι- γίνεται συγχορδία ντο# -
και η σι- να γίνεται συγχορδία σολ# -.
Όταν θα μετράς ημιτόνια πάνω ή κάτω για να κάνεις μια μετατροπή (transpose), θα μετράς ΟΛΑ τα ημιτόνια της χρωματικής κλίμακας (12 ημιτόνια είναι Ντο,Ντο#,Ρε,Ρε#,Μι,Φα,Φα# κλπ)
και ΟΧΙ τόνους ή ημιτόνια της μείζονας ή ελάσσονας κλίμακας που βρίσκεσαι ή της κλίμακας που θες να πας.
Στο τέλος τσεκάρεις αν οι βασικές συγχορδίες ανήκουν στην κλίμακα που Θέλεις να παίξεις ή για κάποια έκανες λάθος μετατροπή.
Αντίστοιχα αλλάζουν πλέον και όλες οι νότες του τραγουδιού.
Aν δυσκολεύεσαι και γνωρίζεις τις συγχορδίες με τους αγγλικούς όρους(Ντο+ ειναι η C) μπορείς νa χρησιμοποιήσεις και καμία εφαρμογή σαν και αυτή
tabtuner.com/
Βασίλη συγχαρητήρια για τον τρόπο διδασκαλίας σου. Λατρεύω την κιθάρα και θα ήθελα να ρωτήσω σαν αρχάριος πρέπει να μάθω να παίζω με τα δάκτυλα ή με πένα και ποια είναι η διαφορά;
Ξεκίνα με τα δάχτυλα. Η πένα έχει τα καλά της όταν φτάσεις σε ένα άλφα επίπεδο.
Οι διαφορές είναι πολλές. Από την τεχνική παιξίματος και το στιλ και την κιθάρα που παιζεις μέχρι και την δυναμική και το χρώμα ήχου.
Αν παίξεις φλαμένγκο με πένα πας φυλακή. Υπαρχουν βεβαια εξαιρεσεις βλ. Αλ ντι Μεόλα.
Σ' ευχαριστώ Βασίλη για την απάντηση και τον πολύτιμο χρόνο σου. Θα ήθελα όταν βρεις χρόνο να μου πεις από ποιο δικό σου μάθημα να ξεκινήσω. Ευχαριστώ και πάλι. Καλή σου μέρα
@@2394024155 Παρακαλώ. Νίκο με λένε φίλε
μπραβο βασιλη μια ερωτηση οταν ξεκιναμε με μινορε συγχορδιες τι γινεται;
Τελικά όταν ξεκινάμε με μινόρε συγχορδίες τι γίνεται;
Βασιλη, καλα τα λες αλλα σε ενα κομματι που εχεις ανεβασει ( κατεβα λιγο να σε δω Γιαννης Πλουταρχος) αν προσπαθησουμε να βρουμε την τονικοτητα ( στο βιντεο σου λες οτι ξεκιναει με Mι) δεν ανταποκρινεται στον τυπο που μας εδωσες και μας δινει αλλες συγχορδίες απο αυτες που μας δειχνεις στο βιντεο
Βάλτε το στο 0.75 speed. Αυτό. Βάλτε το.
The Lousy Ferret xaxaela re einai uperoxoss!!
The Lousy Ferret auto exeis na peis diladi afoy ta leei mia xara arga
βασιλη ολοι οι τυποιπου αναφερεσαι σε αυτο το βιντεο ειναι για τραγοθδια που ειναι σε τονο μαντζορε σωστα;Με την μινορε τι γινεται;
+kuriakos spuridis θελει πολυ αναλυση η ερωτηση αυτη.Θα γινουν σχετικα βιντεο στο μελλον
OI ΕΛΆΣΣΟΝΕς κλίμακες προχωρούν με ΤΗΤΤΗΤΗ ;
η θεωρητικη ελασσων κλιμακα προχωρα με τη διαδοχη ΤΗΤΤΗΤΤ
lying in tb
Η μεθοδολογία σου είναι εκπληκτική. Ακόμα και ένας καθυστερημένος σαν και μένα μπορεί να μαθητεύσει. Ο τρόπος που μιλάς όμως, συγγνώμη κιόλας δηλαδή, είναι σαν να μιλάς σε καθυστερημένους. Κρατώ τη μεθοδολογία σου διότι είναι ιδιοφυής αλλά νομίζω πως πρέπει λίγο να βελτιώσεις τον τρόπο ομιλίας. Εξαιρετική δουλειά όμως. Να είσαι καλά.
ΦΙΛΕ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΔΑΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.. ΑΡΑ ΜΗ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ.. ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠ[Ο ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ.. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΙΟΥΝΤΑΙ.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΑΡΙΣΤΑ.. ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ..
αν κε λίγο δύσκολα κατάλαβα τη λεςς
Κανεις δασκαλος δεν τα εξηγει οπως ο μπιλ!!