Bart Brandsma - omgaan met polarisatie

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 ส.ค. 2024
  • Bart Brandsma is filosoof, trainer en consultant. Na een studie politieke en sociale filosofie werkte hij als journalist en documentairemaker voor onder meer Filosofie Magazine, Amnesty International en de publieke omroep. Hij schreef het boek ‘De hel dat is de ander’ en vanuit zijn organisatie Inside Polarisation traint hij tal van professionals in het omgaan met polarisatie.
    Hoe komt het toch dat we zo snel in wij-zij denken belanden? En wat doen we eraan? Bart licht dit toe in zijn speech ‘De liefde laat zich niet boos maken’

ความคิดเห็น • 10

  • @Mevr.vanGestel1
    @Mevr.vanGestel1 4 หลายเดือนก่อน

    Is er ergens meer info te vinden over het ijsberg model?

  • @dodec8449
    @dodec8449 3 ปีที่แล้ว +3

    Hij gaat er gemakshalve van uit dat de onzichtbare groep ook gelijk veel milder en minder extreem is.En dat die onzichtbare groep precies tussen de twee polen in zit qua mening. En ook een milde toon kan de discussie niet verder brengen. 'Joh, ik bedoelde het niet zo' bijvoorbeeld, als het gaat om iets waar je iets hebt gedaan wat de ander immoreel vond. Je kan het niet zo bedoelen, maar je neemt ook geen verantwoordelijkheid voor het effect.
    Ik denk zelf dat polarisatie niet per se erg is en 'bestreden' moet worden. Hij gaat er vanuit dat polarisatie gelijk 'slecht' is, terwijl het ons ook een boel heeft gebracht in de geschiedenis. Als je dan 'het midden had versterkt', werden de goede punten van één van de polen misschien wel ondergesneeuwd.

    • @barenddejong5474
      @barenddejong5474 2 ปีที่แล้ว

      Daar gaat hij volgens mij niet van uit. Hij noemt het midden als minder zichtbare groep. Door pushers kunnen de onzichtbaren in een kamp getrokken worden en neemt de polarisatie toe. Hij pleit ervoor om dat proces te doorbreken en te zoeken naar verbinding.

    • @barenddejong5474
      @barenddejong5474 2 ปีที่แล้ว

      Zie voor meer achtergrond deze podcast waarin Bart meer uitlegt over zijn theorie met mooie voorbeelden uit de praktijk: th-cam.com/video/uHcr8lQlMyk/w-d-xo.html

  • @rafaelwillems3244
    @rafaelwillems3244 2 ปีที่แล้ว +2

    Niet genoeg Engelse termen.

  • @TheMylittletony
    @TheMylittletony 8 หลายเดือนก่อน

    Daar zitten me nogal wat valse aannames in zeg...