Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, Serebral Palsi Hastalığı Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ต.ค. 2023
  • Konya’nın Çumra ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Şule KILINÇKAN, doğuştan Serebral Palsi Hastalığı nedeniyle desteksiz ve sandalyesiz yürüyemiyordu.
    Hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzman Hekimi Doç. Dr. Ahmet Sinan SARI ve ekibi, hastanemize başvuran ve kontrolleri yapılan genç hastamız için ameliyat kararı aldı. Saatler süren ameliyat sonucunda müthiş bir başarı elde edildi. Ameliyat sonucunda sağlığına kavuşan Şule KILINÇKAN, artık ayaklarını düz basabiliyor ve kimsenin desteği olmadan yürüyebiliyor.
    Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Sinan SARI, “Serebral Palsi Hastalığı, bazı çalışmalarda 10 binde 1, bazı çalışmalarda ise binde 1 yeni doğan bebeklerde görülüyor. Çocuklarda Serebral Palsi Hastalığının görülmesinin en önemli sebebi prematüre doğum, yani erken doğumdan kaynaklı. Bu tür hastalarımız ortopedik durumları nedeniyle eğitim ve sosyal hayatından geri kalıyorlar. Serebral Palsi Hastalarının çok az bir kısmı uygun rehabilitasyon ve uygun cerrahi müdahalelerle maksimum düzeyde fayda görebiliyorlar. Eğitim hayatlarına, sosyal hayatlarına, iş hayatlarına girebiliyorlar. Serebral Palsi için uygun tedavi çok önemlidir. Bu rahatsızlık en çok bacaklarda, yürüme bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Bacaklardaki tutulumu daha fazla. Hastamız, hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’ne getirildiğinde ayakları hem içe, hem de parmak uçlarıyla basıyordu. Desteksiz yürüyemiyordu. 3-4 farklı ameliyatın gerektirdiği bir ameliyat gerçekleştirdik. Sonuçtan çok memnunuz. Serebral Palsi Hastalığının tedavisi var. Bu rahatsızlığın ameliyatından ebeveynler korkmasınlar. Uygun müdahale ile çocuklar sağlıklarına kavuşabilir” dedi.
    Çumra ilçesinde yaşayan Şule KILINÇKAN, doğuştan Serebral Palsi (insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumu) rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Ayaklarında rahatsızlık bulunan Şule, desteksiz veya tekerlekli sandalye olmadan bir yere gidemiyordu. Okula gidemeyen, arkadaşlarıyla oynayamayan genç kız, geçtiğimiz yıl bir karar aldı. Annesine, “Hastaneye gidelim. Gerekirse bileklerimi kessinler. En azından protez takılıp, belki yürüyebilirim” dedi.
    Hastanemizde ameliyat olduktan sonra ilk kez ayakkabı giyen ve kimsenin yardımı olmadan yürüyebilen Şule, “İnsanların içerisine bile çıkmak istemiyordum. Anneme “Bileklerimi kessinler. En azından protez takıp, öyle yürüyebilirim. Buraya geldim ve bir mucize oldu. Ameliyatla ayaklarımın duruşu düzeldi. Şimdi yürüyebiliyorum. Artık kaybettiğimiz zamanı telafi edeceğim. İçimde ukde olarak kalan birçok şey var. Sosyalleşmekten hep korktum. Bu halimle kimsenin beni görmesini istemiyordum. Eve kapalıydım. Hiç okula gidemedim ve arkadaşlarım ile oynayamadım. Ama şimdi yürüyebiliyorum. 17 yaşındayım ve ilk kez ayakkabı giydim. Onun bile nasıl bir duygu olduğunu bilmiyordum. Artık daha çok sosyalleşmek istiyorum. Kendime güvenim geldi. Bir mucizeye imza atıldı. Okulumu bitirip hukuk okumak istiyorum” dedi.
    Çok zor günlerden geçtiklerini belirten anne Fadime AKPINAR, “Kızımı böyle gördükçe ona hissettirmeden evin diğer odalarında ağladım. Geçen sene kızım “Anne hastaneye gidelim, gerekirse bileklerimi kessinler” dedi. Bir anne olarak yıkıldım. Buraya geldik ve başarılı geçen bir operasyonla kızım yeniden yürümeye başladı. Bir anne olarak başka ne isteyebilirim ki. Bana dünyaları verdiler” dedi.

ความคิดเห็น •