Exemplu de folosire a barierii contra vaporilor, foliei anticondens si termoizolatiei cu ventilatie

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 พ.ค. 2020
  • Acest video include un exemplu obisnuit de acoperis cu folosirea si dispunerea materialelor unei mansarde sau acoperis termoizolat sub invelitoare, cu bariera de vapori, termoizolatie, folie anticondens etc si cu realizarea unei ventilatii corespunzatoare. Repet - e doar un exemplu, din multiplele de exemple.
    - Website: enciclopediaconstructiilor.com/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...

ความคิดเห็น • 92

  • @visphoto-videography3527
    @visphoto-videography3527 2 หลายเดือนก่อน

    Foarte ultil cand nu cunosti domeniul dar trebuie sa verifici daca muncitorii fac tot ca la carte👍

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 3 ปีที่แล้ว +2

    Mulțumim frumos pentru tot ceea ce faceți pentru noi.🥰👍

  • @marcumarcu9456
    @marcumarcu9456 4 ปีที่แล้ว

    Bună ziua va mulțumesc mult pentru acest video cei care se ocupă cu montarea izolației nu îți explica toate aceste lucruri dar dumneavoastră ne-ați ajutat și așa știm modul corect de montare mai ales că eu trebuie sa izolez mansarda care e deja făcută și trebuie sa izolez din interior vă mulțumesc și succes în tot ceea ce faceți.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, cu multa placere. Cele prezentate in acest video e doar un exemplu mai putin intalnit cand se monteaza prima la interior bariera si apoi se continua (e o solutie buna, insa riscanta, deoarece trebuie lucrat foarte atent sa nu deterioram bariera de vapori de la interior). Mai sunt si alte solutii. Legat de mansarde poftim un video th-cam.com/video/xD85ef3yCL4/w-d-xo.html

  • @emypopa6400
    @emypopa6400 4 ปีที่แล้ว +1

    Politia Romana va susține ca de fiecare data. Mulțumim pentru informații! Multa bafta!

    • @emypopa6400
      @emypopa6400 4 ปีที่แล้ว

      Dacă nu erați dvs nu făceam casa cu materiale bune și muncitori buni! Sănătate, doamne ajuta!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Va multumesc frumos, si ma bucur ca informatiile acestui proiect va sunt de folos. Sanatate si Doamne Ajuta in toate!

  • @Papykitchen
    @Papykitchen 4 ปีที่แล้ว

    Mersi pentru videouri foarte interesante.

  • @savitripon5035
    @savitripon5035 3 ปีที่แล้ว

    Mulțumim frumos
    .

  • @nicolaekelemen
    @nicolaekelemen 3 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc frumos

  • @georgestanciu4960
    @georgestanciu4960 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc!

  • @vasihorj7592
    @vasihorj7592 3 ปีที่แล้ว +1

    Bună
    În aceasta vara am început la construcția unei cabane de 20m lungime pe 6 lățime într-un mod rustic bazat pe mult lemn problema vine de la acoperiș,am făcut structura din grinzi de 10x10 jiluite și lăcuite peste care am bătut lambriu la fel lăcuit ca să rămână totul la vedere din interior, peste lambriu am cumpărat folie bariera de vapori cu aluminiu pe o parte și bule de aer pe cealaltă, am pus-o deasupra peste lambriu cu aluminiu înspre interior capsata cu capse și pusa una peste alta 10cm iar la Imbinari lipita cu banda de aluminiu, peste ea am pus o folie anticondens de 170g/mp. Acuma am pregătit foste de 17cm care vin prinse deasupra pe fiecare corn iar între ele vata bazaltica de 5cm și 10cm de vata minerala cu aluminiu iar aluminiu pus înspre învelitoare pe urma capsata încă o folie anticondens de pe fosta pe fosta iar pe urma sipcile corespunzătoare învelitoarei...
    Problema mea se oprește la cele 2 folii peste care încă nu am pus nimic deoarece aici am întâmpinat problema și am zis sa ma informez sa nu trebuiască sa dau totul jos după.... Sa lucrez degeaba și sa stric și materialele. Problema este cand ploua afara în interior îmi curge apa.... Prima data crezând ca am infiltrat de apa.... Pe urma gândindu-mă mai bine ma gândeam ca nu aveam cum prin cele 2 folii... Am desfăcut dintr-un colt folie și spre surprinderea mea între folia de aluminiu și lambriul de lemn este apa... Ceea ce ma gândesc ca face condens între lambriu și aluminiu.... Întrebarea mea este dacă continui cu procesul de izolare de 15cm la iarna când o sa fie frig afara și cald în interior tot asa o sa îmi facă condens și o sa îmi curgă în interior? Deci condensul doar când ploua îmi apare.... Adică doar când ploua afara îmi ploua și în interior.... Se umezește lambriul și apar infiltrati în interior...
    Acuma din informații ce am găsit uni zic ca după izolarea acoperișului cu 15cm frigul nu o sa mai ajungă acolo la prima folie de aluminiu care o sa aibă o temperatura aproape ca în camera și de accea nu o sa facă condens.... Alți zic ca condensul o sa fie mai grav la iarna când o sa fie frig.... Repet în acest moment nu am montat tâmplăria și nici osb pe exterior deci este deschis în laterale... De accea ma gândesc de ce face asa condens.... Sau chiar se poate ca montajul prin capse sa fie făcut rău și sa se infiltreze pe acolo.... Va mulțumesc tuturor....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Buna seara, un mesaj cam lung si ca sa va raspund, cred ca nu e posibil intr-un comentariu. Mai bine scrieti-mi un mesaj privat pe pagina de Facebook.

  • @ianismarian-ni2us
    @ianismarian-ni2us ปีที่แล้ว

    Buna ziua si stima multă,se poate pune rigips direct pe folia de vapori? Va mulțumesc anticipat

  • @newmusic1611
    @newmusic1611 3 ปีที่แล้ว

    Foarte bine,o informație foarte utila,vreau si eu sa imi fac o casa anul acesta dar sunt unele lucruri la fundatie care nu prea le inteleg ma refer la hidro si termoizolatie (stiu ca ai un video cu asa ceva)Si la întrerupere capilaritatii intre fundatie si talpa moarta

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Anul acesta construim o casa pasiva, unde filmam orice detaliu, inclusiv cand va incepe santierul vom filma si aceste momente.

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +2

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

    • @newmusic1611
      @newmusic1611 3 ปีที่แล้ว

      Un lucru normal și o sa apelez la tine la momentul potrivit multumesc!

  • @aneta8824
    @aneta8824 6 หลายเดือนก่อน

    Bună ziua. Sub tigla este obligatoriu folie anticondens?

  • @NicolaePatran-fm8df
    @NicolaePatran-fm8df 2 หลายเดือนก่อน

    Salut... Dacă la interior, la mansarda sub vata pun osb și apoi rigips, mai pun și folie anticondens?

  • @gerikuper6473
    @gerikuper6473 3 ปีที่แล้ว

    Eu la casa nu are folie anticodens afara și vreau sa fac izolatie pe interior casa nu curje apa . Cum recomandati sa pun folia anticodens acum pe interior? Adica pot sa pun folia anticodens și după vin cu vata și folie de vapori sau termoizolant isovel gold cu aluminiu.

  • @danstaxi8939
    @danstaxi8939 4 ปีที่แล้ว

    Buna ziua, apreciez foarte mult prezentările dumneavoastră ! As dori sa va intreb daca peste căprioari sunt montate scânduri dupa care folia anticiparea si tigla, sub scânduri la interior între izolatie(vata minerală bazaltica) si scânduri mai trebuie lasat spatiu de ventilatie de 5 cm ? Va multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, si multumesc frumos. Daca puteti sa lasati spatiu de aer, ar fi ideal. Daca nu (cum se face in prezent de marea majoritate), deja intra in calcul si alti factori, ca de exemplu daca termoizolatia e doar 10-20 cm, eu zic ca spatiul de aer e obligatoriu, daca izolatia e 40 cm, atunci teoretic se poate lasa si asa, sperand ca printre scanduri si folia anticondens se vor elimina vaporii in exces.

    • @danstaxi8939
      @danstaxi8939 4 ปีที่แล้ว

      Va multumesc mult pentru informatie ! Atunci cred ca voi lăsa spatiu de ventilatie. O seara plăcuta, toate cele bune !

  • @1minotm1
    @1minotm1 3 ปีที่แล้ว

    Bune sfaturi . ce inseamna "asterneala" ?

  • @mariussoimusan8064
    @mariussoimusan8064 2 ปีที่แล้ว

    Buna ziua. Multumesc foarte mult pentru materialele explicate. As dori sa va intreb daca in cazul acoperisului exemplificat in material, capriorii nu reprezinta o punte termica. Daca da, ce se poate face pentru eliminearea acestor punti termice. Multumesc frumos.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, cu placere. Pot prezenta punti termice liniare locale, insa doar foarte putin. Pentru a minimaliza efectul puntilor, se poate merge pe alt exemplu si anume cu crearea unei structuri la interior cu termoizolatie extra.

  • @mihairotaru985
    @mihairotaru985 4 ปีที่แล้ว +1

    La un acoperis de pod rece cu tabla cantuita,taban si capriori deja existent cum recomandati sa se faca o izolatie pentru transformare pod in spatiu locuibil ? Multumesc !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Daca va fi locuibil, atunci recomand sa se termoizoleze ca o mansarda, video aici th-cam.com/video/xD85ef3yCL4/w-d-xo.html . Daca doar spatiu de depozitare, atelier, atunci recomand sa se termoizoleze podul pe orizontala, si apoi placat cu lemn partial pentru zona activa.

  • @alindamian575
    @alindamian575 4 ปีที่แล้ว

    Buna ziua si multumim pt video. As dori sa va adresez si eu o intrebare, in cazul in care peste asterneala as dori sa adaug un strat de termoizolatie, sub tigla metalica, in acest caz folia anticondens unde trebuie instalata peste asterneala si sub termoizolatie sau peste termoizolatie si sub tigla?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, cu placere. Personal nu vad rostul hidroizolatiei daca deja in toata ecuatia ve-ti avea folia anticondens. Deasemenea, paremi-se (fara suparare) ca nu ati fost deloc atent la ce am explicat in video. Nu doar ca am concretizat de cateva ori UNDE si CUM se dispune folia de vapori si bariera de vapori (important sa nu se incurce cu locul), dar inca la inceput am spus ca video este o continuare a video-urilor despre bariera de vapori, folia anticondens s.a. care vi le recomand sa le vizionati cu ATENTIE! Multumesc.
      PS: da-ti intrebari, raspuns la care se vede clar ca buna ziua in imagini. Sorry )))

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว

    Imi zici si mie cu ce soft faci pozele explicative te rog ? Mersi de video.

  • @crysler37
    @crysler37 3 ปีที่แล้ว

    Bună seara, și acest video tehnic-explicativ este foarte apreciat, la fel ca tot ce publicați. O întrebare tehnică : pot sa folosesc această metodă la o căsuța tip A (8m/5m la sol 6m înălțime) practic fără pereți...?
    Mii de mulțumiri.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Buna seara, multumesc de apreciere. Teoretic da, insa cum orice proiect e particular, trebuie de vazut ce provocari apar la proiectare.

  • @candaleaioan2020
    @candaleaioan2020 ปีที่แล้ว

    Buna ziua ! Multumim de sfaturi ne sint f utile ca nu toti avem studii in domeniu.O intrebare daca se poate la mansarda am si planseu drept din lemn care are intre grinzi un strat de scindura si prin pod ( ca exista si din asta) am umplut cu un strat de 5 cm de rombeton (amestec de ciment cu rumegus si nisip). Izolatia se face pe interiorul camerei nu prin pod si care ar fi ordinea la materialele folosite?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  ปีที่แล้ว

      Buna ziua, daca mansarda e locuibila, se termoizoleaza doar intre capriorii acoperisului si pereti (daca exista), daca mansarda nu e locuibila, se termoizoleaza doar planseul. In cazul dvs nu am inteles care situatie se aplica. La fel, pentru a determina ordinea si sandwich-ul materialelor, avem nevoie de mai multe date si pentru un raspuns corect, ar trebui sa realizam macar o modelare termica (sa vedem daca e suficienta grosimea, daca sunt sanse de condens, umiditate etc), iar in acest sens daca aveti nevoie de o consultatie individuala, va stam la dispozitie, ne gasiti cu mesaj pe pagina de facebook (link in descrierea de sub fiecare video). Merci.

  • @fflipper25
    @fflipper25 ปีที่แล้ว

    Am un acoperiș pe structura metalica și acoperit cu placi de sandwich imitație de țiglă și aș vrea să îl amenajez pt mansardā. Cum pot evita umezeala ? Sau nu mai sunt nevoit să îl izolez pe interior

  • @laurhome80
    @laurhome80 3 ปีที่แล้ว

    Ce puteți să ne spuneți despre aportul de aer rece iarna în spațiul de ventilatie creat pe intradosul acoperisului. Nu va contribui la răcirea casei?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Daca tot sandwich-ul de termoizolatie va fi gandit corect, aerul dat nu are cum face vreun rau.

  • @AlexB-tz5mf
    @AlexB-tz5mf 4 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua,
    Am o intrebare rederitor la pozele din video de la 1:40 si 7:18. La o casa deja existentă unde nu mai am acces din interior în mare parte pentru a monta folie antivapori (acces din interior este doar 20 % în bucățică de pod negociabil) Cum se procedează? Ca in pozele menționate mai sus? Adică... învelirea căpriorilor cu folie antivapori din exterior?
    Este ok / corect asa? Pot aparea complicații? Dumneavoastră spuneți că trebuie montată din interior folia antivapori însă în pozele menționate, este aplicată din exterior(?)
    Vă întreb toate aceste lucruri pentru că în momentul de față am scăpări de căldură din interior în exterior iar iarna din cauza condensului și temperaturilor scăzute se formează gheață pe partea interioară a țiglei iar când avem temperatură pozitivă mi se prelingea apa pe folia pusa de foști mesteri (aflata intre tigla si capriori ) apărând pete de apă și umezeală pe partea tavanului interior la baza acoperișului ori la îmbinările cornișei.
    Vă mulțumesc mult anticipat

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua. Aveti un ochi bun, in sensul ca ati ales tocmai acele 2 imagini reprezentative unde exista o montare gresita a barierii contra vaporilor de sub vata minerala. Eu am dorit sa prezint la min. 1:40 doar pozitionarea de pe acoperis (nu si restul elementelor), iar la min. 7:18 doar existenta unui strat de aer (nu si amplasarea foliei de mai jos care e gresita).
      Despre bariera de vapori si folia anticondens am realizat deja 2 video-uri separate, va recomand sa le vizionati, acolo clar totul am explicat. Daca aveti mansarda, am realizat un video si despre termoizolarea corecta a mansardelor. In doua cuvinte: bariera de vapori se monteaza doar la interior, folia anticondens doar la exterior!
      In cazul dvs daca chiar aveti si gheata si condens, inseamna ca sigur v-ati termoizolat insuficient, sigur aveti punti termice care trebuie scanate cu o camera cu termoviziune, si mult va recomand sa montati bariera de vapori la interior (chiar daca va trebui sa da-ti jos finisajele interioare - asa e corect).

    • @AlexB-tz5mf
      @AlexB-tz5mf 4 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc mult pt raspunsul promt. Este destul de mult de darmat si un lucru deosebit de greu si plin de praf, dar iau desigur in calcul lucrul bine facut fata de "sper sa nu apara probleme".
      Am sa ma uit putin peste planuri si sa urc in pod dupa care am sa revin posibil cu intrebari, daca ma puteti ajuta... Imi pare ca e cam singurul loc de unde raman cu o parere sincera si realista.
      O Zi frumoasa!

    • @AlexB-tz5mf
      @AlexB-tz5mf 4 ปีที่แล้ว

      ​@@EnciclopediaConstructiilor In primul rand doresc sa va multumesc pt videorui, care ma ajuta f mult sa inteleg si sa vb cat de cat la nivelul muncitorilor plus sa stiu ce e bine si ce e rau + riscuri.
      Dupa cum am mentionat mai sus, revin cu o intrebare unde v-as fi f recunoscator daca aveti timp sa reaspundeti.
      Situatia acoperisului meu a fost descrisa anterior - deci lucrarea nu este bine facuta iar "repararea aceste greseli" este f greu de facut, iar firma constructorilor cu care am vb mi-a spus ca o sa faca izolatia DIN EXTERIOR, ceea ce inseamna pe scurt asa:
      - se decoperteaza tot pana la capriori (tigla veche / folie anti condens veche / etc)
      - PESTE capriorii actuali (de approx 12-12cm) - scructura existenta deja - se va pune scandura ori osb ca si sprijin pentru bariera anti vapor
      - peste scandura ori OSBul mentionat mai sus, se pune bariera anti vapor (m-am gandit la Isoflect gold - care este cica f buna / ceva inovatie - "NU FAC reclama" )
      - apoi vine vata minerala de 10 cm ori 15 cm (rigida a spus constructorul - nu m-am documentat inca care e diferenta intre cea normala si cea rigida)
      - spatiu de aerisire desigur
      - folia anti condens
      - si tigla
      **lucrarea (facuta gresit -> fara etanseitate / folie anti vapori ori alte masuri importante) / vata veche oare este bine sa ramana asa - DACA este sanatoasa inca! - cum este pusa din moment ce se v-a face intreaga izolatie de la zero peste capriori ORI trebuie scoasa si astfel ramane loc mult pentru aerisire intre interior si noua lucrare?
      Puteti sa imi spuneti parerea dumnavoastra? In acest fel este ok "solutia" ori exista neajunsuri mari si lucruri la care trebuie avut grija.
      Multumesc anticipat.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      @@AlexB-tz5mf Va multumesc de mesaj. Eu ca sa inteleg situatia mai bine am nevoie de mai multe informatii, scrieti-mi un mesaj privat paginii de FB. Merci.

    • @AlexB-tz5mf
      @AlexB-tz5mf 4 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc! Asa am facut in seara asta. V-am contactat pe Face Book

  • @folobanel4833
    @folobanel4833 3 ปีที่แล้ว

    Buna am si eu o intrebare se poate izola an timpul asta de iarnă (Cum ar fi an ianuarie)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, da se poate, depinde de ce material vorbim si ce metoda de termoizolare (daca e metoda uscata, se poate).

  • @calinmarta8743
    @calinmarta8743 2 ปีที่แล้ว

    Buna tavanu(intre parter si masarda) e din lemn masiv pe urma vata de 5 cu folie de aluminiu, profile rigips(a ramas 2 cm gol.. spatiu de ventilatie) si final rigipsu... Mai trebuie folie barierea de vapori❓

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว

      Salut, daca folia de aluminiu e la interior, si nu e crapata, rupta, deteriorata, nu are nici cea mai mica gaura (ceea ce avem dubii, la montaj mereu se manipuleaza cu ea), atunci teoretic puteti sta si fara bariera de vapori. Insa 5 cm de vata - E O GLUMA! Daca mansarda e nelocuita, atunci trebuie sa fie minim 20 cm! Insa daca e locuita, atunci e ok, termoizolati cu 20 cm de vata deja mansarda.

    • @calinmarta8743
      @calinmarta8743 ปีที่แล้ว

      Ma refer la tavan... Intre etaje... Folia de aluminiu poate crea umiditate excesiva..❓. Nemai putand vapori trece de la un etaj la altu...la parter umiditatea e crescuta si cand inchizi usile se creaza un vid... Parca se aude cum se umfla sau apsoroarbe folia respectiva de sub rigips... 🤔❓Repet umiditate CRESCUTA LA INTERIOR... O POATE CREA FOLIA DE SUB RIGIPS

  • @petrovicivaleriu6094
    @petrovicivaleriu6094 4 ปีที่แล้ว

    Se poate monta in pod un dezumidificator pt reducerea vaporilor de apa din interior , care sa mearga mereu si astfel sa se rezolve permanent aceasta problema?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว +1

      Daca doriti, puteti, insa v-ati gandit la costurile de electricitate?

    • @petrovicivaleriu6094
      @petrovicivaleriu6094 4 ปีที่แล้ว +1

      @@EnciclopediaConstructiilor Din cate am vazut ar consuma putin....as avea o rugaminte la dvs daca ati putea aborda subiectul recuperarii caldurii din semineu si distribuirea ei in toata casa printr un sistem centralizat de recuperare de caldura si dezumidificare. Va apreciez videoclipurile si as vrea sa stiu parerea dvs.

    • @mathefrancisc-andrei6411
      @mathefrancisc-andrei6411 3 ปีที่แล้ว

      @@petrovicivaleriu6094
      Buna ideia cu Șemineul 👍.

  • @familiaacasandrei352
    @familiaacasandrei352 4 ปีที่แล้ว

    Hristos a înviat!
    Acest spațiu de aer trebuie sa aiba guri de aerisire la streașină si coama?si pur si simplu se lasă un spațiu gol între termoizolatie si astereala?ce se intampla in sezonul rece si ploios cand aerul de afara e cu umiditate si pătrunde în acest spatiu-nu e periculos?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Cu Adevarat a Inviat! Acest spatiu de aer teoretic poate fi strat de aer inchis, insa muuuult mai bine va functiona daca va fi ventilat, unit prin anumite moduri (depinde de fiecare acoperis) de streasina si coama. In sezonul ploios oricum aerul se ventileaza, circula.

    • @familiaacasandrei352
      @familiaacasandrei352 4 ปีที่แล้ว

      Referitor la acest aspect cu ce material poti forma acest canal astfel incat montat între astereala si termoizolatie sa lase vaporii din interior sa pătrundă în acest canal de ventilatie dar sa împiedice reversul acestei ecuatii-adica infiltrarea lor dinspre canalul de ventilatie spre interior?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      @@familiaacasandrei352 folia anticondens / membrana de difuzie.

    • @familiaacasandrei352
      @familiaacasandrei352 4 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Foarte tare!Multumesc frumos! Nu m-am gândit la varianta asta - sa formezi canalul dintre o membrana de difuzie si folia anticondens existenta.In acest fel ai si siguranta ca nu acumulează umiditate termoizolatia.

    • @AlexB-tz5mf
      @AlexB-tz5mf 4 ปีที่แล้ว

      .

  • @iondiaconescu667
    @iondiaconescu667 3 ปีที่แล้ว

    Buna ziua! Se mai poate pune folie anticondens daca acoperișul este executat?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Buna ziua. Da se poate insa va trebui partial sa scoateti straturile dedesubt sau deasupra locului undeva va fi folia, si sa executati lucrarile la loc.

    • @iondiaconescu667
      @iondiaconescu667 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor puteți face un material pentru acesta operație.multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      @@iondiaconescu667 Merci de sugestie.

  • @felix807
    @felix807 3 ปีที่แล้ว

    Am nevoie de o consultatie din partea dvs! Cum putem lua legatura?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Scrieti-mi un mesaj pe pagina de facebook, link-ul este in descrierea videoului.

  • @draghiai
    @draghiai 3 ปีที่แล้ว

    Bariera de vapori are si ea doua fete ca si folia anticondens? Gen conteaza cu care parte o montez la interior?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Da.

    • @draghiai
      @draghiai 3 ปีที่แล้ว

      Eu folosesc Delta Dawi gp - singura diferentiere intre cele doua fete este ca pe o parte are imprimata denumirea - ar trebui sa o pun cu partea cu denumirea inspre gips carton?

  • @robert6490
    @robert6490 2 ปีที่แล้ว

    Am o nelamurire. Când montan plăcile de gips carton ele sunt prinse cu șuruburi in profile, găurind astfel și folia de etanșare. Cât de mult conteaza asta?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 ปีที่แล้ว +1

      Acele penetrari trebuie la fel prelucrate.

    • @robert6490
      @robert6490 2 ปีที่แล้ว

      Mulțumesc pentru răspuns, sperăm să mă ajutați cu o soluție în privința asta. Am urmărit videoclipuri de la knauf, isover, rockwool...toți spun cât de important este sa fie perfect etanș. Din păcate nu spune nici un producător care e soluția practica pentru problema care am mentionat-o.

  • @samysamy2011
    @samysamy2011 3 ปีที่แล้ว

    In podul meu am in exteriorul capriorilor blana lata cu distanta între ele după care prin ea se vede folia anticondens in exterior. Trebuia aplicata in interior ?
    Plus ca nu am ventilație. Nicio gura de aerisire, nimic.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Buna ziua, ce fel de blana lata? E termoizolat podul sau vorbiti de acoperis? Nu va pot da un raspuns daca nu inteleg situatia.

    • @samysamy2011
      @samysamy2011 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor nu e izolat, ma uitam la videourile dumneavoastră pentru ca urmează sa îl izolez. Vorbesc podul unui bloc care are placa de beton și acoperișul este cel descris sus. Blana obișnuită. Lata subțire 10cm latime cu 1.5 2 grosime aproximativ

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      @@samysamy2011 Foarte mult m-ar ajuta daca comentariile dvs ar fi coerente si cursive, fara suparare insa am recitit de 5 ori ambele comentarii si tot sunt in ceata.
      Daca dvs sunteti la ultimul nivel al unui bloc, atunci termoizolati peste planseul de beton, nu intre capriorii acoperisului.

    • @samysamy2011
      @samysamy2011 3 ปีที่แล้ว

      Da scuze de incoerenta,
      1 sunt la ultimul nivel am unui bloc. Deasupra apartamentului meu se afla un pod cu placa de beton.
      Acoperișul are țiglă. Din câte am observat nu exista guri de aerisire sau alt tip de ventilatie. Văzut din pod, acoperișul prezintă căpriori de lemn, deasupra lor blanile de lemn orizontale cu spatii între ele printre care poate observa o folie neagra(bănuiala mea fiind folia anti condens). Potrivit schemei tale din video am văzut ca folia se aplica sub blanile de lemn și nu deasupra lor, asta am înțeles eu.. Nu știu dacă e corect sau nu.
      2. Recomanzi izolarea plăcii de beton și nu a acoperișului?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      1. Ce aveti in vedere prin "blanile din lemn" ?
      2. Daca sunteti la bloc, dar chiar si in cazul unei case de locuit, daca aveti un pod rece si nelocuibil, mereu prima optiune (dar si corect) este sa se termoizoleze anume peste placa de beton (implicit planseul / tavanul ultimului nivel), nu acoperisul.

  • @mormecitimotei3331
    @mormecitimotei3331 4 ปีที่แล้ว

    Tocmai ce am terminat de izolat mansarda.privind video imi dau seama ca e totu greșit la mine

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 ปีที่แล้ว

      Cele prezentate in video sunt doar un exemplu, din multe altele, nu e unicul corect. Totusi ce e comun in toate exemplele este dispunerea barierii de vapori - care e la interior, si folia anticondens - care e la exterior. Stratul de ventilatie eu il recomand mult, insa 90% nu il fac, si nu la toti 90% apar probleme, la mai putin, insa totusi.

  • @EvaEva-xt8fb
    @EvaEva-xt8fb 3 ปีที่แล้ว

    Fara
    Folie.anti.condens.ce.se
    Poate
    Intimpla

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Condensul de pe invelitoare se scurge in interior, in termoizolatie, pe care o deterioreaza, i se scad proprietatile inclusiv termoizolante, se uda lemnul - in principiu doar probleme.