Gala Premiilor GÂNDIT ÎN ROMÂNIA - Editia I 2022

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 ก.พ. 2023
  • Gala Premiilor GÂNDIT ÎN ROMÂNIA - Editia I - 2022, organizată de Asociatia pentru Educatie Teofor, proiect cultural prioritar, finantat de Ministerul Culturii,
    a avut loc in data de 14.12.2022.
    Sponsorii principali ai evenimentului au fost:
    PAID ROMANIA si OSCAR DOWNSTREAM
    1. Marele Premiu al Concursului Național GIR - 2022, Janina Alexandra Buca, studenta la Universitatea Titu Maiorescu - un laptop Mac Book Pro, oferit de Mircea Tudor, CEO MBT, sponsor principal al Concursului GIR.
    2. Premiu pentru MENTORAT - Ana Maria Stancu - oferit de dna. Nicoleta Radu, director general PAID ROMANIA.
    Ana Maria Stancu este fondatorul asociației E-Civis și inițiatoarea proiectului RoboHub, unde organizează cursuri de robotică pentru copiii din familii dezavantajate. Este și CEO al firmei Bucharest Promo Robots, primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii.
    3. Premiul BIZINVENT - Tudor Scripor - premiu oferit de dl. Nicolae Banică, administrator al OSCAR DOWNSTREAM.
    Scripor este autorul unei invenții care ar putea revoluționa modul de percepție a lumii de către persoanele cu deficiențe de vedere. A creat un alfabet tactil care completează alfabetul Braille: cu ajutorul acestuia, bazat pe reprezentări grafice, nevăzătorii pot desluși culorile. A primit medalia de aur la Salonul Internațional de Inventică din Geneva, Elveția.
    4. Premiul STARTUP - Radu Dumitrescu/Ștefan Iordache - ofera Andrei Pitis, fondatorul Innovation Labs.
    Acesti doi studenti ai Politehnicii din Bucuresti au dezvoltat Startup-ul CodeTruck, a developer Boilerplate Backend Generator tool.
    5. Premiul la categoria OLIMPICI - Vlad Oros - oferit de Felicia Man, director in Ministerul Educatiei.
    Este multiplu medaliat cu aur la olimpiadele de fizica, lingvistica si astronomie
    6. Premiul UNIVERSITARIA - Alida Timar - oferit de Daniel David, rector al UBB.
    Profesor, cercetator UBB, Alida Timar, a castigat proiectul ERC StG “Integrated dating approach for terrestrial records of past climate using trapped charge methods-INTERTRAP” și inca un nou grant ERC CoG “Reading provenance from ubiquitous quartz: understanding the changes occurring in its lattice defects in its journey in time and space by physical methods-PROGRESS”
    7. Premiul ACADEMICA - acad. Ioanel Sinescu - oferit de acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române.
    8. Premiul pentru ȘTIINȚĂ - Costel Vânatoru - oferit de prof. univ. dr. Adrian Badea, presedinte al Academiei Oamenilor de Stiinta din România.
    Este unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători în horticultură. A părăsit Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, după zeci de ani de activitate în această unitate de prestigiu, pentru a se dedica unui proiect gândit şi pus pe picioare de el. Este vorba despre Banca de Resurse Genetice Vegetale.
    9. Premiul ROMÂNIA IN LUME - Mircia Dumitrescu - oferit de Liviu Jicman, presedintele Institutului Cultural Roman
    Academician, artist plastic, triplu medaliat al Președinției României
    10. Premiul CERCETARE ROMANEASCA - Sabin Stoica - oferit de Tudor Prisecaru
    Directorul instituției CIFRA (acronim de la denumirea în franceză: Centre International de Formation et de Recherche Avancées en Physique) a fost înființat în baza unui acord între Guvernul României și UNESCO, ca filială cu personalitate juridică a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Materialelor
    11. Premiul pentru CULTURĂ - Constantin Chiriac, fondator al Festivalului International de Teatru de la Sibiu- premiu oferit de Lucian Romașcanu, ministrul culturii.
    12. Premiul pentru CONCURS AD HOC - oferit de Ioan Cristescu, director al Muzeului National al Literaturii Române.
    13. Premiul INOVATIE ARTISTICA - Ciprian Costin - oferit de Mihaela Crăciun, directoare a postului TVR International.
    Dirijor, compozitor, pianist, producător, dar și specialist în IT, Ciprian Costin a reușit să intre în lumea elitelor muzicale de la Hollywood.
    14. Grigoruță Oniciuc - Marele Premiu GIR - oferit de Mihai Visinescu, presedintele Asociatiei Teofor.
    Profesor de fizică, Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului Național Petru Rareș din Piatra Neamț, antrenorul Echipei naționale care participă la Olimpiade și Concursuri de astronomie și astrofizică. Echipa formată din 11 elevi ai Colegiului Petru Rareș, condusă de domnul Profesor Grigoruță Oniciuc a câștigat (în anul 2022) medalia de aur la concursul Space Settlement Contest, organizat de NASA.

ความคิดเห็น • 1