How to make calcium / phosphorus solution from eggshells and vinegar

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 ต.ค. 2024
  • Today I made the calcium / phosphorus solution from eggshells and empty snail shells, using 9 degree vinegar.
    This solution should not be missing from the management of an organic gardener. Using it preventively, we will no longer have problems with the symptoms that result from calcium deficiency.
    Don't forget to subscribe if your information is useful!

ความคิดเห็น • 24

  • @georgescucristina2720
    @georgescucristina2720 5 หลายเดือนก่อน

    Ce interesant!

    • @vasigioni
      @vasigioni  5 หลายเดือนก่อน

      Mulțumesc frumos! 🥰

  • @adydeaconu
    @adydeaconu ปีที่แล้ว +1

    Bună ziua,
    Faceți un clip și despre cuptorul pe care îl aveți, o scurtă descriere. Mulțumesc.

    • @vasigioni
      @vasigioni  ปีที่แล้ว +1

      Bună ziua! Am sa încerc sa fac o postare. Vă trebuie sticle goale, caramizi arse, pământ galben, nisip și paie. Ca să știți ce trebuie 🙂

    • @vasigioni
      @vasigioni  9 หลายเดือนก่อน +2

      Aici am scris o postare despre cum am făcut cuptorul. 😊
      magazinuldeacasa.com/cum-se-face-un-cuptor-de-pamant-diy/

    • @georgescucristina2720
      @georgescucristina2720 5 หลายเดือนก่อน

      Excelent, mulțumesc din suflet!

  • @georgescucristina2720
    @georgescucristina2720 5 หลายเดือนก่อน

    ❤❤❤❤❤

  • @Dana-zx3ze
    @Dana-zx3ze 2 ปีที่แล้ว +1

    Buna dimineata! Dar de ce trebuiesc arse nu se poate sa le sfaramam printr un blender? Si cand stim ca plantele au nevoie de calciu?

    • @vasigioni
      @vasigioni  2 ปีที่แล้ว +2

      Trebuiesc arse pentru a fi distruse urmele de albuș rămas, sau pielitele alea care rămân în coaja, deci materialul biologic rămas. Poți sa le faci în tigaie pe aragaz, apoi sa le mărunțește.
      Noi nu trebuie sa așteptăm să vedem simptome ale deficientei de calciu, pentru ca pierdem o buna parte a recoltei. Trebuie sa dam preventiv, ori săptămânal, ori la 10 zile, cum avem timp.. 🥰😍

    • @Dana-zx3ze
      @Dana-zx3ze 2 ปีที่แล้ว +1

      @@vasigioni Săptămânal sa dam cu calciu sau sa fertilizam cu alti ferilizanti? Mie nu imi este clar cu ce fertilizam si cand fertilizam. Ar fi de un real folos sa faceti un video pe aceasta teme sau doar un tabel pe blogul dumneavoastră. Eu am fertilizat cu macerat de urzica si tataneasa, cu drojdie si am stropit cu tricoderma si bacilus subtillis dar vad ca mai trebuie si calciu. Am inteles ca acum cand rodesc nu mai trebuoe sa faertilizam cu urzica pt ca nu le mai trebuie azot ci potasiu si fosfor si ar trebui sa le stropim cu zeama de cenușa... of...., pana ma lamuresc si eu mai dureaza. Oricum eu va multumesc pt efortul depus.

    • @vasigioni
      @vasigioni  2 ปีที่แล้ว +1

      @@Dana-zx3ze Stii cum este, fiecare gradinar are anumite solutii pregatite, in functie de ce are in gradina, sau pe langa. Ma refer la cei care isi prepara singuri solutiile, nu la cele cumparate. Unii au cenusa de lemn, altii nu au, insa au tataneasa. Altii nu au tataneasa, dar au cenusa. Amandoua aduc potasiu in sol.
      Plantele au nevoie de azot, potasiu, fosfor, fier, calciu, si alte minerale.
      Solul are nevoie de bacterii bune, fungi buni, drojdii bune, astfel incat sa isi mentina sanatatea, pentru ca un sol sanatos, va avea plante sanatoase.
      Azotul il obtinem din maceratul sau extractul de urzica, si ajuta plantele pe partea vegetativa.
      Potasiul il obtinem, fie din tataneasa, fie din cenusa, si acesta ajuta plantele sa infloreasca, si sa aibe radacini bune.
      Fosforul ajuta la radacini si fructe..
      Metoda folosita de mine este asa.
      Am extracte facute din urzica, tataneasa, papadie, parul porcului, solutie de calciu/fosfor. Pe acestea le pun in pulverizator de 2 litri, cate o lingurita din fiecare, si fertilizez plantele dimineta devreme, cand este roua pe ele. O fac sambata, cand sunt acasa. Acest amestec contine si azot, si potasiu, si calciu, si fosfor, si bor..de toate.
      Pentru sanatatea solului folosim drojdia, trichoderma, mulciul de iarba fermentata, in general lichide fermentate, cum este si Bokashi.
      In concluzie, fa lista cu ce solutii ai, si te dirijez eu cum sa le folosesti :))
      Lucrurile par un pic complicate la inceput, insa au o logica foarte buna, si o sa o intelegi cu timpul.

    • @Dana-zx3ze
      @Dana-zx3ze 2 ปีที่แล้ว +1

      @@vasigioni Wow .... sunteți minunată ! Va multumesc tare mult. Pai eu am macerat de urzica amestecat cu tataneasa si păpădie facuta de vreo 3 saptamani (este strecurata si pusa la rece) si ma intrebam daca mai este buna pt ca cineva spunea ca trebuie sa fie proaspata, am coji de ouă, am cenusa, mai am un pic de tricoderma si un produs cumparat care contine bacilus subtillis, solutie de drojdie pe care am facut-o astăzi, mai am si cropmax. Si eu pana acum am fertilizat(radicular) rosiile o data cu drojdie si de 2 ori cu maceratul acela de care am scris mai sus si am stropit cu tricoderma si bacillus subtillis. As fi recunoscătoare sa ma puteti ghida in cele ale grădinăritului. Am multe intrebari pe langa acestea, dar le luam asa pe rand. Va multumesc, sunt tare incantata!🤗🤗🤗🌹

    • @vasigioni
      @vasigioni  2 ปีที่แล้ว +2

      @@Dana-zx3ze Zic sa incerci sa faci extracte, nu macerate. Astea nu miroase deloc, au valabilitate mare, le folosesti curat, foliar, și poți să le dai țintit. Bacillus subtilis se dezvoltă și în mulciul de iarbă fermentată, sau mucegăită. Trichoderma se dezvolta tot în mulci, dacă folosești frunze uscate sau pământ de scorbura. Natura se vindeca singura, noi doar trebuie sa fim atenti la ea, și să ii copiem miscarile :)).
      Acum termina maceratul ăla, fertilizeaza gradina odata, si apoi mergem pe tataneasa, papadie, calciu/fosfor. Părul porcului este iar foarte folositor. Este antimicotic, si il putem folosi saptamanal, si merge făcut extract din el. Am si video cu metoda. Extractele sunt cu zahar. Aici am scris despre urzica si papadie:
      magazinuldeacasa.com/cum-se-face-extractul-de-urzica-si-de-papadie-aport-de-17-minerale-pentru-gradina/
      Fertilizarea este cea mai simpla, mai greu este cu dăunătorii.. aici trebuie să fim atente si pe fază, mai ales la plosnitele alea verzi...cele mai rele posibil.
      Tu sa ma intrebi orice. Daca stiu si te pot ajuta, cu mare drag.

  • @filikili9634
    @filikili9634 2 ปีที่แล้ว +2

    Am dat azi cu aceasta solutie ardeii
    Am emotii
    E prima data

    • @vasigioni
      @vasigioni  2 ปีที่แล้ว +3

      Dacă ai respectat rețetă, nu trebuie sa ai emoții.☺

    • @filikili9634
      @filikili9634 2 ปีที่แล้ว +3

      @@vasigioni DUPA 24 DE ORE ARDEII MEI SUNT FERICITI...iar eu suflu usurata
      Reteta este la loc de cinste
      Va imbratisez

    • @vasigioni
      @vasigioni  2 ปีที่แล้ว +1

      @@filikili9634 Să fii sănătoasă!🥰