Cristian Pîrvulescu: „Partidele nu fac campanie electorală pentru că nu vor prezență mare la vot”

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 28 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 35

  • @danielbaidoc1999
    @danielbaidoc1999 4 หลายเดือนก่อน +3

    Respect domnului profesor Cristian P. Felicitări pentru emisiune.!!

  • @mihpancuresca6897
    @mihpancuresca6897 4 หลายเดือนก่อน +6

    0:59 Aşa este!🎉 Nu se vrea prezența la vot! Hai la vot!

  • @mihpancuresca6897
    @mihpancuresca6897 4 หลายเดือนก่อน +8

    2:57 Absența la vot nu va schimba nimic! Prezența la vot ar putea schimba ceva...

  • @elenasuman5822
    @elenasuman5822 4 หลายเดือนก่อน +3

    Doamne ferește, te doare mintea🙄....vorbim de mii de primarii cu aparat birocratic stufos și alte mii și mii de bugetari care toaca toaca toaca banii contribuabilului 😡

  • @gabrielbejenaru1634
    @gabrielbejenaru1634 4 หลายเดือนก่อน

    Ce-ar fi sa participe Maia Sandu la presedentie?🤔😅

  • @mihpancuresca6897
    @mihpancuresca6897 4 หลายเดือนก่อน +1

    32:00 Aşa este! Trăim o colosală fraudă politică ( prof Glăvan)!😡

  • @danielbistrian9238
    @danielbistrian9238 4 หลายเดือนก่อน

    Te contrazic Parvulescu
    Anu asta ia conducerea dreapta unita

    • @stefrob
      @stefrob 3 หลายเดือนก่อน

      mai omule, hai sa fim realisti, nu au sanse sa "ia conducerea". sigur, poate recastiga primariile mari si poate chiar cateva in plus dar in rest as zice sa nu ne mintim, ca apoi iar e dezamagire. numai bine!

  • @ecaterinadrehluta2512
    @ecaterinadrehluta2512 4 หลายเดือนก่อน +2

    Domnul Pirvulescu face propaganda comasatilor printr-o pleduarie voalata...

    • @gabrielbejenaru1634
      @gabrielbejenaru1634 4 หลายเดือนก่อน +2

      Asta ai inteles tu?😂

    • @ecaterinadrehluta2512
      @ecaterinadrehluta2512 4 หลายเดือนก่อน

      @@gabrielbejenaru1634 nu doar eu, ci toti care gindesc...

    • @gabrielbejenaru1634
      @gabrielbejenaru1634 4 หลายเดือนก่อน

      @@ecaterinadrehluta2512 😂😂😂😂😂

  • @VictorioVictoriany
    @VictorioVictoriany 4 หลายเดือนก่อน

    Daca lucrarea lui Geoana ar fi corecta, el ar fi trebuit sa o faca publica imediat cand a aflat ca Emilia Sercan o analizeaza .

  • @paiusipetrica736
    @paiusipetrica736 4 หลายเดือนก่อน

    Salutări

  • @VictorioVictoriany
    @VictorioVictoriany 4 หลายเดือนก่อน

    De ce nu citezi sursa?! Iti spun eu cine il intervieva pe Lulea, … era Malin Bot. Nu cred ca nu stiti acest personaj!

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849 4 หลายเดือนก่อน +1

    Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri.
    "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii.
    Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți.
    Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu.
    Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele.
    E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.

    • @tibiavram
      @tibiavram 4 หลายเดือนก่อน

      Că sa poți aplica democrația directă presupune sa ai deja niște cetățeni alegători maturi, adică să înțeleagă exact ce fac cu votul și ce consecințe poate avea. In acest moment eu nu vad aplicabil acest tip de democrație, care e mai degrabă o utopie, nici la noi nici nicăieri .

    • @vladdumitrica849
      @vladdumitrica849 4 หลายเดือนก่อน

      @@tibiavram Din contra, mai important e sa aibe protectie sociala, caci cu stomacul gol nu ai coroana verticala, restul vine de la sine. Și ce sa înțeleg, ca esti singurul cu calitati in tara asta?
      Nu e o utopie, dacă nu vrei sa votezi va fi ca și pina acum, voteaza reprezentantul pentru tine. În ceea ce privește votul electronic, în Estonia se foliseste de ani buni.

    • @tibiavram
      @tibiavram 4 หลายเดือนก่อน

      @@vladdumitrica849 referitor la votul electronic din Estonia. Acolo toată societatea e digitalizată și s-a reușit acest lucru în vreo 20 de ani de efort la o populație de 1 milion. In alte tari mai mari nu s-au reușit replicarea modelului estonian.

    • @tibiavram
      @tibiavram 4 หลายเดือนก่อน

      @@vladdumitrica849 nu e vorba de protecție socială, ci de maturitatea gândirii. La noi , dar și la alții gândirea despre politica , despre bunul mers al cetății, este superficială. De prea multe ori cetățenii nu-și fundamentează alegerile politice pe rațiune, ci pe sentimente. Din acest motiv și prind atât de ușor populiștii, iar partidele care în mod normal n-ar fi populiste se pliază pe cererile cetățenilor care vor gogoși umflate goale pe dinăuntru.

    • @gabrielbejenaru1634
      @gabrielbejenaru1634 4 หลายเดือนก่อน

      ​@@tibiavramSi din ce cauza oare?🤔

  • @raduionescu9765
    @raduionescu9765 4 หลายเดือนก่อน

    DUMNEZEU ESTE UNICA PERSOANA BUNA DREAPTA SI SFINTA IN CARE PUTEM AVEA TOATA INCREDEREA PE CARE SAL ALEGEM CEILANTI SINT GUNOAIE CORUPTE CARE LUPTA PENTRU PROPIA LOR SUPRAIMBOGATIRE PENTRU SALARII SI PENSII DE MULTE MII DE EURO SALVAREA ROMANIEI VINE DE LA DUMNEZEU PRIN CUNOASTEREA CONSTIENTIZAREA SI IMPLINIREA VOINTEI LUI DUMNEZEU BUNA DREAPTA SI SFINTA SCRISA IN CELE 10 LEGI DIVINE SI ADEVARUL SFINT DIN BIBLIE CARE SINT UNICA CALE BUNA SI DREAPTA DE SALVARE A ROMANIEI.

    • @elenasuman5822
      @elenasuman5822 4 หลายเดือนก่อน +3

      Nu aici, please 🙏
      Aici vorbim despre politica, ok🤨

  • @adrianpintea7411
    @adrianpintea7411 4 หลายเดือนก่อน

    La Cluj e posibil sa aiba o surpriza interlocutorii din acest video. "La Cluj oamenii nu-s furiosi", zic dumnealor

    • @Hoolygan4ever
      @Hoolygan4ever 3 หลายเดือนก่อน

      De ce sa fie furiosi?