Kanalıma destek olmak, nitelikli kitap önerileriyle birlikte size özel ekstra videolara ulaşmak ya da kitap okuma grubuma katılmak ister misiniz? KATIL BUTONUNA TIKLAYIN : th-cam.com/channels/LDoHVW_FSN58EE52V193Ag.htmljoin
bu videoda en sevdiğim olay "bu kitabı okumayın ama bakın şöyle çok değerli yazarlarımız var" diyerek yine kitap önermeniz. çok taktir ettim bunu. ayrıca çok da hoşuma gitti.
Bu tarz içeriklerini çok seviyorum Oğuz.Daha önceki videonda bahsettiğin Elif Şafak kitabına bayağı para vermiş biri olarak söylüyorum,bana cidden hiçbir şey katmayan,bu muymuş dediğim parama üzüldüğüm bir kitaptı.Bu tarz içeriklerin için teşekkürler
Okunmadan ölünmesi gereken kitaplar denmesi çok hoş. Güzel bakış açısı. Pilav videosu kitabı okumadan, okumuş kadar hissettirdi. ( Saat 02:04. Bu kanalı bana anlatan arkadaşım şuan fosur fosur uyuyor. Gözlerimden uyku akarken kanaldan çıkamıyorum. Biri beni kurtarsın)
Bukowski’ nin Ekmek Arası kitabında aile içinde annesinin değersizliğini, hiçbir konuda fikrinin olmadığını ve babasının ne kadar gaddar olduğunu hatırlarsınız. Bu baba ve anne rol modelini görerek nasıl kadınları aşağılayıcı düşüncelere sahip olmaması beklenir ki? Babasından nefret etmesine rağmen ileride babasına dönüşmüş ve annesinin onu korumaması hırsını da kadınları pasifleştirerek gösteriyor.
Evet çok doğru yazarlar tamamen doğru mükemmel insanlar değiller zaten öyle beklemek yanlış olur mesela nietzsche de kadınlara biraz böyle bakıyor çünkü çocuk yaşta babası ölmüş ve annesi halası ve birkaç tane daha kadın akrabasıyla beraber yaşamış ve o kadınlar da Nietzsche’ye çok fazla baskı uygulamışlar
Çok doğru bir tespit ben okumadım ama konusunu biliyorum özellikle kadını aşağılaması ve erkeğin kadına hüküm sürmesi, karışması gibi olayların geçtiği söyleniyor. Whatpad'den çıkmış eserlerin çoğu gereksiz.
Karantina 2-de ben biraz kızmıştım.Ama yoxsa abartılası bir tarafı yok.Yazarın kalemi çok iyi,okucu bir dili var.Ve Zeynep onun yazdığı en güçlü karakter.Tüm serini okuyanlar ancak bunu anlaya bilir.Lütfen yazarın emeğine saygı duyun ,ve biler bilmez konuşmayın :)
@@sassystyles2805 Merak etmeyin,ben bir şey hakkında bilgi sahibi olmadan konuşmam :) Tüm kitapların özetini okudum,eğer Zeynep güçlü karakterse,siz güçlü karakter okumamışsınız.
Doğunun Limanları 'ni çok beğenerek okumuştum diğer Maalouf kitapları gibi. Tesadüf eserlerinde yer tutuyor zaten. Bu kolaya kaçış değil bence bir tarz , kendine özgü bir yöntem. Diğer kitaplar da nispeten katılıyorum .
Listede "Doğunun Limanları" kitabını görünce önce çok şaşırdım çünkü beni etkileyen bir kitap olmuştu. Ama şimdi düşününce o kitabı 14-15yaşlarımda okumuştum :'')
@@kergitliyigit mükemmel bir kitap kesinlikle okumalısın hatta istersen önce azra kohenin röportajlarından bir kaçına bak kesinlikle insana çok şey katacak yazarlardan
@@kunkurisisi9137 Fi, Çi, Pi serisini okuyup bitirdim. Çok sürükleyici ama birine okura çok da bir şey kattığını düşünmüyorum. Gelecek olayları çoook baştan söylediği için eserlerini kendi baltalıyor.
Fakat Müzeyyen bu derin bir tutku kitabı yorumuna kesinlikle katılıyorum. Okudum, bana hiçbir şey katmadı. Hatta ne anlatıyordu onu bile hatırlamıyorum 😏
Kristin Hannah in Bülbül kitabını okuyup inceleyebilir misiniz ben çok beğendim dolu dolu bir kitaptı. Sizin de bu kitap hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum
12.08 bu kitabı okuyan bir sınıf arkadaşım adamın düşüncelerini nasıl savunuyordu. Bilim insanları uykunun önemli olduğunu söylerken böyle bir şey yazılması saçma gelmişti bana :)
Haşmet ışıklının yazdığı Abbas kitabı da bence bu videoya dahil olmalı. Sacmalik ve ötesi. Lütfen onunla ilgili de yorum yapın. tskler alıntılarla yasıyorum.
Yorumlarından sonra yazarın üslubunu ve denediği yöntemleri daha çok merak ederek, Fakat Müzeyyen bu derin bir tutkuyu okudum. Beğendiğim yönleri olsa da yöntemleri gerçekten de başarısız bir deneme olmuş bence. Dediklerine de katılıyorum ancak 3:20 de bahsettiğine değinmek istiyorum. Melih'in böyle bir ifade kullanması, onun o anki duygusal durumunu ve içsel çatışmalarını, karakterindeki dengesizlikleri yansıttığını düşündüğüm için beni rahatsız etmedi. Belki de ufaklığı, küçük bir kız olarak değil de Melih'in Müzeyyen ile olan ilişkisinde hayali bir karakter olarak görüp, onun içsel dünyasını ve duygusal durumunu yansıtmak için kullanılan bir anlatım tekniği, bir metafordan ibaret görmemden kaynaklı olabilir.
Amin Maalouf’un hem Doğunun Limanları hem de Doğudan Uzakta kitaplarını okudum. İkisi benzer şeyler anlatıyor. Fakat senin de eleştirdiğin yönleriyle Doğudan Uzakta, Doğunun Limanlarının tüm eksik yönlerinin tamamlanmış hali bence. Ben de Doğudan Uzakta’yı ne kadar sevdiysem Doğunun Limanları’nı o kadar sevmemiştim.
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitabını okumuştum. Hatta ilk okuyuşumda anlamamıştım. 2. defa okuma gafletinde bulundum ve bu iki okuyuşumda da o kız çocuğuna edilen hakaretleri asla asla anlamlandıramamıştım. Okuyan insanların yorumlarına baktığımda çok sevdiklerini vs. gördüm. Ilhami Algör 'ün elimde bir kitabı daha var. Onu da okumak istiyorum. Fakat... Üzüldüm açıkçası, kitaplığımda bir daha okumak istemeyeceğim bir kitap olarak kalacak, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku. Çok teşekkür ediyorum size.
çoğu kitabı kendine bir şey katsın diye okuyorsan zaten senin vay haline. kitaplarda filmler ve diziler gibi boş zaman aktivitesi olarak okunabilir ya da keyifine göre okunur. kitaplara ne diye gittiğin önemlidir. bak 2024 den geldim bu videolarını aradım buldum ki bence aşırı saçma yorumlşaman var. tek argümanın bana bir şey katmadı. aslına bakarsan her kitap her okuyucuya bir şey katar bunu bizler farkedemeyiz. mesela bir kitap okursun bir türde diyelim fantastik. bir okudun beğenmedin iki okudun beğenmedin dersin ki bu bana bir şey katmıyor. aslında sana kattığı şey o türün senin zevkine uymadığını anlarsın. bu örnekleme olmadıysa eğer diyelim wattpad tarzı bir kitap okudun ve dedin ki bu bana bir şey katmadı tamamen gereksiz. aslında değil o kitap senin hem diksiyonuna hem hayal gücüne hemde kişiliğine bir şeyler katar. bazı şeylerinde farkına varmanı sağlar. senin sevdiğin kitaplarda zamanında deli gibi linçlenmiştir ama sonradan gerçekten beğenilmeye başlanmıştır, bu senin sevmeyip lkinçlediğin kitaplar için de aynı durum olabilir. kendi zamanlarında linçleniyorlar şu an ama gelecek zamanlarda bu fikirler ve kurulan dünyallar çok tutulabilir. lütfen kitapları sadece bana bir şey katsın kafasıyla okumayın ve sadece oradaki dünyayı tanımaya ve oradaki karakterlerle sanki arkadaşınız yaşamış gibi bakmaya özen gösterin. gayet nazik davrandığımı düşünüyorum ki ben her türden kitap okuyan biriyim ister wattpad olsun ister klasik olsun ister fantastik olsun. 18 yaşında bile kimseyi okuduklarından ve sevdiklerinden dolayı linçlemedim belli kriterler hariç ama linçlemedim sadece kendimden uzak tuttum ki yapılması gereken o. kim ne yaparsa yapsın. belki senin beğenmediğin kitabı başka biri gerçekten seviyor ve o kitabı kendisi için gerçekten yuva olarak görüyor. kimseyi linçlemek istemiyorum sadece bakış açınızı değiştirmenizi öneririm. ricamı dikkate alırsanız sevinirim. diğer videolarınızda da bu ricamı görebilirsiniz. iyi günler.
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitabını yeni bitirdim bitirmeye zorladım daha dogrusu .Bir tek benim saniyordum kitabı boyle bulan içim rahatladı .Okumasanız da olur öyle bir kitap
Erdal Demirkıran'nın bir kaç kitabını yarım bırakmıştım. İlk başta gaza gelmek falan güzel iyi ama, sonrası tamamen kendisine özgü şekilde yazılmış. 'Şöyle plan yapın bunu bu saatte yapın şu kadar saat uyuyun ben öyle yapıyorum çünkü .' Bu tarz şeyler bana hiç uygun değildir sonuçta herkesin kendine özgü yaşama şekli var. Ha işine yarayan varsa bilemem tabi , ama benim kişisel gelişim kitaplarını bırakma sebebim bu adam. O kadar çok yarım bıraktım ki bir süre sonra bu tarz kitaplar yüzünden asla gelişemeyeceğimi düşünür olmuştum.
charles bukowski benimde eski dönemlerinde sevdiğim insan fakat sözleri aşırı klişe geliyor şu an. devamında da okumayı düşünmüyorum. eline tek kitap almamış tiplerin elinde görmek midemi ağrıtıyor
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitabını bir kitapçının önerisiyle almıştım okudum ama bana hiçbir yönden katkı sağlamadı içindeki argo sözler ise çok yersizdi hatta kitap, bana bir rahatsızlık verdi hiçbir tad alamadım kitaptan, sonrasında acaba ben mi yanlış anladım kitabı diye incelemelere baktım o kadar çok beğeneni vardı ki ama niye beğendiklerine inceleme içerinde yer vermemişlerdi kitabı iade ettim ve kitapçı abimiz 1000 kişi içerisinden bunu sadece benim getirdiğimi ve beğenmediğimi söyleyince duygularımı kaybetmiş olabileceğimi söyledi . Şimdi bu videoya denk geldim ve Anlıyorum ki 1000 kişi içerisinden 1 kişi olmam benim için bir gururmuş.
Keşke sadece Doğu'nun Limanları olsa. Semerkan kitabıda aşırı taraflı ve tarihi gerçekçililten uzak. Avrupa Amerika hayranı Doğuyu yaşadığı sorunları görmeden ele alıyor İlhamı Algör'ün kitabıda edebi seyenin çok altında. Okumadan ölsek kayıbımız olmaz. Tersine sinirlerimiz bozulmaz kazancımız olur.
@@yaprakizmirli2692 Biraz düşünürseniz bu yorumumdan kişisel gelişim kitaplarıyla pek ilgilenmediğim ve yüksek ihtimalle ilgilenmeyeceğim gerçeğini ve yorumu yapma sebebimin ilgilenmediğim alanın yararının diğer ilgilendiğim alanlara oranla daha az oluşunu tasdiklemek olduğunu anlarsınız.
Buraya Halid Hüseyni'nin bin muhteşem güneş kitabını da koyalım. Kesinlikle okumayın derim. Sebebi ise uçurtma avcısı kitabını okuduysanız, Ortadoğu'da kadın konumunu bilirsiniz. Bu kitabı da öyle. Kadınların aşağılanması, o kadar normal ki o coğrafyada. Bunu da yazar Ortadoğu geleneklerine bağlı kalarak anlatmış. Yani bir kadınının kocasının malı olduğunu, kadının kocasının izniyle eylem yapmasını anlatıyor. Kitapta tek sevdiğim karakterse sosyalist bir kadın öğretmendi.o da başlı başına bir karakter değil zaten, yardımcı, adından bir iki kez bahsedilen bir karakter. Okursanız size bir şey katmayacağı dan çok eminim. Onun yerine Türk edebiyatındaki ya da Dünya edebiyatındaki devlerin eserlerini okuyabilirsiniz
Ben katılmıyorum bu görüşünüze. Bin Muhteşem Güneş, bence değerli ve okunulabilecek bir kitap. Kitabı, değindiği konu ve bunu aktarma şekliyle etkileyici bulmuştum. Ama her konuda olduğu gibi kitaplar noktasında da zevkler kişiden kişiye ve hatta okunduğu zamana göre bile değişiyor.
Birincisi Amin Maalouf gibi bir yazarın kitabı ile İlhami Algör gibi tabir-i caizse aforizmacı bir yazarın kitabını aynı videoda eleştirmeniz absürt. İkincisi eleştirileriniz o kadar yüzeysel ve rahatsız edici ki arkanızda gördüğümüz kitapları ya okumadığınız ya da okumuş olmak için okuduğunuz kanısına varıyorum. "Instagram edebiyatçılarını" ben de sevmem ve okumam ama bu kadar çok kitap okuduğunuz halde (!) eleştirilerinizi sadece yukarıdan bakarak ve dalga geçerek yapabiliyor olmanız okuduğunuz kitapları pek de anlamadığınızı gösteriyor. Son olarak "Bu kitapları asla asla okumayın" diyecek kadar kendinizi yetkin görmeniz de biraz komik kaçıyor.
Bukowski dışındakileri okumadım, hayatımın hiçbir anında da okumayı düşünmedim. Bukowskiyi bende 20li yaşlarımın başlarında okumuştum ve sevmiştim. Ama o zamanlar göremediğim kusurları şimdi görebiliyorum. Özellikle kadınlar kitabını gerçekten kimseye tavsiye etmem ve kitaplığımdan da çıkardım. Tespitleriniz gerçekten çok güzel ve acaba siz ben olabilir misiniz? :)
Tek bir sorun var videoda o da Enisyein'In günde 12 değil 2 saat uyuması hatta Enistein ve Dali bir birlerine hayran duyan iki kişidir ve ikisi de bu uyku tekniği ile uyur
Bence bukowski'nin kitabını birazcık yanlış anlamışın ya da sonunu okumamışsındır belkii.sonunda bu çılgın kadın temalı hayatının en başından beri yanlış olduğunu fark ediyor henry chinaski
Merhabalar. Erdal Demirkıran'ın Sadece Aptalla 8 Saat Uyur kitabını okudum. bazı noktalarda bende sizin gibi düşünüyorum kurgusu kurguya girişi cin ile irtibatı ama sizin başka videonuzda dediğiniz gibi telaffuza (kurgulamaya romanlaştırmaya) takılmayıp vermek istenilen mesaja odaklanılırsa verile mesajı etkili buldum. Ve Dünyanın En akıllı adamı olayına bende çok önyargılıydım hiç hoşlanmıyordum çok fazla özgüven kasıntısı olarak algılıyordum ama bu kitapta da neden o şekilde (kitaptakini de abartılı bulmama rağmen) kişisel gelişim anlamında bakış açısı ile değerlendirildiğinde verimli olacak yol gösterecek bir söylem olduğunu fark ettim. Yani kitabın tam da sonun da neden böyle düşünüp kendisini öyle gördüğünden veya sizin de kendinizi öyle görmeniz gerektiğinden bahsetmiş diyebilirim. dediğiniz gibi belki ölmeden önce okumazsanız çok bir şey kaybetmezsiniz ama eğer gereğinden faza uyuduğunuzu düşünüyor benim gibi çok fazla erteleme yapıyor ve gereğinden fazla bazı şeylerde zaman kaybettiğinizi kendinizde fark ettiyseniz ve bir çıkış yolu arıyorsanız bu kitap baş ucu kitabınız olmazsa bile bir yol gösterecektir diye düşünüyorum. tabi bunlarda benim kendi düşüncelerim sizi olumsuz eleştirmek, "olmaz kardeşim bu kitap mutlaka okunmalı" anlamında eleştirmek için değil, katkıda bulunabilmek adına yazdım. bende olumlu anlamda bir şeyleri tetikledi diyebilirim. Teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Sizinle yeni tanıştım , Memnun oldum. Takipteyim :))
"Sineklerin tanrısı " bu kitap bana tamamen dümdüz bir kitap gibi geldi ve betimlemeleri aşırı fazla . Şahsıma bir şey katacağını düşünmediğim için yarım bıraktım .Bence okumak zaman kaybıdır .
Bende Doğunun limanlarını hiç beğenmemiştim.bunun için "aa nasıl yaa çok güzel ama" filan diyenler olduğu için dedim acaba benmi iyi okumadım.neyse sizin gibi bunu söyleyince inanın aşırı rahatladım yaa yanlız değilmişim 😇
Jose Saramago/ Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş. Okudunuz mu bilmiyorum eğer okuduysanız yorum yaparsanız sevinirim 🙂 Ama ben çok zor bitirmiştim. Ölümü farklı bir şekilde ele alsa da genel olarak sıkıcı bulduğum bir kitaptı.
Dislike. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku çok güzel bir kitaptır bana göre. Tabii bana göre böyle, sana göre öbür türlü. Ama sıkıntı şu ki sen de en az kasıntı dediğin kitaplar kadar kasıntısın
Bence diksiyonunu düzeltmelisin .Ve videonun farklı dakikalarında aynı şeyi tekrar tekrar farklı kelimelerle söylüyorsun. Videoları çekmeden önce konuşman üzerine daha çok çalışman lazım.
Fakat müzeyyen bu derin bir tutku kitabı hakkında dediklerinize katılmıyorum. Bilemiyorum belki de okuduğum zaman bana çekici gelmiştir. Kitapta geçen küfür olayı ise benim de yadırgadığım türden. Bir de "bu kitapları okumadan ölün" başlığına katılmıyorum. Sonuçta hayatımızda yaşanan kötü olayları yaşamamış gibi yapamıyoruz bilâkis o olaylar bizi şu an olduğumuz noktaya getiriyor. Bu kitaplar, filmler hatta ve hatta müzikler için de geçerlidir. Kötüleri görmeden iyiliğe kendi çabamızla ulaşmamız biraz güç olacaktır. Kitap okuyan insanlar için bir kalıba göre konuşmak bana tuhaf geliyor.Son olarak ise bu kitabı okuyup filmini izleyebilirsiniz.Beğenmezsiniz olur biter.
Kanalıma destek olmak, nitelikli kitap önerileriyle birlikte size özel ekstra videolara ulaşmak ya da kitap okuma grubuma katılmak ister misiniz? KATIL BUTONUNA TIKLAYIN : th-cam.com/channels/LDoHVW_FSN58EE52V193Ag.htmljoin
Enis Batur kitaplarından bir seçki yapar mısın? Nerden başlamalı, nasıl bitirmeli? :)
bu videoda en sevdiğim olay "bu kitabı okumayın ama bakın şöyle çok değerli yazarlarımız var" diyerek yine kitap önermeniz. çok taktir ettim bunu. ayrıca çok da hoşuma gitti.
Dostum, sen kitap okuyanlar aleminin Yorekok'u olabilirsin.
10/10 tesssspitt
Aşşırı doğru
Ya harika düşünüyorum bu adam bana nerden tanıdık geliyo diye. Muhteşem 😂
Yorekok🤮
Bir gecede bütün videolarını izledim. Aykırı ve aslında herkesin gözünü kapattığı gerçekleri söylüyorsun. Hayran kaldım şu an :)
Hepsini doğru söylemiyor.Çoğunu abartıyor.Bazen yazarların emeğine saygı duymuyor. :(
Baruthane Pilavcısı'nı koyduğun kısımlarda biraz fenalaştım.
İlk 3 yemek olurududa sonrası:d
İlhami Algör:
-karışık var mı?
+Var
-yükle
TH-cam un yaramaz çocuğu Oğuz'dan yine sansasyonel bir video! :)))
Bu tarz içeriklerini çok seviyorum Oğuz.Daha önceki videonda bahsettiğin Elif Şafak kitabına bayağı para vermiş biri olarak söylüyorum,bana cidden hiçbir şey katmayan,bu muymuş dediğim parama üzüldüğüm bir kitaptı.Bu tarz içeriklerin için teşekkürler
"Her yazar kendi çayına aittir" kahkaha attım şuan yazarken de gülüyorum bayağı iyiydi 😂😂😂😂✋
O pilavcı neydi öyle aman yarebbim...
Okunmadan ölünmesi gereken kitaplar denmesi çok hoş. Güzel bakış açısı. Pilav videosu kitabı okumadan, okumuş kadar hissettirdi. ( Saat 02:04. Bu kanalı bana anlatan arkadaşım şuan fosur fosur uyuyor. Gözlerimden uyku akarken kanaldan çıkamıyorum. Biri beni kurtarsın)
Kadınlar hakında böyle objektif bakış açısına sahip olman ve buna göre kitap önermen beni çok mutlu etti.
Bukowski’ nin Ekmek Arası kitabında aile içinde annesinin değersizliğini, hiçbir konuda fikrinin olmadığını ve babasının ne kadar gaddar olduğunu hatırlarsınız. Bu baba ve anne rol modelini görerek nasıl kadınları aşağılayıcı düşüncelere sahip olmaması beklenir ki? Babasından nefret etmesine rağmen ileride babasına dönüşmüş ve annesinin onu korumaması hırsını da kadınları pasifleştirerek gösteriyor.
Evet çok doğru yazarlar tamamen doğru mükemmel insanlar değiller zaten öyle beklemek yanlış olur mesela nietzsche de kadınlara biraz böyle bakıyor çünkü çocuk yaşta babası ölmüş ve annesi halası ve birkaç tane daha kadın akrabasıyla beraber yaşamış ve o kadınlar da Nietzsche’ye çok fazla baskı uygulamışlar
Bende okumadan ölmeniz gereken bir kitap önereyim;asla(tabi ki benim fikrim)Karantina okumayın,şahsen kalp krizi geçirdim.
Çok doğru bir tespit ben okumadım ama konusunu biliyorum özellikle kadını aşağılaması ve erkeğin kadına hüküm sürmesi, karışması gibi olayların geçtiği söyleniyor. Whatpad'den çıkmış eserlerin çoğu gereksiz.
Zeynep Sey - Solucan öğkk
Karantina 2-de ben biraz kızmıştım.Ama yoxsa abartılası bir tarafı yok.Yazarın kalemi çok iyi,okucu bir dili var.Ve Zeynep onun yazdığı en güçlü karakter.Tüm serini okuyanlar ancak bunu anlaya bilir.Lütfen yazarın emeğine saygı duyun ,ve biler bilmez konuşmayın :)
@@sassystyles2805 Merak etmeyin,ben bir şey hakkında bilgi sahibi olmadan konuşmam :) Tüm kitapların özetini okudum,eğer Zeynep güçlü karakterse,siz güçlü karakter okumamışsınız.
@@sassystyles2805 güçlü karakter dediğiniz kişi zeynepmi 🤣 güçlü karakter okumadınız siz anlaşılan
bir insan konuşurken karşısındakini hiç mi sıkmaz? çok güzel konuşuyorsunuz. sevgiler :)
Bayılıyorum bu seriye 💗
fakat müzeyyen bu derin bir tutku nun filmini de izlemeden gönül rahatlığıyla ölebilirsiniz :)
Niye ki?😞
@@ferideisa6795 boş bir film
@@hamiyetozturk376 ben sevmiştim😶olur ama
Olmaz harun tekin var qwqwqq
Ben filmi izledim kitabı okumadim ama anlatılana göre film daha iyi yansıtılmış gibi.
Senin su elestiri videolarina bayiliyorum. Devam et bu seriye
"Her yazar kendi çayına aittir." 😂😂
Abi çok sevilen wattpad kitaplarını okuyup yorumlar mısın lütfen. O kitaplara objektif yorum yapan yok ya
Doğunun Limanları 'ni çok beğenerek okumuştum diğer Maalouf kitapları gibi. Tesadüf eserlerinde yer tutuyor zaten. Bu kolaya kaçış değil bence bir tarz , kendine özgü bir yöntem. Diğer kitaplar da nispeten katılıyorum .
Harika içerik, fikrime göre yapıcı ve gerekli eleştirilerdi. Teşekkürler, umarım serinin devam videolarını da izleriz.
😅👍şimdi ilk denk geldim size muhteşemsiniz👏🏽👏🏽👏🏽
çok güzel bir video olmuş, izlerken aşırı keyif aldım :)
Doğunun Limanları hariç katılıyorum.
Sadece ikisini okumamışım. Vay ben nerelere gidem, hangi taşlara başımı vuram🥴
Uzun zamandır yorum yapmıyordum yapayım dedim :) Güzel bir video olmuş, doğunun limanları hariç hepsine katılıyorum, doğunun limanları bence güzeldi.
Listede "Doğunun Limanları" kitabını görünce önce çok şaşırdım çünkü beni etkileyen bir kitap olmuştu. Ama şimdi düşününce o kitabı 14-15yaşlarımda okumuştum :'')
Azra kohen "Beni Gör" kitabı en en saçma kitaptır.500 sayfa aynı sozcuklerle aşk anlatılmış
Almayi dusunuyordum iyi ki almamisim😊
Cengiz Dalar Aeden kitabını okumayı düşünüyorum önerir misin?
Yiğit Kubilay Azra kohenden uzak durun
@@kergitliyigit mükemmel bir kitap kesinlikle okumalısın hatta istersen önce azra kohenin röportajlarından bir kaçına bak kesinlikle insana çok şey katacak yazarlardan
@@kunkurisisi9137 Fi, Çi, Pi serisini okuyup bitirdim. Çok sürükleyici ama birine okura çok da bir şey kattığını düşünmüyorum. Gelecek olayları çoook baştan söylediği için eserlerini kendi baltalıyor.
Baruthane pilavcısı bol keseden dağıtıyormuş..:)) bir porsiyonla 10 işi doyar..
Miraç cağrı aktaş kendine hoş geldin bunlara para vermeden ölün!kesinlikle
Ne olunmaması gerektigini söylemekte cesaret işi bunu siz yapınca çok değerli oldu teşekkürler 😊
Görüşlerinizi destekliyorum 👏 Henüz hiçbirini okumadım. Vakit kaybetmeyi de göze alamam. Bilgilendirmeniz için teşekkürler 🌼
Oğuz bey çok değerlisiniz.
Şehir Plancısıyım. Bir mimar bu kadar kitabı nasıl okuyabilmiş anlayamıyorum. Projeden kafamızı kaldıramıyoduk biz :)
Çalışmıyor ki
Öyle güzel eleştiriyor ki tatmin oluyorum zevk alıyorum 🤤
Çok samimi buldum teşekkürler video için
Çok tatlı ve eğlenceli bir tarzınız var.Ellerinize sağlık:)
Fakat Müzeyyen bu derin bir tutku kitabı yorumuna kesinlikle katılıyorum. Okudum, bana hiçbir şey katmadı. Hatta ne anlatıyordu onu bile hatırlamıyorum 😏
Filmi izledin mi ben sadece filmi izlemiştim o güzeldi ama kitabı okumayacağım sanırım
Fakat muzeyyen bu derin bir tutku kitabini almak yerine dondurma alabilirsiniz kendinize.
Çok haklısın 😢 aldığıma pişmanım, bir halt anlamadım kitaptan
Ben seni niye gec buldum onu dusunuyom
Kristin Hannah in Bülbül kitabını okuyup inceleyebilir misiniz ben çok beğendim dolu dolu bir kitaptı. Sizin de bu kitap hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum
Offff Bende okudum Fakat Müzeyyeni bir saatte bitti ve ben ne okudum ve neye para verdim dedim bana bunu dedirtti Sağolsun İlhami Algör
Lise düzeyinde kitap tavsiyeleri adında bir video yapabilirsiniz
12.08 bu kitabı okuyan bir sınıf arkadaşım adamın düşüncelerini nasıl savunuyordu. Bilim insanları uykunun önemli olduğunu söylerken böyle bir şey yazılması saçma gelmişti bana :)
Hoşlandığım çocuğun önerdiği bütün kitapları gömdün. Çok teşekkürler.
Okumadan ölmeyin dedigin 10 Türk Kitap 10 yabanci kitap.🤨
Haşmet ışıklının yazdığı Abbas kitabı da bence bu videoya dahil olmalı. Sacmalik ve ötesi. Lütfen onunla ilgili de yorum yapın. tskler alıntılarla yasıyorum.
Okumayın önerilerini haftalık yapın. Çok iyiydi.
Cok iyi :) su anda okudugum sur pullugunu olulerin kemikleri uzerinde kitabinin gorseli tam olarak baruthane pilavcisi.
Bukovski beyinki yerine diger "Kadın" kitaplarini tavsiye ettiğiniz icin bir kadin olarak ben tesekkur ediyorum :)
Yorumlarından sonra yazarın üslubunu ve denediği yöntemleri daha çok merak ederek, Fakat Müzeyyen bu derin bir tutkuyu okudum. Beğendiğim yönleri olsa da yöntemleri gerçekten de başarısız bir deneme olmuş bence.
Dediklerine de katılıyorum ancak 3:20 de bahsettiğine değinmek istiyorum. Melih'in böyle bir ifade kullanması, onun o anki duygusal durumunu ve içsel çatışmalarını, karakterindeki dengesizlikleri yansıttığını düşündüğüm için beni rahatsız etmedi. Belki de ufaklığı, küçük bir kız olarak değil de Melih'in Müzeyyen ile olan ilişkisinde hayali bir karakter olarak görüp, onun içsel dünyasını ve duygusal durumunu yansıtmak için kullanılan bir anlatım tekniği, bir metafordan ibaret görmemden kaynaklı olabilir.
Linc yemeyecegimi umut ederek ben de iki kitap soyleyecegim musadenizle; Varolmanin dayanilmaz hafifligi ve Otomatik portakal.
Neden otomotik portakal
@@iremaydn4809 ben yarım bırakmıştım çünkü şiddet ve cinsellik çok fazla vardı :/
yine güldürürken düşündürdün :D serinin devamı gelmelii, ağzına sağlık :)
Okuma diyince daha çok merak edip --böyle düşünmesine sebep olan ne diye--inceleyerek okuyasım geliyor🤦
ölün __ölmeyin gibi itici söz hiç yakışmıyor
4.00 da Enes Batur mu dedi ben mi yanlış duydum nolur Enis demiş Olsun 😅😅😅
Aga Enis Batur diyor yoksa bende çıldıracaktım.
Doğu’nun Limanlarını okurken acaba sadece benim mi aklımdan böyle şeyler geçiyor demiştim yalnız değilmişim 😂
Amin Maalouf’un hem Doğunun Limanları hem de Doğudan Uzakta kitaplarını okudum. İkisi benzer şeyler anlatıyor. Fakat senin de eleştirdiğin yönleriyle Doğudan Uzakta, Doğunun Limanlarının tüm eksik yönlerinin tamamlanmış hali bence. Ben de Doğudan Uzakta’yı ne kadar sevdiysem Doğunun Limanları’nı o kadar sevmemiştim.
Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli,
Neden?
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitabını okumuştum. Hatta ilk okuyuşumda anlamamıştım. 2. defa okuma gafletinde bulundum ve bu iki okuyuşumda da o kız çocuğuna edilen hakaretleri asla asla anlamlandıramamıştım. Okuyan insanların yorumlarına baktığımda çok sevdiklerini vs. gördüm. Ilhami Algör 'ün elimde bir kitabı daha var. Onu da okumak istiyorum. Fakat... Üzüldüm açıkçası, kitaplığımda bir daha okumak istemeyeceğim bir kitap olarak kalacak, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku. Çok teşekkür ediyorum size.
7:24 😃👍
çoğu kitabı kendine bir şey katsın diye okuyorsan zaten senin vay haline. kitaplarda filmler ve diziler gibi boş zaman aktivitesi olarak okunabilir ya da keyifine göre okunur. kitaplara ne diye gittiğin önemlidir. bak 2024 den geldim bu videolarını aradım buldum ki bence aşırı saçma yorumlşaman var. tek argümanın bana bir şey katmadı. aslına bakarsan her kitap her okuyucuya bir şey katar bunu bizler farkedemeyiz. mesela bir kitap okursun bir türde diyelim fantastik. bir okudun beğenmedin iki okudun beğenmedin dersin ki bu bana bir şey katmıyor. aslında sana kattığı şey o türün senin zevkine uymadığını anlarsın. bu örnekleme olmadıysa eğer diyelim wattpad tarzı bir kitap okudun ve dedin ki bu bana bir şey katmadı tamamen gereksiz. aslında değil o kitap senin hem diksiyonuna hem hayal gücüne hemde kişiliğine bir şeyler katar. bazı şeylerinde farkına varmanı sağlar. senin sevdiğin kitaplarda zamanında deli gibi linçlenmiştir ama sonradan gerçekten beğenilmeye başlanmıştır, bu senin sevmeyip lkinçlediğin kitaplar için de aynı durum olabilir. kendi zamanlarında linçleniyorlar şu an ama gelecek zamanlarda bu fikirler ve kurulan dünyallar çok tutulabilir. lütfen kitapları sadece bana bir şey katsın kafasıyla okumayın ve sadece oradaki dünyayı tanımaya ve oradaki karakterlerle sanki arkadaşınız yaşamış gibi bakmaya özen gösterin. gayet nazik davrandığımı düşünüyorum ki ben her türden kitap okuyan biriyim ister wattpad olsun ister klasik olsun ister fantastik olsun. 18 yaşında bile kimseyi okuduklarından ve sevdiklerinden dolayı linçlemedim belli kriterler hariç ama linçlemedim sadece kendimden uzak tuttum ki yapılması gereken o. kim ne yaparsa yapsın. belki senin beğenmediğin kitabı başka biri gerçekten seviyor ve o kitabı kendisi için gerçekten yuva olarak görüyor. kimseyi linçlemek istemiyorum sadece bakış açınızı değiştirmenizi öneririm. ricamı dikkate alırsanız sevinirim. diğer videolarınızda da bu ricamı görebilirsiniz. iyi günler.
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitabını yeni bitirdim bitirmeye zorladım daha dogrusu .Bir tek benim saniyordum kitabı boyle bulan içim rahatladı .Okumasanız da olur öyle bir kitap
Erdal Demirkıran'nın bir kaç kitabını yarım bırakmıştım. İlk başta gaza gelmek falan güzel iyi ama, sonrası tamamen kendisine özgü şekilde yazılmış. 'Şöyle plan yapın bunu bu saatte yapın şu kadar saat uyuyun ben öyle yapıyorum çünkü .' Bu tarz şeyler bana hiç uygun değildir sonuçta herkesin kendine özgü yaşama şekli var. Ha işine yarayan varsa bilemem tabi , ama benim kişisel gelişim kitaplarını bırakma sebebim bu adam. O kadar çok yarım bıraktım ki bir süre sonra bu tarz kitaplar yüzünden asla gelişemeyeceğimi düşünür olmuştum.
1:40 harika :D
charles bukowski benimde eski dönemlerinde sevdiğim insan fakat sözleri aşırı klişe geliyor şu an. devamında da okumayı düşünmüyorum. eline tek kitap almamış tiplerin elinde görmek midemi ağrıtıyor
Orhan pamuk da okunmadan ölünebilir. Özellikle kar.
Fakat Müzeyyen'in filmi güzeldi. Belki de Erdal Beşikçioğlu oynadığı içinidir 🤔😊
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitabını bir kitapçının önerisiyle almıştım okudum ama bana hiçbir yönden katkı sağlamadı içindeki argo sözler ise çok yersizdi hatta kitap, bana bir rahatsızlık verdi hiçbir tad alamadım kitaptan, sonrasında acaba ben mi yanlış anladım kitabı diye incelemelere baktım o kadar çok beğeneni vardı ki ama niye beğendiklerine inceleme içerinde yer vermemişlerdi kitabı iade ettim ve kitapçı abimiz 1000 kişi içerisinden bunu sadece benim getirdiğimi ve beğenmediğimi söyleyince duygularımı kaybetmiş olabileceğimi söyledi . Şimdi bu videoya denk geldim ve Anlıyorum ki 1000 kişi içerisinden 1 kişi olmam benim için bir gururmuş.
Keşke sadece Doğu'nun Limanları olsa. Semerkan kitabıda aşırı taraflı ve tarihi gerçekçililten uzak. Avrupa Amerika hayranı Doğuyu yaşadığı sorunları görmeden ele alıyor
İlhamı Algör'ün kitabıda edebi seyenin çok altında. Okumadan ölsek kayıbımız olmaz. Tersine sinirlerimiz bozulmaz kazancımız olur.
TH-cam'un Norm Ender'i mübarek herkese diss at, Helal seviyorum seni bazı yerlerde haklısın :D (Klasiklere daha çok yönel :) ) Takipteyiz..
Hikmet Anıl Öztekin nefretinin sebebi nedir ? Kitaplarını okumadım fakat gayet düzgün karakterde bir beyefendi.
okursanız anlarsınız.
@@yaprakizmirli2692 Biraz düşünürseniz bu yorumumdan kişisel gelişim kitaplarıyla pek ilgilenmediğim ve yüksek ihtimalle ilgilenmeyeceğim gerçeğini ve yorumu yapma sebebimin ilgilenmediğim alanın yararının diğer ilgilendiğim alanlara oranla daha az oluşunu tasdiklemek olduğunu anlarsınız.
Bence bu bir eleştiri degil saygisizlik. Elestiri boyle olmaz. Ama fikrine saygimiz sonsuz
Buraya Halid Hüseyni'nin bin muhteşem güneş kitabını da koyalım. Kesinlikle okumayın derim. Sebebi ise uçurtma avcısı kitabını okuduysanız, Ortadoğu'da kadın konumunu bilirsiniz. Bu kitabı da öyle. Kadınların aşağılanması, o kadar normal ki o coğrafyada. Bunu da yazar Ortadoğu geleneklerine bağlı kalarak anlatmış. Yani bir kadınının kocasının malı olduğunu, kadının kocasının izniyle eylem yapmasını anlatıyor. Kitapta tek sevdiğim karakterse sosyalist bir kadın öğretmendi.o da başlı başına bir karakter değil zaten, yardımcı, adından bir iki kez bahsedilen bir karakter. Okursanız size bir şey katmayacağı dan çok eminim. Onun yerine Türk edebiyatındaki ya da Dünya edebiyatındaki devlerin eserlerini okuyabilirsiniz
Ben katılmıyorum bu görüşünüze. Bin Muhteşem Güneş, bence değerli ve okunulabilecek bir kitap. Kitabı, değindiği konu ve bunu aktarma şekliyle etkileyici bulmuştum. Ama her konuda olduğu gibi kitaplar noktasında da zevkler kişiden kişiye ve hatta okunduğu zamana göre bile değişiyor.
Aynı fikirde değilim
Birincisi Amin Maalouf gibi bir yazarın kitabı ile İlhami Algör gibi tabir-i caizse aforizmacı bir yazarın kitabını aynı videoda eleştirmeniz absürt. İkincisi eleştirileriniz o kadar yüzeysel ve rahatsız edici ki arkanızda gördüğümüz kitapları ya okumadığınız ya da okumuş olmak için okuduğunuz kanısına varıyorum. "Instagram edebiyatçılarını" ben de sevmem ve okumam ama bu kadar çok kitap okuduğunuz halde (!) eleştirilerinizi sadece yukarıdan bakarak ve dalga geçerek yapabiliyor olmanız okuduğunuz kitapları pek de anlamadığınızı gösteriyor. Son olarak "Bu kitapları asla asla okumayın" diyecek kadar kendinizi yetkin görmeniz de biraz komik kaçıyor.
Bukowski dışındakileri okumadım, hayatımın hiçbir anında da okumayı düşünmedim. Bukowskiyi bende 20li yaşlarımın başlarında okumuştum ve sevmiştim. Ama o zamanlar göremediğim kusurları şimdi görebiliyorum. Özellikle kadınlar kitabını gerçekten kimseye tavsiye etmem ve kitaplığımdan da çıkardım. Tespitleriniz gerçekten çok güzel ve acaba siz ben olabilir misiniz? :)
Lütfen devamı gelsin.
Tam da bugün 'Fakat Müzeyyen bu derin bir tutku' kitabını sepetime eklemiştim... Almaktan vazgeçtim şu an teşekkürler 😌
Atatürk'le ilgili yazılan kitapları tanıtan alıntılarla yoğrulmuş bir video yaparsanız cok iyi olur.
Tek bir sorun var videoda o da Enisyein'In günde 12 değil 2 saat uyuması hatta Enistein ve Dali bir birlerine hayran duyan iki kişidir ve ikisi de bu uyku tekniği ile uyur
seni izledikten sonra ben kitap yerine ne akıyorum diye düşünmedim değil her kitapta bi kusur arıyorsun
Bence bukowski'nin kitabını birazcık yanlış anlamışın ya da sonunu okumamışsındır belkii.sonunda bu çılgın kadın temalı hayatının en başından beri yanlış olduğunu fark ediyor henry chinaski
Merhabalar.
Erdal Demirkıran'ın Sadece Aptalla 8 Saat Uyur kitabını okudum. bazı noktalarda bende sizin gibi düşünüyorum kurgusu kurguya girişi cin ile irtibatı ama sizin başka videonuzda dediğiniz gibi telaffuza (kurgulamaya romanlaştırmaya) takılmayıp vermek istenilen mesaja odaklanılırsa verile mesajı etkili buldum. Ve Dünyanın En akıllı adamı olayına bende çok önyargılıydım hiç hoşlanmıyordum çok fazla özgüven kasıntısı olarak algılıyordum ama bu kitapta da neden o şekilde (kitaptakini de abartılı bulmama rağmen) kişisel gelişim anlamında bakış açısı ile değerlendirildiğinde verimli olacak yol gösterecek bir söylem olduğunu fark ettim. Yani kitabın tam da sonun da neden böyle düşünüp kendisini öyle gördüğünden veya sizin de kendinizi öyle görmeniz gerektiğinden bahsetmiş diyebilirim. dediğiniz gibi belki ölmeden önce okumazsanız çok bir şey kaybetmezsiniz ama eğer gereğinden faza uyuduğunuzu düşünüyor benim gibi çok fazla erteleme yapıyor ve gereğinden fazla bazı şeylerde zaman kaybettiğinizi kendinizde fark ettiyseniz ve bir çıkış yolu arıyorsanız bu kitap baş ucu kitabınız olmazsa bile bir yol gösterecektir diye düşünüyorum.
tabi bunlarda benim kendi düşüncelerim sizi olumsuz eleştirmek, "olmaz kardeşim bu kitap mutlaka okunmalı" anlamında eleştirmek için değil, katkıda bulunabilmek adına yazdım. bende olumlu anlamda bir şeyleri tetikledi diyebilirim.
Teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
Sizinle yeni tanıştım , Memnun oldum. Takipteyim :))
Nasıl güzel bir kanal öyle,bu içeriği çok beğendim 💖
şu zor zamanlarda yüzümü güldüren bir insansın. sağolasın!
Erdal Demirkıranın Kafa kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Amin maaloufun hizli senaryolarinin bayagiligi guzel tespit
Dogunun limanlarini bayilarak okumustum. Keske bastan okuyabilsem heheh
"Sineklerin tanrısı " bu kitap bana tamamen dümdüz bir kitap gibi geldi ve betimlemeleri aşırı fazla . Şahsıma bir şey katacağını düşünmediğim için yarım bıraktım .Bence okumak zaman kaybıdır .
Son 50 sayfası çok heyacanlı güzeldi. Bitirince hüzün, üzüntü hissediyorsunuz olanlar sebebiyle.
Bende Doğunun limanlarını hiç beğenmemiştim.bunun için "aa nasıl yaa çok güzel ama" filan diyenler olduğu için dedim acaba benmi iyi okumadım.neyse sizin gibi bunu söyleyince inanın aşırı rahatladım yaa yanlız değilmişim 😇
okumadan ölüm diye İpek Ongun eserlerini de yapmalısın bence
Aslında hiç kitap okumayanlar için okumaya teşfik açısından güzel kitaplar ancak bende şu an okuduğumda beğenemiyorum.
Küçükken bana okumayı sevdirdi ve güzel şeyler anlattığını düşünüyorum. Sen neden sevmedin ?
@@begum6261 gerçekci değil hocam
ekşi sözlük gibisin :)
Baruthane pilavcısı benzetmesi :D
Bu videoyu izlemeden ölebilirsiniz...
Jose Saramago/ Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş. Okudunuz mu bilmiyorum eğer okuduysanız yorum yaparsanız sevinirim 🙂 Ama ben çok zor bitirmiştim. Ölümü farklı bir şekilde ele alsa da genel olarak sıkıcı bulduğum bir kitaptı.
Dislike. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku çok güzel bir kitaptır bana göre. Tabii bana göre böyle, sana göre öbür türlü. Ama sıkıntı şu ki sen de en az kasıntı dediğin kitaplar kadar kasıntısın
Bence diksiyonunu düzeltmelisin .Ve videonun farklı dakikalarında aynı şeyi tekrar tekrar farklı kelimelerle söylüyorsun. Videoları çekmeden önce konuşman üzerine daha çok çalışman lazım.
💀
Fakat müzeyyen bu derin bir tutku kitabı hakkında dediklerinize katılmıyorum. Bilemiyorum belki de okuduğum zaman bana çekici gelmiştir. Kitapta geçen küfür olayı ise benim de yadırgadığım türden. Bir de "bu kitapları okumadan ölün" başlığına katılmıyorum. Sonuçta hayatımızda yaşanan kötü olayları yaşamamış gibi yapamıyoruz bilâkis o olaylar bizi şu an olduğumuz noktaya getiriyor. Bu kitaplar, filmler hatta ve hatta müzikler için de geçerlidir. Kötüleri görmeden iyiliğe kendi çabamızla ulaşmamız biraz güç olacaktır. Kitap okuyan insanlar için bir kalıba göre konuşmak bana tuhaf geliyor.Son olarak ise bu kitabı okuyup filmini izleyebilirsiniz.Beğenmezsiniz olur biter.
Katılıyorum size.bu kitabı okurken çoğu duyguyu bi arada hissettim ve benim için özel bi kitap oldu bence bu kadar eleştiriyi (kötü) haketmiyor.
14:19 gereksiz duyar gibi gelecek ancak idol Tanrı anlamına gelmekte anlamını tam bilmediğiniz kelimeleri kullanmadan önce düşünmenizi öneririm