Digital pulstavla för daglig styrning - Boards on Fire
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 13 ธ.ค. 2024
- Nu ska vi ta en närmare titt på hur en pulstavla för daglig styrning kan se ut i Boards on Fire. Jag ska visa några av de vanligaste komponenterna och förklara hur de funkar. Tröskeln för att komma igång med pulstavlan är riktigt låg. Om du vill kan du kan börja med bara några få komponenter som på den här tavlan och sedan bygga ut med fler funktioner efter hand som ni utvecklar era pulsmöten.
Du lägger enkelt till nya delar via den här menyn. Det finns en rad olika komponenter att välja mellan med flexibla inställningar som gör att de täcker upp de flesta behov.
Innehållet på tavlan anpassar sig efter storleken på skärmen. Du kan välja mellan ett gäng olika grundlayouter. Och du kan flytta och placera de enskilda komponenterna i den ordning du själv vill ha dem.
Timer
Här har vi en mötestimer som helt enkelt hjälper er att hålla koll på tiden och skapa ett effektivare möte. Du ställer själv in tiden och klickar starta så räknar den ner och signalerar när mötet är slut. Ett enkelt sätt att hålla fokus och undvika att pulsmötet drar iväg i onödiga sidospår. Flera av våra kunder har bara med hjälp av timern kapat flera minuter på sina morgonmöten.
Gröna Korset
Gröna korset är ett vanligt verktyg för att följa upp hälsa/säkerhet och logga riskobservationer, tillbud och olyckor. I det här fallet har vi fyra färger - grönt, blått, gult och rött. Men du kan välja att köra med grön, gul, röd eller bara grön, röd om det passar bättre.
För att fylla i korset klickar du på aktuellt datum och väljer vilken färg du vill markera. Du kan också lägga till en kommentar kring vad det är som har hänt.
Årsöversikten ger en överblick över samtliga incidenter under året grupperade per månad och typ och med alla kommentarer.
Varje avdelning eller team kan ha sina egna gröna kors och informationen därifrån eskaleras och slås ihop till ett gemensamt kors för hela verksamheten som automatiskt får den så att säga värsta färgen från korsen under. Är alla avdelningar gröna blir toppnivån grön, om en är gul och en är röd blir toppnivån röd. Klickar du på ett datum i huvudkorset ser du vad respektive avdelning har fyllt i med tillhörande kommentarer.
Att göra-lista
Här har du en enkel att göra-lista som är nyttig för att komma igång med att hantera avvikelser, aktiviteter och åtgärder som ska utföras på ett strukturerat sätt. Du lägger till en ny uppgift, kan sätta en rubrik och beskrivning. Välja vem som är ansvarig och sätta ett datum när uppgiften ska vara utförd.
När den är färdig klarmarkerar du så hamnar den i arkivet över slutförda uppgifter.
Sist på den här enkla tavlan har jag lagt till en bildkomponent där du exempelvis kan publicera bild och text med saker som är på gång eller något annat du vill visa. I det här fallet har vi info om att de nya digitala skärmarna för puls- och förbättringsmöten nu är på plats - snyggt!
En mer omfattande tavla kan se ut så här. Du kan följa upp nyckeltal och avvikelser för hälsa säkerhet, produktion, kvalitet, bemanning, ekonomi och så vidare. Visualisera data i grafer och koppla tavlan vår modul för systematiserat förbättringsarbete med PDCA.
Här har vi bland annat textfält med pulsregler för våra möten.
Besökslogg med inplanerade besök till verksamheten, vem som kommer, när de kommer och vem som är värd.
Datakomponenter med olika grafer som visar exempelvis orderingång månad för månad, omkostnader, hastighetsmätare som ger en nulägesbild av leveransprecision eller produktionskvalitet. Du kan fylla i dem manuellt eller så integrerar vi dom med ditt affärssystem eller andra källor för att hämta datan automatiskt.
Alla datakomponenter kan anpassas efter just de nyckeltal du har behov att följa upp. Här har vi produktionsläget med förväntat antal producerade enheter, faktiskt utfall och en status som signalerar eventuella avvikelser. Precis som med gröna korset så kan varje avdelning fylla i sina siffror som sedan automatiskt eskaleras eller aggregeras till en gemensam bild för hela verksamheten.