STOP! De ce să înveți programare e o mare greșeală în 2022?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 ก.ย. 2022
  • Scrie-mi pe insta: / cristiandascalu93
    Eu pe fb: cristiandascalu93
    Eu pe tiktok: vm.tiktok.com/WbgjqH/
    Toate episoadele în ordine: • Plec in America. La Go...
    P.S.
    Spiritul contează!

ความคิดเห็น • 167

  • @adriandumitras2795
    @adriandumitras2795 ปีที่แล้ว +72

    IT != programare. Daca sunteti pasionati de IT dar vi se pare ca nu e pentru voi programarea, exista multe alte posibilitati de a castiga bine (network engineer, server admin, security, storage engineer etc). Desigur, daca vreti sa faceti toate aceste lucruri ca freelancer atunci comunicarea este importanta.

  • @AlinStrut
    @AlinStrut ปีที่แล้ว +22

    Vânzările reprezintă cel mai instabil domeniu care generează mult stres. Indiferent cât de bun ai fi dacă sunt suficient de mulți oameni care nu au nevoie de ceea ce le-ai vinde oricât de persuasiv ai fi nu vei face targetul iar în multe firme ești dat afară Indiferent cât te-ai implica calitativ și cantitativ. Vorbesc din experiența unui fost vânzător prin telefon atât către persoane fizice cât și b 2 b. Nu recomand astfel de vânzări în România decât dacă targetul devine opțional.

  • @robertr6875
    @robertr6875 ปีที่แล้ว +13

    Salut Cristi. Te urmăresc demult și doar ascultandu-te am devenit mai bun, sincer! Nu înțeleg multe di IT dar principii de viata și alte chestii vorbite aici la tine pe canal ma bucura mult. Deci, sa nu te oprești din a face video-uri pe TH-cam. Nu fa asta, te rog! Cu respect și admirație, Robert. Sănătate multa!

  • @marcelspetco6918
    @marcelspetco6918 ปีที่แล้ว +5

    Bravo Cristi continuie cu aceste timp de conținut că sunt foarte mulții tineri care au nevoie și nu numai tineri.eu la 37 de ani am învățat multe de când te-am descoperit și să fie vreo 2ani și aș putea zice că îmi ești că un mentor

    • @raluk6
      @raluk6 ปีที่แล้ว

      Si eu la fel, in ce-l priveste pe Cristi.
      Si sunt mult mai old.

  • @dvdobraniste
    @dvdobraniste ปีที่แล้ว +2

    Ca deobicei, un clip de calitate. Mulțumesc, Cristi!

  • @vladalx8820
    @vladalx8820 ปีที่แล้ว +14

    Tocmai ce ma gandeam sa ma angajez in vanzari. E un domeniu care ma pasioneaza si ma vad reusind. Respect Cristi!

  • @razvankoreni1477
    @razvankoreni1477 ปีที่แล้ว +10

    Printre atât de multe comentarii negative, eu zic că e momentul să mai răsară și unul pozitiv. Îi dau dreptate lui Cristi, comunicarea și abilitatea de a înțelege real nevoile unui om vor valora mai mult decât orice skill de programare. De ce? Pentru că te poți folosi de aceste cunoștințe în orice domeniu. Iar astfel potențialul e infinit, cu cât vinzi mai mult, cu atât faci mai mulți bani. E simplu.
    Plus un alt aspect foarte important care a fost amintit în video. Pe lângă salariul de la muncă, care e skillul pe care vrei să-l dezvolți la locul de muncă? Cum te ajută jobul tău se te dezvolți ca persoană?

  • @Nucatica
    @Nucatica ปีที่แล้ว +1

    Așa este ai perfecta dreptate,comunicarea e totul.Toate problemele apar că urmare a neștiinței oamenilor cum sa comunice în anumite situații.Majoritatea se enervează iar restul tre să știe de frica .Ori arta e sa conduci discuția in echipa,familie....etc. astfel încât să împaci și capra și varza chiar daca doar temporar.
    Și apropo de fericire,nu o găsești în profesii sau alte lucruri materiale.Fericirea e in fiecare din noi,e o stare mai mult spirituală care vine din ,,a da,, nu din ,,a avea,,.

  • @georgemihai900
    @georgemihai900 ปีที่แล้ว +4

    Exact din motivele prezentate am ales sa fac design de produs digital și nu programare.
    De ce design? Este una dintre cele mai complexe meserii, te dezvolta personal și este la intersectia mai multor domenii, printre care tehnologie, psihologie, business, marketing, vânzări.
    Cum te dezvolta personal? Empatia, comunicarea și persuasiunea sunt 3 cuvinte cheie pentru un designer, deoarece tu ești mediul de translatare dintre business și utilizator. Asta înseamnă că tu vei fi persoana care este capabilă să înțeleagă nevoile de business și să le execute in cel mai clar și eficient mod posibil pentru utilizator. Este necesar să-ți poți susține deciziile pe care le iei, sa vii cu argumente pro/contra pentru mai multe alternative și să convingi clientul că varianta propusa cea mai buna.
    Privind la suprafață, nu știu dacă se vede tot iceberg-ul, dar este necesar sa fii un adevărat polimat pentru a face meseria asta bine. Abilitatea de a jongla cu cunoștințe din psihologia umană, copywriting, branding, marketing, nișa de tehnologie specifica business-ului, storytelling, presentation și multe altele te vor dezvolta enorm, iar principiile dobândite făcând aceasta meserie pot fi utilizate în orice arie a vieții.

  • @ioanmiclea6525
    @ioanmiclea6525 ปีที่แล้ว

    Super, mă ajută să văd viața mai șmecheră (cu ȘM mare),felicitări pentru tot ce faci👏👏👏,mulțumesc

  • @criss4000
    @criss4000 ปีที่แล้ว +14

    Chiar si Steve Jobs a fost un mare salesman, inainte de toate. El a spus ca "People don't know what they want until you show it to them." De fapt el a facut reclama pentru firma Apple iar Woz (Steve Wozniak) era creierul care proiecta si adapta componente electronice.

  • @mariandaniel23
    @mariandaniel23 ปีที่แล้ว +115

    No hate, dar ai zis mult și nimic. Ideea am înțeles o, dar se putea ceva mai la subiect

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +24

      un feedback sincer e oricând apreciat

    • @raluk6
      @raluk6 ปีที่แล้ว +10

      Poate "mult si nimic" ai inteles tu ...
      No hate, man !

    • @legndan8130
      @legndan8130 ปีที่แล้ว +1

      Nu ai prins mesajul,no hate!

    • @sebastyanpapp
      @sebastyanpapp ปีที่แล้ว +5

      Așa face in toate clipurile tho, abia acu ai văzut? :)))

    • @stefanspinuro9765
      @stefanspinuro9765 ปีที่แล้ว +1

      Îți recomand să revezi video când ești mai odihnit sau într-o stare mai buna (dimineața la cafea sau după ce faci sport). El spune lucruri pe care le înțelegi doar odată ce ai o anumita maturitate - vorbește despre abilitati transversale (care au efect compus mai mare decât abilitățile pur tehnice) , cum ar fi vânzările sau people management. Astea vor ajuta maxim la creșterea ta exponențiala. Mie chiar mi-a plăcut video, sper sa-l înțelegi și tu altfel odată ce îl revezi. 👌🏻

  • @grgclaudiu
    @grgclaudiu ปีที่แล้ว +1

    Bravo boss, îți respect decizia și mentalitate ❤️

  • @anastanescu-szabo4490
    @anastanescu-szabo4490 ปีที่แล้ว

    Foarte utile videourile tale. Deja am dat share si prietenilor. Felicitari

  • @brandavid3518
    @brandavid3518 ปีที่แล้ว +1

    Tare video, se vede ca esti foarte sincer si cred ca ai dreptate.. respect 👍

  • @mistralxl
    @mistralxl ปีที่แล้ว +13

    Delir total. Experienta in vanzari si in IT irelevante, dar dam sfaturi. Mereu ma gandesc la Andreea Raicu, Andreea Marin, Moisica Guran si Mandrutza cand ma uit la clipurile astea:)

  • @learn-web-dev
    @learn-web-dev ปีที่แล้ว +1

    Si totusi cand te pasioneaza logica si concentratul pe o idee pana ajungi la un rezultat, sa inveti programare este o cale foarte buna si usor de invatat cu resurse gratuite. Succes tuturor la inceput de drum! Programarea merita si va merita mult timp de acum inainte :) Dar daca vreti sa invatati programare doar pentru ca ati auzit ca se castiga bine si nu vreti sa depuneti efort, nu se poate :) In corporatie poate fi si bine si chiar e util la inceput de drum pentru multi.

  • @RAVTechz
    @RAVTechz ปีที่แล้ว +5

    Asta cu moartea sufletului la corporatie este cea mai vehiculata idee insa este gresita.
    Fiecare job are particularitatile lui si de 2 ani incoace se pune accentul pe work-life balance mai ales la companiile americane.
    Depinde de tine sa gasesti o companie ok si sa nu te complaci intr-un mediu abuziv care te va face sa simti ca “iti moare sufletul”.
    Munca in IT pe langa ca este platita foarte bine, iti ofera si mult timp liber in care poti face orice. Iti poti explora latura “artistica” daca asta e ceea ce iti doresti.
    Sintagma “corporatia e moartea sufletului” o fi valabila in alte domenii la corporatie gen banking sau altele dar nu in IT.

  • @mocadri8529
    @mocadri8529 ปีที่แล้ว +1

    Modele negative sunt peste tot. Tu ești un model pozitiv, unul dintre preferatele mele. Aș putea să mă împac cu ideea că te-ai lăsa de YT doar în cazul în care ți-ar face rău. În caz contrar, continuă să strălucești, pentru că razele tale luminează minți!

  • @healththenopulence5106
    @healththenopulence5106 ปีที่แล้ว +12

    Viitorul este: automatizare, automatizare, automatizare
    Ca cineva face bani multi vanzand o carte, o dieta etc este altceva numit business
    Dar viitorul lumii sta in robotizari, automatizare, inteligenta artificiala
    O spun si ca inginer economist, si ca programator
    Cine va putea sa scoata un angajat din firma si sa il inlocuiasca cu un aparat, se va imbogati
    Iar cresterea salariilor, concediilor, scaderea natalitatii.. vor crea o cerere enorma de automatizari
    Asa ca viitorul, este in tehnologie
    Vanzari? Cine nu e capabil sa caute pe cont propriu va apela la un vanzator
    Pana cand va aparea si un soft, o inteigenta artificiala care sa elimine vanzatorul (deja e o meserie pe cale de disparitie si au bagat automate ex: Mcdonalds, Mega Image etc)
    Nu, nu va luati dupa opinia lui, poti fii vanzator, dar asta nu e o meserie
    Negustorii mereu au fost la josul sovietatii din antichitate, pt ca nu produceau nimic. Un fierar, un muzician, un soldat erau cu 1-2 clase sociale mai sus decat ei
    In concluzie, studiati in domeniul Tech.. si daca se iveste o combinatie, o afacere e altceva
    Dar cum tata mi-a zis: faci cate afaceri vrei, dar mai intai obtine o meserie

    • @19blvck
      @19blvck ปีที่แล้ว

      pe cine intereseaza daca negustorii erau 'josul sovietatii din antichitate', vremurile s-au schimbat, si serviciul are valoare, nu numai activitatea de a produce ceva

    • @healththenopulence5106
      @healththenopulence5106 ปีที่แล้ว +1

      @@19blvck businessul e business, meseria e meserie.
      Faci business dar daca nu stii si o meserie te vei ruga ca vantul care bate in afaceri sa nu te lase in fundul gol

  • @valimarin3673
    @valimarin3673 ปีที่แล้ว +33

    Salut!
    Titlul clar este click bait. E foarte deranjant. Ca pana la urma nu e "o mare gresala" daca inveti programare.
    Comunicarea este foarte importanta bineinteles si poti dezvolta asta pe langa jobul de programator.
    Vanzarile da.. este un domeniu bun de facut bani si ai parte de multa comunicare insa, dupa parearea mea e mult mai usor sa fii programator si dupa sa treci pe vanzari cum ai facut tu.
    Acuma si programarea are beneficiile ei.. pe langa bani. Iti dezvolta o gandire logica.. care de asemenea te ajuta la viata de zi cu zi.
    Deci, pana la urma.. unde e marea gresala sa inveti programare in 2022? Ai explicat corect in video, dar clickbaitul a fost dezgustator. Numai bine!

    • @mihaichildesco8276
      @mihaichildesco8276 ปีที่แล้ว +6

      Ai zis-o foarte bine, nu ma asteptam de la astfel de titluri de pe acest canal de yt. Mai ales titlul "e o mare greseala", cred ca putem incadra in lista de mari greseli alte chestii sau joburi dar in niciun caz programarea sau ideea de a alege sa inveti programare.

  • @stefanicu66
    @stefanicu66 ปีที่แล้ว

    Saptamana trecuta vorbeam cu un prieten exact despre ideea asta, super, tine-o tot asa

  • @MrDragos360
    @MrDragos360 ปีที่แล้ว +11

    Daca esti software dev nu inseamna ca trebuie sa lucrezi la corporatie. Am stat 1.5 ani la multinationala, am plecat de acolo ca un "taifun" ca mi-o ajuns si am jurat sa evit corporatiile. Multinationalele pur si simplu "elimina" toata placerea si frumusetea atat dezvoltarii software dar iti "sug" si tot cheful de viata. Totul e suuuper strict, serios, foarte multe limite, birocratie imensa, proceduri lungi si lente, pe scurt se simtea ca la arest.
    Asta vine de la cineva care nu e sociabil, nu se poate trezii dimineata si nu sufera sa stea in grupuri sau in "proprietatea altcuiva", cei 12 ani de scoala mi s-au parut oribili, sa stau inchis 6-7 ore de la 8AM intr-o sala cu inca 29+ persoane era suuuper obositor, stresant si enervant. La facultate a fost mai bine ca nu era obligatoriu sa ma duc la toate orele si le saream pe cele la 8AM iar la laboratoare/seminare eram max 15. Deci posibil la alti sa le placa sa stea cu inca 100+ in aceasi sala si sa prefere viata de corporatie.
    Ca software devs e bine sa urmaresti sa lucrezi cu o firma mica/medie(max 20-25 de persoane). Nu numai ca e o atmosfera mai placuta, dar ceea ce faci tu are o valoare is un impact mai mare, nu esti doar o mica rotita intr-o masina mare.
    Inca un motiv pentru care nu as renunta la software dev este lucrul de acasa, nimic nu se compara cu a ma trezii la 9:30 si la 10:00 sa incep lucrul, sa mananc cand mi-e foame fara sa cer voie, sa dau o fuga scurta la magazin-ul de la bloc sa iau o apa/ceva mancare fara sa cer voie, pot sa lucrez si dupa ora de final a programului daca am o idee si faptul ca lucrez pe propriul echipament si nu stau cu grija ca sunt urmarit, monitorizat, sau nu pot face nimic altceva.
    In cazul meu am ales profesia de software dev(experienta pe web si desktop cu electron, mobile sooon) nu pentru bani, nu pentru faima, nu sa ma dau mare ci pentru libertatea pe care o ofera, pentru placere si pentru satisfactie.
    Salariul a fost ultimul lucru negociat la interviuri, pe locu 1 au fost detalii despre proiectul pe care o sa lucrez si ce o sa fac :D
    Daca ar fi sa aleg alta profesie as alege UI/UX designer sau Arhitect in constructii

  • @raluk6
    @raluk6 ปีที่แล้ว +4

    Vanzatorii buni sunt manipulatori.
    Iar manipulatorii sunt buni comunicatori.
    Cata etica presupune a fi bun in vanzari ?
    Si cata satisfactie profunda iti ofera ?

  • @weiss588
    @weiss588 ปีที่แล้ว +2

    2:18 e usor de invatat, dar greu de masterizat sa spun asa. Oricine poate intelege functiile de baza, dar cand intri in structuri de date si algoritmi multi se pierd, inclusiv eu :')

  • @Paduman1
    @Paduman1 ปีที่แล้ว +3

    da inteleg mesajul, intotdeauna cand vei face lucrul pentru care esti facut si totul vine natural atunci vei fi cu adevarat fericit. Dar cei care au un job placut la 2000 pe luna si nu pot mai mult ce sa faca cand vin ratele peste ei? ii inteleg si pe cei care vin dupa bani. Probabil dupa ce fac destui bani sa-si plateasca datoriile ar trebui sa se intoarca la jobul pentru care sunt facuti, chiar daca e mai prost platit.

  • @bogdanflorea3649
    @bogdanflorea3649 ปีที่แล้ว

    Foarte bun videoul! Inteligent facut!

  • @TheCosmy2012
    @TheCosmy2012 ปีที่แล้ว +3

    As mai puncta cu inca ceva (sau poate mi s-a intamplat doar mie), la jobul de la 9 la 17, daca intampinam unele probleme peste care nu puteam sa trec ma faceau sa ma gandesc fara sa vreau la ele (si cand faceam dush ma gandeam cum sa rezolv) si uite asa trecea viata pe langa mine.
    PS: am lucrat 2 ani si ceva ca programator, de aproape 1 an mi-am dat demisia, am intrat in zona antreprenoriatului si sincer ma simt mai putin stresat si castig si mai bine ca atunci. Stiu ca o corporatie inseamna oarecum si confort, dar daca faceti ce va place, pe langa ca nu o sa munciti nici o zi, o sa va aduca implinire spirituala si financiara mult mai mare.

    • @IluSsIoNnN
      @IluSsIoNnN ปีที่แล้ว

      Antreprenor tot in IT?

  • @lunarglow1832
    @lunarglow1832 ปีที่แล้ว

    Nu cred ca titlul este potrivit pentru continutul videoului,dar multumesc pentru posibila idee de vitor

  • @ichimiulian5761
    @ichimiulian5761 ปีที่แล้ว

    You rock 💓

  • @lrworkaccount7079
    @lrworkaccount7079 ปีที่แล้ว

    skillsurile de comunicare, eotional inteligence, a vea si gestiona echipe in diferite arri de responsabilitati, cunostintele in domniu, etc.. sunt mult peste skillsurile de programming... personal ca sa fac ceva in viata real, trebuie sa influezntez pe alt/alta persoana.... acolo sunt cele mari *$$gains in life* or totul se face cu si prin oameni. bun videou, merci

  • @robupaul1380
    @robupaul1380 ปีที่แล้ว +1

    Foarte interesanta aceasta perspectiva! Vânzările sunt un domeniu mai larg iar castigurile difera. Ce ar trebui sa vinzi ca sa câștigi ca un programator?

  • @oprearazvan72
    @oprearazvan72 ปีที่แล้ว +2

    Sincer ma-m apucat sa invat progrmare dupa ce am vazut videourile tale,imi place ma pasioneaza sa fac aplicati care functioneaza ,inca nu m-am anagjat in domeniu si sincer nu o fac pentru bani mi-am descoperit o pasiune sa zicem asa ,desi nu-mi place idea sa lucrez in corporatie dar vreau sa transform aceasta pasiune intrun job,dupa cativa ani de experienta probabil trec inspre frelanceing,ii inteleg pe cei care nu sunt pasionati de Calculatoare de ce vor sa faca IT pentru ca este unul dintre cele mai platite domeni multi nu se descurca cu banii si aleg sa faca asta chiar daca o sa le fie greu pe parcurs in integrare dar parerea mea ca e mai bine asa, este greu sa traiesti cu 2000 sau 3000 de lei pe luna avand in vedere si inflatia,si nu cred ca toata lumea are inclinatia inspre vanzari ,e trist pentru uni ca au facut facultate mastere in domeni care in ziua de azi nu sunt asa relevante sau sunt platite prost :(

  • @dariususvat4535
    @dariususvat4535 ปีที่แล้ว

    Esti foarte tare. Te salut !

  • @alexarm9591
    @alexarm9591 ปีที่แล้ว +1

    Si daca ador sa fac programare dar nu am avut norocul sa am profesori care sa stie cum sa ma indrume
    Am descoperit ca algoritmi de baza invatati in liceu pot usura munca in aproape toate domeniile unde ai nevoie de excel sau un alt program de calcul
    Sincer o gandire logica si un minim de programare "if, for, while, ..." poate face diferenta in foarte multe situati

  • @danielpuscasu6683
    @danielpuscasu6683 ปีที่แล้ว

    Succes!

  • @dorupopa
    @dorupopa ปีที่แล้ว +2

    Mi-am pierdut 15 minute urmarind un videoclip in care domnu Dascalu, insusi maestrul, ne spune ca programarea este o greseala deoarece nu te dezvolti pe partea de comunicare 🤣🤣

  • @daublerelena2888
    @daublerelena2888 ปีที่แล้ว +1

    Prima persoana sinceră și deschisă despre ce înseamnă jobul acesta.
    Am avut doi prieteni foarte tineri care s-au stins ( in sensul cel mai propriu al acestui cuvânt) din cauza burn out-lui.
    Singurătatea si foarte multă munca…
    😔
    Va mulțumesc ca ati ales sa abordați acest aspect .

    • @oprearazvan72
      @oprearazvan72 ปีที่แล้ว

      clar nu e pentru toata lumea acest domeniu :(

  • @petretrusca2
    @petretrusca2 ปีที่แล้ว +1

    Într-o firmă sunt 2 departamente : vânzări și support vânzări. Chestia cu vânzările este că nu au o valoare intrinseca ele sunt un amplificator, vânzările doar cresc eficiența adevăratului creator de VALOARE. Pe de altă parte degeaba vorbești cu un grup de oameni dacă tu șoptești, ai nevoie de un microfon și un amplificator ca să te poată auzi cineva. Pe de altă parte dacă amplifici nimic, o să obți tot nimic.

  • @paulkiraly7631
    @paulkiraly7631 ปีที่แล้ว +8

    How to Win Friends and Influence People - o carte foarte buna pt skill-uri de comunicare

    • @louis6667
      @louis6667 ปีที่แล้ว

      Dale Carnegie, foarte buna cartea

    • @raluk6
      @raluk6 ปีที่แล้ว

      Good to know

  • @mihailpopa3056
    @mihailpopa3056 ปีที่แล้ว +6

    Poate ca cel mai bun exemplu pentru ce ai spus ești chiar tu. Conform LinkedIn nu ai depășit niciodată nivelul de junior și totuși ai decis sa ieși din programare și sa urmezi o alta cale.
    Ma gândesc ca știi cum e sa coordonezi o echipa. Eh, gândește-te cum e sa coordonezi o echipa pa nivel tehnic. Sunt intru totul de acord ca poate fi extrem de frustrant uneori. Iar dacă singurul motiv pentru care unii fac asta sunt banii și remote work … le recomand același lucru: sunt atâtea joburi pe care le puteți face dacă numai la asta va e gândul!
    Și nu-i nici o rusine sa faci nici onlyfans dacă asta îți doresti.

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +5

      Yap, uneori e super frustrant să coordonezi o echipă dar ce am observat: tocmai frustrarea respectivă te șlefuiește spre a fi un mai bun team leader.
      p.s. nu îmi place să gândesc în termeni de junior, mid, senior. Știu juniori care dau clasă la seniori. Prefer venitul ca metrică (eram la peste 100k euro anual când am ieșit).

    • @tysontakayushi8394
      @tysontakayushi8394 ปีที่แล้ว +2

      Mnu... ? Nu aveai 100 de mii pe an pentru simplul motiv ca ai avut contract pe 6 luni. A fost un simplu internship pe care nu l-ai trecut si am vazut ca acum spui tu ca nu ai vrut sa continui. Dar chiar si vreo 40 de mii (din care nu cred ca ai ramas cu ceva) trebuie raportati la preturile si asigurarile din America. In Romania echivalentul acelei sume ar fi 800 de euro pe luna. Enorm pentru cei mai multi, dar inacceptabil pentru orice om cu experienta de macar un an in domeniu.

  • @szantorobert7071
    @szantorobert7071 ปีที่แล้ว

    Continua cu video-urile pe TH-cam, nu ai idee pe câți oameni ajuti prin asta, e content de calitate!

  • @oprisorcapital
    @oprisorcapital ปีที่แล้ว +1

    Power

  • @pallbotond7793
    @pallbotond7793 ปีที่แล้ว +3

    Aoleu, vaaai. Saracii programatori.

  • @georgetiganila6667
    @georgetiganila6667 ปีที่แล้ว +3

    Ca și programarea, nici vânzările nu sunt pentru toată lumea...

    • @alinatudose877
      @alinatudose877 ปีที่แล้ว +1

      In sfarsit, a spus-o cineva 🙂

  • @drakondorucu9399
    @drakondorucu9399 ปีที่แล้ว

    Multumesc

  • @marianalexandru8486
    @marianalexandru8486 ปีที่แล้ว

    Salut Cristi. Multumim ca ai impartasit cu noi. Imi poti recomanda te rog 1-2 carti de vanzari, comunication skills. Multumesc

  • @Tommy-nr2yq
    @Tommy-nr2yq ปีที่แล้ว +4

    Banii nu-ti aduc fericirea, dar vorba aia romaneasca, mai bine plang in porsche decat in statia de autobuz. Un programator stie si el vanzari, pentru ca pana la urma isi vinde produsele (in materie de anteprenoriat / freelancing). Si la o corporatie, daca ai un rationament bine dezvoltat (Il ai din momentul in care ajungi deja junior dev), poti observa comportamentul oameniilor si cum sa te comporti cu oamenii de langa tine in orice fel de mijloc. A zis cineva odata.. Toata lumea ar trebui sa invete cum sa programeze un calculator. De ce? Pentru ca te invata cum sa gandesti.

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +1

      Aici e marele avantaj al programării, te învață să gândești. 100%.
      Legat de programare și vânzari. Da, în antreprenoriat și freelancing înveți.
      Dar într-un job clasic (unde sunt majoritatea), e spre deloc.

  • @pauldanaila1610
    @pauldanaila1610 ปีที่แล้ว +3

    E o vorba: Bine este unde nu sunt eu. Toti neica nimeni vare nu au facut nimic au opinii. Munceste vreo 10 ani in programare la internationale si apoi poti avea opinii. Toti puturosii vor sa colecteze reclame pe youtube.

  • @valentingainariu6695
    @valentingainariu6695 ปีที่แล้ว

    Foarte bun vlogul.

  • @complexitateavansata9825
    @complexitateavansata9825 ปีที่แล้ว +1

    Bună!! Ai vorbit despre ,,văile de depresie". O să vorbești mai concret despre acest subiect intr-un alt video? Nu ai avut momente de decădere? Și dacă da, cum ai reușit sa treci peste ele.

  • @criss4000
    @criss4000 ปีที่แล้ว +1

    Am un deja-vu cu acest clip; cu cine te compar acum, cu John Sonmez. De la programator a trecut la a scrie o carte (de fapt faimoasa carte) "Soft Skills, The Software Developer's Life Manual".

  • @mariancatalin1866
    @mariancatalin1866 2 หลายเดือนก่อน

    Din păcate, ai evidențiat doar pro urile din domeniul de vânzări. Am lucrat mult timp în domeniu și vine cu o gramada de cons uri de asemenea, ca orice alt loc de munca pana la urma și orice alt domeniu. Job ul de vânzări, la fel ca și programarea, au cons urile și pro urile lor. Nu exista unul mai "healthy". Deci punctul tău de vedere nu e valid. Cel puțin nu din acest clip deoarece n ai evidențiat tot. În rest, te respect și keep up the good work❤

  • @paulciobanu5467
    @paulciobanu5467 ปีที่แล้ว +1

    Multi vad comunicarea ca pe un schimb de mesaje, fie ele verbale, paraverbale, gestuale.
    Chestia e sa intelegi mesajul interlocutorului perfect, si sa il transmiti pe al tau perfect, iar pentru asta, trebuie sa "simti", analizezi omul . si sa alegi abordarea si vocabularul adecvate contextului si persoanei.
    Daca intelegi omul, prin analiza si empatie, aproape ca iti dai seama uneori dinainte de ce are de spus (daca e vorba de ceva uman, nu tehnic) . Deci comunicarea e empatie, psihologie
    Apoi, comunicarea e conditionata si de natura omului: introvertitii , cei timizi ,sunt un pic dezavantajati, din pacate. Un dialaog, o interactiune ,umana si chiar animala, e o manifestare a personalitatii dar si a unei satari fizice sau psihice de moment (oboseala, stres, anxietate) E vorba apoi si de incredere, care e vine din practica si implicit , din experienta.
    Aceste variabile sunt valable nu numai in programare, ci in orice mediu de lucru si job.
    Depinde si de scopul si motivatia interlocutorilor ,pentru ca ea sa fie eficienta, mai ales in vanzari.
    Desi pare simpla, in teorie, in practica, e mai complexa decat pare

  • @Numitu07
    @Numitu07 ปีที่แล้ว +20

    Să îți zic sincer, să te angajezi ca programator fără skilluri de programare, e ca și cum te-ai face medic fără facultate de medicina. În ultima vreme am fost la multe interviuri pentru angajare și toți pun mult accent pe experiența din spate, dar și pe cunoștințe. Nu a fost interviu în care să nu fiu luat din toate bazele programării și toate tehnologiile care se cer pentru interviu. Și până la urmă au toate motivele să facă asta. Dacă nu înțelegi funcționalitățile din spate, nu ai cum să reușești în programare. Cât despre mediul corporatist, acum nu știu pe lângă cine ai stat, dar eu unul chiar îmi doresc să merg din nou la muncă fizic. Nu vreau să fac asta zilnic, dar ceva hybrid îmi doresc să urmez. Munca de acasă a fost mișto in primele luni, ținând cont că nu eram învățat cu acest stil de viață, dar după 2 ani și jumătate de muncit numai de acasă, eu unul simt că am înnebunit, mulți oameni cu care lucrez acum, chiar nu știu cum sunt ei în realitate, despre unii nici măcar nu am idee cum arată. In corporație știam exact cu cine lucrez și simțeam că port interacțiuni mult mai umane cu cei din jur. Deci nu e chiar un coșmar ideea de mediu corporate.

    • @marianpmd6541
      @marianpmd6541 ปีที่แล้ว +5

      Si nu ti se pare că desconsideri partile bune in ceea ce priveste lucratul de acasa ? Personal mi se pare o binecuvântare faptul ca s-a ameliorat traficul, programul flexibil, faptul ca nu trebuie sa vad in fiecare zi persoane pe care din varii motive nu le suport, faptul ca pot sa imi vad de treaba linistit cat timp se desfasoara vreo discutie corporatistă neinteresanta, si multe altele.

    • @Numitu07
      @Numitu07 ปีที่แล้ว +6

      @@marianpmd6541 nu zic că nu există beneficii și din lucratul de acasă. După cum am susținut, vreau să muncesc hybrid, simt că am nevoie de un echilibru. Munca în corporație nu e atât de rea, precum susține Dascălu in toate clipurile sale. Ai șansa să mai socializezi, să mai asiști la o zi de naștere, să comunici mai eficient cu colegii, să luați masa impreună. Mie personal îmi lipsesc lucrurile acestea, desi m-am bucurat atunci când a venit pandemia.

    • @raluk6
      @raluk6 ปีที่แล้ว +3

      De acord cu Andrei.
      Hybrid e cel mai rezonabil in corporatie.
      Ai din ambele aspecte.
      Doar ca esti un picut sclav.
      Dar modern.

    • @marianpmd6541
      @marianpmd6541 ปีที่แล้ว +1

      @@Numitu07 Ok, sure, înțeleg si sustin faptul ca interactiunea sociala este foarte importanta, iar ideal ar fi un mod de lucru hibrid. Din păcate, si acesta e un lucru pe care imi cer scuze ca nu l-am menționat inițial, eu sunt foarte sceptic cu privire la longevitatea acestui mod de lucru. Este destul de cunoscut faptul ca pentru majoritatea corporatiilor e mult mai important sa nu piarda bani, decat bunăstarea angajatilor. Într-adevăr, ai putea afirma ca productivitatea in perioada pandemiei, in multe dintre companii, a rămas aceeasi sau a crescut putin, insa exista si alte costuri care acum trebuie sa fie justificate cumva, de examplu clădirile in care firmele isi desfășoară activitatea, care mai reprezinta si un fel de status symbol si nu cred ca le convine ca acestea sa nu funcționeze la capacitatea lor maximă. Astfel, părerea mea este ca acest mod hibrid, nu reprezintă decat o perioada de ușurare a intoarcerii in stadiul in care am fost inainte de pandemie, cu toate neajunsurile muncii de la birou, de la rigiditatea programului, pana la cazurile acelea nasoale de micro-management. Acum, nu putem decât spera, ca in urmatorii ani vor mai exista joburi hibrid :)

    • @ISPRI2011
      @ISPRI2011 ปีที่แล้ว

      @@marianpmd6541 ...da e in avantajul programatorilor sa se revina la fizic sau cel putin hibrid...on line-ul va subtia din cerere, sunt hoarde intregi de indieni, pakistanezi etc care ar face cu 200 E luna ceea ce cei din entry si medium level fac pt 1500 E.

  • @mihaildraghician1060
    @mihaildraghician1060 ปีที่แล้ว

    Bravo Cristian esti bun baiatule

  • @RazvanTSibiu
    @RazvanTSibiu ปีที่แล้ว +1

    după 7 ore de programare de abia mai știu să vorbesc :)) creste sever numărul de lapsusuri

  • @LSI87
    @LSI87 ปีที่แล้ว +2

    The Wolf of Wall Street varianta 2022 :D

  • @monicadimitriu7387
    @monicadimitriu7387 ปีที่แล้ว

    Te urmaresc de ceva ani... Ce spui are mult sens, dar as adauga ceva. Cred ca in alegerea unei profesii conteaza banii, dar in primul rand conteaza ce iti place sa faci. Cred a daca esti sufficient de critic si realist cu tine, poti sa estimezi daca ai skill-urile necesare ca sa devii performant in ceea ce-ti place sa faci. Sau in orice caz sa fii bun profesional.

  • @AlexUnderA
    @AlexUnderA ปีที่แล้ว +3

    Ce treaba are ce ai evidentiat cu anul 2022 ? Ai spus doar niste aspecte general valabile pentru jobul de programator. Aspecte care erau valabile si in momentul cand recomandai jobul de programator.

  • @george12
    @george12 ปีที่แล้ว +1

    Înainte să ascult videoclipul ,doar prin titlul care l-ai pus ...ar fi și culmea sa spui ca nu ar trebui să înveți programare din moment ce tu asta predai .

  • @danr773
    @danr773 ปีที่แล้ว

    Marea greseala e sa faci ceva la care nu esti bun sau care nu iti place; vad parinti care ii directioneaza pe copii spre programare si ii imping spre matematica fortat sau le dau meditatii gandind ca le fac un serviciu pregatidu-i pentru un job bine platit. E util sa ai idee despre programare dar poti trai si sa fii implinit fara sa fi scris o linie de cod in viata ta. Meseriile care vor avea o crestere uriasa ca si cautare si mai ales ca venituri sunt cele in care te ocupi cu mainile tale de bunuri , produse , servicii fizice. Cred ca deja instalatorii castiga la ivel de programatori seniori.

  • @alexdogaru4066
    @alexdogaru4066 ปีที่แล้ว +14

    No hate, dar ai vorbit in acest video, de parca nu ai cunoscut acest domeniu niciodata. Foarte superficial... Cine vrea cu adevarat sa faca programare o face si cu bani multi si cu bani putini, de asta piata se afla intr-un haus total. Cine urmareste doar partea financiara nu o sa ajunga oricum programator, pentru ca nu are motivatia necesara. Iar legat de coporatii.... este strict opinia ta, care cumva o expui si pentru binele afacerii tale. :-) Ca nu suntem prosti. Transformi mediul corporate intr-un monstru intunecat in fiecare video... dar lucrurile sunt diferite, realitatea este alta. Sunt programatori foarte fericiti in corporatii si sunt freelanceri de succes (10.000-15.000 EUR/luna) care sunt nefericiti si revin in corporatii pana la urma... so...

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +2

      Duude.. "o expun pentru binele afacerii mele"🤦‍♂🤦‍♂🤦‍♂ Când efectiv spun în video oamenilor să nu devină programatori.
      .
      No hate dar cauți să fii hater.
      Da, vb din experiența mea pe canalul meu de youtube lol
      .
      i) corporațiile sunt moartea sufletului pt mine
      ii) nu știu freelancer să revină în corporație (și cunosc câteva sute).
      iii) îmi scriu săptămânal zeci de oameni care vor să facă reconversie în programare - nu știu cu câți vorbești tu pe an

    • @johnnyi1337
      @johnnyi1337 ปีที่แล้ว +1

      Bruh...
      Dacă îți place să stai în fund toată ziua în corporație, spor.
      Viața de corporație, pur și simplu, nu e sănătos pe termen lung. Fizic, și mental.
      Și eu am lucrat în corporație și sunt de acord cu Cristi. Poate că e altceva pentru tine dar noi până la urmă suntem OAMENI. Niște maimuțe pe o piatră mare care zboare prin spațiu. E important să nu uitam ce suntem noi. La corporație, nu suntem tratat că oameni. It's just business.

    • @BLUEOVI
      @BLUEOVI ปีที่แล้ว +3

      No hate si de la mine, dar nu sunt de acord cu mare parte din argumentele tale.
      "Cine vrea sa faca programare o face si cu bani multi si cu bani putini" si "Cine urmareste doar partea financiara nu o sa ajunga oricum programator" - nu mi se par deloc valide. Pot sa iti spun lejer 4 povesti pe care le-am auzit de la prieteni si cunoscuti in ultimul an, despre programatori, mare parte din corporatii (de multe ori chiar ei) care evita munca. Multi termina o facultate nu foarte solicitanta, invata niste skill-uri de baza, prind un job intr-o corporatie mare (IBM, Oracle, Luxoft, etc. - sunt o groaza in Bucuresti unde mare parte din oameni lucreaza in medie 2-3 ore pe zi) si ramai la nivelul ala, crescand doar cu ce iti mai ofera job-ul din cand in cand. Sunt oameni care zic ca ultimul task in JIRA l-au rezolvat acum 2 luni si nu zice nimeni nimic. Altii ca au stat degeaba mai mult de o luna pt ca nu au avut ceva configurari/accese si iar nu le-a zis nimeni nimic...
      Nu am nici o treaba cu Cristi, doar ii urmaresc video-urile din cand in cand, dar ideea ca programatorii sunt niste "tocilari" pasionati de informatica era valabila acum 15-20 de ani. In ziua de astazi mare parte din industrie (cel putin ce am vazut/auzit eu) sunt aici in mare masura pentru bani. Daca ar fi alt domeniu pentru care ar fi calificati si care ar avea perspective financiare mai bune (si in prezent si pe viitor), multi ar face switch-ul.

    • @100linesofcode2
      @100linesofcode2 ปีที่แล้ว

      Omule, el si a zis opinia lui, ba mai mult, a zis ca fiecare e liber sa faca ce vrea, daca iti place sa lucrezi pentru o corporatie, fa-o, el a dat doar o perspectiva, fiecare e liber sa faca ce vrea.

  • @dubqolector
    @dubqolector ปีที่แล้ว +1

    salut @cristian dascalu. cred ca faci o confuzie intre a lucra in vanzari si a fi antreprenor care isi vinde produsul. zic asta pentru ca tatal meu lucreaza in vanzari de 20 de ani, si sincer eu ca programator nu am avut si nici nu am auzit pe cineva sa aiba stresul pe care il are tata ca si om de vanzari. long story short, a plecat de la distributie, a avansat ca director de distributie intr o firma romaneasca iar acum este promoter pentru o multinationala de produs. din ce am vazut la el, daca nu dai 200 % din tine in vanzari, nu excelezi. asta implica practic sa renunti de multe ori la timpul personal ca sa intretii relatiile cu oamenii la care vrei sa vinzi produsul. castiga mult peste medie, e adevarat, dar trade of ul mi se pare mult mai prost. macar ca programator, ai bani, dar ai si timp sa mergi la terapie sa rezolvi problemele astea/ sa faci anumite cursuri de dezvoltare personala. la tata care lucreaza in vanzari, mai greu sa gaseasca timp pentru asa ceva. pana acum vreo 7-8 ani lucra in companii romanesti, programul lui era 9-22 (asta pentru ca voia sa exceleze si se implica dupa program). in ultimele 2 companii la care a lucrat, multinationale fiind, programul s a redus la 9-20 :)). ce vreau sa zic este ca nu cred ca cunosti ce inseamna sa lucrezi in vanzari in adevaratul sens al cuvantului. faptul ca tu iti vinzi business ul, care se invarte in aceeasi bula de programatori, nu inseamna ca vanzarile sunt o arie mai buna in 2022. dar adevarul este ca foarte multe joburi in vanzari se bazeaza pe targete care de cele mai multe ori sunt huge si nu tin cont de luna/anotimp, indiferent de domeniul de activitate(vinzi bere, vin, seminte, ingrasaminte, etc) si de obicei dupa ce realizezi targetul, mai si creste in urmatoarea luna. welp, cand esti in situatia in care daca nu faci targetul ai minim pe economie, daca ai target a 8000 de lei salariu, cred ca programarea nu mai e o greseala. concluzionand, inteleg punctul tau de vedere, dar mi se pare foarte incomplet si nisat. practic, trebuia sa zici ceva de genul "de ce e mai bine sa faci un business de vanzari in domeniul it decat sa scrii cod" si cred ca era mai accurate.

  • @Bandrino1
    @Bandrino1 ปีที่แล้ว

    Daca vinzi produse de calitate catre oameni educati atunci da vanzarile sunt frumoase dar daca trebuie sa vinzi lucruri intr-o mahala atunci o sa iti scoata vanzarile peri albi de ce flituri oribile o sa incasezi.

  • @mayanlogos92
    @mayanlogos92 ปีที่แล้ว +3

    Titlul asta e un pic de clickbait. Adică nu e bine formulat. Dar înțeleg acu mai bine clickbaitul echilibrat. M-a făcut sa apăs p el mai repede decât as fi făcut-o dacă spunea pur și simplu -un skill mai bun decât programarea pentru 2022- poate.. dar interesant oricum... ma bucur sa fiu aici
    - a învăța, a instrui, a vinde (orice defapt... chiar tehnica aia gen povestește un lucru boring de parca ar fi interesant astfel încât sa stârnească interesul... e vânzare... :))) mega - skilluri imbatabile!

  • @kranefivem
    @kranefivem ปีที่แล้ว +3

    Pentru mine programarea a fost si este o pasiune, acum mai putin ca la inceput
    Am avut ghinionu sa intru intr-o firma destul de puternica din Romania si atunci mi-a distrus toata motivatia pentru programarea si iubirea fata de ea (desi scriam cod deja de 4 ani, mai ales web cu react si ts)
    De atunci am inteles ca programarea e ca si sportu, fa-l ca hobby sau fa-ti sala de fitness aka firma ta unde tu controlezi ce si cum
    Eu personal n-as putea niciodata sa lucrez intr-o firma ca developer, e calvar si chiar n-am nici-o inclinatie spre asa ceva, mai bine ma fac muncitor pe santier, stau cu baietii la caterinca, mai o tigare, mai un aer curat, mai o munca sanatoasa, asa imi fut si spatele si ochii si tot, si ca sa ce, sa am 3 salarii peste unu si sa il cheltui pe gunoaie care oricum se duc nu mersi

  • @playa3512
    @playa3512 ปีที่แล้ว +2

    soft skills != hard skills, degeaba esti bun pe vanzari daca nu ai ce sa vinzi

  • @Cozmii
    @Cozmii ปีที่แล้ว

    asa sunt eu, persoana care nu stie ce vrea sa faca desi imi place multe chestii

  • @patrunjelantonio3979
    @patrunjelantonio3979 ปีที่แล้ว

    Salut,
    Ce căutați la o persoana pentru departamentul de vânzări?
    6 ani în domeniul vânzărilor poate reprezenta un punct în plus?
    Aștept cu interes un feed-back.

  • @costica-alexandrucalin857
    @costica-alexandrucalin857 ปีที่แล้ว

    1)deci nu e ok in corporatie, dar ca freelancer? 2)teoretic poti face programare, castigi bani si cu astia sa te bagi in vanzari(ce zic aici nu e neaparat corect)(adica eu ma uit deoarece la liceu si facultate voi merge pe IT si vreau sa aflu mai multe lucruri)

  • @ionutababei6934
    @ionutababei6934 ปีที่แล้ว

    Eu am luat 5 in facultatea de Maritima civilal la analiza matematica si am trecut acum vreau sa ma reprofilez ca programator dupa 7 ani nu imi mai place sa navig

  • @adrian.puscasu
    @adrian.puscasu ปีที่แล้ว +3

    Eu cred că e diferit să scoți în evidență minusurile unei meserii și alta e să zici că e o GREȘEALĂ.
    De parcă trebuie să se simtă toți programatorii vinovați acum și să și îndrepte greșeala.
    Caută mai mult la etimologia cuvintelor înainte sau, mă rog, poate ai băgat puțin clickbait ca să ajungi la concluzia ta mai lesne.

  • @pulmantur
    @pulmantur ปีที่แล้ว

    O mare minciuna! Presiunea din vinzari o sa te dezvolte enorm!🤣

  • @complexitateavansata9825
    @complexitateavansata9825 ปีที่แล้ว +1

    ,,Nu cred în stereotipul asta, ca programatorii sunt toți niște autiști"
    😅🤣 Angelic

  • @Elem3ntru
    @Elem3ntru ปีที่แล้ว

    hey...eu chiar pot face asta ...cum pot ajunge si eu sa lucrez in vanzari ?ma ajuti /

  • @victoriapodubnii9188
    @victoriapodubnii9188 ปีที่แล้ว +1

    Salut, sunt din Republica Moldova si vreau sa ma fac programator sau orice in IT, acum sunt la liceu si sunt la profilul uman. Dupa bac vreau sa ma duc la o facultate de informatica. Este o decizie buna asta? Si daca este sa trec la profilul real si sa dau bacul la matematica sau sa stau la umanist?

    • @sinkie420
      @sinkie420 ปีที่แล้ว +1

      poti da bacul la mate si fiind la uman

    • @raluk6
      @raluk6 ปีที่แล้ว +1

      "umanitar" :)

  • @fajvac6436
    @fajvac6436 ปีที่แล้ว

    Don't stop to talk. Asta e mesajul meu. Faptul ca unora nu le place un mesaj nu trebuie sa ii afecteze pe cei care se bucura de prezenta ta.... Lucreaza putin la voce. Cateodata e prea stridenta... Multumesc.

  • @danielpuscasu6683
    @danielpuscasu6683 ปีที่แล้ว +1

    Am și vindut mărfuri am și comunicat în tabere școlare am și făcut lumea sa se simtă bine sau prost etc

  • @zozoalfa
    @zozoalfa ปีที่แล้ว +4

    Salut Cristian. Pe scurt, mai bine vanzari decat programator ?! Cum asa ? Daca ne uitam la remuneratie e diferenta cer pamant . Poate ai vrut sa zici altceva ... Mai bine agent imobiliar decat programator ?

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +2

      În vânzări se poate câștiga foarte bine dacă lucrezi în contextul potrivit. E mult mai dificil însă.

  • @Davyyd1
    @Davyyd1 ปีที่แล้ว

    ideea clipului: faceti ce va place

  • @vladsahlean
    @vladsahlean ปีที่แล้ว

    bravo foarte super

  • @alexandrubaginean7369
    @alexandrubaginean7369 ปีที่แล้ว +1

    Sunt videoclipuri pe yt care spun contrariul. Pana la urma totul e subiectiv

  • @adrianalexandrumiin2983
    @adrianalexandrumiin2983 8 หลายเดือนก่อน

    ai 2,5 procente din vanzare daca vinzi doar una sau le poti vinde pe amandoua adica la amandoua daca le vinzi tot 2,5 procente pentru amandoua adica 1250000 euro daca insa nu poti deloc sa faci macar o vanzare nu te pot plati deloc nici pe tine si nici echipa din spatele tau care se ocupa sa fie clar de la inceput ok?

  • @georgen.d4758
    @georgen.d4758 ปีที่แล้ว +1

    Dupa parerea mea...a invata programare numai si numai pentru bani e mai mult o pierdere decat un castig.De obicei atunci cand inveti ceva ce nu iti place sau nu te pasioneaza creierul nu asimileaza prea bine informatia primita si procesul de invatare va parea mult mai greu.

  • @alexenache1282
    @alexenache1282 ปีที่แล้ว

    foarte "holistic" acest video 👍

  • @robertneagu3584
    @robertneagu3584 ปีที่แล้ว

    Cel mai smeker vlog

  • @marianm20032000
    @marianm20032000 ปีที่แล้ว

    La salub cu programatorii nefericiți, sa își dea un reset

  • @saturnphp
    @saturnphp ปีที่แล้ว

    boss , ne mai hodinim si noi

  • @csssori7784
    @csssori7784 ปีที่แล้ว

    "Bai esti nebun" ( ca in reclama)
    Hai sa te vedem, ca din ce observ tu tot insisti sa o tii ridicata 😉( vezi mai jos prin playlist al tau video)
    Poti si mai sus? Hai... cat mai sus cu ea😊
    Succes!👍
    PS: Lasa vrajelile sa renunti, ce ai?!?! n-as renunta nici daca ar mai ramane un subscriber 🤣, ai muncit atat ca sa...
    Sa vina haterii, daaa toti sa vina, sa ajungi acolo in trend luptandu-te cu cine stie ce manelist pe primul loc 😂

  • @georgetiganila6667
    @georgetiganila6667 ปีที่แล้ว +1

    Care ar fi cel mai bun loc sa înveți high ticket sales la momentul asta?

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +1

      Pentru Ro nu știu altceva în afară de echipa noastră sincer. Altfel SUA (remote sau onsite).

  • @alexfrt01
    @alexfrt01 ปีที่แล้ว +9

    Este doar părerea ta și perspectiva ta.

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +8

      ăăm.. da, e canalul meu de youtube cu numele meu. A cui altcuiva să fie?

    • @raluk6
      @raluk6 ปีที่แล้ว +2

      Ha, ha, bine Cristi ! :)
      Logica e arma numarul 1 in orice ... dar nu cu oricine, din pacate

  • @adrianalexandrumiin2983
    @adrianalexandrumiin2983 8 หลายเดือนก่อน

    sunt in contact cu elon musc si un seic dar nimic din partea lor poate tu ai mai mult fler ca mine si stii mai bine cum pot avea succes cu ele si unde ...

  • @johnjhony9937
    @johnjhony9937 ปีที่แล้ว +3

    Eram o data la scoala si un profesor nea intrebat ceva intrebari legate de ce vrei sa faci in viitor (ca meserie,ce job ai vrea)si cineva a zis poi deaia am venit la scoala sa invat o meserie la care profesorul a spus ca este gresit daca vrei sa fi manager de exemplu tot ce trebuie sa sti sa faci e sa faci oameni sa aiba incredere in tine sa iti spuna secretele lor si sa stii sa analizezi oameni si comportamentele lor .Adica un fel de psyhologie si manipulare🤣

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว +2

      hmm.. ca să aflii secretele oamenilor nu e vorba de manipulare. E despre comunicare și a crea încrederea necesară.
      .
      Ce faci cu secretele respective se poate transforma în manipulare sau bune intenții pentru persoană

  • @LucaSalagean
    @LucaSalagean ปีที่แล้ว

    nu te lasa de yt

  • @MrGigi-dz9cv
    @MrGigi-dz9cv ปีที่แล้ว +1

    Daca nu îți place, ce faci, atunci faci vânzări ...

  • @teodora382
    @teodora382 ปีที่แล้ว +1

    deci sa înțeleg ca nu mai are rost sa înveți informatica dacă nu îți place, dar dacă îți place și ești pasionat de coding merita?

    • @cristij8436
      @cristij8436 ปีที่แล้ว +2

      E clar ca merita doar sa ai și noroc sa prinzi un loc de munca bun

    • @cristian.dascalu
      @cristian.dascalu  ปีที่แล้ว

      @@cristij8436 nu e vorba de noroc. O să funcționeze.

  • @Equilibrier
    @Equilibrier ปีที่แล้ว

    Invata sa vorbesti mai putin si succint, si mai structurat, pentru youtube, parerea mea. Stiu ca nu faci cariera din youtube, dar ar ajuta, pentru cei ce vizioneaza, ca continutul pe care il aduci sa fie ceva mai planificat. Spor la toate!

  • @sammenestrel2348
    @sammenestrel2348 ปีที่แล้ว

    Las un comentariu.

  • @valentintauleahu2653
    @valentintauleahu2653 ปีที่แล้ว +1

    Dar ce skill ai învăța ?