Fizică I Clasa a IX-a I Mecanică

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น •

  • @Alex95273-x
    @Alex95273-x 5 หลายเดือนก่อน +3

    E fizica de clasa a 9a nu de a 12 a sau de facultate. Mutumim Foarte mult Pentru ajutor. Problema a fost simplificata ca sa intelegem si noi si sa invatam.

  • @charliet365
    @charliet365 2 ปีที่แล้ว +2

    Foarte frumos explicat! Mulțumesc frumos pt video, m a ajutat foarte mult!

  • @FizicaprofPop
    @FizicaprofPop 2 ปีที่แล้ว +1

    O metoda oarecum aritmetica de rezolvare... Daca mai erau si fortele de frecare cu podeaua oare cum rezolva doamna? Cred ca principiul al doilea aplicat pentru fiecare corp (dupa figurarea tuturor fortelor...) era mai bine de aplicat... In plus la contactul dintre corpuri avem fote pereche de tip actiune-reactiune... Oricum apreciem faptul ca s-a ajuns la rezultatul corect utilizand o metoda mai mult de tip intuitiv...

  • @lilianaepingeac9877
    @lilianaepingeac9877 2 ปีที่แล้ว +3

    Dezamagitoare rezolvare . In primul rand este de neconceput ca pe un desen sa nu fie figurate toate fortele, indiferent ca sunt folosite sau nu . Ca nu sunt figurate greutatile si normalele as putea admite dar sa nu figurezi reactiunea fortei f este inadmisibil! Forta f este o forta de contact dintre cele doua corpuri asa ca exista un f1,2 si reactiunea f2,1 , amandoua egale cu f in modul, actionand asupra a doua corpuri diferite, conform princ. III. Lipseste de pe acest desen reactiunea f ce actioneaza din partea lui m2 asupra lui m1. In schimb s-a facut o asa zisa si inutila "descompunere" a fortei F , relatie oricum nefolosita. Rezultatul este totusi corect pentru ca s-a lucrat pe intreg sistemul si greseala a fost ascunsa. Era normal , pe fiecare corp in parte conform princ. suprapunerii fortelor. Deci sistemul corect ar fi fost: pentru m1 , F- f = m1a si pentru m2, f= m2a. De aici se puteau calcula atat forta de contact cat si acceleratia.

    • @Secularis.
      @Secularis. หลายเดือนก่อน

      de neconceput este faptul ca nu se realizeaza o activitate didactica potrivita elevilor de clasa IX! Atunci cand o problema este rezolvata "ca la carte" figurand fiecare element al problemei, indiferent daca este relevant sau nu (precum forta care actioneaza din partea lui m2 asupra m1) , evident ca acea rezolvare poate fi considerata corect, as sfatui chiar sa adaugati informatii legate de frecarea cu aerul, eventuale forte de frecare intre corpuri, intre corpuri si podea, etc. Totusi, intr-o problema rezolvata in scopul intr-ajutorarii elevilor care in mod evident nu se descurca sa aplice toate regulile arbitrare de redactare a unei figuri, rezolvarea este necesar sa fie cat mai simpla si sa contina doar informatiile relevante pentru elevul care nu se descurca dar totusi vrea sa incerce sa inteleaga pornind de la o problema simpla.