Nici nu vă puteți imagina cat de mult imi place să vă ascult! Indiferent că oferiți sfaturi pentru pomicultură sau leguminoase!Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate , să ne oferiți cat mai multe invataturi,!!!
Vă mulţumesc ptr.că a-ți explicat foarte clar cum se face defolierea şi cârnirea la roşii. Poate ne arătați cum se face şi complies la ardei şi vinete vă rog. Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate să puteți să vă ocupați în continuare de gădină.
Va mulțumim pentru detaliile așa de clare pe care le-ați făcut. Anul acesta nu am avut prea mult timp sa merg in grădină și am scăpat mana in roșii. Tot de pe TH-cam am văzut ceva asemănător și am curățat roșiile de frunze și fructele atinse de mană apoi am stropit cu apa de fântână și zer. 10l apă+ 1l zer. Eu vad o îmbunătățire după două stropiri. Încercați căci este bio și nu strica nimic. Doamne ajuta tuturor!
Eu intru des in rosii cu defolierea, mai ales frunzele afectate dar si cele batrane, am scos o roaba de frunze de pe ele, nu stropesc decat cu lapte sau zer diluate, pun drojdie si coji de oua sfaramate la radacina si am plante sanatoase si productie buna.
@@angelasarbu6305 Buna. 50-100g drojdie cu 5-10 linguri de zahar intr-un bidon de sticla de 3-5 l, umplut cu apa calduta si lasat la soare de dimineata pana seara. Dupa cum vezi, cantitatile nu sunt batute in cuie, doar orientative, ideea e sa se dezvolte drojdia. Din amestecul rezultat se pune o cana intr-o stropitoare de 10 l, restul apa si se uda la radacina.
Chiear că toate informațiile ne sunt de folos..eu de exemplu ..eu știam ..dar un lucru nou am aflat acum .Nu știam că frunzele se taie numai cînd roșa va ajunge la jumătatea mărimi ei și etajele de sus daca nu au ajuns inca să tăiem cite o jum.de frunza..Mulțumim Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Eu nu tai jumatate de frunza, la cele de sus. Las rosiile pana au depasit jumatate marimea cat ar trebui sa fie la maturitate, dupa care tai toate frunzele sub rosii. Multumim ca ne urmariti. Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe dvs.
Foarte frumos … va rog , pt mana ce mai folosiți , BIO … pana acum le-am stropit cu lapte , apoi cu cropmax și la o săptămâna cu zeama bordeleza … in solar și-n grădina 😐 e o lupta acerba. Cu roșiile astea … va mulțumesc
pe un alt canal ni se spune ca rosiile se hranesc exact din frunzele din lateralul lor sau de dedesubt. acuma recunosc ca anul trecut v-am ascultat, am defoliat exact cum ati spus si am avut gust la ele. anul asta nu v-am mai ascultat si am multe frunze, tulpini f groase, le-am dar drojdie, si fructe mai putine. in inaltime au crescut doar vreo 80 cm, din 180 cm. pot sa incep cu defoliatul>?
Am invatat si de data asta lucruri noi. Mie mi-ar fi util si un tutorial despre legarea rosiilor de araci, furtuna de aseara mi-a rupt din legaturi exact cele mai frumoase si mai incarcate plante. Folositi rafie pentru legaturi? Multumesc!
Cel mai bine este sa folositi panglica de cel putin un centimetru (latime) pentru ca nu se rupe planta cand e vant mare sau rosiile sunt grele. Legati in mai multe parti planta, ca sa fie sustinuta toata. Spor si numai bine.
Bună ziua ,as vrea sa întreb cu ce as mai putea salva roșiile sunt maroni vrejul la rădăcină și se ofilesc ,am încercat cu ceva de mana după internet,dar parca nu da roade ,va mulțumesc mult!!!Beltanol asa îi zice și mi a zis sa aplic la radacina)))
As dori sa va întreb, le stropiți doar bio și anume ca fungicid folosiți doar bicarbonatul dd potasiu fără nimic altceva?Ca vad ca sunt foarte frumoase !
Anul trecut am folosit doar bicarbonatul de potasiu ca sa il testez. Mai sunt si alte produse bio pe care le puteti folosi ( ex. urzica, lapte), dar sunt foarte multumit de bicarbonatul de potasiu.
Toate soiurile cresc asa înalte? Nu ma pricep și nu știu cum sa fac aceste etaje dacă copilim roșiile. Ce soi de roșii sunt cele pe care le_ai prezentat dvs?
Am si eu o antrebare eu stau la bloc si am rosii antrun ghiveci deja am avut rosii verzi dar nu coapte si cu vantul sa rupt de la radacina se poate cumva salva
Daca e rupta de la radacina, planta nu se mai poate salva. Rosiile, chiar daca se vor rosi, din pricina ca nu circula seva prin ele, nu sunt chiar atat de bune.
Bună ziua Am găsit bicarbonat de potasiu, dar e menționat ca se folosește la vinuri pt a scădea aciditatea Exista alt tip? Aveți un link de unde ați cumpărat?
Am mai multe întrebări, dacă nu va e cu suparare: defolierea se face după udare ca să nu se deshidrateze planta sau nu are nici o legătură cu udatul? Când e mai bine, seara sau dimineața, având în vedere faptul ca le stropim și în aceasta perioada este foarte cald deja de la ora 7 dimineata? Și ultima întrebare: la roșiile cherry se face la fel? Mulțumesc pentru răbdare!
Defolierea e recomandat sa se faca cand nu exista apa pe frunze, dimineata dupa ce roua s-a uscat. Nu avem rosii cherry si nu m-am documentat cu privire la ele, deci nu stiu sa va spun. Numai bine si spor.
La noi in Oltenia a fost atat de cald in cat rosiile s au ingalbe nit pepartea expusa soarelui.acum daca voi rarii si frunzele de jos nu vor fi expusemai multsoarelui .dati mi un sfat .cu cr sa le feresc de soare?.
La rosii, in camp deschis, se pun 5 grame la 10 litri. In solar, 3 grame. Se poate da de cinci ori, la 8 zile. Ca sa fiti mai sigur, puteti face o testare pe o parte dintr-o planta inainte de a da pe toate. Numai bine si spor.
Oare de unde se cumpără cel de potasiu.......am găsit un studiu care explica despre cel de potasiu că aplicînd la baza roșiei face pămîntul alcalin iar roșia este foarte dulce
Eu las din totdeauna un sfert din răsaduri necopilite și am recoltă până în noiembrie " într-adevăr sunt umpic mai mici "" dar multe"" fiecare procedează cum vrea"""
De acord, daca ingrijim toate plantele fix la fel, vor avea un maxim de productie toate odata pentru o perioada scurta de timp. Daca cultivam pentru consum propriu, e ok sa avem si culturi timpurii, si in sezon dar si tarzii! Doar ca asta necesita timp, si mai multe sezoane de experimentat pentru a forma un calendar de recolta. Oricum, informatiile prezentate in video sunt forarte utile, multumesc!!
Aş dori câteva informaţii dacă se poate. Am acasă o viţă de vie pe boltă cu struguri negri. Am observat că atunci când se coc strugurii, unele boabe rămân verzi în ciorchine şi nu se mai coc niciodată. Îmi puteţi spune care este explicaţia? Mulţumesc.
5 grame la un litru de apa. Dar faceti intai proba pe o portiune mica din planta de rosie. Daca dupa 24 de ore nu se ofileste/nu se intaresc frunzele inseamna ca este acceptata.
@@ingrijireapomilor2657 sunt un soi timpuri ,f groase la fir de un verde închis la culoare ,dar cât au fost de vii asa sau pierdut din proprietăți!!!Ieri am fost în solar și am tăiat toate frunzele galbene aproape și am lăsat rodul .Asa arata bine roșiile și încep sa se coacă!!!
Nici nu vă puteți imagina cat de mult imi place să vă ascult! Indiferent că oferiți sfaturi pentru pomicultură sau leguminoase!Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate , să ne oferiți cat mai multe invataturi,!!!
Multumim.
Foarte utile aceste explicații, felicitări !
Multumim.
Sunt fantastic de clare videoclipurile dumneavoastră! Vă mulțumesc din suflet pentru clarificare! ❤
Multumim. Numai bine!
Un clip frumos cu multă învățătura,va mulțumesc frumos o zi binecuvântată
Va multumim.
Mulțumim mult pentru sfaturi. Pentru noi începătorii ,sunt sfaturi valoroase.
Ne bucuram. Numai bine!
DOMNUL SA VA BINECUVITEZE,,pentru explicati f bune multumim,
Multumim.
Mulțumesc frumos ptr informații suplimentare!
Sa fie de folos.
Cea mai FRUMOASA si eficienta lectie.....FELICITARI SI MULTUMIM.
Multumim si noi ca ne urmariti :)
Foarte bine explicat,va multumesc.Spor la treabă si recoltă bogată sa va dea Domnul!
Multumim, asemenea si dvs. Dumnezeu sa va binecuvanteze.
@@ingrijireapomilor2657 Amin.
8pppĺ
@@letiradu3143 Nu stiu ce inseamna acest cod..Scuze!!!
Forte frumos ptr informati ,FELICITARI.
Multumim.
Mulțumesc pentru informații!
Sa va fie de folos.
Multumesc pentru timpul dvs.
Multumim ca ne urmariti.
Vă mulţumesc ptr.că a-ți explicat foarte clar cum se face defolierea şi cârnirea la roşii.
Poate ne arătați cum se face şi complies la ardei şi vinete vă rog.
Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate să puteți să vă ocupați în continuare de gădină.
th-cam.com/video/WL_IJuWbRrc/w-d-xo.html&pp=ygUhY29waWxpcmUgYXJkZWkgaW5ncmlqaXJlYSBwb21pbG9y Multumim. Vom incerca sa facem si la vinete.
Mulțumesc frumos pentru informații Domnul să vă bine cuvinteze
La fel si pe dvs. Multumim ca ne urmariti.
Domnul să Binecuvânteze roadele acestei grădini.
Multumim frumos. Asemenea.
Multumim frumos pt explicații multa sanatate
Multumim si noi. Numai bine!
Bravo ati explicat pe nota 10 cu plus.Satraiti si sa mai faceți video și cu castraveti
Sa va fie de folos :) Numai bine!
va mulțumim pentru explicații și sfaturi! Doamne ajuta în tot ce faceți!
Multumim mult.
O zi.binecuvintata MULȚUMIRI
Cu drag.
Mulțumesc cu recunoștință, foarte bine explicat!!!
Multumim.
Mulțumesc pentru sfaturi. Sănătatea și spor la lucru.
Multumim.
Va mulțumim pentru detaliile așa de clare pe care le-ați făcut. Anul acesta nu am avut prea mult timp sa merg in grădină și am scăpat mana in roșii. Tot de pe TH-cam am văzut ceva asemănător și am curățat roșiile de frunze și fructele atinse de mană apoi am stropit cu apa de fântână și zer. 10l apă+ 1l zer. Eu vad o îmbunătățire după două stropiri. Încercați căci este bio și nu strica nimic. Doamne ajuta tuturor!
Va multumim. Numai bine!
Mulțumesc frumos pentru informații
Sa va fie de folos!
Va mulțumim pentru acest video
Sa fie de folos.
Multumim. Doamne ajută 🙏☦️
Sa fie de folos.
Multumim pentru acest filmulet. Mi as dori postari zilnice despre orice planta din gradina.
Multumim.
Felicitări și mulțumiri !!!
Multumim.
Mi-a fost de mare ajutor .
Ne bucuram.
Multumesc frumos pt sfat!
Cu drag.
Felicitari! Mulțumim pentru prețioasele informații!
Cu drag. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Vă mulțumim mult pentru sfaturi
Cu drag.
👍👍mulțumesc de explicație.
Multumesc si eu ca ma urmariti.
Multumim frumos pentru sfaturi!!
Cu drag.
Mulțumim pentru informații !
Cu drag. Multumim ca ne urmariti.
Să trăiți, am înțeles foarte bine 👍🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅Doamnei🤔😉😊🌹🌹🌹
Multumim :) E domnisoara, fiica mea.
@@ingrijireapomilor2657, să vă trăiască🙏 și să vă ajute cu filmările! 👍
Foarte explicit.
Multumim. Va mai asteptam.
Multumim frumos f util!! ✌️🤗🤗🤗🤗😊
Multumim.
Eu intru des in rosii cu defolierea, mai ales frunzele afectate dar si cele batrane, am scos o roaba de frunze de pe ele, nu stropesc decat cu lapte sau zer diluate, pun drojdie si coji de oua sfaramate la radacina si am plante sanatoase si productie buna.
Multumesc. E bine de stiut.
Bună Daniela te rog să-mi spui cîtă drojdie pui la 10 l de apa. Mulțumesc
@@angelasarbu6305
Buna.
50-100g drojdie cu 5-10 linguri de zahar intr-un bidon de sticla de 3-5 l, umplut cu apa calduta si lasat la soare de dimineata pana seara.
Dupa cum vezi, cantitatile nu sunt batute in cuie, doar orientative, ideea e sa se dezvolte drojdia.
Din amestecul rezultat se pune o cana intr-o stropitoare de 10 l, restul apa si se uda la radacina.
Bună seara
Cum și când udati cu lapte?
@@Daniela-pr7rz bună,de cate ori se poate uda cu drojdie?multumesc
Mulțumesc pt sfat!
Cu placere. Sa fie de folos.
Mulțumesc😊👍🌹
Cu placere. Sa fie de folos.
Mulțumim pentru sfaturi pe înțelesul tuturor.
Ne bucuram :) Multumim.
Multumim frumos !
cu placere.
Va salut, eu am tăiat și la roșii și la ardei frunzele ce spuneți, dar nu le-am stropit cu nimic, sant foarte frumoase și sănătoase.
Ar fi bine sa dati macar cu bicarbonat de potasiu preventiv.
@@ingrijireapomilor2657tggfțný bff 6ggțg5ggggģģțggjj
👍
Felicitari
Multumim.
Mulțumesc frumos!
Multumim si noi ca ne urmariti.
Chiear că toate informațiile ne sunt de folos..eu de exemplu ..eu știam ..dar un lucru nou am aflat acum .Nu știam că frunzele se taie numai cînd roșa va ajunge la jumătatea mărimi ei și etajele de sus daca nu au ajuns inca să tăiem cite o jum.de frunza..Mulțumim Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Eu nu tai jumatate de frunza, la cele de sus. Las rosiile pana au depasit jumatate marimea cat ar trebui sa fie la maturitate, dupa care tai toate frunzele sub rosii. Multumim ca ne urmariti. Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe dvs.
Multumesc mult!!!
Cu drag.
Foarte frumos … va rog , pt mana ce mai folosiți , BIO … pana acum le-am stropit cu lapte , apoi cu cropmax și la o săptămâna cu zeama bordeleza … in solar și-n grădina 😐 e o lupta acerba. Cu roșiile astea … va mulțumesc
Eu am folosit bicarbonat de potasiu si au fost pazite de daunatori. Numai bine!
Multumim🙏🙏🙏🙏👍👍👍👍👍
Sa va fie de folos :)
Mulțumesc pentru sfat imi este foarte folositor dar cum faceti soluția cu bicarbonat ? .
Avem clip cu bicarbonatul de potasiu. Bicarbonatul il puteti comanda pe internet si am spus cum se prepara.
Multumesc !
Cu drag.
Cat la chinuit pe saracu om ... :)) LIKE
?
Habar nu aveam de așa ceva... maine pun in practică!
Ne bucuram, spor sa aveti :)
Bună seara roșiile sânt în solar sau pe câmp Mulțumesc
Nu sunt in solar.
Foarte interesant
Sa va fie de folos :)
Așa fac și eu, dar am crezut că greșesc! Mulțumesc mult!
Cu drag. Numai bine!
pe un alt canal ni se spune ca rosiile se hranesc exact din frunzele din lateralul lor sau de dedesubt. acuma recunosc ca anul trecut v-am ascultat, am defoliat exact cum ati spus si am avut gust la ele. anul asta nu v-am mai ascultat si am multe frunze, tulpini f groase, le-am dar drojdie, si fructe mai putine. in inaltime au crescut doar vreo 80 cm, din 180 cm. pot sa incep cu defoliatul>?
Da, cand rosiile au cam trei sferturi din marimea lor normala, puteti face defolierea.
De unde cumpăr bicarbonat de patasiu ? Mulțumesc ! Felicitări !
Cautati la magazine online. Multumim.
După copilit nu există riscul să intre boli?
Foarfeca o dezinfectăm înainte?
Da, foarfeca trebuie dezinfectata mereu.
Mulțumim!
Sa fie de folos.
Am invatat si de data asta lucruri noi. Mie mi-ar fi util si un tutorial despre legarea rosiilor de araci, furtuna de aseara mi-a rupt din legaturi exact cele mai frumoase si mai incarcate plante. Folositi rafie pentru legaturi? Multumesc!
Cel mai bine este sa folositi panglica de cel putin un centimetru (latime) pentru ca nu se rupe planta cand e vant mare sau rosiile sunt grele. Legati in mai multe parti planta, ca sa fie sustinuta toata. Spor si numai bine.
@@ingrijireapomilor2657 Multumesc pentru sfaturi si va doresc cat mai multi abonati!
@@adipopa5323 Cu placere. Multumim :)
Unde gasim bicarbonat de potasiu? O seara buna multumesc
Eu am comandat de pe internet, gasiti la anumite magazine online si nu e foarte scump. Numai bine!
Bună ziua ,as vrea sa întreb cu ce as mai putea salva roșiile sunt maroni vrejul la rădăcină și se ofilesc ,am încercat cu ceva de mana după internet,dar parca nu da roade ,va mulțumesc mult!!!Beltanol asa îi zice și mi a zis sa aplic la radacina)))
In stadiul acela, incercati cu zeama bordeleza sau bicarbonat de potasiu.
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc pt rasp,dar cum le stropesc și rădăcină și planta!,??
As dori sa va întreb, le stropiți doar bio și anume ca fungicid folosiți doar bicarbonatul dd potasiu fără nimic altceva?Ca vad ca sunt foarte frumoase !
Anul trecut am folosit doar bicarbonatul de potasiu ca sa il testez. Mai sunt si alte produse bio pe care le puteti folosi ( ex. urzica, lapte), dar sunt foarte multumit de bicarbonatul de potasiu.
Bună ziua . La ce oră din timpul zilei se poate face cârnirea ? Unde se găsește bicarbonat de potasiu ( nu de sodiu alimentar folosiți)?
Cel mai bine este dimineata, cand e racoare sau seara tarziu. E bicarbonat de potasiu, nu de sodiu. Gasiti la magazine online.
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc frumos pentru răspuns , DUMNEZEU să vă binecuvânteze .
Cârnirea se poate face și la nivelul 2 sau 3, dacă nu avem posibilitatea de a lăsa planta până la nivelul 5?
Da, se poate, dar cand rosiile sunt crescute aproape de maxim.
@@ingrijireapomilor2657 pai și dacă vrem sa o lăsam cu 3 etaje putem tăia vârful oricând ? Chiar dacă roșiile sunt mici ?
Felicitari foarte bine explicat
Cum faceți soluția de bicarbonat de sodiu. Mulțumesc
th-cam.com/video/gGaBlUUgNaQ/w-d-xo.html&pp=ygUVYmljYXJib25hdCBkZSBwb3Rhc2l1
Toate soiurile cresc asa înalte? Nu ma pricep și nu știu cum sa fac aceste etaje dacă copilim roșiile. Ce soi de roșii sunt cele pe care le_ai prezentat dvs?
Soiurile determinate cresc numai pana la o inaltime, soiurile indeterminate cresc inalte.
Bicarbonatul de potasiu la câți litri de apă? Mulțumesc frumos.
5g/10l apa, in solar 3g/10l. A raspuns domnul mai jos.
5 g/1 litru de apa. Avem un video cu un tabel cu gramajele corecte.
@@ingrijireapomilor2657 Sa stiti ca mai jos ati scris 5g/10l. Probabil ati gresit, 5g/10 de bicarbonat e deja homeopatie. :))
Am si eu o antrebare eu stau la bloc si am rosii antrun ghiveci deja am avut rosii verzi dar nu coapte si cu vantul sa rupt de la radacina se poate cumva salva
Daca e rupta de la radacina, planta nu se mai poate salva. Rosiile, chiar daca se vor rosi, din pricina ca nu circula seva prin ele, nu sunt chiar atat de bune.
Buna ! Spuneti va rog care bicarbonat de potasiu acela care se foloseste si la vin ca sa nu se acreasca ?
Da, el este.
De unde putem cumpara bicarbonatul de potasiu?? multumesc!
Sunt firme care vand online. :)
Se aplică treaba asta la toate soiurile de roșii?
Da.
Bicarbonat de sodiu sau de potasiu???
De potasiu.
Bună ziua În ce zonă a țării locuiți
Bihor.
Buna ziua! De unde cumparați Bicarbonat de potasiu?
Am comandat de pe internet :)
Bună ziua
Am găsit bicarbonat de potasiu, dar e menționat ca se folosește la vinuri pt a scădea aciditatea
Exista alt tip? Aveți un link de unde ați cumpărat?
Acesta e, care se foloseste la vinuri.
De la magazin alimentar.
Am mai multe întrebări, dacă nu va e cu suparare: defolierea se face după udare ca să nu se deshidrateze planta sau nu are nici o legătură cu udatul? Când e mai bine, seara sau dimineața, având în vedere faptul ca le stropim și în aceasta perioada este foarte cald deja de la ora 7 dimineata? Și ultima întrebare: la roșiile cherry se face la fel? Mulțumesc pentru răbdare!
Defolierea e recomandat sa se faca cand nu exista apa pe frunze, dimineata dupa ce roua s-a uscat. Nu avem rosii cherry si nu m-am documentat cu privire la ele, deci nu stiu sa va spun. Numai bine si spor.
@@ingrijireapomilor2657 mulțumesc!
@@laviniastefanescu2911 cu placere.
Foarte utile informații! Dacă nu am bicarbonat de potasiu ,le pot stropi cu lapte?
Multumim. Da, se pot stropi dar eu am rezultate bune cu bicarbonatul de potasiu.
@@ingrijireapomilor2657 ,de unde luați bicarbonat de potasiu ?
@@mihaelaturica2077 numai pe internet am gasit si am comandat.
@@ingrijireapomilor2657 multumesc
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc frumos pentru răspuns! Și sfaturi utile , Fiți binecuvântat!
Super
Multumim.
ce soi de rosii este?
Cam 6 soiuri diferite. Unele de vara, altele de toamna.
La noi in Oltenia a fost atat de cald in cat rosiile s au ingalbe nit pepartea expusa soarelui.acum daca voi rarii si frunzele de jos nu vor fi expusemai multsoarelui .dati mi un sfat .cu cr sa le feresc de soare?.
Folositi plasa de umbrire. Numai bine!
cum se face bicarbonato de potasio...
Se cumpara, gasiti pe internet.
Ce facem cu resturile de la desfoliere ?
Daca nu au boli, este recomandat sa puneti in compost. Numai bine!
Aveti vreun clip cu taieri de facut vara-toamna la afini si aronia? Nu prea am gasit pe yt nimic util ref la aceste plante.
Vom face un clip cu taierile la aronia, afini nu avem si nu prea se cultiva in zona noastra pentru ca avem de padure.
Buna ziua , bicarbonatul nu arde frunzele ? ce cantitate de bicarbonat folositi la 10 litri de apa ? Va multumesc si va doresc numai bine .
th-cam.com/video/gGaBlUUgNaQ/w-d-xo.html
La rosii, in camp deschis, se pun 5 grame la 10 litri. In solar, 3 grame. Se poate da de cinci ori, la 8 zile. Ca sa fiti mai sigur, puteti face o testare pe o parte dintr-o planta inainte de a da pe toate. Numai bine si spor.
@@ingrijireapomilor2657 va multumesc , sa aveti o zi linistita .
@@STRUGURIDEMASA cu placere.
Salutare!Ce avantaje are bicarbonatul de potasiu fata de cel de sodiu ?!Numai bine va doresc, cu respect cosmin!👌👍✔
Avem un video in care explic pe larg :) Multumesc ca ma urmariti.
Oare de unde se cumpără cel de potasiu.......am găsit un studiu care explica despre cel de potasiu că aplicînd la baza roșiei face pămîntul alcalin iar roșia este foarte dulce
@@eugeniabordeianu4458 Multumim pentru idee. Noi am comandat de pe internet, nu am gasit in alta parte.
Recoltă bogată.
Multumim, asemenea va dorim.
🙏
Multumim.
Eu las din totdeauna un sfert din răsaduri necopilite și am recoltă până în noiembrie " într-adevăr sunt umpic mai mici "" dar multe"" fiecare procedează cum vrea"""
Importante sunt rezultatele.
De acord, daca ingrijim toate plantele fix la fel, vor avea un maxim de productie toate odata pentru o perioada scurta de timp. Daca cultivam pentru consum propriu, e ok sa avem si culturi timpurii, si in sezon dar si tarzii! Doar ca asta necesita timp, si mai multe sezoane de experimentat pentru a forma un calendar de recolta. Oricum, informatiile prezentate in video sunt forarte utile, multumesc!!
Daca stiam ...Anul viitor . Multumim.
Multumesc si eu.
Aş dori câteva informaţii dacă se poate. Am acasă o viţă de vie pe boltă cu struguri negri. Am observat că atunci când se coc strugurii, unele boabe rămân verzi în ciorchine şi nu se mai coc niciodată. Îmi puteţi spune care este explicaţia? Mulţumesc.
Tundeti frunzele care umbresc ciorchinele si atunci ati rezolvat problema. Nu se coc pentru ca nu au suficient soare.
@@ingrijireapomilor2657 Mulţumesc.
Dar cum folositi bicarbonatu restul am înțeles?
5 grame la un litru de apa. Dar faceti intai proba pe o portiune mica din planta de rosie. Daca dupa 24 de ore nu se ofileste/nu se intaresc frunzele inseamna ca este acceptata.
Dar la cele cu creștere neterminată nu cred ca trebuie luat farful
La cresterea nedeterminata, daca nu luam varful cresc pana vine frigul si daca ar fi clima de vara un an, ar creste la 10 m.
Am uitat sa specific sunt în solar ))
E vorba de rosii de camp.
@@ingrijireapomilor2657 sunt un soi timpuri ,f groase la fir de un verde închis la culoare ,dar cât au fost de vii asa sau pierdut din proprietăți!!!Ieri am fost în solar și am tăiat toate frunzele galbene aproape și am lăsat rodul .Asa arata bine roșiile și încep sa se coacă!!!
BUNĂ ZIUA ,NU VĂ SUPĂRAȚI CE SOI SUNT ROȘIILE DV...
Un soi e de Buzau, iar celalalt soi nu mai stiu, sincer.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Multumim.
Oare de ce mi se îngălbenesc roșiile, nici nu sunt atât de încarcate cu roșii ca ale voastre și deja mi se îngălbenesc ☹
Frunzele sau rosiile se ingalbenesc?
@@ingrijireapomilor2657 frunzele se îngălbenesc și înegresc. Și unele din roși deja se înegresc, oare de ce ?
@@mihaelapriala6500 Au mana. Tratati cu lapte crud sau fungicide de contact.
@@ingrijireapomilor2657 ce înseamnă fungicide. Găsesc eu așa ceva în Germania ? Și cănd să le fac seara sau dimi.
Salut
:)
Niciodata nu trebuie taiate varful plantei, mai ales la soiuri cu crestere nedeterminabile.
Daca vine iarna si nu se coc, oare e mai bine?