video için teşekkürler theseus'un gemisi ile ilgili olarak farklı bir kaynaktan hatırladığım kadarıyla gemi yenileniyor lakin eskimiş parçalar saklanıyor günün birinde eskimiş parçalar tamir edilip yeniden gemi haline geitiriliyor restore edilmiş gemi ve eski parçaların birleşmesi ve tamir edilmesiyle 2 adet gemi ortaya çıkıyor ve paradoks başlıyor .
Bir gemi, gemi olmadan önce parçalarından ibaretti. Parçalar ise,aynı türdeki farklı ağaç gövdelerine aitti. Aynı türe ait farklı ağaç parçaları birleşti ve gemi haline geldi. Parçalar birleştirilirken rastgele birleştirilmedi. Belli bir ölçüye ve dizayna göre birleştirildi. Dolayısıyla, *değişmeyen tek şey,geminin kendisi değil,gemi yapılmadan önceki ölçüleri ve dizaynı oldu.* Daha sonra, yine farklı ağaç gövdelerinden , bu geminin birebir kopyası yapılabilirdi. Fakat, paradoksu yaratan tanımlar ve bakış açılarını belileyen odaklanma noktaları oldu. Paradoksun yaratılması için, dikkatler ,odaklanılması gereken yerden çekildi. Dolayısıyla, geminin özel bir gemi olması için gereken değişmeyen esas, geminin ölçüleri ve dizaynı olduğu gerçeği ,arka plana atıldı. Theseus denilen adamı da bir gemi olarak ele alsak; theseus ilk yapıldığında, yani ilk doğduğunda ,theseus değildi. Adı insandı. hali ise bebekti. Bebekken olsn ölçüleri, büyüdükçe değişti. Ölçüler orantılı olarak değişiyordu ve beden ölçüleri değiştikçe, bebek çocuğa, çocuk gençe, genç delikanlıya ,delikanlı yetişkinliğe doğru evriliyordu. Her bir evrenin görünüşteki adı ve ölçüleri değişiyordu. Ölçüleri değiştiği için görünümü de değişiyordu. Ancak, theseusun doğumundan ölümüne dek değişmeyen kısımları vardı. Tıpkı tüm insanların ve diğer varlıkların sahip olduğu gibi. Theseus bedeni ve kişiliğimin bütününü kapsayan ismi, hiç değişmedi. Theseusun varlık katmanındaki sınıf adı olan canlı ismi hiç değişmedi. Theseusun canlı katmanındaki cins ismi olan insan ismi hiç değişmedi. Theseusun bir insan olmasını sağlayan fiziksel ,kimyasal ve biyolojik alt yapısı hiç değişmedi.alt yapıda bir değişiklik olmazken, üst yapı değişti. Örneğin insan bedeninin biyolojik ve kimyasal yapılarını düzenleyen yapının işleyişi değişmedi. Dolayısıyla, paradoksu yaratan neden, paradoksun işaret ettiği alandan kaynaklı. Paradoksu yaratan iddia, geminin dış görünümüne yönelikti. E haliyle, geminin dış görünümünden bir parça değiştiği an, gemi artık orhinal gemi olmayacaktı. Ancak, bir insan da, doğar doğmaz ki haliyle kalmıyor. Dolsyısıyla, geminin en son bitmiş halinden yola çıkılarak ortaya bir iddia atılıyor. Bir nesnenşn yada herhangi bir varlığın yada fikirsel bir varlık olan düşünce bile ele alınsa; sabit olarak kalan bir düşünce olmaz. Sabit olanlar ,kelime, isim, kelimeyi oluşturan harfler, harflerin şekilleri ve şekilleri seslendirmeyr yarayan sesler olur. Şekiller,sesler ve kelimeler ,isimler de değişebilir olduğu için; nihayi amaç ya da ilk niyet esas olarak kalır. Geminin çizim hali, geminin başlangıcıdır. Gemiyi çizme niyeti ise, başlangıçtan bir önceki safhadır. Dolayısıyla, gemiyi çizme isteği var olmuş ve sabitliğini korumuştur. Ne olursa olsun bu sabitlik artık değişmez. *Çünkü artık olan olmuş, yami gemi yapılmıştır.* Dolayısıyla, paradokstan çıkmak için, sona değil başlangıca bakılır.
Aslında ikiside aynı tanrıça. Frigya ve Fenike temelli Kibele, yunan kültürünün bu kültürlerla ile ilişkili olduğu için rhea ile ilişkilendirilmiştir. Daha sonra hermafrodit taş ve tabiat tanrısı agdistis ile iliskilendirilirdi. Agdistis'in kendine ait bir hikayesi vardır.
5 ปีที่แล้ว +3
Daha çok mitoloji videosu istiyorum yunan sevgilime anlatınca nerden biliyorsun diyor
bu tarz yunan mitolojisini seven arkadaşlar varsa "percy jakson & olimposlular"serisini okumasını tavsiye ederim yunan mitolojisini günümüzle mükemmel bir şekilde harmanlanmış bir eserdir artısı ise hikayeyi anlatırken mitolojiyide öğrnemiş oluyorsunu ayrıca "parcy jakson & yunan kahramanlar,percy jakson & olimpos tanrıları"gibi espirili bir şekilde mitolojiyi anlatan 2 eserdir okumanızı tavsiye ederim beni buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler :)
@@karpuzunicindekikavun6620 olimpos kahramanları aşırı güzel .O biraz daha büyükler için pjo daha küçükler içinmiş gibi geliyor bana. Yanlız bu serilerde her şey doğru değil çünkü medusayı percy öldürüyo ve poseidon un oğlu ama gerçekte perceus öldürüyo ve zeusun oğlu.
Öyleyse Theseus'un gemisinin bütün parçalarının değiştirilmiş olması o geminin hala Theseus'un gemisi olduğu gerçeğini değiştirmiyorsa, o zaman aynı nehirde 2 defadan fazla yıkanmayı bırakın, içinden çıkmasak bile o nehrin hala aynı nehir olduğunu da söyleyebilir miyiz?
Bu mitoloji videoları çok güzel
Ses tellerine zeval gelmesin.
Bu kanalı bugün keşfettim ve bırakmayıda düşünmüyorum tam ilgi alanım özellikle yunan mitolojisi
bilge here keske biraz dil bilgisine de ilgin olsa...
@@nstezcan7334 Tühh keşke...
@@nstezcan7334 ne alaka mal
@@Freeman881-x9w de ayrı
@@Freeman881-x9w gergin herif lsbfksbfdb
Mitoloji hayranıyım böyle bir kahramanı bize tanıttığın için teşekkür ederim tüm mitolojik videoların birbirimden güzel ❤️
ilginç video için tesekkür, atinalı theseus'un gemisi sorunsalı gibi bizim de bir sorunumuz var: Ajda Pekkan hâlâ Ajda Pekkan mı?
Bence silmarillion hikayelerini seslendirmelisin, Tolkien mitolojisi de gayet değerlidir.
kesinlikle çok etkileyici ve yaratıcı hikayeler ile dolu
Cok güzel bilgiler veriyorsunuz teşekkürler iyi günler dilerim
Discorddan görür görmez geldim.Yine efsane bir şey bekliyor videoda
Herşeyden önce mükemmel paylaşım.
12:36 da bir sürçü lisan olmuş.
M.Ö 490 denileceğine M.S 490 denilmiş.
Ama yinede bu anlatıma ve görsele hayranım
video için teşekkürler
theseus'un gemisi ile ilgili olarak farklı bir kaynaktan hatırladığım kadarıyla
gemi yenileniyor lakin eskimiş parçalar saklanıyor
günün birinde eskimiş parçalar tamir edilip yeniden gemi haline geitiriliyor
restore edilmiş gemi ve eski parçaların birleşmesi ve tamir edilmesiyle 2 adet gemi ortaya çıkıyor ve paradoks başlıyor .
Bir gemi, gemi olmadan önce parçalarından ibaretti.
Parçalar ise,aynı türdeki farklı ağaç gövdelerine aitti.
Aynı türe ait farklı ağaç parçaları birleşti ve gemi haline geldi.
Parçalar birleştirilirken rastgele birleştirilmedi.
Belli bir ölçüye ve dizayna göre birleştirildi.
Dolayısıyla, *değişmeyen tek şey,geminin kendisi değil,gemi yapılmadan önceki ölçüleri ve dizaynı oldu.*
Daha sonra, yine farklı ağaç gövdelerinden , bu geminin birebir kopyası yapılabilirdi.
Fakat, paradoksu yaratan tanımlar ve bakış açılarını belileyen odaklanma noktaları oldu. Paradoksun yaratılması için, dikkatler ,odaklanılması gereken yerden çekildi. Dolayısıyla, geminin özel bir gemi olması için gereken değişmeyen esas, geminin ölçüleri ve dizaynı olduğu gerçeği ,arka plana atıldı.
Theseus denilen adamı da bir gemi olarak ele alsak; theseus ilk yapıldığında, yani ilk doğduğunda ,theseus değildi. Adı insandı. hali ise bebekti. Bebekken olsn ölçüleri, büyüdükçe değişti. Ölçüler orantılı olarak değişiyordu ve beden ölçüleri değiştikçe, bebek çocuğa, çocuk gençe, genç delikanlıya ,delikanlı yetişkinliğe doğru evriliyordu. Her bir evrenin görünüşteki adı ve ölçüleri değişiyordu. Ölçüleri değiştiği için görünümü de değişiyordu.
Ancak, theseusun doğumundan ölümüne dek değişmeyen kısımları vardı. Tıpkı tüm insanların ve diğer varlıkların sahip olduğu gibi.
Theseus bedeni ve kişiliğimin bütününü kapsayan ismi, hiç değişmedi.
Theseusun varlık katmanındaki sınıf adı olan canlı ismi hiç değişmedi.
Theseusun canlı katmanındaki cins ismi olan insan ismi hiç değişmedi.
Theseusun bir insan olmasını sağlayan fiziksel ,kimyasal ve biyolojik alt yapısı hiç değişmedi.alt yapıda bir değişiklik olmazken, üst yapı değişti. Örneğin insan bedeninin biyolojik ve kimyasal yapılarını düzenleyen yapının işleyişi değişmedi.
Dolayısıyla, paradoksu yaratan neden, paradoksun işaret ettiği alandan kaynaklı. Paradoksu yaratan iddia, geminin dış görünümüne yönelikti. E haliyle, geminin dış görünümünden bir parça değiştiği an, gemi artık orhinal gemi olmayacaktı.
Ancak, bir insan da, doğar doğmaz ki haliyle kalmıyor. Dolsyısıyla, geminin en son bitmiş halinden yola çıkılarak ortaya bir iddia atılıyor. Bir nesnenşn yada herhangi bir varlığın yada fikirsel bir varlık olan düşünce bile ele alınsa; sabit olarak kalan bir düşünce olmaz. Sabit olanlar ,kelime, isim, kelimeyi oluşturan harfler, harflerin şekilleri ve şekilleri seslendirmeyr yarayan sesler olur.
Şekiller,sesler ve kelimeler ,isimler de değişebilir olduğu için; nihayi amaç ya da ilk niyet esas olarak kalır.
Geminin çizim hali, geminin başlangıcıdır. Gemiyi çizme niyeti ise, başlangıçtan bir önceki safhadır. Dolayısıyla, gemiyi çizme isteği var olmuş ve sabitliğini korumuştur. Ne olursa olsun bu sabitlik artık değişmez. *Çünkü artık olan olmuş, yami gemi yapılmıştır.* Dolayısıyla, paradokstan çıkmak için, sona değil başlangıca bakılır.
Uyurken masal gibi dinlemek aşırı iyi
👍👍👍
Biz ise ders konusu olarak işliyoruz...
ben bunu bir yildir yapiyorum.Cok garip ama adamin sesi olmadan rahat uyuyamiyorum artik
Mitoloji videolarını daha fazla yapabilir misin abicim :)
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler
Hakan ağabey şu arkaya koyduğun müziğin adını alabilir miyim ?
Ya süper abi süper ya bayılıyorum bu kanala içeriğe gel müthiş!
Yapıyorsun şu işi kaptan
Dionysus çek abi🙏
12:36'da milattan sonra 490 yılı Marathon Savaşı dediğiniz ifade yanlış, milattan önce 490 olacak sevgili editörler. :)
Aslında anadoludaki kibele ile Yunan mitolojisinde aynı isimli bir tanrıça var benzerlik ve farklılıklarını ele alsan harika olur.
Aslında ikiside aynı tanrıça. Frigya ve Fenike temelli Kibele, yunan kültürünün bu kültürlerla ile ilişkili olduğu için rhea ile ilişkilendirilmiştir. Daha sonra hermafrodit taş ve tabiat tanrısı agdistis ile iliskilendirilirdi. Agdistis'in kendine ait bir hikayesi vardır.
Daha çok mitoloji videosu istiyorum yunan sevgilime anlatınca nerden biliyorsun diyor
Abi videoda ki hareketlendirmeyi nasil yapiyorsun renklerin falan ?
Theseusla ilgili ölümsüzler filmini izlemeyenler izlesin
sisifos ve deadlousun da gelir mi
Merlini de anlatırmısın?
hocam artik matrix serisi gibi bir seri gelsin lutfen
Odysseus'u bekliyoruz
bu tarz yunan mitolojisini seven arkadaşlar varsa "percy jakson & olimposlular"serisini okumasını tavsiye ederim yunan mitolojisini günümüzle mükemmel bir şekilde harmanlanmış bir eserdir artısı ise hikayeyi anlatırken mitolojiyide öğrnemiş oluyorsunu ayrıca "parcy jakson & yunan kahramanlar,percy jakson & olimpos tanrıları"gibi espirili bir şekilde mitolojiyi anlatan 2 eserdir okumanızı tavsiye ederim beni buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler :)
OLUMLU BAK 9 yaşımda başladığım ve hala okuduğum seridir hatim indirdim onları
@@oktaygokdemir8716 çok güzel bir seriydi...AHHH PERCY AH BEN SENİN RACHELE VARMANI İSTİYODUM
Bence anna ile iyi oldular ya
Devam serisi "Olimpos Kahramanları" bana kalırsa güzeldi.Onuda önerebilirsin.
@@karpuzunicindekikavun6620 olimpos kahramanları aşırı güzel .O biraz daha büyükler için pjo daha küçükler içinmiş gibi geliyor bana. Yanlız bu serilerde her şey doğru değil çünkü medusayı percy öldürüyo ve poseidon un oğlu ama gerçekte perceus öldürüyo ve zeusun oğlu.
Makina adlı you tube kanalı sizin mi?
aga nereye gittin agaaaaaaaaaaaaaa son dakikalarda uçtuk gittik
Bu hikaya çok tanidik geldi
Öyleyse Theseus'un gemisinin bütün parçalarının değiştirilmiş olması o geminin hala Theseus'un gemisi olduğu gerçeğini değiştirmiyorsa, o zaman aynı nehirde 2 defadan fazla yıkanmayı bırakın, içinden çıkmasak bile o nehrin hala aynı nehir olduğunu da söyleyebilir miyiz?
Nehir değil de göl demek istediniz galiba
@@ABirecik aynı nehirde iki keş yıkanılmaz sözüne atfen bilerek nehir dedim. ama yorumu 7ay önce yapmışım vurgulamaya çalıştığım şeyin kesinliğinden emin değilim artık.
Paradoks lar süper
Boğa başlı canavardan şase numarasına uzanan bir hikaye.
Helen'i kaçırmasaydın iyiydi Theseus.
Helen'i kim kaldırmadı ki rftyyrfyyftfytfrtfrt
@@kykdakiçamaşırmakinesi
Theseus onu kaçırdığında Helen dokuz on yaşlarındaydı
@@borsbors8499 helen thesus onu kaçırdığında 12 yaşındaydı, thesus'un aklında onu evlenme yaşına kadar büyütmeyi düşünmüştür.
abi tertemiz kopyalamışsın yine wikipediadan
Türk Mitolojisi gelecek mi?
Var zaten
@@oy0058 ben göremedim
Theseus'un gemisi WandaVision
Nice 👌
Bundan sonra hint mitolojisini anlatırmısın
kaynak belirtmemişsiniz, rica etsem ekleyebilir misiniz?
googlea yaz çıkar ablacım hazırcı olmayın
Bir dahaki video jason ile alakalı olsun lütfen
Theseus kim yav
murat abi gf den gelenler
Lol hikayeleri ne zamaaaaaaann💻🎧
Reis fotoyu değiştir sürekli yeni foto gelsin öyle daha çok ilgi çekersin
BURAK teşekür ederim
İlk diyecem de linç yiyecem
Eus mesus egeus bisiler diyosun ama anlamiyorum abi biraz daha az karmasik pls
MURAT ABİ GF DEN GELENLER ✋✋
Muratın kimerameni naber
bir adamın her videosu güzel olabilirmi be
mi ayrı dost
reis biraz tuhaf ama percy jackson la ilgili bi video çekermisin
Atillos Taşos diye okudum
Abi tenor olsana güzel sesine yakisir tenorlar sana alisir
Technoblade
BENİMUS KAFAMUS YANDIUS
《MURAT ABİDEN GELDİK +1
atina da digdugum icin kendimle gurur duyuyorum
mcyt...
TommyInnit
Madem mitoloji çekiyorsun, keşke American Gods incelemelerine başlasan. İncelemeler aleminde eksik bir dizi.
Kratos>Theseus
Farkettiyseniz her kanalın farklı bir yorum türü var mesela sen barış özcan aynı grupta enes batur orkun ışıtmak aynı grupta flan
alllllllllllllllll beni alll