Overvejer snart at lave en ny video om det, og gå mere i dybden med det. Er trodsalt blevet lidt bedre til det med video, og klogere på regnearkene nu, end jeg var for et år siden :) Men tusinde tak Marc!
Hej Søren, Jeg sidder lige og leger med Excel dokumentet, men kan se du afregner skat efter du har afregnet renter, burde det ikke være omvendt? Grundet i prospektet afregnes der også skat efter driftsudgifterne er trukket fra lejeindtægterne.
Når du siger at du helst vil have ejendomme der giver et højere cashflow, hvilke parametre justere du så på? Er det blot købs prisen, så du binde mindre kapital i udbetalingen og afdrag på lånet?
Godt spørgsmål Mathias Men det handler nu mere om, hvor i landet man vil købe. For vores vedkommende, så kan vi kun få ejendomme der ligger i mindre byer til at generere et ordentligt cash flow. Priserne inde i de store byer er simpelthen bare blevet for høje, og lejepriserne følger ikke med selve markedet i 1:1 ratio
Super videoer Søren. Har næsten set alle sammen i dag 😊 har et lille spørgsmål til dig, stor ejendom med 5 lejemål til 2.5 mil eller 5 huse til 0.5 mil pr hus?? Fordel og ulemper 😊??
Hej Saif! Stærkt, sådan! :) Helt klart mulighed nummer 1, stor med 5 lejemål. Fordele: Den vil koste mindre i ejendomskatter Den er billigere at forsikre Den kræver mindre vedligeholdelse Du skal ikke betale etableringsomkostningerne 5 gange, såsom advokat, tinglysningsafgift, skøde og betale kurtager i banken for hvert lån. Ulemper: Enhederne skal være opdelte med forbrugsmålere på vand, varme og el (medmindre de betaler forbrug i deres leje) Men en ejendom der allerede er opdelt, har typisk opdelt forbrug også :) Den kan måske være svære at sælge, da man kun vil kunne sælge den til andre investorer, og ikke private købere som du ville kunne sælge til med enkelt huse
@@SorenSchaeffer tak for svaret 👍👍 det giver mening det du siger, men det er sikkert sværere at lån 2.5 mil på en gang i forhold til et hus til 500-600 tusind 😊
Hej Hf hd Min makker og jeg lagde hver 200.000kr i udbetaling. Så samlet 400.000kr, da det var en 40% udbetaling på huset som kostede 1.000.000kr. Meget dyrt, men vi havde ikke andre muligheder på daværende tidspunkt, og banken krævede 40% udbetaling, da vi var et helt nyoprettet aps uden indtægter. Jeg er sikker på at hvis vi havde forhørt os i nogle flere banker, så havde der nok været nogle som kunne finansere ejendommen med højere belåning. Men det vidste vi ikke dengang 🙂
@@SorenSchaeffer Spørger fordi jeg tænkte det var relativ billigt. Du kan hurtigt spare 200k op på lidt mere end 1 år ca hvis du arbejder hele dit sabbatår, bor hjemme og sparer pengene. Er selv tæt på 200k og kunne selv godt tænke mig at investere i ejendomme i stedet for et overvuderet aktiemarked
Jeg kan godt følge dig i, at aktiemarkedet kan være "overvurderet". Man har lidt mere kontrol over sine ejendomme :) Men der er fordele og ulemper ved det hele jo :)
Hej Søren Virkelig lærerig video som du har lagt op. Det er flot af dig, at du deler din viden med os andre. Jeg har lige et enkelt spørgsmål, som jeg ikke lige umiddelbart kan se mig ud af inde i regnearket. I forhold til driftsudgifterne, der har du i videoen sat den månedlige driftsudgift til at være kr. 5826/måneden. Her kommer min forvirring :) Du siger nemlig, at du i denne post allerede har indregnet vedligeholdelsesomkostningerne. Altså de 75 kr pr. kvadratmeter om året, altså kr. 18900 om året. Dette er kr. 1575 om måneden. På ejendomstorvets salgsopstilling, der står der, at driftsudgifterne er kr. 69921 om året, altså de kr. 5826 som du selv har tastet ind i regnearket. Mit spørgsmål er så, om ejendomstorvet selv indregner vedligeholdelsesomkostninger ind i deres oplysninger som fremgår af deres salgsopstilling, eller om dette er en omkostning, som man selv skal indregne oven i salgsopstillingens månedlige driftsudgifter. Beklager at dette blev et længere skriv :) Jeg håber, at du kan besvare mit spørgsmål, så jeg kan blive klogere på dit regneark. De venligste hilsner, Anton.
Hej Anton! Godt du er vågen og ligger mærke til detaljerne ;) - Hvis du går ind på ejendomstorvet og finder den ejendom du kigger på, så kan du downloade salgsopstillingen. Der står der hvor meget af vedligeholdelsen udgør. Vedligeholdelses posten er formentlig allerede indreget i de 69921kr, som i salgsopstillingen kan du yderligere se hvad der ligger i driftudgifterne. :) Du kan også med fordel trække adminstration fra, hvis det er dig selv der kommer til at stå for det. Så er det ikke længere en "direkte" udgift, og på den måde kan få et "bedre" afkast. Det skal du dog ikke sige når du prøver at forhandle prisen ned overfor mægler ;)
@@SorenSchaeffer Mange tak for et hurtigt og hjælpsomt svar! Jeg kan se ud fra prospektet, at de har afsat kr. 12600 årligt til udvendig vedligeholdelse. Altså mindre end hvad du/I ville gøre. Det hele giver mere mening nu :) Jeg har dog også et andet spørgsmål. Når jeg indtaster udbetaling, til at være kr. 520000, og købspris til kr. 2600000 samt størrelse på lån til kr. 2080000, så får jeg en helt anden renteudgift en den som du har fået i videoen. Jeg har indtastet de eksakt samme tal ind i regnearket som du har gjort. Du har en årlig renteudgift kr. 70200, og i det regneark som jeg har downloadet får jeg en årlig rente på kun kr. 56160. Hvad kan dette skyldes? Jeg har ikke ændret i nogle formler, eller rentesatser. Alt i regnearket er som da jeg downloade det. De venligste hilsner, Anton.
@@antonmikkelsen2089 Godt spottet, har lige kigget på det. Grunden til den er forkert, er fordi da jeg lavede videoen har jeg taget renten ud fra ejendommens købspris, og ikke selve lånets størrelse. Det er selvfølgelig en fejl, men dvs. at den er god nok i regne arket du har downloaded. - Det sgu godt du er vågen når jeg ikke er det ;)
@@SorenSchaeffer jeg har min udlejening ejendom som privat, så betaler jeg normalt kapitalindkomskat. Vil du lave en video om fordele/ulemper om privat vs selskab udlejning?
Tusind tak for regnark. Super fedt du deler din viden :)
Overvejer snart at lave en ny video om det, og gå mere i dybden med det. Er trodsalt blevet lidt bedre til det med video, og klogere på regnearkene nu, end jeg var for et år siden :) Men tusinde tak Marc!
Feedt, fedt fedt. Rigtig god video! Keep em coming :)
Tak for det McAndy! Jeg vil gøre mit bedste! :)
Hej Søren,
Jeg sidder lige og leger med Excel dokumentet, men kan se du afregner skat efter du har afregnet renter, burde det ikke være omvendt? Grundet i prospektet afregnes der også skat efter driftsudgifterne er trukket fra lejeindtægterne.
Hvilke af de udgifter indgår i ejerudgift??
Hej Søren
Hvad betyder Værdi ejendom ved 7% forrentning og hvad bruges det til?
Hvilke forsikringer har du i forbindelse med udlejning?
Hej Søren, tak for en god video, jeg går selv og leger med tanken om at købe en udlejnings bolig 👍
Mange tak - Det bare at komme igang! :)
Hvilke tal fra regnearket dividerer du, for at få de 17% i afkast?
Hej Johan
Jeg plusser de 2 tal der hedder 69.333+22.385=91.718
Og så dividerer jeg de 91.718 med udbetalingen på 520.000 :)
Hej Søren
1865,44 efter alt er betalt på en ejendom der koster 2600000
Er det overhovedet alt det arbejde værd
Hej Søren.. hvorfor kan jeg ikke redigere i dit sheets ark..? Den skriver at det kun er til visning..
Når du siger at du helst vil have ejendomme der giver et højere cashflow, hvilke parametre justere du så på? Er det blot købs prisen, så du binde mindre kapital i udbetalingen og afdrag på lånet?
Godt spørgsmål Mathias
Men det handler nu mere om, hvor i landet man vil købe. For vores vedkommende, så kan vi kun få ejendomme der ligger i mindre byer til at generere et ordentligt cash flow. Priserne inde i de store byer er simpelthen bare blevet for høje, og lejepriserne følger ikke med selve markedet i 1:1 ratio
Tak for svaret Søren, stærkt arbejde.
super fed video! Ved du hvilke tal ejendomsmægleren har brugt, siden de skriver den har et (kontant?) afkast på 7,31%?
Som jeg husker det, så har jeg brugt de tal som stod i annoncen. Mit regneark fortæller bare noget mere om selve den gearet investering 😊
Super videoer Søren. Har næsten set alle sammen i dag 😊 har et lille spørgsmål til dig, stor ejendom med 5 lejemål til 2.5 mil eller 5 huse til 0.5 mil pr hus??
Fordel og ulemper 😊??
Hej Saif! Stærkt, sådan! :)
Helt klart mulighed nummer 1, stor med 5 lejemål.
Fordele: Den vil koste mindre i ejendomskatter
Den er billigere at forsikre
Den kræver mindre vedligeholdelse
Du skal ikke betale etableringsomkostningerne 5 gange, såsom advokat, tinglysningsafgift, skøde og betale kurtager i banken for hvert lån.
Ulemper:
Enhederne skal være opdelte med forbrugsmålere på vand, varme og el (medmindre de betaler forbrug i deres leje) Men en ejendom der allerede er opdelt, har typisk opdelt forbrug også :)
Den kan måske være svære at sælge, da man kun vil kunne sælge den til andre investorer, og ikke private købere som du ville kunne sælge til med enkelt huse
@@SorenSchaeffer tak for svaret 👍👍 det giver mening det du siger, men det er sikkert sværere at lån 2.5 mil på en gang i forhold til et hus til 500-600 tusind 😊
Hej Søren,
Hvordan kan det være du har medtaget skat på 22% FØR afdrag?
Afdraget sker vel før de 22% i skat?
Vh :)
Hej Christian
Afdraget er ikke udgift, så du kan ikke trække skat fra, af det du afdrager. Derfor skal du beregne din skat før du afdrager :)
Hvor mange penge lagde du selv ind for at købe dit første hus? Af dine egne penge
Hej Hf hd
Min makker og jeg lagde hver 200.000kr i udbetaling. Så samlet 400.000kr, da det var en 40% udbetaling på huset som kostede 1.000.000kr.
Meget dyrt, men vi havde ikke andre muligheder på daværende tidspunkt, og banken krævede 40% udbetaling, da vi var et helt nyoprettet aps uden indtægter. Jeg er sikker på at hvis vi havde forhørt os i nogle flere banker, så havde der nok været nogle som kunne finansere ejendommen med højere belåning. Men det vidste vi ikke dengang 🙂
@@SorenSchaeffer Spørger fordi jeg tænkte det var relativ billigt. Du kan hurtigt spare 200k op på lidt mere end 1 år ca hvis du arbejder hele dit sabbatår, bor hjemme og sparer pengene. Er selv tæt på 200k og kunne selv godt tænke mig at investere i ejendomme i stedet for et overvuderet aktiemarked
Jeg kan godt følge dig i, at aktiemarkedet kan være "overvurderet". Man har lidt mere kontrol over sine ejendomme :) Men der er fordele og ulemper ved det hele jo :)
Hej Søren.
Super video👍🏻
Når du beregner afkast, er de 17,xx % så afkast af hele boligens pris eller er det af de penge der er lagt i udbetaling ?
Hej Mathias
Det er afkastet af udbetaling. Lige op over, hvor der står "roi af pris" det er ejendommens afkast med udgangspunkt i prisen
Hej Søren
Virkelig lærerig video som du har lagt op. Det er flot af dig, at du deler din viden med os andre.
Jeg har lige et enkelt spørgsmål, som jeg ikke lige umiddelbart kan se mig ud af inde i regnearket.
I forhold til driftsudgifterne, der har du i videoen sat den månedlige driftsudgift til at være kr. 5826/måneden. Her kommer min forvirring :) Du siger nemlig, at du i denne post allerede har indregnet vedligeholdelsesomkostningerne. Altså de 75 kr pr. kvadratmeter om året, altså kr. 18900 om året. Dette er kr. 1575 om måneden.
På ejendomstorvets salgsopstilling, der står der, at driftsudgifterne er kr. 69921 om året, altså de kr. 5826 som du selv har tastet ind i regnearket. Mit spørgsmål er så, om ejendomstorvet selv indregner vedligeholdelsesomkostninger ind i deres oplysninger som fremgår af deres salgsopstilling, eller om dette er en omkostning, som man selv skal indregne oven i salgsopstillingens månedlige driftsudgifter.
Beklager at dette blev et længere skriv :) Jeg håber, at du kan besvare mit spørgsmål, så jeg kan blive klogere på dit regneark.
De venligste hilsner,
Anton.
Hej Anton! Godt du er vågen og ligger mærke til detaljerne ;) - Hvis du går ind på ejendomstorvet og finder den ejendom du kigger på, så kan du downloade salgsopstillingen. Der står der hvor meget af vedligeholdelsen udgør. Vedligeholdelses posten er formentlig allerede indreget i de 69921kr, som i salgsopstillingen kan du yderligere se hvad der ligger i driftudgifterne. :) Du kan også med fordel trække adminstration fra, hvis det er dig selv der kommer til at stå for det. Så er det ikke længere en "direkte" udgift, og på den måde kan få et "bedre" afkast. Det skal du dog ikke sige når du prøver at forhandle prisen ned overfor mægler ;)
@@SorenSchaeffer Mange tak for et hurtigt og hjælpsomt svar!
Jeg kan se ud fra prospektet, at de har afsat kr. 12600 årligt til udvendig vedligeholdelse. Altså mindre end hvad du/I ville gøre. Det hele giver mere mening nu :)
Jeg har dog også et andet spørgsmål.
Når jeg indtaster udbetaling, til at være kr. 520000, og købspris til kr. 2600000 samt størrelse på lån til kr. 2080000, så får jeg en helt anden renteudgift en den som du har fået i videoen. Jeg har indtastet de eksakt samme tal ind i regnearket som du har gjort. Du har en årlig renteudgift kr. 70200, og i det regneark som jeg har downloadet får jeg en årlig rente på kun kr. 56160.
Hvad kan dette skyldes? Jeg har ikke ændret i nogle formler, eller rentesatser. Alt i regnearket er som da jeg downloade det.
De venligste hilsner,
Anton.
@@antonmikkelsen2089 Godt spottet, har lige kigget på det. Grunden til den er forkert, er fordi da jeg lavede videoen har jeg taget renten ud fra ejendommens købspris, og ikke selve lånets størrelse. Det er selvfølgelig en fejl, men dvs. at den er god nok i regne arket du har downloaded. - Det sgu godt du er vågen når jeg ikke er det ;)
Hvorfor du har kun 22% skat her?
Selskabskat er kun 22% 😊
@@SorenSchaeffer jeg har min udlejening ejendom som privat, så betaler jeg normalt kapitalindkomskat.
Vil du lave en video om fordele/ulemper om privat vs selskab udlejning?