Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
Eğer gerçekten bir TH-cam kanalına sahipseniz, her soruya ve her yoruma bir cevap vermek gerekiyor. Ayrıca her yorumu beğenmek ve soru soranlar ile iletişime geçmek, hem videonun rating'ini artırıyor, hem de daha çok abone elde edebiliyorsun. Mesela, her yazışmanın sonunda "Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin." diyerek, abone linki " goo.gl/bPi3mB " bırakmak da çok etkili.
Yer. Canlı ve kurutulmuş olan bütün böcek, kurt vb. yemleri yerler. Protein ağırlıklı yemler ile beslenmeleri gerekir. Arada haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye de verebilirsin. Bu balığın daha rahat dışkılamasını sağlar.
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen beta balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı beta neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış beta, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Beta kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Abi ben japon balığıma for all tropical fishes yemini veriyorum arada da beta yemi atıyom bide ben çok böyle yemler vermiyom arada bezelye havuç veriim
En dayanıklısı cardinal tetra. Ancak yeni akvaryum kuracağın için akvaryumu önce balıksız döngü ile balıklar için hazırlamalısın. Daha sonra amonyak patlamasını önlemek için bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmalısın. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html Dediğim gibi , akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html Akvaryum da en az 40 litre olmalı. Ne kadar büyük olursa, balıkların hayatta kalma şansı artar.
Balık genellikle bu durumdaysa, akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerini yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, balık parazitlerin saldırısı altında olabilir, bu balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olur. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Verdiğin yem 3 dk içerisinde tüketilmiyorsa, fazladır. Beta balığına arada kabukları soyulmuş bezelye de ver.
Bu onun doğal davranış biçimi. Eğer bir eş ile çiftleştirebilirsen, yavru alabilirsin. Ancak bunu yapmak için beta üretimi ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. th-cam.com/video/nKwpJbA27fs/w-d-xo.html
Sürekli artemia vermen de balığı kabız yapar. Protein değeri yüksek hazır yemlerden de verebilirsin. İçeriğinin en az yüzde 40 kadar olan granül ya da pallet yemlerden verebilirsin. Ayrıca kan kurdu, Midye içi ya da karides de verebilirsin.
Bu 2 beta balığının en az 60 litrelik bir akvaryumda yaşaması gerekir. Gerekli saklanma alanları, bitkiler de olmalıdır. Eğer bundan küçük ve gereki aksesuar ve bitkiler olmazsa, yaşamaları zor.
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
Cem Bey merhaba , ufak ve pipo filtreli bir akvaryumda tek adet beta besliyorum .2 3 hafta şehir dışında olabiliyorum, otomatik yemleme makineleri beta yemleri için uygun mudur ? yemler çok küçük boyutta olduğundan yemleme makinesi çok bırakabilir mi ? önerbileceğiniz bir sistem var mıdır ? Reeflowers antıoxıdant diye yem kullanıyorum. teşekkürler.
Canlı kurt koyup gidersen o ona yeterli gelecektir. Otomatik yemleme makinası fazla yem atabilir. Onu çok iyi ayarlaman gerekir. Bu balıklar 10-15 gün yem yemese de yaşar. Sadece gözü büyüklüğünde yem yese doyar. Bu yüzden de fazla yem atman gerek yok.
Hiç bir balık beslenmez. Balık besleyeceksen en az 40 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın olacak. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gromi, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
Bir balık için en iyi yem gene bir balıktır. Diğer yerlerden daha besleyicidir ancak ben gene de canlı balık verilmesine karşıyım. Arada Beta balığına kabukları soyulmuş bezelye de vermen iyi olur. Fazla canlı yem, balığını kabız yapacağı için bezelye iyi gelecektir.
Ne olursa olsun zaten arada haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ver. Azar azar ver. Balığın kendi bözü büyüklüğünde ver. Fazla vermene de gerek yok.
Beta balığı 10- 14 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı beta balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, beta balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. Beta balığı en az 30 litre akvaryumda bakılır. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Beta balığı günde sadece knedi gözü kadar yem yese, doyar fazla yem atmak akvaryum suyunun bozulmasına neden olur. Yapman gereken, mümkün olduğunca çabuk o yenmeyen yemleri akvaryumdan çıkarman. Bunu yaparken de dipten balık atıklarını alarak yapmalısın. Suyun yüzde 30 kadarını değiştirsen yeterli.
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
Kafa karışıyor bazen :) Bu hastalık Beta balığını su yüzeyinde yüzmeye zorlar. Etkilenen balık, yanlara veya baş aşağı yüzer ve ayrıca tankın dibinde de yatabilir. Kabızlık, kötü su koşulları, parazit veya bakteriyel enfeksiyonlar ve şişmiş organlardan kaynaklanır. Akvaryumda yüksek kalitede su muhafaza edilerek, akvaryum kapasitesinden fazla balık bakmayarak ve balıkları doğru miktarda taze ve lif açısından zengin yiyeceklerle besleyerek kontrol edilebilir. Tedaviye gelince, yüzme kesesi hastalığı su sıcaklığının yükseltilmesi, balıkların birkaç gün yemsiz bırakılması ve ardından haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ile beslenmesi ile durdurulabilir.
Zebra danio çok dayanıklı bir balıktır ancak her balık gibi akvaryumunda hava motoru, filtre, ısıtıcı ister. Ne kadar çok ekipman olursa, balık o kadar sağlıklı ve uzun yaşar.
2.29 daki canlının adını bilen var mı karides akvaryumumda çıkmıştı bi türlü ne olduğunu bulamadım burada rastladım bilgisi olan yazabilir mi nedir bu karidesler için zararlı mı?
İlk videoda hepsini anlattım. Google Ads den Anahtar Kelime Planlayıcısına gir. En çok akvaryum ve balıklar ile ilgili aranan kelime hangisi, öğren, onunla ilgili bir video yapayım. Videoda da ismini söyleyeyim. :) Nasıl? :)))
Merhabalar beta balığım var iki tane ayrı fanuslarda tablet yemim var acaba versem sorun olur mu kuru kürt veriyorum granül yem veriyorum aklıma tablet yem geldi bide dip yem acaba zararı olur mu bu iki yemi de versem
Tablet yem verebilirsin. Ancak sürekli bu yem ile beslersen bir süre sonra balıklar kabız olur. Arada bu videoda vermeni tavsiye ettiğim yemlerden de vermelisin. Ayrıca yemi vermeden önce sarımsaklı suya batırıp verirsen, daha bir iştahlı yer.
@@CemCelikel tamamdır çok teşekkür ederim granül yem veriyorum üç farklı çeşit var kuru yem yani bazen bezelye veriyorum haşlanmış bazen da kuru küçük karides böceklerden
Ölmez ancak arada vermende fayda var. Sürekli kuru yem kabızlık ve yetersiz beslenmeye sebep olur. Ayrıca mutlaka haftada en az bir kere haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedir.
Yaşamaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. th-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/w-d-xo.html
Hayır, beta balığınıza lepistes balık yemi vermemelisiniz. Her iki balık da tropikal balık olarak sınıflandırılır ve benzer beslenme gereksinimlerine sahip olsa da, yine de türlerine özgü özel beslenme gereksinimleri vardır. Beta balıkları etoburdur ve diyetleri esas olarak canlı veya donmuş kan kurdu, tuzlu su karidesi ve diğer küçük böcekler gibi yüksek proteinli gıdalardan oluşmalıdır. Öte yandan, lepistes balıkları hepçildir ve yosun, sebzeler ve küçük organizmaları içeren daha çeşitli bir diyete sahiptir. Beta balığınızı türüne uygun olmayan bir diyetle beslemek yetersiz beslenmeye, sindirim sorunlarına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, beta balığınıza özel beslenme ihtiyaçlarını karşılayan dengeli bir diyet sağlamak çok önemlidir. Çoğu petshoplarda özel beta balığı yemi bulabilirsiniz . Sana tavsiyem, verdiğin yemin en az yüzde 40 oranında proteine sahip olmasıdır.
Abi ben petshoptan yeni betta aldım bana 3 günde bir 2 tane kuru yemden vermemi söylediler aç kalır mı bide aynada kendisini gördüğünde kabarmıyo hasta olabilir mi
Her balık günde sadece endi gözü kadar yem yese doyar. Balık akvaryuma yeni geldiği için daha alışma döneminde. İleride alıştıkça sana hünerlerini gösterir. Ancak akvaryum 30 ila 40 litreden küçükse, betta balığı için ileride sorun yaratacaktır.
Betta balıkları genellikle düşük oksijenli su koşullarına dayanabilen ve sığ sularda doğal olarak yaşayan balıklardır. Ancak, betta balığınızın sağlıklı ve mutlu olabilmesi için doğru bir ortam sağlamak önemlidir. Büyük boy bir fanus betta balığı için uygun olabilir, ancak bazı önemli faktörlere dikkat etmeniz gerekir: 1. **Su Hacmi ve Sirkülasyon:** Fanusun boyutu betta balığınızın rahatça yüzebileceği ve hareket edebileceği bir alan sağlamalıdır. Aynı zamanda fanusun içinde suyun dolaşımını sağlamak için bir filtre kullanmak da faydalı olur. 2. **Su Sıcaklığı:** Betta balıkları tropikal sularda yaşarlar ve su sıcaklığı 22-28°C arasında olmalıdır. Fanusun içinde su sıcaklığını kontrol etmek ve istikrarlı bir sıcaklık sağlamak kolay değildir. 3. **Bitki ve Sığ Alanlar:** Betta balıkları doğal olarak bitkiler arasında yaşamayı tercih ederler. Fanusun içine uygun bitkiler ekerek, balığınıza saklanma ve dinlenme alanları sağlayabilirsiniz. Ayrıca, yüzeye yakın sığ alanlar da betta balıkları için önemlidir, çünkü bu balıklar sık sık su yüzeyine çıkarak hava alırlar. 4. **Akvaryum Dekorasyonu:** Fanus içinde uygun saklanma alanları, dekoratif öğeler ve uygun büyüklükte bir filtre, betta balığınızın mutluluğunu ve sağlar. 5. **Temiz Su:** Betta balıkları temiz suyu severler. Fanus içinde düzenli su değişiklikleri yaparak ve su kalitesini kontrol ederek betta balığınızın sağlığını korumalısın. Şunu unutma ki akvaryum ne kadar küçük olursa, su değerlerini korumak o kadar zordur. Sonuç olarak, betta balığınızı büyük boy bir fanusta bakmak uygun olabilir, ancak doğru su parametrelerini, sıcaklığı ve uygun dekorasyonu sağladığınızdan emin olmalısınız. Bu yüzden de en az 40 litelik bir akvaryum, betta balığına daha kolay bakmana yardımcı olur.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Abi sana son bir sorum çoğu kişiye soruyorum Zebra danio motorsuz olurmu diye kimisi olur diyo kimisi olmaz diyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum sen daha profesyonelsin sen bilirsin abi yaşarmı yaşamazmi
Dediğim gibi bu balık çok dayanıklı bir balıktır. Ve bakılacaksa da en az 6 lı guruplar halinde bakılmalı. Tabi bunlar hep sana benim tavsiyelerim. Gerisi sana kalmış.
Bettalar için hangi marka yem almalıyım? Betta Pellet yerken veya Art Akua Artakua yemeyen bir tane Betta balığım var. Diğerleri yiyor ama o attığım yemekleri takip edemiyor ve büyük gelenleri çiğneyip geri tükürüyor.
Abi ben karışık balık besliyodum yaklaşık 65 litre akvayumum var ama hergün bir balığım ölüyordu. akvaryumda musluk suyu kullanıyorum. Nedenini öğrenebilirmiyim? Akvaryum hakkinda Bazı bilgiler: -Canlı bitki yok 2 tane plastik bitki var. -İç filtre, ısıtıcı ve ışıklandırma var. -Lepistes, kılıçkuyruk, çöpçü balığı, balon moli balıkları besliyorum. -Akvaryum zemininde nohut tanesi büyüklüğünde taşlar var (bazıları renkli) Bu kadar daha aklıma gelmedi cevap verirsen sevinirim :) iyi günler.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
6 balık çok iyi olur. Lav kırığı da iyi bir seçim. Bana dilediğin kadar soru sorabilirsin. Bu kanalı ben bunun için kurdum. Rahatsız olmam, aksine mutlu da olurum. Ayrıca Kanalıma abone olmadıysan da abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Abi iyi akşamlar. Akvaryum kurdum balıklarım içinde. Dinlenmiş suda filtresi ve ışıklandırması var. Bugün ışıklandırmayı açtım ve bir şey farkettim. Akvaryumda küçük tozlar uçuşuyor sanki. Nedeni nedir acaba. Beyaz minik taşlar kullanıyorum kuma benzer ondan mıdır acaba? Bir de balıklar filtrenin altında yüzüyor normal mi? Ve o beyaz taşları ağızlarına alıp geri atıyorlar. Ve filtre 24 saat sürekli çalışmalı mı? Kısaca cevap verirseniz sevinirim. İnternette çok bilgi kirliliği var o yüzden sorularıma net cevaplar alamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar ;)
Filtre 7 / 24 çalışmalı. Yeni kurulan akvaryumlarda, eğer kum iyi yıkanmamışsa su içerisinde böyle partiküller olabilir. Yeni kurulan akvaryumlarda, eğer akvaryum kapasitesinden fazla balık varsa, amonyak patlaması yüzünde, balıklar strese girer. Akvaryumun en havadar yeri filtrenin alt kısmıdır. O yüzden balıklar orada duruyor. Ancak eğer akvaryum şartları düzelmezse, balıklar strese girer ve hastalanır.
9 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 340 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Sizin akvaryum 39.1 litre. Bu akvaryumda japon balığı bakılmaz. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı.
Abi "KılıçKuyruk,Neon Tetra,Çöpçü,Vatoz,Plati alıcam hangi sırayla almalıyım ??? Akvaryum yeni kuruldu bekleme süresi bitti birden yükleme yapmak istemedim hangi sirayla Almaliyim ve hangi türden kaç erkek kaç dişi almalıyım ? Fazla soru sordum biliyorum ama lütfen cevap ver
Plati den başla 1 erkek 2-3 dişi. Çöpçü 3 adet. Sonra başka balık alma. Eğer bunlar yaarsa, Kılıç kuyruk 1 erkek 2-3 dişi, Vatoz 1 adet. Eğer bunlar da yaşarsa, 6 adet neon tetra...
Verebilirsin yalnız dikkat et belediye bazen sinekleri zehirlemek için havaya zehirli madde sıkıyor. Buna maruz kalmayan her böceği verebilirsin. Kaynattıktan sonra ağzı geniş bir kapta (Leğen veya kova gibi) öyle koyabilirsin. Ancak bir anda bütün suyu değiştirme, tek seferde en fazla yüzde 30 ila 50 arasında su değişimi yap. Suyu değiştirirken de yenmemiş yem ve atıkları da akvaryumdan çıkar.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Ben 2 gün önce beta baligi aldim erkek. aldigimdan beri yem yemiyor kuyruğu falan hep acık solungacları acık hayvan hareketli ama yem yemiyor bir de akvaryum icerisindeki bitkiler taşların üzeri su kabarcıgı oluyor bunun sebebi ne olabilir?
Öncelikle Beta balığı 15 gün yem yemese de sorun olmaz, ikincisi akvaryuma yeni gelen balıklarda bu görülebilir. Akvaryuma alışınca, yem yemeye de başlayacaktır. Bu kabarcıkların sebebi su içerisinde ki Proteindir. Protein köpüğü, organik atıkların (dışkı, ölü balık ve yenmemiş yemler) sonucudur. Su değerleri normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir, akvaryum suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Her balık gibi beta balığı da günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem, sularının çok çabuk bozulmasına neden olur. Eğer akvaryumunda filtre, hava taşı, bitki yoksa, arada dip çekimi yapmanda fayda var. Yenmemiş yemleri ve balık atıklarını at. Asla bir seferde bütün suyu değiştirme, en fazla bir seferde yarısını değiştir.
Hocam bişey soracam ben kendime yaklaşık 1 ay önce beta balığı aldım biraz küçük bir akvaryumu var 30 x 25 lik ve buna ısıtıcı takamıyorum bu balıklarda yaklaşık 26 27 derecede yaşıyor kışın ben akvaryumun sıcak kalması için ne yapabilirim
Oda sıcaklığı 27-28 derece olursa sorun olmaz ancak böyle bir odada yaşanmaz. Bu yüzden kışın bir ısıtıcı almalısın. Yoksa balığın durgunlaşır, rengini kaybeder ve beyaz benek başta olmak üzere bir çok hastalıkla boğuşur.
Japon balığı yemleri karbonhidrat ağırlıklı olduğu için beta balığına iyi gelmez. Beta balığı proteini yüksek yemleri yemelidir. Arada canlı yem de vermelisin. Birde haftada bir kere kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye ver.
Merhabalar hocam. Betalar hakkında bir kaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok memnun olurum. En az 300 litrelik bir akvaryum kurmayı planlıyorum ve bu akvaryumda sadece beta balığı olsun istiyorum. Beta balıkları için özel/ doğal ortamlarına elimden geldiğince uyumlu bir akvaryum tasarlamaya çalışacağım. Sorularım şu şekilde: 1- 300 litrelik akvaryum için toplam kaç dişi kaç erkek beta beslersem uygun olur? 2- Üremeleri için 300 litrelik doğal ortamlarına uygun denebilecek akvaryumda kendi hallerine bırakılarak yavru alma olasığım nedir? (Amacım yavru almak değil sadece merak ettiğimden sordum.)
3-4 erkek ila 6-10 dişi şeklinde bakabilirsin. Yalnız akvaryumda çok sık bir bitki örtüsü ve balıkların saklanabileceği yerlerin olması önemli. Bir de tüyo vereyim. Erkekler ayrı renkte ve ayrı cins de olurlarsa bir arada kalmaları daha olası. Beta balıkları, durgun sularda yuva yapıp, üreyen balıklardır. Erkek beta yuvasını bitkilerin arasına, durgun sulara yapar. Eğer akvaryumda akıntı olursa, bu köpükler dağılır. Dişi balık köpük olmadan yumurtlamaz. Yumurtlasa bile, yumurtaların gelişeceği bir yer olmadığı için, yavru çıkmaz.
@@CemCelikel Anladım teşekkür ederim. Dediğiniz gibi zaten canlı sık bitki örtüsü, kayalıklarla ve mangrow ağaç kökleri ile dizayn edilmiş bir akvaryum olacak. Filtre olarakda şelale filtre tercih edicem akvaryumda durağan suyun fazla olduğu bölgeler oluşturamaya çalışacağım. Belki filtrede kullanmayada bilirim tabi. balıklar için canlı bitkiler için bir habitat oluşturup doğal bir denge sağlamayı hedefliyorum umarım başarılı olurum. Eğer böyle bir akvaryum oluşturabilirsem harika olacak. Tekrardan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)
Yalnız yeni akvaryum kuracaksan, bir anda o kadar çok balığı akvaryuma koymanı tavsiye etmiyorum. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel Evet akvaryum yeni kurulacak henüz akvaryumuda almadım. Önerdiğiniz videolar tam olarak aradığım videolardı teşekkür ederim. O videoları izledikten sonra 500 litrelik bir akvaryum kurmak daha mantıklı gelmeye başladı hem görsellik açısından güzel olur hem betalar için doğal denebilecek yaşam alanları olur biyolojik filtre faydalı bakteri üretim olayı büyük akvaryumlarda doğallığa daha yakın bir ortam oluşturur diye düşündüm. Güzel bir şey olsun istiyorum içime sinsin istiyorum o yüzden kurarken hiç acele etmeceğim
Yalnız Beta balıkları derinlikten çok geniş olan akvaryumları daha çok sever. Bunu da söyleyeyim. Umarım her şey gönlünüzce olur. Kanalıma abone olmadıysanız da abone olabilirsiniz. goo.gl/bPi3mB Aklınıza bir şey takılırsa da bana yazın.
Cem abi sana bişey sorcam bizim evde iki akvaryum var birisi çok büyük içinde büssürü çeşit balık olan akvaryum ve ben bunu japon yemiyle besliyom ve yiyiolar 2. Si ise sadece 1 tane beta balığı Yani beta balığını sade japon yemiyle besleyebilirmiyim beslersemde günde kaç kere vermeliyim
Sende sağol. 👍🙏Şimdilik ortamı tanımaya çalıştığı için olabilir. Bir kaç gün içinde düzelmesi lazım. Düzelmezse, gene yazışırız. Kanalıma ücretsiz olarak abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Sizi yorduğumun farkındayım ama acil bişey sormam lazım Beta balığımım yanaklari şişiyo ve düneyin ben beta yemi olmadıği için japon yemiyle besledim ama şişkinliği söndürebiliyo sizce bu nefes alıp vermmei yoksa bi hastalıkmı
Beta balığı protein ağırlıklı yem yer. Özellikle vereceğin yemin en az yüzde 40 protein içeriği olması önemlidir. Kan kurdu, karides, midye içi ve artemia gibi yemler de verebilirsin.
Abi odun pemgasus ile video yaparmısın bu arada ilk
Hiç istenen bir balık değil. Kimse izlemez o videoyu.
@@CemCelikel bende o balıktan var
@@CemCelikel benim çok işime yarar
@@CemCelikel abi bide yasun yiyici sae veya goby ile ilgili olursa çok kişi izler en az 10000 izlenir
Tamam, bakacağım ancak daha yapmam gereken videolar var. Sırayla..
Kurutulmuş karides yer mi? Bir de günde kaç kez beslemeliyim?
Yer. Günde sadece kendi gözü kadar büyüklükte yem yese doyar.
@ teşekkürlerr
İlk gösterimi kaçırdım😞 çok güzel emeğine sağlık abim
Sorun değil. Bir dahakine.
@@CemCelikel inşallah🙁😬😁
Abi petshoptan nasıl balık almamız gerek ile ilgili video çekersen çok güzel olur
Bunun japon balığı versiyonunu yapmıştım. Onu izleyebilirler.
th-cam.com/video/KUIk4hbMBew/w-d-xo.html
peki dondurucudan balik kesip ufak ufak versek ?
Balık için en iyi yem gene bir balıktır. Eğer parazit veya hastalık taşımadığından eminsen, verebilirsin.
Abi daphina vermek olurmu?
Olur.
Benim dişi lepistesim doğurduktam sonra yere oturdu normalmi
Dinleniyordur. Eğer uzun süre kalırsa, sorun vardır.
@@CemCelikel şey benim balığım kamburda ondan daha fazla kalması normalmidir
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
Akvaryumum la alakalı geri dönüşleriniz için teşekkürler Cem bey. Aklıma takılan tüm soruları cevapladınız
Eğer gerçekten bir TH-cam kanalına sahipseniz, her soruya ve her yoruma bir cevap vermek gerekiyor. Ayrıca her yorumu beğenmek ve soru soranlar ile iletişime geçmek, hem videonun rating'ini artırıyor, hem de daha çok abone elde edebiliyorsun. Mesela, her yazışmanın sonunda "Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin." diyerek, abone linki
" goo.gl/bPi3mB " bırakmak da çok etkili.
Normal ölmüş küçük sinek versek yer mi sağlıklı mı?
Ölmüş hiç bir böceği verme. Neden öldüğünü bilemeyiz. Belki de zehirlenip öldü. Eğer öyle olurduysa, balığı da zehirler.
Hocam beta balığı kuru un kurdu yermi acana
Yer. Canlı ve kurutulmuş olan bütün böcek, kurt vb. yemleri yerler. Protein ağırlıklı yemler ile beslenmeleri gerekir. Arada haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye de verebilirsin. Bu balığın daha rahat dışkılamasını sağlar.
merhaba abi beta balığıma ne kadar gün aralıkla su piresi vermeliydim 🤗🤗
Haftada bir kere verebilirsin. Çok sık vermen balığı kabız yapabilir.
Merhaba Beta balığı koı gold fish yeminden yermi
Yemez. Yerse, kabız olabilir.
@@CemCelikel teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 😊 kendi yeminden aldım sağolun
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
bakliyatlardan çıkan kurtları da yerler mi
Yerler.
Beta fanusda beslenirmi ustam
Beta bakacaksan, betanın türüne göre 30 ila 40 litreden düşük akvaryum ya da fanusta bakmanı önermiyorum.
Abi benim yerli lepistes lerim var fil kulak lepis ile çiftleşebilirmi bide uyarlarmı
Çiftleşir ancak doğacak yavrular fil kulak olmayabilir.
Benim beta balık taşların üstüne yatıyor kafasını taşların arasına sokuyor anlamadım sebebi ne olabilir
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen beta balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı beta neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış beta, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Beta kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Sıfırdan lepistes akvaryumu nasıl olmalı su nasıl hazırlanır balık nezaman akvaryuma alınır
Lepistes akvaryumu nasıl olmalı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/CJh-GHSIPrE/w-d-xo.html
Beta balığını Lepistes kılıç Moli gibi balıklarla aynı akvaryumda besleyebilirmiyim
Bu saydığın balıklar Beta balığının kuyruğunu didikler.
@@CemCelikel abi mecburiyetten aynı yerde baktım ve dediğin gibi didiklediler betayi ayırdım şuan kuyruk ve yüzgeçleri yemişler ne yapmam lazım
Zamanla yerine gelir. Proteinli yem ile besle. Mümkünse arada canlı yem de ver.
@@CemCelikel protein li yem tavsiyen varmı
Yemlerin içeriğine bak. %40 üzerinde olanları kullan.
Abi hani akvarum hava motoru var akvarum içine koyuyorlar hava aşagdan yükariye gidiyor hava taşı derler onardan fiyatı nakadar acaba
Tam bir bilgim yok ancak, büyüklüğüne göre değişir. 5 tl den 50 tl ye kadar olanları vardır.
Abi ben japon balığıma for all tropical fishes yemini veriyorum arada da beta yemi atıyom bide ben çok böyle yemler vermiyom arada bezelye havuç veriim
Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer..
Akvaryum balıkları hakkında bilgilendiren en iyi kanal
Teşekkür ederim :)
@@CemCelikel Abi terara akvaryum kurucamda hangi balkla başlamalıyım baya dayanılklı bir balık olsun
En dayanıklısı cardinal tetra. Ancak yeni akvaryum kuracağın için akvaryumu önce balıksız döngü ile balıklar için hazırlamalısın. Daha sonra amonyak patlamasını önlemek için bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmalısın. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Dediğim gibi , akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
Akvaryum da en az 40 litre olmalı. Ne kadar büyük olursa, balıkların hayatta kalma şansı artar.
@@CemCelikel ey vallah
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Kılıç kuyruk balığım yem yiyor karnı içine çökmüş gibi duruyor diğer balıklarımın karnı şiş iyiler o niye öyle acaba
Balık genellikle bu durumdaysa, akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerini yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, balık parazitlerin saldırısı altında olabilir, bu balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olur. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
Beta balığı un kurdu yermi
Evet, beta balığı un kurdu yer.
Mrb pul yemden ne kadar vermek gerekiyor
Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Verdiğin yem 3 dk içerisinde tüketilmiyorsa, fazladır. Beta balığına arada kabukları soyulmuş bezelye de ver.
Çok teşekkür ederim sagolun
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Suyun içine düşen yemleri görüp yer mi beta ben görmez diye birtsne daha veriyorum
Her balık günde sadece gözü kadar yem yese bile doyar bu yüzden de fazla yem verme. O açılırsa yemi bulur.
Abi hayırlı akşamlar abi Yunus balıklarım var cöpcü balıgıma vurmaya başladı nedeni nedir acaba
Yunus çiklit ile çöpçü balığı yaşamaz.
Abi ben balık yem yemiyo acil yardım sadece canlı yem yiyo
Sorun olmaz. Canlı yem her zaman bu balığa verilebilir.
@@CemCelikel çok teşekkürler
Benimki yavru sivrisinek atım birsey olurmu
Beta, sivrisineği yer.
Merhaba abi benim beta balığım erkek ve sürekli akvaryumun üst yüzeyine çok fazla köpükler çıkarıyor neden?
Bu onun doğal davranış biçimi. Eğer bir eş ile çiftleştirebilirsen, yavru alabilirsin. Ancak bunu yapmak için beta üretimi ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/nKwpJbA27fs/w-d-xo.html
Merhaba beta balığım için rotifish kabuksuz artemia aldım ama atınca göremediği için yiyemiyor ne yapmam lazım
Bir şırınganın içine koy ve şırınganın ucunu da balığın ağzına yaklaştır. Oradan yemesini sağla.
@@CemCelikel öyle yaptım ama yine de görmüyor yemleri, cüce vatoz kuyruğunu parçaladığı için artemia ile besle dendi o yüzden beslemeye çalışıyorum
Sürekli artemia vermen de balığı kabız yapar. Protein değeri yüksek hazır yemlerden de verebilirsin. İçeriğinin en az yüzde 40 kadar olan granül ya da pallet yemlerden verebilirsin. Ayrıca kan kurdu, Midye içi ya da karides de verebilirsin.
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim🙏🏻☺
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Oda ışığında bakılacak bitkiler nelerdir Cem Abi cevaplar mısın ??
Anubias, java fern, java moss, cryptocoryne wendtii, amazon kılıcı, yosun topları (Aegagropila linnaei), Çınar Bitkisi (Hygrophila difformis), rotala (Rotala rotundifolia), Yüzen su otu (Sagittaria subulata),
@@CemCelikel çok teşekkürler .
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Betaya ölü karides verirsek birşey olurmu?
Verebilirsin. Bir şey olmaz.
@@CemCelikel teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi kurutulmuş karides yerlermi
Protein içerikli her yemi verebilirsin.
@@CemCelikelsağol abi
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Peki bir akvaryumda 2 tane beta beslenirmi birbirlerine zarar verirlermi
Bu 2 beta balığının en az 60 litrelik bir akvaryumda yaşaması gerekir. Gerekli saklanma alanları, bitkiler de olmalıdır. Eğer bundan küçük ve gereki aksesuar ve bitkiler olmazsa, yaşamaları zor.
abi benim erkek lepistesim var kuyruğunu taşıyamıyor ve hep diplerde yatıyor acaba hastalıklı mı
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
Cem Bey merhaba , ufak ve pipo filtreli bir akvaryumda tek adet beta besliyorum .2 3 hafta şehir dışında olabiliyorum, otomatik yemleme makineleri beta yemleri için uygun mudur ? yemler çok küçük boyutta olduğundan yemleme makinesi çok bırakabilir mi ? önerbileceğiniz bir sistem var mıdır ? Reeflowers antıoxıdant diye yem kullanıyorum. teşekkürler.
Canlı kurt koyup gidersen o ona yeterli gelecektir. Otomatik yemleme makinası fazla yem atabilir. Onu çok iyi ayarlaman gerekir. Bu balıklar 10-15 gün yem yemese de yaşar. Sadece gözü büyüklüğünde yem yese doyar. Bu yüzden de fazla yem atman gerek yok.
15 litre akvaryumda hangi balıkları besleyebilirim
Hiç bir balık beslenmez. Balık besleyeceksen en az 40 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın olacak. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gromi, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
@@CemCelikel çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel kanalı ilk gördüğümde abone olup bildirimi açtım
Teşekkürler :)
Abi bettama canlı lepistes yavrusu veriyom iyimi arada canlı veriyom bazende betta yemi veriyom
Bir balık için en iyi yem gene bir balıktır. Diğer yerlerden daha besleyicidir ancak ben gene de canlı balık verilmesine karşıyım. Arada Beta balığına kabukları soyulmuş bezelye de vermen iyi olur. Fazla canlı yem, balığını kabız yapacağı için bezelye iyi gelecektir.
@@CemCelikel abi haftada 1 yada iki canlı yem veriyom çoğunlukla bormal betta yemi ama bezleyide deneyeceğim
Ne olursa olsun zaten arada haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ver. Azar azar ver. Balığın kendi bözü büyüklüğünde ver. Fazla vermene de gerek yok.
@@CemCelikel tamam abi çok sağol
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
abi yemini agzina aliyor ama sonra geri tukuruyor neden boyle yapiyor ne yapmam lazim?
Beta balığı 10- 14 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı beta balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, beta balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@@CemCelikel suan kizginlik doneminde ondan da kaynaklaniyor olabilir mi alali 1 ay oldu baligimi
Balığı kavanozda mı yoksa akvaryumda mı bakıyorsun?
@@CemCelikel cam yuvarlak fanusta bakiyorum
Akvaryumun küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. Beta balığı en az 30 litre akvaryumda bakılır. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi merhaba emanet balık aldım beta 5 tane yem atmiş lar bırsey olurmu
Beta balığı günde sadece knedi gözü kadar yem yese, doyar fazla yem atmak akvaryum suyunun bozulmasına neden olur. Yapman gereken, mümkün olduğunca çabuk o yenmeyen yemleri akvaryumdan çıkarman. Bunu yaparken de dipten balık atıklarını alarak yapmalısın. Suyun yüzde 30 kadarını değiştirsen yeterli.
Abi yasıyor iki gün olduda suyu degiştiremedim suyunu nasıl degiştir im suyu bosaltıp dinlenmiş su ekliyimmi
Bu arada tesekkurler abi
Bir hortum yardımıyla, dipten, yenmemiş yemleri ve atıkları alarak yap. Asla suyun tamamını değiştirme.
Abi benim beta balığım çok yavaş neden oluyor sadece yemi verdiğim zaman hareket ediyor
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
Tm abi
Umarım faydasını görürsün. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan da abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Soran arkadaş Beta balığını sormuş acaba japonla aynı özelliktemi
Kafa karışıyor bazen :) Bu hastalık Beta balığını su yüzeyinde yüzmeye zorlar. Etkilenen balık, yanlara veya baş aşağı yüzer ve ayrıca tankın dibinde de yatabilir. Kabızlık, kötü su koşulları, parazit veya bakteriyel enfeksiyonlar ve şişmiş organlardan kaynaklanır. Akvaryumda yüksek kalitede su muhafaza edilerek, akvaryum kapasitesinden fazla balık bakmayarak ve balıkları doğru miktarda taze ve lif açısından zengin yiyeceklerle besleyerek kontrol edilebilir. Tedaviye gelince, yüzme kesesi hastalığı su sıcaklığının yükseltilmesi, balıkların birkaç gün yemsiz bırakılması ve ardından haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ile beslenmesi ile durdurulabilir.
Abi danio zebra motorsuz yaşarmı
Zebra danio çok dayanıklı bir balıktır ancak her balık gibi akvaryumunda hava motoru, filtre, ısıtıcı ister. Ne kadar çok ekipman olursa, balık o kadar sağlıklı ve uzun yaşar.
@@CemCelikel takmasam olurmu bı sorun yaşarmiyim
Yaşayabilir. Akvarum 40 litreden küçükse, kesin yaşar.
@@CemCelikel 15 litre ilginiz için teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
Beta balığı candır ağzına sağlık Cem abi..
Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur :)
Lepistes ile beslicem otcul beslenirmi
Lepistes balıkları hepçil balıklardır yani, hem otçul hem de etçil yemlerle besleyebilirsin. Sadece otçul yem de verebilirsin.
@@CemCelikel int den baktım ama kuyruk yeme sorunu olurmu
Lepistes balıkları, uzun kuyruklu balıkların kuyruğunu yiyebilir. Betanın kuyruğu uzun olduğu için, Betanın kuyruğunu da yiyebilirler.
2.29 daki canlının adını bilen var mı karides akvaryumumda çıkmıştı bi türlü ne olduğunu bulamadım burada rastladım bilgisi olan yazabilir mi nedir bu karidesler için zararlı mı?
Sivri sinek larvası.
Abi baligim ters yuzuyor ve yan yuzuyor dengesini saglayamiyor senin dedigini yapip ingilix tuxu koydum eger diskilarsa bu durum duzelir mi
Dışkılamasını sağlamak için haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedir.
Abi piranalar hakkında bir video daha yaparmısın
Pirana'nın Neyini yapayım mesela?
@@CemCelikel ya işte bir balığın öğrenilmesi gereken çok şeyi var siz ayarlarsınız bi video
İlk videoda hepsini anlattım. Google Ads den Anahtar Kelime Planlayıcısına gir. En çok akvaryum ve balıklar ile ilgili aranan kelime hangisi, öğren, onunla ilgili bir video yapayım. Videoda da ismini söyleyeyim. :) Nasıl? :)))
@@CemCelikel abi hangi balıklarla yaşar ve akvaryum şartları hakkında bir video çok işime yarar
Benimde işime yarar pirananın yanına köpek balığı aldım piranalar saldırdı bende piranaları ayırmak zorunda kaldım
Merhabalar beta balığım var iki tane ayrı fanuslarda tablet yemim var acaba versem sorun olur mu kuru kürt veriyorum granül yem veriyorum aklıma tablet yem geldi bide dip yem acaba zararı olur mu bu iki yemi de versem
Tablet yem verebilirsin. Ancak sürekli bu yem ile beslersen bir süre sonra balıklar kabız olur. Arada bu videoda vermeni tavsiye ettiğim yemlerden de vermelisin. Ayrıca yemi vermeden önce sarımsaklı suya batırıp verirsen, daha bir iştahlı yer.
@@CemCelikel tamamdır çok teşekkür ederim granül yem veriyorum üç farklı çeşit var kuru yem yani bazen bezelye veriyorum haşlanmış bazen da kuru küçük karides böceklerden
Bence çok güzel besliyorsun. Hep dediğim gibi, günde bir kere ve balığın gözü kadar yem versen yeterli.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel tamamdır çok teşekkür ederim 🥰
Abi canlı yem vermesek ölürmü normal yem versek olmazmı
Ölmez ancak arada vermende fayda var. Sürekli kuru yem kabızlık ve yetersiz beslenmeye sebep olur. Ayrıca mutlaka haftada en az bir kere haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedir.
@@CemCelikel abi marketten ton balığı alıp onu versem betama olurmu lütfen cevap ver
Olur. Yalnız yağını iyice süz.
Abi birşey daha soracağım brnim 4 liktrelik akvaryumum var balık sağlıklı yaşarmı haftada 2 defa dip çekimiyle temizlik yspıcam filtre olmıyacak
Yaşamaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
th-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/w-d-xo.html
Lepistes yeminle beslenirmi
Hayır, beta balığınıza lepistes balık yemi vermemelisiniz. Her iki balık da tropikal balık olarak sınıflandırılır ve benzer beslenme gereksinimlerine sahip olsa da, yine de türlerine özgü özel beslenme gereksinimleri vardır.
Beta balıkları etoburdur ve diyetleri esas olarak canlı veya donmuş kan kurdu, tuzlu su karidesi ve diğer küçük böcekler gibi yüksek proteinli gıdalardan oluşmalıdır. Öte yandan, lepistes balıkları hepçildir ve yosun, sebzeler ve küçük organizmaları içeren daha çeşitli bir diyete sahiptir.
Beta balığınızı türüne uygun olmayan bir diyetle beslemek yetersiz beslenmeye, sindirim sorunlarına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, beta balığınıza özel beslenme ihtiyaçlarını karşılayan dengeli bir diyet sağlamak çok önemlidir. Çoğu petshoplarda özel beta balığı yemi bulabilirsiniz . Sana tavsiyem, verdiğin yemin en az yüzde 40 oranında proteine sahip olmasıdır.
@@CemCelikel tesekkurler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi akvaryumumun zemininde koşan çok küçük ve çok hızlı böcekler var. Akvaryum için zararsız canlılara baktım ama onu bulamadım. Acaba zararlı mı..?
Balıklara yapışıyor mu? Nereden geldi bunlar? Büyük ihtimalle zararlı olacaktır?
@@CemCelikel hayır kendi hallerinde zeminde yürüyorlar.
@@CemCelikel nereden geldiler bilmiyorum.
Bana fotoğraflarını atabilir misin?
@@CemCelikel Tabi atarım nereden atabilirim..?
Abi ben petshoptan yeni betta aldım bana 3 günde bir 2 tane kuru yemden vermemi söylediler aç kalır mı bide aynada kendisini gördüğünde kabarmıyo hasta olabilir mi
Her balık günde sadece endi gözü kadar yem yese doyar. Balık akvaryuma yeni geldiği için daha alışma döneminde. İleride alıştıkça sana hünerlerini gösterir. Ancak akvaryum 30 ila 40 litreden küçükse, betta balığı için ileride sorun yaratacaktır.
@@CemCelikel Büyük boy fanusta bakıyorum sorun olur mu küçük akvaryum bulamadım
Betta balıkları genellikle düşük oksijenli su koşullarına dayanabilen ve sığ sularda doğal olarak yaşayan balıklardır. Ancak, betta balığınızın sağlıklı ve mutlu olabilmesi için doğru bir ortam sağlamak önemlidir. Büyük boy bir fanus betta balığı için uygun olabilir, ancak bazı önemli faktörlere dikkat etmeniz gerekir:
1. **Su Hacmi ve Sirkülasyon:** Fanusun boyutu betta balığınızın rahatça yüzebileceği ve hareket edebileceği bir alan sağlamalıdır. Aynı zamanda fanusun içinde suyun dolaşımını sağlamak için bir filtre kullanmak da faydalı olur.
2. **Su Sıcaklığı:** Betta balıkları tropikal sularda yaşarlar ve su sıcaklığı 22-28°C arasında olmalıdır. Fanusun içinde su sıcaklığını kontrol etmek ve istikrarlı bir sıcaklık sağlamak kolay değildir.
3. **Bitki ve Sığ Alanlar:** Betta balıkları doğal olarak bitkiler arasında yaşamayı tercih ederler. Fanusun içine uygun bitkiler ekerek, balığınıza saklanma ve dinlenme alanları sağlayabilirsiniz. Ayrıca, yüzeye yakın sığ alanlar da betta balıkları için önemlidir, çünkü bu balıklar sık sık su yüzeyine çıkarak hava alırlar.
4. **Akvaryum Dekorasyonu:** Fanus içinde uygun saklanma alanları, dekoratif öğeler ve uygun büyüklükte bir filtre, betta balığınızın mutluluğunu ve sağlar.
5. **Temiz Su:** Betta balıkları temiz suyu severler. Fanus içinde düzenli su değişiklikleri yaparak ve su kalitesini kontrol ederek betta balığınızın sağlığını korumalısın.
Şunu unutma ki akvaryum ne kadar küçük olursa, su değerlerini korumak o kadar zordur.
Sonuç olarak, betta balığınızı büyük boy bir fanusta bakmak uygun olabilir, ancak doğru su parametrelerini, sıcaklığı ve uygun dekorasyonu sağladığınızdan emin olmalısınız. Bu yüzden de en az 40 litelik bir akvaryum, betta balığına daha kolay bakmana yardımcı olur.
@@CemCelikel teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi ben rotfish yem beriyorum içerisnde balık unu fln yazıyor şu an gayet sağlıklı bundan devam edeyim mi
Beta balığına en az yüzde 40 protein içerikli yemler vermelisin. Balık unu da bu protein ihtiyacının çoğunu sağlar.
Abi sana son bir sorum çoğu kişiye soruyorum Zebra danio motorsuz olurmu diye kimisi olur diyo kimisi olmaz diyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum sen daha profesyonelsin sen bilirsin abi yaşarmı yaşamazmi
15 litrede bırak zebra Danio'yu hiç bir balık yaşamaz. En az 40 litre de bakmalısın.
@@CemCelikel iki tane var sadece
Dediğim gibi bu balık çok dayanıklı bir balıktır. Ve bakılacaksa da en az 6 lı guruplar halinde bakılmalı. Tabi bunlar hep sana benim tavsiyelerim. Gerisi sana kalmış.
Bettalar için hangi marka yem almalıyım? Betta Pellet yerken veya Art Akua Artakua yemeyen bir tane Betta balığım var. Diğerleri yiyor ama o attığım yemekleri takip edemiyor ve büyük gelenleri çiğneyip geri tükürüyor.
Protein ağırlığı fazla olan yemleri al. Ya da canlı yem ver. En iyi yem, kan kurdu.
Kan kurdunu nerede temin ede biliriz
Abi ben karışık balık besliyodum yaklaşık 65 litre akvayumum var ama hergün bir balığım ölüyordu. akvaryumda musluk suyu kullanıyorum. Nedenini öğrenebilirmiyim?
Akvaryum hakkinda Bazı bilgiler:
-Canlı bitki yok 2 tane plastik bitki var.
-İç filtre, ısıtıcı ve ışıklandırma var.
-Lepistes, kılıçkuyruk, çöpçü balığı, balon moli balıkları besliyorum.
-Akvaryum zemininde nohut tanesi büyüklüğünde taşlar var (bazıları renkli)
Bu kadar daha aklıma gelmedi cevap verirsen sevinirim :) iyi günler.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel peki o akvaryumda 6 balık baksam fazla gelirmi? Bide kum olarak lav kırığı düşünüyorum uygunmudur? Fazla Rahatsız etmiyim iyi günler.
6 balık çok iyi olur. Lav kırığı da iyi bir seçim. Bana dilediğin kadar soru sorabilirsin. Bu kanalı ben bunun için kurdum. Rahatsız olmam, aksine mutlu da olurum. Ayrıca Kanalıma abone olmadıysan da abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi iyi akşamlar. Akvaryum kurdum balıklarım içinde. Dinlenmiş suda filtresi ve ışıklandırması var. Bugün ışıklandırmayı açtım ve bir şey farkettim. Akvaryumda küçük tozlar uçuşuyor sanki. Nedeni nedir acaba. Beyaz minik taşlar kullanıyorum kuma benzer ondan mıdır acaba? Bir de balıklar filtrenin altında yüzüyor normal mi? Ve o beyaz taşları ağızlarına alıp geri atıyorlar. Ve filtre 24 saat sürekli çalışmalı mı? Kısaca cevap verirseniz sevinirim. İnternette çok bilgi kirliliği var o yüzden sorularıma net cevaplar alamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar ;)
Filtre 7 / 24 çalışmalı. Yeni kurulan akvaryumlarda, eğer kum iyi yıkanmamışsa su içerisinde böyle partiküller olabilir. Yeni kurulan akvaryumlarda, eğer akvaryum kapasitesinden fazla balık varsa, amonyak patlaması yüzünde, balıklar strese girer. Akvaryumun en havadar yeri filtrenin alt kısmıdır. O yüzden balıklar orada duruyor. Ancak eğer akvaryum şartları düzelmezse, balıklar strese girer ve hastalanır.
@@CemCelikel ortalama 50 23 34 akvaryuımum 9 tane japon icin uygun mu abi bir kacı az da olsa büyük
9 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 340 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Sizin akvaryum 39.1 litre. Bu akvaryumda japon balığı bakılmaz. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı.
Abi "KılıçKuyruk,Neon Tetra,Çöpçü,Vatoz,Plati alıcam hangi sırayla almalıyım ??? Akvaryum yeni kuruldu bekleme süresi bitti birden yükleme yapmak istemedim hangi sirayla
Almaliyim ve hangi türden kaç erkek kaç dişi almalıyım ? Fazla soru sordum biliyorum ama lütfen cevap ver
Plati den başla 1 erkek 2-3 dişi. Çöpçü 3 adet. Sonra başka balık alma. Eğer bunlar yaarsa, Kılıç kuyruk 1 erkek 2-3 dişi, Vatoz 1 adet. Eğer bunlar da yaşarsa, 6 adet neon tetra...
Teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Sivrisinek, karasinek verebilir miyim balığa ?
Ve musluk suyunu kaynatıp akvaryuma koyabilir miyim ?
Verebilirsin yalnız dikkat et belediye bazen sinekleri zehirlemek için havaya zehirli madde sıkıyor. Buna maruz kalmayan her böceği verebilirsin. Kaynattıktan sonra ağzı geniş bir kapta (Leğen veya kova gibi) öyle koyabilirsin. Ancak bir anda bütün suyu değiştirme, tek seferde en fazla yüzde 30 ila 50 arasında su değişimi yap. Suyu değiştirirken de yenmemiş yem ve atıkları da akvaryumdan çıkar.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim ilginiz için harikasınız. ✅
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Ben 2 gün önce beta baligi aldim erkek. aldigimdan beri yem yemiyor kuyruğu falan hep acık solungacları acık hayvan hareketli ama yem yemiyor bir de akvaryum icerisindeki bitkiler taşların üzeri su kabarcıgı oluyor bunun sebebi ne olabilir?
Öncelikle Beta balığı 15 gün yem yemese de sorun olmaz, ikincisi akvaryuma yeni gelen balıklarda bu görülebilir. Akvaryuma alışınca, yem yemeye de başlayacaktır.
Bu kabarcıkların sebebi su içerisinde ki Proteindir. Protein köpüğü, organik atıkların (dışkı, ölü balık ve yenmemiş yemler) sonucudur. Su değerleri normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir, akvaryum suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel Teşekkürler, bugün gidip kaliteli bir yem aldım pul yemi bıraktım bu aldıgımı yedi günde 1 parca veriyorum yiyor
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Balıkçım 2 günde bir verin diyor sizce ne yapmalıyım
Her balık gibi beta balığı da günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem, sularının çok çabuk bozulmasına neden olur. Eğer akvaryumunda filtre, hava taşı, bitki yoksa, arada dip çekimi yapmanda fayda var. Yenmemiş yemleri ve balık atıklarını at. Asla bir seferde bütün suyu değiştirme, en fazla bir seferde yarısını değiştir.
@@CemCelikel çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş
Teşekkürler. Umarım faydasını görür izleyebilen arkadaşlar.
emeğine sağlık abi faydalı bilgiler için teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Umarım faydalı olur :)
İlk gösterimi kaçırdım abi yaa😞😞😞😞
Artık bir dahaki sefere. Canlı yayında gözlerimiz seni aradı :)
@@CemCelikel 😬😁
Hocam bişey soracam ben kendime yaklaşık 1 ay önce beta balığı aldım biraz küçük bir akvaryumu var 30 x 25 lik ve buna ısıtıcı takamıyorum bu balıklarda yaklaşık 26 27 derecede yaşıyor kışın ben akvaryumun sıcak kalması için ne yapabilirim
Ha bide petşopta beta yemi kalmadığı için adam japon yemiyle besleyebilirsin dedi ve öyle besliyorum sakınca varmı
Beta balığımda yemi yiyiyor
Oda sıcaklığı 27-28 derece olursa sorun olmaz ancak böyle bir odada yaşanmaz. Bu yüzden kışın bir ısıtıcı almalısın. Yoksa balığın durgunlaşır, rengini kaybeder ve beyaz benek başta olmak üzere bir çok hastalıkla boğuşur.
Japon balığı yemleri karbonhidrat ağırlıklı olduğu için beta balığına iyi gelmez. Beta balığı proteini yüksek yemleri yemelidir. Arada canlı yem de vermelisin. Birde haftada bir kere kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye ver.
Böylece kabız olmasını engellersin.
Merhabalar hocam. Betalar hakkında bir kaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok memnun olurum. En az 300 litrelik bir akvaryum kurmayı planlıyorum ve bu akvaryumda sadece beta balığı olsun istiyorum. Beta balıkları için özel/ doğal ortamlarına elimden geldiğince uyumlu bir akvaryum tasarlamaya çalışacağım. Sorularım şu şekilde:
1- 300 litrelik akvaryum için toplam kaç dişi kaç erkek beta beslersem uygun olur?
2- Üremeleri için 300 litrelik doğal ortamlarına uygun denebilecek akvaryumda kendi hallerine bırakılarak yavru alma olasığım nedir? (Amacım yavru almak değil sadece merak ettiğimden sordum.)
3-4 erkek ila 6-10 dişi şeklinde bakabilirsin. Yalnız akvaryumda çok sık bir bitki örtüsü ve balıkların saklanabileceği yerlerin olması önemli. Bir de tüyo vereyim. Erkekler ayrı renkte ve ayrı cins de olurlarsa bir arada kalmaları daha olası.
Beta balıkları, durgun sularda yuva yapıp, üreyen balıklardır. Erkek beta yuvasını bitkilerin arasına, durgun sulara yapar. Eğer akvaryumda akıntı olursa, bu köpükler dağılır. Dişi balık köpük olmadan yumurtlamaz. Yumurtlasa bile, yumurtaların gelişeceği bir yer olmadığı için, yavru çıkmaz.
@@CemCelikel Anladım teşekkür ederim. Dediğiniz gibi zaten canlı sık bitki örtüsü, kayalıklarla ve mangrow ağaç kökleri ile dizayn edilmiş bir akvaryum olacak. Filtre olarakda şelale filtre tercih edicem akvaryumda durağan suyun fazla olduğu bölgeler oluşturamaya çalışacağım. Belki filtrede kullanmayada bilirim tabi. balıklar için canlı bitkiler için bir habitat oluşturup doğal bir denge sağlamayı hedefliyorum umarım başarılı olurum. Eğer böyle bir akvaryum oluşturabilirsem harika olacak. Tekrardan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)
Yalnız yeni akvaryum kuracaksan, bir anda o kadar çok balığı akvaryuma koymanı tavsiye etmiyorum. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel Evet akvaryum yeni kurulacak henüz akvaryumuda almadım. Önerdiğiniz videolar tam olarak aradığım videolardı teşekkür ederim. O videoları izledikten sonra 500 litrelik bir akvaryum kurmak daha mantıklı gelmeye başladı hem görsellik açısından güzel olur hem betalar için doğal denebilecek yaşam alanları olur biyolojik filtre faydalı bakteri üretim olayı büyük akvaryumlarda doğallığa daha yakın bir ortam oluşturur diye düşündüm. Güzel bir şey olsun istiyorum içime sinsin istiyorum o yüzden kurarken hiç acele etmeceğim
Yalnız Beta balıkları derinlikten çok geniş olan akvaryumları daha çok sever. Bunu da söyleyeyim. Umarım her şey gönlünüzce olur. Kanalıma abone olmadıysanız da abone olabilirsiniz.
goo.gl/bPi3mB
Aklınıza bir şey takılırsa da bana yazın.
Cem abi sana bişey sorcam bizim evde iki akvaryum var birisi çok büyük içinde büssürü çeşit balık olan akvaryum ve ben bunu japon yemiyle besliyom ve yiyiolar 2. Si ise sadece 1 tane beta balığı
Yani beta balığını sade japon yemiyle besleyebilirmiyim beslersemde günde kaç kere vermeliyim
Beta balığı yemi en az yüzde 40 protein içermelidir. Japon balığı yemleri ise karbonhidratlıdır ve beta balığına iyi gelmez.
@@CemCelikel tmm teşekkürler vide birşey daha sorcaktım bete balığımı dün aldım ve biraz hareketsiz sence bir şey mi var yoksa daha ortamamı alışmadi
Sende sağol. 👍🙏Şimdilik ortamı tanımaya çalıştığı için olabilir. Bir kaç gün içinde düzelmesi lazım. Düzelmezse, gene yazışırız. Kanalıma ücretsiz olarak abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Sizi yorduğumun farkındayım ama acil bişey sormam lazım Beta balığımım yanaklari şişiyo ve düneyin ben beta yemi olmadıği için japon yemiyle besledim ama şişkinliği söndürebiliyo sizce bu nefes alıp vermmei yoksa bi hastalıkmı
Beta balığı sinirlenince ya da başka bir erkek beta gördüğünde yanaklarını şişirir. Bu normal bir şey.
çok güzel bilgiler teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
*Of ilk gösterimi kaçırdım ya😞😞😞😞😞*
Her cumartesi saat 21:00 de genelde yayınlıyorum.
@@CemCelikel tamam abi
ben küçük sinekveriyorum
Doğal olduktan sonra her türlü yemi verebilirsin.
@@CemCelikel valla evde camın önünde oluyorlar zararlı değildir muhtemelen
Beta balığı protein ağırlıklı yem yer. Özellikle vereceğin yemin en az yüzde 40 protein içeriği olması önemlidir. Kan kurdu, karides, midye içi ve artemia gibi yemler de verebilirsin.
Abi sende anlatiyon sonra ama oda söyle suna yol.acar
Ne demek istedin? Anlayamadım.
Merhaba dün beta balığı aldık ve yem yemiyor ağzına alıp tekrar bırakıyor sorun ne olabilir?
Yeni akvaryumunuza alışma sürecinde bu çok normal. Eğer akvaryum şartları uygunsa 2-3 güne düzelir.