Møbelringen - Møbler for livet

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 28 ส.ค. 2024
  • Da Christian Bjørnsen var liten hjalp han faren med å frakte møbler om kveldene. Nå er det faren som hjelper ham - med lun humor og erfaring. Tredje generasjons møbelhandler Christian arvet ikke bare butikken, men også en sterk interesse for både møbler og mennesker.
    - Brødrene til farfar begynte med møbelproduksjon i 1935. Fabrikken deres ble en av de største i den tredje største klyngen av møbelfabrikker i Norge. Så det var naturlig at farfar også gikk inn i bransjen, og i 1939 startet han butikken I. Bjørnsen. Farfar og brødrene reiste rundt i Europa, og prøvde seg på eksport både til USA og Saudi-Arabia, sier Christian.
    Skomakerens barn
    Det ble aldri noen braksuksess i Saudi-Arabia, men i lokalmiljøet på Bryne har familiebedriften fått en høy stjerne. 60 000 innbyggere har Møbelringen Bryne som primærbutikk for møbler og interiør. Generasjoner har handlet møblene sine der, og farfaren og faren til Christian, og nå også Christian selv, har hjulpet utallige Jærbuer med å innrede hjemmene sine. Oppskriften på et godt møbel har han helt klart for seg:
    - Det er en kombinasjon av design, farge, tekstil og struktur. Men møbler er jo ikke bare design, det er også brukskvalitet og komfort - klarer du å kombinere de to på en god måte har du en ganske spennende oppskrift.
    En oppvekst i møbelbutikken
    Det at Christian tidlig fikk en interesse for møbler - i alle fall profesjonelt og faglig - var mer eller mindre uunngåelig. Faglig kompetanse og et sterkt fokus på god kundeservice har blitt videreført gjennom generasjonene, og Christian driver nå Møbelringen Bryne på de samme prinsippene som bestefaren og faren drev I. Bjørnsen før ham: Med fokus på kunnskap, faglig kompetanse og nærhet til kundene.
    - Jeg er jo oppvokst i en møbelbutikk. Da jeg var for liten til å selge sto jeg på lageret. Jeg monterte, skrudde og hjalp til med å bære, og jeg var med på å kjøre møbler rundt til kunder. Så snart jeg ble gammel nok til å stå i butikken begynte jeg med salg. Så det er klart at det har gitt meg en sterk interesse for faget, forteller han.
    Selv om forholdene tidlig lå godt til rette for et liv i møbelbransjen, var faren til Christian opptatt av at Christian skulle velge selv. Derfor var han også en stund ute av bransjen mens han studerte økonomi og senere jobbet innen finans. Men veien tilbake til møbelbutikken var kort.
    - Jeg bestemte meg for å gå tilbake fordi det er noe helt eget å drive med møbler. Det er veldig inspirerende å jobbe med leverandører over lang tid, og være med på å utvikle dem.
    - Og så er det helt spesielt å bli godt kjent med alle de hyggelige kundene vi har. Vi har også en utrolig fin gjeng på butikken: Ansatte som gir jernet, står på, og først og fremst har ekstremt høy faglig og teknisk kompetanse. Det er et veldig kjekt lag å være en del av, sier Christian.
    De mellommenneskelige forholdene - både de Christian deler med kundene, med leverandørene og med kollegaene, var altså en stor del av motivasjonen for å vende tilbake til bransjen han vokste opp i. Men et liv blant møbler gjør åpenbart også noe med deg, og for Christian var møblene og arbeidet med dem en like sterk pådriver for å ta over roret da faren bestemte seg for at det var på tide å trekke seg tilbake.
    - Leverandørene er ikke større enn at de kommer med skissene sine når de har samarbeidet med en designer og holder på med å utvikle et bord, for eksempel. Så ber de om innspill og lurer på om noe bør justeres. Da sitter vi og tegner og diskuterer litt og funderer på hva som kan bli det neste suksessbordet blant kundene våre. Møbelverdenen er ganske liten, men det skjer mye spennende.
    God, personlig kundeservice er nøkkelen
    For Bjørnsen-familien har personlig og god kundeservice alltid vært en bærebjelke i driften, og kundene merker det: De kommer tilbake igjen og igjen, og Christian kjenner mange av dem godt.
    - Vi er ganske knallharde på at vi ikke bare er selgere, men rådgivere. Hvis en kunde kommer hit og trenger en seng, skal vi ikke selge den senga som gir oss best fortjeneste - vi skal forstå kundens behov og selge den sengen som faktisk gjør kundens liv bedre, sier han bestemt.
    Han mener at det i dagens marked er helt nødvendig å tilby god, personlig service. Om man skal konkurrere med nettbutikkene, er det avgjørende å tilby det nettbutikkene ikke kan - å se kunden og kundens behov, så kundene kan stole på at du vet hva du gjør, og at de forlater butikken med det produktet som faktisk passer dem best.
    - Det er en salgskultur vi alltid har hatt med oss. Både bestefar og min far drev butikk på den måten. Men jeg tror det er enda viktigere i dag.

ความคิดเห็น • 1