Bu güne kadar TH-cam’da izlediğim en akıcı, en anlaşılır Türkçe ile yapılmış bilgilendirme içeriği desem yalan olmaz. Umarım bir gün sizinle çalışma mutluluğuna erişebilirim.
Merhaba, ben hızlıca bir atıfta bulunmuştum bu vizeye ama çok ilgi çekti . Ocak ayı içerisinde bu vize tipi için bir video çekeceğiz. Şimdilik danışmanlık da vermiyoruz maalesef bu alanda ama belki ileride olabilir.
İnanılmaz bir yığılma var :( Mümkün olduğunca dönüyoruz bir de ekibe yeni iki arkadaşımız katılıyor kısa süreçte (1-1.5 ay) burada verimlilik artacaktır. Sevgi ve saygılarımla.
Merhabalar, öncelikle net ve anlaşılır paylaşımınız için teşekkürler, Bu bölümde ifade ettiğiniz Fransa için uzun turistik ve pasif yatırım türü vizeler için bilgi rica edecektim. iyi günler
Selamlar, pozitif geri bildiriminiz ve desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Fransa konusunda bir video arasında örnek olarak verdim ancak bu ülkede henüz bir çalışma sistemimiz maalesef yok. Çok fazla bilgi talep edildiği için yeni yılda Fransa'nın bu vize tipini de hizmetlere ekleyeceğiz. Bunu yaptığımızda bir video çekeceğim. Kanala abone olursanız bildirim size ulaşır umarım yardımcı olur bu video geldiğinde. Sevgi ve saygılarımla.
Birkaç videonuzu izledim, genelini de taradım. Dikkat ettiğim tek eksik konu özellikle nomad veya pasif oturum izinlerinde o ülkelerde vergi mükellefi olma, onların mevzuatına göre "her yerdeki" gelirinizden vergilendirme zorunluluğu konusunu aydınlatan bir video veya bölüme denk gelmedim. Örneğin ben İtalya özelinde bu konuyu irdeleyip şimdilik erteleme kararı aldım (güney 8 vilayette ve 20bin nüfüs altı yerlerdeki 10 senelik sübvansiyonu biliyorum). Yaşamaya gideceklerin ne kadar vergi ödemek zorunda olduklarını bilgilendirmeniz iyi olurdu.
Merhaba, vergi konusuna da geleceğiz, videolarımız hazır ve yayın sırası bekliyor. Bütün izinler ve yatırımlarla ilgili giriş seviyesi bölümleri bitirmeye çalışıyoruz, daha ileri seviye videolar var vergi ile ilgili, Ocak ayında yayınlamış oluruz en geç. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederim.
@sinirsizyatirim Hızlı, nazik ve detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz strateji doğrultusunda, Bulgaristan bir tercih olabilir mi acaba? (Lisans ve yüksek lisans için bu ülkeden Akredite bir üniversite seçip, ben de emeklilik oturumu alarak) 2025 itibarı ile Schengen ülkesi de oluyorlar. Fikrinizi merak ediyorum. Saygılarımla
Desteğiniz için ben teşekkür ederim. Bu şekilde mantıklı oluyor Bulgaristan. Çocukların biraz daha tatmin edici bir akademik hayatı olması açısından imkan var ise Portekiz veya İspanya da tercih edilebilir. Size emeklilik vizesi çocuklara orada okul gibi. Bulgaristan'a ok ise çocuklar ama neden olmasın. Artık doğrudan arabaya binip Bulgaristandan girip Lisbon'a gidebilirsiniz teknik olarak :D
Emeğinize sağlık. Gerçekten ayrıntılı bilgiler verdiniz. Ben şu anda Bulgaristan için D vize aşamasındayım. Fakat açıklamalarınızdan sonra Yunanistan en matıklısı geliyor. Sizinle nasıl irtibata geçebilirim? Sizden fikir almak istiyorum
Merhaba, desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde motive olarak yeni içerikler üretebiliyoruz. Videoların açıklama kısmında yer alan kontak bilgileri aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz. Şu sıralarda biraz fazla talep geldiği için cevap sürelerimiz uzayabiliyor, şimdiden kusura bakmayın...
Ahmet bey merhaba, aydınlatıcı paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim, dikkatle takip ediyorum, elinize sağlık. Size İtalya Residenza Elettiva konusunda sorum olacak. 5 yada 10 yıl sonunda vatandaşlık alma imkanı oluyormu bu vize türünde? Birde diğer bir paylaşımınızda bahsettiginiz vergi yerleşkesinin İtalya olması ne anlama geliyor? Saygılarımla
Merhaba ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. 5 yıl electiva + 5 yıl kalıcı oturum kapsamında orada kalınca (toplam 10 yıl) başvuru yapılabiliyor. Vergi yerleşkeniz İtalya olduğunda global gelirleriniz üzerinden orada da vergilendirilirsiniz. Tabii çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları kapsamında diğer ülkelerdeki gelirler İtalya'daki sorumluluğunuzdan düşülür.
Yunanistan konsolosluğu ile görüştüğümde bana dijital göçebe başvurusunun yalnızca Yunanistan’da ilgili kurumda yapılması gerektiğini söylediler. Yani söylediklerine göre Türkiye’den başvuru yapamıyoruz.
Merhaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. Oturumu alıp oraya taşındığınızda ve yılın yarısını orada geçirdiğinizde vergi yerleşkenizi oraya taşımanız gerekiyor. Dolayısı ile ilgili ülkenin vergi rejimine tabii olursunuz. Yılın yarısını geçirmediğinizde zaten oturum yenilenmiyor.
Merhaba bu akşam eşimle 3-4 videonuzu birden izledik çok net ve kaliteli bilgi aktarıyorsunuz teşekkürler. Yukarıda belirttiğiniz ülkelerin hepsinde yaşayabiliriz:) Bir kaç sorum olacak konuyla ilgili 1- Başvuru sahibi ben olacağım(düşük emekli maaşı sahibi ve 2 çocuk annesiyim -13 ile 10 yaş-) sadece çocuklarım ve kendim için başvuru yapacağım. Bu durumda eşimin emekli maaşını benim gelirime ilave edebiliyor muyum? Bankalarda bulunan ve düzenli getirisi olmayan varlıklarımızı (döviz-altın-hisse) göstermemiz gereken rakamlara dahil edebiliyor muyuz? 2-Eşim Türkiye'de çalışamaya devam ederek örneğin 2 yıl sonra o da bizim yanımıza geldiğinde başvurumuza ait imkanlardan faydalanabiliyor mu? Faydalanabiliyorsa onun da oturum için 3 yılı mı kalmış oluyor. Ayrıca Vergilerle ilgili videonuzu sabırsızlıkla bekliyoruz.
Merhaba, desteğiniz için yürekten teşekkür ederim iyi ki varsınız. Şimdi cevaplara geçiyorum: 1- Maalesef eşinizin gelirini eklememiz mümkün olmuyor. Döviz altın ve hisse getiri oluşturan yatırımlara yönlendirilerek kullanılabilir. Düşük de olsa Altın ve Dövizi faize bağlayıp hisseleri de eğer mümkünse düzenli temettü dağıtan hisselere alırsak o gelirler kullanılabilir. Bu arada biraz düzenli gelir sınırda olduğu için bence Portekiz değerlendirilmeli gelir şartları daha düşük ama bekleme süreleri uzun... 2- Eşinizi biz baştan ekleme taraftarı oluruz bu durumda ama başvuru siz taşınacağınız için sizin üzerinize olması da ayrı bir önkoşul. Bağlı başvurucular genelde orada yaşamasalar da düşmüyorlar başvurudan. Toplamda 5 yıl geçirdiğiniz zaman zaten Portekiz'de vatandaşlığa başvurup alırsınız oradan sonrası çok kolay. 3- Vergi videosu umarım ocak sonu şubat başı yayınlayacağız. Sevgilerimle.
Ahmet bey her videonuz gibi son derece faydalı ve anlatımı çok keyifli bir video olmuş. Emeklerinize sağlık. Linked in üzerinden bir mesaj attım size , bakabilme şansınız olursa sevinirim. Teşekkürler
merhaba.video çok bilgilendirici elinize sağlık. D7 ile portekize geçip kalıcı iş bulup çalışmakta sorun yaşar mıyım?Yaş 42, makine mühendisiyim. İngilizce IELTS 6.5. var. Yada yüksek lisans ile student vize mi tavsiye edersiniz? Onda da tam zamanlı çalışmaya izin yok diye biliyorum.
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. D7 kapsamında gidip orada iş bulup diğer bir vize tipine geçebiliyorsunuz. Şirket sponsor olup vize başvurusu yapmalı adınıza, burada zor olan işi bulmak o konuda bazı alanlarda çok ciddi personel aranıyor ama sizin alanınızdan emin değilim. Örneğin yazılımcı, tasarımcı bir ara asla bulunamıyordu bulunanlar da beyin cerrahı gibi davranıyordu. Şu anda güncel durum nasıl bilmiyorum iş konusunda. Öğrenci vizesinde çalışma komplike bir durum, Portekiz'de genelde iş bulunduğu sürece bir şekilde çalışma izni halloluyor. O kadar yüksek değil işsizlik. Ben ciddiyetle iş başvurusu yapıp ortamı test etmek gerekir kanaatindeyim. Zaten iş bulunduğu vakit çalışma izni çok kolay ancak iş bulunamıyorsa oraya gidince de bulmak çok kolaylaşmıyor.
Ahmet bey cevap için çok teşekkür ederim. Bugün e vize başvurusu için form doldurdum ancak randevu ekranına geldiğimde takvimden gün seçemiyoru. Aktif değil tarihler ve hata veriyor gün seçmeye çalıştığımda. Sebebi ne olabilir? Konsolosluğa pazartesi şahsen gitsem bir şey değişir mi?
Konsolosluktan randevusuz bizzat gidince yardımcı olmuyorlar diye biliyorum. maalesef. Sürekli yenileme yapmak veya randevu konusunda yardımcı olan bir kişiyle çalışmak gerekebilir. Son dakika randevuları bırakıp alıyorlar bir yazılımla bildiğim kadarıyla.
Ben sizi bugün keşfettim youtube sayesinde. Ahmet bey sormak istediğim örn.Yunanistan'da yılda 1 aydan fazla kalma zirunluluğu var mı bu vize tipinde. Ben bir tekne edinip,bir yunan adasında marinada tutmak niyetindeyim.ve Ege aralarında 3 ay kalabilirim her yaz.
Merhaba, tanıştığımıza çok sevindim. Ben tekne keyfi için Golden Visa daha uygun olur kanaatindeyim. 3 ay ve pasif gelir derseniz yenileme riskli olur, işin en garanti yolu 6 ay Yunanistan içerisinde olmak.
Merhaba pasif gelir vizesi ile resmi olarak çalışma izni veriliyor mu? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Danışmanlık ücretiniz ne kadar teşekkür ederim
Merhaba, bu tip pasif gelir vizeleri emeklileri hedeflediği için çalışma izni asla olmuyor. Danışmanlık ücreti programdan programa çok değişmekle birlikte 5000 € altında bir paketimiz yok. Sevgi ve saygılarımla.
Ahmet bey bilgiler Için çok teşekkür. İtalyan “Elective” vizesi için avukat tutnak gerekiyormu? Sizin firmanız bu konuda nasıl bir servis sağlıyor. Teşekkürler, Mustafa Biterge.
Merhaba Mustafa Bey, biz avukat desteğini kesin tavsiye ediyoruz. Bizim normalde başvuruları yaptığımız hukuk bürosu Electiva'ya tövbeli, yeni bir formül geliştirmeye çalışıyoruz. Konsolosluk pasaportu alıp çok uzun süre tuttuğu için biraz çekimseriz.
@@sinirsizyatirim merhaba son dönemde olumlu olarak gerçekleştirdiğiniz bir İtalya elevtiva vizesi var mı? Pasaportu uzun süre tutuyor demişsiniz. Ne kadar uzun tutuyorlar tahminen söyleyebilir misiniz? Bu vize türünde yaşanan genel olarak zorluklar ve olumsuzlar neler acaba?
Merhaba. 1 Ocak itibariyle Bulgaristan Schengen ülkesi oluyor ve bence artık cazip bir ülke durumunda. Bulgaristan pasif gelir programı hakkında da bilgi verebilir misiniz?
Merhabalar, D7 için Portekiz'de yılın ne kadarını geçirmek lazım ? Ben schengen bölgesine daha rahat giriş çıkış yapmak için düşünüyorum. Sizce nereye ve hangi vize türüne yönelmeliyim? Teşekkürler
Yılın yarısından fazlası orada geçmeli bence. Eğer Türkiye'de yaşamaya devam edecekseniz Schengen erişimi için Golden Visa tercih edilmeli tek garanti yol bu. Portekiz halen uzun sürdüğü için Yunanistan veya Letonya var şimdilik mantıklı pazar olarak.
@ teşekkürler bilgiler için. Yunanistan suan için hala 280bin Euro gayrimenkul yatirimi ve ülkede yaşama koşulu olmadan sadece oturum iznini sagliyor değil mi? 183 geçirmeden vatandaşı olamıyoruz bildiğim kadarıyla.
Merhabalar,bilgiler için teşekkür ederim.Dijital göçebe vizesi çok merak ettiğim bir konu sizden dinleyebilmeyi çok isterim("İspanya Dijital Göçebe Vizesi" videosunu izledim).Ayrıca golden vize başvurusu yapamayacak ama avrupa seyehat konusunda vize sıkıntısı olmadan en ucuz :) hangi tip vizeler veya programlar var avrupa ülkelerinde böyle video olursa harika olur.Teşekkürler
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Dijital göçebe vizelerini toptan değerlendirdiğim bir video çektik ama yayın sırası bekliyor. Vize özgürlüğü için pasif gelir ve dijital göçebe vizelerini sırayla alıp yenileme geldikçe başka ülkeye geçmel gerekebilir. Ayrıca Letonya sağlam bir şirket bulup 50.000€ yatırımla Golden Visa alınabilir.
@@sinirsizyatirim Yanıt için çok teşekkür ederim,çok naziksiniz.Videoyu sabırsızlıkla bekliyoruz :) Letonya bahsi geçen videoda Letonyada bu tarz yıllık belirtilen miktarda sigorta ödemesi yapabilecek şirketlerin bulunmasının zorluğundan bahsetmiştiniz.En iyi yöntemin bir kaç kişi birleşerek ortak sermayeli şirket kurmanın olduğunu söylemiştiniz.Ortak sermayeli girişim yapabilecek çevrem yok açıkçası,Sağlam firma bulma konusunda yardımcı olabiliyormusunuz?
Merhaba Ahmet Bey, bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Golden visada yenileyememeden bahsettiniz genç yatırımcılar için. 32 yaşım, Yunanistan'da üzerime 400.000€ luk konut alıp, üst soyum olan anne ve babam ile taşındığım takdirde ve konutu satmadığım (vergi vs herşeyi düzgünce ödediğimde) müddetçe yenileyememem için ne gibi bir sebep olabilir? Teşekkürler
Merhaba, zaman ayırıp izlediğiniz için ben teşekkür ederim. Suça karışmadığınız sürece kesinlikle yenilenir. Bir de satınalmayı yaparken hukuki inceleme çok düzgün şekilde yapılmal, neden derseniz gayrimenkule ve alımına dair bir sorun bazen ilk golden visa verirken araştırılıp bulunumazsa yenileme yapılırken yeni inceleyen memur farkedip ek belge isteyebilir. Buna dikkat ettiğiniz sürece mutlu mesut yaşarsınız. Bu arada 400.000€ yatırım ile Golden Visa aldığınızda aslında yenileme için oraya taşınmanız gerekmiyor. Sevgi ve saygılarımla
Merhaba, Portekiz d7'yi alana kadar altın ve dövizimizi bozdurup mevduata koysak kısa süre içinde vize alabilir miyiz? Yoksa pasif gelirlerin belli bir zamandır geldiğini kanıtlamamız gerekiyor mu?
Bizce 6 aydır en az gelir devam ediyor olmalı, bir yıl olursa daha olumlu. Vadeli hesapların gelirleri dediğiniz gibi dahil ediliyor ama tek başına bence yeterli olmaz bir miktar başka tür gelir ile desteklemek lazım.
iyi gunler, pasif yatirim miktari olarak bahsettiginiz 4 ulkeyi de karsiliyorum, ama bu arada calismaya devam ediyorum. ulkede yasama ve kalma suresi onrmli mi ? ornek olarak yilin 1/3 unde Turkiye olsak ve diger zamanlarda sectigimiz ulkede yasarsak sorun olur mu sizin deneyimlerinize gore ?
Merhaba, Dijital Göçebe vizesine başvurmanız daha verimli olabilir, yenilemede hiç sıkıntı yaşamazsınız. Bana sorarsanız vizeyi aldığınız ülkede dediğiniz gibi planlama yaparsanız yine sorun yaşanmaz. Portekiz biraz dert ediyor ve 9 ay kadar sizi orada görmek istiyorlar ama İspanya ve Yunanistan yılın yarısından biraz fazlasını orada geçirseniz bence ok.
İzlediğiniz için ben teşekkür ederim, D7 ile tam zamanlı olarak Portekiz'de yaşayabilirsiniz aynı zamanda da Schengen ülkelerinde vizesiz girip 180 günün 90 günü yaşayabilirsiniz.
Ahmet bey öncelikle videolarınız için çok teşekkür ediyorum. Özellikle ayrıntılı olarak açıkladığınız içinde minnettarım. Sormak istediğim Portekiz için büyükelçiliğe başvuru sürecimiz maximum ne kadar süre içinde sonuçlanıyor. TH-cam videolarından anladığım kadarıyla pakistan ve hindistandan çok yüksek talep var. Bu durum bizim başvuru sürecimizi etkiliyormu. Başvurudan aimadan alınan oturuma kadar geçen süre ne kadar sürüyor sonuç olarak Türkiyeden taşınmak üzerine bir program yapılacak ne kadar süre geçeceği önem arz ediyor . Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Umarım yüzyüze toplantı yapma şansımız olur . İyi çalışmalar dilerim
İletişim numaranzıı bulamadık :/ son olarak videonun sonunda Fransadaki uzun dönem turist vizesinden bahsetmişsiniz bu vizenin adı nedir ? İlgili video yükleyecekmisiniz
Merhaba nasılsınız, kusura bakmayın bugün ancak dönebiliyorum. Başvuru sayısı arttıkça taleplerin işlenme süresi maalesef artıyor. Bizi etkileyecek bir durum yok ancak başvuruları güzel yapmak lazım ve minimum gerekliliklerin üzerinde gelir ve birikim beyan etmek gerekiyor. Başvuru süreleri ile ilgili ben burdan yazınca bizim ekip bana çok kızıyor o yüzden bir süre yorumlarda başvuru sonuçlanma sürelerinden bahsedemiyorum. Bütün videoların altında açıklama kısmında iletişim bilgileri bulunuyor oradan bizlere ulaşmaktan lütfen çekinmeyiniz. Sevgi ve saygılarımla, görüşmek üzere.
Emek için teşekkürler. Pasif gelir göstererek aldığımız oturum izninde minimum kalış süresi şartı olmayan yada bu konuda yumuşak davranan ülkeler var mı? Tşkler
İspanya Non Lucrative Visa'yı Anayasa mahkemesine giderek uzatma kararı aldırmış bir insan olmuş. Kanıtları da var ama bence bu tip vizeler orada yaşanacaksa alınmalı. Bu mahkeme kararından sonra en esnek İspanyadır herhalde. Portekiz bence çok zor, çok düşük gelir şartı olduğu için orada kalmasını istiyorlar insanların. Yunanistan eskiden İNANILMAZ esnekti ama bu yeni kanun değişikliği sonrası işi sıkı tutabilirler. Güncel durumda sanırım Yunanistanı denerdim (gelir şartı yüksek olduğu için az başvuru olur, çok vize azaltma gündemi oluşmaz diye umuyorum.)
Merhaba bilgiler çok faydalı oluyor kanalınızı takip ettiğimden beri oldukça faydalandım. Burada belirttiğiniz yatırımları oradaki bankadan mı yapmamız gerekiyor yoksa buradaki banka üzerinden yaptığımız yatırımlarla temettü ve Eurobond kupon gelirlerini beyan etmemiz yeterli mi ?
Merhaba, desteğiniz ve pozitif geribildiriminiz için çok teşekkür ederim. Temettü, kupon veya kira gelirleri dünyanın herhangi bir yerinden olabilir. Hedef ülkeye yatırımların alınması şartı yok hatta bence mantıken dışarıdan gelmeli.
Ahmet Bey merhaba, bu vize tipleri Avusturya ve Almanya için de var mı? Yani pasif gelir gösterek basvurabileceğimiz vize tipleri nelerdir? Çok teşekkürler🙏
Merhaba, Avusturya'da var ama sistem faal mi bilmiyorum bir de Almanca bilmenizi istiyorlar bu vizeye başvuracaksanız. Almanya'da program kesin var ve çalışıyor ama minimum gelir 100.000€ üzerinde istiyorlar (yıllık). Bence Almanya'ya gidilecekse bir şekilde Blue Card kullanılarak gidilmeli, orada da şirket kuruluşları zorlaşmış diyorlar. Bu arada biz hiç Almanya ve Avusturya özelinde başvuru yapmadık :)
Videolarınız ilgiyle izliyorum ve oldukca faydalı bilgiler veriyorsunuz.Teşekkür ederim Portekiz b.elçiliğinde D7 vizesi için 1 ağustos 024 de görüşme yaptık.Aralık ayına geldik hala bir gram ilerleme yok.Nasıl portekiz biraz daha hızlı olyor anlamadım.Bu hızlı ise diğer ülkeleri düşünemiyorum bile 😃 Defalarca email attığımda yanıt verilmiyor, en son geçen ay ki emaili me verdikleri yanıt ta ise portekizde ilgili birim inceliyor mealinde bir şeydi. Sizinin danışmanlık firması ile süreç yürütüldüğünde bu bürokrasi işleri daha hızlı çözülüyormu yoksa gene bu kadar uzun bekleme süresi geçiyormu? Vereceğiniz yanıta göre yeni aksiyonlar geçebilirim İyi günler
Merhaba, Portekiz'de Golden Visa 2 yıl sürdüğü için D7- D2 göreceli daha hızlı. Öpüp başımıza koyuyoruz anlayacağınız. Yaz aylarının sonuna denk geldiği için sizin dosya bir miktar uzamış olabilir. Yine Portekiz konsolosluğundan e-mail'e cevap aldığınız için ayrıca tebrik ederim, bizim Portekiz vatandaşı yatırımcılarımız bile cevap alamıyor. Böyle cins bir bürokrasi var ama ülke ve göç programları çok güzel. Bizim dosyalar daha derli toplu olduğu için ve belgeler tam bürokratların istediği gibi formatlandığı için belki bir miktar hızlı olabilir ama çok da farketmez. Bence şimdilik devam, süreç negatif sonuçlanırsa bir mesaj atın bir şekilde itiraz ederiz veya destek belge sunarız. Görüşmek üzere
@@sinirsizyatirim Geri dönüş için size teşekkür ederim.Dediğiniz gibi aksilik çıkarsa yada buradan vize alırsam portekizdeki kayıt kürekle,( ev adresi,banka hesap açılımı,vergi ve sigorta işlemleri için) ilgili işlerin yürütülmesi için sizden veya yönlendireceğiniz oradaki danışmanlarınızdan danışmanlık hizmeti alıırm. İyi çalışmalar
Selamlar Ahmet Bey; Direkt olarak her yıl banka hesabında yıllık beyan edilmesi gereken tutarı göstermek yeterli olur mu? Yoksa kira vs gelirini mi beyan etmem gerekir.
Long stay visa (type D) bu sistem için kullanılıyor. Bir daire kiralıyorsunuz, bir de minimum gelir beyan ediyorsunuz bu şekilde yapılıyor ama inanın şu an başvurmak akıl karı değil...
Merhaba. Faiz getirisi olmayan döviz mevduatı (örneğin 10.000 Eur), airbnb den elde edilen gelirler ve kısa dönem kiralama gelirleri, tapuu, Bireysel emeklilik de nemalanan tutarlar.. Bunun gibi düzenli geliri olmayan menkul ve gayrimenkul varlıklar beyan edilebiliyor mu, yılıık istenen Toplam Eur bedeline, nasıl eklenebiliyor ? (Örneğin ispanya). Teşekkürler
Merhaba, döviz mevduatı başvuruyu destekleyici bir unsur olabilir. Airbnb geliri banka dökümleri ile desteklenip beyan edilebilir, kısa dönem diğer kiralama gelirleri de tapu ve banka transferleri ile destekelenerek eklenebilir. Düzenli gelir olmayan varlıklar yarıdmcı olarak konulabilir ama minimum gelir şartına eklenmez. İspanya bu konuda çok gaddar yeterli geliri görmediği başvuruları birikimlerden bağımsız olarak red cevabı veriyor (istisnalar kaideyi bozmaz).
Merhaba Süper Anlatım 🙏 D7 Portekiz Vizesi Sürelimi ve Devamlı Kalmakmı gerekiyor Pasif gelir var Portekiz Pasaportu ne zaman Hak kazanılıyor Bilgi verirseniz Seviniriz
Merhaba çok teşekkür ederim çok incesiniz. D7 yenileme için orada yaşadığınızı göstermeniz gerekiyor. Bence üst üste 3 ay oradan uzak kalmamak lazım ve toplamda 6-7 ay orada yaşanmalı. 5 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirsiniz.
Harika anlatıyorsunuz hocam. Sizden ricam; 20 li, 30lu yaşlarda çalışan insanlar için yol gösterir misiniz? Mesela 30-50 bin Euro kadar birikimim var. Bunları yabanci hisselerde veya fonlarda gösterip basvurabilir miyim? Ayni zamanda akademik eğitim almayı düşünüyorum gideceğim ülkede.
Merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bu yaş ve bu birikim için birinci öncelik AB'ye gidince orada nasıl geçinileceği. Giriş konusu çok kolay Portekiz de D2 ile şirket kurup başvurabilirsiniz veya minimum maaş zorunluluğu düşük bir ülkede Blue Card için kendinize bir şirket kurup maaş bağlayabilirsiniz. Blue Card herkes Almanya zorluyor ama çok maliyetli, Çekya, Slovenya falan gibi yerler daha uygun minimum gereklilikleri. Pasif getiri vizelerine hiç bakmayın minimum 250-300k bir yatırım + emekli maaşı ile anca kurtarıyor.
merhaba son dönemde olumlu olarak gerçekleştirdiğiniz bir İtalya elevtiva vizesi var mı? Pasaportu uzun süre tutuyor demişsiniz. Ne kadar uzun tutuyorlar tahminen söyleyebilir misiniz? Bu vize türünde yaşanan genel olarak zorluklar ve olumsuzlar neler acaba?
Merhaba son aldığımız onay bu yıl Mayıs ayından. Son yaptığımız başvuruda pasaport 4.5 aydır konsoloslukta. Çok fazla sebepsiz red veriyorlar. Biz şu ana kadar hiç red almadık ama çok tercih etmiyoruz programı.
Amerikan ve Türk vatandaştayız eşim ve ben. Her iki ülkeden de emekliyiz. Hangi ülkeden başvuru yapmamız daha avantajlı olur. ( Yunanistan düşünüyoruz) Karar verdiğimizde siz danışmanlık yapıyor musunuz? Teşekkürler.
Merhaba, kıta avrupasına arabayla geçiş şansı olduğu için ve vatandaşlığa giden bir rotası olması sebebi ile Portekiz bence mantıklı gözüküyor. Vatandaşlığı aldığınızda rahat rahat bütün AB içerisinde tam zamanlı yaşama şansınız oluyor. Evet danışmanlık yapan bir ekibimiz var, videoların altındaki iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla.
Bilgilendirme için teşekkürler. Yunanistan için 42.000€ yıllık gelir karı koca için mi geçerli yoksa tek kişi için mi? Galiba güncelleme oldu , geçmiş yıllarda istenen gelir daha azdı. Sizce bu vizeyi alabilmek zor mu?
Merhaba aylık 3500 Euro tek kişi eşinizi eklerseniz %20 üstüne koyacaksınız her çocuk için de %15 ekstra eklemeliyiz. Yeni kanun ile arttırdılar ama şu anda yeni kanunla birlikte başvurular azaldığı için onay veriyorlar.
Merhaba, ben ve eşim ayrı ayrı TR’de şirket sahibiyiz. İkimiz de online çalışıyoruz. Yıllık toplam 60-70 bin euro net gelirimiz var. Bunun 5.000 eurosu kira. Emekli değiliz.Şuan Karadağ’da oturum iznimiz var ama bu ülkeyi beğenmedik. İkimizin de 1 yıllık shengeni var. AB ülkelerinde yaşamak konusunda değerli önerilerinize ihtiyacımız var.
Merhaba, D2 ile Portekiz'de yepyeni bir şirket kurarak gidilebilir. Eşinizin şirketi sizi freelancer olarak işe alıp 6 ay boyunca size maaş ödeyerek İspanya Digital Nomad Visa kullanılabilir. En temizi D2 Portekiz ama ülkeyi beğenmedim derseniz direk İspanya digital nomad visa olabilir. İtalya hiç uğraşmayın derim. Yunanistan'da pasif gelir şartı karşılanmıyor maalesef. Görüşmek üzere
Eşim ve Ben emekliyim. 2 tane kızım var ve bir tanesi engelle. 19 yaşında vasili'yi bizde 3 tane daireden de kira gelirimiz var. Portekiz için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum ama engelli kızıma oturum verirler mi? Bununla alakalı bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ediyorum.
Merhaba bire bir bu konuda çalıştık geçmişte. Engel ile ilgili heyet raporu ile başvuruyoruz ve sizin başvurunuza bağlı olarak kızınıza da oturum veriyorlar hiç merak etmeyin.
Pasif gelir vize tipini kullanıp + golden visa kapsamına girmeyen nispeten düşük bütçeli bir mülk edimek istesek hukuki olarak mümkün müdür.? Yunanistan ve Portekiz için soruyorum.Şimdiden teşekkürler
Merhaba Detaylı ve kaliteli paylaşımınız için teşekkürler. Ben emekliyim ve bahsettiğiniz 4 ülke için de gelir şartını sağlıyabiliyorum. Ancak benim önceliğim; biri üniversite diğeri lise yaşında iki evladım için bu işi yapmak niyetindeyim. Sorum şu: ben bu seçeneklerden hangisini alırsam, iki evladım benimle oturabilir, okuyabilir, master doktora yapabilir ya da çalışabilir? Bu mümkün mü? cevap evet ise hangisini seçmeliyim? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler...
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu vize tipi ile lise çağındaki çocuğunuzu yanınıza alıp hangi ülkeyi seçtiyseniz oraya alma şansınız olur ancak Üniversite çağı zor. Bu vize aracılığı ile değil çocukların bir okuldan kabul alıp (üniversite ve master) öğrenci vizesi ile o ülkede yaşaması, sizin de pasif gelir vizesi ile yanlarına taşınmanız mantıklı olabilir. Burada bence ilk soruyu yani çocuklar hangi ülkede okuyacak onu cevaplamalıyız, strateji bunun etrafına kurulmalı.
@@sinirsizyatirim Hızlı, nazik ve detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz strateji doğrultusunda, Bulgaristan bir tercih olabilir mi acaba? 2025 itibarı ile Schengen ülkesi de oluyorlar. Fikrinizi merak ediyorum. Saygılarımla
Şuan bu şartların hemen hemen hiç birini karşılamıyorum. Yinede bir balkan ülkesinde şirket kurulumu yaptım. Doğru veya yanlış bir yerden başlamak zorundaydım.
Bence mantıklı bir hamle, şartların el verdiği yapılanmayı seçip ilerlemek çok doğru bir yaklaşım. İlla herkes 500.000€ ile planlama yapmak zorunda değil.
@ Biraz da beklenti önemli, ben yurtdışı oturum olsun. Yurtdışında banka hesabım olsun. Orada mülk almak hakkım olsun ama Türkiyede yaşamaya da devam edeyim diye düşündüm…
Merhaba, senenin yarısından daha fazla orada kalmanız gerekiyor. En az 6 ay diyelim, Portekiz hatta daha uzun kalınmasını ve ülkeden 3 aydan daha fazla süreyle uzakta kalınmamasını istiyor.
Mi esposa y yo estamos jubilados. Tengo 2 hijas y una de ellas es discapacitada. Tenemos a Vasili, que tiene 19 años, y tenemos ingresos por el alquiler de 3 pisos. Creo que es más que suficiente para Portugal, pero ¿le darán el permiso de residencia a mi hija discapacitada? ¿Puedes dar información sobre esto? Gracias.
Merhaba zaman ayırıp izlediğiniz için teşekkür ederim. Portekiz vatandaşlık yolu açık hem de pratik olarak mümkün. İspanya daha zor ve uzun ama mümkün. İtalya iyice zor ama mümkün (15 yıl) son olarak Yunanistan tamamen imkansız gibi düşünün.
Portekiz biraz daha uzun kalınmasını istiyor yenilemeler ve vatandaşlığın olumlu değerlendirilmesi için. Diğer ülkeler için yılın yarısından biraz fazla kalmak gerekir kanaatindeyim.
Merhaba öncelikle video için teşekkürler, portekiz D7 vizesi ile ilgili birşey sormak istiyorum. ben, eşim ve iki çocuğum için (çocuklar 10 yaşın altında) yıllık ne kadar pasif gelirimin olması gerekiyor. birde 5 yılı doldurduktan sonra dördümüz de pasaport alabiliyor muyuz? Son olarak da çifte vatandaşlık uygulaması var mı portekizde. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, gelir şartı düşük ama benim şahsi tavsiyem yıllık 30.000€'ya ulaşmak, olmazsa da sağlık olsun başvuru pozitif sonuçlanma ihtimali yine de yüksek olur. 5 yıl sonunda vatandaşlık yolu bütün aile için açık, çifte vatandaşlık da serbest. Sizin için oldukça mantıklı bir program. Sevgi ve saygılarımla.
Merhaba, Size mümkün ise ve müsadeniz ile bir kaç sorum olacak. -Emekli ol ak şart mı şart ise 7000 iş gününü doldurup yaşı doldurmamak yeterli olur mu? -Vadeli mevduat olabilir demişsiniz örneğin Türk Lirası vadeli mevduat hesabı var buradan gelen faiz gelirinin dolar karşılığına göre bahsettiğiniz tüm ülkelerde faydalanabiliyor muyuz? Aydınlatıcı videolarınız için çok teşekkürler
Merhaba, aslında emeklilik şartı yok ama emekliler için tasarlanmış vize tipleri. Yani emekli maaşınızı gelir olarak gösterip ek gelir ile destekleyerek müracat ettiğiniz durumda daha avantajlı bir başvuru oluyor. TL vadeli hesap gelirleri € üzerinden çevrilerek dahil edilebilir ancak tek başına yetersiz kalır kanaatindeyim. Kira veya emekli maaşı ile desteklenirse kesin onay alınır.
İyi günler Ahmet bey. Gayrimenkul eşimin üzerine ama kiralar benim hesabıma yatıyor. Pasif gelir sayılır mı? Sayılmazsa eşim üzerine başvursak bu sefer kiralar benim üzerime yattığı için sorun olur mu? Teşekkürler
Merhaba bir çok ülke bunu sorun ediyor maalesef. Siz eşiniz ile bir alt kiralama hakkı olan sözleşme yapıp kiracı ile tekrar kontrat yapmalısınız. Bu şekilde kabul edilir çünkü siz eşinizden resmi olarak kiralayıp başka alt kiracıya verip gelir elde etmiş olacaksınız.
En fazla isteyen Portekiz ama bence sağlıklı bir yenileme süreci için yılın yarısından fazlasını hepsinde orada geçirmek lazım. Eğer şartlar zorlanacaksa Yunanistan denenebilir.
Long stay visa diye geçiyor, daire kiralayıp minimum bir gelir göstermek gerekiyor. İnanılmaz karışık bir iş ama kullanan bir çok insan duyuyorum. Biz şimdilik bu başvurunun yapılmasında yardımcı olamıyoruz ama, Fransa bürokrasisi malumunuz taraflı biraz :)
Merhabalar. Buradan ulaşmak daha kolay size😊.Emekli kişinin aylık emekli maaşı pasif gelir olarak sayılıyor mu?Portekiz pasaport veriyor mu?Pasif gelir vizesine? İtalya pasif gelir vizesi ile pasaport vermiyor diye biliyorum.Öyle mi acaba?
Merhaba, emekli maaşı sayılıyor hem de en geçerli gelir tipi. Portekiz bütün oturum izinlerine 5 yıl sonunda vatandaşlık veriyor. İtalyada almak her durumda zor.
Merhaba. İstanbul'da bir firmaya uzaktan yazılımcı olarak çalışıyorum. Maaşım 1200 euro civarı kura çevirince. Hangi ülkeyi önerirsiniz gidip uzaktan tr ye çalışmak için? Yetersiz mi yoksa bu miktar?
Merhaba, maalesef olmuyor. Şu şekilde olabilir, babadan siz daireyi küçük bir miktara kiralayacaksınız resmi olarak ve alt kiralama hakkı alacaksınız sonra da gidip son kullanıcıya kiralayacaksınız. Kira kontratlarının noterden olmasını talep edebilir başvurduğunuz ülke. Geliri sizin şahsi pasif gelirinize çevirmiş oluyoruz bu şekilde. Ama hülle ile yapmayın yakalarlar :)
Merhaba, hangi şartlar altında vatandaşlıktan çıktığı çok önemli. Eğer 18 yaşın altındayken çıkarıldıysa kendi rızası olmadığı konusunda bir dava açılarak vatandaşlığa tekrar müracat edilebilir. Maliyetli ve meşakkatli bir süreç eğer devam etmek isterseniz video açıklamalarında yer alan iletişim bilgilerine bütün detayları yazmanızı rica edeceğim. (e-mail ile olursa daha olumlu)
Merhaba, çok teşekkürler bilgilendirici video için. Eşim emekli, maaşı var. Kirada konutumuz var. İstenen yıllık gelire sahibiz. Ancak ben remote bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. yani aktif gelirim var. Bu şekilde eşim üzerinden D7 başvurusu yapabilir miyiz, yoksa ben çalıştığım için sorun olur mu? D8 mi uygun olur? teşekkürler.
Merhaba, zaman ayırıp izlediğiniz için ben teşekkür ederim. Daire eşinizin üstüneyse ve minimum gelir imkanlarını karşılıyorsanız D7 sorunsuz bir program. Eğer sizin tarafta başvurulacaksa freelance veya tam zamanlı kontratın bazı şartları karşılaması gerekiyor. Eğer bunlar gerçekleşiyorsa bence sorun olmaz. Burada kararınızı hangi gelir süreklilik gösterecek ona göre almanız gerektiği kanaatindeyim. Daire eşinizin üstüneyse ve emekli maaşı ile birlikte gerekli limiti aşıyorsanız oradan gidilebilir. D7 sonuçta emekli vizesi olarak tasarlandı. Daire eşinizin üstüne değil ise ideal yol D8 gibi gözüküyor. emekli maaşının zaman içerisinde € karşılığının düşmesi yenilemelerde bir pürüze dönüşebilir.
@@sinirsizyatirim Teşekkürler hızlı yanıtınız için. Eşim üzerinden daha mantıklı gibi D8 gelir talebi daha yüksek ve galiba her sene yenilemek gerekiyor . Siz kurum olarak başvuru süreci NIF, kiralık konut v.s için danışmanlık sağlıyorsunuz değil mi iletişime geçsek?
Portekiz D7 ile oraya taşınmak gerçekten en kolay AB'ye giriş rotalarından biri. Evet mail veya whatsapp yolu ile ulaşırsanız kesinlikle ekip geri dönüş sağlar. Sevgilerimle.
Merhaba, ben olsam Romanya'ya kendi şirketinizi kurup kendinize düzenli maaş ödeyerek alınan rotadan gideirm. Self employed visa diye geçiyor galiba. Biz danışmanlığını henüz yapmıyoruz ama bu vizeyi alan insanlarla tanıştım geçmişte.
Merhaba, Montenegro bizim için C planı olarak düşünülüyor hep çünkü sadece o ülkede bir oturum şansı veriyor. Gayrimenkul fiyatları 2018-2019'da çok cazipti ama bence şu an biraz doygunluğa ulaştı. AB'ye girerse çok büyük sıçrama bekleniyor ama bence çok iyimser yaklaşıyorlar. Bu ülkenin programı benim için şöyle, başka hiç bir programa şartlarımız uymuyosa bunu kesin yapmalıyız. Yaparken ben hep şirket kurup o şirketten kendimize maaş bağladığımız opsiyonu seçtim (aylık bir gider oluyor ama alacağınız gayrimenkulü finansal piyasalara koyarak faiz-temettü getirisi elde ederek offset edebilirsiniz). Gayrimenkul şimdilik almam gibi duruyor ama dediğim gibi diğer programlar uymuyosa bence yapmakta yarar var.
Merhaba, eğer henüz yoksa öncelikle siz bir adres edinip ikametinizi İspanya'da resmi olarak göstereceksiniz sonra aile birleşimi vizesine başvuracaksınız eşiniz için.
Merhaba, sitede altta bir iletişim formu var onu doldurabilirsiniz veya videolarda açıklama kısmında telefon numarası var. Oradan ulaşırsanız her konuda yardımcı oluruz. Sevgi ve saygılarımla.
Merhaba, bütün gelir tiplerine göre değişiyor. Mesela kira geliri Türkiye'de %40'a kadar vergilendiriliyor ama Portekiz'de kira geliri %28 ödeniyor. Dolayısı ile altta kalıyor. Bütün gelirler ve üretildiği ülkeler onlara bakmalıyız. Bu inceleme sonucunda vergi yükü ortaya çıkar.
Veya tapuda tescilli kullanma hakkına sahip olduğum mülkün ( malik babam ) kullanma hakkı ve kiralama hakkı 49 yıllık süre ile bende bu mülkün kirasını gösterebilirmiyiz ?
Merhabalar Hemen soruya girecegim kusura bakmayin.. 77 dogumluyum Thy emeklisiyim,emekli maasim ve vadeli mevduat faizi ile birlikte aylik 2000 euro gelirim var. Portekiz icin bu durum uygunsa lutfen direk iletisime gecelim. Saygilar
Evet üstadım olabilir, hatta turist vizesi ile de giderek orada karşı taraf Almanya vatandaşı ise evlilik yapabilirsiniz. Evlilik ile vatandaşlık benim uzmanlık alanım değil ama bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim.
Merhaba, bir kira geliri ile desteklersek kesin olur çünkü TRY-EUR değişikliklerine göre minimum gelirin altına düşme riski var. Tam sınırda maalesef. Şu an geçiyor ama gelecekte yenilemeler sorun olmaması için geliri desteklemeliyiz.
@sinirsizyatirim benim ayrıca yeşil pasaportum var. Kira geliri ile ufakta olsa destekleriz. Zaten eğer memnun kalırsam evime satıp oradan da ilk yıl sonu bir daire alabilirim inşallah
Merhaba, bu tip programlar gelirinizi o ülkede harcamanız prensibi ile tasarlandığı için hepsinde orada yaşama zorunluluğu çeşitli sınırlar dahilinde bulunuyor. En az yılın yarısı ilgili ülkede geçirilecekmiş gibi düşünmeliyiz.
Vergi yerleşkesi taşındıktan sonra gelirin türüne göre ve kaynak ülkede ödenen vergiye göre çifte vergilendirme anlaşmaları da göz önüne alınarak hesaplama yapılıp ödeniyor. Normalde vergi çıkmaması lazım ama gelir tipi, ülkeler vs görmeden bir şey diyemem.
@@sinirsizyatirim Yunanistan'daki gelir vergisi oranlari cok yuksek bize gore.. Orada vergi mukellefiyetinden kacinmak gerekiyor. Bu tip vizelerde ise minimum 183/365 gun oturum sarti var diye biliyorum.
Agam ne pasif geliri nede birikimi olmayan fak fakir kisiler icin ne gibi secenekler var onlardanda anlatirsan tadindan yenmez.Latin amerika, afrika, guney asya farketmez fiyasko bireylere yonelik en iyi secenekler nelerdir.
Üstad dünyada çok aranan bir yetenek geliştirip en gelişmiş ülkeye de gidebilirsiniz. Hep aynı örneği veriyorum ama kaynak yapmayı öğrenerek Kanada'ya "express entry" programı ile gidip inanılmaz maaşlara iş bulabilirsiniz. Para yoksa kafayı çalıştırmak gerekiyor yani. Hem para hem yetenek yoksa da öğrenmeliyiz :)
Belcika vatandasligim var. Formalite evlilige acigim. Egitimli, hayattan zevk almasini bilen, pozitif biriyle mantik evliligi de arayislarimdan biri ;)
Bu güne kadar TH-cam’da izlediğim en akıcı, en anlaşılır Türkçe ile yapılmış bilgilendirme içeriği desem yalan olmaz. Umarım bir gün sizinle çalışma mutluluğuna erişebilirim.
Merhaba, çok incesiniz gerçekten çok sevindim bu yorumunuzu okuduğuma. Umarım çalışırız sevgi ve saygılarımla.
Tam aradığım kanal.abone oldum. Güzel bilgilendiriyorsunuz tesekkurler
Çok sevindim içeriğin bu kadar sizlere uygun olmasına. Sevgi ve saygılarımla.
Selam öncelikle düzgün Türkçeniz anlatımdaki duruluk konuya hakimiyetimiz için teşekkür ediyorum
Haluk Çelik
Çok naziksiniz, teşekkür ederim. Bu tür güzel sözler beni daha çok içerik üretmeye teşvik ediyor. Sevgi ve saygılarımla.
Teşekkürler. İzlediğim en net bilgilendirmeydi.
Merhaba, desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla.
Hitabet on numara... Güzel bilgiler. Abd için iki kez ret yedim... Takibe değer 👍👍👏
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. ABD vizesi iyice lotoya döndü maalesef.
Çok güzel ifadeler, çok güzel anlatım emeğinize sağlık...
Desteğiniz için çok teşekkür ederim, bana bu pozitif yorumların çok yardımı oluyor. Sevgi ve saygılarımla.
Teşekkürler, elinize emeğinize sağlık.
Merhaba ben teşekkür ederim, sevgi ve saygılarımla.
Merhaba Fransa’nın uzun dönem ziyaretçi ( turist vizesiyle ) ilgili videolarınızda bilgi verecekmişsiniz çok araştırdım ancak bulamadım 🫠
Merhaba, ben hızlıca bir atıfta bulunmuştum bu vizeye ama çok ilgi çekti . Ocak ayı içerisinde bu vize tipi için bir video çekeceğiz. Şimdilik danışmanlık da vermiyoruz maalesef bu alanda ama belki ileride olabilir.
Doğru yönlendirmeler için sağolun.
Desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim, sevgi ve saygılarımla.
Detaylı bilgi için teşekkürler
Zaman ayırıp izlediğiniz için ben teşekkür ederim, görüşmek üzere!
çok net anlatım teşekkürler bide ofisinizden telefonlara dönseler
İnanılmaz bir yığılma var :(
Mümkün olduğunca dönüyoruz bir de ekibe yeni iki arkadaşımız katılıyor kısa süreçte (1-1.5 ay) burada verimlilik artacaktır. Sevgi ve saygılarımla.
Merhabalar, öncelikle net ve anlaşılır paylaşımınız için teşekkürler,
Bu bölümde ifade ettiğiniz Fransa için uzun turistik ve pasif yatırım türü vizeler için bilgi rica edecektim.
iyi günler
Selamlar, pozitif geri bildiriminiz ve desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Fransa konusunda bir video arasında örnek olarak verdim ancak bu ülkede henüz bir çalışma sistemimiz maalesef yok. Çok fazla bilgi talep edildiği için yeni yılda Fransa'nın bu vize tipini de hizmetlere ekleyeceğiz. Bunu yaptığımızda bir video çekeceğim. Kanala abone olursanız bildirim size ulaşır umarım yardımcı olur bu video geldiğinde. Sevgi ve saygılarımla.
Birkaç videonuzu izledim, genelini de taradım. Dikkat ettiğim tek eksik konu özellikle nomad veya pasif oturum izinlerinde o ülkelerde vergi mükellefi olma, onların mevzuatına göre "her yerdeki" gelirinizden vergilendirme zorunluluğu konusunu aydınlatan bir video veya bölüme denk gelmedim. Örneğin ben İtalya özelinde bu konuyu irdeleyip şimdilik erteleme kararı aldım (güney 8 vilayette ve 20bin nüfüs altı yerlerdeki 10 senelik sübvansiyonu biliyorum). Yaşamaya gideceklerin ne kadar vergi ödemek zorunda olduklarını bilgilendirmeniz iyi olurdu.
Merhaba, vergi konusuna da geleceğiz, videolarımız hazır ve yayın sırası bekliyor. Bütün izinler ve yatırımlarla ilgili giriş seviyesi bölümleri bitirmeye çalışıyoruz, daha ileri seviye videolar var vergi ile ilgili, Ocak ayında yayınlamış oluruz en geç. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederim.
Teşekkürler. Portekiz D7 vizesinde mülakat İngilizce olduğu için çekincem var. :(
Hiç sorun yaşamadık, başvuru sağlam ise ve orada yaşayacağınızdan şüphe yoksa onay alırız diye düşünüyorum.
@sinirsizyatirim Hızlı, nazik ve detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz strateji doğrultusunda, Bulgaristan bir tercih olabilir mi acaba? (Lisans ve yüksek lisans için bu ülkeden Akredite bir üniversite seçip, ben de emeklilik oturumu alarak) 2025 itibarı ile Schengen ülkesi de oluyorlar. Fikrinizi merak ediyorum.
Saygılarımla
Desteğiniz için ben teşekkür ederim. Bu şekilde mantıklı oluyor Bulgaristan. Çocukların biraz daha tatmin edici bir akademik hayatı olması açısından imkan var ise Portekiz veya İspanya da tercih edilebilir. Size emeklilik vizesi çocuklara orada okul gibi. Bulgaristan'a ok ise çocuklar ama neden olmasın. Artık doğrudan arabaya binip Bulgaristandan girip Lisbon'a gidebilirsiniz teknik olarak :D
Emeğinize sağlık.
Gerçekten ayrıntılı bilgiler verdiniz.
Ben şu anda Bulgaristan için D vize aşamasındayım. Fakat açıklamalarınızdan sonra Yunanistan en matıklısı geliyor.
Sizinle nasıl irtibata geçebilirim?
Sizden fikir almak istiyorum
Merhaba, desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde motive olarak yeni içerikler üretebiliyoruz. Videoların açıklama kısmında yer alan kontak bilgileri aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz. Şu sıralarda biraz fazla talep geldiği için cevap sürelerimiz uzayabiliyor, şimdiden kusura bakmayın...
Ahmet bey merhaba, aydınlatıcı paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim, dikkatle takip ediyorum, elinize sağlık. Size İtalya Residenza Elettiva konusunda sorum olacak. 5 yada 10 yıl sonunda vatandaşlık alma imkanı oluyormu bu vize türünde? Birde diğer bir paylaşımınızda bahsettiginiz vergi yerleşkesinin İtalya olması ne anlama geliyor? Saygılarımla
Merhaba ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. 5 yıl electiva + 5 yıl kalıcı oturum kapsamında orada kalınca (toplam 10 yıl) başvuru yapılabiliyor. Vergi yerleşkeniz İtalya olduğunda global gelirleriniz üzerinden orada da vergilendirilirsiniz. Tabii çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları kapsamında diğer ülkelerdeki gelirler İtalya'daki sorumluluğunuzdan düşülür.
Yunanistan konsolosluğu ile görüştüğümde bana dijital göçebe başvurusunun yalnızca Yunanistan’da ilgili kurumda yapılması gerektiğini söylediler. Yani söylediklerine göre Türkiye’den başvuru yapamıyoruz.
Merhaba, yanlış yönlendiriyorlar :)
Biz Yunanistan'dan bir mektup veriyoruz size, o mektup ile başvurduğunuzda sorun çözülüyor Türkiyer tarafında.
Detaylı anlatımınız için teşekkürler.
Peki oturum aldığımız yerde vergi yükümlülüğü varmı
Merhaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. Oturumu alıp oraya taşındığınızda ve yılın yarısını orada geçirdiğinizde vergi yerleşkenizi oraya taşımanız gerekiyor. Dolayısı ile ilgili ülkenin vergi rejimine tabii olursunuz. Yılın yarısını geçirmediğinizde zaten oturum yenilenmiyor.
Merhaba bu akşam eşimle 3-4 videonuzu birden izledik çok net ve kaliteli bilgi aktarıyorsunuz teşekkürler. Yukarıda belirttiğiniz ülkelerin hepsinde yaşayabiliriz:) Bir kaç sorum olacak konuyla ilgili 1- Başvuru sahibi ben olacağım(düşük emekli maaşı sahibi ve 2 çocuk annesiyim -13 ile 10 yaş-) sadece çocuklarım ve kendim için başvuru yapacağım. Bu durumda eşimin emekli maaşını benim gelirime ilave edebiliyor muyum? Bankalarda bulunan ve düzenli getirisi olmayan varlıklarımızı (döviz-altın-hisse) göstermemiz gereken rakamlara dahil edebiliyor muyuz? 2-Eşim Türkiye'de çalışamaya devam ederek örneğin 2 yıl sonra o da bizim yanımıza geldiğinde başvurumuza ait imkanlardan faydalanabiliyor mu? Faydalanabiliyorsa onun da oturum için 3 yılı mı kalmış oluyor.
Ayrıca Vergilerle ilgili videonuzu sabırsızlıkla bekliyoruz.
Merhaba, desteğiniz için yürekten teşekkür ederim iyi ki varsınız. Şimdi cevaplara geçiyorum:
1- Maalesef eşinizin gelirini eklememiz mümkün olmuyor. Döviz altın ve hisse getiri oluşturan yatırımlara yönlendirilerek kullanılabilir. Düşük de olsa Altın ve Dövizi faize bağlayıp hisseleri de eğer mümkünse düzenli temettü dağıtan hisselere alırsak o gelirler kullanılabilir. Bu arada biraz düzenli gelir sınırda olduğu için bence Portekiz değerlendirilmeli gelir şartları daha düşük ama bekleme süreleri uzun...
2- Eşinizi biz baştan ekleme taraftarı oluruz bu durumda ama başvuru siz taşınacağınız için sizin üzerinize olması da ayrı bir önkoşul. Bağlı başvurucular genelde orada yaşamasalar da düşmüyorlar başvurudan. Toplamda 5 yıl geçirdiğiniz zaman zaten Portekiz'de vatandaşlığa başvurup alırsınız oradan sonrası çok kolay.
3- Vergi videosu umarım ocak sonu şubat başı yayınlayacağız. Sevgilerimle.
Ahmet bey her videonuz gibi son derece faydalı ve anlatımı çok keyifli bir video olmuş. Emeklerinize sağlık. Linked in üzerinden bir mesaj attım size , bakabilme şansınız olursa sevinirim. Teşekkürler
Merhaba, cevapladım. Görüşmek üzere. (Cevaplanmayan yorumlar kısmından düşsün diye buraya da yazdım)
yine süper bir video olmuş teşekkürler 👋👋👋bulgaristan d vizesi avrupada serbest dolaşım sağlıyormu farklı görüşler var bilgi rica ederim
Merhaba izleyip yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Bulgaristan D ile Schengen bölgesine uçak ve deniz girişlerinden girilebilir.
merhaba.video çok bilgilendirici elinize sağlık. D7 ile portekize geçip kalıcı iş bulup çalışmakta sorun yaşar mıyım?Yaş 42, makine mühendisiyim. İngilizce IELTS 6.5. var. Yada yüksek lisans ile student vize mi tavsiye edersiniz? Onda da tam zamanlı çalışmaya izin yok diye biliyorum.
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. D7 kapsamında gidip orada iş bulup diğer bir vize tipine geçebiliyorsunuz. Şirket sponsor olup vize başvurusu yapmalı adınıza, burada zor olan işi bulmak o konuda bazı alanlarda çok ciddi personel aranıyor ama sizin alanınızdan emin değilim. Örneğin yazılımcı, tasarımcı bir ara asla bulunamıyordu bulunanlar da beyin cerrahı gibi davranıyordu. Şu anda güncel durum nasıl bilmiyorum iş konusunda. Öğrenci vizesinde çalışma komplike bir durum, Portekiz'de genelde iş bulunduğu sürece bir şekilde çalışma izni halloluyor. O kadar yüksek değil işsizlik. Ben ciddiyetle iş başvurusu yapıp ortamı test etmek gerekir kanaatindeyim. Zaten iş bulunduğu vakit çalışma izni çok kolay ancak iş bulunamıyorsa oraya gidince de bulmak çok kolaylaşmıyor.
Merhaba, bilgilendirici videonuz için çok teşekkürler. Acaba pasif gelire BES emekliliği de dahil olur mu ?
Merhaba, ilginiz için ben teşekkür ederim. BES emekliliği kesinlikle dahil oluyor.
Ahmet bey cevap için çok teşekkür ederim. Bugün e vize başvurusu için form doldurdum ancak randevu ekranına geldiğimde takvimden gün seçemiyoru. Aktif değil tarihler ve hata veriyor gün seçmeye çalıştığımda. Sebebi ne olabilir? Konsolosluğa pazartesi şahsen gitsem bir şey değişir mi?
Konsolosluktan randevusuz bizzat gidince yardımcı olmuyorlar diye biliyorum. maalesef. Sürekli yenileme yapmak veya randevu konusunda yardımcı olan bir kişiyle çalışmak gerekebilir. Son dakika randevuları bırakıp alıyorlar bir yazılımla bildiğim kadarıyla.
Ben sizi bugün keşfettim youtube sayesinde. Ahmet bey sormak istediğim örn.Yunanistan'da yılda 1 aydan fazla kalma zirunluluğu var mı bu vize tipinde. Ben bir tekne edinip,bir yunan adasında marinada tutmak niyetindeyim.ve Ege aralarında 3 ay kalabilirim her yaz.
Merhaba, tanıştığımıza çok sevindim. Ben tekne keyfi için Golden Visa daha uygun olur kanaatindeyim. 3 ay ve pasif gelir derseniz yenileme riskli olur, işin en garanti yolu 6 ay Yunanistan içerisinde olmak.
Merhaba pasif gelir vizesi ile resmi olarak çalışma izni veriliyor mu? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Danışmanlık ücretiniz ne kadar teşekkür ederim
Merhaba, bu tip pasif gelir vizeleri emeklileri hedeflediği için çalışma izni asla olmuyor. Danışmanlık ücreti programdan programa çok değişmekle birlikte 5000 € altında bir paketimiz yok. Sevgi ve saygılarımla.
Ahmet bey bilgiler Için çok teşekkür. İtalyan “Elective” vizesi için avukat tutnak gerekiyormu? Sizin firmanız bu konuda nasıl bir servis sağlıyor. Teşekkürler, Mustafa Biterge.
Merhaba Mustafa Bey, biz avukat desteğini kesin tavsiye ediyoruz. Bizim normalde başvuruları yaptığımız hukuk bürosu Electiva'ya tövbeli, yeni bir formül geliştirmeye çalışıyoruz. Konsolosluk pasaportu alıp çok uzun süre tuttuğu için biraz çekimseriz.
@@sinirsizyatirim merhaba son dönemde olumlu olarak gerçekleştirdiğiniz bir İtalya elevtiva vizesi var mı? Pasaportu uzun süre tutuyor demişsiniz. Ne kadar uzun tutuyorlar tahminen söyleyebilir misiniz? Bu vize türünde yaşanan genel olarak zorluklar ve olumsuzlar neler acaba?
Merhaba. 1 Ocak itibariyle Bulgaristan Schengen ülkesi oluyor ve bence artık cazip bir ülke durumunda. Bulgaristan pasif gelir programı hakkında da bilgi verebilir misiniz?
Ben bir türlü ısınamadım ama inanılmaz fazla talep geldiği için videoyu yapacağım ve Ocak ayında yayınlayacağız, görüşmek dileği ile.
Merhabalar, D7 için Portekiz'de yılın ne kadarını geçirmek lazım ? Ben schengen bölgesine daha rahat giriş çıkış yapmak için düşünüyorum. Sizce nereye ve hangi vize türüne yönelmeliyim? Teşekkürler
Yılın yarısından fazlası orada geçmeli bence. Eğer Türkiye'de yaşamaya devam edecekseniz Schengen erişimi için Golden Visa tercih edilmeli tek garanti yol bu. Portekiz halen uzun sürdüğü için Yunanistan veya Letonya var şimdilik mantıklı pazar olarak.
@ teşekkürler bilgiler için. Yunanistan suan için hala 280bin Euro gayrimenkul yatirimi ve ülkede yaşama koşulu olmadan sadece oturum iznini sagliyor değil mi? 183 geçirmeden vatandaşı olamıyoruz bildiğim kadarıyla.
Merhabalar,bilgiler için teşekkür ederim.Dijital göçebe vizesi çok merak ettiğim bir konu sizden dinleyebilmeyi çok isterim("İspanya Dijital Göçebe Vizesi" videosunu izledim).Ayrıca golden vize başvurusu yapamayacak ama avrupa seyehat konusunda vize sıkıntısı olmadan en ucuz :) hangi tip vizeler veya programlar var avrupa ülkelerinde böyle video olursa harika olur.Teşekkürler
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Dijital göçebe vizelerini toptan değerlendirdiğim bir video çektik ama yayın sırası bekliyor. Vize özgürlüğü için pasif gelir ve dijital göçebe vizelerini sırayla alıp yenileme geldikçe başka ülkeye geçmel gerekebilir. Ayrıca Letonya sağlam bir şirket bulup 50.000€ yatırımla Golden Visa alınabilir.
@@sinirsizyatirim Yanıt için çok teşekkür ederim,çok naziksiniz.Videoyu sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Letonya bahsi geçen videoda Letonyada bu tarz yıllık belirtilen miktarda sigorta ödemesi yapabilecek şirketlerin bulunmasının zorluğundan bahsetmiştiniz.En iyi yöntemin bir kaç kişi birleşerek ortak sermayeli şirket kurmanın olduğunu söylemiştiniz.Ortak sermayeli girişim yapabilecek çevrem yok açıkçası,Sağlam firma bulma konusunda yardımcı olabiliyormusunuz?
Evet, tabii ki. Açıklama kısmında yer alan kontak bilgilerinden bize ulaşırsanız devreye gireriz. Sevgi ve saygılarımla.
Merhaba Ahmet Bey, bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Golden visada yenileyememeden bahsettiniz genç yatırımcılar için. 32 yaşım, Yunanistan'da üzerime 400.000€ luk konut alıp, üst soyum olan anne ve babam ile taşındığım takdirde ve konutu satmadığım (vergi vs herşeyi düzgünce ödediğimde) müddetçe yenileyememem için ne gibi bir sebep olabilir? Teşekkürler
Merhaba, zaman ayırıp izlediğiniz için ben teşekkür ederim. Suça karışmadığınız sürece kesinlikle yenilenir. Bir de satınalmayı yaparken hukuki inceleme çok düzgün şekilde yapılmal, neden derseniz gayrimenkule ve alımına dair bir sorun bazen ilk golden visa verirken araştırılıp bulunumazsa yenileme yapılırken yeni inceleyen memur farkedip ek belge isteyebilir. Buna dikkat ettiğiniz sürece mutlu mesut yaşarsınız. Bu arada 400.000€ yatırım ile Golden Visa aldığınızda aslında yenileme için oraya taşınmanız gerekmiyor. Sevgi ve saygılarımla
Merhaba, Portekiz d7'yi alana kadar altın ve dövizimizi bozdurup mevduata koysak kısa süre içinde vize alabilir miyiz? Yoksa pasif gelirlerin belli bir zamandır geldiğini kanıtlamamız gerekiyor mu?
Bizce 6 aydır en az gelir devam ediyor olmalı, bir yıl olursa daha olumlu. Vadeli hesapların gelirleri dediğiniz gibi dahil ediliyor ama tek başına bence yeterli olmaz bir miktar başka tür gelir ile desteklemek lazım.
iyi gunler, pasif yatirim miktari olarak bahsettiginiz 4 ulkeyi de karsiliyorum, ama bu arada calismaya devam ediyorum. ulkede yasama ve kalma suresi onrmli mi ? ornek olarak yilin 1/3 unde Turkiye olsak ve diger zamanlarda sectigimiz ulkede yasarsak sorun olur mu sizin deneyimlerinize gore ?
Merhaba, Dijital Göçebe vizesine başvurmanız daha verimli olabilir, yenilemede hiç sıkıntı yaşamazsınız. Bana sorarsanız vizeyi aldığınız ülkede dediğiniz gibi planlama yaparsanız yine sorun yaşanmaz. Portekiz biraz dert ediyor ve 9 ay kadar sizi orada görmek istiyorlar ama İspanya ve Yunanistan yılın yarısından biraz fazlasını orada geçirseniz bence ok.
Video için çok teşekkürler. Bu d7 vizesi diğer ab ülkelerine seyahat imkanı sağlıyor mu? yoksa sadece portekizde mi kalabiliyoruz?
İzlediğiniz için ben teşekkür ederim, D7 ile tam zamanlı olarak Portekiz'de yaşayabilirsiniz aynı zamanda da Schengen ülkelerinde vizesiz girip 180 günün 90 günü yaşayabilirsiniz.
Ahmet bey öncelikle videolarınız için çok teşekkür ediyorum. Özellikle ayrıntılı olarak açıkladığınız içinde minnettarım. Sormak istediğim Portekiz için büyükelçiliğe başvuru sürecimiz maximum ne kadar süre içinde sonuçlanıyor. TH-cam videolarından anladığım kadarıyla pakistan ve hindistandan çok yüksek talep var. Bu durum bizim başvuru sürecimizi etkiliyormu. Başvurudan aimadan alınan oturuma kadar geçen süre ne kadar sürüyor sonuç olarak Türkiyeden taşınmak üzerine bir program yapılacak ne kadar süre geçeceği önem arz ediyor . Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Umarım yüzyüze toplantı yapma şansımız olur . İyi çalışmalar dilerim
İletişim numaranzıı bulamadık :/ son olarak videonun sonunda Fransadaki uzun dönem turist vizesinden bahsetmişsiniz bu vizenin adı nedir ? İlgili video yükleyecekmisiniz
Merhaba nasılsınız, kusura bakmayın bugün ancak dönebiliyorum. Başvuru sayısı arttıkça taleplerin işlenme süresi maalesef artıyor. Bizi etkileyecek bir durum yok ancak başvuruları güzel yapmak lazım ve minimum gerekliliklerin üzerinde gelir ve birikim beyan etmek gerekiyor. Başvuru süreleri ile ilgili ben burdan yazınca bizim ekip bana çok kızıyor o yüzden bir süre yorumlarda başvuru sonuçlanma sürelerinden bahsedemiyorum. Bütün videoların altında açıklama kısmında iletişim bilgileri bulunuyor oradan bizlere ulaşmaktan lütfen çekinmeyiniz. Sevgi ve saygılarımla, görüşmek üzere.
Varna’yı bir görmelisiniz.. Tabi ki Bulgaristan göçmeye değer bir ülke değil ama Varna çok güzel bir şehir..
Hiç gitmedim, bir gün belki :)
Emek için teşekkürler. Pasif gelir göstererek aldığımız oturum izninde minimum kalış süresi şartı olmayan yada bu konuda yumuşak davranan ülkeler var mı? Tşkler
İspanya Non Lucrative Visa'yı Anayasa mahkemesine giderek uzatma kararı aldırmış bir insan olmuş. Kanıtları da var ama bence bu tip vizeler orada yaşanacaksa alınmalı. Bu mahkeme kararından sonra en esnek İspanyadır herhalde. Portekiz bence çok zor, çok düşük gelir şartı olduğu için orada kalmasını istiyorlar insanların. Yunanistan eskiden İNANILMAZ esnekti ama bu yeni kanun değişikliği sonrası işi sıkı tutabilirler. Güncel durumda sanırım Yunanistanı denerdim (gelir şartı yüksek olduğu için az başvuru olur, çok vize azaltma gündemi oluşmaz diye umuyorum.)
Merhaba bilgiler çok faydalı oluyor kanalınızı takip ettiğimden beri oldukça faydalandım.
Burada belirttiğiniz yatırımları oradaki bankadan mı yapmamız gerekiyor yoksa buradaki banka üzerinden yaptığımız yatırımlarla temettü ve Eurobond kupon gelirlerini beyan etmemiz yeterli mi ?
Merhaba, desteğiniz ve pozitif geribildiriminiz için çok teşekkür ederim. Temettü, kupon veya kira gelirleri dünyanın herhangi bir yerinden olabilir. Hedef ülkeye yatırımların alınması şartı yok hatta bence mantıken dışarıdan gelmeli.
@@sinirsizyatirim Dönüşünüz için teşekkürler.
Teşekkür
Zaman ayırdığınız ve izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Bir de benim bir sorum olacak. Portekiz'de oturum aldıktan sonra çalışma izni veriliyor mu? Bilginiz var mı?
Merhaba, D7 ile alırsanız çalışmamanız gerekiyor maalesef. Golden visa ile oturum alındığında çalışmak serbest.
Ahmet Bey merhaba, bu vize tipleri Avusturya ve Almanya için de var mı? Yani pasif gelir gösterek basvurabileceğimiz vize tipleri nelerdir? Çok teşekkürler🙏
Merhaba, Avusturya'da var ama sistem faal mi bilmiyorum bir de Almanca bilmenizi istiyorlar bu vizeye başvuracaksanız. Almanya'da program kesin var ve çalışıyor ama minimum gelir 100.000€ üzerinde istiyorlar (yıllık). Bence Almanya'ya gidilecekse bir şekilde Blue Card kullanılarak gidilmeli, orada da şirket kuruluşları zorlaşmış diyorlar. Bu arada biz hiç Almanya ve Avusturya özelinde başvuru yapmadık :)
@ çok teşekkürler 🙏
Videolarınız ilgiyle izliyorum ve oldukca faydalı bilgiler veriyorsunuz.Teşekkür ederim
Portekiz b.elçiliğinde D7 vizesi için 1 ağustos 024 de görüşme yaptık.Aralık ayına geldik hala bir gram ilerleme yok.Nasıl portekiz biraz daha hızlı olyor anlamadım.Bu hızlı ise diğer ülkeleri düşünemiyorum bile 😃
Defalarca email attığımda yanıt verilmiyor, en son geçen ay ki emaili me verdikleri yanıt ta ise portekizde ilgili birim inceliyor mealinde bir şeydi.
Sizinin danışmanlık firması ile süreç yürütüldüğünde bu bürokrasi işleri daha hızlı çözülüyormu yoksa gene bu kadar uzun bekleme süresi geçiyormu?
Vereceğiniz yanıta göre yeni aksiyonlar geçebilirim
İyi günler
Merhaba, Portekiz'de Golden Visa 2 yıl sürdüğü için D7- D2 göreceli daha hızlı. Öpüp başımıza koyuyoruz anlayacağınız. Yaz aylarının sonuna denk geldiği için sizin dosya bir miktar uzamış olabilir. Yine Portekiz konsolosluğundan e-mail'e cevap aldığınız için ayrıca tebrik ederim, bizim Portekiz vatandaşı yatırımcılarımız bile cevap alamıyor. Böyle cins bir bürokrasi var ama ülke ve göç programları çok güzel.
Bizim dosyalar daha derli toplu olduğu için ve belgeler tam bürokratların istediği gibi formatlandığı için belki bir miktar hızlı olabilir ama çok da farketmez. Bence şimdilik devam, süreç negatif sonuçlanırsa bir mesaj atın bir şekilde itiraz ederiz veya destek belge sunarız. Görüşmek üzere
@@sinirsizyatirim Geri dönüş için size teşekkür ederim.Dediğiniz gibi aksilik çıkarsa yada buradan vize alırsam portekizdeki kayıt kürekle,( ev adresi,banka hesap açılımı,vergi ve sigorta işlemleri için) ilgili işlerin yürütülmesi için sizden veya yönlendireceğiniz oradaki danışmanlarınızdan danışmanlık hizmeti alıırm.
İyi çalışmalar
Selamlar Ahmet Bey;
Direkt olarak her yıl banka hesabında yıllık beyan edilmesi gereken tutarı göstermek yeterli olur mu? Yoksa kira vs gelirini mi beyan etmem gerekir.
Kesinlikle akarı göstermek gerekiyor, o miktarı bankaya koyup yapılan başvuruların tamamı olmasa da bir kısmı reddediliyor.
Merhaba, Fransa özelinde bahsettiğiniz vize tipinin ismini söyleyebilir misiniz lütfen ? Diğer bilgiler için de teşekkürler Ahmet Bey.
Long stay visa (type D) bu sistem için kullanılıyor. Bir daire kiralıyorsunuz, bir de minimum gelir beyan ediyorsunuz bu şekilde yapılıyor ama inanın şu an başvurmak akıl karı değil...
@@sinirsizyatirim merhaba neden fransa akıl karı değil, toplum fazla afrikalı veya araplaştığı için mi :)?
Merhaba. Faiz getirisi olmayan döviz mevduatı (örneğin 10.000 Eur), airbnb den elde edilen gelirler ve kısa dönem kiralama gelirleri, tapuu, Bireysel emeklilik de nemalanan tutarlar.. Bunun gibi düzenli geliri olmayan menkul ve gayrimenkul varlıklar beyan edilebiliyor mu, yılıık istenen Toplam Eur bedeline, nasıl eklenebiliyor ? (Örneğin ispanya). Teşekkürler
Merhaba, döviz mevduatı başvuruyu destekleyici bir unsur olabilir. Airbnb geliri banka dökümleri ile desteklenip beyan edilebilir, kısa dönem diğer kiralama gelirleri de tapu ve banka transferleri ile destekelenerek eklenebilir. Düzenli gelir olmayan varlıklar yarıdmcı olarak konulabilir ama minimum gelir şartına eklenmez. İspanya bu konuda çok gaddar yeterli geliri görmediği başvuruları birikimlerden bağımsız olarak red cevabı veriyor (istisnalar kaideyi bozmaz).
@ teşekkürler, iyi çalışmalar..
Merhaba Süper Anlatım 🙏 D7 Portekiz Vizesi Sürelimi ve Devamlı Kalmakmı gerekiyor Pasif gelir var Portekiz Pasaportu ne zaman Hak kazanılıyor Bilgi verirseniz Seviniriz
Merhaba çok teşekkür ederim çok incesiniz. D7 yenileme için orada yaşadığınızı göstermeniz gerekiyor. Bence üst üste 3 ay oradan uzak kalmamak lazım ve toplamda 6-7 ay orada yaşanmalı. 5 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirsiniz.
Harika anlatıyorsunuz hocam. Sizden ricam; 20 li, 30lu yaşlarda çalışan insanlar için yol gösterir misiniz? Mesela 30-50 bin Euro kadar birikimim var. Bunları yabanci hisselerde veya fonlarda gösterip basvurabilir miyim? Ayni zamanda akademik eğitim almayı düşünüyorum gideceğim ülkede.
Merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bu yaş ve bu birikim için birinci öncelik AB'ye gidince orada nasıl geçinileceği. Giriş konusu çok kolay Portekiz de D2 ile şirket kurup başvurabilirsiniz veya minimum maaş zorunluluğu düşük bir ülkede Blue Card için kendinize bir şirket kurup maaş bağlayabilirsiniz. Blue Card herkes Almanya zorluyor ama çok maliyetli, Çekya, Slovenya falan gibi yerler daha uygun minimum gereklilikleri. Pasif getiri vizelerine hiç bakmayın minimum 250-300k bir yatırım + emekli maaşı ile anca kurtarıyor.
@sinirsizyatirim yüksek lisans okuyarak girmeyi düşünüyorum AB ülkelerine şirket fikri düşündürüyor hocam, bununla ilgili videonuz var mıydı?
merhaba son dönemde olumlu olarak gerçekleştirdiğiniz bir İtalya elevtiva vizesi var mı? Pasaportu uzun süre tutuyor demişsiniz. Ne kadar uzun tutuyorlar tahminen söyleyebilir misiniz? Bu vize türünde yaşanan genel olarak zorluklar ve olumsuzlar neler acaba?
Merhaba son aldığımız onay bu yıl Mayıs ayından. Son yaptığımız başvuruda pasaport 4.5 aydır konsoloslukta. Çok fazla sebepsiz red veriyorlar. Biz şu ana kadar hiç red almadık ama çok tercih etmiyoruz programı.
Amerikan ve Türk vatandaştayız eşim ve ben. Her iki ülkeden de emekliyiz. Hangi ülkeden başvuru yapmamız daha avantajlı olur. ( Yunanistan düşünüyoruz) Karar verdiğimizde siz danışmanlık yapıyor musunuz? Teşekkürler.
Merhaba, kıta avrupasına arabayla geçiş şansı olduğu için ve vatandaşlığa giden bir rotası olması sebebi ile Portekiz bence mantıklı gözüküyor. Vatandaşlığı aldığınızda rahat rahat bütün AB içerisinde tam zamanlı yaşama şansınız oluyor. Evet danışmanlık yapan bir ekibimiz var, videoların altındaki iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla.
tesekkurler
Zaman ayırıp izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
Bilgilendirme için teşekkürler. Yunanistan için 42.000€ yıllık gelir karı koca için mi geçerli yoksa tek kişi için mi? Galiba güncelleme oldu , geçmiş yıllarda istenen gelir daha azdı. Sizce bu vizeyi alabilmek zor mu?
Merhaba aylık 3500 Euro tek kişi eşinizi eklerseniz %20 üstüne koyacaksınız her çocuk için de %15 ekstra eklemeliyiz. Yeni kanun ile arttırdılar ama şu anda yeni kanunla birlikte başvurular azaldığı için onay veriyorlar.
@sinirsizyatirim çok teşekkür ederim
Merhaba, ben ve eşim ayrı ayrı TR’de şirket sahibiyiz. İkimiz de online çalışıyoruz. Yıllık toplam 60-70 bin euro net gelirimiz var. Bunun 5.000 eurosu kira. Emekli değiliz.Şuan Karadağ’da oturum iznimiz var ama bu ülkeyi beğenmedik. İkimizin de 1 yıllık shengeni var. AB ülkelerinde yaşamak konusunda değerli önerilerinize ihtiyacımız var.
Merhaba, D2 ile Portekiz'de yepyeni bir şirket kurarak gidilebilir.
Eşinizin şirketi sizi freelancer olarak işe alıp 6 ay boyunca size maaş ödeyerek İspanya Digital Nomad Visa kullanılabilir. En temizi D2 Portekiz ama ülkeyi beğenmedim derseniz direk İspanya digital nomad visa olabilir. İtalya hiç uğraşmayın derim. Yunanistan'da pasif gelir şartı karşılanmıyor maalesef.
Görüşmek üzere
@@sinirsizyatirimçok teşekkür ederim hemen d2 yi araştırıyorum 🙏🏻
Eşim ve Ben emekliyim. 2 tane kızım var ve bir tanesi engelle. 19 yaşında vasili'yi bizde 3 tane daireden de kira gelirimiz var. Portekiz için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum ama engelli kızıma oturum verirler mi? Bununla alakalı bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ediyorum.
Merhaba bire bir bu konuda çalıştık geçmişte. Engel ile ilgili heyet raporu ile başvuruyoruz ve sizin başvurunuza bağlı olarak kızınıza da oturum veriyorlar hiç merak etmeyin.
Pasif gelir vize tipini kullanıp + golden visa kapsamına girmeyen nispeten düşük bütçeli bir mülk edimek istesek hukuki olarak mümkün müdür.? Yunanistan ve Portekiz için soruyorum.Şimdiden teşekkürler
Mümkün hatta tavsiye ettiğimiz bir metod, yenilemelerde avantaj olur.
Merhaba
Detaylı ve kaliteli paylaşımınız için teşekkürler.
Ben emekliyim ve bahsettiğiniz 4 ülke için de gelir şartını sağlıyabiliyorum. Ancak benim önceliğim; biri üniversite diğeri lise yaşında iki evladım için bu işi yapmak niyetindeyim. Sorum şu: ben bu seçeneklerden hangisini alırsam, iki evladım benimle oturabilir, okuyabilir, master doktora yapabilir ya da çalışabilir? Bu mümkün mü? cevap evet ise hangisini seçmeliyim?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler...
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu vize tipi ile lise çağındaki çocuğunuzu yanınıza alıp hangi ülkeyi seçtiyseniz oraya alma şansınız olur ancak Üniversite çağı zor. Bu vize aracılığı ile değil çocukların bir okuldan kabul alıp (üniversite ve master) öğrenci vizesi ile o ülkede yaşaması, sizin de pasif gelir vizesi ile yanlarına taşınmanız mantıklı olabilir. Burada bence ilk soruyu yani çocuklar hangi ülkede okuyacak onu cevaplamalıyız, strateji bunun etrafına kurulmalı.
@@sinirsizyatirim Hızlı, nazik ve detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz strateji doğrultusunda, Bulgaristan bir tercih olabilir mi acaba? 2025 itibarı ile Schengen ülkesi de oluyorlar. Fikrinizi merak ediyorum.
Saygılarımla
Şuan bu şartların hemen hemen hiç birini karşılamıyorum. Yinede bir balkan ülkesinde şirket kurulumu yaptım. Doğru veya yanlış bir yerden başlamak zorundaydım.
Bence mantıklı bir hamle, şartların el verdiği yapılanmayı seçip ilerlemek çok doğru bir yaklaşım. İlla herkes 500.000€ ile planlama yapmak zorunda değil.
@ Biraz da beklenti önemli, ben yurtdışı oturum olsun. Yurtdışında banka hesabım olsun. Orada mülk almak hakkım olsun ama Türkiyede yaşamaya da devam edeyim diye düşündüm…
Merhaba
Yunanistan pasif gelir oturum vizesi ile kac ay kalmak gerekiyo
Merhaba, senenin yarısından daha fazla orada kalmanız gerekiyor. En az 6 ay diyelim, Portekiz hatta daha uzun kalınmasını ve ülkeden 3 aydan daha fazla süreyle uzakta kalınmamasını istiyor.
Mi esposa y yo estamos jubilados. Tengo 2 hijas y una de ellas es discapacitada. Tenemos a Vasili, que tiene 19 años, y tenemos ingresos por el alquiler de 3 pisos. Creo que es más que suficiente para Portugal, pero ¿le darán el permiso de residencia a mi hija discapacitada? ¿Puedes dar información sobre esto? Gracias.
Merhaba türkçe olanına cevap yazdım :) Sevgi ve saygılarımla.
Merhaba Ahmet Bey. Öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. Portekiz özelinde D7 vizesi vatandaşlığa gidebiliyor mu? Ya da diğer ülkeler?
Merhaba zaman ayırıp izlediğiniz için teşekkür ederim. Portekiz vatandaşlık yolu açık hem de pratik olarak mümkün. İspanya daha zor ve uzun ama mümkün. İtalya iyice zor ama mümkün (15 yıl) son olarak Yunanistan tamamen imkansız gibi düşünün.
@ çok teşekkürler 🙏
Peki bu vize tipleri için söz konusu ülkelerde, yılda ne kadar süre ikamet etmemiz gerekiyor Ahmet Bey?
Portekiz biraz daha uzun kalınmasını istiyor yenilemeler ve vatandaşlığın olumlu değerlendirilmesi için. Diğer ülkeler için yılın yarısından biraz fazla kalmak gerekir kanaatindeyim.
Merhaba, Yunanisten FIP vizesi kaç yıllık veriliyor başlangıçta? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Merhaba iyi bir başvuru ile 3 yıl alınır.
Merhaba öncelikle video için teşekkürler, portekiz D7 vizesi ile ilgili birşey sormak istiyorum. ben, eşim ve iki çocuğum için (çocuklar 10 yaşın altında) yıllık ne kadar pasif gelirimin olması gerekiyor. birde 5 yılı doldurduktan sonra dördümüz de pasaport alabiliyor muyuz? Son olarak da çifte vatandaşlık uygulaması var mı portekizde. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, gelir şartı düşük ama benim şahsi tavsiyem yıllık 30.000€'ya ulaşmak, olmazsa da sağlık olsun başvuru pozitif sonuçlanma ihtimali yine de yüksek olur. 5 yıl sonunda vatandaşlık yolu bütün aile için açık, çifte vatandaşlık da serbest. Sizin için oldukça mantıklı bir program. Sevgi ve saygılarımla.
@@sinirsizyatirim Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok değerli.
Merhaba,
Size mümkün ise ve müsadeniz ile bir kaç sorum olacak.
-Emekli ol ak şart mı şart ise 7000 iş gününü doldurup yaşı doldurmamak yeterli olur mu?
-Vadeli mevduat olabilir demişsiniz örneğin Türk Lirası vadeli mevduat hesabı var buradan gelen faiz gelirinin dolar karşılığına göre bahsettiğiniz tüm ülkelerde faydalanabiliyor muyuz?
Aydınlatıcı videolarınız için çok teşekkürler
Merhaba, aslında emeklilik şartı yok ama emekliler için tasarlanmış vize tipleri. Yani emekli maaşınızı gelir olarak gösterip ek gelir ile destekleyerek müracat ettiğiniz durumda daha avantajlı bir başvuru oluyor. TL vadeli hesap gelirleri € üzerinden çevrilerek dahil edilebilir ancak tek başına yetersiz kalır kanaatindeyim. Kira veya emekli maaşı ile desteklenirse kesin onay alınır.
@@sinirsizyatirimçok teşekkürler ilgili yaklaşımınız için
Selam emekli maaşı malum ülkemizde 54 yasındayım vinç oparetörüyüm ailemle gitmek istiyorum nasıl yardımcı olursunuz.Tşk
Ahmet Bey video için teşekkür ederim, ben sizden danışmanlık hizmeti almak istiyorum ancak e-posta ile de instagram’dan da dönüş alamadım.
Merhaba, asıl desteğiniz için ben teşekküre derim. Ben kontrol edeceğim iletişimi, biraz zaman alabiliyor geri dönüşler. Sevgi ve saygılarımla.
Merhabalar, İngiltere için Electiva türü bir vize programı varmıdır? Ve eğer varsa, bir video gelirmi bununla ilgili?
Merhaba, çok ince bir soru İngiltere'de "retired person of independent means" klasmanında bir program vardı ama uydurmuyorsam 2022'de kapattılar.
@ teşekkürler dönüş için.
Selam,yunanistanda yıl içinde kalma süresi nedir.Ve toplam maliyetler ne kadardır.
Merhaba, bence 6 ay orada yaşamak gerekiyor yenilemelerde sorun yaşamamak için. Toplam maliyet 5-6.000€ 'yu aşmaz harçlar çeviriler dahil.
İyi günler Ahmet bey. Gayrimenkul eşimin üzerine ama kiralar benim hesabıma yatıyor. Pasif gelir sayılır mı? Sayılmazsa eşim üzerine başvursak bu sefer kiralar benim üzerime yattığı için sorun olur mu? Teşekkürler
Merhaba bir çok ülke bunu sorun ediyor maalesef. Siz eşiniz ile bir alt kiralama hakkı olan sözleşme yapıp kiracı ile tekrar kontrat yapmalısınız. Bu şekilde kabul edilir çünkü siz eşinizden resmi olarak kiralayıp başka alt kiracıya verip gelir elde etmiş olacaksınız.
Merhaba, Yatırım Fonlarından elde edilen finansal gelir pasif gelir sayılıyor mu?
Merhaba, sayılıyor.
Değerli üstadım, peki bu ulkeler icerisinde yillik en az oturum suresi isteyen ulke hangisidir ?
En fazla isteyen Portekiz ama bence sağlıklı bir yenileme süreci için yılın yarısından fazlasını hepsinde orada geçirmek lazım. Eğer şartlar zorlanacaksa Yunanistan denenebilir.
@sinirsizyatirim teşekkürler üstadım
Fransa için uzun dönem turist vizesi nedir? Detay nereden alabilirim?
Long stay visa diye geçiyor, daire kiralayıp minimum bir gelir göstermek gerekiyor. İnanılmaz karışık bir iş ama kullanan bir çok insan duyuyorum. Biz şimdilik bu başvurunun yapılmasında yardımcı olamıyoruz ama, Fransa bürokrasisi malumunuz taraflı biraz :)
Merhabalar. Buradan ulaşmak daha kolay size😊.Emekli kişinin aylık emekli maaşı pasif gelir olarak sayılıyor mu?Portekiz pasaport veriyor mu?Pasif gelir vizesine?
İtalya pasif gelir vizesi ile pasaport vermiyor diye biliyorum.Öyle mi acaba?
Merhaba, emekli maaşı sayılıyor hem de en geçerli gelir tipi. Portekiz bütün oturum izinlerine 5 yıl sonunda vatandaşlık veriyor. İtalyada almak her durumda zor.
@ teşekkür ediyorum.
Rica etsem sizinle iletişim kurabilir miyiz?
Mail de atmıştımAhmet Bey😊
Merhaba ekip arkadaşlarımdan tekrar rica ettim beni sizlerle bir araya getirmeleri için. Çok yoğunluk var mazur görün lütfen sevgi ve saygılarımla.
Evliyim çocuğum var vize sadece bana mı uoksa ailecek te alabilir miyim teşekkürler
Merhaba! Vize size, eşinize ve 18 yaş altı çocuklara geçiyor. Görüşmek üzere ben teşekkür ederim.
Merhaba. İstanbul'da bir firmaya uzaktan yazılımcı olarak çalışıyorum. Maaşım 1200 euro civarı kura çevirince. Hangi ülkeyi önerirsiniz gidip uzaktan tr ye çalışmak için? Yetersiz mi yoksa bu miktar?
Merhaba, maaş geliri olduğu için djital göçebe vizelerine bakmak gerekiyor, bu vize tipi için en az 2300 € aylık gelir gerekiyor.
Ahmet Bey merhaba.Macaristan ın böyle bir vizesi varmı acaba.
Merhaba Macaristanda pasif gelir vizesi yok maalesef. Şirket kurma yolu ile bir teknik var bir de bildiğimiz Golden Visa var.
Hocam, portekiz tarafında d7 vizesi ile 2 yıllık vize + 3 yıllık uzatma ile 5 sene sonra vatandaşlık alınması normal mi hayal mi?
Merhaba, oraya taşınıp toplumum verimli bir üyesi olursak neden olmasın. Kuralları esnetmeden yapılan bir planlamayla hiç gözünüzde büyütmeyin.
Merhaba kira geliri dolaylı olabilir mi? Örneğin babamın kira geliri ama paylaştırıyor.
Merhaba, maalesef olmuyor. Şu şekilde olabilir, babadan siz daireyi küçük bir miktara kiralayacaksınız resmi olarak ve alt kiralama hakkı alacaksınız sonra da gidip son kullanıcıya kiralayacaksınız. Kira kontratlarının noterden olmasını talep edebilir başvurduğunuz ülke. Geliri sizin şahsi pasif gelirinize çevirmiş oluyoruz bu şekilde. Ama hülle ile yapmayın yakalarlar :)
Eşim yunanistan doğumlu nasıl yaşam ve oturum vize alabilir
Merhaba, hangi şartlar altında vatandaşlıktan çıktığı çok önemli. Eğer 18 yaşın altındayken çıkarıldıysa kendi rızası olmadığı konusunda bir dava açılarak vatandaşlığa tekrar müracat edilebilir. Maliyetli ve meşakkatli bir süreç eğer devam etmek isterseniz video açıklamalarında yer alan iletişim bilgilerine bütün detayları yazmanızı rica edeceğim. (e-mail ile olursa daha olumlu)
Merhaba, çok teşekkürler bilgilendirici video için. Eşim emekli, maaşı var. Kirada konutumuz var. İstenen yıllık gelire sahibiz. Ancak ben remote bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. yani aktif gelirim var. Bu şekilde eşim üzerinden D7 başvurusu yapabilir miyiz, yoksa ben çalıştığım için sorun olur mu? D8 mi uygun olur? teşekkürler.
Merhaba, zaman ayırıp izlediğiniz için ben teşekkür ederim. Daire eşinizin üstüneyse ve minimum gelir imkanlarını karşılıyorsanız D7 sorunsuz bir program. Eğer sizin tarafta başvurulacaksa freelance veya tam zamanlı kontratın bazı şartları karşılaması gerekiyor. Eğer bunlar gerçekleşiyorsa bence sorun olmaz. Burada kararınızı hangi gelir süreklilik gösterecek ona göre almanız gerektiği kanaatindeyim. Daire eşinizin üstüneyse ve emekli maaşı ile birlikte gerekli limiti aşıyorsanız oradan gidilebilir. D7 sonuçta emekli vizesi olarak tasarlandı. Daire eşinizin üstüne değil ise ideal yol D8 gibi gözüküyor. emekli maaşının zaman içerisinde € karşılığının düşmesi yenilemelerde bir pürüze dönüşebilir.
@@sinirsizyatirim Teşekkürler hızlı yanıtınız için. Eşim üzerinden daha mantıklı gibi D8 gelir talebi daha yüksek ve galiba her sene yenilemek gerekiyor . Siz kurum olarak başvuru süreci NIF, kiralık konut v.s için danışmanlık sağlıyorsunuz değil mi iletişime geçsek?
Portekiz D7 ile oraya taşınmak gerçekten en kolay AB'ye giriş rotalarından biri. Evet mail veya whatsapp yolu ile ulaşırsanız kesinlikle ekip geri dönüş sağlar. Sevgilerimle.
Romanya için var mı mesela türkiyeden sosyal medya ile kazandığım para ile romanyada oturum alabilir miyim
Merhaba, ben olsam Romanya'ya kendi şirketinizi kurup kendinize düzenli maaş ödeyerek alınan rotadan gideirm. Self employed visa diye geçiyor galiba. Biz danışmanlığını henüz yapmıyoruz ama bu vizeyi alan insanlarla tanıştım geçmişte.
Montenegro da ev alıp oturum alma fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Merhaba, Montenegro bizim için C planı olarak düşünülüyor hep çünkü sadece o ülkede bir oturum şansı veriyor. Gayrimenkul fiyatları 2018-2019'da çok cazipti ama bence şu an biraz doygunluğa ulaştı. AB'ye girerse çok büyük sıçrama bekleniyor ama bence çok iyimser yaklaşıyorlar. Bu ülkenin programı benim için şöyle, başka hiç bir programa şartlarımız uymuyosa bunu kesin yapmalıyız. Yaparken ben hep şirket kurup o şirketten kendimize maaş bağladığımız opsiyonu seçtim (aylık bir gider oluyor ama alacağınız gayrimenkulü finansal piyasalara koyarak faiz-temettü getirisi elde ederek offset edebilirsiniz). Gayrimenkul şimdilik almam gibi duruyor ama dediğim gibi diğer programlar uymuyosa bence yapmakta yarar var.
@sinirsizyatirim ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında şirket kurmayı da soracaktım siz açıkladınız.
Peki ya Almanya' da şirket kurulumu?
NLV de yıl içinde kaç gün ispanya da kalmak gerekiyor ?
Bence en sağlıklısı yılın yarısından biraz fazlasını orada geçirmek. Daha az kalan da oluyor ama bence riske değmez.
İstanbul da danışmanlık ofisiniz var mı acaba
Merhaba, var video aciklamasindaki numaradan bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba Ben ispanyol vatandaşıyım eşim türk vatandaşı. Eşime ispanyada nasıl oturum alırım acaba?
Merhaba, eğer henüz yoksa öncelikle siz bir adres edinip ikametinizi İspanya'da resmi olarak göstereceksiniz sonra aile birleşimi vizesine başvuracaksınız eşiniz için.
Merhaba, Siteniz yenileniyor sanırım iletişim bilgilerinizi bulamadım size nasıl ulaşabilirim ?
Merhaba, sitede altta bir iletişim formu var onu doldurabilirsiniz veya videolarda açıklama kısmında telefon numarası var. Oradan ulaşırsanız her konuda yardımcı oluruz. Sevgi ve saygılarımla.
@sinirsizyatirim Tamamdır teşekkürler görüşmek üzere
Beyan edilen gelir uzerinden odenecek vergi ler ulke bazında ne kadar
Merhaba, bütün gelir tiplerine göre değişiyor. Mesela kira geliri Türkiye'de %40'a kadar vergilendiriliyor ama Portekiz'de kira geliri %28 ödeniyor. Dolayısı ile altta kalıyor. Bütün gelirler ve üretildiği ülkeler onlara bakmalıyız. Bu inceleme sonucunda vergi yükü ortaya çıkar.
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler d7 de kiraladığım mülkün alt kira geliri pasif gelir olarak sayılıyormu acaba
Veya tapuda tescilli kullanma hakkına sahip olduğum mülkün ( malik babam ) kullanma hakkı ve kiralama hakkı 49 yıllık süre ile bende bu mülkün kirasını gösterebilirmiyiz ?
Evet, bazı durumlarda kira kontratının noter üzerinden yapılması talep edilebilir.
Bu senaryo daha uygun sonuçta intifa hakkı tapu üzerinde gözükecek o yüzden daha resmi bir gelir türü.
@@sinirsizyatirim çok teşekkürler istsnbulda ofisiniz varmı nasıl ulaşabiliriz 🙏🏻
Tekrar selamlar, evet İstanbul'da ofisimiz var. Videoların en altında yer alan kontak bilgilerinden bize ulaşabilrsiniz. Görüşmek üzere.
Merhabalar
Hemen soruya girecegim kusura bakmayin..
77 dogumluyum
Thy emeklisiyim,emekli maasim ve vadeli mevduat faizi ile birlikte aylik 2000 euro gelirim var.
Portekiz icin bu durum uygunsa lutfen direk iletisime gecelim.
Saygilar
Merhaba, sistem ok bence, ilerleyen senelerde kur farkından altta kalma riski yönetilmeli o kadar. Bence her türlü ok ama.
@ iletisim alabikir miyim randevu icin acaba🙏
Hocam işçi vizesiyle gidip almnyada ewlilik yapabilirmiyim?
Evet üstadım olabilir, hatta turist vizesi ile de giderek orada karşı taraf Almanya vatandaşı ise evlilik yapabilirsiniz. Evlilik ile vatandaşlık benim uzmanlık alanım değil ama bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim.
Bulgaristan için bilgi verirmisiniz ..
Sizi kırmam tabii ki Ocak ayı içerisinde anlatırım. Bu bölümde Bulgaristan programını gömmüştüm ama olsun 😅
Merhaba, emekli maaşı pasif gelir sayılıyor mu?
Evet sayılıyor, başvurmanın en kolay ve güzel yollarından biri gelir şartının bir kısmının emekli maaşı ile gösterilmesi.
Merhaba Türkiye'de emekliyim 1000 euro emekli maaşım var. Portekizden d7 vizesi alabilir miyim.
Merhaba, bir kira geliri ile desteklersek kesin olur çünkü TRY-EUR değişikliklerine göre minimum gelirin altına düşme riski var. Tam sınırda maalesef. Şu an geçiyor ama gelecekte yenilemeler sorun olmaması için geliri desteklemeliyiz.
@sinirsizyatirim benim ayrıca yeşil pasaportum var. Kira geliri ile ufakta olsa destekleriz. Zaten eğer memnun kalırsam evime satıp oradan da ilk yıl sonu bir daire alabilirim inşallah
O ülkede yılda ikamet mecburiyetimiz varmıdır acaba gibi bir şey sorabilir miyim,iyi akşamlar...
Merhaba, bu tip programlar gelirinizi o ülkede harcamanız prensibi ile tasarlandığı için hepsinde orada yaşama zorunluluğu çeşitli sınırlar dahilinde bulunuyor. En az yılın yarısı ilgili ülkede geçirilecekmiş gibi düşünmeliyiz.
Göstermiş olduğunuz gelirinizden vergi veriliyormu, ne kadar?
Vergi yerleşkesi taşındıktan sonra gelirin türüne göre ve kaynak ülkede ödenen vergiye göre çifte vergilendirme anlaşmaları da göz önüne alınarak hesaplama yapılıp ödeniyor. Normalde vergi çıkmaması lazım ama gelir tipi, ülkeler vs görmeden bir şey diyemem.
@@sinirsizyatirim Yunanistan'daki gelir vergisi oranlari cok yuksek bize gore.. Orada vergi mukellefiyetinden kacinmak gerekiyor. Bu tip vizelerde ise minimum 183/365 gun oturum sarti var diye biliyorum.
Doğru, vergi yerleşkenizi oraya almazsanız yenilemede sorun olur, oraya taşınmak en sağlıklısı.
Yunan adalarında oturma izni alınabiliyor mu ?
Doğrudan adadan başvurmak yerine Atinadan başvurup, onayı alıp adaya taşınmayı daha sağlıklı buluyorum.
Emekli maaşı girmiyor mu ?
Merhaba, emekli maaşınız sayılıyor.
👏👏👏👏
🙏🙋🏻♂️
Agam ne pasif geliri nede birikimi olmayan fak fakir kisiler icin ne gibi secenekler var onlardanda anlatirsan tadindan yenmez.Latin amerika, afrika, guney asya farketmez fiyasko bireylere yonelik en iyi secenekler nelerdir.
Üstad dünyada çok aranan bir yetenek geliştirip en gelişmiş ülkeye de gidebilirsiniz. Hep aynı örneği veriyorum ama kaynak yapmayı öğrenerek Kanada'ya "express entry" programı ile gidip inanılmaz maaşlara iş bulabilirsiniz. Para yoksa kafayı çalıştırmak gerekiyor yani. Hem para hem yetenek yoksa da öğrenmeliyiz :)
Suriye seçeneği de açıldı geçen gün.
Sınırdan kaçak geçerek mesela
Senin tek yolun Truump abim koltuga otormadan Mexidan USA kacak gecmek elini cabuk tut.
İnşallah bu tip vizeler için ayrı bir departman açarlar. Kolay gelsin
Sizin için her türlü imkanı seferber ederiz, sevgilerimle.
❤😊
❤️
Belcika vatandasligim var. Formalite evlilige acigim.
Egitimli, hayattan zevk almasini bilen, pozitif biriyle mantik evliligi de arayislarimdan biri ;)
Harikasınız, mantık evliliği de güzel ama bence yine de sevgiyi aramayı bırakmayın. Görüşmek üzere.
Merhaba Ahmet Bey
🎉😊
❤️🙋🏻♂️