Salutara Domnului Sergiu il felicit pentru tot ce reprezinta el acum.in comunitatea iubitorilor de pomicultura si taieri corecte ... Chiar si eu care am tocit cartile din biblioteci cu multi ani inaintea aparitiei internetului si dupa ani de studiu tot am.avut ce invata si descoperii din prezentarile lui Sergiu ! Mult succes iti doresc si te rugam sa ne mai incanti si de aici incolo cu filmuletele si prezentarile tale desi stiu ca timpul.tau este foarte pretios pentru tine si faci eforturi pentru in a ne prezenta filmuletele tale !
De multe ori ma întreb dacă nu ești de pe altă planetă 😃🤔. Prea frumos,prea simplu și simplu explicat. Avea dreptate împăratul Solomon în Proverbe 22:29
Foarte frumos și pe înțelesul tuturor explici. Îți mulțumesc pentru efortul tău de a ne învața și pe noi din secretele pomiculturii și iți doresc spor la treaba și la cati mai mulți abonați!
Multumesc pt material. Astept taierile in verde la aceeasi pomi fructiferi. Ati spus ca recomandati cepul si nu taierea la inel. Dar la mar/par la un pom fructifer de anul 2-3 tot in cep sa tai lastarii care cresc pe interior? Forma vas. Multumesc
Ceau! Este bine sa tai pomii fructiferi in aceasta perioada? Eu sunt din Timisoara. Am de taiat 2 ciresi, 1 visin, 1 cais mare si vreau sa mut un smochin de 3 ani.
Buna seara Sergiu am pus pruna stenlei si petisteanul si primavara am taiato la 70 sau 80 nustiu egzact si as faceo tot in forma vasului vreu sati in treb dac esti taiata la 70 nu esti in nalta pentru forma vasului pot sai fac tot forma vasului sau nu
Bună ziua, aș avea și eu o întrebare, am un mar și un prun și as vrea sa mut, menționat e ca mărul a rodit, pruncul nu și au 4 ani, sînt în pericol dacă ii mut în toamnă, mulțumesc!
Bună ziua !. Am plantat in toamna anului trecut o mica livada pe langa casă in care am sădit pruni, meri, peri, ciresi, cais, visini si vreau sa stimulez creșterea și dezvoltarea rădăcinilor... ce anume pot aplica si in ce perioada a anului ? Vreau sa fac taieri si in verde din anul doi de la plantare. Vă mulțumesc !
Ok...am făcut acest lucru , adică am scurtat puietul , dar la înălțimea de 70-75 cm....dar intrebarea este asa : Nu trebuie administrat micro si macroelemente de stimulare a rădăcinilor la pomii fructiferi, cum am vazut într-un videoclip facut de dumneavoastră că recomantati acest lucru ??....Este bine cum am făcut scurtarea ??....sau trebuie să-i scurtez mai mult ?...iar daca unii au formate doua trei șarpante, e bine de lăsat, sau trebuie eliminate ??
Abia aștept lansarea video-ului O întrebare Am observat pe mai multe filmări ca în cadrul livezilor lipsește iarba dintre pomi Aceasta se erbicideaza sau se frezeaza constant toată suprafață? Ma gândeam sa erbicidez anul acesta în livada personala din cauza lipsei de timp de a cosi constant Dumneavoastră ce recomandați? Mulțumesc anticipat
Te urmaresc cu placere,am efectuat tăierile la prunii exact cum ai explicat in video,dar am o intrebare si sper sa mi raspunzi,ramurile anuale din vîrf au un metru si ceva,le las asa sau le scurtez? Multunesc frumos pt raspuns.
Cepurile alea de la interior se vor umple cu lacomi pana la vara și "ciu-ciu" lumina la interior. La interior trebuie doar tăietură la inel, prunul își poate regenera ramuri de rod direct din șarpanta.
cateodata , printre lacomii care cresc din acei cepi , mai cresc si crengute mici ...in anul urmator ai taiat lacomul si lasi pe alea mici pt rod . lupta mare este impotriva degarnisirii . odata degarnisita creanga = e lemn pierdut aiurea.
@@piciu3 dacă lupți contra degarnisirii faci tăieri vara. În video se vede ca nu au fost făcute tăieri în verde anul trecut. Prunul nu se degarnisește foarte repede, mai ales la pomii tineri unde mai toți mugurii sunt viabili. Nu merita sa umbresti coroana un an pentru câteva crenguțe de rod la interior unde oricum nu faci calitate buna
Clar, simplu și la obiect. Felicitări și mulțumiri!
Salutara Domnului Sergiu il felicit pentru tot ce reprezinta el acum.in comunitatea iubitorilor de pomicultura si taieri corecte ...
Chiar si eu care am tocit cartile din biblioteci cu multi ani inaintea aparitiei internetului si dupa ani de studiu tot am.avut ce invata si descoperii din prezentarile lui Sergiu !
Mult succes iti doresc si te rugam sa ne mai incanti si de aici incolo cu filmuletele si prezentarile tale desi stiu ca timpul.tau este foarte pretios pentru tine si faci eforturi pentru in a ne prezenta filmuletele tale !
Imi puteti spune va rog cum se numeste domnul acesta?? Explica super !!!
Frumos explicat ! Felicitări ! Multumim !
Multumesc , inca odata pt informatii. Profesionalism , ca de obicei ! Sanatate si spor la munca !
Am mai învățat ceva! Mulțumesc! Succes în continuare!
Este o adevarat placere sa te urmaresc. Foarte lamuritoare sfaturile si explicatiile tale. Felicitari!
Va mulțumesc din suflet pentru apreciere
Un adevărat meseriaș în pomicultura. Multa sănătate și multe altele videoclipuri.
Multumim pt sfaturi dmn Sergiu adevărat profesionist ❤
Mulțumesc pentru sfaturile utile care ma vor ajuta , sănătate multa!
Cel mai tare , Sergiu din rep mold.
Va multumesc frumos pt sfaturile bune, din Transilvania
Multumesc din suflet pentru sfaturi, explici foarte bine și îți mulțumesc încă o dată.
Mulțumesc Domnul Sergiu ;sa va dea Domnul sanatate
Felicitări explicați foarte bine
Foarte utile sfaturile, totul pare mult mai ușor după ce vă ascult explicațiile! Spor în toate vă doresc!👍
De multe ori ma întreb dacă nu ești de pe altă planetă 😃🤔. Prea frumos,prea simplu și simplu explicat. Avea dreptate împăratul Solomon în Proverbe 22:29
Frumos explicat! Mulțumim!
Multumesc Sergiu , ascult sfaturile domniei tale cu placere.
Respect !...foarte frumos și pe înțelesul tuturor !👍
Multumim frumos sati deie Dumnezeu multa sanatate si multe multe filmulete pentru noi
Mulțumesc frumos pentru explicatii !
Chiar am plantat anul trecut
Mai învățăm ceva
Sănătate și spor în toate
Multumim pentru sfaturi!
Mult succes!
Foarte interesant!👍👍👍
Mulțumesc frumos,pt sfaturile utile!
Vă doresc multă sănătate și spor in ceea ce faceți!
Bravo Sergiu!
Foarte frumos și pe înțelesul tuturor explici. Îți mulțumesc pentru efortul tău de a ne învața și pe noi din secretele pomiculturii și iți doresc spor la treaba și la cati mai mulți abonați!
Strașnică treabă....,multumim
Mulțumim frumos pt explicatii
Felicitări pt explicații
👍 Frumos ! Felicitari ! Succes in continuare !
Foarte bine explicat felicitări
Multumim ,asta înseamna sa înveti ca sa ai o tuica buna👍😁
Mulțumesc pentru explicați
Frumos explicat
Felicitări
Ar fi frumos dacă ai face un live cu întrebări și răspunsuri ,recomandări
Multumesc din suflet
Multumesc ! Foarte frumos explicat
Astept cu nerabdare sa mai învăț ceva...👍 felicitari Serghei ptr ceea ce faci!
Foarte frumos explicat. Mi-as dori sa vad si un material despre taieri la prun cu ax central.
Ax central anul 2 sau 3 sau 4.
Multumim!
Bravo sergiu
Mulțumesc frumos!🙏
Multumesc pt material.
Astept taierile in verde la aceeasi pomi fructiferi.
Ati spus ca recomandati cepul si nu taierea la inel.
Dar la mar/par la un pom fructifer de anul 2-3 tot in cep sa tai lastarii care cresc pe interior?
Forma vas.
Multumesc
Te salut .
Am reușit să pricep cireșii și prunii , am rod fain
mulțam tare mândru .
La meri mai am de-nțeles .
Recunoștință 💜
Buna ziua. La fel trebuie sa procedez si la un păr de 3 ani? Interventii MINIME in primavara, iar taierile de formare sa le fac in VERDE? Multumesc
Salut la mulți ani
Salut te rog sa ma ajuți ca sunt in dilema am un par anul 3 o sa elimin ce creste in interior dar celelalte ramuri sa le Pisc la un mugure exterior?
Bună ziua!Din ramuri lacomi se pot obține pomi fructiferi. Mulțumesc!
Buna ziua,
cat de lung se lasa cepul?
Se taie lasand mugure spre extrerior?
Multumesc.
La 2-3 muguri, nu conteaza la care
@@SezonAgricol multumesc!
De la ce inaltime este proiectata coroana? Multumesc!
In verde facem taierile cu prune in pruni sau după recoltare. Mulțumesc frumos
Cu prune, avem de lucrat cu ramuri anuale, nu vom derana recolta
Multumesc
Ceau! Este bine sa tai pomii fructiferi in aceasta perioada? Eu sunt din Timisoara. Am de taiat 2 ciresi, 1 visin, 1 cais mare si vreau sa mut un smochin de 3 ani.
Foarte bine explicat drept pentru care personal îți mulțumesc.
Dar te rog, ce fac cu lăstarii lacomi, îi tai la cep sau îi las ? 🙏
La cep sau la inel
Toate soiurile de prun raspund la cep?. La stanlei e perfect la alte soiuri am vazut ca nu a dat lastari din cep
Daca se poate o intrebare! Care este cea mai avantajoasa forma a coroanei si daca se mai poate modifica dupa un anumit timp? Multumesc pentru raspuns!
Pentru fiecare este diferit, depinde cum va e mai comod
Buna seara Sergiu am pus pruna stenlei si petisteanul si primavara am taiato la 70 sau 80 nustiu egzact si as faceo tot in forma vasului vreu sati in treb dac esti taiata la 70 nu esti in nalta pentru forma vasului pot sai fac tot forma vasului sau nu
Nu e mare problema, poti sa faci
Multumim ptr sfaturi.
Buna ziua...vă rog frumos sa îmi ziceți și mie ...după cât timp vedem că prunul plantat s.a prins ?
Vă mulțumesc anticipat
Bună ziua, aș avea și eu o întrebare, am un mar și un prun și as vrea sa mut, menționat e ca mărul a rodit, pruncul nu și au 4 ani, sînt în pericol dacă ii mut în toamnă, mulțumesc!
Bună ziua !. Am plantat in toamna anului trecut o mica livada pe langa casă in care am sădit pruni, meri, peri, ciresi, cais, visini si vreau sa stimulez creșterea și dezvoltarea rădăcinilor... ce anume pot aplica si in ce perioada a anului ?
Vreau sa fac taieri si in verde din anul doi de la plantare.
Vă mulțumesc !
Unicul procedeu sigur pentru stimularea radacinilor este taierea puietului la 50 cm indata dupa plantare
Ok...am făcut acest lucru , adică am scurtat puietul , dar la înălțimea de 70-75 cm....dar intrebarea este asa : Nu trebuie administrat micro si macroelemente de stimulare a rădăcinilor la pomii fructiferi, cum am vazut într-un videoclip facut de dumneavoastră că recomantati acest lucru ??....Este bine cum am făcut scurtarea ??....sau trebuie să-i scurtez mai mult ?...iar daca unii au formate doua trei șarpante, e bine de lăsat, sau trebuie eliminate ??
salut Sergiu .... poti sa faci un clip cu pomi columnari tineri ? ex ... cires , prun , mar ? daca lucrezi pe asa ceva ... multumesc ...
Salut, sincer nu am lucrat cu pomii columnari, dar daca voi avea ocazia, voi face neaparat
Acestea taieri la cep sunt pentru toate spaciile de pomi se fac ?
Salut ! Am o întrebare și anume : pot face îmbăierea de iarnă cu Champ și Toil în același timp ? Mulțumesc !
Nu cunosc Toil
Acuma se poate lua altoi pentru cais sau mai tîrziu
e bine acum.
Abia aștept lansarea video-ului
O întrebare
Am observat pe mai multe filmări ca în cadrul livezilor lipsește iarba dintre pomi
Aceasta se erbicideaza sau se frezeaza constant toată suprafață?
Ma gândeam sa erbicidez anul acesta în livada personala din cauza lipsei de timp de a cosi constant
Dumneavoastră ce recomandați?
Mulțumesc anticipat
Te urmaresc cu placere,am efectuat tăierile la prunii exact cum ai explicat in video,dar am o intrebare si sper sa mi raspunzi,ramurile anuale din vîrf au un metru si ceva,le las asa sau le scurtez? Multunesc frumos pt raspuns.
Le scurtezi in verde
@@SezonAgricol multumesc frumos pt raspuns!
Salut!
Cat de mare este permis cepul, adica maxim la cati muguri.?Multumesc
2-3
Care este rețeta varului cu care sunt văruiți pomii? La mine nu stă deloc pe trunchiul pomului.
Pomii sunt vopsiti cu var curat
@@SezonAgricol Fără aracet sau alt adeziv?
Salut!👍
Cind taiem acele sarpante principale, sau cind le scurtam,?
Domnu sergiu
Nu este devreme pentru prun de curățat?
Nu
👍
Da ramurile ce vor credte din cepii interiori nu vor umbri centrul si celelalte ramuri?
Cand o sa mai taiati prun poate ne reamintiti.
Spor la munca!
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
ARS original?
Nu
very interesting but not understandable without translation. you should put eng trans in your subtitles
Cepurile alea de la interior se vor umple cu lacomi pana la vara și "ciu-ciu" lumina la interior. La interior trebuie doar tăietură la inel, prunul își poate regenera ramuri de rod direct din șarpanta.
cateodata , printre lacomii care cresc din acei cepi , mai cresc si crengute mici ...in anul urmator ai taiat lacomul si lasi pe alea mici pt rod . lupta mare este impotriva degarnisirii . odata degarnisita creanga = e lemn pierdut aiurea.
@@piciu3 dacă lupți contra degarnisirii faci tăieri vara. În video se vede ca nu au fost făcute tăieri în verde anul trecut.
Prunul nu se degarnisește foarte repede, mai ales la pomii tineri unde mai toți mugurii sunt viabili.
Nu merita sa umbresti coroana un an pentru câteva crenguțe de rod la interior unde oricum nu faci calitate buna
Astept si nu mai es video 😁
Nu merge acest filmulet
Va fi premiera miine la 15:00
Urmează
Yyyyglgt