Mihail Neamtu despre Gabriel Liiceanu, Isus al meu (Humanitas, 2020)

แชร์
ฝัง
 • เผยแพร่เมื่อ 20 พ.ค. 2020
 • Thank you!
  ▶️ YOUR SUPPORT FUNDS OUR MISSION: www.patreon.com/Neamtu
  ▶️ Paypal: m.g.neamtu@gmail.com
  ▶️ BANK TRANSFER: Cont IBAN: RO63BTRLRONCRT0281616101 (lei) George Mihail Neamțu
  ▶️ REVOLUT: GB45REVO00997069253192 (IBAN), BIC: REVOGB21, Revolut address: Str. Iuliu Toader; Bl 102, Sc. C, Apt. 26; 310271, Arad, România.
  ▶️ BUY MY BOOK: www.povaralibertatii.ro
  ▶️ RETORICĂ & LEADERSHIP (rezervări curs/coaching): mihailneamtu@gmail.com
  AUDIO:
  🔴 Listen to our podcast on Spotify
  open.spotify.com/show/4ZBWf0C...
  🔴 Listen to our podcast on Soundcloud:
  soundcloud.com/mihail-neamtu
  VIDEO:
  🔴 Subscribe to our TH-cam channel: th-cam.com/channels/zLr.html...
  SOCIAL:
  🔴 Like us on Facebook: georgemneamtu
  🔴 Follow us on Twitter: mihailneamtu
  ***

ความคิดเห็น • 370

 • Mihail Neamtu
  Mihail Neamtu  ปีที่แล้ว +2

  www.marilecarti.ro

 • Maria Graciete Pereira Barbosa

  Quanta riqueza de detalhe na sua intelectualidade Sr. Mihail Neamtu! Muitíssimo respeito e aplausos nas suas falas, exposições e entrevistas. Quão grande és. Parabéns! Bençãos divinas! 👋👋👋👋👋

 • Delia U.

  O recenzie de invidiat! 😍O judecată dreaptă, en détail, a autorului, o așezare pe talerele balanței a tuturor calităților cărții, o cântărire justă a mesajului acesteia, făcută cu măiestrie, cu o argumentare perfectă, plină de vervă și efervescență, francă, fără părtinire, fără reticențe și fără "furt la cântar". Bravo, Mihai!👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 • Florin Pistrui
  Florin Pistrui 2 ปีที่แล้ว +5

  Bravo .esti singurul care apare cu o mare putere .Dumnezeu să te binecuvanteze Dumnezeu să îți dea putere .esti un adevărat crestin

 • Luș LorY
  Luș LorY 2 ปีที่แล้ว +2

  Multumiri din suflet pentru pentru ideile pe care le-ati impartasit cu noi domnule Neamtu.

 • Domnica POP [Lecturi de ora liberă]
  Domnica POP [Lecturi de ora liberă] 2 ปีที่แล้ว +13

  "Cred, Doamne. Ajută necredinței mele!"

 • Veronica
  Veronica 2 ปีที่แล้ว +1

  Bucuresti: dezamăgitor .... din păcate pentru cele de pe pămînt, mulți sunt dispuși să trădeze pe toti si pe toate! Să-și deschidă inima dl Liiceanu! Încă o mai poate face! Domnul ne primește și în al 12 - lea ceas! Mulțumesc mult, dle Neamțu! Cu prețuire! Toate bune!

 • Daniel Starica
  Daniel Starica 2 ปีที่แล้ว +9

  Mare mărturisitor creștin sunteți domnule Neamțu,Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 • ALFFA X TRAVEL
  ALFFA X TRAVEL 2 ปีที่แล้ว +30

  Se poate un dialog cu profesorul Liiceanu? 🤔 As vrea să aud răspunsul domnului Liiceanu la nelămuririle dumneavoastră...

 • Alex Alexis
  Alex Alexis 2 ปีที่แล้ว +1

  Dumnezeu este gândirea care se gândește pe Sine și infinitul suprainfinit de nepătruns al tuturor lucrurilor și înțelesurilor sensibile și inteligibile.

 • nadina

  „În vremea aceea, luând Iisus cuvântul, a zis: „Mulțumescu-Ți Ție, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor.” (Mt 11, 25)

 • Iulia
  Iulia 2 ปีที่แล้ว +43

  "Isus al meu" este la fel de subiectiv ca "adevarul meu". In realitate, adevărul care contează, adevărul ultim, nu poate exista decât într-o singură formă sau, mai degrabă, stare. Pâna n-ai ajuns sa conștientizezi acea stare, te afli pe teritoriul unui adevăr subiectiv, care poate să fie mai îngust sau mai extins, după cât de mult te-au interesat lucrurile acestea. Adevărurile subiective sunt cele care ne învrăjbesc.

 • Monica Blaser

  E într-adevăr minunat dialogul cu Isus, ceea ce ne putem spune în anumite momente de viață! Cine a putut avea ocazia de a se putea "confesa" în direct cu Cel de Sus! a fost într-adevăr fericit. Dl.scriitor și filozof, Liiceanu face o com.parație cu diferiți alți mari filozofi, încercând în acest fel a-l ni-l apropia pe Isus de ființa umană!

 • Iacov Burdianov
  Iacov Burdianov ปีที่แล้ว +1

  Mulțumesc din toată inima.

 • Daniel Anton
  Daniel Anton 2 ปีที่แล้ว

  EU SUNT ÎN VOI! Acesta ar putea fi motoul ideilor pe care le exprim în continuare, față de imboldul lăuntric, deloc critic, care cred că l-a îndemnat pe autor, atunci când a pus titlul „Isus al meu”. Când Gabriel Liiceanu ne vorbește despre Isus al său, e posibil să fi avut în vedere cuvintele Mântuirorului, spuse ucenicilor Săi, la Cina de taină, și citez din memorie : Eu sunt în voi, luați mâncați trupul Meu, Luați și beți sângele Meu. Dacă mesajul lui Isus a fost acesta: Eu sunt în voi!, atunci cred că distinsul filosof l-a îmbrățișat pe Isus, ca și cum ar fi al său. Faptul că se află și în ceilalți oameni, ce mai contează pentru filosoful liileanu, din moment ce Isus se află în el. Cum ar putea să-l supere că El se află și în toți ceilalți, în fiecare om în parte, nu doar al ucenicilor.

 • LumiS13
  LumiS13 2 ปีที่แล้ว

  Multumesc frumos cu intarziere pt această excepționala recenzie!

 • Martian Cocian
  Martian Cocian 2 ปีที่แล้ว

  Interesant: folosiți un limbaj al domeniului de referință care, practic, desființează cartea lui Liiceanu. Sunt de acord cu cele afirmate de dvs. Totuși, de ce să-l criticăm prea aspru pe dealde cineva când legătura dintre enunțuri și aprecieri e validată de atașarea sau priza unui cititor cu un personaj dintr-o carte... Validând alte perspective, n-ar însemna asta o „închinare” la idoli? Experiențele creștine sfidează asemenea contaminări. Isus din Biblie Se revelează în afara spațiului biblic... Dar și într-o asemenea situație, ce garanție are unul că-și poate schimba petele: „Poate un leopard să-și schimbe petele?” vs „O nenorocitul de mine, cine mă va scăpa de acest trup de moarte?” Oricum, aveți vervă, aveți duh și sunteți de invidiat: elegantă expunere, detaliată intelectual și formidabilă din perspectiva decantării spontane.

 • Sergiu Marius Popilian
  Sergiu Marius Popilian 2 ปีที่แล้ว +1

  Domnule Neamțu, în cartea:"Bufnița dintre dărâmături" vă referiți şi la cele spuse de Isus, citez: "Dar cel plătit, care nu este păstor şi ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le împrăştie. Cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu-i pasă de oi. Sau ați eludat aspectul nepăsării care a produs cumpărarea conştiinţei prin salarii grase de la stat, despre care amintiți în discursul dvs. ?😂😂😂💙💛❤

 • Gheorghe Azoica
  Gheorghe Azoica 2 ปีที่แล้ว

  Om cu caracter.

 • irina marcovici
  irina marcovici 2 ปีที่แล้ว +5

  Mă bucur că am găsit comentariul filosofului la adresa cărții ,,desfințate" de dvs. Este un fel de replică sau doar o prezentare făcută înainte de a-l ,,asedia". Vă admir, urmăresc sau citesc pe fiecare dintre dvs, îmi place să cred că vă completați în argumente și nu să vă desfințați ca persoane. Mi-s-a părut exagerată pledoaria contra profesorului, unde-i blândețea și cumsecădenia creștinească ?