Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, Geçici vergiyi 2 video ile anlattım. Enflasyon muhasebesi yeni çıktığı için ona geniş zaman ayırmak gerekir. Bende çok yoğunum. Kısmet diyelim
Böyle bir anlatma şekli yok... İki tane ücretli geçici vergi eğitimine girdim senin yarın etmezler. Tane tane. çok güzel anlatmışsın tarif edemiyorum. Bunu şuan paralı veriyorlar. Allah razı olsun. Allah emeğinizin karşılığını versin inşallah. Bir sürü insana yardımcı oluyorsunuz.
smmm yeterlilik kurslarında bile bu kadar mantığını kavrattıracak şekilde anlatılmıyordu. Tekrar teşekkürler hocam. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın.
Hocam allah razı olsun bilgi paylaşdıkça güzeldir düşüncesi ile böyle videoları yayinlamaniz, hep bir çıkar gözeterek ders verenlere ders olsun, paylaşmak güzeldir. Allah razı olsun tekrardan.
Çok büyük emekler verilmiş. Anlatım en güzel bir şekilde yapılmış. Bu emeği veren hocamıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah razı olsun. Allah sıhhatli, uzun, mutlu ömürler versin.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İş hayatına yönelik ihtiyaç olan çok önemli eğitimlerimi hazırlamaya devam ediyorum. İnşallah eğitim sayım 100 den fazla olacak (kurumlar vergi beyannamesi, mizan okuma yorumlama, mizanda hata bulma Dövizli hesaplar ve değerleme işlemleri gibi sıradaki eğitimlerimi hazırladım zamanı geldikçe yayınlayacağım. Beni takipte kalın. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Felsefemle yoluma devam ediyorum.
Tebrik ediyorum, kitaplarda bulunamayacak detaylı ve güzel bir tarzda izah edilmiş. Bilanço hesaplarının kapanışı ve yeni yılda açılış kayıtlarının da yapılması ile ilgili bir video ekleyebilirseniz daha tamamlayacı olacağını düşünüyorum.
Hocam emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Bir önerim olsa naçizane ;muhasebe işlemlerinin bir muhasebe programından (logo)anlatmak yerine bu videodaki gibi genel anlatırsanız çok daha iyi ve dikkat çekici olur
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bizim muhasebe mesleği bilgisayarlı programlarla birlikte yaşandığı için hem genel hem finans kısmı olmak zorunda. İş hayatı bu şekilde yaşanıyor. Sadece teori olursa eğitim amacına ulaşmaz. Muhasebe ile bilgisayar programları etle tırnak misali gibidir. Ayrılmaz bir bütündür.
@@muhasebekariyerim9949 hocam dediklerinize katılıyorum.ancak şöyle bir durum var muahsebede onlarca çeşit muhasebe programı var ben bu programalardan kısa iş hayatımda en az 6 tanesini gördüm:) programı çözmek mesele değil önemli olan muahsebe mantığını kavramak,onun için belli bir programa bağlı değilde genel olarak anlatmanızı istedim yinede takdir sizindir.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yakın zamanda iddialı eğitim yayınlayacağım. Mizanda hata bulma ve mizan yorumlama hazırlıklarına başladım. Beni takipte kalın. Birde siz takipçilerimden ricam daha geniş kitleye ulaşmak için abonelik için Çevrenize kanalımı tavsiye etmeniz. Tekrar teşekkür ederim
Merhaba, şirket kurma işlemleri artık mersis sisteminden yapılıyor. Ben ofisimi kapattığım için gerçek bir şirket kuramam. uygulamalı olmadan teknik olarak sağlıklı anlatılamaz. Bürokrasi kısmını anlatan, evraklar neler olduğunu internetten bulabilirsiniz.
Merhaba gelir gider kontrolü derken kayıt hatası varmı nasıl bulunur anlamındamı sordunuz. Gelir gider hesaplarını kullandıktan sonra geçici vergi için mizan hazır hale gelmiş olur.
Merhaba logo GO3 efatura ve earşiv eğitimi çekmem için gerçek bir firmayla anlaşıp orda çekmem lazım fakat hiçbir firma kendi özel bilgilerini paylaşmak istemez. Demo program ile olmuyor. Yoksa çekip yayınlardım.
Azalan bakiyeler ve endirekt muhasebe kayıt yöntemini seçen Tür işletmesi 31.12.2017 tarihinde daha önce 20.000 Tl ye almış oldugu ve ekonomik ömrü 5 yıl olan bir taşıtı 2 nci yılın sonunda 13. 000 Tl ye satmıştır .satış işlemine ilişkin yevmiye kaydını yaparmısınız lütfen hocam🙏
Merhabalar, maliyet muhasebesi uygulama paylaşabilir misiniz. Yalnız uygulamada bazı ürünler başka ürünlerin kalanlarından oluşuyor. Bazı ürünler bazı ürünler ile birleşerek başka bir ürün oluyor. Bazı ürünlerde bu üçlü kombinasyonlardan oluşuyor. Ve kalem sayısı çok fazla. Kolay anlaşılabilir ve Excel formülleme yoluyla işin içinden nasıl çıkabiliriz ya da paket programların yaptığını nasıl kontrol edebiliriz.
Çok yoğunum bu nedenle maliyete zaman ayıramıyorum
3 ปีที่แล้ว
Hocam son naçizane yorumum: mesleğe yeni giren arkadaşlar için şu maddeler kafa karışıklığına neden olabilir; 14, 15, 16, 17 ve 18 maddeler yıl sonu kapanış kayıtlarından ayırıp, öncesinde bahsetmek zannımca yerinde olacaktır. Bu maddelerin sadece yıl sonunda yapılan işlemler gibi anlaşılması durumunda, uygulama içinde olmayan için bilginin yanlış öğrenilmesine neden olacaktır. Selamlar,
Merhaba, yazdığınız maddeleri , "Her ay yapılacaklar " adlı eğitimimde zaten özel anlatmıştım. Buradaki amacım, son olarak yılsonunda yapılması gerekenler olarak anlattım. Fikir ve eleştiriler için Teşekkür ederim.
Harika bir anlatımınız var,fikrinize sağlık :) Gelir ve gider hesapları 690 dönem net karı veya zararında toplandı. Bu cepte.Vergi,ticari kar ve kanunen kabul edilmeyen giderlerden oluşuyor. Bu da tamam ancak 689 diğer olağandışı gider zaten ticari karın içinde sayılmıyor mu bir nevi? Bu noktada kafam karıştı yalnızca 🤔🤔🤔
Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Gider bölümünde 689 hesabı olduğu için Gelir toplamından düşmüş oluyoruz. Fakat mevzuat kayıtlarda düş diyor fakat beyanı verirken gider bölümünde düştüğünü( kkeg yi) ekle vergiyi öyle hesapla diyor. Kayıtlarda düşüyoruz. Beyanda ekliyoruz. Takıldığınız yeri sorabilirsiniz
@@muhasebekariyerim9949 Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında takıldıgım nokta; k.k.e.g yansıtma ve devir sonrası bulduğumuz 500.000 tl'nin içinde değil mi neden tekrar ekliyoruz idi. Biliyorum,mevzuata göre kurumlar vergisi ticari kâr+k.k.e.g üzerinden hesaplanıyor. Baştan safdışı bırakıp en son eklense yanlış mı olurdu? diye düşünmüştüm.Diğer videolarınızı da seyrettim, bilahare takıldığım yerleri sorup, aydınlatmanızı rica edeceğim sizden, merak etmeyin :)) Kusura bakmayın,çok az büro tecrübem oldu. Bundan dolayı, mantığını kavramak önemli benim için. Umuyorum ki en kısa sürede hem siz, emeklerinizin karşılığını alırsınız hem mali müşavir olan/olma yolunda ilerleyen insanlar, bilgilerinizden istifade edip işlerinde daha başarılı olurlar. Yolunuz açık olsun :))
Hocam, değerli bilgilerinize çok teşekkür ve hürmet ederim. Benim bu bilgiler ışığında merak ettiğim veya kafamın basmadığı bir şey var ya da size sorsam cevaplar mısınız? Bir kurumun/işletmenin 1 AY içinde rutin olarak yaptığı işlemler nelerdir desem? Şunu anlamak istiyorum, dönem sonu kapatmaları ile ay sonu kapatması farkları var ama aklım almıyor. Veya kdv beyan diyoruz, alım/satımlar sonrası muavinleri alıyoruz, kontrol ediyoruz, beyannameyi doldurup gönderiyruz. 600 LÜ Veya kdv hesapları o ay mahsup edilip, devam ediliyor ve yıl sonunda yansıtma ve ters kayıtla kapatılıyor mu? İşte bu sıralamayı kafamda oturtamıyorum, acaba bununla ilgili bir video yapsanız? Bir işletme açıp, 1 ay veya 1 sene boyunca işlem yapsa ( her hesapla ilgili kayıt olacak şekilde) bunu da bu harika anlatımınız ile bize gösterseniz, nasıl olur? Teşekkür ederim. Umarım karışık anlatmadım.
Merhaba, sizin dediğinizi çok iyi anladım. Bir işletmede her ay neler yapılır. Beyan dönemleri, hangi tahakkuklar ne zaman yapılır. Her ay nelere dikkat edilmeli gibi vs. Aklımda vardı böyle bir çalışma sizden evvelden böyle talepler gelmişti. Bu talebinizi hızlandırma adına çalışmalara başlayacağım. Fakat yayınlama zamanını önceden tahmin edemediğim için biraz bekleteceğim. Fakat kısmet olursa hazırlıklara başlayacağım.
@@muhasebekariyerim9949 Çok naziksiniz hocam. Evet, ben anlatamadım ama sizin tecrübeniz yetti. Uygun görürseniz hocam şöyle olması fayda sağlar; 10 tane satış, 5 tane alış ( bir tanesi demirbaş olabilir) 2 tane banka kaydı, 1 tane kasa kaydı ( yani basit hesapların işleyişi ile alakalı fazla zaman kaybetmeyelim) maaş ödemesi 7 kişi çalışıyor olsun, sonra programda bunlarn kayıtlarını gösterip 23. günü kdv'yi 31'inde muhtasarı nereden alıp, nereye kaydediyoruz vs, gösterebilirseniz harika olur. Hürmetler, saygılar hocam.
@@serkandere2456 Merhaba, şuanki söylediğiniz örneklerle anlatırsam video süresi çok uzun olur. İnsanlar uzun videoları pek izlemez en az 2 saat süren bir eğitim olması gerekir. Ben zaten istediğiniz konuları ayrı ayrı olarak videolarımda anlatmıştım. Benim şunu yapmam gerekir: bir işletmede bir ayda neler yapılır yani iş hayatından örnekli bir eğitim hazırlamam gerekir yani yol gösterici ve aylık iş planı olacak. (tabiki içinde her ay hangi beyanlar verilir onlarda olacak)
Azalan bakiyeler ve endirekt muhasebe kayıt yöntemini seçen TÜR işletmesi 31.12.2017 tarihinde daha önce 20.000 TL’ye almış olduğu ve ekonomik ömrü 5 yıl olan bir taşıtı 2. yılın sonunda 13.000TL’ye satmıştır. Satış işlemine ilişkin yevmiye kaydını yapınız... Hocam ödev degil kpss ile ilgili bir sorum
Hocam, emeklerinize sağlık. Bir sorum olacak, internet üzerinden araştırdım ancak bulamadım. 2019 yılını ne zaman kapatmamız gerekiyor? 2019 yılı Kurumlar Beyannamesini vermeden mi? 2020 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesini vermeden mi? Tam olarak tarih nedir acaba? Nisan sonu, Mayıs sonu gibi... Teşekkür ederim.
120 /320 ile alakalı birsey eklemek istiyorum , pratikte 340 159 pek tercih edilmez özellikle de firma zaten sürekli peşin ödeme ile çalışıyorsa ödemeler önden yapılır ve önden alınır .Örn.aluminyum satışları . Bu yüzden de bu yıl sonu 159-340 mahsup kaydı uzun olur
Ne müthiş bir bilgi kaynağı , Keşke Enflasyon muhasebesi ve Geçici Vergi Dönemiyle ilgili Video hazırlasanız.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, Geçici vergiyi 2 video ile anlattım. Enflasyon muhasebesi yeni çıktığı için ona geniş zaman ayırmak gerekir. Bende çok yoğunum. Kısmet diyelim
Bu bilgiler ve anlatım tarzıyla smmm yeterlilik Finansal Muhasebe dersinden kalmak imkansız. Teşekkürler hocam emeklerinize sağlık.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Böyle bir anlatma şekli yok... İki tane ücretli geçici vergi eğitimine girdim senin yarın etmezler. Tane tane. çok güzel anlatmışsın tarif edemiyorum. Bunu şuan paralı veriyorlar. Allah razı olsun. Allah emeğinizin karşılığını versin inşallah. Bir sürü insana yardımcı oluyorsunuz.
Güzel yorumlarınız ve dua için çok teşekkür ederim, size meslekte başarılar dilerim.
Size dua ediyorum, Allah razı olsun sizden.
Dua için teşekkür ederim. Allah sizlerdende razı olsun. Dua aldıkça yaptığım işe daha çok motive oluyorum. Dualarınızda beni unutmayın.
Emeğine sağlık hocam emeğine sağlık. Uzun zamandır kafamdaki sorunları hallettim.
Çok net ve anlaşılır bir dille anlatıyorsunuz. Çok teşekkürler. Bende SMMM staj sınavına hazırlanıyorum. Sanırım tüm videolarınızı izleyeceğim..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
smmm yeterlilik kurslarında bile bu kadar mantığını kavrattıracak şekilde anlatılmıyordu. Tekrar teşekkürler hocam. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın.
Amin, Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Ağzınıza sağlık. Çok teşekkürler.
Hocam allah razı olsun bilgi paylaşdıkça güzeldir düşüncesi ile böyle videoları yayinlamaniz, hep bir çıkar gözeterek ders verenlere ders olsun, paylaşmak güzeldir. Allah razı olsun tekrardan.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Allah sizlerdende razı olsun. Dualarınız bana yeter.
teşekkürler çok güzel anlatmışsın.
Kıymetli Ekrem Hocam,
Harikasınız 👍
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Çok büyük emekler verilmiş. Anlatım en güzel bir şekilde yapılmış. Bu emeği veren hocamıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah razı olsun. Allah sıhhatli, uzun, mutlu ömürler versin.
Amin inşallah. Dua için teşekkür ederim. Allah sizlerdende razı olsun.
Emeğinize sağlık. Çok teşekkürler.
KRALSIN KRAL HER SENE DONUP BAKIYORUM
Güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Hocam emeğinize sağlık çok faydalı video olmuş. Allah sizden razı olsun.
Amin, Cümlemizden Allah razı olsun
hocam tekrardan cekseniz videolari cok sevinirim guncellenmis seylerin olmasi dolayisiyla . ❤
Merhaba, çok yoğun olduğum şuan ara verdim. Kısmet diyelim
Hocam ağzınıza sağlık.
Allah razı olsun.
Anlatımınız , detaylandırmanız hangisine teşekkür etsem az. Udemy de eğitim açın hocam lütfen...
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Emeğinize sağlık,tüm videolarınızı izliyorum.çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız.İyiki varsınız.tşk.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İş hayatına yönelik ihtiyaç olan çok önemli eğitimlerimi hazırlamaya devam ediyorum. İnşallah eğitim sayım 100 den fazla olacak (kurumlar vergi beyannamesi, mizan okuma yorumlama, mizanda hata bulma Dövizli hesaplar ve değerleme işlemleri gibi sıradaki eğitimlerimi hazırladım zamanı geldikçe yayınlayacağım. Beni takipte kalın. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Felsefemle yoluma devam ediyorum.
Tebrik ediyorum, kitaplarda bulunamayacak detaylı ve güzel bir tarzda izah edilmiş.
Bilanço hesaplarının kapanışı ve yeni yılda açılış kayıtlarının da yapılması ile ilgili bir video ekleyebilirseniz daha tamamlayacı olacağını düşünüyorum.
Kanal ı yeni keşfettim ,yorumlara bakıyorum önce. Dediğiniz video yapıldı mı merak ettim.
emeğinize sağlık teşekkürler. anlatımınız çok güzel
Hocam emeginize sağlik. Excel paylasabilirmisiniz.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, Excel dosyalarımı arşivim olması nedeniyle paylaşamıyorum
Emeğinize sağlık hocam. Teşekkürler..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Hocam emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş. Allah sizlerden razı olsun. Yılbaşı açılış işlemleri ile ilgilide bir video var mıdır?
Güzel yorumlarınız ve Dua için teşekkür ederim. Allah sizdende razı olsun. Yoğun olduğum için yeni eğitimlere ara verdim. Kısmet diyelim.
Güzel anlatım ve görsel
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Kambiyo zararı neden 320 ile kapatıldı ilk defa duyuyor görüyorum
hoca merhaba, eğitimleriniz çok yaralı teşekkürler. Sizden ricam anlatım yaptığınız excelleri paylaşabilir misiniz.
Harika adamsın.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
çok teşekkürler.
Süpersiniz hocam
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Çok iyi anlatim
Üstad Merhaba bu excel çalışmasını bulabileceğimiz bir platformunuz var mı
Merhaba eğitimlerinizde kullandığınız excell tablolarını paylaşıor musunuz ?
Merhaba, Excel dosyalarımı arşivim olduğu için paylaşamıyorum
Hocam ağzınıza sağlık bu excel duruyorsa paylaşma şansınız var mi
Hocam emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Bir önerim olsa naçizane ;muhasebe işlemlerinin bir muhasebe programından (logo)anlatmak yerine bu videodaki gibi genel anlatırsanız çok daha iyi ve dikkat çekici olur
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bizim muhasebe mesleği bilgisayarlı programlarla birlikte yaşandığı için hem genel hem finans kısmı olmak zorunda. İş hayatı bu şekilde yaşanıyor. Sadece teori olursa eğitim amacına ulaşmaz. Muhasebe ile bilgisayar programları etle tırnak misali gibidir. Ayrılmaz bir bütündür.
@@muhasebekariyerim9949 hocam dediklerinize katılıyorum.ancak şöyle bir durum var muahsebede onlarca çeşit muhasebe programı var ben bu programalardan kısa iş hayatımda en az 6 tanesini gördüm:) programı çözmek mesele değil önemli olan muahsebe mantığını kavramak,onun için belli bir programa bağlı değilde genel olarak anlatmanızı istedim yinede takdir sizindir.
Hocam süpersiniz severek takip ediyoruz
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yakın zamanda iddialı eğitim yayınlayacağım. Mizanda hata bulma ve mizan yorumlama hazırlıklarına başladım. Beni takipte kalın. Birde siz takipçilerimden ricam daha geniş kitleye ulaşmak için abonelik için Çevrenize kanalımı tavsiye etmeniz. Tekrar teşekkür ederim
Ağzınıza sağlık çok güzel anlatmışsınız hocam mükemmel 👍
Burda yaptığjmız muhasebe kayıtlarını, dönemin başındaki büyük deftere ekleyecekmiyiz?
anlatım ve excel çok iyi . exceli mail olarak gönderme durmunuz olurmu?
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, Excel dosyalarımı arşivim olması nedeniyle Paylaşamıyorum
üstadım sıfırdan gerçek şirket kurma, mahsuplaşma işlemleri ve ticaret odası işleri kaldı tek umudum sizsiniz :(
Merhaba, şirket kurma işlemleri artık mersis sisteminden yapılıyor. Ben ofisimi kapattığım için gerçek bir şirket kuramam. uygulamalı olmadan teknik olarak sağlıklı anlatılamaz. Bürokrasi kısmını anlatan, evraklar neler olduğunu internetten bulabilirsiniz.
@@muhasebekariyerim9949 piyasada işini düzgün yapmayan bilgisiz o kadar çok ofisi olan varki adınıza üzüldüm.
Elinize sağlık güzel anlatım. 10. madde mi doğru? 24.madde mi doğru? bir mükerrelik var sanırım.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet 10.maddeyi 24.maddde de açıklamışım, doğru
geçiçi vergi yapmadan once gelir gider kontrolü nasil yapılır
Merhaba gelir gider kontrolü derken kayıt hatası varmı nasıl bulunur anlamındamı sordunuz. Gelir gider hesaplarını kullandıktan sonra geçici vergi için mizan hazır hale gelmiş olur.
Hocam logo go 3 efatura earşiv işlemlerinede bi elatın oldu olacak
Merhaba logo GO3 efatura ve earşiv eğitimi çekmem için gerçek bir firmayla anlaşıp orda çekmem lazım fakat hiçbir firma kendi özel bilgilerini paylaşmak istemez. Demo program ile olmuyor. Yoksa çekip yayınlardım.
Azalan bakiyeler ve endirekt muhasebe kayıt yöntemini seçen Tür işletmesi 31.12.2017 tarihinde daha önce 20.000 Tl ye almış oldugu ve ekonomik ömrü 5 yıl olan bir taşıtı 2 nci yılın sonunda 13. 000 Tl ye satmıştır .satış işlemine ilişkin yevmiye kaydını yaparmısınız lütfen hocam🙏
Ulaşın yardımcı olayım.
Merhabalar, maliyet muhasebesi uygulama paylaşabilir misiniz. Yalnız uygulamada bazı ürünler başka ürünlerin kalanlarından oluşuyor. Bazı ürünler bazı ürünler ile birleşerek başka bir ürün oluyor. Bazı ürünlerde bu üçlü kombinasyonlardan oluşuyor. Ve kalem sayısı çok fazla. Kolay anlaşılabilir ve Excel formülleme yoluyla işin içinden nasıl çıkabiliriz ya da paket programların yaptığını nasıl kontrol edebiliriz.
Çok yoğunum bu nedenle maliyete zaman ayıramıyorum
Hocam son naçizane yorumum: mesleğe yeni giren arkadaşlar için şu maddeler kafa karışıklığına neden olabilir; 14, 15, 16, 17 ve 18 maddeler yıl sonu kapanış kayıtlarından ayırıp, öncesinde bahsetmek zannımca yerinde olacaktır. Bu maddelerin sadece yıl sonunda yapılan işlemler gibi anlaşılması durumunda, uygulama içinde olmayan için bilginin yanlış öğrenilmesine neden olacaktır. Selamlar,
Merhaba, yazdığınız maddeleri , "Her ay yapılacaklar " adlı eğitimimde zaten özel anlatmıştım. Buradaki amacım, son olarak yılsonunda yapılması gerekenler olarak anlattım. Fikir ve eleştiriler için Teşekkür ederim.
Merhaba hocam ; 692 hesapla kurumlar beyanında dönem net karı veya zararı hesabıyla fark olacak değil mi ?
192 hesabı da anlatır mısınız
Harika bir anlatımınız var,fikrinize sağlık :) Gelir ve gider hesapları 690 dönem net karı veya zararında toplandı. Bu cepte.Vergi,ticari kar ve kanunen kabul edilmeyen giderlerden oluşuyor. Bu da tamam ancak 689 diğer olağandışı gider zaten ticari karın içinde sayılmıyor mu bir nevi? Bu noktada kafam karıştı yalnızca 🤔🤔🤔
Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Gider bölümünde 689 hesabı olduğu için Gelir toplamından düşmüş oluyoruz. Fakat mevzuat kayıtlarda düş diyor fakat beyanı verirken gider bölümünde düştüğünü( kkeg yi) ekle vergiyi öyle hesapla diyor. Kayıtlarda düşüyoruz. Beyanda ekliyoruz. Takıldığınız yeri sorabilirsiniz
@@muhasebekariyerim9949 Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında takıldıgım nokta; k.k.e.g yansıtma ve devir sonrası bulduğumuz 500.000 tl'nin içinde değil mi neden tekrar ekliyoruz idi. Biliyorum,mevzuata göre kurumlar vergisi ticari kâr+k.k.e.g üzerinden hesaplanıyor. Baştan safdışı bırakıp en son eklense yanlış mı olurdu? diye düşünmüştüm.Diğer videolarınızı da seyrettim, bilahare takıldığım yerleri sorup, aydınlatmanızı rica edeceğim sizden, merak etmeyin :)) Kusura bakmayın,çok az büro tecrübem oldu. Bundan dolayı, mantığını kavramak önemli benim için. Umuyorum ki en kısa sürede hem siz, emeklerinizin karşılığını alırsınız hem mali müşavir olan/olma yolunda ilerleyen insanlar, bilgilerinizden istifade edip işlerinde daha başarılı olurlar. Yolunuz açık olsun :))
Hocamm size sorum olacakdı lütfen cevaplarmısınızzz🙏
Merhaba,
Paylaştığınız Excel tablosuna nasıl ulaşabilirim.
Merhaba, Excel dosyalarımı arşivim olduğu için paylaşamıyorum.
@@muhasebekariyerim9949 Yaptığınız eğitim çok güzel teşekkür ederiz ama paylaşmak güzeldir :)
Dönem sonu envanter işlemler ile dönem sonu kapanış işlemleri aynı şey mi
Hocam, değerli bilgilerinize çok teşekkür ve hürmet ederim. Benim bu bilgiler ışığında merak ettiğim veya kafamın basmadığı bir şey var ya da size sorsam cevaplar mısınız? Bir kurumun/işletmenin 1 AY içinde rutin olarak yaptığı işlemler nelerdir desem? Şunu anlamak istiyorum, dönem sonu kapatmaları ile ay sonu kapatması farkları var ama aklım almıyor. Veya kdv beyan diyoruz, alım/satımlar sonrası muavinleri alıyoruz, kontrol ediyoruz, beyannameyi doldurup gönderiyruz. 600 LÜ Veya kdv hesapları o ay mahsup edilip, devam ediliyor ve yıl sonunda yansıtma ve ters kayıtla kapatılıyor mu?
İşte bu sıralamayı kafamda oturtamıyorum, acaba bununla ilgili bir video yapsanız?
Bir işletme açıp, 1 ay veya 1 sene boyunca işlem yapsa ( her hesapla ilgili kayıt olacak şekilde) bunu da bu harika anlatımınız ile bize gösterseniz, nasıl olur? Teşekkür ederim. Umarım karışık anlatmadım.
Merhaba, sizin dediğinizi çok iyi anladım. Bir işletmede her ay neler yapılır. Beyan dönemleri, hangi tahakkuklar ne zaman yapılır. Her ay nelere dikkat edilmeli gibi vs. Aklımda vardı böyle bir çalışma sizden evvelden böyle talepler gelmişti. Bu talebinizi hızlandırma adına çalışmalara başlayacağım. Fakat yayınlama zamanını önceden tahmin edemediğim için biraz bekleteceğim. Fakat kısmet olursa hazırlıklara başlayacağım.
@@muhasebekariyerim9949 Çok naziksiniz hocam. Evet, ben anlatamadım ama sizin tecrübeniz yetti. Uygun görürseniz hocam şöyle olması fayda sağlar; 10 tane satış, 5 tane alış ( bir tanesi demirbaş olabilir) 2 tane banka kaydı, 1 tane kasa kaydı ( yani basit hesapların işleyişi ile alakalı fazla zaman kaybetmeyelim) maaş ödemesi 7 kişi çalışıyor olsun, sonra programda bunlarn kayıtlarını gösterip 23. günü kdv'yi 31'inde muhtasarı nereden alıp, nereye kaydediyoruz vs, gösterebilirseniz harika olur. Hürmetler, saygılar hocam.
@@serkandere2456 Merhaba, şuanki söylediğiniz örneklerle anlatırsam video süresi çok uzun olur. İnsanlar uzun videoları pek izlemez en az 2 saat süren bir eğitim olması gerekir. Ben zaten istediğiniz konuları ayrı ayrı olarak videolarımda anlatmıştım. Benim şunu yapmam gerekir: bir işletmede bir ayda neler yapılır yani iş hayatından örnekli bir eğitim hazırlamam gerekir yani yol gösterici ve aylık iş planı olacak. (tabiki içinde her ay hangi beyanlar verilir onlarda olacak)
👍
Krediler yanlış olmuş 300 değil 303 hesap kodu olması lazımdı.
Merhaba, yanlış değil kredi kullandığınız yıl 300 olur. Yılsonu 400 hesap kısa vadeli 303 hesaba atılır.
Hocamm size sorularım.olacakdı lütfen yardımcı.olurmusunuzzzz🙏🙏🙏🙏
Ödev dışında sorularınıza iş hayatına göre yardımcı olabilirim
Azalan bakiyeler ve endirekt muhasebe kayıt yöntemini seçen TÜR işletmesi 31.12.2017 tarihinde daha önce 20.000 TL’ye almış olduğu ve ekonomik ömrü 5 yıl olan bir taşıtı 2. yılın sonunda 13.000TL’ye satmıştır. Satış işlemine ilişkin yevmiye kaydını yapınız... Hocam ödev degil kpss ile ilgili bir sorum
Hocam, emeklerinize sağlık. Bir sorum olacak, internet üzerinden araştırdım ancak bulamadım. 2019 yılını ne zaman kapatmamız gerekiyor? 2019 yılı Kurumlar Beyannamesini vermeden mi? 2020 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesini vermeden mi? Tam olarak tarih nedir acaba? Nisan sonu, Mayıs sonu gibi... Teşekkür ederim.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. 2019 kapanışlarını 2020 yılında ocak ayında kapanışları yapabilirsiniz. Kurumları beklemeyin(Nisan)
120 /320 ile alakalı birsey eklemek istiyorum , pratikte 340 159 pek tercih edilmez özellikle de firma zaten sürekli peşin ödeme ile çalışıyorsa ödemeler önden yapılır ve önden alınır .Örn.aluminyum satışları . Bu yüzden de bu yıl sonu 159-340 mahsup kaydı uzun olur