Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, πλήρης ανάλυση ΚΑΡΠΑ!
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 7 ก.พ. 2025
- 👉 Κάντε εγγραφή στο κανάλι και ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων (καμπανάκι)🔔 για να ενημερώνεστε με εκπαιδευτικά video Πρώτων Βοηθειών και το App iSAVElives.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ Μάθημα Α' Βοηθειών από τις 8 θεματικές ενότητες που διδάσκουμε στα ελληνικά σχολεία. Διαδώστε το 20λεπτο εκπαιδευτικό μας video, είναι ένας θησαυρός γνώσεων που παρουσιάζεται από τον Αναστάση με ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, έτσι ώστε μικρά παιδιά και απλοί πολίτες να κατανοήσουν πιο εύκολα το σπουδαίο αυτό ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα, συνιστάται σε πολίτες και υγειονομικούς να τηρούν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ΑΠΟΦΥΓΗ μετάδοσης και μόλυνσης από το ιό SARS-COV-2 (“κορωνοϊός“, λοίμωξη COVID-19, με αποφυγή πχ εμφυσήσεων διάσωσης στόμα με στόμα κ.α.), όπως αυτές περιγράφονται στις οδηγίες του επίσημου από το Υπουργείο Υγείας φορέα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας [ΕΟΔΥ]: eody.gov.gr/ne... , του Ευρωπαϊκού ή του Αγγλικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης: www.resus.org....
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον υπεύθυνο γυρισμάτων κο Κοσμά Κόττη ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά και το IEK Delta 360 - ΙΕΚ Δέλτα 360 για την δωρεάν παραχώρηση του studio.
Κατέβασε το iSAVElives App και σώσε ζωές!
Θέλεις να γίνεις ήρωας σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης;
Τότε κατέβασε την εφαρμογή iSAVElives στο κινητό σου ή επισκέψου τον διαδικτυακό τόπο του iSAVElives για να μάθεις πώς μπορείς να βοηθήσεις.
🌐 Ιστότοπος: kidssavelives....
📱 App Store: apps.apple.com...
📱 Google Play: play.google.co...
🎥 Παρουσίαση εφαρμογής: • iSAVElives: Η εφαρμογή...
Γίνε μέρος της κοινότητας που σώζει ζωές! Κατέβασε το iSAVElives App τώρα! 💪
Υποστήριξη: support@isavelives.freshdesk.com
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ / SUBSCRIBE:
tinyurl.com/2p...
Ακολούθησε το Kids Save Lives στα Social Media:
Facebook: / kidssavelives
Instagram: / kidssavelives
Twitter: / kidssavelives
Linkedin: / kids-save-lives-τα-παι...
Tik Tok: / kidssavelives
#kidssavelives #isavelives #ΚΑΡΠΑ #resuscitation #cpr_aed #iSAVElives #restartaheart
#worldrestartaheart #worldrestartaheartday
⛑ ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΜΑΘΗΜΑ και ΣΥΖΗΤΗΣΗ!
Στη διάσωση μιας ζωής, όλα ξεκινούν στο παρελθόν από ένα μάθημα ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών.
Σε προσκαλούμε να δηλώσεις συμμετοχή στο φανταστικό μας Webinar "iSAVElives FREE" που εκπαίδευσε ήδη 30,000 οικογένειες και σχολεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Έλα να γνωρίσεις τους ανθρώπους του KIDS SAVE LIVES:
kidssavelives.gr/isavelives-free-webinar/
Εγώ δυστυχώς δεν ήξερα να κάνω καροα οΑδερφος μου έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου και δεν ήξερα να κάνω τίποτα
Είστε εξαιρετικός!! Έχω παρακολουθήσει σεμινάριο Κάρπα, κάθε τόσο καλό είναι να ξαναβλέπουμε ενα σχετικό βίντεο για να τα θυμόμαστε, ευχαριστώ!
Σε ευχαριστούμε πολύ Annie για τα καλά σου λόγια 😊
Κι εγω το ιδιο εχω παρακολουθησει μα παντα χρειαζεται φρεσκαρησμα μνημης,ναστε καλα😊
Ποιός κάνει dislike σε τέτοιο βίντεο, είναι δυνατόν; Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες.
Μπράβο
Ίσως για θρησκευτικούς λόγους δεν τους άρεσε η φράση "έχει πεθάνει" ("θα αναστηθεί;"). Αν και εγώ έχω λίγο την απορία αν είναι ο τεχνικά ορθός τρόπος να πεις ότι πέθανε ήδη (ή τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις). Εν πάση περιπτώσει πολύ καλό βίντεο (το καλύτερο που έχω δει στο θέμα) upvoted.
Λεπτομερέστατος, άκρως κατανοητός. Μεγάλο το σημερινό μάθημα!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ
Μπράβο σου φίλε μου,εγώ δεν είχα ιδέα πριν δω το βίντεο,τώρα τουλαχιστον ξέρω τα βασικα.
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
Μπορείς να δεις εδώ τις εκπαιδεύσεις που κάνουμε και να δηλώσεις συμμετοχή: kidssavelives.gr/ekpaideusi/
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ!
Ευχαριστούμε πολύ 😊 Καλή Χρονιά να έχουμε!
Μπραβο,πολυ κατατοπιστικο video!
Πολλά συγχαρητήρια!!! Εχω κανει σεμινάριο ΚΑΡΠΑ αλλα η επανάληψη είναι πάντα χρήσιμη!!! Ευχαριστούμε για το πολυτιμο υλικό!!! Πραγματικά ειστε πολύ κατατοπιστικός, αναλυτικος και κατανοητός!!! Ελπίζω να έρθετε και στην Κόρινθο!!! Η προσφορά σας είναι πολύτιμη!!!!!
Συγχαρητήρια για τη μεταδοτικοτητα σας και για το βίντεο. Εχω παρακολουθήσει σεμινάρια στον Ερυθρό Σταυρό και με βοηθήσατε να τα ξαναθυμηθω. Σας Ευχαριστούμε πολύ!
Εμείς ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια 😊
Ξέρετε το δημοτικό σχολειο σιταγρον ξέρω την κυρία ράνια
Συγχαρητήρια και μπράβο για την μεταδοτικότητα!!θα σωθούν ζωές από αυτό το βίντεο!! έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία κ ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με αθλητισμό!σε ευχαριστούμε πολύ!
ευχαριστώ πολύ για το μάθημα της κάρπας που μας δείξατε στο βίντεο ασχέτως που είμαι παιδί όταν μου τύχει τέτοιο περιστατικό κύριε από εδώω και πέρα θα ξέρω να βοηθήσω τον άνθρωπο και θα ακολουθήσω τα βήματά σας.Σας ευχαριστώ!!!
Ίσα ίσα, είμαι σίγουρος πως επειδή είσαι παιδί, με αγνές προθέσεις και σπουδαίες ικανότητες θα κάνεις το καλύτερο για τον συνάνθρωπο μας.
Μην αλλάξεις ποτέ 🙏
Συγχαρητήρια για το σπουδαίο σας έργο!!!! Τα βίντεο αυτά πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ως προς την παρακολούθηση σε όλους! Και πάλι μπράβο σας ! Είστε εξαιρετικοί!
Σε ευχαριστούμε πολύ Στέφανε για τα καλά σου λόγια 🙏
Γειά είμαι η Δέσποινα Ζωή και επιτέλους έκλεισα τα 9 και μπήκα 10 Χάρης σε εσάς είμαι έτοιμη να σώσο έναν άνθρωπο που κινδυνεύει κάνετε τέλεια δουλειά ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!
Συγχαρητήρια για το βίντεο. Θα σώσει κάποιες ζωές. Μπράβο σας!
Συγχαρητήρια! Επειδή απευθύνεσαι σε παιδιά ( απαγορεύεται να κάνουμε καρπα σε άνθρωπο που είναι ζωντανός) ( αναπνέει)* δεν είναι παιχνίδι! Πρακτική κάνουμε μόνο σέ άψυχες κούκλες, όχι μεταξύ μάς! Νά τά λές αυτά! Τόν σεβασμό μου!🙏🏼
Πολύ σωστά, είναι σημαντικό να μάθουμε και να εξασφαλίσουμε ότι η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση πραγματοποιείται μόνο με σωστή κατάρτιση και σε κατάλληλο περιβάλλον, προσέχοντας πάντα την ασφάλεια και τη σωστή πρακτική. Σας ευχαριστούμε που τονίζετε τη σημασία αυτής της διαδικασίας.
πολυ χρησιμο φιλε δεν ηξερα τιποτα μπραβο σου!!!!!!!!!!!
Συγχαρητήρια!Καταπληκτικό βίντεο!
Καταπληκτική παρουσίαση. Συγχαρητήρια
Συγχαρητήρια!!! Πολύ αναλυτικός και κατανοητικός !!! Ευχαριστούμε πολύ!
❤
Μπράβο , εξαιρετικό και λεπτομερές βίντεο για όλους , πάρα πολύ χρήσιμο βίντεο , Ευχαριστώ πολύ !!!!
Πολύ ενημερωτικό.
Μπράβο σας.
πολυ κατατοπιστικο βιντεο.μαθημα ζωης. ευχαριστουμε.
Συγχαρητήρια για το βίντεο είστε πολύ επεξηγηματικός κατανοητός με πολύ καλή μεταδοτικότητα γενικά άριστος χίλια μπραβο
Ευχαριστούμε.
Μπράβο! Πάρα πολύ σημαντικό βίντεο.
Συγχαρητήρια. Εξαιρετικό βίντεο!!!
Συγχαρητήρια! Έχετε άριστη μεταδοτικότητα! Μπράβο σας!
Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
Πολλές φορές είναι τα παιδιά που μας δείχνουν τον τρόπο διδασκαλίας 🦸🦸
Πολύ χρήσιμο βίντεο. Το παρακολουθώ ύστερα από την παρότρυνση της καθηγήτριας Μαρούσας Λουκίδου, από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδος, μετά από μία συζήτηση μας, που κατάλαβα την σπουδαιότητα αυτών των γνώσεων.
Eντάξει! Δεν έχω λόγια! Απλά εκπληκτικός! Θα θέλαμε να ανεβάσετε και άλλα βίντεο πρώτων βοηθειών, όπως για παράδειγμα πώς πρέπει να βοηθήσουμε κάποιον που έχει πέσει από μηχανή...κάτι που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό το έχω συναντήσει πολύ συχνά στους δρόμους! Σας ευχαριστούμε και συνεχίστε να ανεβάζετε και άλλα βίντεο!
Κατερίνα σε ευχαριστούμε ❤️
Σύντομα θα ξεκινήσουμε τη νέα σειρά αντιμετώπισης τραύματος για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την κυρία αιτία θανάτου νέων ανθρώπων, το ΤΡΑΥΜΑ 🩸
Ευχαριστούμε πολύ!
Να είστε καλά 🙏💯❤️
Ευχαριστούμε πολύ!Το πιο εμπεριστατωμένο βίντεο για ΚΑΡΠΑ. Το ΕΚΑΒ όμως δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε. Καλό είναι, σε κάθε περίπτωση, να έχει ο κόσμος υπόψη και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.
Σπουδαιο το εργο σας. Σας ευχαριστω
Σε ευχαριστούμε Σοφία μας, μας δίνεις μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε 🙏❤️🦸🦸🦸🦸
Άμεσος και κατανοητός. Ωραίος !!!
Τέλειο χρήσιμο βίντεο μπράβο
Πολύ επεξηγηματικό.
πολυ καλο βιντεο. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!
Μπράβο !!! Πολύ καλή μεταδοτικότητα!!!!!
Ευχαριστούμε Θεοδώρα για τα καλά σου λόγια 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Πολύ καλό βίντεο!! Μπράβο!!!
Να είστε καλά, σας ευχαριστούμε πολύ!!!!
Μετά το περιστατικό με τον Ερικσεν, στάνταρ το βίντεο αυτό θα μπει στις τάσεις. Εγώ απορώ, αφού οι γυμναστές στα σχολεία γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ, γιατί δεν τη βάζουν στα σχολικά προγράμματα;
Εμείς με την ΚΑΡΠΑ, υποκαθιστουμε καθόλου τη λειτουργία των πνευμόνων και την οξυγόνωση του εγκεφάλου; Δλδ ακόμη και αν δεν λειτουργούν πνεύμονες και καρδιά εμείς στέλνουμε αίμα και οξυγόνο στον εγκέφαλο;
Γιατί είναι ΜΑΛΑΚΕΕΣ και γιατί είμαστε στην Ελλάδα
Με την ΚΑΡΠΑ κερδίζουμε χρόνο και εγκέφαλο! Οι εμφυσήσεις διάσωσης εμπλουτίσουν με οξυγόνο τους πνεύμονες και οι θωρακικες συμπιέσεις βοηθούν να σταλεί το οξυγονωμένο αίμα στον εγκέφαλο 🙏
Η μόνη γνώση που μαθαίνεις και παρακαλάς να είναι αχρείαστη σε συνάνθρωπο σου
Εγώ είμαι παιδί αλλά ξέρω πρώτες βοήθειες και συγκεκριμένα είμαι ΚΟΡΊΤΣΙ ΕΊΜΑΙ 9 ΕΤΩΝ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΩ ΕΊΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΊΟΥ ΜΟΥ 🏥🏥🏥🏥🏥🏥🏥🏥🚑🚑🚑🚑🚑🚑 το όνομα μου είναι Δέσποινα Ζωή
Ζωή, συγχαρητήρια!!! Είσαι η σημερινή μας ΗΡΩΙΔΑ ❤️❤️ Να μας στέλνεις τα μηνύματα σου όταν θα βλέπεις τα video του Kids Save Lives.... και να μην αλλάξεις ποτέ 🙋🙏
Σας ευχαριστώ
Πολύ χρήσιμο βίντεο!!!
Ερώτηση: υπάρχει περίπτωση αν δεν κάνουμε σωστά την καρπα να χειροτερεύσει η κατάσταση του παθόντος; Δηλαδή αν είναι να μην το κάνεις σωστά καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου; Ή σε κάθε περίπτωση καλό είναι να το επιχειρούμε ;
Γεια σου Κατερίνα!!
Φανταστική ερώτηση!!!!
Σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις είναι να προσπαθήσεις κάνοντας ότι καλύτερο μπορείς. Σε αυτή τη φάση είναι νεκρός, μόνο καλό μπορείς να του κάνεις. Αν νιώθεις πως θέλεις καλύτερη εκπαίδευση, ενημέρωσε μας για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στο edu@kidssavelives.gr 🙏
Τις εμφυσήσης όμως τις κάνουμε με γυμνό στόμα;
Η μόνο τις Θωρακικες συμπιεσεις;
@@nomafothe9923 Εάν βρίσκεσαι σε περίοδο COVID19 απέφυγε τις σε άγνωστο θύμα. Εάν δεν είστε καλά εκπαιδευμένοι αποφύγετε τις και πάλι. Εάν τις κάνετε, υπάρχουν βοηθήματα που σου προσφέρουν μια προστασία σε έναν άγνωστο (περίοδος εκτός covid), όπως πχ τα face shields, οι συσκευές AMBU και άλλα 🙂
Για να τα ξεκαθαρίσετε, προτείνουμε ένα online μάθημα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ζητώντας το στο edu@kidssavelives.gr 🦸🙏
Μπράβο για την ενημέρωση. Ή φορητή φιάλη οξυγόνου, βοηθάει εάν έχει κάποιος εκείνη την στιγμή;
Τελειος. Επεξηματικος, αναλυτικος. Αμα αναπνεει πριν ξεκινσουμε καρπα σηκωνουμε τα ποδια πανω?
Σε ευχαριστούμε! Αν αναπνέει κανονικά και δεν έχει τις αισθήσεις τον τοποθετούμε σε πλάγια θέση ασφαλείας και ελέγχουμε τακτικά.
Δες εδώ το βίντεο που έχουμε ετοιμάσει: th-cam.com/video/19NxoMVsQNM/w-d-xo.html
@@kidssavelives 🙏🙏
Συγχαρητηρια για το βιντεο. Νομιζω οι βασικες πρωτες βιηθειες θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικη και επαναλαμβανομενη σε καθε σχολικη χρονια. Να ρωτησω και κατι, ακομη και να κανει 1, 1½ ωρα το ασθενοφορο, πρεπει ολο αυτο το διαστημα να κανω ασταματητα Καρπα;
Η γενική οδηγία μας λέει για όταν είναι σταματήσουμε:
Ένας επαγγελματίας υγείας σας πει να σταματήσετε.
• Το θύμα σίγουρα:
- ξυπνάει
- κινείται
- ανοίγει τα μάτια
- αναπνέει κανονικά
• Έχετε εξαντληθεί.
Σας περιμένουμε σε ένα από δωρεάν σεμινάρια να δηλώσετε συμμετοχή😊
kidssavelives.gr/isavelives-free-webinar/
Κατ'αρχήν συγχαρητήρια, είστε πολύ κατανοητός!
Έχω όμως όμως μία απορία...
Εσείς είπατε ότι ο αεραγωγός (λογικά) είναι κλειστός και πρέπει να ανασηκώσουμε την κεφαλή κτλ. Ωραία μέχρι εδώ. Την ώρα όμως που εμεθς κάνουμε ΚΑΡΠΑ, πώς γίνεται ο αεραγωγός να μένει ανοιχτός, αφού εμείς τα χέρια μας τα έχουμε στον θώρακα;
Γεια σου Γιώτα μου, σε ευχαριστούμε πολύ! Στη διάρκεια της αναζωογόνησης ενός θύματος καρδιακής ανακοπής, μας νοιάζει αυτό μόνο όταν θέλουμε να δώσουμε εμφυσήσει διάσωσης. Μόνο εκείνα τα 5-10 δευτερόλεπτα.
Θα ήθελες να συμμετέχεις σε ένα δωρεάν μάθημα από απόσταση, ένα απόγευμα; Μπες στο πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του site μας κ δήλωσε συμμετοχή στο webinar iSAVElives 🤞
beacons.ai/kidssavelives
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Τώρα κατάλαβα...απλά νόμιζα, ότι χρειάζεται να είναι απελευθερωμένος ο αεραγωγός (αν το λέω σωστά), καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Έχω κάνει το σεμινάριό σας δια ζώσης, απλά πέρασαν κάποια χρόνια και όσο να'ναι ξεχνάω κάποια πράγματα. Όμως ανανεώνω τις γνώσεις μου, βλέποντας βίντεο, για να τα ξαναθυμηθώ,σε περίπτωση που χρειαστεί...
Μπράβο σας και πάλι και καλή δύναμη στο έργο σας!
@@giotamoisidou980 είσαι αστέρι 🌟🌟🌟 ότι άλλο χρειαστείς να μας πεις ❤️
Το 166 μπορούμε να το καλέσουμε ακόμη και αν δεν έχουμε χρόνο ομιλιας;
Μπορείτε να καλέσετε χωρίς χρέωση από οποιοδήποτε τηλέφωνο.
Κάνουμε το ίδιο και σε περίπτωση που βγάλουμε κάποιον αναίσθητο απο τη θάλασσα ή τη πισίνα ???
Επίσης αυτο που με ανησυχεί,ειναι μήπως καμφθεί η αντίδραση και η ευαισθησία των πολιτών σε τέτοιες καταστασεις,υπο τον φοβο του Covid 19
Γεια σου Απόστολε, καλημέρα.
Στην αρχή της πανδημίας υπήρχε αυτή η ανησυχία, ναι, όλα πήγαν καλά όμως.
Σε πνιγμό, θα πρέπει να δεις το video του πνιγμού που το τραβήξαμε πάνω σε σκάφος ⛵, εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε με 5 εμφυσήσεις αν δεν αναπνέει το θύμα 🙂🙋🙏
Σε περιπτωση που προκειται για πολυ μικρο παιδι π.χ 1 ετους, η διαδικασια παραμενει ιδια;
Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης συνιστά σε όλες σε ηλικιακές ομάδες 30:2 ωστόσο μπορείτε το βίντεο που έχουμε ετοιμάσει που δείχνουμε με ποιο τρόπο γίνεται: th-cam.com/video/YywEcQhmd7U/w-d-xo.htmlsi=vWa1dLnPY93CSkTW
Μπραβο για το βιντεο! Ερωτηση: Ελεγχο για σφυγμο δεν χρειαζεται να κανω ποτέ;
Άκη, έλεγχο σφυγμού μόνο οι επαγγελματίες υγείας κάνουν, με διαφορετικό χειρισμό. Το ERC θέλει να είναι όλα απλά για τους πολίτες κ τα παιδιά!!
Κατά την διάρκεια των θωρακικων συμπίεσεων αν ράγισει κόκκαλο ή σπάσει είναι φυσιολογικό ή είναι δείγμα λάθους τεχνικής?
Αγαπητέ Φιλιππε, σε ηλικιωμένα άτομα μπορεί να είναι και φυσιολογικό λόγω των εύθραυστων οστών. Αν κρατήσουμε τις οδηγίες - να μην πιέζουμε τα πλευρά με τα δάχτυλα μας παρά μόνο το στέρνο με τη βάση της παλάμης μας - τότε μειώνουμε τις πιθανότητες. Η οδηγία όμως παραμένει: πιέστε γρήγορα και δυνατά, μέχρι 5-6 εκατοστά στους ενηλίκους. Ας βοηθήσουμε το θύμα της ανακοπής να επιστρέψει στη ζωή κι ας πονάει λίγο για ένα μήνα.. 🙏
Υπαρχή περίπτωση να μην αναπνέει ρυθμικά; και αν ναι, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
Αν αναπνέει τότε είναι ζωντανό το θύμα. "Αν δεν αναπνέει φυσιολογικά" μας λέει το European Resuscitation Council, θεώρησε το ως σημάδι καρδιακής ανακοπής. Πάντως προτείνουμε για την πλήρη ενημέρωση σας να συμμετέχετε σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο του KSL, δείτε και επιλέξτε το κατάλληλο που σας ταιριάζει στο site μας 🤞❤️
kidssavelives.gr/ekpaideusi/
Νομίζω ότι άκουσα ότι η εμφυσήσεις αντικαταστάθηκαν με κάτι άλλο; δεν ξέρω ακριβώς τι!
Από πού θα καταλάβουμε αν έχει λυποθυμησει και χρειάζεται οξυγόνο ή απλά λυποθυμησε από κάποιο άλλο πρόβλημα ;
Επίσης, σε ποιο σημείο θα πρέπει να τοποθετήσουμε το στόμα μας και πως θα πρέπει να διαχειριστούμε το στόμα του ανθρώπου εφόσον σε αυτή τη κατάσταση κρατάει με πολύ δύναμη με τα δόντια του ( αν δεν κάνω λάθος ) το στόμα του κλειστό ;
Αυτο το προβλημα εχει να κανει με συμβαν που η γλωσσα μαζεύεται προς τα μεσα και αν οχι πως ονομαζεται αυτο ;
Σε μια λιποθυμία αν αναπνέει τον τοποθετούμε σε θέση ασφαλείας: th-cam.com/video/19NxoMVsQNM/w-d-xo.htmlsi=a0zJuR_2PiGTLL0B
Αν δε αναπνέει τότε έχουμε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής. th-cam.com/video/KV7dY5hhPwQ/w-d-xo.htmlsi=9ADytK62E_8F_hXn
Στο κλείσιμο του στόματος που λέτε αν εννοείται για την επιληπτική κρίση δείτε το βίντεο: th-cam.com/video/dll6cUTVf2s/w-d-xo.htmlsi=5ToU6CfQ5laNc9qW
Καλησπέρα !καρπα ξεκινάμε μόνο αν είμαστε σίγουροι ότι δεν αναπνέει??
Βέβαια!!! Εαν αναπνέει συνεπάγεται πως η καρδιά δουλεύει, άρα δεν χρειάζεται να την συμπιέζουμε με τα χέρια μας... Και το ακριβώς αντίστροφο 🙂🙏
Σε περίπτωση καρπας σπασει το στερνο τι γίνεται?
Όταν βγάλουμε το μπουφάν του ασθενούς όπως σημειώσατε , θα πρέπει στη συνέχεια να ανεβάσω προς τα πανω και οποιοδήποτε άλλο ρούχο φοράει π.χ μπλούζα ώστε να φανεί δέρμα ή μπορούμε να κάνουμε ΚΑΡΠΑ και πάνω από την μπλούζα;;;
ΚΑΡΠΑ μπορούμε να κάνουμε και πάνω από τη μπλούζα Κατερίνα, συνήθως όμως την ανεβάζουμε για να είμαστε έτοιμοι κ για τη χρήση του Απινιδωτή ⚡❤️
Πνίγηκα από κομμάτι κρέας πριν 2 ώρες,ενστικτωδως εβηξα δυνατά και ευτυχως βγήκε,όμως κάποια δευτερόλεπτα δεν μπορούσα να αναπνεύσω...αισθάνομαι κόπωση και έναν ερεθισμό πάνω στον ουρανίσκο..να πάω σε νοσοκομείο η θα περάσει; κοιμήθηκα λίγο για μεσημέρι,βασικά έχω τρομάξει το ανοίγω τα ρουθούνια ακόμα για να αναπνευσω
Ευτυχώς τα καταφέρατε και βγάλατε το κομμάτι!
Σίγουρα μια γνώμη από ένα γιατρό είναι καλύτερα αν δε νιώθετε καλά.
@@kidssavelives σας ευχαριστώ πάρα πολύ ....ναι ευτυχώς...
οταν φυσαμε στην ουσια δεν στελνουμε το διοξειδιο του ανθρακα;
Καθώς κάνουμε θωρακικές συμπιέσεις πρέπει να είναι μόνιμα σε έκταση κεφάλης το άτομο όπως πχ να έχουμε βάλει ένα μαλακό αντικείμενο στον αυχένα ώστε να είναι μόνιμα στην θέση του λεπτού 15:42 ή κάνουμε έκταση κεφαλής μόνο κατά τις εμφυσήσεις ;
( Γιατί βλέπω ότι στο 14:30 κατά τις θωρακικές συμπιέσεις δεν έχει γίνει έκταση κεφαλής )
Γεια σου Στέφανε!
Έκταση κεφαλής μόνο στις εμφυσήσεις διάσωσης!
Να ρωτήσω .σε κατάκοιτο άνθρωπο .αν έχει πνίγει από κατι ή έχει κάτσει κατι και δεν μπορεί να αναπνευσει καλά,τότε κάνουμε ακριβώς τα ίδια ??
Συμβαινει αρκετες φορες ΠΝΙΓΜΟΝΗ απο ξένο σώμα σε κατακοιτους ασθενείς.
Ανασηκώστε τους ή γύρτε τους στα πλάγια και χορηγήστε 5 χτυπήματα στην πλάτη και συνεχίστε με κοιλιακές ωσεις, με την ελπίδα να βγει το ξένο σώμα.
Δείτε πιο κάτω το σχετικό video του KIDS SAVE LIVES. th-cam.com/video/K0Op8jNKuPk/w-d-xo.htmlsi=ZovNRAi3KBYBbEAH
Σε περίπτωση που είμαστε σε χωριό και συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει πιθανότητα να είναι απιδηνωτής σε κάποια πλατεία ας πούμε ;
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή I save Lives για να εντοπίσετε τον κοντινότερο απινιδωτή βάση της τοποθεσίας σας από εδώ: play.google.com/store/apps/details?id=com.kidssavelives.isavelives
Να ρωτισω κάτι. Γτ κ εγω τ μαθενω καρπα τ κεφάλι πρεπη πολύ να τ σικονουμε ευχαριστώ
Στην έκταση κεφαλής μέχρι εκεί που πάει προς τα πίσω, καλύτερα δείτε το βίντεο που το δείχνουμε.
καλησπέρα ! Εκαβ μπορω να καλεσω και ας αναπνεει σωστα?
Το 166 το καλούμε κάθε φορά που ένας άνθρωπος κινδυνεύει και χρειαζόμαστε εξειδικευμένη βοήθεια και διακομιδή στον καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό 🙏
Εάν το θύμα βγάζει υγρά από το στόμα την μπορούμε να κανουμε
Για τα υγρά & τα εμέσματα που αναφέρετε , οι επαγγελματίες υγείας έχουν ηλεκτρικές αναρροφήσεις. Αναρροφούν και συνεχίζουν με ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή. Οι πολίτες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα . Οπότε σε αυτή την περίπτωση , πως όταν το θύμα βγάζει υγρά θα πρέπει για λίγα δευτερόλεπτα να γυρίσουμε στα πλάγια το θύμα για να φύγουν τα πολλά υγρά κ να συνεχίσουμε την αναζωογόνηση. Αυτό που θα επαναφέρει ένα θύμα πνιγμού στη ζωή είναι οι εμφυσήσεις , οι συμπιέσεις και η απινίδωση , δεν μπορούμε να κρατάμε πολλή ώρα το θύμα στα πλάγια , πρέπει να βρεθεί η ισορροπία όλων αυτών μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση οι εμφυσήσεις στόμα με στόμα είναι ιδιαίτερα δύσκολες , με την χρήση της Ambu είναι πολυ καλύτερα .
Αλλά παρόλο που είμαι παιδί τα καταλαβαίνω όλα γιατί είναι και εύκολα 😉😉😉😉😉😉😉😉
Του χρόνου, να πεις στον Διευθυντή του σχολείου σου να καλέσει το KIDS SAVE LIVES στο σχολείο σας, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μάθουν πρώτες βοήθειες χάρη σε εσένα 🦸🦸
Και σε περίπτωση που δεν έχω τ κινιτο κ βλέπω ένα άτομο κάτω νωμισω δεν πρέπει να τ αφισουμς μόνο κανω καρπα κ περιμένω βωηθεια έτσι νωμισω τ σοστο μποριτε να μου πείτε
Σε περίπτωση που δεν έχετε κινητό μπορείτε να φωνάξετε για βοήθεια ώστε να σας ακούσουν, αν υπάρχει κάποιος εκεί κοντά να ζητήσετε να καλέσει από το δικό του κινητό, επίσης και από καρτοτηλέφωνο αν σε περίπτωση υπάρχει εκεί κοντά (χωρίς κάρτα).
Για να καταλαβω τα χερια τα βαζουμε κατω απ το στερνο δηλαδή εκει που δεν ακουμπαμε το κοκκαλο ή ακριβως πανω στο κοκαλο εκει που τελειωνει;
Στο σκληρό μέρος!
Εαν χωρίσουμε το στέρνο στο πάνω και το κάτω μέρος, βάζουμε τα χέρια μας στο κάτω μέρος. Εάν θέλετε ζητήστε να συμμετεχετε σε ένα πρόγραμμα με διά ζώσης εκπαιδευση για να τα καταλάβετε ακόμη καλύτερα. Καλή επιτυχία!
@@kidssavelives ευχαριστώ πολυ
νομίζω ή το ΚΑΡΠΑ δεν συνησταται να γίνεται από άτομα χωρίς εκπαίδευση, κάνω λάθος;
Η ΚΑΡΠΑ συνιστάται να γίνεται από μικρούς και μεγάλους, εκπαιδευμένους και μη.
Η τάση αυτή έρχεται να ισχυροποιηθεί μέσω της τηλεφωνικά καθοδηγούμενης ΚΑΡΠΑ που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου χορηγείται από τηλεφωνητή της επείγουσας προνοσοκομειακης φροντίδας 🙏🙏
Μετά την πρώτη έκταση κεφαλιού η γλώσσα ξανά τοποθετείται στο σημείο που πρέπει για όλη την διάρκεια της ΚΑΡΠΑ η ξανά κλείνει ο αεραγωγός μόλις αφήσουμε το κεφάλι?
Κατά την διάρκεια των θωρακικών συμπιέσεων μπορεί να επανέλθει το κεφάλι για αυτό κάθε φορά κάνουμε έκταση κεφαλής 30:2
Ώστε να σιγουρευτούμε ότι ο αεραγωγός θα είναι ανοιχτός για να περνάνε οι εμφυσήσεις διάσωσης.
Αν ο ασθενής έχει πολύ αδύναμη αναπνοή και είναι σε κατάσταση λιποθυμίας τι πρέπει να να κάνω;
Γεια σου Βίκυ!
Εάν αναπνέει φυσιολογικά, τότε χαιρόμαστε! Το θύμα είναι ζωντανό - η καρδιά του δουλεύει! Δες το βίντεο μας για την αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος κ τοποθέτησης σε θέση ανάνηψης 🤞❤️
🔗th-cam.com/video/vXMrVIWyj6k/w-d-xo.html
Έχω μια ερώτηση..
Πριν 10 μέρες έπαθε ξαφνικο θανατος ο θείος μου (ακόμα δεν βγήκε η νεκροψια)
Του έκαναν καρπα και άρχισε να ροχαληζη να βγάζει αφρό και να κάνει ούρηση... σε τέτοιες περιπτώσεις τι κανουμε? Η καρπα δεν βοήθησε!
Μαριάννα λυπάμαι πολύ για τον άνθρωπο σου.
Διάβασα το μήνυμα σου κ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως η ΚΑΡΠΑ βοήθησε, αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενες ίσως.
Η ΚΑΡΠΑ κρατάει ζωντανό τον εγκέφαλο, αυτό είναι που μας προσφέρει.
Η χρήση του ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ μέσα σε 3-5 λεπτά, είναι που μπορεί να επαναφέρει το θύμα ανακοπής στη ζωή.
Αν συνδυαζόταν με έναν απινιδωτή, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά τώρα το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως λυπάμαι πολύ.
Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Αναστάσης
Μετά την ΚΑΡΠΑ δεν μπορούμε απλά να ελέγξουμε με τα δυο μας στο λαιμό του άλλου αν έχει σφυγμο? ...και αν δεν έχει να φυσηξουμε στο στόμα του;
Ελευθερία γεια σου. Ο έλεγχος ζωής ή επιβεβαίωσης καρδιακής ανακοπής για τους πολίτες, γίνεται μέσω του ελέγχου της αναπνοής. Αποδεικνύεται πως είναι το πιο εύκολο και ξεκάθαρο. Οι επαγγελματίες υγείας ελέγχουν ταυτόχρονα και για αναπνοή και για σφυξεις.
Με το καλό να μας συναντήσεις σε ένα σεμιναριο να τα συζητήσουμε από κοντά ⛑️🙋
Γεια πόση ωρα συνέχιςω το 30 συμπίεσης με 2 ;
Γεια σου Σπύρο. Συνεχίζεις με ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, μέχρι να φτάσει ο απινιδωτής ή μέχρι να επανέλθει το θύμα κ να αρχίσει να αναπνέει 🙏
@@kidssavelives ευχαριστώ πολύ!
Για παιδί από 10 χρόνων και πάνω ποσες καρδιοπιεσεις κάνουμε πριν και μετά την αναπνοή;
Είναι όσο για τους ενήλικες 30 καρδιοπιεσεις?
Λένε για κάτω από 7 χρόνων και για ενήλικες...
Για το μέσο διάστημα πόσες;
Γεια σου Σοφία!!
Όταν ο σωματότυπος ενός παιδιού δείχνει πάνω από 8 ετών, τότε ακολουθούμε τις οδηγίες αντιμετώπισης ενηλίκων (30:2), δηλαδή 30 θωρακικες συμπιέσεις και 2 εμφυσήσει διάσωσης ασταμάτητα, μέχρι να φτάσει ο Απινιδωτής 🙏🙏
@@kidssavelives Ευχαριστώ πολύ.... Από ιδιώτες συνήθως ο απλός κόσμος δεν έχει...μόνο εάν είναι δίπλα φαρμακεία και έχουν αυτά... επομένως συνεχίζουμε να κάνουμε καρδιοπιεσεις μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο;και για πόση ώρα;(δεν ξέρουμε πόσο θα κάνει το ασθενοφόρο;;;...εμείς συνεχίζουμε;;;...θα βοηθάει αυτό;;;)
Μιλάω για απινιδωτης...
@@kidssavelives για πόση ώρα πρέπει να επιμένω;;;το Μαξίμου;;; πολλοί όπως εγώ δεν ξέρουμε!!!
Σοφία μας, κάνε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο! Βοηθάς πολύ με αυτόν το τρόπο 🙏
Κρίμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ 112 ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ
Lol
Δεν βρίσκω κάτι αστείο
@@boringlife-jm9fm den to egrapsa kan gai asteio apla kaname mathima🤦🏻♂️
@@whos.tsell_1115 οκ αλλά έτσι φάνηκε lol=γελάω δυνατά 🤦
@@boringlife-jm9fm ela re pistoli les kai den kserw lol=laught out loud 🤦🏻♂️🤦🏻♂️
@@whos.tsell_1115 καλά δεν σε έβρισα κιωλας χαλάρωσε
Συγχαρητήρια. Εξαιρετικό βίντεο!!!