PHISHING: Πώς προσπαθούν να κλέψουν χρήματα από τον λογαριασμό σου; 💸

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 8

  • @vengeancejustice5329
    @vengeancejustice5329 2 ปีที่แล้ว

    Παραγγελνουμε απο μια εταιρεία ενα προϊόν και πληρωνουμε δινοντας τον αριθμο λογαριασμου τραπεζης και η εταιρεία μας τραβαει λεφτα για να πληρωθεί . Το προιον ερχεται σπιτι μας κανονικα . Μετα τι εμποδιζει αυτη την εταιρεία να μας τραβήξει λεφτά χωρις να εχουμε αγορασει τιποτα ?

    • @Vikentios1980
      @Vikentios1980 ปีที่แล้ว

      Για ποιον λόγο να τους δώσεις τον αριθμό λογαριασμού σου; εσύ θα μεταφέρεις χρήματα σε δικό τους λογαριασμό ή πληρώνεις απευθείας με κάρτα ηλεκτρονικά ή ακόμα καλύτερα με την old school αντικαταβολή με την παράδοση του προϊόντος

    • @vengeancejustice5329
      @vengeancejustice5329 ปีที่แล้ว

      @@Vikentios1980 Λεμε ΟΤΑΝ παραγγελνουμε ετσι. Εγω παραγγελνω απο Αγγλια σκονη πρωτεΐνη . Και μπορεις να πληρωσεις μονο ετσι. Δε θυμαμαι αν δινεις αριθμο λογαριασμού αλλά οπως τραβανε λεφτά οταν αγοραζω , ετσι δεν μπορουν να τραβηξουν και χωρίς να αγορασω ?

    • @Vikentios1980
      @Vikentios1980 ปีที่แล้ว +1

      @@vengeancejustice5329 Φαντάζομαι πως όχι, γιατί σε ένα τέτοιο σύστημα λογικά η πρόσβαση θα είναι για μια και έξω θα καταγράφεται ότι έγινε συναλλαγή και σε επόμενη απόπειρα θα πέφτει block Δηλαδή δίνεται προσωρινή πρόσβαση μόνο θέλω να πω.

    • @ΓιαννηςΜαλιογκας-θ4π
      @ΓιαννηςΜαλιογκας-θ4π ปีที่แล้ว

      Όχι και πολύ πολύ ενημερωτική

  • @annatserepas3623
    @annatserepas3623 2 ปีที่แล้ว +2

    Αυτό που δεν βλέπω να εξηγείτε στο βίντεο είναι το πως βρίσκουν τους "πελάτες" ( θύματά) τους...
    Ποίοι είναι οι προμηθευτές τις λίστες που έχουν?

    • @gian0giorg
      @gian0giorg 2 ปีที่แล้ว +1

      Το e-mail του καθενός είναι πρακτικά δημόσιο. Όταν στέλνεις και λαμβάνεις καθημερινά μηνύματα, η διεύθυνσή σου γίνεται λίγο πολύ γνωστή. Οι phishers συγκεντρώνουν μαζικά τυχαίες διευθύνσεις από μια χώρα και στέλνουν μήνυμα που παραπέμπει στην μεγαλύτερη τράπεζα ή ταχυδρομείο. Δεν ξέρουν αν εσύ συγκεκριμένα έχεις λογαριασμό στην τράπεζα ή περιμένεις πακέτο αλλά στατιστικά, από τους χιλιάδες που στοχεύουν κάθε φορά, κάποιοι θα πληρούν τα κριτήρια. Από αυτούς, έστω λίγοι να "τσιμπήσουν" έχουν δώσει στον απατεώνα το "μεροκάματο".

    • @stratvar
      @stratvar 2 ปีที่แล้ว +6

      Οι πληροφορίες με τα emails των θυμάτων προέρχονται συνήθως απο χακαρισμένες σελίδες στις οποίες έχουν κάνει κάποιο λογαριασμό. Κάποιες άλλες φορές, οι ίδιες οι σελίδες μπορεί να πουλήσουν ή να δώσουν τα στοιχεία σου σε άλλες και με τη σειρά τους εκείνες οι άλλες να χακαριστούν. Ένας πολύ καλός τρόπος να αποφύγεις phising emails ή έστω να τα ελαττώσεις σημαντικά, είναι να δημιουργήσεις ένα email το οποίο να χρησιμοποιείς *αποκλειστικά* για τις τράπεζες και να μην το δώσεις *πουθενά αλλού* . Σε καμία άλλη σελίδα.