Ce am citit în iunie? Wrap Up | Nicoleta Stănciucă

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 ก.ค. 2024
  • A fost o luna foarte buna din perspectiva lecturilor. Voi ce ați citit luna asta?▼▼▼
    Aici puteti deveni membri pe canalull meu: bit.ly/3NPTqLj
    BookCkub pe blog nicoletasbookclub.wordpress.c...
    Review Testamentul lui Abraham • Un discurs despre impo...
    Carti mentionate:
    Testamentul lui Abraham: bit.ly/3HvdUFB
    Chiritele: bit.ly/3XOMpAi
    Un veac de singuratate: bit.ly/4cH7nVR
    Fetele disparute bit.ly/4eMscRs
    Casa din marea azurie bit.ly/3VQFSSQ
    Povestea slujitoarei bit.ly/4br2CP9
    Ma gasiti si aici:
    Instagram nicoleta.st...
    Goodreads / nicoleta-st-nciuc
    TikTok / nicoletastanciuca
    Threads www.threads.net/@nicoleta.sta...
    Contul de casa si gradina: / oldhousewithcharm
    Contul animalutelor mele: / aventuriin4labe
  • แนวปฏิบัติและการใช้ชีวิต

ความคิดเห็น • 20

  • @BeautyBarometer
    @BeautyBarometer 3 วันที่ผ่านมา

    Eu te admir cat citesti, eu trag de o carte de luna trecuta, desi in mai am reusit sa citesc vreo doua... de cand a inceput caldura, ma concentrez greu.

  • @user-jl7cb1fg2r
    @user-jl7cb1fg2r 5 วันที่ผ่านมา

  •  7 วันที่ผ่านมา +1

    Bună! “Casa din Marea Azurie” ❤️❤️❤️ De-abia aștept continuarea! Cât despre “Un veac de singurătate”, ce ne-am potrivit😅 mi-e și frică să mai citesc alte cărți de la el, deși apreciez stilul de scriere. Spor la citit, te pup! 🤗❤️

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  7 วันที่ผ่านมา

      Cine a mai putut sa se concentreze pe stilul de scriere cand totul era o salata de abuzuri?! 😳 Ma mir ca am terminat cartea si ca nu am aruncat-o!
      Da, ai dreptate, trebuie sa vina si volumul doi la Casa din Marea Azurie. Uitasem! 💜💜 Abia asteeept!!💜💜
      Te puuup!! 💜💜💜

    • @lariitatiana63
      @lariitatiana63 5 วันที่ผ่านมา +1

      @@nicoleta.stanciucastai să citești “Dragostea pe vremea holerei” pare-mi-se acolo personajul principal de aproximativ 80 și ceva de ani se culcă cu copila de 12-13 ani, eu am citit pasajul să de mai multe ori să văd dacă nu cumva am citit greșit! Apropo când ai spus ca dorești un Gnom în grădină m-am prins despre ce carte vrei se ne vorbești ❤

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  5 วันที่ผ่านมา

      WtF!!! 😱😱😱 si astea sunt opere clasice monumentale?!! 😱😱
      Cum naiba s-a facut atâta scandal pentru titlul la "Cei 10 negri mititei" iar despre asta nu vorbeste nimeni?! 🤯🤯🤯🤯🤯
      Honestly sunt dezgustata si socata!

  • @andrea_2022
    @andrea_2022 7 วันที่ผ่านมา

    Buna Nico😘Testamentul lui Abraham mi se pare interesanta. Deocamdata nu mai pot citi nimic, sunt intr-un reading slump groaznic😬🙄😵

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  7 วันที่ผ่านมา +1

      E ok, o sa treaca. Probabil s-a acumulat oboseala.
      Te pup! 💜💜💜💜

  • @carmensirbu8585
    @carmensirbu8585 8 วันที่ผ่านมา +4

    Buna, Nicoleta! 😊 Sincer iti spun, tu ar trebui sa te reprofilezi si doar pe recenzii de carti sa te axezi, chiar ai ce spune pe tema asta, ai pareri bine argumentate si-mi place cum iti expui punctul de vedere. Waw, mi-a placut ce-ai zis despre cartea lui GG Marquez, sunt curioasa cat de spumos ar suna varianta "nefiltrata" a gandurilor tale asupra ei 😂 Esti prea buna pe tema recenziilor, daca te-ai mai abate (si vad ca o faci deseori dar poti si mai mult) de la a citi ce citeste majoritatea (la thrillere in special fac referire), ai fi The best. Trecand la "Casa din Marea Azurie", nu stiu daca stii dar a fost tradusa de Irina Stoica de la "Irina citeste" (asta asa, numai ca fapt divers). Te pup, Nico, esti o scumpa. ❤ Hai, Romania!

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  7 วันที่ผ่านมา +3

      Daca pun varianta "nefiltratq" imi inchid astia canalul! Lasa asa! 🤣🤣 Esti super draguta! Multumesc! In general zic ce imi trece prin cap despre o carte si ce ma face sa simt. Nu mai intereseaza recenziile facute in stil de scoala.
      E bine sa mai citesti si ce e "la moda" ca iti permite sa ramai ancorat in realitate, sa vezi in ce dorectie o iau trendurile literare.
      Te pup si multumesc mult! 💜💜💜💜

  • @BeautyBarometer
    @BeautyBarometer 3 วันที่ผ่านมา

    ...Nico, sunt multe carti scrise din perspectiva asta de a privi femeia ca un ... ,,animal" de casa. Cred ca in 1950 inca in Spania femeile nu aveau voie sa aiba cont la banca, doar sotul sau tatal avea voie....chiar daca ele munceau si aveau banii lor.... astazi da, trebuie privite altfel si eu una cred ca recomandarile de carte de azi ar trebui actualizate, sa nu mai veneram aceleasi carti ca acum 50 de ani chiar.... in 50 de ani s-au schimbat lucrurile major.

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  3 วันที่ผ่านมา

      In 1950 nu aveau cont in banca femeile din State, darămite cele din Spania... In 1983 au dobandit dreptul in State sa aiba si ele cardul lor, pe numele lor.
      Cand lucrurile sunt atat de grave si de serioase, mai ales în contextul in care la noi (cel putin) inca subiectele astea sunt tratate cu superficialitate, mi-e groaza ca lumea nu intelege ce efect pot avea... pentru ca unii nu fac diferenta dintre fictiune si realitate. Ba se pot simti incurajati cand vad ca o asemenea carte mai are si premii prestigioase.

  • @nav_yt
    @nav_yt 5 วันที่ผ่านมา +1

    Poftim? Te cenzurezi in a spune ce crezi despre o carte si autorul ei, tu făcând recenzie de carte, dar procedezi in a da verdicte despre sănătatea mintala a celor care plac si recomanda cartea?! Mai rar am văzut asa ceva pe un canal de recenzii de carti. E fractura de logica sa pretinzi ca cei ce plac o carte ar avea probleme psihice, doar fiindcă tu nu le împărtășești opinia si doar pentru ca ei vad mai mult in lectura respectivă decât aparentul sau evidentul imediat. In plus mi se pare nepotrivit să faci asemenea judecății despre niște oameni pe care nu ii cunoști. Probabil ti-a scăpat, fiindcă in general nu am mai observat asta la tine.

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  5 วันที่ผ่านมา +1

      Daca violurile, grooming-ul si abuzul femeilor ti se par ok, poti lauda cate opere vrei de genul asta. Asta nu înseamnă, ca noi restul trebuie sa inchidem ochii...

    • @nav_yt
      @nav_yt 4 วันที่ผ่านมา +1

      @@nicoleta.stanciuca Tu ai impresia ca cei care plac cartea asta vad doar violurile si nenorocirile din ea, ca se identifica cu ce e acolo si asta ii face părtași si vinovați de ceva, de iți permiți sa ii judeci si sa ii faci psihopați? Sunt oameni care vad mai mult in cartea asta decât ce ai evidențiat tu. Faptul ca tu respingi cartea asta, care este o ficțiune, te poziționează deasupra celorlalți in lupta cu ce de drept, frumos si corect in lume? In logica ta atunci, restul, cei care au văzut o anumita profunzime a cărții, calitatea scriiturii si multe altele, nu stau sa detaliez, ar trebui sa ii declare pe cei care nu au plăcut cartea (tu de exemplu), niște indivizi cu înțelegeri limitate. Înțelegi ca recenzia de carte e una si anamneza cititorului e alta? Cam cat dublu standard si cat ipocrizie este in ce ai spus tu, in condițiile in care pe planeta asta sunt atâtea cărți disturbing si cu tematici mult mai sensibile si care poate ti-au plăcut si le-ai recomandat? Unde tragem linia, când vorbim de cărți si nu de realitate? E simplu rezuma-te la a spune liber ce crezi despre ce recenzezi (ca ai zis ca te cenzurezi) si păstrează opiniile despre oamenii (urmăritorii tai chiar) pe care nu ii cunoști pentru tine. Ideea e sa nu amestecam lucrurile.

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  4 วันที่ผ่านมา

      1) nu am fscut pe nimeni "psihopat" ca nu imi permit sa lansez asemenea acuzarii asupra nimanui. Faptul ca am spus "ca imi pun serioase intrebari cu privire la sănătatea psihica a autorului si a celor ce elogiaza cartea asta", nu e tot una cu a le spune psihopati.
      2) Da, trebuiesc trase semnale de alarma atunci cand este cazul si mai ales cand stim ca violurile si abuzurile sexuale asupra femeilor sunt si in realitate trate foarte "light". Faptul ca autorul avea un talent deosebit la scris, nu scuza aluziile si sugestiile mai mult sau mai putin voalate cu privire la actiunea cărți si la ce ar putea "prelua" cititorii din carte. Ca fac pariu ca nu toti preiau profunzimea gandirii si contamplarea naturii.
      3) Observ ca ai o viziune foarte clara si rigida despre cum se face o recenzie la care (si pana la urma, este treaba ta) dar asta nu înseamnă că toti vedem recenziile ca tine. Eu am spus tot timpul (si probabil nu ai fost pe aici ca sa auzi), ca tratez totul din perspectiva personala! Adica de la ce mă face sa simt o carte, la ce stari imi da si la ce lecții bune sau nu pot extrage din ele. Nu fac recenzii ca la scoala, nu ma intereseaza perspectivele altora sau aleg altii sa faca recenzii.
      4) Nu inteleg de ce voi cei care aveti pareri comune sunteti indreptatiti la opinii dar noi (sau poate doar eu) care avem opinii diferite nu avem voie sa ni le exprimam?! Unde e gandirea limitativa?! La mine ca vreau sa vad lucrurile din alta perspectiva, sau la cei ce nu accepta opinii diferite de ale lor?!
      In loc sa ma convingi ca gresesc si ca sunt o idioata (basically) fiindca nu vad lucrurile ca tine, ai fi putut sa vii cu argumente prin care sa deschiz o discutie in care sa-mi explici viziunea ta si de ce e o carte buna. Poate asa ma castigai de partea ta si îmi schimbam parerea.

    • @nav_yt
      @nav_yt 4 วันที่ผ่านมา +1

      @@nicoleta.stanciuca In primul rând esența si mesajul comentariilor mele a fost de la început si este acela ca nu ai căderea sa te pronunți IN NICIUN FEL in ceea ce ai afirmat tu: „ma pune foarte serios pe gânduri cu privire la sănătatea psihica a autorului o data si in a doilea rând cu privire la SĂNĂTATEA PSIHICA SI COMPORTAMENTALA A OAMENILOR CARE LAUDA CARTEA ASTA”, daca vrei analiza pe text. Nu mai încerca sa minimalizezi aspectul de la care a pornit discuția si sa o duci in alta direcție. Tot ce am spus pe lângă, e pentru a arata ca ai greșit, când te-ai aventurat pe teritoriul asta când ai făcut o distincție clara intre integritatea psihica si comportamentala a celor care plac cartea (ca mine) si a celor calea nu plac cartea (ca tine). Nu mă interesează ce crezi tu despre carte si ce principii ai, ca sunt ale tale si mă gândesc ca au fundamentele lor clare. Am si spus asta, nu te cenzura, dar nu amesteca lucrurile. Restul discuțiilor care deriva de aici sunt in secundar, nu ca importanta ci ca relevanta, in relația cu ce a determinat discuția asta si anume ca tu ti-ai permis sa faci o separație intre cititori pe criterii total greșite. Si nu te-am făcut in nici un fel, ci tocmai am spus ca prin analogie noi, daca ne-ai făcut problematici, ce ar trebui sa facem sa zicem ba pe-a ma-tii”.!? Nu, din contra, nu ar duce niciunde. Asta era încă o data un argument ca nu e ok sa ne punem etichete. Însăși discuția asta nu ar fi avut loc. Restul filosofii si dezbateri putem face o grămadă si sunt binevenite. Nu mă interesează sa te conving sa iți schimbi viziunea in legătura cu nimic, asta te privește pe tine si e treaba ta sa o faci, mă interesează sa nu mai te pronunți in legătura cu niște oameni pe care nu ii cunoști.

    • @nicoleta.stanciuca
      @nicoleta.stanciuca  4 วันที่ผ่านมา

      E fascinant cum pentru tine violurile si agresiunea sexuala nu represinta un fapt atât de grav cum o reprezinta faptul ca imi pun intrebari cu privire la starea mentala a celor ce lauda cartea si a autorului. 🤣 Adică pe tine te jigneste chestia asta, dar sa lauzi o carte care indeamna la viol si la transformarea femeii in obiect nu e jignitor... pentru ca da, am inteles, autorul are o profinzime sublima 🤣🤣🤣